Pratt & Whitney

Niepołomice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 163 ocen.

Pratt & Whitney
3 163 6 1

Opinie o Pratt & Whitney

Kaska

Są tu rekrutację wewnętrzne? Jest sens aplikować na niższe stanowiska z nadzieją na lepsze perspektywy?

anonymous
@Kaska 10.07.2018 20:06

Rekrutacje wewnętrzne kiedys były, teraz zatrudniaja przez agencję i potem jak odejdzie ktoś z pracownijków zatwudniochych bezpośrednio zmieniaja umowę prazcownikowi z agencji. REkrutacja wewnętrza polega na tym że maja już wybrana osobę i choć byś wnioskował chęc wzięcia udziału w rekrutacji to itak wiadomo kto dostanie stanowisko. Często nawet nie wiadomo że ktoś awansowal.

Emilia
@anonymous 29.09.2018 14:36

Mam jeszcze pytanie związane ze zmianą formy zatrudnienia z agencyjnej na bezpośrednią. Czy można wtedy liczyć na podpisanie z Pratt & Whitney umowy o pracę? Stabilność zatrudnienia jest bardzo pożądana na rynku pracy i osoby chcące wysłać tam CV, na pewno będą wdzięczne za rozjaśnienie sytuacji.

koś

Czy jest szansa dostać się bezpośrednio do firmy czy tylko przez agencje ?

anonymous
@koś 26.09.2018 17:30

biurowi Agencja produkcyjni bezpośrednio

Emilia

@koś być może dobrym pomysłem byłoby skontaktowanie się bezpośrednio z działem rekrutacji Pratt & Whitney. Dane kontaktowe do firmy znajdziesz pod następującym linkiem: http://pwtubes.pl/kontakt/ Jeżeli zdecydujesz się złożyć swoje dokumenty aplikacyjne i odbędziesz rozmowę kwalifikacyjną, napisz proszę jak przebiegła. Wszystkie opinie z pierwszej ręki są cenne dla osób, które chciałyby wysłać tam swoje cv.

Paweł

Chce apkikowac na spawacza, ile mozna dostac? Prosze o prawdziwe dane., nie chce sie pozniej rozczarować, dzieki

putin
@Paweł 17.09.2018 07:12

od 2200 netto w góre

Były
@Paweł 17.09.2018 07:12

Pracowałem jako spawacz orbitalny przez pół roku. Firmę mogę z całą odpowiedzialnością polecić. Ludzie sympatyczni, pomocni. Można się wiele nauczyć. Super atmosfera. Zarobki kiedy prawdę niezłe. Kiedy ja pracowałem było to ok. 2300 netto dla początkującego pracownika. Gdy już odszedłem słyszałem o całkiem sporych podwyżkach. Duży pakiet socjalny. Prywatna opieka medyczna, karta multisport itp. Jednym słowem POLECAM

Paweł
@putin 19.09.2018 22:39

Zartujes chyba...ja mam dwojke dzieci ciezko bedzie za 2200 żyć, dzieki za,info, nie będę jednak składał papierów.

Emilia

@Jacek S niestety nie posiadam takich informacji, ponieważ nie jestem związana z Pratt & Whitney. Być może dobrym pomysłem byłoby skontaktowanie się z działem rekrutacji tej firmy i zapytanie u źródła. Czy mimo braku wiedzy o zarobkach na stanowisku Operatora Produkcji, zdecydowałeś się wysłać tam swoją aplikację? Jeżeli tak i odbędziesz rozmowę kwalifikacyjną, podziel się z nami jej przebiegiem. Będzie to cenna wskazówka dla przyszłych aplikantów.

młody

ogólne praca dobra ale zarobki dla nowych pracowników słabe więcej w biedronce albo w Lidlu się zarobi . umowa na stałe po pół roku i niecałe 2400 netto żenada

Mmmm
@młody 01.09.2018 22:56

Na start to żenada? Plus dodatki o których nie piszesz? Idź pracuj w Biedronce.

Emilia

Pratt & Whitney prowadzi obecnie rekrutację. Na dużym portalu z ogłoszeniami o pracę znalazłam dwie oferty. Poszukiwany jest Operator Produkcji oraz Stażysta/ka w Dziale BHP i OŚ. Oferowany staż jest płatny. Jesteście zainteresowani pracą w tej firmie? Będziecie próbować swoich sił?

Jacek S
@Emilia 16.07.2018 14:07

A na jakie zarobki może liczyć Operator Produkcji? dziękuje za odpowiedź.

Wiktor

Może ktoś z pracowników napisze kilka słów o pracy w firmie? Warto starać się?

