Pratt & Whitney

Niepołomice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 127 ocen.

Opinie o Pratt & Whitney

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pratt & Whitney

robol

2300 netto dla spawacza orbitalnego do dobre pieniądze? I ty majkel 12 uważasz się za normalnego

majkel12

haha niezly ubaw tu jest! ludzie, nie wierzcie w te brednie... pozdro dla normalnych.

robo

Jest super pieniądze szczęścia nie dają. Za to praca w ekskluzywnej branży ,a po pracy w PWT tyranie na budowie żeby jakoś żyć. Chory zakład .

Paweł

Pracowałem przez miesiac. Powiem szczerze, ze szkoda mojego czasu, ale chcialem sprobowac. Zarobki to kluczowa kwestia, a te w PAW sa na bliskim poziomie minimalnego wynagrodzenia i ciężko to zrozumiec patrzac na charakter i wymagania firmy. Życzę powodzenia w szukaniu pracownikow z taką kase.

Alojzy

Co tam w pw słychać? Zarobki nadal na poziomie nędzy? Wiadomo gdzie teraz pracuje niedoszły zięć Ryszarda, Jan D?

nick

Hej! Jakie są zarobki w ww firmie??

stary
@Pracownik Pwt 24.01.2018 22:31

Pieniądze, a raczej ich brak zacznie Ci przeszkadzać jak weźmiesz kredyt.

Pracownik Pwt
@stary 25.01.2018 14:27

Tak. Zgadzam się z Tobą. Jak będę brać kredyt to raczej nie będę już pracować w PWT. Jestem dopiero po technikum i praca tutaj jest moja pierwsza i dlatego dla mnie kasa jest ok. Ale jak bym miał rodzinę to raczej wyplata z pwt nie starczylaby na utrzymanie rodziny.

Johny

Wymagania jak w NASA. Spawaczom nie polecam strata czasu na taką firmę

Air

Szkoda czasu istne (usunięte przez administratora), brak rozwoju, zarobki dobre dla chłopaków co skończyli w tym roku szkoły zawodowe

anonymous
@Air 17.01.2018 10:30

Oto zarobki pracowników Pratt&Whitney w Ameryce jak to się ma do Polski Przykładowo :operator cnc 30.000$ rocznie 14$ na godzine Mechanik 50.000$ rocznie 28$ na godzine Programista cnc 58.000$ rocznie 28$ na godzine Spawacz. 66.000$ rocznie 32 $ na godzine HR Koordynator 43. 000 rocznie 21$ na godzine Inspektor utrzymania ruchu 80.000$ rocznie 38$ na godzine https://www.careerbliss.com/pratt-whitney/salaries/all/ https://www.careerbliss.com/pratt-whitney/salaries/all/

anonymous
@Air 17.01.2018 10:30

To są części do silników odrzuconych a nie rozdrabniacz do ziarna czemu to się nie przekłada na zarobki. Oszczędzaj na wynagrodzeniu dla pracownika tysiące a tracą na rotacji miliony

Zainteresowany

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Jaaa
@Zainteresowany 16.01.2018 19:56

Tak, cały czas trwają rekrutacje.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

A czego się Mam bać ? Jak Mi praca Pratt & Whitney nie będzie pasować to się zwolnię. Kokosów nie zarabiam i pracę znajdę za te pieniądze wszędzie.

Zaciekawiony

Przeglądając oferty pracy w Niepołomicach jakieś 80% to chyba oferty Pratt & Whitney. Jedna rekrutacje są oficjalne, drugie ukryte, pozostałe przez agencje pracy typu Randstat lub podwykonawców jak Bilfinger czy Bergman.Aż taki u was rozwój czy taka rotacja? :)

hgvk,hvh
@Zaciekawiony 23.11.2017 17:07

Rozwój Panie

anonymous

Z perspektywy czasu, a już nie jestem pracownikiem tej firmy mogę powiedzieć tylko jedno - decyzja o odejściu z tej firmy była najlepszą decyzją w moim życiu zawodowym. Obecnie wiem jak wygląda normalna praca, gdzie przełożony wymaga - ale też jest partnerem, ma zrozumienie dla ludzkiego błędu. (usunięte przez administratora)

Do_frustratów
@anonymous 10.11.2017 14:08

Mało tu rzeczowych opinii a wychodzą jakieś dziwne żale i frustracje zapewne miłośników tożsamej płci albo posiadaczy w domu smoka którzy leczą swoje kompleksy nic nie wynoszącym jadem i hejtem.

