Solutions Polska Sp.z.o.o.

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 155 ocen.

Solutions Polska Sp.z.o.o.
3 155

Opinie o Solutions Polska Sp.z.o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solutions Polska Sp.z.o.o.

Izabela

@anonymous i co działo się po zgłoszeniu sytuacji do Państwowej Inspekcji Pracy? Być może to te zgłoszenie pomogło, ciężko to stwierdzić na pewno, ale skoro @rrr twierdzi, że w tym aspekcie jest poprawa to bardzo dobry znak. A jak często są kierowane takie prośby przez Solutions Polska?

   
Izabela

Pytałam wcześniej o warunki i atmosferę w Solutions Polska i jak widać opinie są mieszane, @Iliana, jesteś pewna, że takie sytuacje w firmie mają miejsce? 16 godzin pracy to jednak łamanie kodeksu pracy, czasem warto poprosić o opinię innych pracowników, jedna może być niewystarczająca. Ktoś potwierdzi te informacje?

   
anonymous
@rrr 19.04.2018 11:40

moze teraz , gdy ja pracowałem nie można było, dlatego zgłoszenie poszło do PIP

   
Matka Polka

Osobiście bardzo zawiodłam się na tej firmie. Kierownik obiecuje złote góry a wychodzi tak że matka 1,5 rocznego dziecka zostaje bez pracy :/ Jedynie szef Tomek wyrozumiały gość tylko szkoda że ma juz coraz mniej do powiedzenia. Tasiemiec rzadzi! !!! Nie polecam

   
Iliana
@A ja myślę... 23.02.2018 16:29

Z tego co czytam pracują nawet po 16h - faktycznie atrakcyjna praca :)) Na szczęście można tu poczytać opinie bo chciałam składać papiery. No cóż - jestem tym wyjątkiem z prywatnym życiem osobistym :)) i na szczęście mam jednak dobrą pracą, a kwestię rozwoju pozostawię już do rozwoju osobistego ;)

   
Marek

Po.....ło się człowieku ? Podpier.... dalasz ludzi bo nie dostałeś pracy ? I sądzisz że tą prace teraz otrzymasz ? Kopnij się w głowę . Pojedź do Niemiec na ogórki jak ci tak źle może tam zarobisz !

   
anonymous

Jak u nich z zakwaterowanien ogolnie-domy czy hotele?czy nie zapewniaja kwatery?i dojazd do pracy?

   
Piotr

i jeśli zdażą sie jakieś niezgodności ktoś popełni bład to zamiast szukać rozwiązania każdy zwala na każdego i opinie pracowników "w pracy nie ma przyjaciół" atmosfera do kitu, na początku wydaje sie fajnie ale jak dojdzie co do czego jest to dramat, każdy każdemu wchodzi w zadek, w tej firmie wybitnie to widać, Pozdrawiam dupolizów ;-) żal mi was

   
Piotr

Pracowałem kilka miesięcy i jest to najgorsza moja praca, (usunięte przez administratora) to delikatne słowo którego można użyć, pracują tu ludzie którzy życia nie mają, szczególnie w piątki zdarzało się dość często praca od 6 do 1 w nocy z jednym tylko posiłkiem, zostało to oczywiście wszystko zgłoszone do inspekcji, w tyg również przymusowe nadgodziny bez możliwości wyjścia po 8h pracy bo przecież pracownik poza pracą życia nie ma prawda ;-) obiecanki cacanki że po miesiącu będzie umowa o pracę, na obiecankach sie skończyło, pracowałem 3 m-ące na umowę zlecenie i ciągle ta sama gadka, ogólnie nie polecam, a płaca gorzej niż dno, jeśli sie szanujecie szukajcie innej firmy, NIE POLECAM

   
Izabela

@tinki - co rozumiesz przez dobre warunki pracy? Możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Czym firma zrobiła na Tobie dobre wrażenie? @xyz - Twoja opinia jest bardzo ogólna, napiszesz coś więcej? Wypowiadasz się z perspektywy klienta czy pracownika? @Pracownik niezwolniony - napisałeś, że pracujesz w firmie Solutions Polska. Możesz napisać jak obecnie wygląda atmosfera w pracy? Czy pracownicy mogą liczyć na dodatkowe benefity takie jak na przykład prywatna opieka medyczna? Jak długo tam pracujesz?

   
tinki

Moim zdaniem dobre warunki pracy. Ja osobiście polecam bo zrobili na mnie dobre wrażenie.

   
xyz

Moim zdaniem firma godna polecenia.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
DOBRY OBSERWATOR???????

to nie sa pomowienia ,to sa fakty.Przykre ale prowdziwe.

   
Solutions

Czytając to co tu wpisujcie, mam taki z tego ubaw ,że głowa mała ... Temat łapówek to temat roku ... Co do Dyrektora to dobry człowiek i z wielką pasją i zaangażowaniem podchodzi do swojej pracy. Widać ,że wkłada w to swoje serce... szczerze weźcie się za robotę , to nie będzie mieli czasu patrzeć się innym na ręce ,bo każdy z nas powinien wiedzieć gdzie jego miejsce i czym ma się zajmować . Pozdrawiam

   
Karol Łukaszewicz SBL

W (usunięte przez administratora) byliście. (usunięte przez administratora) widzieliście. Nie pozdrawiam.

   
TIK
@Karol Łukaszewicz SBL 07.03.2018 19:23

dlaczego obrażasz innych ? uważasz że ludzie nie mają prawa wyrażać swojej opinii ? myślisz że jak ktoś ma inne zdanie nie koniecznie po Twojej myśli to jest gorszy od Ciebie ? A Ty to niby taki obyty jesteś ? a ja ciebie pozdrawiam i życzę Ci miłego wieczoru i obyś zawsze wszędzie był i wszystko widział pozytywnie bez wazeliny :):):)

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
DOBRY OBSERWATOR???????
@Premier 28.02.2018 17:44

Wiesz kto tym zarzadza,osoby nieodpowiedzialne i niekompetentne,ktore musza zacząć od szacunku do siebie???,a potem szacunek do osob z ktormi wspolpracuja.

   
Dobry Obserwator?????

Tak,a co sie robi z kobietami z hali,przychodza na 6 rano ,a o 8 lub 9 , 10 musza isc do domu,a czemu bo cala praca zostala wydana chalupnikom.Czy tak sie postepuje sory ,ale chyba nie,no niestety ale pracuja tam nieopowiedzialne osoby, na nieodpowiedzalnych stanowiskach.A jezeli chodzi o selekcje na hali to prosze sie cofnac do czasow wojny, ten do pieca ,a ten do lopaty ,to jest selekcja.A pan Tomek powinien dobrze przyjzec sie jak traktuje sie kobiety na hali.!!!!!!!!?

   
Kminek
@Dobry Obserwator????? 24.02.2018 21:59

Swiete slowa nic ujac, a mozna by byla dodac duzo ,duzo wiecej.

   
Tedy

Czy możecie napisać jak aktualnie pracuje się w firmie? Interesuje mnie praca w firmie dlatego dopytuję.

   
Robot
@Tedy 13.02.2018 12:08

śmiało składaj papiery

   
zainteresowany

Monika K. wciąż sieje zamęt w Solutions czy już poznano się na niej?

   
anonymous
@zainteresowany 24.01.2018 15:10

Nie teraz sieje zamęt pani dam.wszystkim daje....prace.na intro zawsze da

   
Ehhhh

Butelka ala grolsch! i pierniczek z Torunia sprzedam za 15 zł!??? ok za 7!!! nie okkkj za 3 błagam 1zeta???

   
Ehhhh

Zatrudniajcie sie!!! po latach pracy można dostać BROWARA+ PIERNICZKA z logo firmy!---- WARTO! :DDD

   
PickleRick!

Czytając te komentarze, nigdy bym nie zgadł, że to nt firmy, w której pracowałem. Atmosfera w pracy dość przyjazna. Wiadomo, że zawsze znajdzie się jakieś plotkujące za plecami, spleśniałe jabłko, ale to są nieliczne przypadki, które za własne niepowodzenia wolą winić innych, nakręcając tym samym spiralę g**nianej paranoi. (swoje) Relacje z kierownictwem oceniam dobrze. Zdarzały się napięcia (bo gdzie ich nie ma), ale zawsze wszystko można było wyjaśnić - w tej firmie istnieje coś takiego, jak DIALOG z pracownikiem. Chyba, że ktoś swoim zachowaniem utrudnia odbieranie go na poważnie. To sorry gregory :) jeśli mówisz za dużo i bez sensu, to potem nikt nie chce cię słuchać. Co do ludzi, to poza jakimiś bardzo odosobnionymi przypadkami wiecznie niezadowolonych , współpracowało się na prawdę ok.

   
M

Pracuje 7 lat w tej firmie ,jestem pracownikiem fizycznym i absolutnie nie mogę narzekać na szefa . Tomek jest osobą do której można sie zwrócić z problemem , sprawą, jest wyrozumiałą osobą. Zasada jest jedna i to nią należy kierować się przychodząc do Solution ( zresztą do innych zakładów pracy również ) , przychodzisz do pracy ,( nie na spotkania ze współpracownikami czy na kawę , czy też na papierosa) za którą ktoś Ci płaci , więc rób to co do Ciebie należy i rób to dobrze . Ja jestem taką osobą dlatego nie narzekam na pracę , ani firmę .

   
Pracownik

Mam wrażenie, że ten internetowy hejt generuje 1-2 osoby, które straciły pracę w tej firmie. Cieszę się, że tacy toksyczni, zawistni ludzie już tu nie pracują.

   
Obserwator
@Pracownik 22.12.2017 16:31

Odnoszę to samo wrażenie...

   
Osoba z team'u handlowego

Powiem tak, to się robi śmieszne ! Ludzie opanujcie się. Źle Wam, to nikt tu nikogo nie trzyma na siłę. Pracuję w tej Firmie już prawie 7 lat. Przeszłam różnych kierowników i zwierzchników itd. Widziałam dużo. Firma to ludzie którzy ją tworzą, to team nie do zdarcia. Czy Ci którzy piszą hejty i są tak niezadowoleni byli u Szefa? porozmawiali z nim? tak na spokojnie? i Tak szczerze? Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie. Tomek, jest otwartym człowiekiem, nigdy nie pogonił za to że mu się powie prawdę. I wiem z własnego doświadczenia, ze niejednokrotnie wyciąga rękę do swoich pracowników. Wysłucha i w odpowiednim momencie zadziała. Trzeba tylko porozmawiać z nim a nie hejtować tu czy oczerniać (to jest najprostsze). Miejcie odwagę i szczerze z nim porozmawiajcie. Kamil - czyli biere chipsy itd... jeżeli chodzi o Twoją wypowiedź w sprawie naszej księgowości. Czy zdajesz sobie sprawę, że i Alina i jej team robi wszystko by ta firma się rozwijała i by z roku na rok było nam coraz lepiej. Jak zaczynałam tu pracę, park maszynowy wyglądał fatalnie a w chwili obecnej jak jest? Stoi nowa maszyna drukująca, mamy złociarkę w pełnym formacie, sztancę, składarko-sklejarkę itd- idziemy do przodu i to właśnie dzięki takim osobom jak, Alina, Dorota i Tomek, którzy robią wszystko by firma rozwijała się z roku na rok. A teraz trochę do przyszłych pracowników. Pracuję w dziale handlowym, moją przełożoną jest Dorota Pieper, nasz team, który zbudowaliśmy własnymi siłami jest najlepszy, mało tego, dodam NIE DO POKONANIA. Wiecie dlaczego? Bo my ze sobą współpracujemy, szanujemy się nawzajem i wspieramy w każdej najmniejszej sytuacji. Pracy jest dużo. Tak więc Serdecznie Zapraszamy do Nas :-) Nata Krawczyk

   
UE
@Bezumowna 29.12.2017 21:30

Cisza na temat umów? no właśnie , chyba już wszystko wiadomo, tytuł Żenady Roku 2017 otrzymuje Osoba z team'u handlowego za 'Zapraszamy do Nas'

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Bezumowna

Ta firma genialnie unika opłacania zusu poprzez śmieciowe umowy.

   
Ciekawski

To jest ciekawe zjawisko... Czyżby tylko niezadowoleni ludkowie tam byli? Po co przychodzą codziennie rano, a na koniec miesiąca po wypłatę? Skoro taka kicha - jak piszecie, to może warto iść w inną stronę? Po co tyle osób się męczy? Ciekaw jestem co z resztą? Firma mała nie jest i wszyscy tacy niezadowoleni? Może jest choć jedna osoba zadowolona lub neutralna? A może reszcie wszystko "wisi"? A może Ci co tak narzekają to też im wisi? Może nie mają lepszego pomysłu na siebie tylko napier.... bzdury?

   
Pracownik Roku
@Do Pracownika Roku 20.12.2017 12:36

Przy Tobie jestem zaj...stym fachowcem

   
HoHoHo

Przy okazji czasu jaki przed nami życzymy Wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia, pachnących goździkami i cynamonem, a w Nowym Roku by sukcesy przerosły oczekiwania każdego z Was, marzenia zmieniły się w rzeczywistość, a cele zostały zrealizowane z nawiązką, czy to w Solutions czy też poza nim. A najbardziej życzę Wszystkim umiejętności stawania twarzą w twarz do rozmowy a nie wypisywania anonimowych pomówień. Alina Klinkusz

   
A.

Pracuję tu kilka lat i zmiany są. Moim zdaniem na lepsze. W końcu konkretni ludzie na wysokich stanowiskach, którzy mają pomysły na zmiany i nie dają się zastraszyć panującym tu starym "układom". Byle tak dalej.

   
Żart
@A. 19.12.2017 18:21

Coś mi mówi że to Ty niedługo spakujesz kartonik, a ja nadal będę robił swoje ... chyba raz już się pakowałaś o ile pamiętam

   
Pracuś

Pracuje tu kilka lat i patrzę na swój odcinek pracy i widzę ze p.Malgosia przynosi nowe zamówienia bo nikt wcześniej nie widział tu tylu opakowań co mam przy swojej maszynie na jednej zmianie ... jest praca i to jest ważne widać ,że coś się zmienia, a Ci co tak narzekają niech mają odwagę pójść do Prezesa i osobiście przekazać co ich boli...ja fanem Dyzia nie jestem, ale mam nadzieję,że może jeszcze otworzy oczy i zacznie podchodzić do nas jak do fachowców ...

   
Pilot
@Pracuś 17.12.2017 12:03

To, że masz pracę (na maszynie) nie oznacza, że na niej zarabiasz.

   
Tobi

Nie polecam pracy w tej firmie. Bardzo negatywna atmosfera , straszny bałagan. Pracowałem tam dość długo i chcę przestrzec nowych pracowników. Omijajcie dużym łukiem.

   
Historia
@Jacenty 17.12.2017 10:59

Czas pokaże

   
agata

no dobra wiemy już o Karolu wiemy o Nikodemie i innych powiązaniach ale mnie interesuje praca chałupnicza od kogo zależy czy ją dostanę i kto o tym decyduje przecież to jak rozumiem jest poważna firma i chyba nie zależy to od szarego pracownika -jest chyba jakiś kierownik czy jakiś schemat przyznawania pracy ? czy naprawdę tylko łapówki i lizustwo oraz rodzina ma pracę ? bo jeśli tak to po co przyjmują nowych? może ktoś na te pytania mi odpowie?

   
anonymous
@Pegaz 30.11.2017 10:09

no cóż Pegazie śmiem twierdzić że jednak ludzie mają racje wbrew Twoich drwin,sarkazmów i ironii że jednak łapówki i lizusostwo rządzi skoro nie możesz podać żadnych faktów czy argumentów co do przyznawania pracy chałupnikom i uwierz mi że cudnie może być zawsze i wszędzie tylko wszystko zależy od zarządzającego (zarządzającego swoim życiem, pracą zdrowiem itd) jak jest do niczego zarządzający to właśnie takie są skutki -tragicznych opinii. Zapytałam o przydział pracy bo opinie które ludzie mówią są różne liczyłam na merytoryczną odp. ale widzę że naprawdę brak konkretnej odp mówi sama za siebie co się tam dzieje-pozdrawiam i życzę więcej szczęścia wiary i optymizmu :)

   

Zostaw opinię o Solutions Polska Sp.z.o.o. - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solutions Polska Sp.z.o.o.