Opinie o Orapi-Transnet Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orapi-Transnet Sp. z o.o.

Agata

@Roobowidzę, że niestety nikt nie zdążył Ci odpisać. Czy zdecydowałeś się na aplikację do firmy? Jeśli tak, to chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda proces rekrutacyjny oraz rozmowa kwalifikacyjna.

Roobo

Aktualnie szukaja magazyniera czy ktos jest w stanie sie określić ile na tym stanowisku można zarobici na jakich warunkach?

czarny

witam Miałem zaszczyt pracować dla niech a racze dla pośrednika. Praca może i ok ale regionalny Pan czuję się bardzo władcą i rozkazuje wręcz co masz robić. Brak liczenia się z jego strony ze zdaniem przedstawiciela

Andrzej
@czarny 26.11.2016 23:48
witam Miałem zaszczyt pracować dla niech a racze dla pośrednika. Praca może i ok ale regionalny Pan czuję się bardzo władcą i...

A na jakim regionie jak można spytać ?

Jaaao

Pitolicie, moze w koncu jakies konkrety ile kasy w podstawie na start ???

mer

Też to widziałem @sara ciekawi mnie jakie godziny są w stanie zaoferować w ogłoszeniu piszą, że "stałe"..bardzo zależy mi na tej wiedzy bo mam dość ciągłego jeżdżenia raz rano raz wieczorem do klienta. Może chociaż tutaj jest to w jakiś sposób unormowane

zizu

zostałem zaproszony na rozmowę na PH ale nie wiem czy jechac? Może ktoś napisać dokładniej ile płacą, jakimi samochodami jeżdżą przedstawiciele? Obecnie pracuję dla innej korpo chemicznej i nie wiem czy warto zmieniać

banek

hehe ale ściema, pr musi byc :)

BAN

jaca nie pękaj, nikt się nie dowie :)

BAN

hehe

radek

witam, czy moze macie wiedze, kiedy bedzie rekrutacja w małopolskim? pozdrawiam

cabanowy karzeł

dokładnie, juz niebawem koleżko ;)

cabanowy pyrak

dokładnie ma racje kolega. niedługo sie widzimy ;)

caBANowy pajac

A ja nie mam czasu biegać i zazdroszczę bo jestem ciągle na bezrobociu i czasu na nic nie mam no i przede wszystkim pieniędzy. :(

jacek

super, ja tez biegam mariusz i nie nosze skarpetek ;) moze nasze psy sie zaprzyjaźnia ;) jacku dziekje za to, ze wszyestko mi wytłumaczyles. super sprawa z obiekcjami, moge teraz kupowac w biedronce ziemniaki z promoci, kumam system, niezle :) masz chlopie łab na korku. lubie w wolnym czasie jesc ziarno

rob

Każdy ma prawo do swojej opinii Tak samo do wyboru pracy. Wszystkim nie dogodzisz

ON

Tak zaglądam tu czasem, boksujecie się tymi komentarzami nic z nich nie wynika. Tyle lat w Polsce i marka wciąż nierozpoznawalna. Nie wiem jak firma jest zarządzana ale nie wróży to nic dobrego. Ile negatywnych wpisów tylu niezadowolonych/zwolnionych pracowników. Więc szukajcie pracy w innych firmach gdzie pracownik jest doceniany i chce się pracować.

Bob

Witam mam pytanie a jaki oferują samochód służbowy ? jako narzędzie pracy na stanowisku przedstawiciela ?

ON

zrobienie tylko czwórki, to jakaś żenada, w handlu do 5000 się zaczyna i to bez łachy

brzoza

To w Polsce jest juze dwa koła do ręki podstawy :) I przy okazji koleżanka pytała o średnie zarobki -podstawa +premia i zrobienie czwórki do zrobienia jak się pracuje. Jednak jak się czeka żeby marka była rozpoznawalna to może być ciężko; )

yyy
@brzoza 25.10.2015 13:51
To w Polsce jest juze dwa koła do ręki podstawy :) I przy okazji koleżanka pytała o średnie zarobki -podstawa +premia i zrobie...

