Sohbi Craft Poland
2 820 6 1

Opinie o Sohbi Craft Poland

KKK

A ja nie polecam,atmosfera była ciężka,manager niemiły,wiecznie mało,ciągłe pouczanie,ciągle żle,brzydki zapach,podarte,za duże ciuchy,i hałas nie do zniesienia

Zadowolony

Słodycze dają premie wypłacają … Tak trzymaj zarządzie !!!

po robocie

Kolejny spoko dzień w sohbi,

Obserwator

Firma się rozwija w dobrym dla wszystkich kierunku Moje sugestie dla Sohbi Craft Poland: Więcej uśmiechu na twarzach wszystkich pracowników Lubię atmosferę w Sohbi Craft Poland za: Ludzie z produkcji

Oddoi
@Obserwator 10.12.2018 06:42

Tak,co widać po ocenie firmy,oraz poprzednich stronach...Moje gratulacje.

Wiem coś o tym
@Oddoi 10.12.2018 19:22

Jakbyś znał historię sohbi Poland to wiedziałbys dokładnie skąd trole na tym forum i kto hejtuje. Przez ostatnie 2 lata zwolniono co najmniej 4 kierowników za ich nieudolność a z nimi ich przydu...ów których aktualną rozrywka jest pisanie głupot na forum.

gh

ale prawde piszą o firmie i to na kilku stronach.to sie liczy.A co znowu ludzi do pracy nie macie,jak już kiedyś było?No trudno,kto na co zasługuje to to ma.

pracownik 2
@gh 27.11.2018 18:43

chyba ty nie masz ludzi do pracy :) o ludzi do pracy nie jest trudno bo można obcokrajowców nająć, ale w Sohbi nie myśli się o "ludziach do pracy" tylko o członkach rodziny kreujących wspólną przyszłość i dobro.

Pracownik11

Jak ja teraz doceniam, moją obecną pracę.Atmosfere,mase Kochanych ludzi,to,co robię,i mega zarobki,w porównaniu do sohbi...nie,tego nie można porównać.O tamtym czasie w moim życiu chce zapomnieć.O tamtych warunkach,o ich jak to nazywali wynagrodzeniu śmiechu wartym...

pracownik 2
@Pracownik11 26.10.2018 22:46

Ciekawe kiedy będziesz chciał wracać, wiem że już o tym myślisz ... inaczej nie właziłbyś sprawdzać komentów na forum. Zazdrościsz że Sohbikom się powodzić co... a atmosfery tak dobrej jak u nas to w całej Polsce nie znajdziesz, bo co może być cenniejszego od rodziny. Rodziny nie porzuca się jak jest źle bo później ciężko odzyskać jej zaufanie.

Pracownik

Tam wszystko jest na nie.Atmosfera,większość ludzi,warunki pracy,a przede wszystkim płaca i kadra.Odradzam,tym bardziej przy dzisiejszym wyborze miejsc pracy.Swego czasu ludzie zwalniali się stamtąd grupowo,a na produkcji byli ludzie z biura,więc to nalepiej o czymś świadczy.

pracownik 2
@Pracownik 17.10.2018 19:46

a napisz coś o Sohbi Craft Poland, bo na ten czas nie wiem o czym piszesz. Napisz jak obecnie jest w firmie, jak nie wiesz to nie pisz.

Jest dobrze

Pracuję w Shobi i jest dobrze. Nie żałuję ani chwili że się zatrudniłem

Pracuję

Super firma super ludzie atmosfera na bardzo fajna. Zarobki trochę lepsze niż gdziekolwiek na produkcji a ma być jeszcze lepiej Lubię atmosferę w Sohbi Craft Poland za: Młody wyrozumiały zarząd

pracownik Sohbi

całkiem fajna firma, wynagrodzenie nie najgorsze, nie czepiają się, atmosfera przyjemna. Wiadomo na produkcji trochę trudniej, a w biurze i kontroli jakości trochę łatwiej. Lubię atmosferę w Sohbi Craft Poland za: spokojne podejście do podwładnych, brak mobbingu, Zarząd stara się stworzyć rodzinną atmosferę

Dumny

Sohbi najlepsze w Polsce... Cała rodzinka na to pracuje. Wszystko zależy od każdego z nas. Ja jestem dumny z Sohbi i wszystkich wspaniałych ludzi którzy tam pracują, bawią się, śmieją, płaczą, wiążą na całe życie.

Wojtuś ...i wszystko jasne ;-)

"robić się nie chce, tylko szpanować!!!" oj jacy wszyscy mądrzy, jak są anonimowi

ja

ok

NIE POLECAM

Nie polecam

Bylem tam

Pracowalem w Sohbi, ta firma pod kierownictwem Polaków oczywiscie schodzi na psy. Karaja pracowników za każdy mały błąd , zabieraja premie za wszystko. Wypadki w pracy sa tuszowane. To Polskie kierownictwo zneca sie nad pracownikami nie Japonczycy. Nie idzcie tam do pracy, obiecuje wiele a dostaniesz tak na prawde nic. Szkoda mi tych ludzi, ba maja rodziny, dzieci. A firma sprowadza ich do zeszmacenia. Nie polecam Sohbi! To oszusci a opary oleju wdychac bedziesz przez caly czas a sa to oleje rakotworcze. Co z tego ze zapoznasz sie z karta charakterystyki jak oni sami ci w mowia, ze tak nie jest. Nie idzcie tam!!

Operator
@Bylem tam 23.09.2018 23:56

o jakich premiach mówisz przecież w tej firmie nie ma premii są tylko dodatki operatorskie za umiejętności których nikt ci nie może zabrać no chyba że nie zdałeś egzaminu na operatora ??? Jeśli tak to pewnie dlatego się teraz wyżywasz i piszesz głupoty

anonymous
@Operator 01.10.2018 09:05

Nie może zabrać...jeden z tych 2óch tylko czeka na twoje potknięcie,aby ci go odebrać,ale mimo to dalej,choć bez uprawnień i dodatku siedzisz w tym huku na prasie...

Ela ela

Sory. Ela w piątek życzyła miłego weekendu... i był :)

Ela ela

Ela w poniedziałek życzyła miłego weekendu.... I był ????????

qrcze

Nie lubię jak ktoś kogo nie ma w firmie próbuje wymyślać jak było a jak być powinno. Pracuję długo w SCPL i pracuje się lepiej z dnia na dzień. Podoba mi się rodzinny system i komunikacja bezpośrednia na każdym szczeblu zarządzania. Fajnie że biura wspierają produkcję rozwiązując problemy bezpośrednio przy liniach produkcyjnych. Tego nikt nie podważy, bo nie ma jak.

Były

Pracowalem na produkcji 5 lat czlowiek sie stara a zadnego dobrego słowa nie usłyszał Pani.Joanno Dobry PR. Trzeba sie jakos ratować :)

Joanna HR
@Były 21.07.2018 19:21

Drogi Były Nie wątpię, że wszystko zawsze było super ale od czasu kiedy odszedłeś z SCPL na pewno wiele rzeczy się zmieniło, zmienia i będzie zmieniać. Czy musimy się ratować ?? Nie, bo i nie ma przed czym. Tworzymy fajny, zgrany zespół, który wspólnymi siłami może wiele osiągnąć.

Byĺy
@Joanna HR 21.07.2018 20:55

Zgrany zespół na produkcji zawsze był. Atmosfere psuli Kierownik zmiany "Prezes firmy" PaninJoanoo to oznacza że już nie ma toksycznych oleji? Przy kazdej prasie jest wentylacja żeby nie pryskal olej na pracownikow?

Oleje
@Byĺy 21.07.2018 23:35

Tak się zastanawiam nad tylmi olejami skąd wiecie że są toksyczne. Gdyby były to każda inspekcja pracy by to wywaliła i zabroniła pracować ludzią…..(także coś tu jest jednak nie tak .. nie uważasz ?) Przecież takie oleje wykorzystywane w tłoczniach mają certyfikaty i przeprowadzane sa badania na taksyczność. Biorąć to pod uwagę myślę że gdyby były toksyczne to by nie były dopuszczone do obrotu - produkcji.

Pracownik
@Oleje 23.07.2018 09:58

Nie wiem skąd te informacje o toksycznych olejach. Przecież każdy pracownik na początku zapoznaje się z kartami charakterystyki wszystkich substancji z którymi ma do czynienia. W każdym momencie też ma możliwość wglądu. Dodatkowo przy każdych audytach czy kontrolach są przeglądane prze audytorów, inspektorów.

Kobieta
@Pracownik 24.07.2018 09:23

I co taki audyt wnosi finalnie? Raczej nic... jeśli nikt nie zamierza wprowadzić zmian. Zreszta w PL wszystko nazywamy tak pięknie, profesjonalnie a jak to wyglada w rzeczywistości Hm przemilczę temat. Generalnie szukałam opini o firmie i mam... zastanawiałam się nad aplikowaniem do nich na wyższe stanowisko ale już mi się odechciało Haha

Spec
@Oleje 23.07.2018 09:58

Były. Wdychając przez 8h nawet otwarta butelkę coli,która nie jest "prawdopodobnie"toksyczna czułbyś się na pewno nie za dobrze. Nawet nie wiesz na jakie rzeczy ludzie mogą przymknąć oko,aby szła sprzedaż towaru. Takie jest życie Światem rządzi piniondz.

