TTJ TECHNIKA SP. Z O.O.

Tarnów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 50 ocen.

Opinie o TTJ TECHNIKA SP. Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TTJ TECHNIKA SP. Z O.O.

Dominika

Jak wyglądają pierwsze dni pracy w TTJ TECHNIKA SP. Z O.O.? Czy są jakieś szkolenia na początku? Taka informacja będzie ważna dla osób aplikujących.

ciekawy

podawajcie jakieś nowe info na temat ttj lub prezesów

nek

gola, znalazłeś ich w KRS to i znajdź do nich telefon. Jak ktoś kandydata za rączkę będzie prowadził to raczej nic z tego nie wyjdzie. Zastanawiam się kiedy wreszcie sypną jakimiś ogłoszeniami, bo na wakacje chciałbym gdzieś się załapać do pracy. Dajcie znać

ciekawy

Istnieje??? to dziwne... więc czemu nie ma żadnych informacji w necie na ich temat? to chyba firma "widmo" hehehe. dajcie jakieś info na ich temat ... gdzie pracują? kto tam teraz dowodzi?

majster

ciekawe jak wygląda kanalizacja za dębicą. Pozdro dla P. Bednarski... i chłopaków!!!, chyba się tam wybiorę sprawdzić czy już zakończyli pracę czy dalej są w trakcie. he he

majster

ciekawe jak wygląda kanalizacja za dębicą. Pozdro dla P. Bednarski... i chłopaków!!!

ciekawy

Czy ktoś zna nowy adres firmy ? podobno znowu przenieśli biuro.Ciekawe dlaczego?

zainteresowany

mam pytanie czy ttj jeszcze probuje swoich sil w budowaniu kanalizacji?

nauczyciel

Mija 7 miesiąc od kiedy na koncie nauczycieli powinno pojawić się zaległe wynagrodzenie a pieniędzy jak nie było tak nie ma. I cisza od panów Prezesów i innych współpracowników jak również TCKP, które wybrało tę wspaniałą firmę.Panie Prezesie i Dyrektorze Działu Szkoleń proszę nam powiedzieć kiedy oddacie nam należne pieniądze

TTJ
@nauczyciel 03.03.2015 12:11
Mija 7 miesiąc od kiedy na koncie nauczycieli powinno pojawić się zaległe wynagrodzenie a pieniędzy jak nie było tak nie ma. I...

Proszę zwrócić się bezpośrednio : biuro@ttjtechnika.pl Doskonale Pan/Pani wie że pieniądze nie dotarły do TTJ Technika . Wszyscy nauczyciele dostali informację w tej sprawie . Pisanie takich rzeczy to zwykła złośliwość w tej sytuacji. Każdy nauczyciel jest w posiadaniu dokumentu który wskazuje płatnika wynagrodzeń.

ciekawy
@nauczyciel 03.03.2015 12:11
Mija 7 miesiąc od kiedy na koncie nauczycieli powinno pojawić się zaległe wynagrodzenie a pieniędzy jak nie było tak nie ma. I...

Drogi nauczycielu,niektórzy jeszcze dłuzej czekają... a obawiam się że pozbyli sie wszystkiego nawet krzeseł,hehe,

sokoru

Czytałem artykuł o tym i powiem jedno: standard działania tych Panów. Najpierw jedna, dwie płatności w terminie, potem opóźnienia coraz większe i w zależności od humoru mina kota ze szreka albo chamstwo, a na końcu brak płatności i totalne chamstwo.

Nauczyciel również dotknięty

TTJ złożyło do Sądu dokumentację w sprawie zapłaty nauczycielom poprzez cesję płatności. Dokument stanowi cesja płatności bezpośrednio do każdego z nauczycieli z pominięciem TTJ Technika, inicjatorem tej sprawy było podobno TTJ Technika w momencie informacji o kłopotach z niewypłaceniem przez ich klienta ponad miliona złotych. Tak brzmi informacja przedstawiona przez Władze tej firmy. Cesja została podpisana przez Zamawiającego i w tym momencie TTJ Technika przestała być dłużnikiem nauczycieli a stał się nim TCKP. Wynika z tego że to TCKP doprowadziło do takiej sytuacji dlaczego ???? Na to pytanie może odpowiedzieć tylko Dyrektor i Dział Prawny szkoły. Którzy pytań o podpisaną cesję boją się jak diabeł święconej wody. Z cesji jaką otrzymałam e-mailem wynika właśnie, że to TCKP jest płatnikiem gdyż TTJ Technika przekazało te płatność bezpośrednio TCKP. Byłem osobiście w tej firmie w mojej sprawie i po tej wizycie oraz rozmowie z zaprzyjaźnionym prawnikiem wynika że po podpisaniu tej że cesji przez TCKP, TTJ Technika nie tylko nie musi ale też nie może wypłacić nam pieniędzy. Nie trzymam strony tej firmy również mam pretensje, ale dokumenty stanowią same za siebie i podpis Dyrektora też. Finał tej sprawy toczy się w Sądzie a pokrzywdzeni jesteśmy my.

sokru
@Nauczyciel również dotknięty 12.01.2015 09:26
TTJ złożyło do Sądu dokumentację w sprawie zapłaty nauczycielom poprzez cesję płatności. Dokument stanowi cesja płatności bezpo...

Oni zawsze umieli się ustawić tak, żeby w końcu wyszło na ich. No ale cóż * zawsze na wierzch wypłynie

Kierowca

Ja pracuje dla tej firmy od kilku miesięcy, zupełnie nie wiem o co Wam chodzi, Nie płacą nie wiadomo ile ale mnie zapłacili między 7 a 10 zawsze.

nauczyciel 2

Grupa nauczycieli mimo wykonanego zadania do dziś pieniędzy nie otrzymała . Trzymajcie się z dala od tej firmy. Oszukuje ludzi, szefostwo kłamie. I zgadzam sie z poprzednikiem, Ta firma nie zna pojęcia uczciwość i etyka

mj

Miałem kontakt z TTJ. Kilka zleceń za rozsądną cenę, szybkie podanie ręki, bardzo miły Zarząd, kawa itp. Po wykonaniu podpisane odbiory kierowników i zaczyna się problem. Kilka telefonów z zapewnieniem, że kasa będzie. Potem brak rozmów, dopiero z obcego odbiór i zostałem wulgarnie i bezczelnie potraktowany, jak poprosiłem o podpisanie FV. Zawsze zachowuję spokój i jak ktoś mówi, że zapłaci ale ma problemy to cierpliwie czekam i rozumiem a tu?.. Zawsze prezesów niema, pytania a był Pan umówiony?(tak tak oczywiście, że umówię się na spotkanie z pytaniem: "Kiedy zapłacicie mi 3***0zł")Zupełny brak kontaktu. Nie dostałem ani grosza. Poważne inwestycje wymagają starannego podejścia,kalkulacji kosztów, Kontroli pracowników i przede wszystkim SPECJALISTÓW a nie Gamoni, dla których hasło przewodnie to: "eee w 3 dni to zrobią/sprzedadzą i będzie Buła!"(i trwało miesiąc). Jest to firma, która niema pojęcia o ETYCE W BIZNESIE!!! Życzę Poprawy Sytuacji.

ciekawy

ciekawe to ciągłe usuwanie wszystkiego co interesujące....

nauczyciel

w nieskończoność administrator będzie usuwał mój wpis, pytam dlaczego? TTJ Technika to firma nierzetelna, z długami, niewypłacająca wynagrodzenia. Ciekawy artykuł w prasie tarnowskiej proszę czytać i uważać! (usunięte przez administratora)

ccc

rzetelna firma? banda naciagaczy i kombinatorów

skoru

Trzeba używać szyfru, nie używać nazwisk pisać np duży i mały i wiadomo o co chodzi

bwas

tutaj adminem jest chyba ktorys z prezesow bo blokuja wszystko nawet pytajniki i kropki zal

byly

ciekawe który z Panów Prezesów utrzymuje sygnalizację w Tarnowie?.... (usunięte przez administratora)

sokoru
@byly 16.05.2014 14:27
ciekawe który z Panów Prezesów utrzymuje sygnalizację w Tarnowie?.... (usunięte przez administratora)...