Tak jak mówisz 4000 tys to na dwa miesiące. Powodzenia za taką pracę. Nie ma sensu a takie pieniądze niech sami sobie szukają jeleni . Marka jak marka jeszcze tym bardziej jak nie jest mocno rozpoznawalna to orka orka orka a za 2000 tyś to niech sami sprzedają.

anonim

(usunięte przez administratora)

lipa

Podstawa to minimum krajowe, marka nierozpoznawalna, 4000 to na dwa miesiące chyba.

kandydat

Koledzy, a ja jutro idę na rozmowę ws pracy do tej firmy. Z tego co czytam to opinia raczej pozytywna. Zasięgnąłem opinii w kilku firmach i stwierdzam, że też jest pozytywna. Zdziwił mnie styl, który prezentują ludzie w firmie. Oni naprawdę wierzą w siebie, w produkt, w życie... I to idę jutro sprawdzić. P.S mnie interesuje co ja jestem wart, bo wtedy nie będzie potrzebny kolejny wpis w moim cv :)

mati

Tomek - to racja. Tylko trzeba pamiętać, że jako PH w tej firmie nie będziesz pracował wieki i następny pracodawca spojrzy na Twoje CV i powie, że pracowałeś w PPHU , a nie Orapi i to jest wtedy zasadnicza różnica (rozpoznawalność marki). Poza tym chodzi też o rozwój - w firmach korporacyjnych itp. jest ścieżka awansu, a w PPHU myślę, że nie. W każdym razie nikogo nie zniechęcam ponieważ dla każdego z nas co innego jest ważne w życiu. Jest teraz spory ruch na rynku i na pewno każdy z nas znajdzie coś dla siebie:)

Mati

Byłem na rozmowie i za specjalnie niema się do czego doczepić. Co do oferowanej podstawy to bez komentarza ale to wynika z tego że każdy z nas ma inne doświadczenia w pracy. Jedyne co martwiące to że zatrudnia firma Poldrex PPHU i to jak dla mnie mocno słabe.

tomek
@Mati 14.10.2015 08:20
Byłem na rozmowie i za specjalnie niema się do czego doczepić. Co do oferowanej podstawy to bez komentarza ale to wynika z tego...

Mati, tak jak mówisz, normalnie się rozmawiało, a co do podstawy to u mnie nie było takiej rozmowy jedynie zapytali ile bym chciał zarabiać a ten poldex jak zrozumiałem jest ich przedłużeniem i tak sprzedaż ma być tylko tej chemii, mi to w sumie bez znaczenia jak cyfra by się zgadzała na koncie plus fajna praca

kicia

pracowałam w tej firmie. Było w miarę dobrze, ludzie jak wszędzie. Wymagania wysokie, ale gdzie ich nie ma. Pracowałabym dalej ale mam małe dzieciątko i zajęłam się wychowaniem. Liczę, że kiedyś tam wrócę. Mnie się podobało. Zanim podjęłam pracę też szukałam opinii. Powiem tak, wszędzie rozlewa się żółć tych co nie chcą lub nie potrafią. Taka polska mentalność. Ps. napisałam swoje odczucia bo uważam, że problem tkwi w ludziach nieudacznikach a nie w firmie. Pozdrawiam bezrobotnych, buziaczki. Kicia.

Ferdek TV

Wpisujcie więcej opinii bo tak jak wy lubię serfować po ten stronce. Można się wiele nauczyć, np. jestem genialny, tylko ten świat jest porąb... Mój szef Jarek mówi, "nikt nie wmówi nam, że czarne to czarne, a białe to białe..."

very

A może właśnie firma sie rozwia bo patrząc na stronie w kontaktach jest ponad 20 osób -handlowców i mam wrażenie że ciągle te same nazwiska. Dlatego najlepiej jak się ma chęć to warto samemu wyrobić sobie zdanie

dd

w same sedno, po co słuchać internetowych ludzi jak można samemu sprawdzić w realnym świecie

yyy

firma ok

Zz

Wejdź na francuską stronę orapi z com na końcu albo na polską z orapi transnet i pl na końcu tam jest wiele rożnych marek od degryp oil transnet satin proven gramos spado itd itd

Aplikant

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Nie polecam, szkoda czasu. Kompletny brak profesjonalizmu

Aplikujący

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Szkoda słów i szkoda czasu na takie rozmowy. (usunięte przez administratora)

Zz

Do końca przyszłego roku ma być 3 razy więcej ludzi- więcej działów, większa penetracja rynku, bo orapi to długa lista firm które wchodzą w jej skład

sansei
@Zz 19.08.2015 06:55
Do końca przyszłego roku ma być 3 razy więcej ludzi- więcej działów, większa penetracja rynku, bo orapi to długa lista firm któ...