Rolnik

Misie, Jak myślicie co dostaniemy na święta?

Misie
@Rolnik 25.10.2017 10:40

Wypowiedzenie.

anonim

(usunięte przez administratora)

przestroga dla potomności
@Obecny 19.10.2017 19:48

Kombinuj ;) Najsmutniejsze jest to, że nikt nie podważa tego mojego malkontentowania, a przecież czytelników jest sporo ;) Gdyby mi na PWT zależało to bym nakręcał pozytywną propagandę jak szefowa HR na rekrutacji, żeby przyciągnąć takich co to wszystko pociągną w rozsądnym kierunku. A tak to tylko przestrzegam nieświadomych. Można moje anonimowe nic nie znaczące przecież zdanie zignorować i samemu się przekonać jak jest. Kto by w ogóle pomyślał, że przyjdą czasy kiedy bajzel Kreislera bedzie wspominamy z rozrzewnieniem.

Obecny
@przestroga dla potomności 19.10.2017 20:42

Masz dużo racji. Prawda jest taka, że gdyby ta fabryka produkowała np. wkładki do butów ;) a wszystko inne zostało tak jak jest to nikt by się nie dał tak frajerzyć. Można powiedzieć, że pracownicy "płacą" za prestiż. Lepiej się pochwalić przed Polaczkami- Cebulaczkami, że się pracuje w elitarnej branży ale jaką wypłatę się dostaje co miesiąc to wstyd mówić. Pozdrawiam

Karakan

A jak tam w IT stawki i warunki?

Ok

A no i oczywiście nic nie wnoszace spotkania przez caly dzień, dzieciakom pokolenia facebooka bedzie sie podobalo, bo mozna piekny zagraniczny slang wplatac w polski i pochwalic sie kolegom ze pracuje sie w amerykanskiej firmie w renomowanej branży. .

Ok

Pracodawca dobry na początek kariery zawodowej. Problemów jest zawsze masa, ale sa to problemy wyolbrzymiane, ktorych w innych firmach pracownik nie doswiadczy. W firmie zawsze jest ktos niżej na kogo można zrzucić cześć winy za niepowodzenie, jednak do niczego to nie prowadzi , ponieważ w tej firmie strategicznych decyzji dla jej istnienia i dzialania sie nie podejmuje, co potwierdzi każdy pracownik. Wszystko dzieje się w US. Jezeli chodzi o zarobki to tragedii nie ma, ale kokosów też nie rozdają. Jest kilka ciekawych dodatków do podstawy, jednak w dzisiejszych czasach staje się to normą. Jezeli ktos chce poczuć namiastkę korporacyjnego szczęścia na podstawie mijajacych sie z rzeczywistoscia wskaźników to jest to firma dla niego. Produkcja - praca dosc spokojna, na akord nikt nie pracuje. KJ - również w miarę spokojnie, choć bardzo duzo wymagań i odpowiedzialność za stawki nierzadko niższe niz na produkcji. Planowanie/logistyka/zakupy - bieganina, proby zadazania za zmieniajacym sie zapotrzemowaniem, a i tak kazdy ma świadomość ze jezeli cos jest "na juz" to znaczy ze jeszcze jest masa czasu, ale otoczka ważności i tak jest podtrzymywana. Magazyn - spokojnie, choć jest duzo niedociągnięć organizacyjnych. Technologia - pelen spokój, w innych firmach nie do pomyślenia często. Często tez w innych firmach duzo wiecej technologom sie placi, ale i wiecej wymaga. Papierkowa robota, z niewielkim wplywem na produkt. Kadry i finanse - jak w innych firmach pochodzenia korpo..

Lady GAGA

Widzę tu trochę trafnych uwag ale też masę bzdur, w firmie jest dużo fajnych otwartych ludzi ale też masa głąbów jak wszędzie, duża rotacja z dwóch prostych powodów: 1. dobrzy ludzie po zdobyciu doświadczenia bez problemu dostają lepsze warunki w innych firmach i branżach , 2. druga grupa to ludzie bez zaangażowania i kompetencji którzy liczą na kokosy

qnik

A macie jakieś opinie o stażystach? Dostałem ofertę stażu w utrzymaniu ruchu, tylko że max 2-3 dni w tygodniu. Jak wygląda szansa na późniejsze zatrudnienie? I jakie zarobki się z tym wiążą? Dodam, że mam równocześnie ofertę z innej firmy na staż asystenta działu technologa i nie wiem, którą firmę wybrać.

