Essel Propack Polska

Międzyrzecz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 48 ocen.

Essel Propack Polska
2 48 6 1

Opinie o Essel Propack Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Natalia

@5555, napisałeś, że firma Essel Propack Polska daje duże możliwości rozwoju i pogłębiania wiedzy. Czy możesz napisać coś więcej na temat szkoleń dla pracowników w tej firmie? Czy każdy pracownik może zgłosić się na szkolenie, które go interesuje? Czy pracownicy mają zaplanowane określone ścieżki rozwoju? Obecnie rynek pracy jest bardzo aktywny. Wiele firm rozwija się w szybkim tempie i poszukuje nowych osób do pracy, w innym przypadku firmy te mogą przestać być konkurencyjne!

1234

Szczerze nie polecam pracy w tym zakładzie jako pracownik biurowy. Brak szacunku do pracy drugiego człowieka, brak szkoleń ( nawet stanowiskowych, bo nikt nie ma czasu na wprowadzenie nowej osoby), brak podwyżek, słaba atmosfera, za dużo obowiązków.

5555
@1234 29.08.2018 22:50

Na szacunek trzeba zapracować. Podwyżki są raz w roku, więc zakładając, że przepracuje się minimum rok podwyżka będzie. Atmosferę sami kreujemy, więc nie wiem o co chodzi. Za dużo obowiązków? Nie bądźmy śmieszni - to jest praca a nie wakacje, pewnie na przerwę zawsze był czas, żadnych nadgodzin i "za dużo pracy". Czasami kiedy pracownik jest za słaby na swoim stanowisku może mieć takie opinie, a wtedy żegnamy... Essel to normalna firma, taka jak inne - daje duże możliwości rozwoju i pogłębiania wiedzy. Atmosfera jest dobra, firma ułożona.

Violka

Po blisko 4latach pracy moge wiele o tej firmie powiedziec. Niestety obecny jest w niej mobbing szczegolnie przez jedna z asystentek kierownika ktora tylko swoim kolezaneczkom pozwala na nic nie robienie reszta pod "batem" pracownika sie nie szanuje ani troche wieczne pretensje nerwy I stres nie polecam

Waldi

Pewnie opinia zależy od tego jak się pracuje i jaką sobie wypracowaliśmy pozycję w firmie!

Natalia

@Lilia co byś zmieniła w Essel Propack Polska? Na czym polega poczucie niedocenienia przez pracodawcę? Chodzi Ci o pochwałę lub awans czy może nie ma systemu premiowego dla najlepszych pracowników? Jeśli możesz to napisz więcej o atmosferze w firmie, takie informacje są bardzo cenne dla osób zainteresowanych wysłaniem tam cv.

Administrator

Podałby ktoś z Was jakieś sugestie odnośnie rekrutacji w Essel Propack Polska? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

Lilia
@Administrator 24.06.2018 09:10

Nie polecam pracownicy idealni nie sa doceniani wlasnie a nygusy wygrywaja ukraina rzadzi

Filip

Idealnych firm nie ma ale pracowników również!!

anonymous

No.prawda taka pskowaczka zarabia grosze zapiernicza za wszystkich a na reke nie cale 1900 z groszsmi pracuja pi 6 dni w tyg.1,5 dnia wolnego.w tej wyplacie jest dodatek nocny,premia obecnosciowka i stanowiskiwe z wszystkimi.dodatkami pakowaczka ma 1900 wstyd i hanba dlatego polki sie zawalniaja bo.sa ponizane a drukarz siedzi 8 godz na tel.i macha nogami

essel
@anonymous 07.05.2018 06:38

nie 1,5 dnia wolnego tylko 2, całe 48 godzin. do tego po przejściu z dniówki na popołudniówkę 24h przerwy i tak samo później na nocki. to prawda, że 6 dni na 2 wolnego nie jest wygodne, ale liczba dni zgadza się w miesiącu. dlatego jak 2 razy w miesiącu przypadnie 6 dni pod rząd pracy to potem po weekendzie jest na przykład 3 dni pracy, 2 wolne, 1 dzień, 2 wolne itd. znam kogoś kto pracuje 6 dni na 1,5 wolnego (pn-pt) i w ogóle porównania nie ma. reszta się zgadza. pakowaczki to najgorsza praca w essel i mało płatna. dużo lepiej iść do kontroli jakości albo po prostu do innej firmy

