Cortizo Sp. z o.o.

Radomsko

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 85 ocen.

Opinie o Cortizo Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cortizo Sp. z o.o.

Paulina

@Leon. zamierzasz aplikować do Cortizo, czy już to zrobiłeś? Na jakie stanowisko chcesz złożyć swoje CV albo już to zrobiłeś? Wiele osób podobnie jak użytkownik @Leon szuka na tym forum odpowiedzi na swoje pytania. Dlatego zachęcam do udzielania się oraz wpisywania informacji. Będą one przydatne dla wszystkich tych, którzy albo mają zamiar aplikować lub też niebawem czeka je rozmowa rekrutacyjna.

Leon

Powiedzcie szczerze ile się zarabia w cortizo? Ile podstawy? Ile za nad godziny ? Ile premii?

Paulina

@Były pracownik, dlaczego uważasz, że "w tej pracy nie trzeba myśleć"? O jakim stanowisku lub stanowiskach pracy dokładnie piszesz? Oraz dlaczego Twoim zdaniem nie ma możliwości rozwoju zawodowego? @Tomek, co się zmieniło od Twojego pobytu w Cortizo? Popieranie swoich wypowiedzi konkretnymi argumentami zapewne okaże się pomocne dla innych forumowiczów.

Były pracownik

Witam trochę tam pracowałem może komuś pomogę.. Cały ten bałagan zaczyna się od góry czyli dyrekcji. Dyrektor ukrywa przed Hiszpanami że wszystko jest dobrze w firmie ludzie jednak narzekają na zarobki na to jak pracownik jest traktowany.. Ludzie idąc do dyrekcji po podwyżki słyszą że jest to firma prywatna i tutaj nie będzie podwyżek, jednak jak ludzie zaczęli się zwalniać to rzucił podwyżka o 30zl za miesiąc.. Wszystkich dobrych ludzi pozwalniali a teraz biorą wszystkich najważniejsze 2 ręce i nogi.. Jesli lubisz pracę w której nie musisz myśleć i nie chcesz rozwijać swoich umiejętności to polecam bo na pewno Cię teraz nie zwolnią bo nie mają ludzi do pracy praca teraz po 10h nocki wycofane brak rąk do pracy. O pracy w sobotę dowiesz się w piątek najlepiej jak zapytasz jak nie zapytasz to dowiesz się godz przed koncem pracy w piątek. Ciągły problem z wyplatami nie wiem czy księgową ma takie pojęcie czy ma tak to z góry narzucone ale bardzo często się nie zgadza. Kolejny problem z urlopem masz 2 urlopy z góry zaplanowane od połowy sierpnia do września i drugi przed Wigilią do Trzech Króli, jeśli nie masz 26dni urlopu będziesz miał zabrane przed urlopami pieniądze czyli zabierają nadgodziny. W ciągu całego roku możesz pomarzyć o jakimś wolnym. Teraz ludzie sądzą się o pieniądze z nimi za przepracowane nadgodziny. Dużo jeszcze bym mógł napisać ale nie mam na to całego dnia. Pozdrawiam

Były pracownik
@Tomek 20.03.2018 14:23

nocek nie było bo ludzi nie było do pracy dlatego praca Po 10h i soboty z tego co wiem teraz ruszyły znowu 3 zmiany

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Igor

Czy podpowiecie mi jak się pracuje w firmie? Czy warto starać się o pracę?

Praca Radomsko
@Igor 18.12.2017 10:28

Witam, jestem juz rok z firma Cortizo, mam doswiadczenie z innych firm typowo producyjnych. Praca w tej firmie niczym nie rozni sie od zadnej innej. Zarobki sa unormowane na calej strefie. Mozliwosc pracy w godzinach nadliczbowych jest duzym atutem, nie sa narzucane ! Kariera jak wszedzie, pokazesz sie z dobrej strony to zostaniesz doceniony, jesli ktos liczy na podwyzki 400zl co drugi miesiac to faktycznie strata czasu. Starac warto sie o kazda prace, bo w domu odpoczywac moze kazdy, tylko nie kazdego na to stac.

gonzo

Polecam tą firmę siedzę w biurze , czasami się przespaceruje po hali, mam sponsorowane mieszkanie, skodę służbową do dyspozycji, sponsorowane posiłki, najwyższą wypłatę ze wszystkich pracowników płatną oczywiście w euro i rzesze białych murzynów do pracy. Zapraszam i pozdrawiam was ( usunięte przez administratora )

Ja pracownik
@gonzo 08.02.2017 11:24

Przepraszam panie gonzalo. Jak to bialych muzynow. To jest do cholery obraza.

Millonaria comercial iva

Kuriozalny przebieg rekrutacji, potrzebne były 3 rozmowy w tym 2 z dyrektorem z Hiszpanii, żeby zostać zaproszonym na spotkanie face2face z Panem prezesem plus nieznanym mi przybocznym z rekrutacji i dojść do wniosku ze nie znam branży aluminium (brawo dla kadry HR). Pomijając fakt że, jak to stwierdzili produkt sprzedaje się sam (nie wyrabiają się z produkcja), w Polsce (tylko w naszym kraju) nie są w stanie znaleźć przedstawiciela handlowego, podobno już 8 odleciało oprócz jednego wychwalanego na każdym etapie rozmowy. Generalnie bardzo słabe wrażenie.

loco
@Millonaria comercial iva 28.11.2017 16:13

no vas a tener vida loca

Loca

Witam, chciałam złożyć tam aplikację do działu handlowego z jęz. hiszpańskim, ktoś pracował na tym stanowisku wcześniej? Jakie wrażenia? Pozdrawiam

gonzo

Pracownicy przebywają na zasłużonym wakacyjnym urlopie do końca sierpnia.

