*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.
asdf
22.11.2014 18:48
Czyli na 30 mężczyzn powinien byc co najmniej jeden kibel i jeden pisuar. Ludzi jest tam 250 więc toalet za mało. Zatem sprawa powinna trafić do PIP-y
whis
22.11.2014 10:09
Fundusz jest "dobrowolny" ( możesz się zgodzić lub nie ) ma minimalizować straty powstałe z kradzieży lub zniszczenia towaru.Raz do roku podobno oddają jakiś procent tej puli.( np.ok 40% )zależnie od strat.Co do toalet to nastąpił przełom.Są dwie nowe toalety ( męska i damska ) w postaci ToiToi :) A kasa...podobno jak masz motorek w (usunięte przez administratora) to idzie zarobić.Ja nie mam.
asdf
22.11.2014 00:20
Dlaczego potrącają na fundusz inwentaryzacyjny? Czemu to ma służyć? Jedna toaleta na taką przestrzeń? Naprawdę nie ma więcej?
Ile można na miesiąc wyciągnąć tam?
Słyszałem tą historię z parasolem, ale w innej wersji. I ponoć wcale odpowiedź nie była uszczylpiwa, tylko rzucona w formie żartu. Ja zostałem zatrudniony dokładnie 5 grudnia 2012 roku i nadal pracuje, więc sorry. Nie chce bronić firmy, bo każdy ma inne zdanie na ten temat, chce tylko uściślić bardzo ogólne zagadnienia które przytoczyłeś.
nn
15.11.2014 12:38
Szatnia w barakach odległość od wejścia na hale 150m pytanie do dyrektora a jak będzie padał deszcz,śnieg cytat " weź sobie parasol " ta osoba co się zapytała już nie pracuje. Powiększenie załogi w ciągu 3 miesięcy o 150% a po świętach dziękujemy.Umowa z pracownikiem tymczasowym przedłużana co 2 tygodnie ,przed świętami praca 7 dni w tygodniu .Nie polecam.
whis
23.11.2014 21:05
Więc więcej do tego tematu.
Fakt szatnie są w kontenerach ( niech będzie 100m ) od wejśćia,ale są tam ławki i normalne duże szafki.
W szatni w budynku tylko połówki ( więc butów raczej nie schowasz ).
Kontenery są ogrzewane i to naprawde nieźle.
W jednym z kontenerów jest stołówka z dużą lodówką,mikrofalą,zlewem i szafkami( płyn do mycia naczyń,mydło w płynie,suszarka na naczynia,ręczniki papierowe ) oraz oczywiście stoły i ławki.
Między kontenerami jest wyznaczone miejsce do palenia ( ludzie nie muszą biegać na "przystanek" przed wejściem ).
Co do pracowników agencyjnych: Pracują tam ludzie z Manpower i jeszcze innej agencji ( zapomniałem nazwy ) które dają faktycznie umowy o prace na tydzień lub dwa.Stawka jest godzinowa i jak to w umowie o pracę : nadgodziny 50-100%,dodatki nocne,ekwiwalent za pranie,ubezpieczenie.
Po 3 miesiącach pracując przez agencję ( trzeba 3 mies. przerobić )jest możliwość przejśćia na Terg-a.
Pracownicy zatrudnieni przez Terg mają na początku umowę o pracę na 3 miesiące.Po tym okresie chyba na 2 lata. Z tym że mają stałą pensje i masę premii zależnych od nie wiadomo czego,( dyspozycyjność,nadgodziny,dodatki stażowe,premia konkursowa )Wisi wielka tablica na hali o systemie premiowym z której nikt i tak nic nie rozumie.Chyba żaden pracownik Terg-a nie jest w stanie wyliczyć ile zarobi w danym miesiącu.A widzę że to ludzi bardzo boli.
To tyle.
whisper1963
21.10.2014 11:37
Na początek:
Duża hala,dużo ludzi......jedna toaleta.
Początek zmiany: brak palet,koszy...trzeba sobie skołować na własną ręke,czasem ciężko o paleciaka.
Znalezienie dobrego albo chociaż sprawnego w pełni skanera nie jest łatwe.
100 z pensji na fundusz inwentaryzacyjny
Nadgodziny ( obecnie 1-2 godz. max ) są ale nie codziennie.Dużo osób przyjeli.
Atmosfera - negatywna
Opieprz lub notatka służbiwa za idiotyczne błachostki.
To tyle na początek
prawda
06.10.2014 15:14
art. 212 kk
Doris
28.11.2014 11:06
To nic nowego w Polsce,wszędzie tak traktują
pracownik-prawie były
03.10.2014 08:15
Witam. Odradzam stanowczo pracę w tym miejscu. Ludzi traktują jak śmieci. Więcej jest kierowników niż pracowników. Większość "kierownictwa" nie zna się na niczym. Są po to by Cię obserwować i opieprzać za wszystko i za nic. A jak się ich spytasz bo masz jakiś problem to nic nie wiedza i Cię odsyłają do innych. Zwalniają ludzi za wszystko. Najgorzej jest stanąć w obronie kogoś innego. Od razu jesteś na przegranej pozycji. Tylko osoby, które "kablują" na innych mają rację bytu. Premię obcinają za każdą błachostkę. Jak ktoś nie zostaje za często na nadgodzinach również nie ma szans na pracę. Atmosfera zastraszania i ogólnie negatywna. Stanowczo odradzam
Gruuuubaaaaa Boguska XXL
23.01.2015 16:33
Dalej
20.08.2014 21:49
slyszalem ze tam duzo sie pozmienialo,powiekszyli magazyn i idac tam musisz byc przygotowany zeby robic nadgodziny co drugi dzien od dwoch do czterech godzin, gdy zaczal sie Media w Łodzi to zmiane popoludniowke zaczynalo sie w niedziele, z funduszem zgodze sie z przedmowca ze zabieraja 100 i musisz podpisac papier. W fazie poczatkowej dwie osoby na jednych z wyzszych stanowisk nie znaly sie na niczym ciekawy jestem czy jeszcze pracuja???
xXx
14.03.2014 17:30
Absurdalny fundusz inwentaryzacyjny zabierają co miesiąc 100 netto z wypłaty (podpisujesz ze niby dobrowolnie) ale wiadomo pod przymusem.
Kiedy im sie chce to obetną premie i wymysla ze cos tam cos tam.
nowy
14.02.2014 11:30
Witam ! Proszę o opinię osób które pracowały bądź nadal pracują w TERG Media Expert magazyn w Łodzi
Zostaw merytoryczną opinię o MediaExpert