VIVA PLUS II

Bytom

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 361 ocen.

VIVA PLUS II
2 361 6 1

Opinie o VIVA PLUS II

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

drukmistrz

pracownik drukarni i graweru normalnie w innych firmach zarabia 2800 zł netto, choc bywają firmy które z nagodzinami płacą 3200-3400. Takie zarobki sa w tej firmie?

KUKASZENKO

Ile zarobi pracownik drukarni i graweru...?

Iza

@Tomasz, dziękuję za Twoją odpowiedź. Zgadzam się z tym co napisałeś - za starania w pracy można dostać lepszą pensję. Niestety nie każda firma praktykuje tego typu nagrody stąd było moje pytanie - czy w VIVA PLUS II za starania w pracy dostaje się lepsze wynagrodzenie, z tego co rozumiem tak. Mam racje? Jeśli tak, to będę wdzięczna za informacje co wchodzi w skład benefitów: wakacje pod gruszą? Premie? Dodatki do płac? Nagrody?

Spanish_Girl

patrząc po historii ogłoszeń (jest kolejne) pracowników działu eksportu pracuje kilkunastu/kilkudziesięciu. Czy związane jest to z dynamicznym rozwojem firmy czy z rotacją?Czy zarobek w wysokości 7 tyś netto jest osiągalny?

Iza

@Janusz, a czy istnieją w firmie VIVA PLUS jakiekolwiek systemy zachęcające pracowników do solidnej pracy? Mówię tu o dodatkach do płacy takich jak benefity czy też inne formy wynagrodzenia. @Anonim, w jakich godzinach wykonuje się pracę?

Tomasz
@Iza 20.08.2018 16:52

Jeżeli solidnie się pracuje, to praca zawsze jest dobrze wynagradzana.

Janusz

To faktycznie jest problem bo firma za odpoczywanie nie płaci tylko za pracę a tu akurat takie czynności trzeba robić!!

Drukarzyk

Mógłbym prosić o jakieś informacje o pracy przy grawerowaniu? Na czym deukujecie, jakie zarobki, czy jest jakaś odpowiedzialność za popełnione błędy itd. z góry dzieki

Anonim
@Drukarzyk 19.04.2018 15:59

Hm.. Grawer, siedzisz przed laserem całe 8 godzin i grawerujesz, czasami dochodzą jeszcze dwie maszyny do obsługi przez jedną osobę i kilka innych rzeczy w tym czasie, czyli ustawienie maszyn itp. A po okresie próbnym jeżeli wróci reklamacja to płacisz za to Ty.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. A jak to wygląda w VIVA PLUS II?

Bartosz

Czy jest jakiś powód tej ciszy?

anonymous

Praca na drukarni -Akord !!!!

Irek

Może firma nie jest idealna ale ja nie znam takiej!

mdma

Prezes firmy to strasznie egocentryczny człowiek, który uwielbia się chwalić tym co ma i co osiągnął.

Tomasz

Nie wiem co można powiedzieć o pracodawcy, dla którego problemem jest przesłanie maila z adresem, bo przecież to oni szukają pracownika. Bytom to stan umysłu byłam tam już raz na rozmowie i tylko tam są ludzie gdzie mail stanowi problem. Po takim wstępie nie mam ochoty jechać na żadną rozmowę.

Rafaella

Jeśli ktoś lubi codziennie słyszeć, że pracuje trzy lub cztery godziny (chociaż zostaje po godzinach, żeby odpowiedzieć na wszystkie maile - czas pracy jest obliczany wg jakiegoś dziwnego klucza, który managera nigdy nie zadowoli), jeśli lubi żyć w niepewności, bo z dnia na dzień mogą go zwolnić, jeśli lubi codziennie wysłuchiwać, że jest beznadziejny/a i na jego/jej miejsce są setki chętnych (stąd ciągła rekrutacja), jeśli nie lubi brać urlopu, bo może tylko na żądanie (wbrew prawu pracy), jeśli nie lubi dostawać pieniędzy na konto (bo szef płaci tylko do ręki, nie wiadomo dlaczego), jeśli lub brać odpowiedzialność finansową za nie swoje błędy (ale na przykład opóźnienia w transporcie albo na produkcji) - to praca w dziale eksportu jest idealnym pomysłem. Spędziłam tam kilka miesięcy i ten koszmar śni mi się do dziś, a minęło już trochę czasu. NAJGORZEJ TRAKTUJĄCA PRACOWNIKÓW FIRMA W REGIONIE!!!