Długa lista firma? Jakich? Napisz bo mnie zaciekawiłeś.

boa

zgadzam się z Tobą tylko jedno mi się nie zgadza, bo mam normalną umowę o pracę

sansei
@boa 06.08.2015 17:15
zgadzam się z Tobą tylko jedno mi się nie zgadza, bo mam normalną umowę o pracę

No dobra jesteście Panowie widzę w miarę zadowoleni. To jak wytłumaczycie to że że obecnie jest 16 ogłoszeń na przedstawicieli na każde województwo. Wszyscy się zwolnili czy tak rośnie sprzedaż że będzie po kilku ludzi na jedno woj?

wlkp

Po raz nie wiem który pojawiło się ogłoszenie na Wielkopolskę. Czy jest to spowodowane rotacją pracowników czy brakiem zainteresowania i kiepskimi warunkami pracy? Powyżej wielu chwali firmę ale bez szczegółów i konkretów ale mnogość ogłoszeń zastanawia. Osobiście słyszałem o bardzo niskiej podstawie, czy ktoś to potwierdzi?

Marcin
@wlkp 10.03.2015 14:00
Po raz nie wiem który pojawiło się ogłoszenie na Wielkopolskę. Czy jest to spowodowane rotacją pracowników czy brakiem zaintere...

Po co się podniecać wpisami od anonimowych hejterow czy nie wiadomo kogo kto pisze. Nie lepiej wejść na stronę orapi tam są kontakty do kilkunastu handlowcow - zadzwonić i zapytać ludiz jak jest ? Ja tak zrobilem i mam info jakie chcialem. koleś powiedzial otwarcie jak jest bo pracuje tam ponad 3 lata

olo
@Marcin 11.03.2015 06:33
Po co się podniecać wpisami od anonimowych hejterow czy nie wiadomo kogo kto pisze. Nie lepiej wejść na stronę orapi tam są kon...

Kto tu się podnieca? Ja o 6.30 śpię a nie siedzie na gowork jak ty.

Tomek

do zobaczenia już niedługo :-)

alex

Jura, tak czasem bywa, błąd hasła z loginem ale spoko, ważne że można jeszcze znaleźć fajną firmę

Jura

Kurcze, nie wiem o co chodzi, co wpisze pozytyw jest jakiś błąd i pojawiają się negatywne wpisy x kilka???przeciążenia czy co firma jest ok

jura

umowa o pracę po okresie próbnym - od 1 - do 3 mies, prowizja płacona jest od marzy ale nie będę wchodził w szczegóły. aktualnie jest 20 handlowców, średnia stażu ponad 2 lata, bo tak naprawdę Orapi zaczęło na poważnie zatrudniać 2 lata temu, mimo że jako transnet są od 10 lat w Polsce generalnie polecam, ale to subiektywne czy warto czy nie . dla mnie warto, a czy dla Ciebie. nie mam pojęcia

LG
@jura 10.02.2015 19:57
umowa o pracę po okresie próbnym - od 1 - do 3 mies, prowizja płacona jest od marzy ale nie będę wchodził w szczegóły. aktual...

Witam serdecznie. Proszę własnie o szczególy pracy i wynagrodzenia na stanowisku PH. Jest umowa o pracę? Jaka podstawa? (netto lub brutto) jakie premie? Jakie planysprzedaży? budżety sprzedażowe (promocyjne)? założenia dotyczące sprzedaży? Wyjątkowo dużo ogólników w tych wpisach poprzednich stawiających znak zapytania dotyczący ich wiarygodności. Nie pytam dlatego że zabieram dane do wywiadu:), lecz dostałem propozycję spotkania. Jakoś przedstawiciele handlowi w innych firmach chętniej dzielą się swoją wiedzą

in
@LG 02.03.2015 15:48
Witam serdecznie. Proszę własnie o szczególy pracy i wynagrodzenia na stanowisku PH. Jest umowa o pracę? Jaka podstawa? (netto...

witam, proponuje w takim razie porozmawiać bezpośrednio, na spotkaniu . internet to dużo info ale nigdy nie wiadomo co jest prawdziwe. na żywo, raz że widać z kim się rozmawia i najwazniejsze, że mówią osoby kompetentne a nie anonim x czy y z wirtualnego świata powodzenia

men

witam i grzecznie pytam jakie warunki pracy jaka podstawa jaki trzeba obrot miesieczny wykonac i jaka prowizja pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

szczepan

no właśnie tylko nie wiem czy w tej chwili nawet takie bogate doświadczenia jakie posiada firma orapi wystarczą ,aby dobrze i skutecznie współpracować na Polskiej ziemi. Wiadomo , że już nie jedna firma przejechała się na naszym rynku i boję się , że z Orapi może być podobnie. Ale to może niech wypowiedzą się ph na ten temat

anonim

(usunięte przez administratora)

d

musisz sam sobie na to odpowiedzieć, jeżeli chcą Cię zatrudnić to będziesz widział u żródła. krytykować i chwalić można tu ale co to zmienia. dla mnie to fajna firma, dobrze płaci za dobrze wykonaną pracę. i tak na poważnie, nie wielkość firm świadczy o poziomie i atmosferze

pytanko

Dlaczego ciągle szukają przedstawicieli na lubuskie, wielkopolskie, pomorskie? Skoro to taka dobra firma oferująca super warunki i świetlaną przyszłość to coś duża rotacja pracowników.

