CRL

• Sadków-Górki
  • Bielicha
  • Klwatka Szlachecka

3. Opinie o pracodawcach Radom
  5. Opinie o CRL Sp. z o.o.

Opinie o CRL Radom

Nie przegap nowości o CRL Sp. z o.o.!

XXX

05.07.2026 10:24

Ja też byłam na rozmowie i poruszaliśmy wątek Klienta - chyba coś źle zrozumiałaś, a najgorsze, że nie piszesz co takiego powiedziałaś? Tylko jak zinterpretowałaś wypowiedź drugiej strony. Klient jest najważniejszy dla każdej firmy która żyje dzięki klientom, ale nie za wszelką cenę - ja np. miałam taką sytuację w poprzedniej firmie że klient nam nie płacił - to co mieliśmy dalej z nim współpracować? Więc analizując Twoją wypowiedź w takiej sytuacji firma mogłaby nie istnieć. Lub jeśli Klient oczekuje takiej ceny - co spowodowałoby że firma nie zarabia tylko np. musi dokładać żeby obsługiwać takiego Klienta. No właśnie wtedy też przyszłość takiej firmy jest zagrożona. Mnie się podoba takie podejście bo jest dbałość o Klienta ale przede wszystkim o istnienie firmy, o zarabianie pieniędzy dzięki czemu mogą się rozwijać. Polecam.
    Anka

03.07.2026 12:38

Zdecydowanie polecam pracę w CRL w Zwoleniu. Na rozmowach i na początku współpracy można usłyszeć wiele obietnic, a później rzeczywistość potrafi wyglądać równie dobrze. Organizacja pracy jest uporządkowana, komunikacja działa, a pracownik nie zostaje sam z problemami i presją czasu. Wymagania są wysokie, natomiast szacunek, wsparcie i jasne zasady idą z nimi w parze. Zamiast zwykłej współpracy można odnieść wrażenie, że ważne jest nie tylko wykonanie planu, ale również zainteresowanie tym, jak odbija się to na ludziach. Atmosfera bywa mobilizująca, a zgłaszanie problemów daje poczucie, że ktoś rzeczywiście chce je rozwiązać. Przed podjęciem pracy warto oczywiście dokładnie sprawdzić warunki, dopytać o realny zakres obowiązków, system wynagrodzeń i sposób rozliczania pracy — i dobrze, gdy to, co zostanie przedstawione na początku, znajduje później potwierdzenie w praktyce. W firmie często podkreśla się hasło, że „klient jest najważniejszy”. Dobrze, że w praktyce pracownik jest traktowany z podobnym szacunkiem — bo to właśnie pracownicy obsługują klientów, rozwiązują problemy i budują wizerunek firmy. Dzięki nim nawet najlepsze hasła nie pozostają tylko pustymi słowami.

XYZ

04.07.2026 17:47

A to dziwne, ponieważ kiedy na rozmowie o pracę w tej firmie powiedziałam, że w pracy klient jest dla mnie najważniejszy to usłyszałam, że z takim podejściem firma zbankrutowałaby przeze mnie. Dlatego trochę mi się gryzą te opinie z rzeczywistością, ale to już nie mnie oceniać:)

Janina

04.07.2026 15:19

Dobre miejsce na start zawodowy. Można zdobyć pierwsze doświadczenie, nauczyć się pracy w zespole i poznać, jak wygląda praca w sporej firmie. Obowiązki są jasno określone, a jeśli ktoś chce się rozwijać i angażuje się w swoją pracę, ma szansę zdobyć cenne umiejętności i szybki awans finansowy i zawodowy.

03.07.2026 12:44

Polecam współpracę z CRL byłam na rozmowie - zostałam zapoznana z miejscem pracy oraz z zakresem obowiązków. Pierwszy raz spotkałam się z takim zaangażowaniem rekrutera który oprowadził mnie po firmie, przedstawił jak będzie wyglądało moje stanowisko pracy oraz jakie są wymagania. Bardzo mi się to podobało dostałam jasne wytyczne i plan mojego wdrożenia oraz warunki na kolejne miesiące współpracy. Wreszcie firma poukładana, gdzie każdy wie co ma robić. Otrzymałam też materiał do nauki - wiem że wszystko zależy ode mnie.
    Anka

03.07.2026 12:23

Zdecydowanie nie polecam pracy w CRL w Zwoleniu. Na rozmowach i na początku współpracy można usłyszeć wiele obietnic, ale później rzeczywistość potrafi wyglądać zupełnie inaczej. Organizacja pracy jest chaotyczna, komunikacja kuleje, a pracownik często zostaje sam z problemami i presją czasu. Wymagania są wysokie, natomiast szacunek, wsparcie i jasne zasady nie zawsze idą z nimi w parze. Zamiast normalnej współpracy można odnieść wrażenie, że najważniejsze jest wykonanie planu za wszelką cenę, bez większego zainteresowania tym, jak odbija się to na ludziach. Atmosfera bywa napięta, a zgłaszanie problemów nie daje poczucia, że ktoś rzeczywiście chce je rozwiązać. Przed podjęciem pracy warto bardzo dokładnie sprawdzić warunki, dopytać o realny zakres obowiązków, system wynagrodzeń i sposób rozliczania pracy. Lepiej nie opierać decyzji wyłącznie na tym, co zostanie przedstawione na początku. W firmie często podkreśla się hasło, że „klient jest najważniejszy”. Szkoda tylko, że w praktyce pracownik nie zawsze jest traktowany z podobnym szacunkiem (usunięte przez administratora)To właśnie pracownicy obsługują klientów, rozwiązują problemy i budują wizerunek firmy, więc bez nich nawet najlepsze hasła pozostają tylko pustymi słowami.
    NOSOROŻEC