była pracownica
@Rafaella 22.02.2018 20:26

Niestety tak faktycznie wygląda rzeczywistość w firmie :-(

tola
@Rafaella 22.02.2018 20:26

Trudno jest z Toba polemizować bo wszystko przedstawiasz w złym świetle .Tak żeby wszyscy mieli Twój punk widzenia a tak nie jest . Każdy ma prawo do oceny pracy pracownika bo robienie kółeczek myszką w pracy nie jest pracą chociaż teoretycznie jesteś w pracy .Tak samo z pozostałymi uwagami nie są uczciwe ani prawdziwe , więc nawet nie ma po co poruszać tego tematu .Bulwersuje mnie tylko Twoje ostatnie zdanie NAJGORZEJ TRAKTUJACA PRACOWNIKÓW FIRMA .... Kto Cię do tego upoważnił żębyś pisała takie wyroki .Jawnie naruszasz dobre imie firmy.(działasz na szkodę świadomie lub nie ale to już się nadaje do wyciągnięcia konsekwencji ) Żeby opinia była obiektywna należało by najpierw ocenić Twoją osobę jakim byłaś pracownikiem. Podejrzewam że orłem nie byłaś Ja pracuje trochę ponad 2 lata i widzę to zupełnie odwrotnie niż Ty .To bardzo dobre miejsce pracy ,dobrze płatne ,tyle tylko że trzeba uczciwie i wydajnie pracować .Ktoś wcześniej pisał o tym co dobrego daje ta firma i ja to tylko mogę potwierdzić że to prawda . Taka rada na przyszłość jak Ci jakaś praca nie pasuje to nie męcz się Uciekaj po miesiącu . Takie masz prawo a nie po miesiącach wylewasz żal publicznie bo trzeba się zemścić

freda
@Rafaella 22.02.2018 20:26

ha ha ha to naprawdę dobre .oceniłaś "To najgorsze miejsce ...."czy jakoś tak ciekawe :) hahaha to była twoja pierwsza poważna praca po studiach a po miesiącu miałaś by pożegnana tylko Cię koleżanka menagierka broniła żeby dać Ci szanse ......odwdzięczyłaś się .... i t to jak nabierz trochę doświadczenia z innych prac żeby muc się uczciwie podzielić opinią

Vivek

A ja to najbardziej lubię tego Pana Damiana co teraz jest dyrektoremem. Jest taki ogarnięty i zrobił teraz rewolucję, taką że od razu, po 2 tygodniach widać różnicę. Jest nieprawdopodobny i taki mądry. Prawie tak jak szef i ta Pani dyrektor z biura co tak piszczy jak się zdenerwuje na kogoś. Teraz to będzie się pracowało bardzo dobrze, bo wszystkim już zarządzają najlepsi ludzie i szef też będzie teraz o wszystkim wiedział, bo Pan Damian lubi o wszystkim mówić. Jeżeli Pan Damian będzie brał przykład z Pani dyrektor z biura, z tej o której już wspominałem, to na pewno też poprawi się organizacja pracy... Ona jest najlepsza

Irek

Idealnych firm nie ma. Ale czy są idealni pracownicy, też nie ,ma!!!

