Stan Shipping Agency Limited Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 59 ocen.

Stan Shipping Agency Limited Sp. z o.o.
2 59 6 1

Opinie o Stan Shipping Agency Limited Sp. z o.o.

Oszukany

Witam wszystkich jest październik a Feriepenge jeszcze nie wyplacili caly czas ta sama spiewka ze czekaja na decyzje z Norwegii Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Witam wszystkich jest już październik feriepenge jeszcze nie zostało wypłacone firma nie ma pieniędzy żeby ludziom zapłacić trzeba to zgłosić w końcu do związku zawodowego w Norwegii

Aneta
@Oszukany 17.10.2018 21:22

@Oszukany, czy mówisz o jakimś podwykonawcy, czy zupełnie o czymś innym? Nie bardzo wiem, czym jest to "feriepenge", o którym piszesz. Rozumiem, że chodzi o jakieś zaległości w wypłacie wynagrodzeń. Proszę Cię o doprecyzowanie tej kwestii.

Aneta

@Oszukanymechanik, faktycznie to może być niezbyt przyjemne. Czy czas oczekiwania na wynagrodzenie jest wpisany w umowę, którą podpisuje się z pracodawcą? Może warto umieścić w niej taki zapis, aby każda strona miała jasność sytuacji. Dziękuję za Twoją wypowiedź na temat pracy w Stan Shipping Agency Limited.

edgar malski
@Aneta 11.10.2018 20:08

nie, w umowę wpisany jest 20 następnego miesiąca. fierma z niczego się nie wywiązuje

Oszukanymechanik

Jezeli ktoś lubi być potraktowany co najmniej jak bezdomny kundel to polecam. Na pieniądze czeka się około 3 miesięcy o ile w ogóle dojdą, ciężko o kontakt Panie z biura uważają pracowników za totalnych idiotów którzy będą cieszyć się z samej możliwości wyjazdu za granice i gdy tylko coś się dzieje przestają racjonalnie odpowiadać. Warunki na stoczniach tragiczne zakwaterowanie tragiczne. NAJGORSZA FIRMA Z JAKĄ KIEDYKOLWIEK MIAŁEM STYCZNOŚĆ !!!!!! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: SZANOWAĆ PRACOWNIKA

Aneta

@Wojtek J., a czy próbowałeś skontaktować się z pracodawcą i dopytać, czym są spowodowane te opóźnienia? To może być istotne z punktu widzenia osób myślących o współpracy z tą firmą. @Krzysiek, w przyszłości będziesz próbował jeszcze podjąć pracę w Stan Shipping Agency Limited? Ciekawe, czy firma chętnie zatrudnia osoby, które już w niej pracowały.

Aneta

@Albert, błędnie zwracasz się do mnie jako do przedstawiciela pracodawcy - jestem moderatorem forum GoWork.pl, a nie pracownikiem Stan Shipping Agency Limited. @Hubert, możesz napisać coś więcej na temat pracy w tym miejscu? Jaki jest tryb pracy, na podstawie jakiej umowy się ona odbywa?

Hubert
@Aneta 02.07.2018 15:27

Firma Stanshiping to agencja curingowa praca odbywa się na podstawie kontraktu którego nigdy nie dotrzymują, generalnie stanshiping to satelita Norweskiego Odina którego szefem jest niejaki Frodo.

Pafeł
@Hubert 04.07.2018 22:16

Dokładnie. Jezeli podpytać norwegów o Odina, to reagują jak diabeł na święconą wodę. Ja już im podziękowałem i dziękuję polaczkom w Tromso na rurach ciepłowniczych za tzw.(usunięte przez administratora)

Krzysiek

Ja mogę powiedzieć tyle o ile gdyż przepracowałem dla nich od lipca do września w Well Conection w Mongstad.Mieszkanie pierwsza klasa,reszta standard bilety ,samochód itd darmoszka.Niestety miał być to kontrakt długoterminowy lecz obecnie z braku zleceń dla well conection firma ta niewysyła zapotrzebowania na pracowników do odina.Wypłata była na czas.Kontakt z biurem raz tak raz tak.Niestety mam rodzinę na utrzymaniu i nie mogę teraz siedzieć na d..p.e i zmuszony jestem szukać innego pracodawcy.

Wojtek J.

Witam. Pracowałem dla nich ( Stan Shipping i Odin) od pażdziernika 2017r do czerwca 2018r. Dwie może trzy wypłaty były na czas a reszta to porażka...Za listopad 2017 dostałem wypłatę około 8-10 styczeń...nieważne że Święta i Nowy Rok :) pieniądze za styczeń 2018 w trzech ratach w lutym i marcu i tak jeszcze do dziś nie wszystko. później już troche lepiej z wypłatą ale feriepenger za 2017r niema , mimo że już prawie pażdziernik...feriepenger za 2018 też nie ma a powinno być z ostatnią wypłatą czyli za czerwiec...no i jeszcze część wynagrodzenia za styczeń ok 2 tysia NOKów. Na pewno nie jestem odosobnionym przypadkiem więc myśle że moja opinia pozwoli komuś zdecydować czy wchodzić w to czy poszukać czegoś innego tymbardziej że dziś to żaden problem.

Aneta

@mirek, widzę, że już dwa razy korzystałeś z usług Stan Shipping Agency Limited. Planujesz związać się na dłużej z tą firmą? Jak oceniasz oferowane pracownikom zakwaterowanie oraz dojazd do docelowego miejsca pracy? Napisz proszę coś na ten temat - inne osoby na pewno będą wdzięczne!

anonymous

Czy ktoś robił w bergen u jakiejś Pani eleny

mirek
@anonymous 18.09.2018 13:12

Bylem ze dwa razy od tej pani przez stanshiping, to jest byly ims ktory wspopracuje z nimi. Ogolnie ok, pieniadze od nich zawsze 20tego na czas. o innych firmach wspopracujących z nimi sie nie wypowiem bo nie bylem.

Aneta

@anonymous, a czy praca, o której piszesz, jest oferowana przez Stan Shipping Agency Limited? Widzę, że rozpocząłeś współpracę z tą firmą. Jak ją oceniasz? Możesz napisać kilka słów na ten temat? Czy ktoś z Was także aktualnie pracuje w jakimś miejscu za pośrednictwemStan Shipping Agency Limited? Dajcie znać, czy jesteście zadowoleni!

Aneta

@Maciek, jesteś zainteresowany podjęciem pracy w Stan Shipping Agency Limited? Wiesz coś na temat tego, jak wygląda zatrudnienie w tym miejscu, aplikowałeś już? Daj znać na forum, czy zdecydujesz się na zatrudnienie w tej firmie. @Firma krzak..., rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Mimo wszystko mam nadzieję, że te opóźnienia były tylko chwilowe i że wszystko już wróciło do normy. @Robcio, czy takie sytuacje często mają miejsce w Stan Shipping Agency Limited? Długo byłeś związany z firmą?

Sebastian

Panowie na jakich projektach byliście?Wiem że piszecie prawdę bo sam to przerabiam ale chciałbym wiedzieć gdzie konkretnie byliście.

Robcio

Firma nie ma na feriepenger ludzie czekaja za pieniędzmi tragedia wypłata na raty pracujesz miesiąc za dwa miesiące masz na koncie i to nie całą .

Firma krzak...

Pokoje jednoosobowe bardzo dobre, kupione loty i dieta to plusy ale minusów też jest kilka które już napisałem i są poważne, każdy wyjeżdża w wiadomym celu. O opóźnieniach z wypłatą każdy tu pisze

Aneta

@Firma krzak..., może to opóźnienie w wypłacie było tylko jednorazowe i spowodowane naprawdę jakąś ważną, przejściową sytuacją. Długo pracowałeś w Stan Shipping Agency Limited? Jestem ciekawa, jak wyglądają warunki zamieszkania oferowane przez tego pracodawcę - możesz coś napisać na ten temat? To dość istotne.

edmund

nie płaca w terminie odradzam te firme wszystkim oszukuja i kłamia nigdy juz z tamtad nie pojade.

Maciek
@edmund 06.04.2018 16:50

Mozesz napisac coś więcej?

Firma krzak...

Firma jak potrzebuje na wyjazd to Ci niestworzone bajki opowie, bylebys tylko pojechał. Wydzwaniaja co chwila żebys się zgodził. Jak już jesteś na mscu to przez cały dzień nawet dwa nie potrafią odebrać od Ciebie telefonu. Najlepiej żebyś pojechał, nie wracał i (usunięte przez administratora) niezawracal nigdy. Wypłata spóźniona co prawda w moim wypadku parę dni ale zawsze(i jeszcze i tak mniej przelewaja niz powinni), bank nie poczeka bo wypłaty nie masz, godziny też się często nie zgadzają. W biurze nic nie wiedzą, co będziesz dokładnie robił, gdzie mieszkał, po ile godzin...ale wszystko będzie super...

Aneta

@Zainteresowany, nie każda firma musi śledzić wszystko na swój temat w Internecie. Jestem moderatorem forum GoWork.pl i taka jest między innymi moja rola tutaj - zadawanie pytań, moderowanie wątku i aktywizacja członków dyskusji. Pracowałeś lub jesteś zainteresowany pracą w Stan Shipping Agency Limited? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Stan Shipping Agency Limited w Gdańsku?

Zainteresowany

Adminka zadaje pytania o okres opóźnień wypłaty pensji w tej firmie ,może warto zapytać u źródła o co chodzi.Przedstawiciele innych firm potrafią na tym portalu wypowiadać się na temat zarzutów kierowanych przez pracowników ,tu niestety cisza.

Aneta

@pracownik, czy opóźnienia, o których piszesz w swoim komentarzu są spore, czy może raptem kilkudniowe? Może to ulegnie w najbliższym czasie zmianie? Długo już pracujesz w Stan Shipping Agency Limited? Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w tej firmie? Jak wyglądała kwestia rekrutacji?

pracownik

Wypłata opóźniona co miesiąc to raz...feriepenge ma być wypłacana pod koniec sierpnia...jeśli nie będzie opóźniona..

Aneta

@Hubert, a czy możesz powiedzieć coś więcej o tym, jak przebiegała Wasza współpraca? Co jeszcze możecie powiedzieć na temat pracy, którą podjęliście poprzez Stan Shipping Agency Limited? Zachęcam do dodawania swoich opinii! Każda z nich będzie bardzo cenna dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy.

Aneta

@Eugeniusz, a czy firma przedstawiła jakieś wytłumaczenie odnośnie problemów z wypłatami? Rozumiem, że możesz być niezadowolony z tej całej sytuacji, ale obrażanie kogokolwiek jest na forum niedopuszczalne. @Hubert, rozumiem, dziękuję za doprecyzowanie. Rozumiem, że współpracowałeś z Stan Shipping Agency Limited, tak?

Hubert
@Aneta 08.07.2018 14:14

Tak

Eugeniusz

Widzę Panu Sebastianowi podoba się dostawać wypłatę po 2 miesiącach albo jest bardzo zaprzyjaźniony z biurem. I tak dla informacji jest 05.07 a wypłaty za maj dalej nie ma. Także sami oceńcie czy warto pracować za darmo!!

Hubert
@Eugeniusz 05.07.2018 06:43

Nie wiem jak Pan panie Eugeniusz ale ja dzisiaj kieruje swoje kroki do Sądu pracy, ponieważ gadka z nimi to jak z chorym psychicznie.

Seba

Firma OK. Zrobiłem u nich 3 kontrakty w Norwegii. Stawka nie powala ale kupują bilety i ogarniają mieszkanie na miejscu.