17.06.2026 14:43

Jestem obecnym pracownikiem CRL. Dostaję powiadomienia z GoWork i szczerze mówiąc, po przeczytaniu niektórych opinii byłem mocno zdziwiony. Nie twierdzę, że firma jest idealna, bo takiej nie ma, ale część komentarzy ma niewiele wspólnego z rzeczywistością, którą znam na co dzień. Pracuję tutaj od kilku lat i widzę firmę od środka. Mamy dużo pracy, wysokie wymagania i ambitne cele, ale jednocześnie stabilne zatrudnienie, terminowe wynagrodzenia i realne możliwości rozwoju. Jeśli ktoś jest zaangażowany, to jest zauważany i ma szansę awansować lub rozwijać kompetencje. Największym atutem są ludzie – zarówno współpracownicy, jak i wielu przełożonych, którzy faktycznie pomagają rozwiązywać problemy. Dlatego postanowiłem napisać tę opinię, bo obraz firmy przedstawiany przez część komentujących nie pokrywa się z moimi doświadczeniami.
    AAA

17.06.2026 18:05

Popieram w 100% jestem aktualnie na pracy wakacyjnej - i jestem bardzo zadowolona. Mam ustalone zadania, mogę nauczyć się nowych rzeczy, doszkalam się z excella. Mimo że jestem młoda to traktują mnie bardzo poważnie a zadania są dobrze dobrane do moich umiejętności. Cenię sobie osobę która się mną zajmuje bo dzieli się ze mną swoją wiedzą i bardzo mi się podoba że angażuje mnie w nowe zadania które są dla mnie bardzo ciekawe.
    NOSOROŻEC

18.06.2026 18:37

To dość ciekawe, że gdy ktoś napisze negatywną opinię, uznaje się ją za szczerą, a gdy pozytywną, od razu pojawiają się sugestie o opłacaniu komentarzy.... Po prostu jestem obecnym pracownikiem i mam inne zdanie. Tak samo jak Ty masz prawo do swojej opinii, ja mam prawo do swojej. Korzystam z tego prawa i się wypowiadam tak jak uważam.
    Bogdan

15.06.2026 08:23

Pracowałem w CRL kilka lat i odszedłem, bo wydawało mi się, że w innej firmie będzie więcej możliwości rozwoju i lepsze warunki. Dziś, z perspektywy czasu, mogę powiedzieć, że w obecnej pracy nie wszystko wygląda tak dobrze, jak na rozmowie kwalifikacyjnej. W CRL doceniam przede wszystkim stabilność zatrudnienia - wypłaty na czas i z umową!, dobrą organizację pracy i ludzi, z którymi współpracowałem. Firma stawia wysokie wymagania, ale daje realne wsparcie i możliwość rozwoju i dobrego zarobku. Dopiero po zmianie pracy zauważyłem, jak wiele rzeczy w CRL działało sprawnie i było po prostu dobrze poukładanych.
    ANTONI

17.06.2026 18:06

Mam podobne doświadczenia - niestety na rynku jest coraz mniej takich pracodawców. Zwłaszcza w Zwoleniu i okolicach masakra jest z zatrudnieniem na umowę, nie mówiąc o wynagrodzeniu na czas. Słyszałem że dobrze płacą jak na ten rynek zwłaszcza jak ktoś ma chęci do pracy i do nauki.
    Bartek

15.06.2026 09:47

Obecnie pracuję w innej firmie, ale często wracam myślami do czasu spędzonego w CRL. Odszedłem przekonany, że trawa po drugiej stronie jest bardziej zielona. Rzeczywistość jest jednak inna.... W CRL panowała atmosfera współpracy, a przełożeni byli wymagający, ale jednocześnie otwarci na rozmowę i nowe pomysły. Firma inwestowała w rozwój pracowników i dawała poczucie bezpieczeństwa. Szczególnie doceniam kulturę organizacyjną oraz to, że każdy wiedział, jakie są cele i oczekiwania. Dzisiaj wiem, że nie jest łatwo znaleźć pracodawcę, który potrafi połączyć profesjonalizm z ludzkim podejściem. CRL zdecydowanie należało do takich miejsc. Pozdrawiam Cię Boguś!
    Aktualny Klient z Małopolski

08.06.2026 22:58

Jako klient tej firmy potwierdzam, że współpraca przebiega na bardzo wysokim poziomie. Firma świadczy kompleksową usługę wynajmu i serwisu odzieży roboczej, a jej profesjonalizm, organizacja pracy oraz podejście do klienta wyraźnie wyróżniają ją na rynku. Korzystaliśmy wcześniej z usług konkurencji i różnica jest naprawdę zauważalna – pod względem jakości obsługi, terminowości oraz nowoczesnych rozwiązań są o niebo lepsi. Widać, że za sukcesem firmy stoją konkretne kompetencje, doświadczenie i ciągły rozwój. Z mojej perspektywy mogę ją zdecydowanie polecić.
    INNOWACYJNA

08.06.2026 12:50

Firma od 2001 zajmuje się kompleksową usługą wynajmu i serwisu odzieży roboczej, ochronnej i szaf odzieżowych (a nie szyciem ubrań). Swoje produkty i usługę opiera na innowacyjnych rozwiązaniach, w oparciu o procesy, technologie, systemy informatyczne, patent oraz systemy jakościowe, czym wyróżnia się na rynku. To dla tych którym się wydaje, że wiedzą lepiej czym zajmuje się firma i nie zadali sobie trudu, żeby się dowiedzieć (nawet nie przeczytali za co otrzymali nominację do granitowego tulipana), ale za to potrafią mijać się z prawdą umieszczając anonimowe wpisy i obrażać innych, no i wiedzą lepiej niż przedstawiciele Izby. Nie ma jak wpisy anonimowych hejterów "cieszących" się z sukcesów firm z radomskiego rynku działających na terenie całego kraju i stale się rozwijających.
    Echo dnia

31.05.2026 23:46

Ej chyba spoko firma, bo napisali o niej w Echu Dnia, że dostała nominacje do nagrody jako najbardziej innowacyjna firma tego roku! Widać coś ciekawego robią! Idę na rozmowę jutro, zapytam
    GRANITOWY TULIPAN