Hans

Większość tu obecnych komentarzy zeszłych, nikt nie wspomina o rekrutacji firmy, a to jest ciekawe i to bardzo. Rekrutacja wygląda tak, przed rozmową dostajecie test,w teście któryś podpunkt jest zadanie,jaki kolor uzyskamy z połączeniem innego, był taki przykład biały z szarym to czarny (akurat nie wiem o co chodziło) reszty kolorów nie pamiętam, a żałuje bo mogłem zrobić zdjęcie i przesłać wam tutaj i zdalibyście, ale rek ruter czy osoba która wstawiała ogłoszenie powinna napisać, wymagania: znajomość mieszania farb lub przez telefon uprzedzenie, może by ktoś się nauczył, drugie firma oferuje szkolenie, na moją logikę mogliby również zaoferować szkolenie w tej materi, było łącznie 8 rodzaje kolorów do wymieszania to myślę że przez 2 dni spokojnie pracownik by się nauczył,niestety przez te kolory nie spełniłem oczekiwań rekrutera, nie wiem czy to poważne ze strony firmy, usłyszałem natomiast od pewnej pani której nie znam, że dość często zmieniają się pracownicy nie potwierdzam nie zaprzeczam, skończyłem szkołę zawodową, ale nie przypominam sobie żeby uczono mnie plastyki w zakresie mieszania farb, pytałem się mojej matki która skończyła studia i również miałaby problem z wiedzą na temat mieszania farb coś tam zapamiętala ale nie wiele, aplikowałem na stanowisko produkcyjne, czy w ogłoszeniu może zamieście poszukujemy osobe z znajomością mieszania farb lub po szkole plastycznej, bo nie wiem czy nie aplikowałem na to stanowisko zamiast produkcji.

Iga
@Hans 05.03.2018 17:49

Chłopie masz w teście z czym zmieszać zolty żeby wyszedł pomarańczowy i to Cię przerasta? Tu nie trzeba szkoły plastycznej dzieci w podstawówce wiedza ze żółty i niebieski daje zielony

Hans
@Iga 09.03.2018 22:41

a widzisz może teraz ktoś się nauczy zanim złoży aplikacje w jeden dzień to przenajmniej zda test nie cieszycie się ?

obserwator

ku przestrodze "były ksiądz, Jacek Międlar usłyszał wyrok Sądu Okręgowego w Warszawie za znieważenie w internecie posłanki Nowoczesnej – Joanny Scheuring-Wielgus. Mężczyzna został skazany na sześć miesięcy prac społecznych" źródło natemat p l , wyborcza p l , dla ciekawych jest jeszcze wiele innych miejsc do poczytania pełno tego w necie , widać że jak ktoś się zaprze to może dochodzić swoich praw uważajcie co piszecie

Eryk
@obserwator 23.10.2017 13:48

Uuua... Już się boję ???? ????

anonymous

Witam. Jak wygląda praca na magazynie ? Ile zmian i atmosfera? Realne zarobki ? Czy weekendy pracujące są ? Dzięki i pozdrawiam

Norbert

Jaka jest przyczyna, że od dawna nikt nie pisał?

Gh688

Proszę o kilka informacji jak wygląda praca na produkcji, średnie zarobki itp. Pozdrawiam

rawermen

nie budżetówka bo w niej się więcej zarabia za taki sam zakres obowiązków jak tu ale to ocenia inni na rozmowie jak sie na niej zjawia. W budżetówce pracuje sie spokojnie a tu liczona i wykorzystywana jest kazada minuta suma sumarum wole pracowac w budzetowce

Ciekawski

A co to, budżetówka? Albo koleżanka nie chce mieć konkurencji :)

Oskar

Witam czy może ktoś przybliżyć pracę handlowa w tej firmie? (obowiązki i płaca na start, tak mniej więcej)

12345

dobre :) robi mi się na wymioty jak IZA ( napisz jak masz nazwisko ) pisze słodko "jak i negatywne komentarze" z naciskiem na negatywne widać na czym Ci zależy, nie ładnie buuu

Iza

@bytomianin @Erwin KItzek proponuje jednak zejść trochę z tonu. Forum ma być miejscem przyjaznym dla forumowicza i osób, które szukają informacji. W atmosferze wzajemnych pretensji trudno o merytoryczną dyskusję. Pamiętajmy, że na forum jest miejsce zarówno na pozytywne, jak i negatywne komentarze. Ważne, żeby nie naruszały jego regulaminu.

