Krosglass SA

Krosno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 48 ocen.

Opinie o Krosglass SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krosglass SA

mopi

Polecacie pracę jako sortowacz pakowacz w tej firmie???

Franek
@mopi 20.09.2017 09:34
Polecacie pracę jako sortowacz pakowacz w tej firmie???

Przeczytaj wcześniejsze komentarze to będziesz wiedział co tam się dzieje

robol

z takim chamstwem jak w tej firmie się jeszcze nie spotkałem .

Kontrahent

Jak czytam Wasze opinie to zarówno w Krosglassie jak i w Jaśle opinie są druzgocące ! - przekaz idzie w Świat . Kontrahent

Gonzo
@Kontrahent 13.09.2017 10:27
Jak czytam Wasze opinie to zarówno w Krosglassie jak i w Jaśle opinie są druzgocące ! - przekaz idzie w Świat . Kontrahent...

No niestety właściciel uznał że się na wszystkim zna najlepiej, a z tego co widać tak chyba nie jest.

Hutnik

Jasło też już zarżnęli? Młodzież bez pojęcia poniżająca starych hutników. Kto to wytrzyma. Fatalne warunki pracy, niskie płace i plan, plan, plan!!!

Jerzy

mata przesyca się 15 min !!! - co to ma być ?? W specyfikacji informujecie że 3-4 min . Poraszka !!! Oszukujecie klienta !!!!

klient północ

jakość fatalna - klient północ

bemol123
@klient północ 01.08.2017 13:05
jakość fatalna - klient północ

Co Pan Opowiadasz! Jakość maty jest stale podnoszona -a to przez : Stosowanie najnowszych technologii produkcji włókna Częste modernizacje "maciarek" Solidne i i przemyślane remonty maszyn Oraz ciągłe doskonalenie produkcji na każdym etapie. Nieprawdą zatem jest informacja o złej jakości maty, Wszystko co napisałem to szczera prawda :-) :-)

boogeyman

Prawda jest taka że dla obecnego właściciela ważniejsze jest "by trawa była zielona" niż jakość maty. Inna sprawa że większość tych co się znali na produkcji sama odeszła albo została do tego zmuszona. Miał być niby taki porządek. A jak się teraz na to wszystko patrzy to bajzel dużo większy niż za dawnych czasów i gdzie niby to 5S. Jak by teraz jakaś kontrola rzetelna wpadła od ISO, to po certyfikacie nawet by smród nie pozostał. Na formowaniu badyle takie, że nie dziw że odbiorcy odchodzą.

Łusy

Chyba raczej " dobra zmiana " .

robol

Upragniona przez niektórych korporacja... ha

Bardzo zdenerwowany klient

Tak złej jakości maty jeszcze nie było co teraz - CO się dzieję z tą firmą ??? Nie da się pracować na macie z Krosglassu !

luk

Witam. jak tam teraz jest? są jakieś problemy z wypłatami?

Józek

Jakiego szkodnika macie ma myśli?

robol

Też słyszałem tą radosną nowinę ;) Może będzie normalniej? Co do P. Ch. - moim zdaniem nadawał się na swoje stanowisko. A najbardziej mi się podobało, że rozmawiał z ludźmi i był za pracownikiem.

boogeyman

Podobno największy szkodnik został zwolniony z Krosglassu. Bardzo dobra decyzja tylko o jakieś 1,5 roku za późno. Bo ile kasy zmarnował i ile ludzi przez niego odeszło to szkoda gadać.

robol z jasła

A jak wam się pracuje z nowym kierownikiem zakładu Panem P.CH

Dan

Nie polecam firmy, nie długo sam kierownik produkcji będzie robił na matach bo ludziw sami odejdą, bo nikt tam nie będzie pracował za przysłowiową miskę ryżu, nikt nie da się nabrać na obiecanki cacanki z ust kierownika produkcji

Paw

Nie polecam tej firmy, zła atmosfera w pracy, mobbing, a do tego bardzo szkodliwe włókno szklane gdzie znajduję się praktycznie wszędzie.

zoja

praca w krosglasie hartuje .kazdy kto tam pracował bądz pracuje to wie co to jest praca.