fr
@pytanko 15.11.2014 21:49
Dlaczego ciągle szukają przedstawicieli na lubuskie, wielkopolskie, pomorskie? Skoro to taka dobra firma oferująca super warunk...

a może trzeba po prostu być dobrym? same warunki nie pracują z tego co wiem, rotacji praktycznie nie ma w grupie OT w Polsce ( średnia stażu to plus 3 lata,- to w miarę świeży zespół. a jak szukają to dla swoich dystrybutorów z tzw. wyłącznością

????

No opinie są rozbieżne ewidentnie. Moloch? Wg francuskiej strony www obecni w 18 krajach. Chemia nie tylko myjąca ale przede wszystkim dla przemysłu tylko w Polsce mało kto o niej słyszał.

PxCW
@ww 16.11.2014 20:21
ORAPI est un Groupe présent sur les 5 continents, dans plus de 100 pays. ORAPI Group is present on 5 continents, in more tha...

CLIQUEZ SUR LA ZONE GÉOGRAPHIQUE CONCERNÉE OU SÉLECTIONNEZ VOTRE PAYS DANS LA LISTE 18 przedstawicielstw i ani jednego więcej. To że gumę orbit można kupić na stacji benzynowej na całym świecie nie oznacza ze Wrigley ma 193 oddziały krajowe. Grupa Orapi zatrudnia tylko 1200 osób na świecie, to mniej niż firma w której pracuję w moim mieście w jednym zakładzie! A zatrudnia 12.000 ludzi w 30 krajach i nie jest znanym molochem. Tak że na skale światową to mała i nie znana szerzej marka.

mp
@PxCW 18.11.2014 22:41
CLIQUEZ SUR LA ZONE GÉOGRAPHIQUE CONCERNÉE OU SÉLECTIONNEZ VOTRE PAYS DANS LA LISTE 18 przedstawicielstw i ani jednego więcej....

ale powiedz jakie wnioski z tego? ilu ty zatrudniasz osób:) tylko 18 przedstawicielstw czyli tak naprawdę ma siedziby "tylko" w 18 państwach i zatrudnia bezpośrednio "tylko" 1200 osób i "tylko" 7 fabryk. napisz coś więcej kogo ty reprezentujesz, na jakim stanowisku pełnisz funkcje , a potem śmiało krytykuj wszystko i wszystkich miłego dnia, dziś też będzie piękny dzień:)

anonim

(usunięte przez administratora)

v

od 1 m do max 3 zależy od Twojej pracy, co do prowizji to niekoniecznie jestem upoważniony,. zgłoś się do siedziby, jak wydasz się dobry, to Cię zaproponują warunki. bez obaw Orapi to nie firma z garażu tylko moloch obecny w 150 krajach

cv

Aktualnie jest mies próbny normalna umowa o pracę a potem na czas nieokreślony Pensja plus % od obrotu plus jak zrobisz plan roczne nagrody finansowe I oczywiście takie tam banaly jak auto.etc Firma godna polecenia

Kris

jakie narzędzia pracy daje pracodawca? Umowa zlecenie jest w tej chwili w większości firmach na okres próbny.

pozytyw !

Być może u dystrybutora tego nie wiem ale nie w orapi

pozytyw !

Santos, to ty firmy chyba pomyliłeś albo nie wiem. Na 100 % jest umowa o pracę

sss
@pozytyw ! 15.10.2014 22:20
Santos, to ty firmy chyba pomyliłeś albo nie wiem. Na 100 % jest umowa o pracę

Po okresie próbnym jest, najpierw zlecenie

alex

fajna firma:) pozdr

ww

kower , praca jest faktycznie ok , co nie zmienia faktu że musisz być dobry i wiedzieć czego chcesz, w początkowym okresie i tak będziesz miał 100 % wsparcia

santos

Ciekawe bo mi oferowali śmieciową umowę zlecenie oraz 18kzl netto na początek. Tragedia.

tt

z degryp polecam produkt 10-01 a la wd tylko że zdecydowanie bardziej odblokowuje zapieczone elementy

niewolnik swojego menager'a
@tt 14.07.2014 19:13
z degryp polecam produkt 10-01 a la wd tylko że zdecydowanie bardziej odblokowuje zapieczone elementy

Ale masz zniszczony mózg. Dla mnie praca zawsze była tylko dodatkiem do życia.

Zostaw opinię o Orapi-Transnet Sp. z o.o. - Mosina

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orapi-Transnet Sp. z o.o.