Jak to który? Ten lepiej odżywiony rękami tego mniej.

skoru

Oj co tak ucichło, no tak jaka firma takie zainteresowanie. Szkoda zużywać klawiatury na nich

Borod

Pozdrowienia dla chłopaków z TTJ z Afganistanu. Głowa do góry co Was nie zabije to Was wzmocni.

Piotrek

Oj ktoś próbuje mieszać i knuć żeby znów oczernić firmę. Wszystko napiszecie żeby tylko pojechać po TTJ.

przemek

Podobno mają jakiś kontrakt na oku i to ma ich postawić na nogi (ale co to jest?) ..( usunięte przez administratora )...co do szkoleń nie ma sie do czego przyczepić

Placek
@przemek 15.04.2014 09:38
Podobno mają jakiś kontrakt na oku i to ma ich postawić na nogi (ale co to jest?) ..( usunięte przez administratora )...co do s...

I znów szanowni forumowicze bo tym staje się ten portal wróżą z mchu i paproci. Kontrakt tak i tu się zgadza ale sądzenie się już jest bzdurą.

Tora

A mnie tu dobrze, zwłaszcza teraz po zmianach.

Proxer

Podobno Andrzej wrócił do pracy na własną prośbę. Obiecał, że nie będzie spożywał w pracy napojów wyskokowych i będzie regularnie przychodził do pracy. Ale jaja kto mu w to uwierzył :) Pozdrowienia dla Watachy z TTJ.

Pretens

Pretensje od pracowników na budowach bo nie dostają kasy, ale jakoś nikt nie mówi jak to chwalili stawki i wynagrodzenia w pierwszych czterech miesiącach i jakoś żaden nie odpowiedział sobie na pytanie dlaczego ???? Kasa na paliwo była, na wynagrodzenia, na sprzęt ale coś się nagle stało że wszystko się zmieniło, co takiego się stało ??? A no ludzie myśleli że "czy się stoi czy się leży to wypłata się należy" i tak inni na tych samych budowach robili po 80 do 120 metrów tych samych sieci tygodniowo a "wyspecjalizowane ekipy z TTJ" z łaską 40 - 60 metrów, odbiorów przez drobne błędy nie było bo pracownik jest fachura i wie lepiej niż ktokolwiek inny. Tak jak sobie szanowni pracownicy pościelili tak się wyspali i po 4 miesiącach zaczęli psioczyć na firmę.

skoru

A ja wam wszystkim powiem z innej beczki. Trafił swój na swego. Zarząd i pracownicy są warci jedni drugich. Ale jak to mówią jaki Pan taki kram. Pozdrawiam Zarząd i obecnych pracowników i zapraszam na Dąbrowskiego w Tarnowie, lub Hetmańską w Rzeszowie

skoru

A ja wam wszystkim powiem z innej beczki. Trafił swój na swego. Zarząd i pracownicy są warci jedni drugich. Ale jak to mówią jaki Pan taki kram. Pozdrawiam Zarząd i obecnych pracowników i zapraszam na Dąbrowskiego w Tarnowie, lub Hetmańską w Rzeszowie

obserwator

Ja pracowałem na Chybiu i widziałem jak chłopaki robili co mogli zeby robota szła i to nawet po godzinach nie nażekali tylko robili ale jak materiałów brak i paliwa co czesto mozna było zaobserwować to czym mieli robic?tak ze nie rozumie tego jak można wymagac cos co jest niemożliwe porażka dla prezesów za takie prowadzenie firmy !

Paweł
@obserwator 09.03.2014 12:16
Ja pracowałem na Chybiu i widziałem jak chłopaki robili co mogli zeby robota szła i to nawet po godzinach nie nażekali tylko r...

