CRL

• Sadków-Górki
  • Bielicha
  • Klwatka Szlachecka

3. Opinie o pracodawcach Radom
  5. Opinie o CRL Sp. z o.o.

Opinie o CRL Radom

Nie przegap nowości o CRL Sp. z o.o.!

jordi

23.04.2014 16:27

Jestem zaproszony na rozmowę do tej firmy.Opinie czytane są bardzo fajne proszę o info jak wygląda proces rekrutacyjny w tej firmie .Bez względu na to co napiszecie to pewnie i tak pójdę bo wydaję mi się że właśnie takiej firmy szukam .Proszę o ino dotyczące rozmowy .Z góry wielkie dzięki
    jordi

23.04.2014 18:29

Dziękuję za informacje .Kolejnym plusem dla tej firmy jest to że jest świetna komunikacja i pełna informacja .Co do powodzenia nie dziękuje :-)
    rybęcjusz

09.12.2014 12:40

Mamy pytanie. Jakie auta mają do dyspozycji Przedstawiciele handlowi w firmie CRL? Nie ukrywam że wybieramy się na rozmowę do tej firmy.Wygląda ona dość interesująco dla kogoś kto szuka ciekawego wyzwania w pracy.
    Jolka

05.03.2014 23:04

jestem ciekawa szczegółów związanych z charakterem pracy i obowiązkami , czy mogę im sprostać, mam wieloletnie , kilkunastoletnie doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej, obecnie pracuję w firmie telekomunikacyjnej w godz 8-22 do dyspozycji Klienta i zarabiam na poziomie 6-9 tys m-cznie, mogę tu więcej zarobić?
    jo

07.03.2014 09:09

Witaj, większość szczegółów jest już opisana, różnice pomiędzy sprzedażą bezpośrednią a b2b polegają głównie na tym że proces nawiązania współpracy (sprzedaży) jest wieloetapowy, często trwa kilka miesięcy. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie w przypadku PH wszystko jest możliwe, zależy to głównie od człowieka, zaangażowania w pracę, ambicję itd.... powodzenia.

02.10.2013 19:57

Dobrze poinformowany

15.01.2014 10:36

Kolego,wszystko jest ujęte w ogłoszeniu
    ada

18.09.2013 21:28

podajcie proszę podstawę i jakie premie są realne? Jaka flota?
    kolo

15.09.2013 21:32

Koledzy, jak ktoś jest dobry to nie pyta o podstawę czy auto do dyspozycji bo zarobi nie dwa tysie, tylko pięć i nie pyta o auto bo go stać na prywatne:) Powodzenia bo na pewno się przyda !!!
    Rafal

09.09.2013 16:13

Miło, że doceniają ambitnych, ale same szkolenia nie mogą o tym świadczyć. podstawa (usunięte przez administratora)zł netto plus samochód do własnej dyspozycji to dla mnie rozsądne warunki. są mi wstanie tyle zaproponować? Dodam, że pracuje w branży (u producenta) i nie chce pochopnie zmieniać pracodawcy
    Dobrze poinformowany

07.09.2013 21:17

Masz przyzwoitą podstawę i premię liniową bez ograniczeń.Otrzymujesz premię za długotrwałą obsługę swojego klienta.Przywileje i estrasy zależą od osiągnięć.Na początek to trzeba ostro zasuwać i wykazać się osiągnięciami.Nie poobijasz się. Ale za to naprawdę możesz zarobić. Będziesz miał sprawdziany z umiejętności.Możesz sporo nauczyć się. Fajna firma dla ambitnych i pracowitych.
    Rafal

05.09.2013 22:32

Witam wszystkich, jako, że pojawiło się ogłoszenie na PH do firmy CRL jestem bardzo ciekaw jak wyglądają zarobki? ( przynajmniej racjonalny ich przedział) dodatkowo czy można używać samochodu służbowego w celach prywatnych (oczywiście w ramach rozsądku). Z góry dziękuję za informację
    Obiektywny

30.07.2013 18:23

Gratuluję.Jednak można dojść do sukcesu.Nawet u prywaciarza.
    BEST

26.07.2013 11:31

Atmosfera fajna.Jak się komuś nie powiedzie-z różnych względów to często się zdarza że zaczyna narzekać.Szukać winnych naokoło tylko nie w sobie.Wtedy są pytania o atmosferę.Ale że sam ją uważył to nawet geniuszowi nawet przez myśl nie przejdzie.Jeśli się starasz i masz wyniki to super. Takie życie.Praca to nie klub wzajemnej adoracji.Trzeba się przykładać.Firma jak najbardziej godna polecenia.Możesz się w niej rozwinąć i bardzo dużo nauczyć pod warunkiem że sam będziesz CHCIAŁ.Ostatnio dwoje pracowników (usunięte przez administratora). zostało członkami zarządu.Zasłużyli.Powodzenia
    as

07.07.2013 22:14

Trochę tu już pracuję i zgodzę się z przedmówcą, jak się bujać to nie w CRL-u ale czasy …..czy się stoi czy się leży …...... to się „tysiąc pińcset” należy, niestety minęły. W każdym razie firma bardzo dobrze stoi, zatrudnia ludzi na całkiem dobrych warunkach. A jak ktoś ma chęć do pracy to warto spróbować.
    były pracownik

06.07.2013 09:03

Możesz zarobić,ale nie za samo podpisywanie listy.Jesteś rozliczany,ciężko pobujać się.Jeśli masz efekty to zarobisz więcej niż w konkurencji.Mnie się nie udało bo sądziłem że nie muszę dawać z siebie wszystkiego.Teraz z perspektywy 3 dalszych pracodawców CRL oceniam najwyżej.Jeśli chcesz żyć lajcikowo to odpuść sobie.Masz ambicję to startuj. Warto
    p

21.01.2013 22:06

Jak tak się domagasz podpisów to sam/a się podpisz !!! chyba że jesteś były-m/ą wybit -ną/nym pracownikiem który : -zamiast pracować, regularnie w godz. pracy odwiedzał pokoje uciech na Białołęce -utrzymywał kontakty z klientami za 3000 tysie, (roaming)miesiąc rozmowy tel. i 0 skuteczności 0 umów, -może tym wzorowym pracownikiem który po wypowiedzeniu umowy wysyłał sms na audiotele za 1000 PLN w jeden dzień, -może tym który zakosił samochód na 3 miesiące, -może tym który przynosił zwolnienia od psychiatry żeby wyrwać parę gr. a był taki super inteligentny! - któremu oczywiście niechcący przy 190 na godz. zredukował bieg i uszkodził silnik , - może tym który brał ładną pensyjkę przez ponad rok a jak się okazało po 3 tyg. nie ruszał się w godz. pracy z domu -oczywiście mogło mu się nie chcieć. I to tylko kilka przykładów, ułamek % prawdy! Już wiem jesteś tym idealnym pracownikiem który uczciwie pracował, a ten bezduszny kapitalista nie dał się (usunięte przez administratora) i to ci boli :) Pytanie -czy są strony z opiniami o pracownikach?
    XXX

11.01.2013 21:11

jeśli chcesz pracować i rozwijać się - to proponuję złożyć CV. Jeśli masz ambicję i chcesz się uczyć, to pracując w sekretariacie też możesz awansować. Tak jak inni pracownicy, którzy tak właśnie zaczynali, a teraz są pracownikami na wyższych stanowiskach. Polecam....
    pipi

08.01.2013 16:20

A jesli chodzi o sekretarke to tak jak kazda praca biurowa ? Zadowolone sa wczesniejsze pracownice?i jakie wynagrodzenie?bo zastanawiam sie czy skladac cv.
    ika

10.12.2012 23:11

byłam dzisiaj na rekrutacji w Wa-wie na P- H crl sp. zo.o., rozmowa z miłą Panią - 0 stresu pytania typu jakie mam plany i oczekiwania, doświadczenie w sprzedaży itd.. fajna atmosfera, mam nadzieję że oddzwonią z dobrymi wiadomościami :)))
    dy

06.12.2012 22:37

Opowiedzcie coś o pracy przedstawiciela handlowego tzn. zakres obowiązków, realna praca, jakie zarobki (podstawa i prowizja), jaki samochód itp. Będę wdzięczny za odpowiedz. PZDR No cóż „bez pracy nie ma …...” na początek masz podstawę plus premię – wszystko zależy od człowieka - regionu itd. , zakres – jak to w B2B umawiasz spotkania i w teren. Na początek może bez szału – ale po roku za...... można całkiem nieźle jak na obecne ralia zarobić. Wyposażenie tel. + laptop z netem + na początek panda lub polówka z gps, są też paski , golf Zapraszamy.
    ziom

06.12.2012 22:18

Mam pytanie dlaczego nikt nie pamięta o nagrodach, premiach –( po parę tysi) , imprezach -wycieczkach - chyba znalazło by się trochę ludzi............. i napisało jak jest - macie szansę ….. Pozdr. - wszystkich współpracowników !!!
    ty

06.12.2012 21:59

Można zajrzycie na własne strony zamiast jeździć po CRL :))

Kontakt - CRL Sp. z o.o.

Racławicka 8/10 26-600 Radom

Branża główna: Pralnie i czyszczalnie
    abc

17.10.2012 09:03

Sorry, ale praca od 8 do 16 albo od 7 do 15 to tylko w przedsiębiorstwach państwowych, gdzie jest wysoki poziom uzwiązkowienia np. narodowy doręczyciel listów albo w administracji. Papierologia ? Pracodawca chce zmobilizować \\\'przyszywane dzieci\\\' do wysiłku, czy otrzymuje efekt zgodny z zamierzonym? To już jest inna kwestia... Druga sprawa to im więcej pracodawca na danym pracowniku zarabia, to pracownik dostaje wyższe wynagrodzenie. Tutaj komentarze są różne o firmie, ale zawsze tak było że osoba, od której nie wymaga się praktycznie żadnych umiejętności, poza myśleniem i przychodzeniem na czas do pracy, jest łatwa do zastąpienia, więc dostaje najmniej. Dodatkowo jest w tej niekorzystnej sytuacji, że szanse na dostanie podwyżki są marne, nawet po x latach pracy...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CRL?

abarth

18.09.2012 19:06

iduch

15.03.2012 00:55

Po co się cofać wstecz i tracić nerwy , to tak jak z egzaminem wykuć zdać i zapomnieć . A czasem tu zajrzeć , żeby poprawić sobie humor i po raz kolejny przekonać się o słuszności podjętej decyzji.
    beniu

24.02.2012 23:29

mark - 2012-02-24 11:48:34 Witaj, Mógłbyś napisać jakimi autami jeżdzą handlowcy? W dzisiejszych czasach brak klimy to już raczej paranoja.pandziocha i polo ;-))
    mark

24.02.2012 11:48

nowa

03.06.2011 15:27

sorry, ale w bajki nie wierzę - prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne, niż szanowny pan (usunięte przez administratora) się zmieni.... Obecni pracownicy piszcie jak jest, jestem ciekawa waszych opinii.
    ja

01.06.2011 13:18

Czytam Wasze wypowiedzi od jakiegoś czasu i kompletnie nie wiem czy mam rozdwojenie jaźni czy piszecie o jakiejś innej firmie. To co opisujecie zupełnie tu nie ma miejsca. Prezes nigdy nie podniósł na mnie głosu, rozmawiamy zawsze rzeczowo, a miewam nie raz odmienne zdanie. Od żadnego innego pracownika też nigdy nic takiego nie usłyszałam. Atmosfera jaką zbudowaliście na tym forum to mit. Odkąd ja tu pracuję (a minęło już kilka lat) nawet nie słyszałam o czymś podobnym. Mogłabym pisać tylko w samych superlatywach. Wy chyba oczekujecie żeby w pracy ktoś Was za rączkę prowadził, poklepał po pleckach, przytulił .... Nie jesteście przyzwyczajeni ani nauczeni, że ktoś rozlicza Waszą pracę. A sami kiedyś próbowaliście? Jakieś pomysły, alternatywy, co sami wnieśliście do firmy? Nikt nie zwalnia dobrych pracowników (za jakich się tu macie). Czy ktoś pozbawiłby się kury znoszącej złote jajka? Więc zanim zaczniecie znowu szkalować zastanówcie się jak wyglądała Wasza praca! Bo czasy kiedy "czy się stoi czy się leży kasa się należy" skończyły się jakieś 20 lat temu!!!
    czytelnik opinii