Oleje toksyczne 1/2
@Spec 13.09.2018 09:23

Dokładnie...a gdzie,jak gdzie,ale w Sohbi Ty,czy Twoje zdrowie,rodzina,czas wolny nie macie najmniejszego znaczenia...tylko produkcja,ilość,ciągle za mało...gdzie leziesz...po co do toalety,i byle nie za długo,człowiek podetrzeć się nie zdąży,xd...brak słów.

Takze byly
@Oleje toksyczne 1/2 14.09.2018 08:56

Hahaha. Jak widze pewne rzeczy i pewni ludzie nigdy sie nie zmienia. :D A poza tym jesli ktos tam nadal siedzi z wlasnej woli i narzeka to jest tam tylko na wlasne zyczenie. Nie szkoda wam zdrowia, nerwow i czasu by tam harowac za grosze? Prosze bardzo. Sami jestescie sobie winni. Ciekawe jakie rzeczy wam wprowadza oprocz radiowezla z disco polo i sprzatania. :D Moze jogging z rana dookola fabryki. :D

Ona

Jak sobie czytam to wszystko... aż mi się odechciało wszystkiego Haha

anonymous
@Ona 08.09.2018 11:24

Mi też się odechciało wszystkiego,co z tym fyrtlem związane.

anonymous

Pracowałam tam już dawno,fakt.ale nie wspominam dobrze tej pracy.Nawet żle.Bardzo niskie zarobki.Ciągłe poganianie,wiecznie za mało,i ciągłe powtarzanie,jaki słaby jesteś,i ciągle coś żle robisz.Wiecznie żle i mało.A normy mieli z kosmosu.Niesprawiedliwość na hali,pomiędzy poszczególnymi działami.Obmawianie przez współpracownice,niemiła kadra od brygadzistów wzwyż...brygadziści byli akurat bardzo wporządku.Odradzam tą firmę,szczególnie ze względu na to,ze pracy mamy teraz full,i to praca szuka ludzi,nie ludzie pracy.

anonymous

Jestem od niedawna osobą w firmie ale mi sie tu naprawde nie podoba i zaczynam szukac czegos lepszego

ranny ptaszek
@anonymous 24.08.2018 23:02

Wiesz jak to mówią wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Jeśli faktycznie Ci się źle pracuje to może trzeba z przełożyny o tym pogadać bądź z liderem ??? Bo jeśli oni nie wiedzą dlaczego Ci się źle pracuje to i nie mogą nic zmienić taki moje ranne przemyślenia

Nick
@ranny ptaszek 29.08.2018 07:03

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...oskarżasz innych o ubogi słownik,a sam w kółko macieju jednym zwrotem operujesz...ty ciasny umyśle,ograniczniku,parobasie,kołchożniku

Mariusz
@Nick 29.08.2018 14:48

A ty dalej wypisujesz tu obelgi chociaż już chyba z rok nie pracujesz w tej firmie ? Ciasny umysł, w twoich ustach brzmi paradoksalnie

Upside
@ranny ptaszek 29.08.2018 07:03

"Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" mówisz? Tak może mówić tylko ktoś kto boi się wszystkiego a tym bardziej takich zmian jak zmiana pracy. Takie gadanie ma tyle sensu co nic. O ile potrafisz robić cokolwiek.

Nick
@Mariusz 29.08.2018 16:01

Nawzajem ty pie....sku....

Do Upside
@Upside 29.08.2018 18:09

To prawda.ale jeśli znasz osobiście ową 2jeczkę tych...jak niżej opisanych panów,to sam wiesz,że masz rację w opisie osób używających takowych zwrotów...

Jacek

Widzę, że nareszcie ludzie zaczeli pisać prawdę o firmie, że firma jest w porządku i że wiele się tam zmieniło i zmienia. Ja w tej firmie jestem zatrudniony od dawna i widze że zmiania się na lepsze co miesiąc organizują nam możliwość wyjazdów, turnieje, imprezy. Ogólnie my w dziale jesteśmy zgrani i pracuje się nam dobrze.

Mati
@Jacek 20.07.2018 14:28

Też tam pracuje ale nic nie słyszałem o comiesięcznych wyjazdach ;o

Arek
@Mati 25.07.2018 21:11

Ani ja.Chyba że z pracy do domu,i na odwrót.Turnieje?Tak,kto zrobi ponad normę,za dziękuję oczywiście.Imprezy?1 w roku,i to po to,aby cię obgadać,wyśmiać.No tak.

anonymous

Firma jest słaba,i koniec tematu.Nie polecam nikomu.

@Dawno

Dawno tu nie zaglądałem ale powiem Wam było warto ciekawe komentarze się pojawiły. Widzę że idą tam zmiany z chęcią bym tam wpadł i zobaczył co się tam zmieniło. Pani Joanno kawa aktualna i ciasto ? I oczywiście chętnie zobaczę te Cycoliny :)

Joanna HR
@@Dawno 27.07.2018 11:03

Drogi @Dawno Oczywiście kawa i ciasto aktualne :)

Paulina

A ja nie polecam,atmosfera była ciężka,manager niemiły,wiecznie mało,ciągłe pouczanie,ciągle żle,brzydki zapach,podarte,za duże ciuchy,i hałas nie do zniesienia

Miss Be

Chciałam się tez podzielić opinia na temat tej firmy. Pracowałam w niej 6 lat w tym czasie napatrzyłam się na różne rzeczy jakie tam siedziały, co nie którzy kierownicy to byli do d...y ale w momencie jak zostali wywalieni bądź niektórzy dobrowolnie odeszłi to atmosfera opadła i się poprawiła, od razu lżej chodziłlo się do pracy. Ogólnie w ostatnim okresie nie jest dobrze (pozbycie się co niektórych pomogło), żeby nie było ja odeszła z firmy bo się przeprowadziła do innego województwa. Jak coś to prace tam polecam

Stary pryk

Ja pracuje w tej firmie od 8 lat i nie jako pracownik biurowy ale na produkcji. W każdej pracy nie zawsze jest różowo tak jak i tu ale ogólnie mi w firmie pracuje się dobrze, atmosfera dobra, zarobi nie najgorsze (w firmach w okolicy płacą o wiele gorzej i czekasz na pensje z 3 miesiące bo szef twierdzi że nie ma), leaderzy jaki kierownicy się już nie czepiają o każdą rzecz ( wiadomo czasem muszą bo inaczej pracownicy by im na łeb weszli - patrz teraz na tych młokosów co pozatrudniali aż szkoda słów - to i powiedzić im też coś ja a czem mam ochotę ich walnąć) także również polecam ta firmę.

Mariusz

Czytajac w opiniach, jak piszcie chcecie dbac o bezpieczenstwo pracownikow...jakim cudem doszlo do tego,ze mlody chlopak rozcial sobie reke ? (Szczegolow nie znam) znam go tylko z widzenia i wiem,ze to byl wypadek w pracy. Pani Joanno, moglbym prosic o jakies wyjasnienie tej sytuacji?

Joanna HR
@Mariusz 21.07.2018 10:49

Szanowny Mariusz Owszem, jak w każdym zakładzie produkcyjnym, tak również w SCPL dochodzi do wypadków. Na całe szczęście wypadki nie doszło jeszcze do wypadku ciężkiego czy śmiertelnego. Nie chcąc wchodzić w kompetencje BHPapowcem czy członków zespołu powypadkowego faktycznie doszło do sytuacji, w której pracownik rozciął dość poważnie rękę, zostało przeprowadzone postępowanie powypadkowe oraz wydano zalecenia powypadkowe m.in. zostały wprowadzone obowiązkowego ochronniki przedramion do stroju letniego ze wzmocnionego materiału (nie są to zarękawki materiałowe, które były swego czasu stosowane na montażu).W związku z powyższym prosiłabym o niesugerowanie, iż ktoś komuś próbuje mydlić oczy czy ukrywać fakt, że doszło do wypadku w pracy. Nigdy takie praktyki nie miały miejsca a dalsze takie postępowanie może skończyć się podjęciem przez nas stosownych kroków.

Wypadki
@Mariusz 21.07.2018 10:49

Na hali produkcyjnej wisi krzyż bezpieczeństwa na którym zaznacza się wszystkie wypadki tak więc informacja że wypadki sa ukrywane jest wyssana z palca. Każde zdarzenie nawet potencjalnie wypadkowe jest zgłaszane i zawsze jest badanie dlaczego doszło do wypadku czy zdarzenia aby uniknąć tego na przyszłość. Jak wspominano tu po wypadku przecięcia wprowadzono obowiązkowe noszenie latem zarękawków szytych z materiału który ciężko przeciąć. Także myślę że twoje informacje są błędne....

xD

W temacie wypadfku wyjaśnien się nie doczeksz,oni są zbyt zajęci robieniem sztucznegoi na siłe halo,że tam nagle się zmieniło o 180 stopni,aby odwrócić uwagę czytających od tych 6 ciu stron gdzie są podane fakty,co i jak...zamydlanie oczu zawsze im wychodziło.Nie pamiętasz już?A wypadek?Rozcięta ręka?Cicho,bo znowu ludzi odstraszysz...oj tam,ok wszystko jest!!!

Zostaw opinię o Sohbi Craft Poland - Ostaszewo

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sohbi Craft Poland