No tak średnio 10 metrów dziennie. Faktycznie porażka, dla Prezesów że was wcześniej nie zwolnili! Za co ??? a za taką wydajność, za jakość w robotach drogowych zwłaszcza. Podwykonawcy robią po 100 metrów tygodniowo jedną ekipą a wy na dwie nie możecie zrobić 80. Szkoda gadać, prawda jest taka że musi być tak że wszyscy chcą bo jak będzie inaczej to nic z tego nie będzie.

obserwator
@Paweł 10.03.2014 13:02
No tak średnio 10 metrów dziennie. Faktycznie porażka, dla Prezesów że was wcześniej nie zwolnili! Za co ??? a za taką wydajnoś...

jak nie stać firmy na paliwo i na materiały to ciekawe czym mieli robić być może mieli sami kupić no ale tu też problem bo wypłat nie mieli tylko zaliczki na przeżycie na delegacji(usunięte przez administratora)

Bercik

Ja o tej firmie mam dobrą opinie a o jej pracownikach marna. Każdy jednak jest kowalem swojego losu.

Ludzie

Witam czytam opinie o firmie i nie mogę wyjść z podziwu jacy potrafią być ludzie .Tak się składa że znam firmę i ludzi którzy ją prowadzą nigdy w tej firmie nie pracowałem ale z nimi tak i uważam że trzeba coś wyjaśnić. Panowie "budowlańcy" po pierwsze żeby firma funkcjonowała potrzebne są pieniądze które MUSZĄ zarobić pracownicy dla firmy . A teraz kilka faktów pracownicy firmy zniszczyli wszystkie urządzenia jakie tylko dostali do rąk co najmniej 4 samochody (silniki ) przez zaniedbanie o tylu wiem pewnie jest tego o wiele więcej dalej brak odbiorów wykonanych niedbale prac spowodował kolejne straty finansowe czyli pieniądze z ostały na budowie kto jest odpowiedzialny za taki stan rzeczy ? W normalnych warunkach kierownik budowy ale z tego co słyszałem winnych nie ma ale roszczenia i twierdzenie że się należy jest jak najbardziej . Jakże piękne jest to że można pisać wszystko bezkarnie bo internet jest anonimowy Może któryś z "wypowiadczy" napisze imię nazwisko i napisze : nazywam się xxx pracuję w tej firmie nie podoba mi się to i to . Ale jakoś odważnych raczej nie będzie cóż Polska . A pan Scl z wypowiedzi rozumiem że obiad jest najważniejszy bo się należy bez względu na to czy się pracuje czy udaje . Pisze Pan jak sfrustrowany kierownik który nie potrafi nad niczym zapanować . To jest nasz ukochany kraj wymagania pracowników maksymalne . Praca ? Jaka praca przecież 10 tego się należy . Zastanówcie się ludzie to wy pracujecie na to jaka będzie firma a nie właściciele .Oni w naszym kochanym kraju mają wystarczająco dużo problemów żeby utrzymać firmę a wy macie pomóc a nie utrudniać .

majster
@Ludzie 05.03.2014 10:21
Witam ponownie napisze tylko tyle posty należy czytać ze zrozumieniem kasy nie mają bo pracownicy jej zwyczajnie dla firmy nie...

gościu nie wiesz co piszesz kasy nie mieli na nic sam raz musiałem paliwo kupić do samochodu i zapłacić za towar, człowiek był zawsze nauczony że za wykonaną pracę były określone pieniądze ale w tej firmie się przejechałem choć narazie jestem spokojny ale do czasu, ujawniał się nie będę, może kiedyś.........

hehe
@majster 30.03.2015 22:12
gościu nie wiesz co piszesz kasy nie mieli na nic sam raz musiałem paliwo kupić do samochodu i zapłacić za towar, człowiek był...

