Factory 600

Adres: Jana Henryka Dąbrowskiego 76 lok. 16, 60-529 Bad hersfeld

NIP: 7811941786 KRS: 0000662583

Factory 600
2 21 6 1

Opinie o Factory 600

Agata

Byłam z tą firmą w fabryce kosmetyków. Pół roku pracowałam przy kompletowaniu produktów. Mieszkałam z koleżanką w pokoju. Mieliśmy wspólną kuchnię dla 3 pokoi. Czystość i wyposażenie w porządku. Zarobki takie jak ustalone przed wyjazdem. Na miejscu koordynatorka. Gdybym znała lepiej niemiecki, praca byłaby lepiej płatna. Sama praca ok, niezbyt ciężka, ale na dwie zmiany.

Okłamany i oszukany

Powiem krótko i na temat jak szukają spawaczy to po pierwsze będziecie mieszkać w baraku z 4 osobami ,kilometrówki wam nie zwrócą ,jak się Pan Piotruś napije wraz z żonką to was wyrzuci z dnia na dzień i Pan Mariuszek niby brygadzista nic nie potrafi załatwić ,a i pieniążki marne (Praca w Belgii)

Damian
@Okłamany i oszukany 01.01.2019 17:09

Pracowałeś jako spawacz? Jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe to nie zawsze są one w standardzie hotelowym. Napisz proszę, jak długie są kontrakty i czy miałeś dobry kontakt z koordynatorem? Ubezpieczenie miałeś zapewnione przez pracodawcę, czy musiałeś załatwić to we własnym zakresie?

Okłamany i oszukany
@Damian 02.01.2019 12:40

Pojedz to się przekonasz :)

Edyta

@Hektor to skoro było o innej agencji to czemu ta opinia znalazła się w wątku Factory 600? Musimy się skupić na wydarzeniach, sytuacjach i doświadczeniach związanych z tytułową agencją. Bo takie posty jak Twój mogą wprowadzić kogoś w błąd.

Edyta

@Hektor czyli urzędy w Niemczech też odsyłają polskich pracowników do agencji? A myślisz, że ten Twój znajomy tylko z tego powodu został zwolniony. Czy zwolniła go agencja Factory 600 czy pisałeś o jakiejś innej?

Hektor
@Edyta 20.02.2018 09:15

To była tylko przykładowa sytuacja innej agencji...

Edyta

@Byłem nie polecam z powodu dezorganizacji zrezygnowałeś z pracy zorganizowanej Factory 600? A co wpływało na tą dezorganizację? Nie chciałeś zostać dłużej by sprawdzić czy po czasie wszystko się nie wyjaśni?

Administrator

Czy znajdzie się osoba, która mogłaby w kilku słowach przedstawić teraźniejszy stan firmy Factory 600?

Byłem nie polecam
@Administrator 05.02.2018 08:42

Trzymać się z daleka, straszna dezorganizacja. Po dwóch dniach wróciłem do PL

BEN

Nie rozumiem, dlaczego szukacie pracy przez pośredników, którzy wzbogacają się Waszym kosztem...? Internauci piszą o swoich doświadczeniach na różnych forach. Jeżeli chcecie pracować w Niemczech w konkretnym zawodzie (murarz, tynkarz, hydraulik, kucharz itp.) i znacie język niemiecki, to bezpieczniej zgłosić się do ARBEITSAMT, który znajdzie ofertę pracy dla konkretnego zawodu za normalne stawki, bo Niemcy szukają fachowców (Fachkräfte)!!

Hektor
@BEN 23.05.2017 20:25

Nie zawsze to tak działa jak mówisz, znajomy z którym mieszkałem na kwaterze miał w wypadek w pracy, oczywiście agencja zwolniła go w trakcie, gdy poszedł do owego Arbeitsamtu dostał... adresy kolejnych agencji...

Gość

Z czystym sumieniem odradzam. Dostajesz info o pracy w DHL - pakowanie produktów do kartonów a na miejscu okazuje się, że to rozładowanie kontenerów z paczkami do 40 kg.(usunięte przez administratora)nagle staje się niemiły i oznajmia iż nie był na miejscu, a praca to praca i nawet kobiety podnoszą takie ciężary (cały kontener np karmy po 40kg) . Praca okazuje się jednozmianowa-tylko nocki. Szkoli i nadzoruje Cię osoba, która pracuje raptem dwa tygodnie. (usunięte przez administratora)

test321
@Gość 08.10.2017 21:17

Potwierdzam powyższą opinię, po ustaleniu warunków i przesłaniu umów do podpisania praca okazuje się zupełnie inna niż obiecywano, zdecydowanie nie polecam!!!

Edyta

@Gość masz prawo być niezadowolony, ale forum to nie miejsce, aby opisywać konkretnych pracowników firmy Factory 600. Zapoznaj się proszę z regulaminem: http://www.gowork.pl/regulamin Ktoś jeszcze ma ochotę wypowiedzieć się o firmie Factory 600? każde doświadczenie zupełnie innej osoby może dużo wnieść do forum.

Edyta

Aktualnie firma szuka elektryków do pracy w Niemczech http://www.nuzle.pl/elektromonter-niemcy400-euro-bonus-powitalny-katowice,27493159. Czy ktoś byłby zainteresowany taką ofertą? Może są wśród nas aktualni elektrycy, którzy wyjechali z Factory 600 i chcą opowiedzieć o swojej pracy współpracy z firmą.

Małpa

Dostalem oferte pracy od factory 600 jako monter instalacji i urzadzeń sanitarnych (hydraulik ) tylko musze darmowy przejsc kurs niemieckiego, w pl czy ktos mi powie cos o tej firmie ? czy płacą ? jakie są warunki mieszkalne ? czy to tak wszystko pieknie wyglada czy rzeczywiscie tak jest ? prosze o odpowiedz

Daniel

Ktos pracuje przez Factory600 ?

jak

Posiadanie wyższego wykształcenia nie stanowi dużego wymogu do spełnienia, bo wzamian i tak zapewnione są odpowiednie zarobki. Może wiecie czy wypłata jest terminowa? Pozdrawiam

on

własnie otrzymalismy oferte pracy do factory 600 do bawarii ,czy jest to pewna praca i jakie sa mieszkania bo raz zostalismy oszukani a teraz mam troche watpliwosci prosze o odpowiedz jesli ktos tam pracowal z gory dziekuje

andy
@on 03.08.2016 14:16

noi jak? czy wszystko w porządku? Bo ja też dostałem ofertę pracownika budowlanego i chciałbym wiedzieć czy nei ma ukrytych kruczków, oszustw.

stefcio

Witam, Może ktoś napisać jak wygląda praca elektryka ? To typowe ciągnięcie druta, kucie bruzd i punktów, gipsowanie puszek, osadzanie rozdzielnic, jakieś trasy kablowe itp. praca na większych budowach czyli 2 miechy tu, potem 3 miechy na innej budowie? Czy jednak jakieś jeżdżenie dziś tu jutro tam i usuwanie usterek elektrycznych i modyfikacje/przeróbki instalacji ?

bdg

Ja dzis rozmawialem nt pracy jako lakiernik. Malowanie smiglowcow w Niemczech. 10E na reke, trzynastka, wczasowe, pelne ubezp, zapewnione zakwaterowanie. Troche za pieknie to brzmi, na ta chwile sa bardzo zainteresowani, co myslicie? Nie mam 20 lat zeby lyknac to w ciemno jak pelikan...

Domel

Dostalem oferte Malarz -Tapeciarz zadzw. i dostalem umowe do podpisania w wersji elektronicznej 11 kwietnia wyjazd umowa w 6 egzeplarzach wszystko po niemiecku.czy ktos juz pracowal z tej agencji ? jak tam to wszystko wyglada ? prosze o opinie ale prawdziwe nie jak wyzej?

Już sama nie wiem

CZEŚĆ WSZYSTKIM. I co był ktoś z was tam u nich w pracy??? Możecie coś napisać o warunkach tam??? Jak jest z praca i warunkami mieszkalnymi??? Czy tam wszystko jest ok???

Damian

Witam. Też bym się chciał cokolwiek dowiedzieć o tej firmie. Oferta wydaje się konkretna. Ale z tego co się wyszukałem to firma została założona w 2005r a w internecie cisza!!! Czy komuś kiedykolwiek udało się wyjechać do pracy z tej firmy? Czy to tylko były obietnice?

Michal

Witam znalazlem fajna oferte w tej agencji na spawacza do Niemiec.Pan Piotr zwodzil mnie przez prawie miesiac zapewniajac ,ze ta praca jest pewna.Zaproponowal nawet,ze przed wyjazdem przesle mi umowe abym mogl sie zapoznac z warunkami.Czekalem jak glupek na telefon jaki termin wyjazdu.Kiedydzwonolem do pana Piotra zeby sie upewnic czy wyjazd jest aktualny to zapewnial mnie,ze jak najbardziej wszystko dopina na ostatni guzik.Niestety do dzisiaj nie dostalem umowy na e-mail i nie odbiera pan telefonow.Co to za agencja posrednictwa pracy,ktora obiecuje a pozniej cisza w eterze?Szkoda sobie nimi zawracac glowe.Pozdrawiam

jacek

właśnie też się nad tym zastnawiałem @remek jak to będzie rozliczane potem, ale wydaje mi się, że nie powinno z tym być problemu albi dogadasz się w Belgii albo w Polsce i tyle, nie wiem czy można to rozłożyć na 2 pity i w sumie który prawem się kierować czy naszym czy w tym wypadku Belgijskim tak naprawde.