01.06.2026 12:56

Potwierdzam, nie tylko na echu dnia można o nich poczytać także na innych portalach. Super wyróżnienie - gratuluję. W kategorii Innowacyjna Firma Roku nagrodzono firmy, które innowacyjność traktują nie tylko jako zastosowanie rozwiniętych technologii, ale przede wszystkim umiejętnie tworzą dzięki nim nowe rozwiązania, odpowiadając na potrzeby rynku i odważnie patrzą w przyszłość. To firmy, które poprzez kreatywność, rozwój i nowoczesne podejście wyznaczają kierunki zmian w swoich branżach oraz wzmacniają potencjał gospodarczy regionu radomskiego.
    Disrupt

01.06.2026 23:20

jaja se robicie? to firma, która szyje ubrania robocze, co w tym innowacyjnego? właściciel za nieruchomości sąsiadów chciał zapłacić 400.000 zł - dom z działką i budynkiem użytecznym kabareciarz a nie firma innowacyjna
    PRACUJĄCY

11.02.2026 13:21

Firma bardzo dba o jakość usług i pracuje zgodnie z wytycznymi, których trzeba przestrzegać. Jeśli ktoś nie potrafi tak pracować to musi szukać czegoś innego. Ja jestem zadowolony - moja poprzednia firma nie wymagała jakości, terminowości i pracy zgodnie z procedurami i niestety się zamknęła. Tutaj mam możliwość rozwoju - firma kładzie duży nacisk na podnoszenie kwalifikacji - mnie to pasuje. Ale nie każdy lubi się uczyć.

23.05.2026 12:37

U mnie było podobnie - firma zamknięta a mój fajny zespół pracowników ruszył na poszukiwanie pracy. Doceniam że tyle lat są na rynku to dużo mówi zwłaszcza tym którzy mają podobne doświadczenia jak ja. A że wymagają odpowiedniej jakości i szukają dobrych ludzi - nic zaskakującego bo niby jak inaczej mieliby się utrzymać na rynku. Widać że ktoś tam na górze myśli o przyszłości nie tylko firmy ale także tych wszystkich którzy są lub będą zatrudnienie. Szacun.
    PRACOWNIK

29.05.2026 08:20

Potwierdzam - mają bardzo wysokie wymagania i standardy pracy, co przekłada się na jakość usługi.
    Marta

16.03.2026 17:52

Dzisiaj byłam na rozmowie. Po przeczytaniu zamieszczonych na forum opinii trochę obawiałam się jej przebiegu, ale jak się okazało całkowicie niepotrzebnie! Rekrutacja przebiegła sprawnie i w bardzo rzeczowej atmosferze. Od początku otrzymałam jasne informacje dotyczące warunków pracy, zakresu obowiązków oraz zasad wynagradzania. Rozmowa była konkretna, bez zbędnych formalności, a wszystkie pytania zostały szczegółowo wyjaśnione. Doceniam przede wszystkim przejrzystość procesu oraz profesjonalne podejście osób prowadzących spotkanie. Całość przebiegła w przyjaznej, ale jednocześnie merytorycznej atmosferze. Na podstawie dzisiejszego spotkania mogę ocenić proces rekrutacyjny bardzo pozytywnie. Czekam na odpowiedź czy uda mi się dostać...

23.05.2026 12:32

Ja także uczestniczyłam w rozmowie i mam takie same wrażenia. Nic strasznego się na niej nie dzieje - normalna rozmowa. Polecam, tym bardziej że widziałam że dają też szansę młodym ludziom. Popieram bo gdzie dzieciaki mają się czegoś nauczyć.
    Renia

21.05.2026 22:21

Pffff… ale żeście nastraszyli… kolejny raz potwierdza się, żeby nie czytać opinii tylko samemu sprawdzić bo okazują się zwykłymi wysrywami!! Byłam, rozmawiałam, bardzo standardowe pytania. Ktoś kto pisze, że trudne, dziwne, nie był chyba nigdy na rozmowie w korpo! Tam to pytają o abstrakcyjne rzeczy, typu „ kim chciałbyś być? jednorożcem czy gumisiem z bajki?” I wtedy czujesz ten galop myśli i niemal wiatr we włosach xD A w CRL o co pytają? O doświadczenie, o poprzednie prace, o to w czym jest się dobrym a czego człowiek nie lubi robić… Ciężkie pytania? Mi to wyglada na faktyczne zainteresowanie i chęć dłuższej współpracy niż przemielenie w maszynce rekrutacyjnej…
    Pies na prace

23.05.2026 08:20

Potwierdzam
    Pies na prace

23.05.2026 07:50

Byłem. Rozmawiałem. Prace dostałem. Rozmowa „pro”. Polecam.
    Pracownik biurowy

19.05.2026 17:42

Robert

Przebieg rekrutacji Byłem pracodawcą i cieszę się, że już nie jestem!!! to co piszecie KANDYDACI utwierdza mnie, że to przez takich jak WY zamknąłem firmę! Teraz jestem pracownikiem, rozumiem ta perspektywę, bo dzisiaj jestem na tym miejscu, ale trochę realizmu ! Byłem na rozmowie w CRL. Pytania były konkretne a rekrutujący dociekliwi! Kulturalnie, krótko i na temat. Nie dostałem pracy na stanowisko, na które aplikowałem, ale w sumie nie dziwię. Nie miałem wiedzy ani doświadczenia. Gdybym kiedyś postępował tak samo przy rekrutacjach jak obecnie w CRL być może miałbym jeszcze firmę, a tak.. . Ogarnijcie się ludzie! Każdy chce zarabiać jak najwięcej, ja też, ale wiem jak ciężko zarobić na NASZE pensje! Szanujmy przedsiębiorców w Polsce, że jeszcze chce im się użerać ze wszystkimi i na każdym froncie, nawet z kandydatami. Pytania Nie mam pytan

