LFP Sp. z o.o.

Leszno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 101 ocen.

LFP Sp. z o.o.
2 101

Opinie o LFP Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LFP Sp. z o.o.

Jedenzwas

To jest słabe ze wylewacie żale na portalu.Jeśli nie dzwigacie tematu z obróbką to po prostu sie zwolnijcie. Wygląda na to że macie problemy z głową a nie z przełożonymi. Ci Panowie zą również moimi przełożonymi. Na hali nr 4 bywa że nie jest łatwo ale to jest zakład pracy a nie przedszkole.

Nierozumiem

Podobno są podwyżki 4% jest kiepsko, trzeba być odpornym na stres i nie dać sobie wejść na głowę jeśli macie rację walczcie o swoje. Teraz pracę jest łatwo zmienić jak wam tak źle to dlaczego nie mówicie o tym pracodawcy

Zrozum
@Nierozumiem 14.07.2018 09:06

Pracodawca żyje w przeświadczeniu, że za bramą stoi 10 kolejnych na Twoje miejsce. PRL Bis ;)

Filip

Jak sądzicie czy są jakieś widoki na podwyżki?

Nie polecam

Nie polecam tej firmy... Śmieszne pieniądze. Kosmal i Drewniak tu Ch**e.

Nie rozumiem

Dlaczego tak narzekacie, nieporozumienia trzeba rozwiązywać tak jak inne problemy a nie być ich częścią. Ogólnie nie jest źle z kasą ale warunki pracy bywają kiepskie

mazatrol

macie racje , pawełek d. to moze szpaki w sadzie odstraszac typowy czeresniak z morda niewyparzoną i 4 klasy w koniorze skonczone swoje emocje na pracownikach wyładowuje ciekawe czy w domu tak morde wydziera....na stroza nocnego go tam by sie sprawdzil a nie naloty robic w nocy a sam lepszy nie byl pracujac na hali zastanow sie chlopie prezesowi chcesz sie przypodobac on takich piesków potrzebuje jak ty i inni...................

TZC90

Macie rację Paweł D i Henryk K to sprzedajne buraki które za wszelką cenę chcą zaistnieć i brylowac,nie mają żadnego szacunku i poważania.

LuX
@TZC90 22.06.2018 18:24

A na jakim dziale pracują ww.? Bo nie ogarniam o kogo chodzi.

Kamil

Czy jakieś nowe oferty pracy są w firmie?

TT
@Kamil 23.06.2018 19:51

Szczerze. Lepiej spróbuj w VMI.

Szczery

Na Ukrainie bieda. . . Ale oni przyjadą do pl i nie chcą pracować za mniej niż 3000 zł netto ! Polacy widocznie zadowolą się groszami. A Ukraińcy w takich warunkach by nie robili za 3000 chyba że desperaci i by mieli dobra wydajność . Polacy są niedoceniani bo sobie na to pozwalają.

Haha

Premia ,,motywacyjna" ktora działa drażniąco może być może nie być???? plus na święta co łaska ???? kilka tysięcy . . . Bieda

Odlewnia = kopalnia

Nie polecam, wyzysk za śmieszne pieniądze

Gość

Nie polecam tej roboty, zwłaszcza młodym pracownikom.

Alicja

@Kamil aktualne oferty pracy w LFP Sp. z o.o. możesz znaleźć na ich stronie internetowej http://www.lfp.com.pl/info/praca Piszecie sporo o niskim poziomie zarobków w LFP Sp. z o.o. A czy poza płacami podstawowymi są w LFP Sp. z o.o. jakieś systemy motywacyjne, czy pakiet socjalny?

Lol

Haha w innych firmach sa gorsze place. Okej jak zakrecasz sloiki z ogorami albo pakujesz ciuchy w kartony to okej niespodziewaj sie cudow. No ale jak oblugujesz maszyne za milion euro i jestes odpowiedzialny za sprzęt i obrabiany material to raczej wymagania wzgledem placy ss wyzsze.

Haha

W wielu innych firmach jest dużo gorzej, poruwanales Polskę do Niemiec, jest przepaść cywilizacyjna między tymi narodami, zobacz na Ukrainę tam jest bieda, można się cieszyć tym co jest i narzekać że mało można można????