pozdro dla prezesow garlik wreszcie sie zmiescisz do studzienki hehe

Scl

ttj czy to firma??? nie to nie firma to posmiech dla innych firm!!. poprostu ttj to inaczej praca dla biachych murzynow!!! chcesz tam pracowac??? to zloz CV hehe i odrazu wez sobie dobry kredyt bo zycie w delegacji jest ciezki a ttj nie ma na obiady dla pracownikow a co dopiero na wyplaty. Wiec zastanow sie czy napewno chcesz pracowac w TTJ TECHNIKA

Prob

Ja jestem zadowolony z pracy, jestem podwykonawcą i absolutnie nie dziwie się że firma ma problemy. Takich pracowników i takiej organizacji pracy na budowie jeszcze nie widziałem nigdzie. (usunięte przez administratora)

Petru

Ja już widzę jak wy byście wszyscy pracowali w firmie która by wam wisiała przez 1,5 miesiąca kasę! Takiej bzdury to już nikt nie łyknie. Nie znam firmy z tej strony pracuje po sąsiedzku ale wcześniej widziałem pracowników firmy częściej na papierosie niż w pracy bo okna mam na wprost. Wy sobie sprawy nie zdajecie jaki teraz jest rynek i co dzieje w terminowości płatności.

redo
@Petru 31.01.2014 22:44
Ja już widzę jak wy byście wszyscy pracowali w firmie która by wam wisiała przez 1,5 miesiąca kasę! Takiej bzdury to już nikt n...

A jednak co niektórzy pracowali, mamieni obietnicą otrzymania kasy, a już najgorzej to mieli Ci którzy najniższą dostawali na umowie a całą resztę wiadomo jak.

Zeus

To że pracodawca wymaga nie powinno nikogo dziwić, gdyż to na niego spada cała odpowiedzialność finansowa bez względu na to czy pracownik dobrze wykonuje swoją prace czy nie i czy jego działalność się bilansuje ekonomicznie czy przynosi straty. Ja zatrudniam pracowników od 15 lat i już nie jedno widziałem, kiedyś wierzyłem w ludzi, że każdego można nauczyć bo każdy ma potrzebę realizacji dziś wierze tylko w fachowość. Kiedy dział nie idzie i z analizy wychodzi mi że przyczyna leży po stronie kapitałów ludzkich to w pierwszej kolejności robię zmiany personalne. To boli wielu ludzi ale ja nie poddam firmy żeby ktoś inny mógł popełniać błędy. Pamiętaj jeszcze z jakiej firmy oni się wywodzą bo tam przez lata wpajają wszystkim zupełnie niestandardowy system zarządzania.

redo
@Zeus 22.01.2014 08:38
To że pracodawca wymaga nie powinno nikogo dziwić, gdyż to na niego spada cała odpowiedzialność finansowa bez względu na to czy...

Zeus masz rację, to skąd się wywodzą jest szkołą życia, szkoda tylko że przejęli z niej najgorsze wzorce.

Zeus

Coś tam jednak wiem możecie mówić o tej firmie co chcecie, ale ja wiem swoje bo z Panami z góry nie załatwisz prostych spraw czyli nie załatwisz ich wcale bo te załatwiają pracownicy z parteru a tak niezorganizowanych ludzi już dawno nie widziałem, ale jak przyszło ściągnąć maszynę do gięcia stali to tylko Panowie z góry dostarczyli naprawdę to czego chciałem, jak szukałem pół roku automatyka i programisty do odcinka linii produkcyjnej to też oni doszli z tym ładu i osobiście pomagali mi w procesie produkcji by doprecyzować parametry. Co do pracowników u góry to muszę przyznać że dawno nie widziałem takiej obsługi w zakresie szkoleń technicznych, nie ma tematu którego nie robili i każde szkolenie wypadało naprawdę profesjonalnie bez zbywania i pracownicy do końca byli dyscyplinowani do obecności i znajomości zagadnień. To pierwsze szkolenia po którym pracownicy przyszli do pracy wiedząc coś więcej niż przed szkoleniem a to nie często występuje.

redo
@Zeus 13.01.2014 18:08
Coś tam jednak wiem możecie mówić o tej firmie co chcecie, ale ja wiem swoje bo z Panami z góry nie załatwisz prostych spraw cz...

