ZPU PRAWDA

Olecko

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 548 ocen.

ZPU PRAWDA
3 548 6 1

Opinie o ZPU PRAWDA

Ooooooo

Proszę zwrócić uwagę dla wózkowego od suszarni,niech przestanie oglądać telewizor w pracy.w wózku.Nie wiem skąd takie pozwolenie, tylko czekać, aż kogoś rozjedzie.

12222
@Ooooooo 15.11.2018 16:16

I niech przestanie palić papierosy w wózku...

Janina65

W jakiej kwocie ma być ten bon i do jakiego sklepu ?

BonTrawolta
@Janina65 07.11.2018 01:32

Bon w kwocie 49,90 zł do wykorzystania w sieci sklepów Ikea na terenie całego kraju. Oferta dotyczy ozdób choinkowych i stroików Wielkanocnych.

Ktosisk
@Janina65 07.11.2018 01:32

140zl nie wiadomo jeszcze do jakiego sklepu

Ja

Żenująca firma!!!!! Nie inwestuje i nie szanuje swoich pracowników!!!!!!!!

NN
@Ja 05.11.2018 20:04

Przecież inwestuje w nowe chale kosztem pracownika xd

ignorant
@NN 05.11.2018 20:52

Jak nie będzie inwestowała, to firma może w przyszłości stracić konkurencyjność i tyle będziecie mieli z waszej pracy. Czasem warto myśleć dalej niż koniec własnego nosa. To nie jest gra o sumie zerowej, szkoda że mało kto to rozumie.

Nn
@ignorant 05.11.2018 23:17

Człowieku ale nie kosztem zwykłego pracownika rozumiesz to ? Tobie wypłatę obcinaja? Czy spokojnie siedzisz w kadrach i zarabiasz 4500tyś co ? Pamiętaj karma wraca ...

Teoria i praktyka nie idą w pa
@ignorant 05.11.2018 23:17

Dobra firma to taka,która dba o pracownika.Motywacją dla pracownika są dobre zarobki i wtedy taki "ktoś "nie potrzebuje nadzoru,bo dobre zarobki mobilizują do lepiej wykonywanej pracy i większej ilości wyprodukowanego asortymentu.W ten sposób można zmniejszyć biurokrację i zainwestować w ludzi,którzy napędzają ten biznes.Sposob w jaki funkcjonuje ta firma jest przerażający.Ilosc pieniędzy,która idzie na premie obibokom,którzy tylko chodzą i w rzeczywistości utrudniają pracę ludziom,jest chorym zjawiskiem.Ludzie zwalniają się, ale pytanie brzmi:firma zyska więcej szanując i inwestując w stałych pracowników czy jeżeli ciągle zmieniają się?

robol

Może u nas zainteresuje się ktoś jak jest ze szczepieniami u "naszych" ukraińców i gruzinów, a nie tylko sprowadzać byle kogo i do roboty, bo niektórzy to wyjątkowo śmierdzące brudasy i żeby zaraz w ZPU nie było zachorowań na Odrę... Bo do tego bajzlu jeszcze tylko tego brakuje.

Nn
@robol 06.11.2018 16:24

Na nasz koszt firma zaszczepi imigrantów z Ukrainy Gruzji i nie wiem z kad oni tam ich jeszcze ściągają.

Edek

Czy 12.11 będzie dniem wolnym od pracy w zpu? Ktoś coś wie ?

john

Co się w Prawdzie dzieje takiego że kadra czyli mistrzowie szukają pracy bo mają dość tego kołchozu ,hahahha

Edek
@john 01.11.2018 19:56

O ciekawe a jacy mistrzowie ? Z jakich chal?

pracownik

Jak chce ktoś 2 wypłatę dorobić ??ok można wejść na moją stronę wszystko dokładnie jest wytłumaczone www marketingzagorski.wixsite.com/bezinwestycji No niestety czasy się zmieniają i teraz zakłady pracy chcąc utrzymać ludzi muszą w kolejności zadbać o to,żeby płaca była zadawalająca...a nie życie od 1 do 30tego Pozdrawiam

Pliy
@pracownik 25.10.2018 20:59

Co to za praca?

Pracownik
@Pliy 25.10.2018 23:25

Praca online.Jest w czym wybierac.zobacz na mojej stronie www W razie pytań napisać mozna do mnie poprzrz Facebooka

.n

Nie polecam nędzne pieniądze płacą s-f harówa ...

Jolek
@.n 15.10.2018 10:16

Słyszałem że na lakierni sosnowej 40 osób się zwalnia

Xyz
@Jolek 15.10.2018 23:26

Plotka,na lakierni na trzech zmianach pracuje okolo 15 osob,wiec skad te 40?

JUSTA123
@.n 15.10.2018 10:16

pracuję już 10 lat i nie powiem złego słowa na ZPU PRAWDA. LUBIĘ SWOJĄ PRACĘ I JESTEM ZADOWOLONA Z ZAROBKÓW I CAŁOKSZTAŁTU ZAKŁADU

PrawdziAnka

"... pracownicy się denerwują bo chcą zarabiać...'' "... większe zarobki, pracujemy nad tym...'' "...jeszcze 2 miesiące i poradzimy sobie z tym...'' "...takiego mięsa nigdzie nie kupicie za 5 zł za kilogram!!!" "...dostaniecie najwyżej jakieś bony do sklepu i co za to kupicie?" Pracwnicy chcą zarabiać większe pieniądze i tu nie ma co nad tym pracować tylko trzeba to zrealizować. Za 2 miesiące umowa mi się kończy i bd dobrze nie bd trzeba wypowiedzenia pisać. Mina kadrowej jak nie podpisze umowy która nie zmieniła sie od dekady, bezcenna. Za wszystkie inne rzeczy zapłacisz kartą MasterCard jak bd mieć coś na koncie. Niektórzy nie chcą mięsa prosze pana, pomysł jest bardzo dobry tylko sam pan powiedział, że zrodził sie jak na półkach w sklepie nie było niczego, lecz kilka lat minęło i można trochę pójść do przodu. Każdy rozumie, że musi pan sprzedać "SWOJE" świnie ale bez przesady. Btw. Tak mnie jakoś boli, że dziś biskup zarobił więcej niż ja przez miesiąc :( Przepraszam jak kogoś urziłam i za błędy lecz gdybym umiała pisać to nie pracowałabym tu:)

Janus
@PrawdziAnka 18.10.2018 14:15

Szczera wypowiedź popieram

Jolek
@PrawdziAnka 18.10.2018 14:15

Tak trzymać popieram

rudy

lepiej gotowka niz bony jaieś

Kołek

Będzie dobrze wszystkim godne pieniądze wszystko będzie jak wybory wygra PO

dziad dziada dziadem

Posłuchaj sobie Romeczku!! nikt Tobie nie bedzie zapier... za 2300 bo ty sobie człowieku chale budujesz ...Buduj ale nie kosztem ludzi hieno ty ...niech Ikea Tobie SPONSORUJE hale tak im w tyłek włazisz ..szukasz oszczedności to wypier...ol połowe darmozjadów z góry ...Zal i wstyd jesteś dziadem upadnie ten zakład bez ludzi ..nie stać cie na pracownika pakój biznes i tyle albo zapierniczaj sam..ZOBACZYCIE TERAZ AKORDY.... przepraszam czytających za błedy emocje ... Zapraszam do dyskusji na temat zebrania dziś tj 16.10.18r

15 lat w firmie
@dziad dziada dziadem 16.10.2018 14:54

Jestem pracownikiem i przeraża mnie to, co piszesz. Anonimowo obrażasz człowieka, któremu nie dorastasz do pięt. Zwolnij się, wygląda na to, że wszędzie będzie Ci lepiej. Wstyd mi za takich współpracowników.

Xxc
@15 lat w firmie 16.10.2018 22:18

To tylko stwierdzenie jak się postępuje ludzmi jeśli tobie to pasuje ok .nazwisko nie zostało podane...opis jest ogólny nikt nie został obrażony.

Jolek
@dziad dziada dziadem 16.10.2018 14:54

Zostałeś bohaterem zakładu brawo ty

Jolek

Agdzie mój ?

Amiskl

To ja powiem biorę kredyt hipoteczny i że muszę teraz więcej zarabiać może się uda

dziad dziada dziadem

PS; A co do imprezy firmowej to żałowaliście swoim trzeba bylo o wejsciówke sie prosić to macie.. jestescie pośmiewiskiem w delfi i w innych zakładach w rejonie ludzie kto chciał przychodziłi brał sobie piwko itp hahaha.... jest jednak jeden plus przed odjazdem do domu nakarmiliście i napoiliście GŁODNĄ UKRAINE piękny gest p roman zostanie świetym haha.

Jolek

Jak tam po wypłacie ?

Cichy mike
@Jolek 11.10.2018 08:41

Super z 2 sobotami 2380 ... płakać czy się śmiać ktoś podpowie ?

Jolek
@Cichy mike 11.10.2018 18:49

U mnie podobnie z 2 sobotami 2340

jaśko
@Jolek 11.10.2018 08:41

a u mnie 3300 bez sobót .hahahahatrzeba było się uczyc? jedna zmiana tylko.hahaha

Git
@Jolek 11.10.2018 08:41

A umie 4500 z 2 sobotami. Dzięki

Ja
@Git 12.10.2018 20:56

Brutto

Hsiao
@Jolek 11.10.2018 08:41

Wypłaty cały czas praktycznie takie same premie dostają tylko wybrani nic się nie zmienia 2 soboty 2300 ???? Przeżyj cały miesiąc opłac kredyty ciężko...

Bo ja jestem zaje....

ja sobie teraz chwale :D :D :D

Jolek

A ludzi jest tyle że z lornetka trzeba człowieka szukać . Może ktoś w końcu zrozumie że może dwie zmiany zrobić bo jeszcze może tylu ludzi zostało

Jolek

Tak się rozglondam po hali i jestem ciekaw . Kiedy w końcu to wszystko walnie na łeb.

były pracownik

Witajcie. ZPU dobra firma.Szacunek wielki dla(usunięte przez administratora).A jak ktoś chce sobie zarobić może wejść na moją stronę (usunięte przez administratora) i już od Ciebie zależy.Większość szuka wymówki,bo tak po prostu łatwiej....to nie dla mnie,nie dam rady,nie chce mi się itp Wyniki lub wymówki,wybierasz Ty :) Pozdrawiam

anonymous
@były pracownik 04.10.2018 00:19

Brawo Karol

Tymia

A panie sprzątaczki się wezmą za swoje obowiązki? Bo (usunięte przez administratora) jak trzeba jest wszędzie w vc na korytarzu ....

Nick
@Tymia 28.09.2018 17:04

Pani (usunięte przez administratora)bardzo dobrze wykonuje swoją prace, a poza tym bardzo miłą osobą. W łazienkach zawsze czysto, ale to też zależy od pracowników a nie tylko od sprzątaczek. Jeden wrzuci papier do kosza drugi na podłogę. A panie sprzątaczki są do 15 tylko więc jak ktoś narobi po 15 syfu to jak to mają sprzatnac?

Xyz
@Tymia 28.09.2018 17:04

Macie pretensje,ze brud w lazienkach,jak sami go robicie i to czasami wydaje sie ze celowo,przyklady mozna by mnozyc np.kawaleczki paieru toaletowego na podlodze,umywalki po umyciu kubka po kawie w fusach nie oplukane,naplute na podlogach itp. W domach tez tak robicie?Nie szanujecie. tak ciezkiej pracy,sprobujcie sami a sie przekonacie jak to jest.

Przeciw
@Tymia 28.09.2018 17:04

Podejrzewam ze Ty mniej narobisz sie na produkcji niz one sprzatajac do 15. Watpie zebys wolala sprzatac kible paniusiu i wycierac nacharchane plytki w lazienkach

Piękna

Dobrze tez ludzie w Forte w Suwalkach zarabiaja. Ok 3200 od ręki czyli na same zatrudnienie a dalej powyzej 4000 ale jak na razie tam system wciąż 4 zmianowy więc nie dla mnie. Ja chce wolne weekendy!!!???? W Padmie placa bez sobot po 3700 a zaczelam pracowac od 2 lipca a cale 10 lat stracilam dla Prawdy. Trudno

Ja
@Piękna 14.09.2018 08:26

Tak tylko że brutto to na rękę wychodzi tyle samo i nikt nie powie że nie bo pracowałem w forte to wiem

Robert
@Piękna 14.09.2018 08:26

Może coś więcej o tej padmie.

Tatata
@Piękna 14.09.2018 08:26

3700 brutto to 2600 na rękę szału niema

Jolek

Nie polecam sam po 10 latach się zwalniam . Płaca ok 2000 co miesiąc zmiany 3

Produkcyjny
@Jolek 18.09.2018 08:22

10 lat robisz i masz 2k ja niecale 2 lata i zarobki między 2,5-3,3k. To mało trochę masz, no ale te 3 zmiany racja cyrk na kółkach te nocki. Mnie drażni najbardziej to, że oszczędności się szuka w pracowniku produkcji a nie w pracowniku z biura. Co najmniej 20 osob, w tym zakladzie można zwolnić, bo źle wykonują swoje prace mowa o liderach majstrach brygadzistach, KJ, magazynierach. Wiadomo, że nie można wszystkich wsadzać do jednego worka.