Haha

Pereszczak nieco wyolbrzymione stwierdzenie o złych zarobkach, zarobki są nieadekwatnie niskie w stosunku do ciezkiej pracy w szkodliwych warunkach, jakaś rdza jest w każdym . . . Zarobki żałosne taki mamy klimat w pompach. . . Co zrobić? Podwyżki w okolicach 4% ?to wstyd.

Pereszczako

Imigranci w Niemczech dostana wiecej zapomogi niz doświadczony pracownik ktory swoim doświadczeniem ,umiejętnościami i ciężką pracą pomnaża majatek "firmy". W firmie jest malo stanowisk szybkich do ogarniecia. Przewaznie jesteś odpowiedzialny za maszynę za grube miliony a w przypadku pracy na odlewnii tracisz zdrowie za pensje ciecia !

Kibic żużla

Witam. Może nie na temat pracy, ale narzuca się jedna sprawa związana z kibicami żużla, ponieważ drugi rok z rzędu firma sponsoruje klub Unia Leszno i jej reklama jest na samym przodzie kewlaru gdzie można powiedzieć że znajdują się tam główni sponsorzy, i jest jeden wielki mankament tego sponsoringu który polega na tym że pracownicy tego zakładu nie dostają żadnych karnetów, nie licząc ludzi pracujących w biurach bo to jest wielka niewiadoma, natomiast ludzie produkcyjno nic z tego nie mają. Inne firmy konkurencyjne potrafią ludziom takie karnety sprezentować natomiast ta firma NIE!!!!!!!! W zeszłym roku jak im się przypomniało o karnetach to było można kupić jak już się sezon zaczął, ale na takich zasadach że ludzie kupujący już ileś lat karnety mieli większe zniżki niż jakby kupili we firmie.

Ja
@Kibic żużla 13.04.2018 16:09

Najlepiej zlikwidowac i zbronic uprawiania sportu , nie wszyscy lubia te nudne 4 okrązenia ,a co dla nich firma by miała zaoferowac ?

TZC90

Przestań chłopie ze Paweł D zna się na rzeczy jak się wszystkich wypytuje i sprzedaje później jako swoje wynurzenia,a Henryk K niech zajmie się hodowlą i sprzedażą a nie akwizycją w firmie jak to czyni wiele osób nawet na kierowniczych stanowiskach

Operator 5lat

Kierownik jest jaki jest ,ale zna sie na robocie,i mozna znim rzeczowo porozmawiac...nie to co Henryk K, mistrz obrobki,a nawet nie wie pewnie, jak wiertarki sie uzywa,chodzi z tym swoim cwaniaczkiem z DGR-u ktory najadl sie tanich odzywek z Mlekowity i w glowie mu sie poprzewracalo,On to slepemu probowal by wmowic ze widzi...a kazdy wie ze za  mobbing byl,zwolniony z poprzedniej firmy,lepiej niech wezmie na wstrzymanie bo tym razem nie ujdzie mu cwaniakowanie na sucho...czasy sie zmienily i teraz juz wszystkiego nie pojdzie zamiesc pod dywan... Ogolnie firma spoko...

Haha

Dobra zmiana nastała kamera co pół metra dwie na pracownika ???? brat patrzy ale strażników malo. Śmiech to zdrowie?

Brasil

To co w tej firmie się wyprawia to jakiś cyrk. Kierownik Pan Paweł D. wykańcza psychicznie pracowników a nie wspomnę już o tym że każe ludziom przychodzić w sobotę do pracy za darmo bo komuś coś nie wyszło. Zachowanie Pana Pawła D. i Henryka K. podchodzi pod mobink. Miały nastać lepsze czasy w tej firmie a jest coraz gorzej. Brakuje atmosfery a co za tym idzie pracownikom nie chce się przychodzić do pracy bo codziennie wyżej wymienionym panom coś nie pasuje i na siłę szukają problemów. Firma się rozbudowuje i będą nowe dodatkowe miejsca pracy, jednak nikt nie bierze pod uwagę tego że nie będzie miał kto pracować bo przez kierownika ludzie się zwalniają bo już nie dają rady. Pracuje tutaj prawie 10 lat i pensja jest śmieszna bo moje wynagrodzenie to ok 2800 zł ( 3 zmiany) Szczerze odradzam podjęcia pracy w tej firmie dopóki żądzą Ci panowie.

