Mostostal Ropczyce SP. z.o.o

Tarnobrzeg

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 15 ocen.

Mostostal Ropczyce SP. z.o.o
2 15

Opinie o Mostostal Ropczyce SP. z.o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Ropczyce SP. z.o.o

Wanda

@Jacek, rozumiem Wasze zastrzeżenia, ale może warto zastanowić się nad rozwiązaniem tej sytuacji? Z tego co napisaliście sprawa dotyczy większej ilości pracowników. Może warto zastanowić się nad wspólnym rozwiązaniem tego problemu w większym gronie? Czy kwestia wypłat z kasy zapomogowej, to główny powód Waszego niezadowolenia w firmie Mostostal Ropczyce?

   
Wanda

@pyskaty, Twój wpis zawiera poważne oskarżenia w kierunku pracodawcy, czy mógłbyś go jakoś uzasadnić? Wspomniałeś o wypłatach, czy miałeś na myśli i nieregularną wypłatę? Warto to rozwinąć i uargumentować, ponieważ dla innych kandydatów mogą być to informacje niewiarygodne. Czy próbowałeś rozmawiać o zaistniałych problemach z przełożonym w firmie Mostostal Ropczyce?

   
Jacek
@Jadzka 04.06.2018 15:53

To co napisala przedmowczyni jest w 100 procentach prawda. Rozmowa z Panem S. sprowadza się jedynie do ,, ja niczego takiego nie pamiętam i o niczym takim nie wiem.'' WSZYSZKO TO JEST NIE POWAŻNE. Na około są firmy gdzie jest lepiej lub gorzej ale bynajmniej jest osoby na gorze mają przynajmniej minimalna wiedzę na temat zarzadzania

   
pyskaty

to zwykly naciagacz i manipulator.orzna zaloge z pieniadze z kasy zapomogowej co pracwnicy sami sobie odkladali na czarna godzine .nawet skladki na zus i ubezpieczenia grupowego o wyplatch nie wspomne.trzeba sie trzymac od tego pana "sukcesywnie was wydoi " daleko...

   
Wanda

@Radek, może firma ma jakieś przejściowe problemy finansowe? Czy udało już Wam się rozliczyć? @Dawid, widziałam, że pytałeś o pracę w Mostostal Ropczyce. Zdecydowałeś się aplikować? @JA, dlaczego tak uważasz? Czy mógłbyś trochę rozwinąć swoją wypowiedź? @Były pracownik, długo pracowałeś w Mostostal Ropczyce? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tym miejscu?

   
Radek

Firma nie płaci za wykonanie usługi, jedynym sposobem jest sąd i komornik. Kontakt w sprawie należności wgląda na nie odbieraniu telefonu i całkowicie lekceważeniu podwykonawcy. Przestrzegam przed współpraca, no chyba że ktoś ma czas na sądy i oczekiwanie na swoje pieniądze. Taktyka jest taka aby wyłudzić usługi i nie płacić a następnie znaleźć następnego. Odradzam współpracę.

   
anonymous
@Radek 25.04.2018 18:13

To że ktoś nie ma faktury zapłaconej to sam sobie na to zasłużył

   
Czarek

Może są jakieś powody wstrzymania zapłaty??

   
Radek
@Czarek 20.04.2018 16:24

Jakie? Masz do zapłacenia ZUS i US, Bank. Zapytają cię czy tobie zapłacili? Wystawiłeś FV to płać. Pytają czy tobie zapłacili?

   
Dawid

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

   
Były pracownik
@Dawid 04.02.2018 19:22

Jeśli chcesz czekać na ciuchy, a jak je dostaniesz i łatać taśma bo innych nie dostaniesz to powodzenia. Wpłaty są jak hala stanie. Było kilka osób które chciały ale pan JS ich się pozbył.

   
anonymous

firma nieuczciwa---nie płacą fv za usługi

   
anonymous
@anonymous 10.04.2018 14:27

no i co z tego

   
Administrator

Jakim pracodawcą jest Mostostal Ropczyce SP. z.o.o? Jak przedstawiają się warunki zatrudnienia w firmie? Czy osoby w niej pracujące mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

   
Hgfjh
@Administrator 16.03.2018 09:04

Na nic nie można liczyc

   
Jojo

Gōe..... lepiej się tam nie pchać wypłaty do kilku dni opóźnienia socjali brak nie płacą zusu powodzenia

   
kabi

panowie, pochowaliście się za kretyńskimi nickami i bazgrzecie jak niepełnosprawni. Nie pasuje wam robota, można zmienić. Ja znam ten zakład od wielu lat i wiem że dyrektor handlowy jest jedyną osobą, która to dźwiga. Jak on odejdzie to możecie szukać sobie roboty. Tylko że was nieroby nikt nie zechce zatrudnić. Obserwowałem wielu i połowę zwolniłbym bez zmrużenia oka. Niektórzy robią aby dniówka zleciała co ociera się o sabotaż. Jak ty jeden z drugim chcesz dobrze zarobić jak trzeba nad wami stać żeby był wynik

   
Gerald
@kabi 28.12.2017 20:34

Panie i panowie czytający to forum pracowałem w tej firmie i domyślam się ze to co tutaj jest napisane czytaja wszyscy łącznie z prezesem. Otóż o ile wszystko to jest częściowo prawda to po części każdy ponosi winę bo pracownicy w większości nadają się do zwolnienia a nie do poważnej roboty, mistrze jacy byli tacy byli powinni byli robić fizycznie na monterce albo spawac , zamiast siedzieć w kantoru i sciemniac ale mieli na to przyzwolenie, druga sprawa z tak gownianymi zleceniami i zarządzaniem ludzi całkowicie nie kompetentnych nie miało to prawo przynosić jakich kolwiek efektów. Tyle w temacie niech nikt się nie ludzi ze taki zakład będzie funkcjonował z takimi cyrkowcami na czele a apogeum tego wszystkiego było w 2016 roku co z tego zostało wiadomo.

   
frasda

majstry to wszystko robili żeby ten zakład pogrzebać

   
sfasfsfa
@frasda 11.10.2017 12:41

bo chcieli doprowadzić do upadku a potem przejąć Mostostal

   
kn

Panowie jak sytuacja z wynagrodzeniem(ile +/- można uzyskać) bo widzę oferty pracy i dość atrakcyjne stawki /h ale ile w tym prawdy i czy jest bardzo ciężko jeśli chodzi o dźwiganie przy monterce(mam trochę rozbity kręgosłup więc wolę spytać niż porwać się z motyką na słońce). Pozdrawiam

   
Knur

Farba nierdzewna śruby drut zlom można wynosić do woli bo po prostu jest na to pozwolenie dlatego nie ma na premie które się ludziom naleza

   
Gtrfjf

Niestety takie życie niektórzy przychodzą pracować a niektórzy zjeść wypić pokręcić się jak się da to poru...c i iść do domu a za to jeszcze premia by pasowala

   
Knur

Robią ale dla siebie. Jakby ich rozliczyć z roboty która robią to na koncie zamiast wypłaty mieliby debet, prezesi zarządu którzy na to pozwalaja.

   
Jasko
@Knur 21.06.2017 16:17

Nie ma się co czepiać tylko majstrow chociaz te elementy to skrajny przypadek zaden zakład nie będzie dobrze działał gdzie jest więcej darmozjadow niż tych którzy uczciwie robią

   
Popko

Jak się majstry wezmą sie do roboty to może i ludzie będą robic a majstra to tylko lewe roboty obchodzą nic więcej a przy starym na hali to tanczylby

   
fe
@Popko 17.05.2017 21:23

majstry nic nie robią

   
krynia

to co piszecie to jest chore nie będzie lepiej złodzieje i tyle

   
pietja

prezes zarzadu powinien się dobrze przyjrzeć działalności pana Woj.

   
Adam

Pomagamy odzyskać należności, tel. 14 670 41 26, mail [email protected]

   
gdjnv

jeden majster to aż za nadto im więcej nadzoru

   
Wytwórnia

Odnośnie majstrów to jest niestety prawda.U nich liczy się tylko kasa a nie robota

   
pietja
@Wytwórnia 17.09.2016 09:24

majstra nic nie robią tylko się szlajaja

   
albatros

Mistrze się śmiertelnie boją dyrektora D..... , jak tylko na nich popatrzy spieprzają po katach, w mostostalu można leniuchów odróżnić po tym jakie mają rece zniszczone

   
gruby

dejta spokuj z tymi majstrami to jest nieporozumienie wszystko co się dzieje

   
cwecw

to chyba pisał jeden z nich, nie poważne to forum co tu ktoś wypisuje, ten zakład zacznie w końcu działać jak się wszystkich zwolni

   
knurowski

Jakby nie majstrowie to tego zakładu by już nie było to oni pilnują żeby było wszystko zrobione a ludzie dostawali premię

   
gagis

Dobry zakład, fajna atmosfera, kasa jak na podkarpackie też nie jest źle ale trzeba się wykazywać. Atmosfera jest czasami nerwowa.

   
Gitae

Mostostal ropczyce to firma która gwarantuje rozwój zawodowy i dba o ludzi, praca odbywa się w miłej atmosferze a przełożeni są wyrozumiali na problemy swoich pracowników jeśli ktoś uważa inaczej to znaczy że już tam nie pracuje i ma nie prawdziwe dane ponieważ ostatnio się bardzo dużo zmieniło na lepsze.Ludzie dostają duże podwyżki nawet o tysiąc złotych premię są co miesiąc ale mało kto się do tego przyznaje, ponieważ nie chce aby mu inni zazdrościli.

   
Nikft
@Gitae 18.05.2016 19:43

Dostają majstrowie i wielki Pan Dyrektor Produkcji co nie ma o niczym pojęcia czekać kiedy ogłoszą upadłość większość ucieka z tamtąd ludzie kadra bibiurowa nic niewie liczą jak za PRL

   
Koń

Sam zakład może nie jest idealny ale pracuje w nim wiele kompetentnych ludzi, co do dyrektora to bez niego już tego zakładu by nie było. Zarobki też nie są złe ale to zależy od kwalifikacji i stanowiska...

   
wytwórnia

Największym problemem firmy jest Pan Dyrektor Handlowy, który sam stwarza problemy. Nie umie sobie poradzić z presją jaką wywiera jego stanowisko. Gdzie się pojawia stwarza zament. Na wytwórni słychać tylko krzyki, "mało i mało", może przyczyną są małe zarobki pracowników i brak motywacji do starania sie?

   

Zostaw opinię o Mostostal Ropczyce SP. z.o.o - Tarnobrzeg

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Ropczyce SP. z.o.o