Ecddp

Adres: Zielony Most 8, 31-351 Zabrze

NIP: 7290011121 KRS: 0000155849

Ecddp
3 26 39 5 1

Opinie o Ecddp

Filtruj opinie po kryteriach:

Aleksandra
 Opinia

Pracuję w tej firmie od ponad 2 lat. Szczerze polecam. Panuje tu bardzo życzliwa atmosfera. Ludzie są profesjonalni i merytoryczni. Z przełożonymi też nie mam żadnych problemów, bo są przyjaźnie nastawieni. Praca jest rozwijająca, są ciekawe projekty i czasami pojawiają się szkolenia. I coś co jest dla mnie bardzo ważne – mam całkiem sporą swobodę w działaniu, co bardzo doceniam. Ale trzeba być też odpornym na stres, bo jednak czasami bywa nerwowo…jak wszędzie ????

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aleksandra
 Opinia
@Aleksandra 01.03.2019 14:13

Miał być na końcu uśmiech, a wyszły znaki zapytania...

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magdalena
 Opinia

Przepracowałam w tej firmie niestety wiele lat i żałuję, że swojej decyzji o odejściu nie podjęłam wcześniej. Pani od PR widać, że usilnie próbuje dodawać swoje sztucznie wybielające firmę opinie pod różnymi nickami.... ale efekt niestety marny. Fenomenem ten firmy jest to, że każdy po odejściu żałuje że wcześniej tego nie zrobił i nikt nie tęskni za firmą, natomiast obecni pracownicy albo nie nabrali odwagi aby odejść albo szukają ciągle czegoś innego. Nikt, po dłuższej pracy nie jest zadowolony. Zbyt duża ilość pracy na 1 osobę, wymaganie aby być ciągle pod telefonem oraz praca w nadgodzinach za free. Oczywiście były też duże plusy, mianowicie osoby współpracujące były bardzo fajne na tyle, że do dzisiaj jest utrzymywany kontakt. No i to, że z urlopem nigdy nie było większego problemu. Natomiast jeśli chodzi o użeranie się z nieznośnymi klientami i robieniem czegoś, co czasami mocno wykraczało poza kompetencje pracownika, a klientowi wmawiało się, że jest to praca wykonana przez "specjalistę w dziedzinie". Taka żenua trochę bo tych specjalistów tak naprawdę jest kilku, a reszta to studenci,stażyści, praktykanci. Zarobki - jedna z najważniejszych kwestii również jest bardzo średnia w kierunku słabej.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Monika
 Opinia
@Magdalena 03.02.2019 17:38

Pani Magdaleno, jeżeli przepracowała Pani w tej firmie wiele lat i jej nie zmieniła wcześniej, to chyba nie było aż tak strasznie. Jak mi się coś nie podoba to zmieniam...proste :)

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barnaba
 Opinia

Wszystkim nie uda się dopasować, zawsze można znaleźć jakiś feler. Ważne, że firma jest dobra i stara się, polecam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Darek
 Opinia

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może wiecie jakich osób potrzebuje?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aigel
 Opinia

Dobre miejsce do pracy. Ciekawe obowiązki, różnorodność, możliwość rozwoju. Wynagrodzenie powyżej średniej. Do tej pory brakowało świadczeń pozapłacowych ale uruchomiono karty Benefit, teraz wdrażana jest opieka medyczna. Dobre warunki infrastrukturalne, lokalizacja w centrum. Duża samodzielność i fajna atmosfera. Możliwość pracy bezpośrednio z klientem. Na pewno można jeszcze popracować nad komunikacją wewnątrz organizacji i zarządzaniem ludźmi, ale bez rozbudowanych HRów jak w korporacjach i z Szefami, którzy są ekspertami merytorycznymi i świetnymi fachowcami pewnie ciężko oczekiwać zacięcia w miękkich kompetencjach przywódczych. Generalnie polecam osobom, które mają dość korpo świata z KPI i wyrabianiem godzinek.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jerzy
 Opinia

Myślę, że niektórzy źle wybrali sobie charakter pracy i teraz są niezadowoleni!!

