Tt - 2013-05-04 07:41:12
rownia pochyla - 2013-03-24 16:00:49
mis - 2013-03-22 20:13:17
uo matko - 2013-03-22 06:02:18
inzz - 2013-03-21 21:58:28
a w Warszawie i okolicach?w Warszawie i okolicach nikt nie poleci zadnej firmy z prostego wzgledu: pojdzie tam sam i bedzie staral sie zeby nie przyszli tam inni ludzie z GE. lepiej niech "upraszczaja" , "usprawniaja" i "podnosza jakosc" u siebienie poleci bo firm dla inzyniera mechanika w mazowieckim po prostu nie ma zbyt wiele. jesli juz sa to zarobki sa duzo nizsze nie wspominajac o kulturze pracy. ludzie z tych firemek bardzo czesto chca pracowac w edc.zarobki nie sa najwazniejsze (choc sa wazne i co pokazuje ostatnia akcja podwyzkowa wcale nie byly takie rewelacyjne (teraz byla podwyzka ok 1000-2000zl), ale kultura pracy owszem. a ta niestety sie nie poprawia. rosnacym problemem jest kiepskie zarzadzanie, co pokazuja chociazby wyniki wewnetrznych ankiet (kiepskie przywodztwo, brak strategii (pomyslow), nadmierna biurokracja). na jedna osobe wykonujaca zadanie inzynierskie przypada kilku kontrolerow, przegladaczy, aprobantow i roznej masci "doradcow" (celowo w cudzyslowie, najczesciej skupiaja sie na sprawach niemerytorycznych takich jak stylistyka). ludzie otrzymuja niejasne cele do osiagniecia, bedace najczesciej celami ktore otrzymuje kierownictwo i nie wie jak sobie z tym poradzic (badz najnormalniej w swiecie nie chce) - zmusza wiec podwladnych do rozwiaqzywania wlasnych problemow. nad wszyskim kroluje statystyka i tabelki w excelu (ma sie zgadzac i wykazywac wzrost, reszte sie najnormalniej dorabia). wzrost jest niestety pojmowany jako ilosc nowo zatrudnionych, przy czym nie ma komu tych nowych wprowadzac w temat. wzrost liczby osob nie przeklada sie na szybkosc i poprawnosc wykonywanej pracy .... tym niemniej ludzie po studiach maja szanse sie czegos nauczycoj równio pochyła, jak się to czyta to ja nie wiem czy pracuje w tej samej firmie co ty, nie wiem w jakim biznesie pracujesz ale z tego co wiem to wszedzie jest podobny zapieprz, odnosze sie do Aviation - pracy tyle ze nie da rady przerobic - i bedzie jej wiecej - wzrost nie jest ti pojamowany jako tylko przyjmowanie ludzi.
robota jest rozna, silniki stare, nowe, takie ktore nie lataja jeszcze - bo samoloty do nich sie tworza , male, duze, - do wyboru do koloru. A propos tego ze kierownictwo nie wie jak sobie z tym poradzic - smiech na sali - moze masz nieogarnietego TL'a albo wyzej - ale nie znaczy ze wszyscy sa tacy sami.
Narzekasz ze kroluje statystyka i excele, zmien dzial, zespol, pojdz tam gdzie bedziesz mial obliczenia, rysowanie - zmiast narzekac zmien zespol. Dowiedz sie gdzie tego wszystkiego o czym mowisz jest mniej - i sie rusz.
Na pewno zobaczysz ze nie wszędzie jest tak jak piszesz :)taaa... a jak ma (jak piszesz) nieogarnietego TL i Subsection to co ma zrobic? moze pojsc do section managera i odebrac lekcje jak sie bagatelizuje problemy, odkreca kota ogonem i udaje zdziwienie?
Czlowieku, propaganda sukcesu wylala Ci jak widac pot na oczy, bo malo widzisz, a moze po prostu chcesz malo widziec.A jak sam jesteś nieogarnięty, wolno się uczysz, jesteś leniwy, cięgle popełniasz te same błędy, stękasz po angielsku, co 15 min chodzisz na kawę, obiad zajmuje Ci 1h, w pracy jesteś 8.01 a do vouchera wpisujesz 8h na projekt? Powiedz co powinien z Tobą zrobić kierownik?
Dam Ci rade, rób swoje, ucz się, nie oglądaj się na innych, nie marudź, skup się na pozytywach. Jeśli rzeczywiście trafiłeś do grupy, w której się nie odnajdujesz to ja zmień. W zdecydowanej większości team'ów atmosfera jest dobra pod warunkiem, ze z Tobą wszystko jest OK. Jeśli firma Ci się nie podoba to poszukaj innej i nie pisz swych frustracji na forum, jak gówniarz, kiepsko to wygląda.
Czytając gowork o tej czy innej firmie opinie są podobne. Zastanawiam się kto je pisze? Skoro w EDC jest tak źle to dlaczego rotacja jest tak niska a na nowe oferty zgłasza się po kilka osób? Pytam która firma płaci absolwentowi 4.5-5 tys. A doświadczonemu inżynierowi znacznie więcej.
Aha...nie jestem TL ani managerem. Nie mam spranej mózgownicy, to moja 4 praca. Jestem zwykłym inżynierem ze spory doświadczeniem. W EDC pracuje mi się bardzo dobrze, mam fajnych kolegów i koleżanki, atmosfera jest OK, zarabiam bardzo dobrze. Warszawa daje dużo możliwości do ciekawego spędzania czasu. Jeśli kiedyś zdecyduje aby zmienić prace to zrobię na poziomie a nie jak rozżalone dziecko.