Natalia

@op, warunki zatrudnienia zapewnione Ci przez Essel Propack Polska są w Twojej ocenie satysfakcjonujące? Mógłbyś w tym miejscu przedstawić swoje całe doświadczenie z tym pracodawcą? Jak długo pełnisz obowiązki w tej firmie? Twoja wypowiedź będzie istotnym źródłem informacji dla osób aktualnie poszukujących pracy.

anonymous

A premie z czego pakowaczki maja z lin na.ktorych.nie stoja.co najmniej 2,500 na reke powinni placic bo.ukraina tez niechce pracowac na liniach w zasadzie pakowaczki powinni.stac dwie a stoja pojedynczo wiec jaka oszczednosc maja a iauta nowe kupuja.wogole nie dbaja o polki a jest juz ich.garstka..sami powinni sie zastanowic i zrobic cos z tym a nie.tyle dodatkow a wyplata ciagla ta sama.mimo.ze jakies stanowiskowe. Obecnosciowe ale za to.premie uwalaja dlatego wyplata ta sama zal ta firma sie rozpierniczy bo.polakow nie bedzie tam a dzieki nim ta firma.ciagnue

Natalia

@operator, czy nadgodziny są jakoś inaczej płatne przez Essel Propack Polska? Skoro poruszona jest już kwestia finansowa, to jak w takim razie wygląda ewentualny system premiowy w tym miejscu pracy? Proszę Cię o kilka słów na ten temat.

op
@Natalia 12.04.2018 10:08

Nadgodziny wszystkie płatne 50% i 100% zależy czy to dodatkowe godziny, w dniu wolnym czy nocki. Godziny nocne tez dodatkowo płatne więc wszystko przepisowo. Premia za obecność i za wynik.

Zainteresowany

Jak jest teraz w Essel Propack? Jak wyglądają wynagrodzenia? Ktoś się może orientuje?

operator
@Zainteresowany 27.03.2018 01:22

2150 okres próbny 2450 później (netto) + ewentualne nadgodziny ale rzadko są

Natalia

@Jasiu, praca na magazynie w każdej firmie ma charakter fizyczny i może wymagać bardzo dużo wysiłku. Z Twojego wpisu wynika, że nie jesteś już pracownikiem Essel Propack Polska. Czy mógłbyś jednak przedstawić warunki zatrudnienia jakie zostały Ci zaproponowane w tym obszarze firmy? Z Twoimi informacjami chętnie zapoznają się osoby, które planują rozpoczęcie współpracy z tym pracodawcą.

Jasiu

Nie polecam tam robic sam robilem na magazynie i jest do (usunięte przez administratora) ganianie dzwiganie palet i sprzatanie jako pom magazyniera a jak zle to kierownik opiernicza przy kazdym.

Administrator

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Essel Propack Polska? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Pracownik

Duża, stabilna i wiarygodna firma, pracownicy są zatrudniani na umowę o pracę, a pensje są wypłacane na czas. Firma zapewnia szkolenia i dba o rozwój pracowników. Dużym plusem jest codzienna komunikacja w j.angielskim - dla osób chcących rozwijać swoje umiejętności językowe.

Monka
@Pracownik 05.02.2017 16:22

A co jeśli ktoś chciałby nauczyć się języka angielskiego?

Natalia

Większość Waszych opinii dotyczy pracy na magazynie. Jak natomiast wygląda praca na stanowiskach biurowych? Na stronie Essel Propack Polska zauważyłam ofertę pracy jako asystent ds. obsługi klienta. Na tym stanowisku zatrudniona osoba może liczyć na stabilne zatrudnienie i możliwość rozwoju zawodowego. Co sądzicie o tej ofercie? Warto aplikować? Jaka atmosfera panuje w miejscu pracy?

Pracownik

Jako pracownik w firmie Essel Propack chciałbym przestrzec wszystkie osoby, które chciałyby podjąć pracę na magazynie w tejże firmie. Od czasu kiedy zarząd podwyższył poziom premii, kierownik magazynu za wszelką cenę stara się tą premie zabrać. Czyni to w bardzo perfidny sposób lekceważąc do maksimum pracownika przy wszystkich innych magazynierach. Takie są moje odczucia i opinia. Naprawdę nie polecam.

Natalia

@ToNiePraca, więc jakie są Twoje oczekiwania względem pracodawcy? Piszesz, że praca bez perspektyw więc co za tym idzie? Jak w takim razie wygląda zatrudnienie i umowa? Na forum powinniśmy zamieszczać najważniejsze kwestie dotyczące zatrudnień i wyjaśniać między sobą zawiłe kwestie. Tym bardziej, że osób zainteresowanych praca w firmie jest sporo.

ToNiePraca

Powiem tak! Nawet Ukraincy nie chcą tam pracowac. Praca bez zadnych prespektyw i dobrych zarobków.

Zainteresowany praca

Ile zarabiają drukarze lub operatorzy jak zwał tak zwał. Proszę o poważne odp.

Operator
@Zainteresowany praca 12.12.2016 19:51

5000

ZZL
@Zainteresowany praca 12.12.2016 19:51

Wszystko zależy od poziomu umiejętności, doświadczenia zawodowego oraz wykształcenia, najlepiej zadzwonić lub napisać do firmy, umówić się na rozmowę rekrutacyjną, w trakcie której uzyska Pan informacje o poziomie zarobków.

Z P
@ZZL 04.01.2017 20:55

Dziękuje za informacje

j39

Haha. Podaj swoje dane jeśli jesteś taki zadowolony. Nic nie pisałem o kolorze skóry. Jak zwróciłeś na to uwagę a nie na złą opinię, która jest znacznie wyżej, to sam jesteś rasistą! Pewnie masz w tym interes, niestety prawda jest bolesna dla wielu mieszkańców Międzyrzecza. Tam się dzieje źle i kierownictwo zdaje sobie z tego dobrze sprawę. Dziękuję za Twoją opinię. Jest ona nieliczna, chciałbym żeby było inaczej.

zadowolony pracownik Essel Propack

Jestem operatorem w Essel Propack od rok. Pracodawca wg mnie jest w porządku - pracowałem w innych firmach w Międzyrzeczu i w Esselu podoba mi się najbardziej. Znam angielski, dogaduję się z hindusami bez problemów, a dużo problemów jest z osobami, które nie znają angielskiego bo myślą że hindusi się denerwują a tak wcale nie jest. Plotkarzy, leserów, nygusów i donosicieli nie brakuje również w Esselu ale na szczęście hindusi nie tolerują donoszenia i kapowania. Każda sprawa jest załatwiana indywidualnie. Powiem tak. Złe opinie piszą ludzie, którym się praca nie podoba lub mają do niej dwie lewe ręce albo zostaną z niej najzwyczajniej w świecie wyrzuceni za jakieś przekręty. Przyjdź zobacz firmę i sam sobie wyrób zdanie na jej temat bo czytając opinie innych nie możesz mieć swojej prawda. Moim zdaniem praca w Essel Propack jako operator jest pracą lekką i przyjemną ale to jest moje zdanie bo pracowałem w życiu dużo ciężej i za mniejsze pieniądze więc mam porównanie. Dodam tylko, że dużo przykładów traktowania pracownika opisanych powyżej jest nieprawdziwa lub mocno wyolbrzymiona.

pooiuu

No to skoro później i tak jest szansa u nich na odpowiednie zatrudnienie w ramach umowy o pracę to wcale nie jest tak źle. Przecież z tym się wiążą odpowiednie benfity socjalne. Ale czy wypłata jest terminowa? Jest jednak sporo rachunków do popłacenia. Pozdrawiam