Pracownik
@qnik 29.09.2017 07:10

Zdarza się ze stażyści zostają potem zatrudnieni, zależy czy mają wakat, zarobki to tak z 2 tys netto max zaproponują

zainteresowany

oferta dla spawacza, ktos wie jakie warunki ?

Zbyniu

A jakie zarobki magazyniera i na czym tam ta praca polega?

Janusz
@Zbyniu 01.09.2017 15:15

Zarobki magazyniera niepolomice 2800 brutto , 3 zmiany pon-pt ,mozliwe soboty dodatkowo, nocki bankowo ... :p

Magda

Firma poszukuje osoby na stanowisko prawnika. Czy był ktoś może na rozmowie? Jakie warunki?

szuka pracy

z jakie zarobki spawaczy?

Zaniepokojny

Jak się mają sprawy w dziale jakości? Wynagrodzenie, atmosfera itd? 3000 tys. i doświadczenie 10 lat na CNC - DRAMAT!!!

Pracownik
@Zaniepokojny 11.06.2017 18:11

300 tysięcy to zarobisz w ciągu 10 lat.

przestroga dla potomności

Najlepsze jest to, że o ile negatywnych opinii w necie nt. pracodawców czytać nie ma co, bo to najczęściej odstający od rzeczywistości hejt kilku słusznie zwolnionych za picie wódki frustratów, to akurat opinie nt. PWT niech lepiej każdy przyszły pracownik sobie przeanalizuje i poważnie weźmie do siebie. Takiego nagromadzenia patologii to w żadnej fabryce w Niepołomicach nie ma, co skutkuje m.in. tym, że wśród pracowników biurowych pogłębia się atmosfera wyścigu szczurów, dzikiej rywalizacji o względy przełożonych, wzajemna agresja i brak szacunku. A najlepsze to są i tak spotkania, gdzie niekompetencja dyrekcji i improwizacja korposzczurów sięga zenitu :D Ciekawe co będzie jak skończą się pożyczki na "rozruch" i będzie trzeba pokazać jakieś konkretne wyniki.

Były
@przestroga dla potomności 26.04.2017 10:40

Pięknie powiedziane.

aga

Biedronka wypłaca premie roczna po 1850 brutto a tu nie ma premi kwartalnej bo koszty złej jakości przekroczone o 0,40%. Premia kwartalne w wysokości od 2 do 5 procent i to się nie nalezy . Po co co płacić jak ludzie i tak będą robić. Dranstwo nie pojęte

Asd

Jaka ogólnie panuje atmosfera na ślusarni? I jak są placone godziny nocne? Bo rozważam podjecie pracy jako ślusarz

anonim

(usunięte przez administratora)

jaaaa

A co rozumiesz przez donosicieli? Leżysz w kącie zamiast swoje zrobić i na Ciebie donoszą czy o coś innego chodzi? Pytam serio, bez złośliwości.

Zezze

Czytam o oczom nie wierze jak macie problemy z managerami jest ombudsman program czysto anonimowy tu jest nie dopomyslenia żeby management mnie nakłaniał do szkoleń w domu

zadowolony

Długi czas rekrutacji, ale... od lipca witam na pokładzie!

Jeszcze pracujacy

@były Naprawdę sporo się zmieniło. W porównaniu z sytuacją przed dwoma laty to było Lux.

były

Wiecie co... ja tam Kreislera/Pratta wspominam dobrze (i to pomimo kiepskiego rozstania). Ok.. było to już kilka lat temu, ale atmosfera byłą fajna, praca zespołowa pełną gębą, biuro z halą było blisko i pchaliśmy do przodu pomimo przejęcia zakładu i oczekiwań korporacji. Wynagrodzenia nie były szałowe, ale na bank były rynkowe... do firmy trafiały osoby z innycgh dużych zakładów z okolicy i nie tylko. Do tego w pierwszej kolejności awansowanie byli ludzie z wewnątrz. Więc albo się tam naprawdę sporo pozmieniało przez ostatnie dwa lata, albo to takie gadanie tylko.

Robol

Podwyżki były?

ex

Koleżanki i Koledzy. Co tam słychać w PWT?

robol
@ex 26.03.2017 17:16

Super bo łączy nas trójpak - fod, etyka i BHP. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia.

Asia

To jakiś koszmar.

ccc

Jakie są zarobki operatorów CNC?

robol
@ccc 19.03.2017 21:06

Im powiesz mniej tym większa szansa. Chyba 2800 brutto, ale nie mów potem ile dostałeś bo inni mogą mieć mniej ;-)

Środkowy

Specjalista - 1900 netto

Nowy?

Witam, Na ile można liczyć w PWT aplikujących na specjalistę?

GE
@robol 19.03.2017 22:06

Nie unoś się tak. Zapytałem z czystej ciekawości. Znalazłem ogłoszenie, że poszukują technologa, którego nazywają "specjalistą". I o wynagrodzenie za taką pracę mi chodziło. PS. Wiem co to cal, suwamiarka mikrometryczna i wiele więcej, na tyle by spełniać w 90 % wymagania w takich ogłoszeniach. Pozdrawiam

robol
@GE 29.03.2017 12:04

A to przepraszam, bo na myśli miałem ,,innych specjalistuf". Rotacja jest duża a i podnoszą produkcję, więc jak masz doświadczenie i nie przesadzisz z kwotą to masz dużą szansę. Kwotę jaką możesz dać to nie znam, może ktoś tu napisze. Powodzenia

dfg

Ludzie już odchodzą

Były

,,Śpieszcie się kochać ludzi tak szybko odchodzą. Zostaną po nich buty i telefon głuchy." ...............

dobra rada

Jak na tak wielką odpowiedzialność to zarobki są tragiczne. Kwestia czasu kiedy ludzie zaczną odchodzić z tej firmy. Trzeba też wsiąść pod uwagę to że jest dużo starszych bardzo doświadczonych pracowników co do emerytury mają nie daleko. Brak dobrych pracowników spowoduje że jakość spadnie. Już technolodzy się zwalniają. Tak że panie Prezesie trzeba dać ludziom zarobić.

Stary

Kolejny kierownik opuścił zakład. Kto teraz będzie wsparciem dla produkcji? Nie rozumiem dlaczego nie umiemy zatrzymać wartościowych ludzi? Cała kadra zarządzająca rurami w tym momencie to amatorzy. Starzy mistrzowie to był zespół. Gimby nie znajo.

Monia

Nie polecam tego pracodawcy. (usunięte przez administratora)Zarobki marne. Odpowiedzialność bardzo duża. Jestem zdruzgotana tym co się wyprawia w tej firmie. Odradzam kazdemu.

zadowolony pracownik PWR
@Monia 24.02.2017 20:32

A ja tam jestem zadowolony 9 miesiecy pracuje jako operator cnc i 3000zł na ręke mam ale trzeba miec doswiadczenie minimum 10 lat i trzeba umieć sie pokazac ze ma sie wiedze bardzo dużą ja pokazałem w pierwszym miesiącu szybko mnie zauwarzyli :) dla mnie ta firma jest ok tylko najpierw daj cos od siebie puzniej wymagaj. Za darmo nic nikt jeszcze nie dostał .

stary
@zadowolony pracownik PWR 19.05.2017 12:25

Dobrze, że Twój login sugeruje gdzie pracujesz. My tu rozmawiamy o pracy w Niepołomicach a nie w Rzeszowie.

Job

Jak dostać się na produkcje, jaka agencja rekrutuje?

Job
@aga 20.02.2017 09:09

3 zmiany czy 4 brygady? Soboty tez pracujace?

aga
@Job 20.02.2017 11:05

Sobota wolna. 3 zmiany .

Zezz

Uh to niezle polakow dymaja PW east Hartford srednia place grade 3 39.87na godzine to dla zwyklego cnc op

Xxxo

Witam, czy praca na produkcji jest na 3 zmiany?

andre
@Xxxo 20.01.2017 19:34

Tak praca na produkcji jest na 3 zmiany.

wilchelm

Naprawdę dobry pracodawca.

zuzia

Witam, czy ktoś mógłby podzielić się informacją nt. pytań podczas rozmowy kwalifikacyjnej telefonicznej ?? ;)

Ad

@fred @pwt.utc.com Wie ktoś jak wyglądają płacę na produkcji?

Fred

Witam, czy możecie napisac jak wyglądają adresy e-mail w Pratt? Imię.nazwisko@pratt...? Z gory dziekuje za pomoc.

Zostaw opinię o Pratt & Whitney - Niepołomice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pratt & Whitney