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hanna
 Opinia

@michał piszesz, że firma nie dba o pracownika, chodzi o warunki pracy, czy też atmosferę lub benefity pozapłacowe? W przypadku możliwości awansu na stanowiska kierownicze jakie cechy kandydata Twoim zdaniem były rozpatrywane? Napisz proszę, co wiesz na ten temat, Twoja opinia będzie cenna dla pozostałych forumowiczów.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
matyl
 Opinia
@Hanna 23.04.2018 14:19

Nie jest fajnie, jak ktoś, kto odszedł z firmy z powodu postępowania nie fair próbuje ją oczernić w oczach innych. I postępuje znowu nie fair szerząc taki ferment. Pracuję w ECDP i jestem w szoku, że ktoś może dużą samodzielność i brak korporacyjnych usztywnień traktować jako "bałagan". To jest właśnie fajne i rzadko spotykane na rynku. Dla mnie świetne miejsce pracy, a przede wszystkim dające duże pole do realizowania swoich pomysłów. Jak ktoś nie lubi się rozwijać i woli urzedniczą sztampę, to faktycznie w ECDP się może nie odnaleźć

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia
@matyl 11.05.2018 16:35

Pani od PR powinna zmieniać sposób wypowiedzi o ECDP bo osoby tu pracujące od razu rozpoznają jej sztandarowe hasło o braku korporacyjnych usztywnień. Ecdp - obecnie to słaba kadra, chaotyczne zarządzanie. To prawda że istnieje podział na dwie grupy pracowników młodszych - uczących się i starszych, którzy siedzą bo tak im wygodnie. Niestety Ci młodsi obecnie nie mają się nawet już od kogo uczyć. Firma chaos z bardzo kiepska merytorycznie.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hanna
 Opinia

@Pracownik, @mia, forum dotyczy atmosfery pracy i ogólnych warunków zatrudnienia w firmie Ecddp w mieście Zabrze. Czy w związku z tym, że podawane przez Was informacje są sprzeczne można wywnioskować, iż opisujecie zupełnie dwie różne lokalizacje działalności firmy? Chciałabym wykluczyć pewne nieprawidłowości co do informacji jakie przekazujecie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hanna
 Opinia

@Dawid, w jaki więc sposób firma Ecddp dba o swoich pracowników? Mógłbyś tu podać jakieś konkretne przykłady? Sporo osób ma negatywne opinie na temat tego pracodawcy a Ty im z kolei zaprzeczasz. Podziel się proszę na forum swoim zdaniem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mia
 Opinia
@Hanna 13.06.2018 15:00

Ostatnio sporo się zmienia w kontekście nowych benefitów - np. wprowadzają Multisport i prywatną opiekę medyczną dla wszystkich. do tego atmosfera super, a to się bardzo liczy, przynajmniej dla mnie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@mia 15.06.2018 13:48

Pracuję w tej firmie i ani benefitów, ani dobrej atmosfery nie zauważyłam. Dlaczego wprowadzacie ludzi w błąd. Nie piszecie, że najlepsi odchodzą. Tutaj pracują dwie kategorie osób. Pierwsza to młodzi ludzie uczący się zawodu. Dla nich zarobki to kwestia drugorzędną. I druga grupa starsi pracownicy, pracujący w ecdp niemal od początku istnienia tej firmy i chyba niemajacy innego pomysłu dla siebie. Piersza grupa jest Ok. Druga, pozostawię bez komentarza.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zbynio
 Opinia

Czy są szanse na podwyżki zarobków?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomek
 Opinia
@Zbynio 08.06.2018 19:06

O 100 zł tak

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aga
 Opinia

Marne zarobki, zero benefitów. Poza tym barak szacunku dla pracowników. Słabe kompetencje osób zarządzających.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dawid
 Opinia

Gdyby firma nie dbała o pracowników to nie otrzymałaby opinii dobrego pracodawcy!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
michał
 Opinia

Niestety firma która nie dba o pracownika. Prawdziwych fachowców się zwalnia a zatrudnia się praktykantów i stażystów. Brakuje pracowników i robi się na dosłowny akord. Firma bierze wszystkie zlecenia pomimo brakujących specjalistów. Zmarnowane lata pracy. A najlepsze jest to, że prezesami są tzw. pionki, osoby które nie mają bladego pojęcia o tym co robią, jak to robić. Jest jedno wielkie zamieszanie i bałagan.

Pomocna?
Tak2Nie
Administrator
 Opinia

Powiedzcie co się dzieje teraz w Ecddp? Jak się tam teraz pracuje? Warto tam starać się o pracę?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gregor
 Opinia

Może dowiem się czy firma prowadzi rekrutacje?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AN
 Opinia

Pracuję w ECDP (już teraz - zmiana nazwy) w Warszawie i to jest miejsce z najlepszą atmosferą, w jakim kiedykolwiek pracowałam. Świetni, serdeczni ludzie, a przy tym bardzo dobrzy eksperci w swoich dziedzinach. Duża samodzielność pracy, nie ma biurokracji, jest zadaniowość i praca na efekty. Warunki zatrudnienia też rynkowe albo powyżej. Tak fajnych szefów nigdy nie miałam - bywają ekscentryczni i są zupełnie nie w stylu "korpo ludków", ale to tylko na plus. Bardzo polecam tę firmę, też za potencjał rozwoju w ramach struktury.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Martyna
 Opinia