Paulina

Czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane z pracą w Cortizo? Każda merytoryczna wiadomość będzie cenna i pomocna dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.

91
@Paulina 16.08.2017 13:26

Witam. Obecnie pracuję od paru miesięcy we firmie Cortizo. Praca nie należy do najlżejszych, ale jakoś wyjątkowo męcząca też nie jest. Wszytsko zależy od człowieka i jego podejścia. Wynagrodzenie też ok. Myślę, że warto spróbować i złożyć CV. Pozdrawiam serdecznie

szukający pracy

Gdzie złożyć cv żeby dostać się do cortizo? pozdrawiam wszystkich

galanonim
@szukający pracy 02.07.2017 12:09

w kadrach

Paulina

@qwer, dlaczego tak uważasz? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia? Uargumentuj swoją wypowiedź.

Olewacz

Bylem chwile w cortizo i wiem ze placa fajnie. Po 1,5 albo 2 latach(juz nie pamietam) mozna dojsc do 3k brutto. Praca na produkcji jak wszedzie, wdrozysz sie to zamykasz oczy i lecisz. Jak jest sezon to trzeba robic duzo i szybko a jak nie ma to i na fajke wyjdziesz, kawy sie napijesz. Lajtowa atmosfera. Ja odszedlem bo nie chce mi sie na 3 zmiany pracowac.

Paulina

Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?

gonzo

i nie jestem rasitą

nana

Nie polecam jak najbardziej tej firmy, patologia od samej góry. Dziewczyny dźwigają pudla po 100 kg. Co rusz to kolejnej siada kręgosłup. Praca od niedzieli do soboty non stop. Dwa razy nie przyjdziesz w weekend i usłyszysz do widzenia. Całym urlopem zarządza pracodawca. W ciagu roku poza wolnym w wakacje i na boże narodzenie nie dostaniesz nawet dnia wolnego, nawet opieki na dziecko tam nie tolerują. Najlepiej jakbys robił 7 dni w tygodniu po 16 h , a w nagrodę zabiorą ci nadgodziny bo ktos coś powiedzial dyrektorowi. Poziom pracowników jak i kierowników poniżej krytyki. Robic można ale idzie sie wykończyć psychicznie i fizycznie.

aqua
@nana 01.02.2017 16:03

To prawda...naj... naj... naj.... gorsza praca na strefie....

Gal Anonim

Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Rekrutacje potrafia prowadzic, rozmowe kwalifikacyjna rowniez. Obiecuje odpowiedz po tygodniu. Mija miesiac, pozniej drugi, a odpowiedzi jak nie bylo tak nie ma. Nawet zdawkowego szablonowego maila. Lepiej nie tracic nerwow.

Vendetta

Jak wygląda obecna sytuacja w firmie? Rozbudowują się i pewnie zaczęli rekrutację. Czy warto składać dokumenty, czy sobie odpuścić?

qwer
@Vendetta 24.01.2017 13:45

Lepiej odpuść sobie tą firme. jedno wielkie dno,syf i nic więcej.

Jakub

czy praca w zawodzie u nich opłaca się zarobkowo?

ccg

Zrobisz najlepiej jak nie będziesz pokazywać się w tym zakładzie ani handlowo ani w pracy zakład jest źle zarządzany.

tom tom

Ta firma nie ma nic wspólnego z normalnością jak wiadomo ryba się psuje od głowy (usunięte przez administratora)

Chemiczka

Heja. Pojawiło się ogłoszenie na Chemika do laboratorium lakierni. Wysłałam aplikację i zaproszono mnie na rozmowę. Mam doświadczenie na podobnym stanowisku. Ale jak czytam komentarze to chyba zadzwonię i zrezygnuje z rozmowy. Wie ktoś jak tam u chemików jest? i na czym ta praca polega? Kobieta się tam nie wykończy?

Laki

Witam, mam pytanie czy coś zmieniło się po zmianie kierowników, jaki jest ten nowy??? czy ktoś wie co tam się dzieje, będzie lepiej czy lipa jak wszyscy piszą?

marcin90

ja również teoretycznie byłbym zainteresowany u nich w cortizo pracą jako przedstawiciel ale nie mogę w internecie znaleźć konkretnych informacji jakie byłby dokładnie warunki takiego zatrudnienia - czy ktoś się może wypowiedzieć na ten temat? zależy mi przede wszystkim na info jak przedstawia się u nich system prowizyjny dokładnie

okti

Wczoraj pojawiły się kolejne w krótkim czasie rekrutacje na przedstawiciela z j. hiszpańskim na wszystkie województwa. Czyżby to jakieś czystki w Cortizo, czy to ludzie masowo odchodzą??? Proszę o jakieś konkretne info, ponieważ znam hiszpański i mam zamiar tam aplikować

ESPANIOL

MASAKRA nie polecam

jaaa

Tragedia. (usunięte przez administratora)NIE POLECAM NIKOMU. SZKODA ZDROWIA

o.n.a

A ja tam pracuje juz rok i żyje. Jest jak w każdej innej pracy. Zrobisz zle konsekwencje ponosisz i tyle. Gdyby kazda firma nie dopilnowala produkcji to by żadnej nie było. Nie można pozwolić na błędy itd. Zgadzam się z negatywnymi opiniami ale jak ktoś chce pracować to będzie pracował i ja jestem tego dobitnym przykładem jakich tam wiele. Oni wcale nie są tacy źli.(usunięte przez administratora)

007

a co z działem utrzymania ruchu jakie tam są warunki pracy ?

Zostaw opinię o Cortizo Sp. z o.o. - Radomsko

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cortizo Sp. z o.o.