Wiesz, ja nie neguję tego jak podchodzą do klienta, bo załatwić wszystko są w stanie. Szkolenia też pierwsza klasa, ale tu toczy się dyskusja o podejściu do pracowników

Zeus

No to się byli pracownicy mszczą na firmie, a mówiłem Panu Prezesowi żeby brać ludzi z doświadczeniem i realnymi umiejętnościami i bazą handlową a nie zakładać że się czegoś nauczą. Do dziś pamiętam jak dzwoniłem na dział obsługi klienta tej firmy zgłosić awarie i taki jeden przerośnięty, wykolczykowany "fachura" powiedział że jego to nie interesuje i żebym dał mu spokój bo on ma lepsze zajęcie niż reklamacje. Tak to jest jak się kumpluje z pracownikami, efekty są takie jak teraz. Nikt bowiem Ci tak tyłka nie obrobi jak kolega który u Ciebie pracował.

redo
@Zeus 10.01.2014 11:15
No to się byli pracownicy mszczą na firmie, a mówiłem Panu Prezesowi żeby brać ludzi z doświadczeniem i realnymi umiejętnościam...

Oj Zeus nie wiesz co mówisz, większość tutaj to faktycznie fizyczni i w tej materii to się właścicielom nie dziwię, bo to było przedszkole nie pracownicy, ale ja mówię o tym co się działo na pierwszym piętrze tego budynku a o tym to niestety mało ludzi wie.

redo

To oni jeszcze dyszą? A myślałem, że w końcu przyszła kryska na matyska i umoczyli w tym wodrolu trochę kasy, co doprowadziło do utraty płynności finansowej (sorry jakiej płynności, oni jej nigdy nie mieli) (usunięte przez administratora)

byly

wyniki????jakie wyniki czlowieku?????w tej firmie mozna cos osiagnac???????czegos sie dorobic??????hehehe parodia ta firma powinna byc dawno zamknieta (usunięte przez administratora)

Marcin

To nie wiem o jakiej firmie mówisz, bo ja pracuje dla tej firmy też blisko rok i jestem zadowolony. Pracuje na zlecenie bez konieczności bębnienia 8 godzin, mam premie od wyników i dzięki temu nie muszę pracować na etacie bo mój czas jest cenny, Tyle tylko, że ja wyniki mam i nikt nie prowadzi mnie za rączkę. A praca po 16 godzin czy Pokerek przez pół dnia i lektóra sadownictwa nad białą.

byly

jak czytam te wszystkie opinie to ze śmiechu się pozbierać nie mogę........(usunięte przez administratora)nie polecam tej firmy pracowałem tam rok i to był rok stracony...jedyne co było pozytywem to to że poznałem tam fajnych ludzi którzy władowali się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po uszy tak jak ja....ktokolwiek odszedł to by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leń itd itp w mniemaniu szefów nie ważne czy pracujesz 8 czy 16 godzin i czy leżysz czy (usunięte przez administratora) dostajesz 1200 i do z łaską parodia i kpina (usunięte przez administratora) poprostu masakra..........

leon

Pozdrowienia dla watachy ttj. :-)

gość

Ja pracuję w tej firmie i jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e ,....a jeszcze słowo do żony byłego pracownika...jak ktoś przychodzi do pracy w krótkich spodenkach i białej koszulce i większość czasu gada przez telefon to czego oczekuje ?

?

I jeszcze odnosząc się do Twojego zdziwienia najniższą, gdybyś miał wiarygodne doświadczenie a nie przychodził na rozmowę z niczym to na bank byś takich warunków nie dostał :) Kpiną jest to, że przychodzi się na rozmowę o prace nie czytając ogłoszenia o niej z uwagą. Zapomniał Pan już dodać o 15% premii od wypracowanego zysku??? Jestem w tej firmie już półtorej roku i widziałam już wielu "serwisantów" byli to albo nieodpowiedzialni partacze albo też notorycznie wczorajsi imprezowicze. Jak "naprawione" urządzenia wracają od klientów to ja się muszę wstydzić. Prawda jest taka, że w taką osobę trzeba wpakować wiele pieniędzy, czasu i szkoleń bo w Tarnowie nie ma fachowców w tej branży a ja nie chcę się już więcej wstydzić i czuć się zażenowana bo ktoś nie wie co robi.

qwerty

A co ty myślałeś że dostaniesz coś powyżej najniższej krajowej za piękne oczy pokaż co potrafisz a potem rozmowa o wynagrodzeniu.

tom

Byłem na rozmowie w tej firmie.Śmieszne.Za 1200zł szukają fachowca do naprawy :spawarek,elektronarzędzi,urządzeń spalinowych,świateł które kierują ruchem uliczny, i jeszcze jezdzić po budowach jako elektryk. A w urzędzie pracy ogłoszenie"servisant spawarek"Kpiny.

?

Odpowiadając na pytanie, szczerze mówiąc nie słyszałem żeby coś takiego było i nie płacili żadnych kar. Zarządcy TTJ zawsze kontrolowali to co się dzieje na budowach czy zleceniach. Wiem, że jakiś kierownik na jednej z budów mocno im nawijał makaron na uszy, jak się zorientowali to co dziennie sami doglądali przerobów na zmianę i nadrobili wszystko w kilkadziesiąt tygodni żeby się wyrobić na dzień odbioru. W takich sytuacjach P. Tomek mocno ciśnie wszystkich od dostawców po podwykonawców i ludzi. Fakt jest taki że po takiej robocie dostałem dobrą premię. W tej firmie zrobił się ostatnio problem przez Wodrol z Rzeszowa, to miała był firma która miała ich poprowadzić mocniej w branże, mieli duże referencje i duży kontrakt na Śląsku. Wiem nie wiele ale Prezes tamtej firmy przed sprzedażą akcji chciał dostać kilka milionów dla Wodrol bez zabezpieczeń i na tym się wszystko wywracało, oni i tak w to weszli bo chcieli realizować kontrakt ale podobno zaraz po zakupie akcji za dwa dni został wypowiedziany ten duży kontrakt. Wiem, że strasznie o niego walczyli ale coś się tam nie udało. A ten WODROL to straszna lipa jest, firma z innej epoki, komuna straszna i tak naprawdę nic nie oddają bez usterek. Na Dębicy TTJ po nich straszną kasę wpakował na poprawki bo studnie były za nisko, kilkadziesiąt wymieniali, robili roboty za Wodrol które już niby zrobione, cuda tam były. Wiem od chłopaków, że się z tym uporali. Pan Tomek potrafi być strasznym katem jak coś nie idzie jak należy albo są jakieś problemy z wykonaniem. Pamiętam jak mówiliśmy że się coś nie da. Sam brał się za robotę i zawsze się dało, potem już każdy mówił "wiem, wiem da się". Ta firma to jest dziwna sprawa, nigdzie Zarząd i ścisłe kierownictwo tak nie analizowało każdej sprawy i tak nie wnikało w to co się dzieje na budowie, kierownicy zawsze przymykali oko a oni wnikali do końca jak był jakiś problem.

?

