Cortizo Sp. z o.o.

Radomsko

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 88 ocen.

Cortizo Sp. z o.o.
2 88 6 1

Opinie o Cortizo Sp. z o.o.

anonim

(usunięte przez administratora)

Michał

Minimalne wynagrodzenie jakie można dostać na start to 3100,00 brutto. Generalnie wynagrodzenie uzależnione jest od działu i stanowiska. Oprócz tego jest premia uznaniowa za frekwencję 1700,00 zł brutto wypłacana co pół roku i możliwość pracy w nadgodzinach.

karolina
@Michał 20.09.2018 09:48

A czy się ktoś orientuję czy jest jakiś bus pracowniczy, przez Gorzkowice, Gorzędów, Kamieńsk???

Paulina

Czy ktoś z użytkowników może podzielić się informacjami na temat rozmowy kwalifikacyjnej w firmie Cortizo? Jak wygląda proces rekrutacji w tej firmie? @Tomek, jesteś zainteresowany pracą w Cortizo? Na jakie stanowisko chciałbyś aplikować?

marek
@Paulina 01.06.2018 18:54

chyba sobie jaja robicie nigdy nie komentowalem waszych wpisów szukałem opini

Jarek

Masz problem z logicznym myśleniem, przecież widzisz opinie ludzi, którzy tam pracowali, pracuje tam już jakiś czas i jestem prawie kierownikiem, czasem sprzedam jednego polaczka czasem dwóch, Hiszpanie takich ludzi cenią i wspinam się po szczeblach kariery

Ssssssss
@Jarek 29.03.2013 12:58

Mam nadzieje ze już tam nie pracujesz albo ktoś cię urządził ze już pracować mógł nie będziesz

ggg
@Jarek 29.03.2013 12:58

lepiwwj ŻEBYM N CIEBI KONFITURO NIE TRSFIL

DobryDuch

Witam Was wszystkich. Mój znajomy pracował w tej firmie aż... 2 dni i szybko zrezygnował. Przeszedł wstępne badania lekarskie, ale umowy o pracę i ubrań roboczych nie otrzymał, BHP nie przeszedł przed rozpoczęciem jakichkolwiek czynności pracowniczych. Nie wiadomo czy mu za te 2 dni mu zapłacą. Z tego co mi opowiadał to ciężko byłoby mu nadążyć samemu to co mu powiedzieli co ma do wykonania. Nie pamiętam stanowiska. Z tego co go zrozumiałem to na wstępie ta firma łamie przepisy polskiego prawa pracy. Przepisy od 1 grudnia 2016 roku się zmieniły jeśli chodzi o stosunek pracy. Przyszły pracodawca musi po przejściu wstępnych badań lekarskich zapewnić przyszłemu pracownikowi, to są warunki konieczne: 1) Podpisanie umowy. Umowa o pracę musi być przygotowana przez pracodawcę już w pierwszym dniu - przepis z dnia 1 grudnia 2016 roku. 2) Szkolenie BHP 3) Szkolenie na stanowisku. Jeśli pracodawca powyższych punktów nie spełnia pracownik nie ma prawa udać się na dane stanowisko.

DobryDuch
@DobryDuch 27.04.2018 11:33

Korekta: Od 1 września 2016 roku.

franek
@DobryDuch 27.04.2018 11:33

czy praca na anadowni czy jakos tak jest ciezka ???