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
    #PracownikBiurowy
    Rekrutacja

12.05.2026 11:42

Wyciągając esencję, zostałem zaproszony na rozmowę o pracę a odbyłem przesłuchanie przeprowadzone w psychopatycznym tonie. Nie polecam, chyba że komuś pasują takie warunki.
    JACEK

14.05.2026 00:08

(usunięte przez administratora) NIE DOSTAŁEŚ/DOSTAŁAŚ ANGAŻU I BEZCEREMONIOLNIE OBRAŻASZ I DYSKREDYTUJESZ ,OCZYWIŚCIE ANONIMOWO! CHOCIAŻBY TEN FAKT JEST POTWIERDZENIEM TRAFNOŚCI DECYZJI ODMOWNEJ. NIE POTRAFISZ Z KULTURĄ ODEBRAĆ NEGATYWNEJ INFORMACJI,DLA TAKICH NIE MA MIEJSCA W TEJ ORGANIZACJI. JEST TO JEDNA Z PODSTAWOWYCH UMIEJĘTNOŚCI WYMAGANA W TEJ FIRMIE. NALEŻY PRZYCZYN TEJ DECYZJI SZUKAĆ W SWOIM ZAPREZENTOWANIU SIĘ A ZWŁASZCZA TAKIMI A NIE LEPSZYMI DOKUMENTAMI APLIKACYJNYMI, A NIE ZWALAĆ WINY ZA SWOJE NIEPOWODZENIE NA INNYCH,CAŁY OTACZAJĄCY ŚWIAT do rzeczy (usunięte przez administratora) NA SWOJE DOBRE CV PRACUJE SIĘ PRZEZ SZEREG LAT ZAWIEDZIONA PRZEBIEGIEM SPOTKANIA GŁOŚNO OCENIA ŻE DOSTAŁA SZEREG ZASKAKUJĄCYCH PYTAŃ A NIE TAKICH JAKICH OCZEKIWAŁA NA MOJĄ PROPOZYCJĘ ABY SAMA TERAZ ODPOWIEDZIAŁA NA NIE POSTAWIONE PYTANIA MILCZY! WYCHODZI BEZ POŻEGNANIA . STUDIA INŻYNIERSKIE UKOŃCZYŁA W LUTYM 2025 R. DO DZISIAJ NIE WYKAZUJE ZATRUDNIENIA. WYSTRCZY? dla mnie aż nad to DRODZY KANDYDACI na sukces pracuje się latami . oceniamy Cv i formularz postawę na spotkaniu typ osobowości ,SPOSÓB REAKCJI NA CZĘSTO NIEWYGODNE PYTANIA POZWALAJĄCE OCENIĆ NAM KANDYDATA W INNYM KONTEKŚCIE, NIE KONIECZNIE TYM JEDYNYM KTÓRY SAM STARA SIĘ PRZEDSTAWIĆ. Kto kieruje się opiniami innych nie powinien aplikować!
    Przestroga

08.02.2026 10:55

UWAGA NA OFERTĘ PRACY W CHARAKTERZE KIEROWCA - SERWISANT, Trzeba bardzo kochać pracę żeby pracować tyle godzin bez urlopu, na wlasnej działalności, kuszą premią ale nikt nie wspomina że jest ona bardzo ulotna i zależy od uznania (usunięte przez administratora) oraz od reklamacji (usunięte przez administratora)
    Były pracownik crl

12.05.2026 20:00

To nie był mój komentarz ale potwierdzam z przyjemnością jako były pracownik że tak jest jak napisał niedoszły kandydat na kierowcę
    JACEK

13.05.2026 23:16

P CZERKIES NIE MOŻESZ PAN ZNALEŻĆ PRACY ? NIC PAN NIE MIAŁEŚ DO POWIEDZENIA NA ZEBRANIU KIEROWCÓW NA ZGŁASZANE NIEZGODNOŚCI POWTÓRZĘ INNI CO KWARTAŁ ODBIERALI ZASŁUŻONE PREMIE OD 8-12 TYSIĘCY A JEDYNIE TY OTRZYMAŁEŚ ZERO.JAKO JEDYNY NIE ZASŁUZYŁEŚ NA NAGRODĘ PS DO FIRMY WRACA KOLEJNY KIEROWCA POPRZEDNIO PRACOWAŁ W 2010 R
    KIEROWCA

13.05.2026 09:22

Chyba komuś jednak jest szkoda tej współpracy skoro non stop ma coś do powiedzenia... Jestem kierowcą, który po kilkunastu latach wraca do współpracy z firmą CRL. Z tego co czytam to kolejnym - więc to o czymś świadczy. Zarówno wtedy jak i teraz jestem bardzo zadowolony z warunków i możliwości jakie daje firma - trzeba oczywiście realizować to do czego się człowiek zobowiązuje decydując się na ustalone warunki współpracy. Pomimo, że już kiedyś pracowałem to od nowa zostałem wdrożony - za co firma zapłaciła i mam wsparcie w dziale obsługi i nie tylko. Polecam firmę - wymaga, bo stawia na wysoką jakość usług, ale przede wszystkich uczciwie i rzetelnie wypełnia wszystkie swoje zobowiązania. A nawet daje więcej niż musi.
    Jack

24.04.2026 18:22

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej. W miarę ok, rzeczowo. Śmieszyła mnie jedynie postawa pana rekrutującego, być może i ukończył jakieś szkoły psychologiczne, ale jak dla mnie to domorosły psycholog, którego psychoanaliza była żenująca, a jak widze po rotacji pracowników i ofert pracy z tej firmy, jednak pan psycholog nie wybiera właściwie osób do współpracy, skoro za pół miesiąca znowu pojawia się to samo ogłoszenie. Mimo, że dało się odczuć złudne poczucie wyższości, wypowiedzi kulturalne.
    kandydat

27.04.2026 14:45

miałem taką samą sytuacje, na udzielone odpowiedzi na pytania przewracał oczami. Na temat stanowiska pracy, sposobu zatrudnienia itd nie zostało nic powiedziane, jedyne informacje na ten temat, to te które widniały na ogłoszeniu. Nikt nawet nie zapytał czy jako kandydat mam jakieś pytania do pracodawcy. Współczuję osobie, której będzie to pierwsza rozmowa rekrutacyjna, bo może się zrazić.