Dobra firma to z pewnością jest dobra praca. Czy dlatego od dawna nikt nie pisze?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozczarowana.
 Opinia

Rozmowa kwalifkacyjna jest stratą czasu. Rozmawiamy przez telefon o pracy, a na miejscu okazuje się, że praca ta nie jest pracą odpłatną, a konkretniej jest to po prostu sześciomiesięczny i bezpłatny staż. Istnieje pewne spektrum możliwości dla pracodawcy, aby ten mógł mieć pracownika "za darmo", a z kolei pracownik miałby otrzymywać choćby głodowe wynagrodzenie. Niestety, chęć posiadania pracownika za darmo - w dosłownym znaczeniu braku kosztów - jest bardzo wyraźna. Jestem osobą uczuloną na brak kultury dlatego moją uwagę przykuło to, iż pomimo tego, że do sali, w jakiej odbyła się rozmowa kwalifikacyjna zajrzało parę osób w trakcie jej trwania, każda z nich przerywała trwającą rozmowę w sposób milczący - ani "dzień dobry", ani "przepraszam". Takie braki w zachowaniu są żenujące.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hanna
 Opinia

@al, a z czego jesteś zadowolony?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
a
 Opinia

Proponuję się zapytać ile ostatnio ludzi odeszło np. z departamentu podatku dochodowego i dlaczego. :).

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
al
 Opinia

abc potworne traktowanie ludzi, jak roboty

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dfg
 Opinia

@optymista zawsze tak jest chyba po prostu nie istnieje cs takiego jak praca idealna zawsze będzie cos co się komus nie spodoba wiadomo jak to jest ..

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
optymista
 Opinia

Pewnie jak w wielu firmach są plusy i minusy, mnie w ECDDP zaraził kompletny brak kompetencji osoby która podjęła się rekrutacji, nonszalancja i kombinatorstwo oraz wynagrodzenie na nisko-średnim lokalnym poziomie. Pełna gębą polski pracodawca. Ani nie polecam ani nie odradzam. Warto mieć takie doświadczenie :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
arr
 Opinia

Tak. Rozwija się. Spróbuj się zainteresować ile osób w międzyczasie odeszło i czemu oraz jak pracują ci, co w niej pracują.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
po kilku miesiacach
 Opinia

Atmosfera jest rewekacyjna. Wszystko dobrze dziala. firma sie rozwija, zaklada nowe biura. POLECAM!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nowy
 Opinia

Cześć, pracuję w ECDDP od jakiegoś czasu. Atmosfera fajna, ludzie z solidną wiedzą i poczuciem humoru. Płacą na czas. Jest parę rzeczy do nadrobienia, ale to kwestia czasu. Ogólnie polecam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
on
 Opinia

Zarobki są zależne od stanowiska. Jeśli chodzi o naukę, to tylko to co sam sobie wypracujesz. O szkoleniach możesz zapomnieć, bo wychodzą z założenia, że jak pracujesz w firmie doradczej i szkoleniowej, to nie potrzebujesz już się edukować. Żenada :/

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia

Pracuję kilka miesięcy w ECDDP i na razie jestem zadowolony. Mili ludzie i bardzo przyzwoite warunki. Byłem już w 3 biurach i atmosfera panuje bardzo przyjazna, zarząd firmy też jest bardzo przychylnie nastawiony do pracowników. Można się sporo nauczyć i mam nadzieję, że rozwinąć. Jak tak będzie dalej, to chętnie zostałbym na stałe :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gość
 Opinia

Przecież rekrutacja to proces i w różnych firmach trwają czasami przez kilka miesięcy. Poza tym kampanie rekrutacyjne na niektórych serwisach rekrutacyjnych trwają przez długi okres, więc ogłoszenie czasami ukazuje się nawet w momencie kiedy rekrutacja już się zakończy. Ja miałam 2 rozmowy, na które też chwilę oczekiwałam. Po rozmowie też od razu nie dostałam odpowiedzi, ale teraz jestem zadowolona z pracy w ECDDP:)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Daniel
 Opinia

nigdy nie byłem w tej firmie na rozmowie, ale po tej wypowiedzi (bardzo ładnie napisanej) chyba nigdy bym nie poszedł. Dziękuję takim ludziom jak Ty za poświęcenie tej chwili i wyrażenie opinii.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obecny
 Opinia
@Daniel 06.07.2016 12:10

Dobrze, że nie przyjdziesz, bo z taką oceną sytuacji i wnioskami (oceną na opodstawie komentarza sprzed 4 lat) nie masz czego tam szukać. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Ecddp - Zabrze

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej