Pracownik05.04.2026 22:30
Jako były pracownik firmy chciałbym podzielić się swoją opinią na temat warunków pracy. Niestety moje doświadczenia nie były pozytywne. W firmie panuje napięta atmosfera, a sposób zarządzania przez kierownictwo pozostawia wiele do życzenia.
W moim odczuciu kierowniczka S.G. często traktowała pracowników w sposób nieodpowiedni. Zdarzało się, że regularnie sprawdzane były nagrania z kamer w celu szukania błędów u pracowników, co powodowało dodatkowy stres i poczucie ciągłej kontroli. Mimo że obowiązki były wykonywane na bieżąco i zgodnie z wymaganiami, często pojawiały się pretensje i uwagi, nawet gdy nie było ku temu realnych powodów.
Dodatkowo można było zauważyć nierówne traktowanie pracowników. W firmie pracuje członek rodziny kierowniczki, który – w opinii wielu osób – był traktowany zdecydowanie łagodniej niż reszta zespołu. Niedawno zatrudniona została także kolejna osoba z tej samej rodziny, która dopiero uczy się obowiązków, jednak również widać wobec niej znacznie więcej wyrozumiałości niż wobec pozostałych pracowników.
Wielu pracowników wykonuje swoją pracę odpowiedzialnie i stara się realizować zadania jak najlepiej, jednak mimo tego często spotykają się z krytyką i niepotrzebną presją. W mojej ocenie styl zarządzania w tym miejscu może być odbierany jako forma mobbingu, co znacząco wpływa na atmosferę w pracy i samopoczucie pracowników.
Mam nadzieję, że firma w przyszłości zwróci większą uwagę na sposób zarządzania zespołem oraz równe traktowanie wszystkich pracowników.