obserwtor 78
@Iza 01.10.2017 15:28

Ty znowu swoje.... zejść z jakiego tonu ? co złego napisał bytomianin? przecież tylko zapytał po za tym wszystko co pisał to prawda ,łatwa do zweryfikowania, to Ci przeszkadza? ja z tych"myślących " i zastanawiam się po co znów się odzywasz ... znów zachęcasz... zgodnie z zasada "dobrze to jest wtedy jak jest źle " tłumacze ,dobrze jest wtedy gdy piszą źle ..o to Ci chodzi ale uważaj oto cytat z prasy było też w telewizji, cytuje "6 miesięcy ograniczenia wolności, z obowiązkiem wykonywania prac społecznych – taką karę otrzymał były ksiądz Jacek Międlar, który znieważył w internecie posłankę Nowoczesnej Joannę Scheuring-Wielgus. Właśnie został skazany przez sąd." Źródło natematpl jest tego pełno w cały necie to już kolejny raz jak niby "anonimowi " pisarze zostają ukarani tak ku przestrodze

Andrzej17

wciskaj taką ciemnotę x-menie zwany dalej dziesiątkami innych nicków pod którymi się kryjesz ludziom nie myślącym haaaaaaheeeee

x men
@Andrzej17 26.09.2017 17:10

nie ma komentarza na takie prymitywne odzywki "haaaaaaheeeee " co to jest ?a Ci myślący to Ty? też znam tą firmę i mogę potwierdzić słowa Bytomianina cytuje"daje możliwości wewnętrznego awansu na lepsze stanowisko" mój kolega pracował jako operator tamponu potem wtryskarki a dziś jest kierownikiem obydwu działów, to fakt, możesz sprawdzić , podać Ci nazwisko ? to Cię boli, to Ci przeszkadza skoro kogoś podejrzewasz że ma różne nicki to coś o tym wiesz.... ktoś trafił w czuły punkt ciekawe ile da się zarobić na hejcie pochwal się

X_GIRLS_FO

ależ oczywiście, są firmy na Łagiewnikach w Bytomiu które na start na produkcji dają 3 tyś netto , szanują ludzi i okazują im szacunek za to że pracują na zysk właścicieli. Skoro tam nie pracujesz to skąd wiesz że są wycieczki - piszą o tym w gazetach ? O innych rzeczach też wyczytałaś w gazecie ? Wszyscy wiedzą kim jesteś bo od lat tylko ty piszesz na tym forum wybielając negatywne opinie i odczucia ludzi. Czarny PR ... pracujesz w konkrecji ... zmień płytę bo już dawno ją zdarłaś ... .

bytomianin
@X_GIRLS_FO 23.09.2017 22:31

obawiam się że to raczej pani zawodowo strzeże złego imienia tej firmy kilka osób pisało o tym wyżej to nie do wiary ale wydaje się to prawdą ile minęło od mojego wpisu ? tylko chwila ... a pani już kracze droga pani obsługiwałem tą firmę na imprezie wigilijnej i na własne oczy uszy widziałem słyszałem wszyscy z obsługi byliśmy zaskoczeni, żadna z firm które wcześniej robiła party nie miała takiej imprezy i takich fantów podpytałem tez pracowników czy to wszystko prawda była prezentacja multimedialna z firmowego wyjazdu nagrodzonych pracowników za koło polarne i relacje z poprzednich nagród znam tam też kogoś kto potwierdził opowieść o pożyczkach o Medicover ,Multisportach ,drużynie piłkarskiej biorącej udział w lidze biznesu informują na rozmowie rekrutacyjnej jest też taka informacja w każdym ogłoszeniu o prace wycieczki z relacjami zdjęciowymi są na ich stronie internetowej więc nie rozumiem pani uwag to pani powinna zmienić płytę i dać sobie spokój z tym ciągłym gnębieniem tej firmy (ile trzeba mieć nienawiści żeby latani tak szkodzić) chętnie usłyszę nazwę firmy z Łagiewnik ,może złoże aplikacje co prawda produkcja mnie nie interesuje ale skoro płaca tak dobrze to będę mógł śledzić ogłoszenia na inne stanowiska proszę podać tą nazwę firmy inni też chętnie zweryfikują pani opowieść po za tym pisze pani o pieniądzach po pierwsze w moim poście nie pytałem pieniądze tylko czy są jeszcze inne firmy w tym mieście które dają takie bonusy i tu NIC pani nie napisała ...wnioskuje że takowych nie ma głupio co ... kasa to nie wszystko ponadto Viva na stanowisku co mnie interesuje płaci o wiele lepiej pisze też pani o szacunku do ludzi .... powinna pani raczej zacząć od siebie i szanować innych na początek proponuje przestać pisać bo to już jest nie smaczne pozdrawiam