19.02.2017 17:32

ładnie piszesz o prezesie ,tylko nie wiem jaką masz podstawę bo przeczytałem wszystkie opinie i nie znalazłem , żeby ktoś powidzał coś złego
    Johny

27.05.2011 22:24

O dzięki wam zbawcy ! Wasze użalanie się nad nami, tymi co tam pracują wzrusza mnie do łez. Naprawdę bardzo wam dziękuję za troskę oraz za to, że po kilku miesiącach (ile to już MJ? pół roku?) wciąż o nas myślicie. Nie spodziewałbym się po was wszystkich, drodzy byli pracownicy, takiej troski. Naprawdę wstydziłby się nasz prezes, że zwalnia pracowników, którzy nie przynoszą firmie zysku. Co on sobie wyobraża? Jak może on nie chcieć płacić takim wspaniałym, sympatycznym fachowcom? Jak on śmie czegoś od nas wymagać? Naprawdę dzięki wam zaczynam odkrywać jaki jestem żałosny, że chcę tam pracować. Parszywy kapitalizm - tylko kasa i kasa, a co z atmosferą, własnymi genialnymi pomysłami, bo to się liczy, prawda ? I jeszcze jedno - wiecie, chodzi o poniżanie. Kiedyś dostałem opieprz, że schrzaniłem sprawę. Co za tupet - naprawdę się starałem, a on śmiał mnie skrytykować. Jaki jestem z tego powodu nieszczęśliwy. Będę tak jak wy niezłomny w pielęgnowaniu swoich porażek, tak jak wy tego nie zapomnę - za pół roku też będę tu pisał. Na koniec w imieniu zadowolonych pracowników CRL - Dziękujemy wam za to, że nam współczujecie, ale prosimy, wsadźcie sobie wasze żale ... My sobie poradzimy. Życzę szczęścia w nowych firmach, zazdrościmy waszym szefom takich wrażliwych, zdystansowanych pracowników.
    JA

27.05.2011 17:31

Ja też tam pracuję. Mam super dział, wokoło fajnych ludzi, pensję ok, pozostałe warunki też, nie ukrywam, że czasem bywa stresująco, ale czy gdzie indziej nie jest? Przynajmniej mobilizuje mnie to do efektywnej pracy, do przykładania się do tego, co robię, popycha do równania w górę.Wiele się tu uczę i mam nadzieję, że nauczę się jeszcze więcej. Wchodzę na forum wielu firm i wszędzie lecą inwektywy na kadrę zarządzającą - czy to oznacza, że wszędzie jest źle? Nie. To oznacza, że wielu ludzi prezentuje swoim zachowaniem postawę pt. "ja, taki fachowiec, a tak mnie nie doceniają", piszą to ludzie zwolnieni (którzy twierdzą np., że sami się zwolnili - btw bardzo łatwo domyślić się, kto to) lub tacy, którzy w pracy spodziewali się poklepywania po pleckach za to, że po prostu są i pracują. Myślę, że nie wszędzie są np. nagrody pieniężne za pracę i myślę, że nikt nie zaprzeczy, że dobrzy pracownicy są doceniani. A tym niezadowolonym życzę z głębi serca zawrotnych karier w innych firmach :)
    zadowolony

27.05.2011 14:44

Ja pracuję w CRL. Sam chciałem się tam zarudnić i nie żałuję. Ludzie super, warunki pracy też, możliwość rozwoju. Polecam!
    nick

27.05.2011 07:27

A ja stanę w obronie tej firmy. Jestem pracownikiem od kilku ładnych lat, przyzwoicie zarabiam, pracuję w fajnym zespole, wiem czego się ode mnie oczekuje, mam jasno określone cele. Pracuję tu bo chcę. Mam wyższe wykształcenie, kilkunastoletnie doświadczenie zawodowe zdobyte w innych firmach, znam dwa języki obce i z łatwością mogę znaleźć pracę gdzie indziej. Tylko nie chcę. I nikt mi za tę opinię nie płaci ani mnie nie zmusza do jej napisania. A wasze opinie obrażają nie tylko prezesa ale i nas - pracowników. A tak przy okazji to z łatwością można stwierdzić kto jest ich autorem ...