Oko

Dlaczego pupile mają 7-godzinny czas pracy?

Tyvu
@Oko 09.09.2018 21:32

Dołączam się do pytania niektórzy robią normę i wychodzą po 7 godzinach pracy i nie muszą opracowywać.

63hpw
@Tyvu 12.09.2018 20:19

Mogą wychodzić ponieważ są ukraińcami którzy mają większe prawa niż my .

Tyvu
@63hpw 13.09.2018 11:22

No akurat to.nie Ukraińcy tylko pupile którzy liza (usunięte przez administratora) i fałszywie się uśmiechają.

un
@Tyvu 12.09.2018 20:19

Takie życie

Antoni jeżyna ze Szczecina

Nie polecam tego zakładu pracy mordownia wycięczalnia ludzi jest ciężko stres i pośpiech za grosze jeżeli nie masz ciężkiej sytuacji i możesz chwilę dłużej poszukać pracy to lepiej tak zrobić niż być niewolnikiem w zpu prawda ...i te 3 zmiany...cyrk

Piękna

Dekade zycia stracilam dla Prawdy. Wreszcie sie zdecydowalam na Padme w Suwalkach. Nie zaluje decyzji. Kasa o 1300 większa i lżejsza robota. Do tego co tydzien mam rozpiske ile juz zarobilam a nie jak tam ze do konca nic nie wiadomo. 100 lat za murzynami ta Prawda

Piękna

Jak rodacy po imprezie u (usunięte przez administratora)? Git czy. ..?

Frosty

Co taka cisza? Co na zakładzie słychać?

Ktos
@Frosty 04.09.2018 23:40

Jak widać zero nowych plotek , a ja nadal czekam na nową hale ehhh

Rolo
@Frosty 04.09.2018 23:40

Brak materiału i brak operatorów . I codziennie ta sama gadka , wszystko na rano potrzebne , tylko ciekawe skąd wziąć ten materiał . Trzeba iść na zasłuzony urlop i nie brać do głowy. Cyk L4 i spokój ;)

Mistrzu za dyche8

O imprezie firmowej to w porę informujące 2 dni wcześniej żal..druga sprawa zawody wędkarskie nic nie było słychać a h**j z wami ..imprezy dla samej elity a zwykły robol (usunięte przez administratora) tylko..

Natalia

Rozumiem, że jesteście niezadowoleni z niektórych aspektów pracy w ZPU PRAWDA. Jednak musicie mieć świadomość, że decydując się na opublikowanie postu na forum zobowiązaliście się do przestrzegania regulaminu w oparciu, o który forum funkcjonuje. Niektóre Wasze wpisy łamią jego zasady i decyzją administratora mogą zostać zarchiwizowane lub zmoderowane. Proszę Was o przestrzeganie wszystkich zasad forum, aby było ono wartościowym źródłem informacji dla osób rozważających współpracę z tym pracodawcą.

2w1
@Natalia 09.07.2018 13:48

Pani Natalio a czy poruszony temat kwestii zarobków na owym forum również łamie regulamin? To nie dotyczy pracodawcy? I myśli Pani, że potencjalny kandydat naprawdę nie chciał by wiedzieć jakie panują warunki i ile można zarobić? Więc jeśli mowa o przestrzeganiu zasad to te są w pełni uzasadnione.

Xyz
@Natalia 09.07.2018 13:48

Coś mi się wydaje,że Pani Natalia chce wpłynąć na opinie pracowników.Niestety,to co piszą pracownicy,to jest PRAWDA.Może niech biuro spróbuje popracować tak jak Ci biedni pracownicy,to wtedy będziemy dyskutować.I smutne jest to,że pracownicy zamiast trzymać się razem,to atakują siebie nawzajem.Widocznie niektórych 2 tyś.zadowalają,albo poza rachunkami i chlebem z wodą niczego więcej nie potrzebują.

Antoni wzywa do broni
@Natalia 09.07.2018 13:48

Niektórych? ???? my jesteśmy niezadowoleni z całokształtu prawdy a nie tylko niektórych aspektów

Zostaw opinię o ZPU PRAWDA - Olecko

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPU PRAWDA