07.05.2026 20:23

Wow naprawdę nie odpowiedzieli Ci na pytania? Aaaaa przecież ich nie zadałeś? No cóż wcale mnie to nie dziwi, że nie odpowiadają na nie zadane pytania. I do kogo te pretensje? Ja zapytałem o to co mnie interesowało i uwaga odpowiedzieli.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CRL?

Kontakt - CRL Sp. z o.o.

Racławicka 8/10 26-600 Radom

Branża główna: Pralnie i czyszczalnie
    Do Pani Karoliny

07.05.2026 20:18

Droga Karolino, informują też, że „będą mogli skontaktować się wyłącznie z wybranymi kandydatami.” Wiem, mnie też nie było miło jak nie dostałam tej pracy choć bardzo chciałam, widać tak jak Ty. Jak tak bardzo nie polecasz to po co tyle razy aplikowałaś - trochę nie ma to sensu. Przecież wiadomo, że nie jesteśmy sami na rynku i mamy konkurencję - przede mną na rozmowie była osoba i za mną też. Sporo też osób jest zatrudnionych więc rekruterzy widać mają efekty. Ja polecam pomimo odmowy - potrafię się z tym pogodzić i nie wylewać swoich frustracji opluwając anonimowo. To nie fair. Masz rację nie aplikuj więcej widać nie masz szans się tam dostać i chyba nie tylko tam skoro nadal poszukujesz pracy, lub znowu poszukujesz pracy - skoro non stop otrzymujesz negatywną odpowiedź. Jeśli lepiej znasz się na HR to może z pracownika administracyjnego się przekwalifikuj - wtedy może wreszcie w jakiejś firmie Ci się uda. Powodzenia. Ja polecam - na każdym etapie informacja zwrotna, szybka decyzja i konkretna rozmowa. A to że nie zawsze się uda to normalne. W końcu trochę nas jest na rynku.
    Karolina

07.05.2026 11:57

Aplikowałam wielokrotnie na różne stanowiska i za każdym razem taka sama odpowiedz: "Dziękujemy za złożenie aplikacji na stanowisko Praca administracyjno-biurowa i czas poświęcony na wypełnienie kwestionariuszy aplikacyjnych. Po etapie selekcji aplikacji informujemy, że na ten moment nie możemy zaprosić Ciebie na rozmowę rekrutacyjną. Życzymy sukcesów w rozwoju kariery zawodowej. Zespół CRL Sp. z o.o." Jestem osobą posiadającą doświadczenie w pracy biurowej i już kiedyś byłam u nich na rozmowie (II etap), ale wtedy nie wyszło, a teraz non stop dostaję taką samą odpowiedź. Może nich osoba rekrutująca zmieni posadę, bo widać nie nadaje się do tej pracy. Więcej wspólnego z HR i kadrami posiadam ja niż ten człowiek. Więcej nie zaaplikuję i nie polecam nikomu

26.04.2026 11:07

A mnie śmieszą takie wpisy - świadczące o braku wiedzy na temat rynku pracy i rotacji w firmach. To nic zaskakującego, że firmy które mają potencjał i chcą się rozwijać szukają dobrych ludzi na rynku, którzy są odpowiednio dopasowani do organizacji. I co w tym złego, że po okresie próby rezygnują z dalszej współpracy - zarówno pracownik jak i pracodawca mogą tak zdecydować. Zobacz sobie ogłoszenia z innych firm - ja patrzę na to inaczej jeśli firma chce zatrudniać to bardzo dobry znak w przeciwieństwie do firm, które się zamykają na rynku lub zwalniają pracowników - za chwilę 140 osób z naszego rynku zacznie szukać pracy i proponuję skoncentrować się na tym co zrobić, żeby być konkurencyjnym kandydatem, jak podnieść swoje kwalifikacje, żeby dostać pracę, co z tej rozmowy wykorzystać na przyszłość. Rynek pracy z poprzednich lat zmienił się - na rynek wchodzą młodzi ludzie, którzy "szukają doświadczenia" - można by się zastanowić dlaczego w tak młodym wieku mają tyle prac z tak krótkimi okresami zatrudnień. Ja jestem zadowolona z rozmowy - fakt padały trudne pytania - na które ciężko mi było odpowiedzieć, ale potraktowałam to jako coś nad czym mogę popracować. Mimo, że aplikowałam na inne stanowisko to firma doceniła moje dotychczasowe doświadczenie i moje kursy, w które sama zainwestowałam i jestem dalej w procesie tylko na takie stanowisko które jest bliższe mojemu sercu. Doceniam to, że patrzą tak szeroko na kandydata i dają szanse - może pomaga im ta wiedza psychologiczna.
    Janek

20.03.2026 22:41

Byłem dzisiaj na tej sławetnej rekrutacji. Rety, ludziska… ale jesteście wrażliwi!!! Rozmowa jak rozmowa – nikt tam nie jest od głaskania po głowie. To rekrutacja do pracy, a nie casting na najlepszą psiapsi w życiu. Jak ktoś oczekuje miłej pogawędki przy kawce i komplementów, to chyba pomylił kontekst. U mnie był konkret, a nie jak gdzie indziej lanie wody przez pół godziny i zero wiadomości zwrotnej! Doceniam i polecam!
    Doświadczony

13.04.2026 16:36

Potwierdzam

13.04.2026 18:03

Bardzo dobrze napisane - też potwierdzam. Super konkretna rozmowa bez obiecywania nie wiadomo czego - nie rozumiem czemu ludzie tak bardzo wolą obiecanki które nic nie mają wspólnego z rzeczywistością a tak bardzo oburzają się jak rozmowa jest skoncentrowana na zdobyciu potwierdzenia tego co w CV w bardzo rzeczowy sposób.
    Tomasz

04.04.2026 17:12

Byłem na rekrutacji w firmie CRL i niestety mam bardzo negatywne odczucia. Spotkanie trwało około 9–10 minut. Pani rekruterka była miła i uprzejma, natomiast drugi rozmówca – mężczyzna – od samego początku sprawiał bardzo nieprofesjonalne wrażenie. Nie przedstawił się, nie podał ręki na powitanie, mimo że byłem od niego wyraźnie młodszy. Pierwsze pytanie zostało zadane w pretensjonalnym tonie – dotyczyło powodów odejścia z poprzedniej pracy. Kolejne pytania również były formułowane w podobny sposób, nawet te dotyczące moich studiów i przedmiotów. Atmosfera była napięta i nieprzyjemna. Rozmowa była bardzo krótka i chaotyczna. Nie uzyskałem praktycznie żadnych informacji o firmie ani o stanowisku. Na koniec zostałem po prostu pożegnany – rozmówca otworzył drzwi i dał do zrozumienia, że mam wyjść. Nie wiem, czy firma celowo stosuje stresujące podejście wobec kandydatów, aby sprawdzić ich odporność, ale całe doświadczenie było nieprzyjemne. Osobiście odradzam aplikowanie lub sugeruję samodzielnie przekonać się, jak wygląda proces rekrutacji. Dodając na sam koniec iż bardzo bym chciał aby ta opinia nie przeszła obojętnie. Ponieważ skargi na Pana rekrutera są notoryczne i jak widać nie jest to osoba na właściwym stanowisku.
    Konrad

17.03.2026 20:15

Brałem udział w rekrutacji i zostawiam dobre wrażenie po całym procesie. Kontakt konkretny, szybki, bez zbędnego przeciągania. Duży plus za podejście do wynagrodzenia – widełki, które podałem na etapie aplikacji, zostały zaakceptowane, co było dla mnie sporym zaskoczeniem. Widać, że firma ma wymagania i stawia na jakość, ale jednocześnie jest gotowa za to normalnie zapłacić, a nie ciąć koszty jak wiele innych miejsc. Jeśli ktoś jest na początku drogi i chce się rozwijać, a przy tym być traktowany poważnie (również finansowo), to zdecydowanie warto spróbować i wysłać CV.

16.03.2026 17:24

Jako pracownik mogę potwierdzić, że firma zapewnia stabilne zatrudnienie oraz jasne zasady współpracy. Wynagrodzenie składa się z części podstawowej oraz premii uzależnionej od jakości wykonywanej pracy i przestrzegania obowiązujących procedur. W praktyce oznacza to, że osoby rzetelnie wykonujące swoje obowiązki mogą liczyć na uczciwe i przewidywalne warunki finansowe. W zespole pracuje wiele osób z wieloletnim stażem, co samo w sobie świadczy o stabilności firmy i dobrej atmosferze pracy. Zdarzają się również powroty pracowników po przerwie, co pokazuje, że warunki współpracy są oceniane pozytywnie także z perspektywy czasu. Jak w każdej firmie, zdarzają się różne opinie, jednak zdecydowana większość pracowników docenia jasne zasady, możliwość rozmowy o problemach oraz realne powiązanie premii z jakością pracy i odpowiedzialnością za powierzony sprzęt. Moje doświadczenia ze współpracy są pozytywne.
    Jurek

14.03.2026 10:16

Rekrutacja przebiegła bardzo sprawnie i w przyjaznej atmosferze. Cały proces był dobrze zorganizowany, a komunikacja z rekruterami szybka i konkretna. Otrzymałem jasne informacje na temat stanowiska, zakresu obowiązków oraz kolejnych etapów rekrutacji. Na każdym etapie czułem, że mój czas jest szanowany, a rozmowa prowadzona była w sposób profesjonalny i partnerski. Bardzo pozytywne doświadczenie. Bez zbędnego przeciągania procesu. Polecam!
    Kierowca

05.03.2026 20:58

Ja też uważam że rozmowa była rzeczowa i bardzo konkretna. Brałem udział w rekrutacji na kierowcę / serwisanta. Jak dobrze że nie przejmowałem się tymi bzdurnymi negatywnymi komentarzami inaczej dzisiaj nie miałbym bardzo dobrej pracy. Idealnej dla mnie. Wreszcie jako kierowca mam czas dla rodziny - wracam codziennie do domu. Na rozmowie przedstawiono mi jak będzie wyglądał dalszy proces, dostałem materiały do zapoznania się oraz informację co będzie podlegało ocenie i najważniejsze firma daje możliwość spróbowania i zobaczenia jak wygląda praca. Wszystko to co mówili i pisali w ogłoszeniu i podczas rozmów się sprawdziło w 100%. Po zatrudnieniu przeszedłem cykl szkoleń zanim zacząłem samodzielnie jeździć. Super jest to że w razie niejasności zawsze inni kierowcy lub Panie z działu obsługi chętnie pomagają. Mam stałe trasy, tych samych Klientów. Polecam. A i jeszcze jedno - na chwilę obecną rekrutacja na to stanowisko zakończona 😊.
    Jola

05.03.2026 09:55

Też byłam rekrutowana do tej firmy i mam inne wrażenia. Rozmowa była dość wymagająca, ale w mojej ocenie normalna jak na większą organizację. Rekruterzy zadawali sporo szczegółowych pytań i momentami byli bardzo konkretni, ale nie odebrałam tego jako brak kultury. Atmosfera była raczej rzeczowa niż „przyjazna pogawędka”, ale dla mnie to akurat nic dziwnego przy rekrutacji. Ostatecznie nie przeszłam dalej, ale nie mam poczucia, że zostałam potraktowana nie w porządku. Na plus szybka odpowiedź od pracodawcy. Uważam, że warto spróbować...
    Jadźka

04.03.2026 21:07

Widzę ostatnio dużo wpisów, co skłoniło mnie do napisania mojej opinii. Ja też byłam w tej firmie na rozmowie i szczerze mówiąc nie potwierdzam tak złych doświadczeń. U mnie rozmowa była raczej rzeczowa i momentami nawet dość luźna. Rekruterzy zadawali sporo pytań,często drążyli temat, zadając pytanie "dlaczego?" ale nie odebrałam tego jako złośliwości czy lekceważenia – raczej chcieli dobrze poznać moje doświadczenie i kompetencje. Dla mnie była to oznaka zainteresowania, co odbieram na plus. Wiadomo, że rozmowy o pracę bywają stresujące i czasem można odebrać pewne rzeczy bardziej emocjonalnie, ale u mnie nie było żadnych sarkastycznych komentarzy ani dziwnych uwag. Wyszłam z poczuciem, że rozmowa była fair i profesjonalna.
    Zatrudniona

04.03.2026 19:48

Dla mnie rozmowa była wymagająca ale oceniam ją pozytywnie. Uświadomiła mi pewne rzeczy, nad którymi popracuję. Rozmowa otwarta i szczera - bez owijania i dla mnie to super. Atmosfera dla mnie normalna. Otrzymałam propozycję od razu na spotkaniu - widzę że gro opinii jest umieszczana przez osoby którym się nie udało, pewnie dlatego piszą niepochlebne rzeczy, co nie jest uczciwe. Coś o tym wiem bo kiedyś sama zatrudniałam ludzi i mam doświadczenie trochę z innej strony. Oj mogłabym opisać wiele niepochlebnych rzeczy na temat pracowników. W sumie szkoda, że nikt nie założył takiego portalu. Jeśli komuś się nie podoba na rozmowach to może załóżcie własną firmę, wtedy będziecie mogli prowadzić rekrutacje tak jak Wam się będzie podobało. Swoją drogą w prawie każdym CV jest odporność na stres, radzenie sobie w trudnych sytuacjach, otwartość na rozwój itd. Tylko jak to sprawdzić na rozmowie? Wiadomo, że pracownicy próbują się przedstawić z najlepszej strony a błędy rekrutacyjne kosztują. Pomyślcie o tym, spijanie sobie z dzióbków nie da rzetelnych informacji. Chyba że wolicie udawać że wszystko jest ok pod przykryciem cudownej atmosfery a później zmierzyć się z inną rzeczywistością - ja tak miałam w poprzedniej firmie, więc jak ktoś nie chce to nie musi składać swojego CV przecież rynek jest jaki jest. Powodzenia. Ja polecam.
    Niedoszły pracownik tej firmy.

04.03.2026 19:43

Chciałbym przestrzec przed procesem rekrutacyjnym w tej firmie. Moja rozmowa była najbardziej upokarzającym doświadczeniem zawodowym, jakie mnie spotkało. Od samego wejścia atmosfera była gęsta – rekrutująca kobieta zmierzyła mnie wzrokiem od góry do dołu, nie siląc się nawet na cień uśmiechu czy uprzejmości. Z kolei pan prowadzący rozmowę zachowywał się skrajnie lekceważąco – na moje odpowiedzi reagował przewracaniem oczami i sarkastycznymi uwagami. To przykre, że w tak dużej firmie, która chwali się tradycjami, standardy traktowania drugiego człowieka są na tak niskim poziomie. Jeśli szukacie pracy, w której szanuje się pracownika, omijajcie to miejsce szerokim łukiem. Szkoda Waszego czasu i nerwów na ludzi, którzy nie znają podstaw kultury osobistej.
    #PracownikProdukcji
    Agnieszka

04.03.2026 18:31

W 100% się zgadzam z komentarzem poniżej. Niestety najgorsza rozmowa rekrutacyjna na jakiej byłam, a w zasadzie można by to było nazwać roastem na kandydata, ponieważ w taki sposób były zadawane pytania i prowadzona rozmowa😊 Nie wiem czy to miało na celu zniechęcić kandydata, czy może sprawić, żeby poczuł się gorzej😅Pan, który przeprowadza rekrutacje nawet się nie przedstawi, więc nie mamy pojęcia z kim rozmawiamy. Zadawane pytania w żaden sposób nie miały związku ze stanowiskiem, na które aplikowałam. Bardzo dziwna atmosfera na spotkaniu. Uważam, że na rozmowie o pracę zarówno kandydat jak i pracodawca powinien przedstawić się jak najlepiej, niestety w tym przypadku pracodawca wypadł bardzo słabo i wręcz zniechęca do podjęcia współpracy.
    Paula

03.03.2026 21:00

Miła lat temu aplikowałam na stanowisko sekretarki. Zostałam zaproszona na rozmowę, podczas której oprócz standardowej rozmowy miałam do zrobienia zadanie oraz wypełnienie testu. Po sprawdzeniu odpowiedzi, Pani rekruterka stwierdziła,że nie pasuje z charakteru do firmy. Nigdy wcześniej nie słyszałam większej głupoty. Po latach, niestety znowu zmuszona zostałam do szukania pracy, wysłałam swojej CV na kilka stanowisk (takie mamy czasu, że człowiek szuka pracy w różnych obszarach). Za każdym razem dostawałam taką samą odpowiedź, czyli, że niestety nie mogą mi zaproponować współpracy, ale to co ostatnio zostało do mnie wysłane to już totalna żenada i porażka. Pan rekruter na czerwono zaznaczył słowo Pani w mailu, dodatkowo stwierdził, że nie posiadam wykształcenia (posiadam tytuł magistra inżyniera), nie mam ukończonych szkoleń, krótkie okresy zatrudnienia. Jestem oburzona takim podejściem do sprawy. Ten człowiek nie powinien zajmować się rekrutowaniem do pracy, ponieważ nie ma bladego pojęcia o tym. Nie wiem jakie potrzebne jest wykształcenie czy ukończone szkolenia na stanowisko do obsługi klienta (w skrócie handlowca). Mam zaledwie 32 lata, więc a pracowałam już w kilku firmach. Niestety żyjemy w czasach, gdzie ciężko dostać umowę o pracę na czas nieokreślony, a może i zakres obowiązków czy zarobki skłaniają młodych ludzi do częstej zmiany miejsca pracy. Dla mnie ta firma to porażka. Zajmujecie się tylko i wyłącznie odzieżą ochronną a nie jesteście przedstawicielami międzynarodowego środowiska. Czas zejść na ziemię. Znajomy pracował u was i wcale nie uważa, że było tak kolorowo.
    Paula2