Emilia

@Jaaa, brzmi to całkiem nieźle! Bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź i życzę wszystkiego dobrego. @Zainteresowany 1234, widziałam, że pytałeś o pracę w Pratt & Whitney. Zdecydowałeś się już aplikować do pracy w tej firmie? A może miałeś już rozmowę kwalifikacyjną? Jeśli tak, to napisz nam proszę, jaki był jej przebieg.

Emilia

@TSW, a czy mógłbyś powiedzieć, dlaczego już nie pracujesz w Pratt & Whitney? Jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca? @Zainteresowany, a jakie stanowisko Cię interesuje? Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? @Jaaa, długo już pracujesz w Pratt & Whitney? Czy pracownikom tej firmy przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne?

Jaaa
@Emilia 06.06.2018 15:53

Cześć, nie jest to jakiś imponujący staż ale już trochę pracuje. Jeśli chodzi o umowę to dostajesz najpierw na pół roku potem na czas nieokreślony. Benefity oczywiście są. Multikafeteria w tym Multisport za grosze, wpłata co miesiąc pieniędzy na pracowniczy program emerytalny, opłacają szkoły studia jakie chcesz. Można chodzić na angielski choć nie jestem pewien dostępności.

Zainteresowany 1234

Witam. interesuję mnie praca w firmie Pratt&Whitney jestem spawaczem z wieloletnim doświadczeniem w stali nierdzewnej jak i czarnej na jakie wynagrodzenie mogę liczyć?jaka jest atmosfera na produkcji?

TSW

Pracowałem przez pół roku jako operator automatów spawalniczych. Nie mogę powiedzieć nic złego o firmie. Szacunek dla pracownika, pieniążki całkiem dobre i super ekipa na produkcji przynajmniej na mojej zmianie praktycznie sami pozytywni i bardzo pomocni ludzie. Polecam

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Kowboj

Praca jest bardzo ciekawa i zróżnicowana . Oczywiście każdy kto jest nowozatrudniony musi się liczyć z planami sprzedażowymi, terminowości oczekują kontrahenci. Zarobki są bardzo dobre i ciekawy pakiet socjalny . Przykro czyta się wypociny ludzi którym się nie udało albo już tutaj nie pracują . Znając swój zakład wiem że jest dokładnie odwrotnie .

Jaa
@Kowboj 19.05.2018 15:29

Szczególnie zarobki już po dwóch podwyżkach w tym roku są super :) ale niektórzy wolą narzekać :) pozdro!

pytajacy
@Jaa 21.05.2018 18:36

ile dają Brutto na start ?

Jaaa
@pytajacy 22.05.2018 17:43

Przyjdź kolego i się przekonaj o ile zaproszą Cię na rekrutację. Po okresie próbnym jest bardzo przyzwoicie.

horhe

Ile dostanę brutto jako operator frezarki CNC (preferowane mazak i dossan). Z dwuletnim stażem w podobnej firmie

Emilia

@Zszokowana Rozumiem, że musiałaś zrazić się do Pratt & Whitney. Czy mogłabyś jednak bardziej rozwinąć swoją wypowiedź? Pracowałaś tam? Inni użytkownicy forum na pewno chcieliby wiedzieć więcej na temat pracy tam. Pamiętaj też, że na forum obowiązują zasady spisane w regulaminie https://www.gowork.pl/regulamin gdzie wspomina się o nieobrażaniu nikogo.

gibon

ile można zarobić na stażu? Ktoś może coś więcej powiedzieć o stażach w tej firmie? Jak ciężko się dostać, jakie zarobki, czy jest możliwość późniejszego zatrudnienia, czy obowiązki na stażu są ciekawe i rozwojowe?

Jaaa
@gibon 03.05.2018 10:50

Najpierw więcej szczegółów, staż w jakim dziale Cię interesuje? Chyba nie jakikolwiek

Ania
@gibon 03.05.2018 10:50

1/2 etatu, 3 miesiące, 800zł brutto(!).

Jurij

Witam, ile tutaj zarobi spawacz za te 160 godzin? Pytam bo mam oferte przyjęcia.

Tonik

Podpowiedzcie coś o praktykach w firmie. Czy ciągle sa aktualne?

Zszokowana

Za te pieniądze odpowiedzialność za ludzkie życie. Bandyci nie firma

Aerospace
@Zszokowana 22.04.2018 15:45

www.facc.com do konca roku chca zatrudnic ok 200 osob wiec aplikowac

robol

2300 netto dla spawacza orbitalnego do dobre pieniądze? I ty majkel 12 uważasz się za normalnego

mariusz
@robol 20.02.2018 14:55

www.facc.com ja tu pracuje jako technik i mam rocznie 36,400e z 13 i 14 wyplata pracy jest tu sporo ,pozdrawiam

ADIS

Brak odpowiedzi po rozmowie kwalifikacyjnej chociaż zapewniano że będzie.

michal5152s

jakie są zarobki na magazynie w PWT?