26.05.2011 15:01

Sami dobrzy pracownicy użalają się tu nad sobą, tylko niestety byli. Obwiniają jedną osobę, za los jaki ich spotkał, a nie widzą w tym swoich "zasług". Cały świat jest zły ale ja jestem ok. Jak bylibyście tacy dobrzy za jakich się uważacie to nikt by Was nie zwalniał. Ciężko Wam się pogodzić z porażką czytaj utratą pracy. Sami jakoś nie decydowaliście się na odejście mimo tak ciężkich warunków pracy o jakich piszecie. Nie każdy ma tyle odwagi by przyznać się, że nie dał sobie rady, że wymagania go przerosły. Nikt nikogo w pracy siłą nie trzyma. A obrażanie byłego pracodawcy jest takie łatwe i infantylne.... trzeba było zabrać swoje zabawki wcześniej i iść do innej piaskownicy. Ale kolejnemu potencjalnemu pracodawcy też pewnie napiszecie, że jesteście odpowiedzialni, lojalni, zaangażowani w powierzone obowiązki i posiadacie extra kwalifikacje. Niestety papier przyjmie wszystko ....

14.05.2011 19:17

anonim - 2011-05-14 12:13:18 A na jakie zarobki można tam liczyć i czy aktualnie jest jakieś wolne miejsce pracy? Lubie adrenaline i chcę tam pracować proszę o jakieś namiary. nie chce cie obrazic, ale z takim podejsciem w crl nie popracujesz długo aaa nawet nie wiem czy zaczniesz tam pracowac. Jakie zarobki? Na jakie stanowisko? O co ci chodzi z adrenaliną?

14.05.2011 12:13

14.03.2011 22:19

anonim - 2011-03-14 10:18:58 Czytając wypowiedzi umieszczane na forum doszedłem do wniosku, że większość opisujących firmę osób najnormalniej w świecie żałuje, że się nie sprawdziło bądź z nich zrezygnowano co znacznie podrażniło ich ambicje. Własnie. Ambicje... Jeżeli o tym mowa, to ci którzy ją posiadają wlasnie dlatego pracują już gdzie indziej. Żałowac? Zadajmy sobie pytanie: A czego? Daruj sobie te marne docinki, bo znajac zycie, jeżeli tam pracujesz, to wiadomo, żeeeeee nie potrwa to długo hahaha :)
    pl

07.02.2011 23:40

nic na siłę , mnie tam już nie ma i nie dlatego, że mnie wyrzucili mam swój honor i poczucie własnej wartości , skoro ktoś wymaga szacunku to powinien szanować też innych niestety ale............................................................................ poszanowania dla innych , kultury osobistej , człowieczeństwa itd.itp nie uczą na tych wszystkich ważnych uczelniach ale są tacy , którym nie zależy na tym jak są postrzegani przez innych na szczęście świat jest na tyle sprawiedliwy ,że przychodzi czas kiedy ani zależność służbowa ani wielkość portfela nie mają znaczenia :-)
    antyfa

04.02.2011 10:43

Ciekawe, kogo tak bardzo boli ten 1000 zł? Czyżby okazało się że jego „genialne” pomysły nie zostały wprowadzone w życie? Kobieta pracowała, zasuwała i robiła coś „ponad”, więc dostała – i w czym problem? Może w tym, że nie wszyscy pracownicy na tą nagrodę zasługują, ale aspiracje mają kolosalne? Więc zanim zacznie się pisać głupoty zastanowią się nad konkretnymi propozycjami z korzyścią dla firmy (a przy okazji dla siebie)? Myślę, ze najlepiej zacząć od siebie – a później zacząć ulepszać ( i krytykować) wszystko dookoła...

31.01.2011 23:38

Nieprawda piszemy razem (poprzednie miejsce pracy - Biedronka?) I nie mylmy pielęgniarki ze sprzątaczką ;P (że to pisał niby ktoś taki zorientowany???) Cóż, jakby kasę dawali za darmo, to pewnie byłoby więcej chętnych...
    potencjalny

07.12.2009 21:31

czy ktoś może mi coś przybliżyć na temat tej firmy: atmosfera, jak się pracuje, mniej więcej zarobki na poszczególnych stanowiskach? z góry wielkie dzięki.

Zostaw merytoryczną opinię o CRL Sp. z o.o.