lol

marzyciel... tu nikt nie odpisuje .Ja czekalem rok na cokolwiek. Tak juz jest z Polaczkami.Każdy sobie. Jedz w ciemno jak znasz jezyk to sam sobie znajdziesz prace z 1600 euro. W f600 tez same dąja kwoty ale musisz sie podzielić z nimi. Taka zasada.

Radosław K.

Ciekawa sprawa bo firma Factory 600 poszukuje nowych pracowników. Zerknijcie na najświeższą ofertę pracy, moim zdaniem ciekawa sprawa. Praca w Belgii dla operatorów-programistów maszyn CNC. Zakres obowiązków: - programowanie i obsłu... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5722228?keywords=&region=

Victus

Witam! Przeprowadzam z Factory 600 rozmowy odnośnie operatora wózka do Stuttgartu lub Bremen. Czy jest ktoś na tyle zorientowany w temacie, żeby nie wypisywać bzdur albo zasłyszanych gdzieś tam nie wiadomo gdzie bzdur tylko napisze konkretnie - -pracowałem/pracuję, jest ok albo nie jest ok. Zależy mi na opinii, osoby, która pracuje już na miejscu. Jeśli ktoś coś to zapraszam na victus@znajomi.pl

Dawid

Witam , moze mi ktos powiedziec jak wygladaja wyjazdy do Heilbad Heiligenstadt. Co zastane na miejscu czy sie rozczaruje?

Piotr z Kr

czy ktoś może napisać po Polsku opinie o Faktory 600 a dokładnie praca w Heilbad Heiligenstadt, Nie szukam odpowiedzi typu Monika (fury,okulary,mafia itp)Bzdury małoletniego głupa wypieszczona u Mamy a swoja drogą Polski pracodawca ma dla ciebie prace na umowę-zlecenie za 1400 zł. Interesuje mnie warunki pobytowe?Blok,Kontener?piwnica?, pokoje? czy faktycznie płaci się za pobyt tyle ile mówią?Czy praca jest dość komfortowa z wynagrodzeniem czy oszukują.Interesują mnie FAKTY!! Napiszczie proszę jesli tam ktoś pracowal niech podzieli sie swoimi uwagami bez pisania skrótów i pierdół pod wpływem emocji.Dziekuje

Moni
@Piotr z Kr 28.09.2014 11:19

No wlasnie tez chcialabym wiedziec bo od roku sie pojawia to ogloszenie srednio co 2 miesiace, wiec albo ludzie jada i rezygnuja albo tam rzeczywiscie sciagaja tyle Polakow. Chyba bardziej ta pierwsza opcja jest prawdopodobna. jakis czas temu aplikowalam tam z moim partnerem ale wkoncu zrezygnowalismy bo nie bylismy co do tej firmy przekonani.

fredek

Jak widać trzeba dać sobie spokój z tą mafią, odsyłam równierz do innych opini na,,jobmatch" ,tam to się dzieje.

anonim

(usunięte przez administratora)

Sylwia

Robią test, zadają kilka pytań typu, jak się nazywasz, skąd pochodzisz sratatata. I jeśli przejdziesz ten "test" pomyślnie, oni rekomendują Cię u niemieckiego pracodawcy i czekasz na telefon. Tak jak mówiłam, u mnie skończyło się na tym, że potrzebują kogoś z bardzo dobrą znajomością, a nie komunkatyw.

Sylwia

Ja czekałam dość długo na telefon od niemieckiego pracodawcy i szczerze mówiąc jak już zadzwonili, to po pierwszym zdaniu oczy jak 5 zł miałam. Mówią szybko, swoim dialektem, masakra. Skończyło się na tym, że potrzebują z bardzo dobrą znajomością niemieckiego, a nie tak jak w ogłoszeniu - z komunikatywną.

mika

czy ktoś jest po rozmowie z niemieckim pracodawcą ? jakie wrazenie czy trudna rozmowa ? swoją drogą dziwne ze nikt tu nie pisze opinii a pracują tam już od dawna

Zostaw opinię o Factory 600 - Bad hersfeld

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Factory 600