04.03.2026 14:54

Czytam takie anonimowe wpisy i nie mogę uwierzyć - że POTENCJALNY kandydat chce dyktować firmie w jaki sposób ma prowadzić rekrutację i jakie osoby przyjmować do pracy. Czasy są jakie są i nie mamy na to wpływu - natomiast mamy wpływ na nasze życie - więc nie rozumiem logiki wypowiedzi - z jednej strony kolega pracował i nie było kolorowo, z drugiej była już na rozmowie i się nie podobał proces rekrutacji - a z trzeciej - odpowiedź odmowna też nie była satysfakcjonująca. A po latach zmuszona byłam... - kto kogo zmusza, żeby aplikować jak się nie było zadowolonym. Proponuję zastanowić się nad swoim podejściem i zapoznać się z dostępną wiedzą w zakresie psychologii, w tym obsługi Klienta B2B - może wtedy będzie Pani miała większe szanse na zatrudnienie. Poniżej przegląd od AI, że to nie żadna żenada, czy porażka: Praca handlowca w dużej mierze opiera się na psychologii, a skuteczny sprzedawca to osoba, która potrafi łączyć wiedzę produktową z umiejętnością czytania emocji i zachowań klienta. Psychologia w sprzedaży nie służy tylko do manipulacji, lecz przede wszystkim do budowania relacji, zaufania oraz zrozumienia potrzeb klienta.
    ANONIMOWE BZDURY

09.02.2026 17:26

Z tym urlopem to też popłynąłeś. Ja pracuję ponad 8 lat i mam wolne każdego roku - spokojnie da się zaplanować i pojechać gdzieś z rodziną.
    KIEROWCA

09.02.2026 17:23

Ja też polecam, kolego nie pisz bzdur - pamiętaj że jeździmy tutaj przez wiele lat, mi minęła 18-stka. Jak Ci nie pasuje to zmień pracę zobaczysz jak wygląda w innych firmach - ja podjąłem kiedyś tą lekkomyślną decyzję - na szczęście miałem możliwość powrotu.
    PRACUJĄCY

09.02.2026 17:22

Jeśli ktoś się decyduje na pracę kierowcy to chyba wie jak ona wygląda? Na pewno nie jest to praca 8h zwłaszcza jak się jeździ po Polsce. Tylko tutaj przed podjęciem decyzji jedziesz na trasy próbne i przede wszystkich WRACASZ DO DOMU, a nie wyjeżdżasz na tydzień lub dwa, jak to kierowcy w innych firmach. Mało tego firma elastycznie podchodzi do tego ile chcesz pracować czy 2 czy 4 dni co jest dodatkowym plusem. Masz te same trasy, tych samych Klientów i można dobrze zarobić lub połączyć pracę z innymi aktywnościami. Mnie to pasuje - polecam!
    Obcy

23.01.2026 18:22

Wniosek do wypełnienia to jakaś porażka, w meilu oceniają z góry. Red flag co do rekrutera. Taka firma często szukaja „kogoś na lata za niską stawkę”, a niekoniecznie dobrego pracownika
    #ObslugaKlienta

24.01.2026 06:44

Sprostowanie - to nie wniosek tylko formularz z pytaniami - pytania w stylu od kiedy możesz rozpocząć pracę, jakie masz oczekiwania finansowe, dlaczego zainteresowałeś się tym stanowiskiem. Czy można je nazwać porażką? Tak właśnie bezimiennie można oceniać i przekazywać nieprawdziwe informacje. Byłam na rozmowie - a spodobało mi się to, że firma jako jedna z nielicznych wskazuje w ofercie widełki wynagrodzenia - na podstawie których można stwierdzić że nie zatrudniają za najniższą krajową - warto się zapoznać przed wydaniem opinii. Na rynku w Zwoleniu firma jest znana z tego, że dobrze płaci, zatrudniają na podstawie umów, wypełniają wszystkie obowiązki względem pracownika. Oczywiście wymagają dobrej pracy z określoną wydajnością, ale to standard. Teraz wszystkie zakłady zwracają na to uwagę, nawet na kasie w markecie muszą skanować w określonym czasie. Ja od razu na spotkaniu dostałam ofertę pracy, docenili moje doświadczenie i osobowość. Mam też przedstawioną ścieżkę rozwoju, trzeba się uczyć, ale mi to odpowiada. Polecam.
    Kierowca bez prawka.

21.01.2026 21:46

Na szczęście siła wyższa poraz kolejny ochroniła mnie przed próbą podjęcia zatrudnienia tym razem w tej firmie.

24.01.2026 06:34

Pewnie jesteś tym kandydatem przede mną, z tym, że ja byłam 15 minut przed spotkaniem, a Ty byłeś 15 minut spóźniony. Chyba się nie dziwisz, że nie zostałeś zatrudniony. Pracowałam w podobnej firmie, która żyje z Klientów i wiem, że Klienci nie akceptują takiego podejścia. Z informacji na stronie i opinii z rynku firma CRL bardzo dba o obsługę Klientów i ich satysfakcję. Moja rozmowa przebiegła bardzo dobrze. Konkretne pytania i wprost wyartykułowane oczekiwania. Jest też możliwość rozwoju.

Zostaw merytoryczną opinię o CRL Sp. z o.o.