Operator
@Brasil 22.06.2018 15:38

To prawda z dnia na dzień gorsza atmosfera w pracy, kiedyś pracownicy z uśmiechem przychodzili na stanowiska! Teraz codziennie pracujemy w stresie... Ta praca nie jest lekka i bardzo odpowiedzialna więc i płacą powinna być większa a za taką pensję można siedzieć przy kasie w supermarkecie. Nie polecam tej firmy

Haha

Ogólnie wszędzie (usunięte przez administratora) i bajki. . . Drugi raz bym nie wybrał tej firmy

Pracownik produkcji

Zarobki jak na tą branże bez szału z ponad 10 letnim stażem na produkcji około 2800 zł tylko psychicznie już pracownicy nie wytrzymują kierownik produkcji i kontroli jakości Pan D robi nocne naloty zero szacunku dla podwładnych (k... wa panowie tak nie może być albo jest coś czarne albo białe więcej sztuk ponad siły) jakość niema powoli znaczenia byle jak najwięcej wyciągać z pracownika by do góry pokazać efekty jeśli planujecie tu przyjść do pracy to że słaba psychika nie polecam na produkcji Pan kierownik Paweł D na rdzeniarni zoo jeden drugiemu robi na złość by się pózniej z młodego śmiać za urlop z premii ci zabiorą za każdy dzień około 20 złoty za chorobowe też. WIĘC SZCZERZE NIE POLECAM ale zrobisz co chcesz mnie tu trzyma umowa na stałe i wynagrodzenie na czas bo rodzinie trzeba dać jeść a co wy nowi procownicy zrobicie wasz wybór do Wrocławia nie daleko tam konkurencja duża i zarobki wyższe też.

Haha

Uwzględniając premie na koniec roku i inne dodatki może wyjść sredniomiesiecznie w okolicach 2700-2800 dla nowych pracownikow (przepracowany cały rok) każda praca w systemie trzy zmiano ym jest ciezka

Haha

Takie zarobki są osiągalne że stażem 10 letnim z kilkoma sobotami i pod warunkiem otrzymania premi uznaniowej pozdrawiam.

Arek

Witam. Czy stanowisko Szlifierz oczyszczacz, Kontroler odlewów i pakowacz To dobra praca w LFP ? Na jakie zarobki netto można liczyć ? Zastanawiam się rzucić pracę w biurze i przyjść do LFP Pytanie na jakie stanowisko warto aplikować ? Szukam pracy która da mi przynajmniej 2600 netto Czy takie zarobki są osiągalne ?

Alicja

@Obrońca Podaj, proszę jakieś konkrety. Opinie na forum powinny być zarówno pozytywne, jak i negatywne. Użytkownicy zaglądają tu po to aby je wyważyć i wyrobić sobie własne zdanie o firmie. Dlatego zależy nam na tym abyś napisał o konkretach, co należy zaliczyć na plus pracy w LFP?

Tzc90
@Alicja 10.06.2018 19:06

Tylko minusy

Szalu nie ma

Rzeczywiscie roznica miedzy nowymi pracownoikami a starrym 5-7 lat ok 200 zl mniej maja. Mlodym pracownika nie ma co zazdroscoc w firmie wszyscy zarabiaja za duzo. Brakuje konkurrncji na lokalnym rynku pracy. Podwyzki byly jak sie ludzie zwalniali narzedzia I srodki byly rowniez gdy ludzie zaczeli sie zwalniac. Kiedys bedzie dobrze w tej firmie, narazie wyglada bardzo przecietnie w stosunku pracy wymagan do wynagrodzenia I warunkow. Przycjodza pracownicy I pracuja w systemie 2 zmianowym- bardzo dobrze, widac ze ktos pomyslal, prace w nocy wykonuje sie tylko w razie koniecznosci. Duzy plus. Zazdrosni ludzie zawsze byli

Taki sobie
@Szalu nie ma 28.05.2018 09:51

Czy ty aby wiesz o jakiej firmie piszesz?

Obrońca

Nie narzekajcie bo firma jest dobrym pracodawcą!!

Henryk
@Obrońca 24.05.2018 19:16

Dobrym pracodawca to ta firma kiedyś była.Teraz te pieniądze to zarobisz wszędzie a i ta firma nie docenia starych pracowników.Stary robi na 3 zmiany a młody przychodzi i ma 200 zł i na dodatek 2 zmiany.Coś tu jest nie tak.Nie dziwie się ze ludzie się zwalniają

Zostaw opinię o LFP Sp. z o.o. - Leszno

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LFP Sp. z o.o.