Pracownik

Jakoś mat jest marna i będzie jeszcze gorsza bo linia produkcyjna zarządzają ludzie bez żadnej wiedzy . Staży doświadczeni ludzie są zwalniani bądź sami się zwalniają, bo z obecnym zarzadem nie chcą mieć nic wspólnego .

Gonzo
@Pracownik 28.02.2017 12:34
Jakoś mat jest marna i będzie jeszcze gorsza bo linia produkcyjna zarządzają ludzie bez żadnej wiedzy . Staży doświadczeni...

No cóż dla obecnych władców ważniejsza jest lśniąca posadzka czy "zielona trawa", zamiast jakość wyrobów. Albo może po prostu brak im podstawowej wiedzy o tym co robią, a tupetem nie zawsze wszystko ogarniesz.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kluczowy Klient

Już wiem dlaczego jakoś mat jest tak marna...

abc

czy to prawda ze sa oferty pracy w tej firmie slyszalem ze mozna nawet 3 tys. zarobic ciezka tam jest praca

Michal

Nie polecam robiłem na 3 i 2 stanowiskach na dzień nie przedłużyła mi umowy, ponieważ zarząd stwierdził ze mają za dużo ludzi, osobiście nie polecam nawet akordu mi nie policzyli a robiłem cały czas na matach

JD

@gosc 2017-02-15 09:57 Warto złożyć papiery?

Madej

Zakład idzie to upadku zwalniają I nie przedłużają umowy po mówią ze mają za dużo ludzi, a nie ma kto robić, skandal, zakład dąży do upadłości, a wlasciciel tego nie widzi

Madej

jedynie zielony słucha co pracownik do niego mówi :), czy właściciel zakładu nie widzi, że zatrudnił osoby na wysokich stanowiskach które prowadza do upadku zakładu, widocznie studia skończyli, bo mieli układy

gosc
@Madej 08.02.2017 17:09
jedynie zielony słucha co pracownik do niego mówi :), czy właściciel zakładu nie widzi, że zatrudnił osoby na wysokich stanowis...

A może ma doprowadzić do upadku. Nie pomyślałeś o tym? Właściciel ma swoich wrogów.

nefryt11
@gosc 15.02.2017 09:57
A może ma doprowadzić do upadku. Nie pomyślałeś o tym? Właściciel ma swoich wrogów.

Właściciel ma chyba oczy i "swoich ludzi" .Ze zdaniem zwykłych roboli nie liczy się . A ile to zysku przyniosły "eksperymenty technologiczne " na wannie w styczniu??. Kto za to poniósł konsekwencje-a teraz np. Pan zi...ny pyta -"czemu nie zgłaszacie". Pełno kamer wszelakich analiz-wykazów -tabelek i co -nikt nic nie widzi?? Wolne żarty.

Madej

Wielka firma zamawia 70 sztuk patykow a oni sobie wymyślili ze każdy zakład ma kupić po 100 sztuk i piszą prośbę do firmy żeby kupiła 100 sztuk zamiast 70. Przykład idę do sklepu i chcą 6 chlebów I Pani w sklepie mówi ze nie sprzeda mi 6 chlebów, bo muszę 10 kupić, idę do konkurencji i kupuję te 6 chlebów

Laminacik

Działania nowego właściciela i jego drużyny zaczynają przynosić skutki. Jakość poleciała na łeb na szyję i klienci zaczynają odchodzić. Maty do tej z przed kilku lat nie ma nawet co porównywać.

bemol123
@Laminacik 02.02.2017 11:23
Działania nowego właściciela i jego drużyny zaczynają przynosić skutki. Jakość poleciała na łeb na szyję i klienci zaczynają od...

Niemożliwe!!! Po tak wspaniałym remoncie maszyny M-1 ???