QS

Kobieto przestan pisac bzdury wyssane z palca. Przychodzac do pracy masz szkolenie jakosciowe i kilka dni pracujesz pod okiem innej pani na pakowaniu. Twoim obowiazkiem jest wstepna kontrola produktu jak kazdego innego pracownika na stanowisku produkcji. Nikogo nie wyreczasz w jego obowiazkach. A wspolpraca operator - pakowaczka to twoja indywidualna sprawa jak sie dogadasz tak masz. Zapewne pasowalo by usiasc na krzeselku i plotki przez 8 godzin. Kawa i papieros tez by nie zazkodzil. Dlaczego majac szanse na awans tylko jednostki awansuja a reszta niechce? Tak wygodniej? Pracujac przy maszynie niestety trzeba miec tempo. Tego wymaga pracodawca.Pracowac trzeba a dobrze wszedzie tam gdzie nas nie ma. Jeszcze z batem nikt nie stoi.pielucho- majtek tez nikt nie nosi. Praca jak praca.

xdemon

Takiego syfu jak ta firma to nie widzialam... Pakowaczka zapiernicza jak glupia nie ma jak sie isc napic wody o toalecie juz nie wspome ....operator ( prawie kazdy )cham i leser siedza na tel i piernicza glupoty ! Pensja smieszna na umowie pakowaczka a robi za kontrolera ! Hindusi maja kobiety za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zreszta jak i polacy.Kierownikow od ch...ja . Braki w szkoleniu pakowaczki bo brak ludzia i prawie ze odrazu stajesz sama :( bez jakiej kolwiek wiedzy . Żenada !!! Nadzieja w nowym zakladzie produkcyjnym moze wtedy docenia te Pakowaczki bo jest mi ich szkoda. NIE POLECAM pracy w tym zakladzie i niech was nie zmyli ze daja umowe na rok !!!

gość

Widzę że w tej firmie jest jak w każdej innej , pracownicy pracujący na produkcji chcieliby brać pieniądze i nic nie robić , stwaki z kosmosu I tu posiedzieć tam pogadać a tu niestety nikt wam nic za darmo nie da, chcielibyście podwyżki a za co ? za kombinowanie ? jeśli chcecie nic nie robić I kasę zbijać to załóżcie własne działalności , zatrudnijcie kilka osób , przecież wszyscy jesteście tacy mądrzy - tacy z was specjaliści.

pracownik

Firma ma potencjał, wielu znaczących klientów, warunki lokalowe. I to są plusy. Niestety minusy są znaczące. Niskie płace, brak zaszeregowania płacowego (oficjalnego), obciążanie odpowiedzialnością za reklamacje osoby, które nie mają wpływu na produkcję, lekceważenie uwag klientów, nie wyciąganie konsekwencji za olewatorstwo i łamanie regulaminu pracy, Hindusi widzą tylko to chcą widzieć a Polacy jak zwykle kombinują ile tylko się da. Czterozmianowa praca jest do przyjęcia ale nie za 1400zł. No i ZZ! to dopiero przekręt! Panie A.S. Pana obecność jako przewodniczącego ZZ w Essel jest żenująca. Pan chyba nie wie , komu służy...pracownikom, nie władzy firmy. Związki Zawodowe to służba, nie interes. Już trochę tam pracuję i jedyne co widziałam to klepanie Pana po pleckach przez Hindusów. Gratuluję!

nikt

w mieszalni farb największy stres bo saportujesz produkcję i musisz zrobić wszystko na już.... znam pare osób które tam robią i nie jest ciekawie, nikt z produkcji nie chce tam iść bo wie czym to pachnie. a awansów się nie spodziewaj ludzie tak po 4 3 lata pracują i nadal są asystentami więc...? tak się stanowisko nazywa i tyle

anonim

(usunięte przez administratora)

gzik

Normalna praca - ale jesteś w trakcie "przyuczenia" - poznajesz maszynę i ustawienia.Zapewne umowa na okres próbny 3-mc-e.

Zostaw opinię o Essel Propack Polska - Międzyrzecz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Essel Propack Polska