LFP Sp. z o.o.

Leszno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 119 ocen.

LFP Sp. z o.o.
2 119 6 1

Opinie o LFP Sp. z o.o.

Alicja

@Chcę pracować, piszesz, że chciałbyś podjąć pracę w LFP. Orientowałeś się już, czy firma prowadzi obecnie rekrutacje na interesujące Cię stanowisko? Wszystkie aktualne oferty znaleźć możesz na stronie internetowej firmy, w zakładce "Praca": http://www.lfp.com.pl/web/home.nsf/info/praca

Abc

W moje miejsce czeka kolejnych 20 muszę ciężko konkurować ale podobno są potrzebni nowi

Chcę pracować

Czy są ludzie potrzebni do pracy

Alicja

@wilo, nie mam żadnego problemu z odpowiedzią na Twoje pytanie - jestem moderatorem forum GoWork.pl, a moja rola tutaj nie jest żadną tajemnicą. Na forum obecnych jest wielu moderatorów, a zawsze użytkownicy mogą nas poznać po szarych nickach. Zadajemy pytanie, tak, aby udzielone przez pracowników odpowiedzi były przydatne potencjalnym kandydatom do pracy. Rozumiem, że pytasz, bo pracujesz w LFP, tak? Co możesz powiedzieć o tym pracodawcy?

wilo

alicja kim ty jestes???

Alicja

@krzychu, na forum dzielimy się opiniami na temat pracodawców. Rozumiem, że pracujesz w LFP w Lesznie, tak? Co możesz powiedzieć o pracy w tym miejscu? @Haha, dziękuję za tak istotną informację! Czy mógłbyś jeszcze dodać, na podstawie jakiej umowy pracuje się w LFP oraz czy pracownikom tej firmy przysługują jakieś benefity socjalne?

Haha

Firma jest elastyczna, za pracę w weekend pracownik wybiera wynagrodzenie za dzień z dodatkiem 100% lub wybiera 1 dzień w tygodniu. żadnych problemów z tym ani z planowaniem urlopu.

TZC90

Macie rację Paweł D i Henryk K to sprzedajne buraki które za wszelką cenę chcą zaistnieć i brylowac,nie mają żadnego szacunku i poważania.

LuX
@TZC90 22.06.2018 18:24

A na jakim dziale pracują ww.? Bo nie ogarniam o kogo chodzi.

krzychu
@LuX 04.07.2018 19:46

ty już dobrze wiesz na jakim

Alicja

@Lump, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Planujesz związać się na dłużej z LFP? Co jeszcze możecie dodać na temat pracy w LFP? Na stronie internetowej firmy widziałam wiele aktualnych ofert pracy: http://www.lfp.com.pl/info/praca . Aplikował ktoś z Was ostatnio?

Lump

Pracuje juz 15 lat i wiekszych zastrzezen nie mam zatrudnilem sie do pracy to staram sie uczciwie pracowac wiadomo ze zaklad pracy to nie urodziny u babci,a te narzekania w poprzednich komentarzach ze tego niema czy tego,to tak jakby górnik sie zatrudnił w kopalni a potem narzekał ze nie ma okien.pozdrowienia dla klasy robotniczej.Amen

Alicja

@Operatorrrrrr, kilka już dobrych lat pracujesz w LFP. Czy na przestrzeni tego czasu spędzonego w tym zakładzie pracy, zachodziły w nim jakieś istotne zmiany? Możesz coś napisać na ten temat? @Haha, długo już pracujesz w LFP? Wspominasz o nieobowiązkowych nadgodzinach - a czy możesz powiedzieć, jak są później odbierane przez pracowników, w postaci dni wolnych czy wynagrodzenia? @Lump, proszę o nieobrażanie nikogo. Rozumiem, że też pracujesz w LFP - jak oceniasz tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki?

Lump

(usunięte przez administratora)nygusyi lewusy sie zala biez katane i spadac jak wam tak zle.

Lolo
@Lump 12.09.2018 19:35

Do Lump. Wreszcie komentarz z sensem. Drewniak do boju

Haha

Umowa na czas nieokreślony wypłata zawsze na czas, urlop udzielany bez problemów. Umowa na czas nieokreślony podpisują dopiero po maksymalnym czasie jaki jest możliwy prawnie, choroby oznaczają utratę pracy, formalnie wszystko ok. Godzinowo również, pracą 8 godzin, 5 dni w tygodniu nadgodziny nie są obowiązkowe. Duży plus, nie dla każdego wyścig szczurów każda sobota w pracy to priorytet.

MMA

Praca na rdzeniarni przypomina raczej pracę w kopalni... Brak narzędzi, brud, smród, a za wykonywaną pracę dostaniecie śmieszne pieniądze. NIE POLECAM!!!

Operatorrrrrr

Witam! Pracuje na wydziale obrobki ponad 8 lat. Jestem doswiadczonym pracownikiem. Pod koniec roku zwalniam sie tylko z tego wzgledu ze za prace na trzy zmiany oraz obowiazki i presje kierownictwa otrzymuje nie adekwatne wynagrodzenie do wykonywanej pracy. Moze to ludzi dziwi, ale nie szanuje sie pracownika, gdy cos wie lub umie zrobic bez pomocy technologa, a jest takich osob wiele w tej firmie jak ja. Po prostu mam dosc wysysku, dawania wiekszej premi kosztem reszty pracownikow, np. Praca na dwoch maszynach z robotem gdzie wymiary , odlewy to kosmos itd, nie wspomne o tym ze niema czasem czym obrabiac . Stawka, grupa ta sama co inny pracownik na jednej maszynie ,ale ten co robi na dwie dostaje wieksza premie kosztem tych pozostalych pracownikow, to wlasnie jest wyzysk, oszukiwanie, wlasnie nas wszystkich, a to przeciez my wykonujemy ta prace z ktorej wszyscy maja profity , a jednak mamy najmniej. Za duzo nie potrzebnych ,,biurowych łazikow'' a planowanie to jedne wielkie nie porozumienie. Co do odlewni, rdzeniarni to wole sie nie wypowiadac...

Alicja

@Haha, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w LFP. Co możesz powiedzieć o kwestiach formalnych dotyczących pracy w tej firmie? Takie rzeczy jak na przykład forma umowa to bardzo istotna rzecz. @15 lat, czy pracujesz w tej firmie już tyle, ile wpisałeś w nicku? To naprawdę duży czas pracy! Jak zmieniała się sytuacja pracowników w firmie przez ten czas? Czy pracownicy nie wiedzą aż do dnia wypłaty, ile jej dostaną?

Haha

To ja powiem więcej, miesiącami nie ma wyciągu na odlewni temperatura siegala 40/45 stopni ciężko wymienić zmijke'' podajnik ślimakowy lepiej ludzi gonić do roboty i więcej inżynierów i dyrektorów zatrudnić

15 lat

Ostatnia wypłata to już przesada mniej niż na kasie w LIDLU a to praca na 3 zmiany i w przemyśle ciężkim , nikt nie wie o co chodzi coraz gorzej . Czas na zmianę bo w firmie dzieje się bardzo źle nie polecam

6lat

Szczerze żałuję że zacząłem przygodę z tym obozem. Majstrowie z hali produkcyjnej potrafią tylko wzdrygać ramionami, zwalać na innych . Kierownik może i budzi postrach Ale no kurde ktoś musi to robić. Jednak wypłaty. To jest coś czego można się doczepic. Panie w kadrach mają tak ciężka pracę że nie potrafią rozpisać ile kto zarobił i za co w ciągu paru dni . Dlatego kartki z rozpiska dostajemy czasem po 2 miesiącach. Nowy Pan dyrektor to taki mały (usunięte przez administratora) Jakby jednego było mało w tym wesołym miasteczku . Pewien wozkowy mógłby robić za zawodowego fotografa. Potrafi tylko (usunięte przez administratora) i trzymać paluszki w (usunięte przez administratora) przelozonych. Z wypłata jest różnie. Jeśli chcecie tutaj przyjść pamiętajcie że wypłata jest owiana tajemnica która tylko kadrowe znają. Podsumowując. 6 lat w (usunięte przez administratora) nerwy , bezsenność i (usunięte przez administratora) ogólna. Tyle mam z tych przepracowanych lat.

Alicja

@Kalosz, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz obecnie w LFP w Lesznie. Co możesz powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? Jestem ciekawa, na podstawie jakiej umowy podejmuje się współpracę z tą firmą i czy jej forma podlega negocjacji? Jeśli mógłbyś napisać coś na ten temat - byłoby super!

Kalosz
@Alicja 29.08.2018 22:57

Jeżeli chodzi o warunki oferowane przez pracodawcę to moim zdaniem nie są złe.Ludzie wypisują różne chore rzeczy na tym forum ale czy uczciwie? Najpierw należy się zastanowić czy osobny które to wypisują są uczciwe wobec siebie. A to że zmieniło się kierownictwo pan Paweł.D który wymaga tylko i wyłącznie uczciwej pracy to chyba nic dziwnego,ale w końcu ktoś w LFP mocno otworzył oczy i posadził odpowiednią osobę na odpowiednim stanowisku. Wiesz co Alicja nie jestem pewien jak to teraz wygląda mogę napisać jak wyglądało to 20 lat temu jak się przyjmowałem ????

Kalosz
@Alicja 29.08.2018 22:57

Sorki poprawiam odp.na podstawie jakiej umowy podejmuje się prace nie mam pojęcia mogę napisać jak wyglądało to 20 lat temu jak się przyjmowalem

mazatrol

macie racje , pawełek d. to moze szpaki w sadzie odstraszac typowy czeresniak z morda niewyparzoną i 4 klasy w koniorze skonczone swoje emocje na pracownikach wyładowuje ciekawe czy w domu tak morde wydziera....na stroza nocnego go tam by sie sprawdzil a nie naloty robic w nocy a sam lepszy nie byl pracujac na hali zastanow sie chlopie prezesowi chcesz sie przypodobac on takich piesków potrzebuje jak ty i inni...................

Kalosz
@mazatrol 11.07.2018 21:04

Stary ty chyba nie masz pojęcia co piszesz.Pan Paweł próbuje po prostu zrobić porządek z takimi jak ty.Bo pewnie należysz do ściemniaczy śpiochów itp jak się nie podoba to wypad proste a nie jakas chora pierdologia z wywodami

Alicja

@Fizol, dobrze, że chciałeś podzielić się na forum swoją opinią na temat pracy w LFP, ale bardzo proszę o kulturalne i rzeczowe wypowiedzi na forum. Długo już pracujesz w tej firmie? Na stronie internetowej firmy widziałam kilka aktualnych ofert pracy - znajdziecie je tutaj: http://www.lfp.com.pl/info/praca . Polecacie aplikować?

Wiki

A jak wyglada praca na odlewni

Fizol
@Wiki 15.08.2018 06:56

(usunięte przez administratora) pył, halas, kamery, 3 zmiany, zarobki nie adekwatne do wykonywanej ciezkiej fizycznej pracy. (usunięte przez administratora)

Alicja

@Wiki, widzę, że jesteś zainteresowana podjęciem pracy w LFP. Zdecydujesz się aplikować do pracy w tej firmie? Jakie stanowisko Cię interesuje? Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w LFP? Co możecie powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? Jak oceniacie tę firmę na tle innych, podobnych firm z branży? Zapraszam do komentowania!

Wiki

Szefostwo jest oki?

Alicja

@Nic śmiesznego, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz lub pracowałeś w LFP. Mógłbyś poruszyć także jakiś inny aspekt, oprócz wynagrodzenia, dotyczący pracy w tej firmie? Zachęcam! @Haha, a czy próbowaliście zgłaszać fakt, o którym mówisz, odpowiednim osobom w firmie? Jeśli tak, to z jakim skutkiem? Czasem warto zwrócić uwagę na pewne rzeczy.

haha

Zarobki są na poziomie ŚREDNIM/DOBRYM, (dobre średnio powyżej 3000) ogólnie przełożeni jak i technolodzy znają się na robocie jak ja na MONGOLSKIM BALECIE ;-) Dlatego wszyscy z nich się ŚMIEJĄ. Porządki powinni zacząć od kadry odpowiedzialnej za jakość i atmosferę pracy a nie jak zawsze zwalać na szarego, bardzo szarego pracownika ;-) . zarobki wcale złe nie są, ciekawe w jakim kierunku ta firma podąży.

Tzc90
@haha 23.07.2018 23:52

Dobrze mówisz technolodzy slizgacze typu "wazelina" który tylko patrzy by wyjazd był i dieta w EUR, blady tez byle tylko jedzenie i waluta była tego się nie ogarnie a wiadomo ze "ryba"psuje się od głowy i każdy sądzi innych według siebie

Nic śmiesznego

6-7% powinna wynosić podwyżka co roku minimum dla każdego pracownika plus coś dla młodszych. Wasze pensje lecą w dół równia pochyla w stosunku do minimalnego wynagrodzenia w Pl a wymagania rosną ludzie są naiwni wierząc ciągle w bajki że firma uczciwie będzie dzielić się z pracownikami wytworzonymi dobrami, jest coraz gorzej szczerze nie polecam tej firmy.

Haha

Prawda, szkoda że nie szanuje się pracy, duża brakować, to nie są problemy nie do rozwiązania, powinni się zastanowić nad tym i jak oczyścić powietrze z pylu, duża ilość zanieczyszczeń to zanieczyszczenia wtórne powstałe na skutek odmuchiwania sprężonym powietrzem zakurzonych koszy co dalej- oddychasz tym część ucieka w jakiś sposób z hali z płuc część zostanie w płucach na stałe część osadza się ponownie na innych koszach które znów będą odmuchiwabe, ludzie ratują odlewy jednak nieraz i tak jeszcze zostają wycofane z powodu różnych wad bo po 200 braku masz nadzieje że coś się uratuje, nie zawsze ale tak bywa i bywało słaby metal źle mieszanki temperatury formy technologie źle dni i t d powodów jest wiele pracy szkoda czasami.

Anon

Pracuje na szlifierni (odlewnia) i powiem szczerze tragedii nie ma. Jeżeli komuś chce się pracować to zawsze będą pieniądze. Ostatnio była podwyżka 6% (dla młodszych stażem) i 4% dla starszych. Ostatnia wyplata 2700 netto także nie jest najgorzej. Wiadomo, że ludzie będą cały czas chcieć więcej kasy. Jedynym minusem jest tutaj pył, który wdychasz i na koniec pracy wygląda się trochę jak górnik. Ogólnie atmosfera jest w miarę okej gdyby nie kilka osób wyżej stanowiskiem. Duży nacisk na wydajność, jak robisz mało to ucinają Ci premie. Moim zdaniem jest to jedna z lepszych firm w Lesznie oferująca mimo wszystko dobre warunki finansowe. Większość pracowników "płacze" bo od niedawna są kamery i jest większy rygor. Kiedyś można było lecieć w ch.. i ludzie przyzwyczajeni do tego są niezadowoleni. Zakład jak każdy inny, ma swoje plusy i minusy.

Zostaw opinię o LFP Sp. z o.o. - Leszno

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LFP Sp. z o.o.