Ja też jestem byłym pracownikiem TTJ i dziś po kilku tygodniach w nowej firmie żałuję że odszedłem. W TTJ może nie było najwyższych stawek za pracę ale czułem się szanowany i nie byłem oszukiwany, sami dawaliśmy ciała bo wydawało nam się nie wiadomo co kiedy firma rozwija się w branży i każdy kto przychodzi i ma jakieś doświadczenie i pojęcie jest traktowany jak fachowiec. Ja pieniądze za wynagrodzenie dostawałem na czas z różnicą w jedną czy w drugą stronę może dwóch dni. A jak potrzebowałem zaliczki to wypłacali mi wcześniej delegacje i nie było problemu. Nie rozumiem też problemu drugiej umowy o którym tu piszecie, przecież druga umowa jest z firmą podwykonawczą dla TTJ na roboty objęte osobnym zakresem, co wy tu piszecie ??? Każdy miał dowolność w jej podpisaniu po prostu chodziło o to żeby przy okazji dla firmy podwykonawczej na ich zakres roboty wykonywali ludzie którzy są na budowie a dla nas pracowników jest to możliwość zarobienia łącznie kilka tysięcy złotych miesięcznie a nie 2000 na miesiąc. I co z tego, że pracuje łącznie po 10 godzin jak i tak jestem na delegacji i mam wypłatę z dwóch firm. Dziś pracuje bez żadnej umowy w innej firmie, tylko dlatego że dałem się podpuścić "koledze z pracy" który tam dalej pracuje :) i bez wchodzenia TTJ w [usunięte przez moderatora]bez wazeliny, żałuje że odszedłem. A jeśli chodzi o właściciela firmy podwykonawczej i TTJ to życzę wszystkim żeby ich szefowie angażowali się w sprawy robót i ich odbiorów jak oni. Co do WODROL to wybucham śmiechem jak czytam o tej "wspaniałej firmie" to po was musieliśmy robić szereg poprawek, kto w ogóle odbierał od poprzednich podwykonawców roboty na Dębicy i jaki kretyn za to zapłacił to jest dopiero oszustwo i prokurator ! Na kolektorach głównych kanalizacji były wstawione studnie bez rur pomiędzy nimi, to są dopiero jaja. "Pozdrawiam" tych z WODROL-u którzy chcieli mi przykleić kradzież skoczka którego sami zabrali.

M

moje imię jest znane tej osobie wiec chce coś napisać ludzie nie wplątujcie innych w coś co nie wiecie jak jest czy jak było i nie najeżdzajcie tak na szefa TTJ to dobry człowiek nie mam internetu w domu wiec nie widzę co się dzieje dla mnie internet to po prostu strata czasu jest ale widzę że ktoś ma go za dużo wiec wypisuje bzdury kryjąc się za innymi gdybyście byli na tyle inteligentni to podalibyście swoje imię a nie myślicie że to jest fer podszywać się pod kogoś nie sadze a i jeśli chodzi o pana prezesa jest człowiekiem odpowiedzialnym za innych niestety taka prawda i jeszcze coś nie mylcie osiłki pojęć to raz bo firma Ttj jest jedna swoją firmą jak coś wam ktoś zrobił to proponuje wam abyście poszli na czołówkę czyli na solo :)ciekawe czy wtedy byście mieli już nie napisze co:) i dajcie już spokój tej firmie i człowiekowi co wy sobie myślicie że ukrywając się za inna osoba wiele wskóracie nie sadze jak dla mnie to jesteście daremni no ale cóż nie każdy człowiek rodzi się z rozumem a tak w nawiasie to polecam ta firmę bo jest rzetelna a szef tam jest spoko i wyrozumiały przede wszystkim :) a tak na zakończenie ludzie weżcie się w garść bo siedzeniem przed internetem niczego nie zarobicie to 1 no chyba że rodzice albo ktoś inny was utrzymuje ale to już nie moja sprawa :)pamiętajcie jesteście w pracy i każdy może teraz na was krzywo patrzeć a może to ty panie prezesie głowa do góry to tylko maleńkie pionki co zazdroszczą pozdrawiam prezesa.M.i jeszcze jedno na zakończenie odbijcie od nas wszystkich ludzie maja poważniejsze problemy niz tym co wy wypisujecie nie macie [usunięte przez moderatora] to nie wypisujcie jak nie znacie prawdy i nie oczerniajcie innych i nie podszywajcie się pod innych

Zostaw opinię o TTJ TECHNIKA SP. Z O.O. - Tarnów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TTJ TECHNIKA SP. Z O.O.