Hubert
@Seba 04.07.2018 22:14

No tylko zapominają płacić a ogarnięcie biletów i zakwaterowania to chyba w ich interesie łaski nie robię. Ale jak dla ciebie to jest COŚ to spoko.

Łukasz
@Seba 04.07.2018 22:14

Saba a kiedy ty wypłatę od nich dostałeś ?? Czy wgl była jakaś na czas ?? Bo jeżeli napiszesz że tak to skłamiesz a to nie o ti chodzi na tym forum !!! Ludzie jadą pieniądze zarobić i się nimi cieszyć a nie martwić kiedy dostaną !!!może kiedyś firma była ok ale teraz to dziadostwo pieniądze opóźnione,telefonów wgl nie odbierają a jak odbiorą to odsyłaja do norweskiego pracodawcy który też nie odbiera ( nie wiem może o to chodzi ) ogulnie szok ze właśnie tacy ludzie jak ty pozwalają na coś takiego ?? Może ty lubisz czekać za pieniędzmi no to ok ale czy ktoś inny chce ?

Eugeniusz

Takich firm nie powinno być!! Dla wszystkich oszukanych proponuję wspólne oddanie sprawy policji! Tepic (usunięte przez administratora)

Hubert
@Eugeniusz 03.07.2018 09:37

Witam właśnie o tym myślimy z chłopakami ale tę sprawę najlepiej załatwić przez Norweską inspekcji pracy oni cwaniaczka Forda szybko wyprostują.

Krzysiek

Panowie na jakich projektach pracowaliście?Ja mam jutro lecieć nad bergen jako hydroblaster.Powiedziałem dziś w biurze o moich wątpliwościach związanych z płacą i tym co tu opisujecie.Pani stwierdziła że mają dziś spotkanie z norweskim pracodawca odnośnie problemów.

Łukasz
@Krzysiek 03.07.2018 18:08

Krzysiek nie jedz chyba ze wypłatę chcesz dostać za 3 miesiące a potem denerwować się ze telefonów nie odbierają ogulnie firma dno nie polecam

Hubert
@Krzysiek 03.07.2018 18:08

Człowieku daj sobie spokój szkoda twoich nerwów my nie mamy nawet jeszcze wypłaty za maj A jest lipiec. Z tymi ludźmi nie da się normalnie rozmawiać nimi PIP się powinien zająć.

Krzyś

Potwierdzam opinię Eugeniusza kategorycznie odradzam prace w tej firmie podpisują umowę a puźniej umywaja ręce odsylajac do norweskiego pracodawcy !!!Ludzie nigdy nie pracujcie dla nich jedno wielkie oszustwo !!!!

Aneta

@edmund, dlaczego uważasz, że zostałeś oszukany przez Stan Shipping Agency Limited? Jesteś w stanie jakoś uzasadnić swoje zdanie o tej firmie? Proszę Cię o zamieszczanie na tym forum tylko konkretnych i prawdziwych informacji o tym pracodawcy.

Albert
@Aneta 22.04.2018 15:11

Czy ciągłe dzwonienie i dopytywanie się kiedy będzie przelew to jakas łaska z waszej strony ?

Hubert
@Albert 15.06.2018 10:18

Pod warunkiem że ktoś łaskawie raczy odebrać telefon,po którym i tak dowiemy się że oni nic nie mogą to wina Odyna o Odyn że ich itp. Takie firmy nie powinny istnieć na rynku pracy

Jasiek

Czy faktycznie nie można o firmie napisać coś dobrego??

Zorro
@Jasiek 10.06.2018 17:52

Dobre firmy to adecco, wns, sec, fh contract

Hubert
@Jasiek 10.06.2018 17:52

Nie zdecydowanie o tej firmie nie można powiedzieć nic dobrego ,chyba że chcemy kłamać

Zostaw opinię o Stan Shipping Agency Limited Sp. z o.o. - Gdańsk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stan Shipping Agency Limited Sp. z o.o.