Magazyn
@michal5152s 18.04.2018 05:05

2000-2100 netto na 3 zmiany

Itylewtemacie

Operator produkcji jakie zarobki?

Rozczarowany
@Itylewtemacie 21.02.2018 17:09

Traaagiczne! Ja się właśnie zwalniam, za 2100zl na rękę, to jest jakiś żart! W takiej firmie minimum na start to powinno być przynajmniej 2800-3000zl NETTO a nie BRUTTO!!!

Taka tam Sąsiadka
@Rozczarowany 21.02.2018 21:05

w innych firmach "po sąsiedzku" zarabiaja 2200 brutto. wiec z innej produkcji haha patrząc całkem nie żle zarabiasz:P

Znawca
@Taka tam Sąsiadka 04.04.2018 23:34

Jakieś glupoty gadasz, no chyba ze jestes po zawodowie ii tyle, w Man na start 2500 na reke, w BTH 2900 na reke, a w Pratt and Whitney placa najmniej! Niestety, zgadzam.sie z rozczarowanym, dobrze, ze juz tam nie pracujema, wez utrzymaj rodzine za 2100zl dla faceta z doswiadczeniem!

xyz
@Znawca 12.04.2018 22:49

Całe Niepołomice masz oplakatowane reklamami Man-a z Addeco, chcesz to idź tam pracować, dają chyba 4200 brutto, umowa zlecenie. Naucz się wcześniej podstaw ukraińskiego. Powodzenia życzę

Bezimienny

Witam, jak wygląda praca na stanowisku inspektora jakości? Jakie obowiązki, zarobki?

Inspektorre
@Bezimienny 11.04.2018 07:09

Dużo obowiązków, pieniążków nie wiele. 2000zł netto.

Bezimienny
@Inspektorre 11.04.2018 08:46

A konkretnie jakie obowiązki? Tylko kontrola przez 8 godzin czy coś ponadto?

WszystkoWidziałem

Warunki pracy nie najgorsze chodź mogłoby być lepiej, zarobki tragedia (jak cios poniżej pasa), do tego spotkania na których mówione jest ile to firma zarobiła i jak na dobrym poziomie są. Każdy z pracowników ma swoje zdanie na ten temat. Na końcu pozdrowię tych co liżą jajka swoich przełożonych, wiadomo co się za tym kryje :)

Wszech

Na jakie zarobić może liczyc programista cnc ? ?

Zenobiusz

Jak jest w PWT dziś to nie wiem, ale tak ponad rok temu jak ktoś trafił na Ryśka to się przekonał, że Janusze zarządzania istnieją naprawdę.

Irek

To profesjonalista w swojej branży. Mam zamiar aplikować i szukam informacji.

Były pracownik
@Irek 22.03.2018 17:01

Brawo panie Irku ,czekamy na więcej podstawionych wypowiedzi kolegów z Hru

Air

Szkoda czasu istne (usunięte przez administratora), brak rozwoju, zarobki dobre dla chłopaków co skończyli w tym roku szkoły zawodowe

Jaaa
@Air 17.01.2018 10:30

Brak rozwoju? Jak nie chcesz to brak. Szkolenia w hotelach, opłacają szkole jeśli chcesz zrobić, ale lepiej nadawać

Hj
@Jaaa 20.01.2018 17:10

Jakie szkolenia w hotelu?dotyczace czego etyki? Za studia płacą to już standard w prawie wszystkich firmach

anonymous
@Air 17.01.2018 10:30

Oto zarobki pracowników Pratt&Whitney w Ameryce jak to się ma do Polski Przykładowo :operator cnc 30.000$ rocznie 14$ na godzine Mechanik 50.000$ rocznie 28$ na godzine Programista cnc 58.000$ rocznie 28$ na godzine Spawacz. 66.000$ rocznie 32 $ na godzine HR Koordynator 43. 000 rocznie 21$ na godzine Inspektor utrzymania ruchu 80.000$ rocznie 38$ na godzine https://www.careerbliss.com/pratt-whitney/salaries/all/ https://www.careerbliss.com/pratt-whitney/salaries/all/

anonymous
@Air 17.01.2018 10:30

To są części do silników odrzuconych a nie rozdrabniacz do ziarna czemu to się nie przekłada na zarobki. Oszczędzaj na wynagrodzeniu dla pracownika tysiące a tracą na rotacji miliony

Donald
@anonymous 24.01.2018 21:29

Jade do USA. Szkoda ze mi tego wcześniej nie powiedziałeś.

Donald
@anonymous 24.01.2018 21:45

Bo to sa części do silników odrzuconych. Sam napisałeś

Zostaw opinię o Pratt & Whitney - Niepołomice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pratt & Whitney