x men
@X_GIRLS_FO 23.09.2017 22:31

facet ładnie i logicznie wytłumaczył wydaje się że masz zespół maniakalno obsesyjno nienawistny do tej firmy lub bierzesz za to kasę

radca_prawny

ujawnij swoją tożsamość to przekonasz się jaki ze mnie radca prawny. Sugerowanie komuś żeby odwiedził psychiatrę wg. ciebie nie jest obrażaniem? Zacznij czytać książki a nie forum hahahahahaha

Erwin KItzek

Nagrodę pracodawca roku - śmiech bierze. Takie nagrody prezydenta który doprowadził miasto na skraj ruiny finansowej to można sobie wsadzić w otwór. Wystarczyło wypełnić formularz i dokonać opłaty. Oprócz tego, w Polsce mamy wolność słowa. Możemy pisać co się chce. Najlepiej bez błędów gramatycznych, Panie "Grupo trzymającą władzę". Kropkę lub przecinek stawiamy za ostatnim znakiem, nie zaś przed wyrazem następnym. Co do samej firmy: a i owszem, znana w Bytomiu. Tylko że takich firm jest od groma na rynku i jakoś nikt o nich nie pisze. Jak firma prezentuje odpowiedni poziom, to nikt się jej do zadka nie dobiera. Ale jak nie prezentuje, to jest inaczej. W przypadku Vivy mamy do czynienia z lokalnym średniakiem. Wyzysk? Na tym polega kapitalizm. Jak się dasz rolować, to Cię wyrolują. Tyle komentarza od obserwatora.

bytomianin
@Erwin KItzek 22.09.2017 11:54

nie pracodawca roku tylko "Firma Roku" i nie wystarczy wypełnić formularz ja też zapytam po co pan tu zagląda ? i po co pisze uczestniczy pan w igrzyskach dziadostwa ? też ma pan żale czy może kompleksy bo pisząc "lokalny średniak" takie odnoszę wrażenie nie jestem ani za ani przeciw nie pracuje w tej firmie ale wiem co nieco wiec chętnie pana zapytam czy zna pan jeszcze jakieś inne firmy w tym mieście które: -wysyłają pracowników w nagrodę do Meksyku, Idi , Chin, Hong Kongu --ma prywatna opiekę medyczną Medicover dla wszystkich - ma karnety na Multisporty - robi dla chętnych regularnie imprezy integracyjne - daje kopertkę na "karpia" ( nie chciało mi się uwierzyć że pracownicy podczas wigilii dostawali w prezencie skoki na spadochronie , wycieczkę statkiem po morzu śródziemnym , loty szybowcem, i coś tam jeszcze już dokładnie nie pamiętam) -daje możliwości wewnętrznego awansu na lepsze stanowisko - udziela pracownikom bez odsetkowych pożyczek do wysokości pensji na rok jeśli zna pan jeszcze jakieś takie inne firmy w tym "bogatym mieście " to proszę dać mi znać, chętnie zaraz tam wystartuje znam bardzo dobrze język angielski , jestem po studiach , wiek po trzydziestce ,żona 2 dzieci próbowałem u nich ,nie wyszło ( kiedyś jeszcze spróbuje ) czekam na konkretne propozycje z góry dziękuje

Zostaw opinię o VIVA PLUS II - Bytom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIVA PLUS II