Essel Propack Polska

Międzyrzecz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 47 ocen.

Opinie o Essel Propack Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Essel Propack Polska

Natalia

Większość Waszych opinii dotyczy pracy na magazynie. Jak natomiast wygląda praca na stanowiskach biurowych? Na stronie Essel Propack Polska zauważyłam ofertę pracy jako asystent ds. obsługi klienta. Na tym stanowisku zatrudniona osoba może liczyć na stabilne zatrudnienie i możliwość rozwoju zawodowego. Co sądzicie o tej ofercie? Warto aplikować? Jaka atmosfera panuje w miejscu pracy?

Pracownik

Jako pracownik w firmie Essel Propack chciałbym przestrzec wszystkie osoby, które chciałyby podjąć pracę na magazynie w tejże firmie. Od czasu kiedy zarząd podwyższył poziom premii, kierownik magazynu za wszelką cenę stara się tą premie zabrać. Czyni to w bardzo perfidny sposób lekceważąc do maksimum pracownika przy wszystkich innych magazynierach. Takie są moje odczucia i opinia. Naprawdę nie polecam.

Natalia

@ToNiePraca, więc jakie są Twoje oczekiwania względem pracodawcy? Piszesz, że praca bez perspektyw więc co za tym idzie? Jak w takim razie wygląda zatrudnienie i umowa? Na forum powinniśmy zamieszczać najważniejsze kwestie dotyczące zatrudnień i wyjaśniać między sobą zawiłe kwestie. Tym bardziej, że osób zainteresowanych praca w firmie jest sporo.

ToNiePraca

Powiem tak! Nawet Ukraincy nie chcą tam pracowac. Praca bez zadnych prespektyw i dobrych zarobków.

Pracownik

Duża, stabilna i wiarygodna firma, pracownicy są zatrudniani na umowę o pracę, a pensje są wypłacane na czas. Firma zapewnia szkolenia i dba o rozwój pracowników. Dużym plusem jest codzienna komunikacja w j.angielskim - dla osób chcących rozwijać swoje umiejętności językowe.

Zainteresowany praca

Ile zarabiają drukarze lub operatorzy jak zwał tak zwał. Proszę o poważne odp.

ZZL
@Zainteresowany praca 12.12.2016 19:51

Wszystko zależy od poziomu umiejętności, doświadczenia zawodowego oraz wykształcenia, najlepiej zadzwonić lub napisać do firmy, umówić się na rozmowę rekrutacyjną, w trakcie której uzyska Pan informacje o poziomie zarobków.

Z P
@ZZL 04.01.2017 20:55

Dziękuje za informacje

j39

Haha. Podaj swoje dane jeśli jesteś taki zadowolony. Nic nie pisałem o kolorze skóry. Jak zwróciłeś na to uwagę a nie na złą opinię, która jest znacznie wyżej, to sam jesteś rasistą! Pewnie masz w tym interes, niestety prawda jest bolesna dla wielu mieszkańców Międzyrzecza. Tam się dzieje źle i kierownictwo zdaje sobie z tego dobrze sprawę. Dziękuję za Twoją opinię. Jest ona nieliczna, chciałbym żeby było inaczej.

zadowolony pracownik Essel Propack

Jestem operatorem w Essel Propack od rok. Pracodawca wg mnie jest w porządku - pracowałem w innych firmach w Międzyrzeczu i w Esselu podoba mi się najbardziej. Znam angielski, dogaduję się z hindusami bez problemów, a dużo problemów jest z osobami, które nie znają angielskiego bo myślą że hindusi się denerwują a tak wcale nie jest. Plotkarzy, leserów, nygusów i donosicieli nie brakuje również w Esselu ale na szczęście hindusi nie tolerują donoszenia i kapowania. Każda sprawa jest załatwiana indywidualnie. Powiem tak. Złe opinie piszą ludzie, którym się praca nie podoba lub mają do niej dwie lewe ręce albo zostaną z niej najzwyczajniej w świecie wyrzuceni za jakieś przekręty. Przyjdź zobacz firmę i sam sobie wyrób zdanie na jej temat bo czytając opinie innych nie możesz mieć swojej prawda. Moim zdaniem praca w Essel Propack jako operator jest pracą lekką i przyjemną ale to jest moje zdanie bo pracowałem w życiu dużo ciężej i za mniejsze pieniądze więc mam porównanie. Dodam tylko, że dużo przykładów traktowania pracownika opisanych powyżej jest nieprawdziwa lub mocno wyolbrzymiona.