Madej

Nie znajomość produkcji od formowania do samego rozbierania aż do maszyny 1 lub 2 nie wiadomo dlaczego jest mokre włókno, jak kapie na włókno z rury to włókno jest mokre a oni piec podkrecaja nie znajomości prawa szkodzi, a w tym przypadku nie znajomość po koleji etapów produkcji szkodzi jeszcze bardziej, widocznej nie oglądali serialu szef jak szpieg

zielony
@Madej 29.01.2017 21:43
Nie znajomość produkcji od formowania do samego rozbierania aż do maszyny 1 lub 2 nie wiadomo dlaczego jest mokre włókno, j...

Jak widzicie problemy to czemu nie zgłaszacie ?

bemol123
@zielony 14.02.2017 06:53
Jak widzicie problemy to czemu nie zgłaszacie ?

Komu???

Madej

Kupowanie stola bez znajomości tematu. wydawanie pieniędzy w ploto. Za stół było by 5 elektrycznych wózków. A jest brak sprawnego paleciaka. szefostwo ma daleko co pracownik do nich mówi. róbcie sama duże Baczko. to robią male co z tych małych jak idzie większość to kosza. Nie znajomość prawa szkodzi. A w tym przypadku nie znajomość tematu odchodzi do wydawania pieniędzy w ploto

Staś

"pracodawca inwestuje w zakład a nie w roboli" - śmiechu warte, tyle że nie przynosi to ŻADNEGO efektu... apropo roboli powiedz to prosto w oczy swoim "kolegom-robolom" z produkcji... bo jakby nie oni to nie byłoby i Ciebie Panie Umysłowy

Gosc
@Staś 18.10.2016 23:59
"pracodawca inwestuje w zakład a nie w roboli" - śmiechu warte, tyle że nie przynosi to ŻADNEGO efektu... apropo robo...

Co tam sie dzieje? Szczerze?

James

Coś mi się wydaję że chłopaki szczenili sobie w kolano !!! Tak to jest jak się nie szanuję ludzi . Panie Wiesławie - " Pycha prowadzi do zguby " .

atom12

Jestem młodym pracownikiem który pracuje na wydziale suszenie od pewnego czasu. Praca jest trudna i wymaga ,która wymaga dobrej sprawności fizycznej i tempa. Krótko ująć małe zarobki a roboty dużo.

EFENDI 37

krowka te 1 000 zeta dostali jednorazowo wszyscy pracownicy KHS od SYNDYKA a krosglass to inny zakład w którym pracownicy nie wszyscy otrzymują GASIOROWKE czyli najnizsza place bo pracodawca inwestuje w zakład a nie w roboli jak to robil poprzedni PREZEZ SLYNNY BYLY Z ODRZYKONIA

jaś

Pracuję w tej firmie od dawna i uważam że firma zmierza w dobrym kierunku a nowy zarząd daje szanse na rozwoj... a że co niektorzy nie umieją sie dostosować.... ich strata

bemol123
@jaś 22.09.2016 11:38
Pracuję w tej firmie od dawna i uważam że firma zmierza w dobrym kierunku a nowy zarząd daje szanse na rozwoj... a że co niekto...

Ten Burdel który jest teraz to ten rozwój????

robol

Bzdura! Jeśli już dostali, to na pewno nie wszyscy.

krówka

Czy może ktoś potwierdzić, że w Krosglass pracownicy dostali podwyżki w wysokości 1000zł (tysiąc)?? Tak słyszałem od znajomego, który tam pracuje. Podobno wszyscy bez wyjątko fizyczni i umysłowi. Ktoś potwierdzi??

Tomek
@krówka 31.08.2016 11:54
Czy może ktoś potwierdzić, że w Krosglass pracownicy dostali podwyżki w wysokości 1000zł (tysiąc)?? Tak słyszałem od znajomego,...

Nie

luk1999
@krówka 31.08.2016 11:54
Czy może ktoś potwierdzić, że w Krosglass pracownicy dostali podwyżki w wysokości 1000zł (tysiąc)?? Tak słyszałem od znajomego,...

nie dostali od przyjscia nowego własciciela to na tych stanowiskach co mogli uciac pieniedzy to poucinali i obiecuje ze dadzą kiedyś. tzn brutto poszlo do góry ale maja taki system liczenia wynagrodzenia (ja pracuje na stanowisku akordowym) ze no konto przychodzą prawie takie same pieniadze.

efendi37

pozdrawiam pracowników krosglassu Zapewne ze zmiany w tym zakładzie sa obecne to jakie sa wynagrodzenia ,bo caly czas potrzebują pracowników na produkcji, z czego to wynika może ktoś kto tam pracuje poda racjonalne uzasadnienie . Pracodawca być może za male daje wynagrodzenia czy to ciezka praca za minimalna place pracownik odchodzi i nie podejmuje tej pracy ?

Klient

Jaka to " dobra zmiana " w Krosglass ? Gorsza jakość produktów , szczególnie mat !!! Dłuższy termin realizacji zamówień Nowy Zarząd to raczej uciekał od klientów na targach ! Wydaję mi się że nie do końca mają wiedzę merytoryczną co do swoich produktów - stawiają na marketing ! Żałosne !!

jenek

firma się nie rozwija brak wózków elektrycznych, każą wszystko paleciakami wozić jak za czasów niewolnictwa, brak pomocy dla pracowników żeby ułatwić człowiekowi robotę, brak znajomości tematu prowadzenia filmy ze strony szefostwa, pracownicy sami się zwalniają, bo widzą co się dzieje w firmie niedługo szefostwo będzie robić na maszynach

kg

Wydają pieniadze na szkolenia z jakąś znajomą prezesa, bo fachowcem to ona nie jest i niczego nie nauczy, zamiast dać ludziom podwyżki.

vvv

lekka przesada 50st C i nie na chłodnej wody...

robol

W niedzielę było typowo ;) Akurat pożary na suszeniu się zdarzały i tak naprawdę jedyne co zostaje to spokojnie czekać na straż. Chodziło mi o awarię typu poważny zanik, gdzie coś nie będzie chciało "wstać" czy wyciek z wanny. Wtedy może braknąć rąk do pracy, doświadczenia, itp.

bemol123

W niedzielę była na razie "żółta kartka" i jak słusznie Panie robol piszesz "panowie władcy są zbyt zadufani w sobie by to zrozumieć.

robol

Dopóki Panowie i Władcy nie zrozumieją, że farbą, tandetnymi regałami i plastikowymi kubełkami do sprzątania nie naprawią fabryki, to nic z tego nie będzie. Doświadczeni pracownicy po cichu podśmiechują się po kątach i zastanawiają, kiedy to wszystko padnie. Bogu dzięki, że nie było jeszcze poważnej awarii, bo prawdopodobnie brakłoby rąk do pracy. Ale jak się chce "zjeść ciastko i mieć ciastko", to tak właśnie bywa.

...

Jak można było sprzedać Firmę bez gwarancji zatrudnienia pracowników ? Skandaliczne jest to co się dzieje w Krosglassie!!! Związków Zawodowych w ogóle nie ma ? 50 ludzi zwolniono od tak ...

vvv

Pracuję Tu i zostaję...

xxx

W Firmie panuje polityka : "Dobre słowa do złej gry " Szkoda że nie udało się sprzedać Firmy normalnym ludziom . A jak tam w Jaśle ?

bemol123

"W firmie wreszcie widać gospodarza, zmiane widać gołym okiem" Nie żartuj:-) To w większości "pic na wodę i fotomontaż". Zabaweczki chyba dla poprawy nastroju zarządu -z prawdziwymi problemami to jeszcze daleko-daleko. Pożyjemy -zobaczymy.

nlnl

W firmie wreszcie widać gospodarza, zmiane widać gołym okiem. Obiboki juz sie trzęsą ze stracą robote.

sss

pod koniec roku zwolnili duzo osob wiec nie ma sie co dziwic ze teraz brakuje ludzi

Zostaw opinię o Krosglass SA - Krosno

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krosglass SA