Były pracownik

Witam trochę tam pracowałem może komuś pomogę.. Cały ten bałagan zaczyna się od góry czyli dyrekcji. Dyrektor ukrywa przed Hiszpanami że wszystko jest dobrze w firmie ludzie jednak narzekają na zarobki na to jak pracownik jest traktowany.. Ludzie idąc do dyrekcji po podwyżki słyszą że jest to firma prywatna i tutaj nie będzie podwyżek, jednak jak ludzie zaczęli się zwalniać to rzucił podwyżka o 30zl za miesiąc.. Wszystkich dobrych ludzi pozwalniali a teraz biorą wszystkich najważniejsze 2 ręce i nogi.. Jesli lubisz pracę w której nie musisz myśleć i nie chcesz rozwijać swoich umiejętności to polecam bo na pewno Cię teraz nie zwolnią bo nie mają ludzi do pracy praca teraz po 10h nocki wycofane brak rąk do pracy. O pracy w sobotę dowiesz się w piątek najlepiej jak zapytasz jak nie zapytasz to dowiesz się godz przed koncem pracy w piątek. Ciągły problem z wyplatami nie wiem czy księgową ma takie pojęcie czy ma tak to z góry narzucone ale bardzo często się nie zgadza. Kolejny problem z urlopem masz 2 urlopy z góry zaplanowane od połowy sierpnia do września i drugi przed Wigilią do Trzech Króli, jeśli nie masz 26dni urlopu będziesz miał zabrane przed urlopami pieniądze czyli zabierają nadgodziny. W ciągu całego roku możesz pomarzyć o jakimś wolnym. Teraz ludzie sądzą się o pieniądze z nimi za przepracowane nadgodziny. Dużo jeszcze bym mógł napisać ale nie mam na to całego dnia. Pozdrawiam

Tomek
@Były pracownik 07.03.2018 14:59

Hej No to od mojego pobytu niewiele sie tam zmienilo na lepsze .. Czy ja Cie dobrze zrozumialem nie ma nocek a za to w weekend sie przychodzi ?

Były pracownik
@Tomek 20.03.2018 14:23

nocek nie było bo ludzi nie było do pracy dlatego praca Po 10h i soboty z tego co wiem teraz ruszyły znowu 3 zmiany

Lionel
@Były pracownik 07.03.2018 14:59

Szefostwo z centrali ma wszędzie wyrąbane na pracowników w fabrykach, a kadra kierownicza ma im lizać d.. i ganiać roboli. Przerobione w kilku firmach.

Zainteresowana

Gdyby firma Cortizo puściła przewozy przez takie miejscowości jak :Stobiecko Szlacheckie, Rożny, Woźniki, Lgota Wielka czy Krzywanice, miałaby o wiele więcej pracowników. Ludzie są zainteresowani pracą w Cortizo ale ze względu na utrudnienia w dotarciu do pracy(piszę tu o osobach nie posiadających prawa jazdy) zmuszeni są zrezygnować. Zgłaszanie problemu do biura póki co odbija się głuchym echem...

Filip

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje? Interesuje mnie jaką umowę proponują na początek?

Robert

Dzwonili do mnie żebym przyszedl na rozmowe w sprawie stanowiska na kierowce ktos cos wie na temat zarobków kierowcy w cortizo i jak wyglada praca .

Pioo
@Robert 27.07.2018 12:42

I jak byłeś na rozmowie? napisz co się dowiedziałeś

Karol

W Cortizo trwają teraz rekrutacje, minimalne wynagrodzenie jakie można dostać na start to 3100,00 zł brutto. Oprócz tego jest dodatkowa premia max 1700,00 zł wypłacana 2 razy w roku.

pracownik
@Karol 11.07.2018 11:43

pracowalam w cortizo i wiem ze premie za soboty niedziele badz nadgodziny w tygodniu sa wyplacane co miesiac nie 2 razy w roku KArol wprowadzasz w blad . zawsze za tyle godzin ile przepracowales w danym miesiacu bez zadnych opozniej

Karol
@pracownik 11.07.2018 18:55

Oczywiście, że są regularnie wypłacane pieniądze za nadgodziny. Ale oprócz tego teraz została wprowadzona dodatkowa premia uznaniowa max 1700,00 zł brutto, która będzie wypłacana 2x w roku.

Olo
@Karol 12.07.2018 09:35

Dzieki Karol za info.. A jak ogolnie z praca ciezka bardzo ? Atmosfera do zniesienia czy ciezka ?

Paula
@Karol 11.07.2018 11:43

Karol gdzie można wysłać CV?

Karol
@Paula 13.07.2018 10:52

cv możesz wysłać na adres: rekrutacja@cortizo.com

Kasia
@Karol 11.07.2018 11:43

To czemu ludzie nie chca tam pracowac?