pooiuu

No to skoro później i tak jest szansa u nich na odpowiednie zatrudnienie w ramach umowy o pracę to wcale nie jest tak źle. Przecież z tym się wiążą odpowiednie benfity socjalne. Ale czy wypłata jest terminowa? Jest jednak sporo rachunków do popłacenia. Pozdrawiam

QS

Kobieto przestan pisac bzdury wyssane z palca. Przychodzac do pracy masz szkolenie jakosciowe i kilka dni pracujesz pod okiem innej pani na pakowaniu. Twoim obowiazkiem jest wstepna kontrola produktu jak kazdego innego pracownika na stanowisku produkcji. Nikogo nie wyreczasz w jego obowiazkach. A wspolpraca operator - pakowaczka to twoja indywidualna sprawa jak sie dogadasz tak masz. Zapewne pasowalo by usiasc na krzeselku i plotki przez 8 godzin. Kawa i papieros tez by nie zazkodzil. Dlaczego majac szanse na awans tylko jednostki awansuja a reszta niechce? Tak wygodniej? Pracujac przy maszynie niestety trzeba miec tempo. Tego wymaga pracodawca.Pracowac trzeba a dobrze wszedzie tam gdzie nas nie ma. Jeszcze z batem nikt nie stoi.pielucho- majtek tez nikt nie nosi. Praca jak praca.

xdemon

Takiego syfu jak ta firma to nie widzialam... Pakowaczka zapiernicza jak glupia nie ma jak sie isc napic wody o toalecie juz nie wspome ....operator ( prawie kazdy )cham i leser siedza na tel i piernicza glupoty ! Pensja smieszna na umowie pakowaczka a robi za kontrolera ! Hindusi maja kobiety za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zreszta jak i polacy.Kierownikow od ch...ja . Braki w szkoleniu pakowaczki bo brak ludzia i prawie ze odrazu stajesz sama :( bez jakiej kolwiek wiedzy . Żenada !!! Nadzieja w nowym zakladzie produkcyjnym moze wtedy docenia te Pakowaczki bo jest mi ich szkoda. NIE POLECAM pracy w tym zakladzie i niech was nie zmyli ze daja umowe na rok !!!

gość

Widzę że w tej firmie jest jak w każdej innej , pracownicy pracujący na produkcji chcieliby brać pieniądze i nic nie robić , stwaki z kosmosu I tu posiedzieć tam pogadać a tu niestety nikt wam nic za darmo nie da, chcielibyście podwyżki a za co ? za kombinowanie ? jeśli chcecie nic nie robić I kasę zbijać to załóżcie własne działalności , zatrudnijcie kilka osób , przecież wszyscy jesteście tacy mądrzy - tacy z was specjaliści.

pracownik

Firma ma potencjał, wielu znaczących klientów, warunki lokalowe. I to są plusy. Niestety minusy są znaczące. Niskie płace, brak zaszeregowania płacowego (oficjalnego), obciążanie odpowiedzialnością za reklamacje osoby, które nie mają wpływu na produkcję, lekceważenie uwag klientów, nie wyciąganie konsekwencji za olewatorstwo i łamanie regulaminu pracy, Hindusi widzą tylko to chcą widzieć a Polacy jak zwykle kombinują ile tylko się da. Czterozmianowa praca jest do przyjęcia ale nie za 1400zł. No i ZZ! to dopiero przekręt! Panie A.S. Pana obecność jako przewodniczącego ZZ w Essel jest żenująca. Pan chyba nie wie , komu służy...pracownikom, nie władzy firmy. Związki Zawodowe to służba, nie interes. Już trochę tam pracuję i jedyne co widziałam to klepanie Pana po pleckach przez Hindusów. Gratuluję!

nikt

w mieszalni farb największy stres bo saportujesz produkcję i musisz zrobić wszystko na już.... znam pare osób które tam robią i nie jest ciekawie, nikt z produkcji nie chce tam iść bo wie czym to pachnie. a awansów się nie spodziewaj ludzie tak po 4 3 lata pracują i nadal są asystentami więc...? tak się stanowisko nazywa i tyle

anonim

(usunięte przez administratora)

gzik

Normalna praca - ale jesteś w trakcie "przyuczenia" - poznajesz maszynę i ustawienia.Zapewne umowa na okres próbny 3-mc-e.

ulcia

pracuje w tej firmie od 3 lat na stanowisku pakowaczki (nick jest zmyślony nie chce pracy stracić). nie dostałam żadnej podwyżki wszystkie aneksy jakie obiecują dostają operatorzy i drukarze niestety dla pakowaczek nie zostaje nic . Przez trzy lata starając się chodząc na nadgodziny itp usłyszeć tylko że szef zadowolony niestety za ten szacunek chleba nie kupie. Mają gdzieś pakowaczki praca cięzka ale kobiety w ogóle nie doceniane niestety. Powinni zamienić podejście do kobiet ale to na szarym końcu

koleś

dwie najlepsze wypowiedzi napisali @tratatata i @6dtyk15d, lepiej nie da się tego opisać

6dtyk15d

ale bełkot, prawda jest taka: chętnych do pracy nie ma bo za mało płacą, muszą ściągać Ukraińców do roboty bo Polacy za 1900zł na łape w systemie 4 brygadowym już nie chcą robić. Ukraińców jest całkiem sporo, sam się zdziwiłem, jak podchodzę do typa i pytam o coś a on do mnie cyrylicą... ale wracając do tematu, praca sama w sobie jest lekka, fizycznie się nie narobisz, nic nie nadźwigasz, wszystko jest lekkie i raczej proste, każdy przeciętny człowiek sobie z tym poradzi, problem jest taki, że magazyn jest za mały a produkcja robi już takie ilości, że nie nadążają tego wysyłać, pełno towaru stoi na produkcji czasami nie ma jak się przecisnąć między paletami, ale to chyba dobrze świadczy w sensie jest dużo zamówień, stawiają nowe maszyny, wszystko idzie pełną parą, pewna stała praca, jednak jak chcesz zarobić więcej niż na waciki, to na szeregowego pracownika nie przychodź no chyba żeś zza Buga to śmiało.

tratatata
@6dtyk15d 30.08.2015 18:11

Ciekawi mnie przyszłość tej firmy. Hinduskie awanse nie wiadomo z kogo na kogo. Dlaczego wszystkoidzie lepiej kiedy ich nie ma? Jak ddługo tu jeszcze zostaną bo na początku mieli nas wyszkolić i wracać tym czasem zostali do dziś. Firma? Specyficzną ale da się pracować jeśli tylko masz na nich wywalone tak jak oni na Ciebie i robisz swoje. Co lepsi dostają firmowe auta i podwyżki poniżej 50zl i to jeszcze brutto. Praca? Raczej nie dla osób z rodzinami. Chyba że negocjujesz dobrąstawkę

za długo

oko.... było tam kilku takich inżynierów i żaden nie został tragedia dostają kilkanaście projektów do przerobienia i nie dostają potrzebnych materiałów od manegerów itp za dużo pracy za małe pieniądze i non stop wymagania by robić więcej, brak współpracy z działami... ogólnie firma spoko i można się zawiesić na dłużej, wszyscy mili itp. wszystko zgodnie z kodeksem pracy, jednak to stanowisko jakieś pechowe

Oko

Witam. Jak wygladaja stanowiska specjalistyczne jak inzynier produkcji, czy firma daje mozliwosci rozwoju, czy jest parcie na tworzenie prezentacji i tabelek z ktorych nic nie wynika, powielanie pracy innych. Czy specjalista moze byc pewny zatrudnienia czy jest wyscig szczurów? Prosze o info. Pozdrawiam

kot

Pracowałam w ESSEL-u i nie zgadzam się z większością negatywnych opinii. Problemem są niskie kwalifikacje ludzi na produkcji. brak podstawowej wiedzy ale i brak właściwych szkoleń . Dopóki szkolić będą hindusi firma nie poradzi sobie z trudną sytuacją. Szkoda - bo firma ma niesamowity potencjał.

antyE.