Karol
@Kasia 13.07.2018 17:08

Ludzie którzy mają poważne podejście do pracy i motywację, to akurat chcą u nas pracować

###
@Karol 11.07.2018 11:43

A w soboty i niedziele sie karol pracuje ?

Ksieciuniu
@### 22.07.2018 15:02

Wacek weź no się wypowiedź ludzie cię tu potrzebują

Karol
@### 22.07.2018 15:02

Soboty są dla chętnych, którzy chcą popracować w nadgodzinach. 1 nadgodzina to 35,00 zł brutto za pracę na hali a 30,00 zł brutto za sprzątanie

Tomek
@Kasia 13.07.2018 17:08

Ludzie nie chcą pracować w firmie ponieważ się ich nie szanuję. Próbują na siłę zatrzymać obecnych pracowników premiami. Jak wiadomo mila atmosfera w pracy to podstawa bo tam spędzamy połowę dnia.

Kasia
@Tomek 25.07.2018 08:43

Czemu twierdzisz ze nie szanuja?

who
@Karol 11.07.2018 11:43

Bzdura, minimalne wynagrodzenie jakie mozna dostac na start to 2400 zl brutto plus 2 premie ktore jak wiadomo mozna dostac lub nie, jednym slowem zarobki marne, bieda z nedza

...
@who 29.07.2018 11:02

Dlaczego klamiesz?

who
@... 30.07.2018 17:46

nie klamie, pisze jak jest

...
@who 30.07.2018 22:27

To dlaczego inni pisza ze jest 3100

Olewacz

Bylem chwile w cortizo i wiem ze placa fajnie. Po 1,5 albo 2 latach(juz nie pamietam) mozna dojsc do 3k brutto. Praca na produkcji jak wszedzie, wdrozysz sie to zamykasz oczy i lecisz. Jak jest sezon to trzeba robic duzo i szybko a jak nie ma to i na fajke wyjdziesz, kawy sie napijesz. Lajtowa atmosfera. Ja odszedlem bo nie chce mi sie na 3 zmiany pracowac.

who
@Olewacz 11.04.2017 00:03

fajnie placa ? 3k brutto to fajnie placa ? zmien dilera, chyba nie widziales chyba fajnej wyplaty bo 3k brutto to smieszna jałomużna

Dexterowski

Witam potrzebuje opinii na temat pracy w firmie cortizo na dziale anadowania jakie zarobki realne i jakie warunki pracy godna uwagi czy raczej nie

Arek

Idealnych firm nie ma tylko ludzie czasami wybierają niewłaściwą pracę i są niezadowoleni.

Bartosz

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Darek

Powiedzcie ile teraz dostaje sie brutto na start ? Pozdrawiam

Tomek

A powiedzcie prosze pracuja tam fajne dziewczyny ? ;)

Paulina

@DobryDuch, czy mógłbyś doprecyzować swój komentarz? Użytkownicy tego forum, między innymi tacy jak @Daniel, odwiedzają je by znaleźć informacje na temat pracy w firmie Cortizo. Każda Twoja merytoryczna odpowiedź będzie dla nich dużą pomocą. Jednocześnie przypominam, że wypowiadasz się na internetowym forum publicznym jednak wszystko co tu napiszesz może mieć swoje konsekwencje w świecie realnym.

Leon

Powiedzcie szczerze ile się zarabia w cortizo? Ile podstawy? Ile za nad godziny ? Ile premii?

Tomek
@Leon 17.04.2018 09:08

Ja np. zarabiam 2400zl na reke. Pracuje od 2 miesiecy. Nadgodzin nie potrzebuje ale sa osoby ktore pracuja w godzinach nadliczbowych. Polecam odwiedzic firme i rozmawiac z kierownikiem wojtkiem, potrzebuje ludzi chcacych pracowac.

Leon
@Tomek 23.04.2018 22:46

Ale 2400 bierzesz z sobotami?

Daniel

O jakiej korekcie piszecie?

Paulina

@Leon. zamierzasz aplikować do Cortizo, czy już to zrobiłeś? Na jakie stanowisko chcesz złożyć swoje CV albo już to zrobiłeś? Wiele osób podobnie jak użytkownik @Leon szuka na tym forum odpowiedzi na swoje pytania. Dlatego zachęcam do udzielania się oraz wpisywania informacji. Będą one przydatne dla wszystkich tych, którzy albo mają zamiar aplikować lub też niebawem czeka je rozmowa rekrutacyjna.