Firma ma powazne problemy,najlepsi specjalisci poodchodzili,planowanie produkcji nie istnieje,w CS pracuja falszywi ludzie,ktorzy udaja ze cos robia i ze maja jakas wiedze (tak naprawde brak im podstawowych umiejetnosci),produkca robi to,co chce,logistyka praktycznie nie istnieje. Dlugo mozna wymieniac,ogolnie firma jest zle zarzadzana,dziwie sie ze jeszcze PIP i inne instytucje sie jeszcze nie zaiteresowaly. Nie powiem,jest killa osob dobrze wyksztalconych,ale brak im poparcia "z gory" i nie maja zadnych praktycznie szans na zmiany na dobre. Do pracy przyjmuja coraz mniej inteligentnych,dajacych soba sterowac ludzi. Brak mozliwosci rozwoju.

champion of work

Widzę, że w tej firmie obowiązuje wszechobecne dziadostwo. Odpuszczam sobie, nie warto z nimi wiązać swojej kariery zawodowej.

gość

praca na magazynie w tej firmie to nic miłego kierownik między zmianami stoi i odpytuje magazynierów co wiedzą gdy pracownik nie wie zabiera premie nawet już na następny miesiąc.

pracownik11111
@gość 12.02.2015 20:20

A z czego odpytuje? Z budowy bomby atomowej czy z podstawowej wiedzy z zakresu jego pracy? Kierownik robi to po to żeby mógł zdać egzamin i zdobyć uprawnienia. Oczywiście za egzamin zapłaci mu firma. I nikt nikomu premii za brak odpowiedzi nie zabiera.

jurek

Ogłoszenie na jednym z portali internetowych że szukają pracownika na asystenta mieszalni farb, wysyłam cv i dzwonie do firmy Essel, że jestem zainteresowany tym stanowiskiem, uprzejma Pani umawia mnie na rozmowę. W trakcie rozmowy okazało się że aplikowałem na pomocnika operatora maszyn, 3 miesięczne szkolenie, 1800 zł brutto plus dodatek za nocną zmianę,po 3 miesiącach podwyżka do 2300 brutto plus premia do 300 złotych. Z tego co się dowiedziałem od pani z HR( obok siedział jakiś kierownik ale on się nie odzywał za dużo) szkolenie polega na patrzeniu i dopytywaniu się operatora jak operuje i ustawia się maszyny. Na koniec rozmowy Pani z HR powiedziała mi że na to stanowisko jest dużo chętnych i zadzwoni tylko do osoby która została wygrała casting. Pytanie, gdzie się widzę za 5 lat nie padło, ale padło pytanie: Jeżeli zostanie Pan wybrany co może wnieść Pan do firmy?

rozbawiona

Czy takie fora maja jakiś sens? Nie od dziś wiadomo' ze jak kraj długi i szeroki, tak ludzie narzekali i dalej będą. Nigdy wszystkim nie dogodzisz. A takie opinie łącza mi się w pary z częścią tych najnowszych pracowników, ktorzy przychodzą i po drugim dniu czują ze sa wstanie objąć stanowisko dyrektora....hahaha

gosc

pracuje w esselu od poczatku- moja obserwacja -mlodzi ludzie chca od razu duze pieniadze a w zamian nic nie potrafia. egzamin oblac to porazka-kilka informacji do zapamietania i to tak wiele?fakt praca na 4brygady to brak praktycznie wolnych weekendow ale pobudka przez 5-6 dni o 4-5 rano to dopiero porazka nie mowiac o nockach. a hindusi -jestes dobry wiesz co robic to masz ich z glowy. zarobki tak jak wszedzie ale maja byc podwyzki. narzekaja tylko ci co im sie pracowac nie chce!

Andre

Aktualnie sytuacja w firmie jest dość nieciekawa, zaczynają zwalniać się ludzie którzy pracują tutaj od samego początku,powody? dla właścicieli liczą się tylko cyferki, nie szanują pracowników, jak widać nawet tych którzy powinni stanowić trzon firmy, przez kilka lat nie było żadnej konkretnej podwyżki, dlatego zarobki w Essel zrównały się poziomem do sąsiednich firm, w których nie trzeba pracować w systemie 4 brygadowym. Generalnie na spotkaniu rekrutacyjnym firma robi dobre wrażenie, problemy zaczynają się potem. Na stanowiskach kierowniczych są obsadzeni Hindusi(pseudo specjaliści)którzy nie szanują ludzi, szczególnie kobiet. Praca sama w sobie nie jest ciężka, w zakładzie jest czysto,hala jest klimatyzowana, gdyby tylko zmieniły się zarobki, podejście do pracowników i polityka właścicieli, Essel mógłby być dobrym miejscem pracy.

pracownik essel
@Andre 16.12.2014 21:19

Praca na tzw.eltekach jako pakowacz..niestety ciezka..jesli chodzi o operatorów..maja luz..nie przepracuja sie..jedynie gdy nie wyrobia normy to codzień musza tłumaczyć sie z tego hindusom..zarobki?nowi operatorzy nie maja tak źle..pakowaczki natomiast teraz zarabiaja 2090..kiepsko z dniami wolnymi..ale praca jak praca..nienajgorsza..a opinie o szacunku?hm..hindusi go nie maja dla pracownikow..niestety

Pąc!

Dla wszystkich zainteresowanych pracą w essel propack mam dobrą wiadomość. Wrzucili do sieci nową propozycję pracy u siebie i moim zdaniem warto spojrzeć.   Zakres obowiązków: administrowanie i koordynacja zamówień klientów zgodnie z wytyczonymi s... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5721417?keywords=&region=

Maras

Ogólnie firma do bani mała stawka brak szacunku zbyt wiele wymagań. Hindusi nie rozumieją maszyn i nas na jakich pracujemy a i tak chcą więcej od nich a klepią co mogą byle nie nowe. Brak szacunku to u nich podstawa. Pytanie przy rekrutacji "Gdzie widzisz się za 5 lat" to wszystkim zadają bo chcą usłyszeć odpowiedź która brzmi "W Eseluu bo ładna firma" ale jej nigdy nie usłyszą. :)

koko
@Maras 21.11.2014 16:02

Jeśli jestes tak dobra/ dobry w pracy jak twój poziom pisania to wcale sie nie dziwię , że Cie nie zatrudnili. Do podstawówki idź jeszcze raz = może czegos się jeszcze nauczysz!

byla_kandydatka

Ubiegałam się o pracę na stanowisku "Asystent Działu Obsługi Klienta" i spełniałam wymagania w 200% (doświadczenie, certyfikaty itp.). Na odpowiedź miałam oczekiwać do dwóch tygodni. Po tygodniu sama skontaktowałem się z zapytaniem, czy moja kandydatura spotkała się z zainteresowaniem. Otrzymałam odpowiedź, że została wybrana inna osoba. Pani rekruterka nie potrafiła udzielić mi odpowiedzi na pytanie, dlaczego nie wybrano mnie. Już na rozmowie rekrutacyjnej odniosłam wrażenie, że Pani rekruterka i kierownik działu nie znają się zbyt dobrze na rekrutacji, ponieważ usłyszałam sztampowe pytanie "Gdzie widzi się Pani za 5 lat?". Po 3 dniach ogłoszenie zostało ponowione, więc może to rekrutacja "na niby" i ściągają do Polski Hindusów. A stawka, jaką proponowali to 1670 zł netto, czyli praca za miskę curry.

haha

mię wyrzucili ze nie zdałem egzaminy

balblabla

Ponawiam zapytanie na temat tej firmy, bo widzę, że jest sporo negatywnych opinii, czy dotyczą one tylko najniższych stanowisk, tzw. pracy fizycznej, czy ogólnie jest kaszana? i na czym polega to niezadowolenie z pracy, słabe warunki, duże wymagania, małe zarobki? o co chodzi? proszę o jakąś konstruktywną wypowiedź, bo ogólniki nic nie mówią. Z góry dzięki

FAKIR

To po co znajomość angielskiego przy każdym ogłoszeniu? Chyba aby dobrze opierdziel zrozumieć ;(

prcownik

Uciekajcie jak najdalej od tej firmy. Już nikt nie chce w niej pracować. Brak motywacji chyba że podlizujesz sie hindusom.

Pracownik

Polecam jeżeli chcesz nauczyć się jak nie należy pracować. Odradzam pracę w tej firmie jakimkolwiek specjalistą. Bałagan, chaos, brak fachowości, niskie morale, powszechna spychologia, szacunek do pracowników i hinduskie metody zarządzania odbiegające od europejskich standardów. Praca nie jest warta żadnych pieniędzy.

Marko

to dziadowska firma i tyle !!!! Robisz jako operator a płacą jako pomocnik operatora 1800brutto , straszne wielkie pieniądze !!!! Trzeba wchodzić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez mydla by łaskawie dostać lepsza umowę ?? STRATA CZASU I NERWÓW !!! POZDRAWIAM MAREK

pracownik

Ludzie nie potraficie docenić tego co macie. Firma daje od siebie bardzo dużo, ale ludzie są rozpuszczeni w tej firmie, mają za dobrze i z tych nudów narzekają. praca jest okej, ale niestety to polacy są problemem i nic im się nie podoba jak się od nich wymaga. jak jesteś sumienny i dobry to doceniają.

NIEZADOWOLONY
@pracownik 15.03.2014 22:49

brak szacunku do pracowników fizycznych ze strony "przyjaciół z Indii" jak i naszych rodaków na wyższym szczeblu, traktowanie fizola jak CHŁOPA PAŃSZCZYŹNIANEGO jakby był sługą i własnością a nie pracownikiem ,który ma tylko zakontraktowane wykonanie swojej pracy .

ferdek

poszedłbym se do tej roboty ale nie potrzebują tam z moimi kawlifakcyjami

malec

Potrzebuje kontaktu z osobami co teraz mają na 1 zmianę , chodzi o ten tydzień właśnie.

lizka

zatrudniają ale na nic cudnego nie licz.

ja

Czy zatrudniają w tej firmie także kobiety na produkcje?

pierwszy

Nie polecam firmy ze względu na brak szacunku wobec pracowników.

J39
@pierwszy 16.12.2012 20:13

Takich pozytywnych bzdur to od dawna nie czytałem! ( wypowiedź wyżej) Drukarze są doceniani a najbardziej kiedy opuszczają stanowisko pracy w celu złożenia wypowiedzenia. Wtedy każdy Hindus staje się cudowny jak woda w Licheniu i miło podchodzi do tematu. Dwie podstawowe rzeczy: 1. Kasa 2. Szacunek pracodawcy. Nie łudźcie się, tu tego nie zobaczycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Współczuję osobom, które tam jeszcze pracują. Opinii o tej firmie nie da się naprawić. Wszyscy mieszkańcy Międzyrzecza już o tym wiedzą, ale gdzieś trzeba pracować. Pocieszam. Otwiera się obok nowa firma. 2 zmiany ! Ponad 60 osób z ESSELA złożyło swoje CV. To samo o sobie świadczy. Nie wiem po co oni zatrudniają Polaków, niech przywiozą swoich ziomków. Wiosną rozpoczyna budowę kolejna firma. P.S. Filmy z kamera na stołówce stały się ulubionym serialem Hindusów. Żarty: tylko cytuję "Znany jest powód skażenia jeziora Głębokie w 2015. Hindusi zrobili tam Ganges" Proponuję wrzucać śmieszne rzeczy o tej dziwnej firmie na forum. Będę kontynuował temat. Pozdrawiam J39

abc :)
@J39 09.11.2016 08:48

Człowieku, po pierwsze z tego co wiem, to nie są bzdury, co napisał zadowolony pracownik- przecież w każdej firmie są osoby, którym praca się podoba i są z niej zadowolone. Wszystko zależy od podejścia pracownika do pracy . Zastanów się co piszesz o innych . Każdy powinien być traktowany tak samo- równo, niezależnie od koloru skóry. Żałosne jest to, że potrafisz wylać swoje "żale" w internecie licząc na totalną anonimowość

Zostaw opinię o Essel Propack Polska - Międzyrzecz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Essel Propack Polska