Paulina

@Były pracownik, dlaczego uważasz, że "w tej pracy nie trzeba myśleć"? O jakim stanowisku lub stanowiskach pracy dokładnie piszesz? Oraz dlaczego Twoim zdaniem nie ma możliwości rozwoju zawodowego? @Tomek, co się zmieniło od Twojego pobytu w Cortizo? Popieranie swoich wypowiedzi konkretnymi argumentami zapewne okaże się pomocne dla innych forumowiczów.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Igor

Czy podpowiecie mi jak się pracuje w firmie? Czy warto starać się o pracę?

Praca Radomsko
@Igor 18.12.2017 10:28

Witam, jestem juz rok z firma Cortizo, mam doswiadczenie z innych firm typowo producyjnych. Praca w tej firmie niczym nie rozni sie od zadnej innej. Zarobki sa unormowane na calej strefie. Mozliwosc pracy w godzinach nadliczbowych jest duzym atutem, nie sa narzucane ! Kariera jak wszedzie, pokazesz sie z dobrej strony to zostaniesz doceniony, jesli ktos liczy na podwyzki 400zl co drugi miesiac to faktycznie strata czasu. Starac warto sie o kazda prace, bo w domu odpoczywac moze kazdy, tylko nie kazdego na to stac.

gonzo

Polecam tą firmę siedzę w biurze , czasami się przespaceruje po hali, mam sponsorowane mieszkanie, skodę służbową do dyspozycji, sponsorowane posiłki, najwyższą wypłatę ze wszystkich pracowników płatną oczywiście w euro i rzesze białych murzynów do pracy. Zapraszam i pozdrawiam was ( usunięte przez administratora )

Ja pracownik
@gonzo 08.02.2017 11:24

Przepraszam panie gonzalo. Jak to bialych muzynow. To jest do cholery obraza.

Millonaria comercial iva

Kuriozalny przebieg rekrutacji, potrzebne były 3 rozmowy w tym 2 z dyrektorem z Hiszpanii, żeby zostać zaproszonym na spotkanie face2face z Panem prezesem plus nieznanym mi przybocznym z rekrutacji i dojść do wniosku ze nie znam branży aluminium (brawo dla kadry HR). Pomijając fakt że, jak to stwierdzili produkt sprzedaje się sam (nie wyrabiają się z produkcja), w Polsce (tylko w naszym kraju) nie są w stanie znaleźć przedstawiciela handlowego, podobno już 8 odleciało oprócz jednego wychwalanego na każdym etapie rozmowy. Generalnie bardzo słabe wrażenie.

loco
@Millonaria comercial iva 28.11.2017 16:13

no vas a tener vida loca

Loca

Witam, chciałam złożyć tam aplikację do działu handlowego z jęz. hiszpańskim, ktoś pracował na tym stanowisku wcześniej? Jakie wrażenia? Pozdrawiam

gonzo

Pracownicy przebywają na zasłużonym wakacyjnym urlopie do końca sierpnia.

Paulina

Czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane z pracą w Cortizo? Każda merytoryczna wiadomość będzie cenna i pomocna dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.

91
@Paulina 16.08.2017 13:26

Witam. Obecnie pracuję od paru miesięcy we firmie Cortizo. Praca nie należy do najlżejszych, ale jakoś wyjątkowo męcząca też nie jest. Wszytsko zależy od człowieka i jego podejścia. Wynagrodzenie też ok. Myślę, że warto spróbować i złożyć CV. Pozdrawiam serdecznie

szukający pracy

Gdzie złożyć cv żeby dostać się do cortizo? pozdrawiam wszystkich

galanonim
@szukający pracy 02.07.2017 12:09

w kadrach

Paulina

@qwer, dlaczego tak uważasz? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia? Uargumentuj swoją wypowiedź.

Paulina

Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?

Zostaw opinię o Cortizo Sp. z o.o. - Radomsko

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cortizo Sp. z o.o.