VIVA PLUS II

Bytom

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 337 ocen.

VIVA PLUS II
2 337

Opinie o VIVA PLUS II

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIVA PLUS II

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. A jak to wygląda w VIVA PLUS II?

   
Bartosz

Czy jest jakiś powód tej ciszy?

   
anonymous

Praca na drukarni -Akord !!!!

   
Irek

Może firma nie jest idealna ale ja nie znam takiej!

   
Drukarzyk

Mógłbym prosić o jakieś informacje o pracy przy grawerowaniu? Na czym deukujecie, jakie zarobki, czy jest jakaś odpowiedzialność za popełnione błędy itd. z góry dzieki

   
mdma

Prezes firmy to strasznie egocentryczny człowiek, który uwielbia się chwalić tym co ma i co osiągnął.

   
Tomasz

Nie wiem co można powiedzieć o pracodawcy, dla którego problemem jest przesłanie maila z adresem, bo przecież to oni szukają pracownika. Bytom to stan umysłu byłam tam już raz na rozmowie i tylko tam są ludzie gdzie mail stanowi problem. Po takim wstępie nie mam ochoty jechać na żadną rozmowę.

   
Rafaella

Jeśli ktoś lubi codziennie słyszeć, że pracuje trzy lub cztery godziny (chociaż zostaje po godzinach, żeby odpowiedzieć na wszystkie maile - czas pracy jest obliczany wg jakiegoś dziwnego klucza, który managera nigdy nie zadowoli), jeśli lubi żyć w niepewności, bo z dnia na dzień mogą go zwolnić, jeśli lubi codziennie wysłuchiwać, że jest beznadziejny/a i na jego/jej miejsce są setki chętnych (stąd ciągła rekrutacja), jeśli nie lubi brać urlopu, bo może tylko na żądanie (wbrew prawu pracy), jeśli nie lubi dostawać pieniędzy na konto (bo szef płaci tylko do ręki, nie wiadomo dlaczego), jeśli lub brać odpowiedzialność finansową za nie swoje błędy (ale na przykład opóźnienia w transporcie albo na produkcji) - to praca w dziale eksportu jest idealnym pomysłem. Spędziłam tam kilka miesięcy i ten koszmar śni mi się do dziś, a minęło już trochę czasu. NAJGORZEJ TRAKTUJĄCA PRACOWNIKÓW FIRMA W REGIONIE!!!

   
freda
@Rafaella 22.02.2018 20:26

ha ha ha to naprawdę dobre .oceniłaś "To najgorsze miejsce ...."czy jakoś tak ciekawe :) hahaha to była twoja pierwsza poważna praca po studiach a po miesiącu miałaś by pożegnana tylko Cię koleżanka menagierka broniła żeby dać Ci szanse ......odwdzięczyłaś się .... i t to jak nabierz trochę doświadczenia z innych prac żeby muc się uczciwie podzielić opinią

   
Vivek

A ja to najbardziej lubię tego Pana Damiana co teraz jest dyrektoremem. Jest taki ogarnięty i zrobił teraz rewolucję, taką że od razu, po 2 tygodniach widać różnicę. Jest nieprawdopodobny i taki mądry. Prawie tak jak szef i ta Pani dyrektor z biura co tak piszczy jak się zdenerwuje na kogoś. Teraz to będzie się pracowało bardzo dobrze, bo wszystkim już zarządzają najlepsi ludzie i szef też będzie teraz o wszystkim wiedział, bo Pan Damian lubi o wszystkim mówić. Jeżeli Pan Damian będzie brał przykład z Pani dyrektor z biura, z tej o której już wspominałem, to na pewno też poprawi się organizacja pracy... Ona jest najlepsza

   
Irek

Idealnych firm nie ma. Ale czy są idealni pracownicy, też nie ,ma!!!

   
Hans

Większość tu obecnych komentarzy zeszłych, nikt nie wspomina o rekrutacji firmy, a to jest ciekawe i to bardzo. Rekrutacja wygląda tak, przed rozmową dostajecie test,w teście któryś podpunkt jest zadanie,jaki kolor uzyskamy z połączeniem innego, był taki przykład biały z szarym to czarny (akurat nie wiem o co chodziło) reszty kolorów nie pamiętam, a żałuje bo mogłem zrobić zdjęcie i przesłać wam tutaj i zdalibyście, ale rek ruter czy osoba która wstawiała ogłoszenie powinna napisać, wymagania: znajomość mieszania farb lub przez telefon uprzedzenie, może by ktoś się nauczył, drugie firma oferuje szkolenie, na moją logikę mogliby również zaoferować szkolenie w tej materi, było łącznie 8 rodzaje kolorów do wymieszania to myślę że przez 2 dni spokojnie pracownik by się nauczył,niestety przez te kolory nie spełniłem oczekiwań rekrutera, nie wiem czy to poważne ze strony firmy, usłyszałem natomiast od pewnej pani której nie znam, że dość często zmieniają się pracownicy nie potwierdzam nie zaprzeczam, skończyłem szkołę zawodową, ale nie przypominam sobie żeby uczono mnie plastyki w zakresie mieszania farb, pytałem się mojej matki która skończyła studia i również miałaby problem z wiedzą na temat mieszania farb coś tam zapamiętala ale nie wiele, aplikowałem na stanowisko produkcyjne, czy w ogłoszeniu może zamieście poszukujemy osobe z znajomością mieszania farb lub po szkole plastycznej, bo nie wiem czy nie aplikowałem na to stanowisko zamiast produkcji.

   
Hans
@Iga 09.03.2018 22:41

a widzisz może teraz ktoś się nauczy zanim złoży aplikacje w jeden dzień to przenajmniej zda test nie cieszycie się ?

   
obserwator

ku przestrodze "były ksiądz, Jacek Międlar usłyszał wyrok Sądu Okręgowego w Warszawie za znieważenie w internecie posłanki Nowoczesnej – Joanny Scheuring-Wielgus. Mężczyzna został skazany na sześć miesięcy prac społecznych" źródło natemat p l , wyborcza p l , dla ciekawych jest jeszcze wiele innych miejsc do poczytania pełno tego w necie , widać że jak ktoś się zaprze to może dochodzić swoich praw uważajcie co piszecie

   
Eryk
@obserwator 23.10.2017 13:48

Uuua... Już się boję ???? ????

   
anonymous

Witam. Jak wygląda praca na magazynie ? Ile zmian i atmosfera? Realne zarobki ? Czy weekendy pracujące są ? Dzięki i pozdrawiam

   
Norbert

Jaka jest przyczyna, że od dawna nikt nie pisał?

   
Gh688

Proszę o kilka informacji jak wygląda praca na produkcji, średnie zarobki itp. Pozdrawiam

   
rawermen

nie budżetówka bo w niej się więcej zarabia za taki sam zakres obowiązków jak tu ale to ocenia inni na rozmowie jak sie na niej zjawia. W budżetówce pracuje sie spokojnie a tu liczona i wykorzystywana jest kazada minuta suma sumarum wole pracowac w budzetowce

   
Ciekawski

A co to, budżetówka? Albo koleżanka nie chce mieć konkurencji :)

   
Oskar

Witam czy może ktoś przybliżyć pracę handlowa w tej firmie? (obowiązki i płaca na start, tak mniej więcej)

   
12345

dobre :) robi mi się na wymioty jak IZA ( napisz jak masz nazwisko ) pisze słodko "jak i negatywne komentarze" z naciskiem na negatywne widać na czym Ci zależy, nie ładnie buuu

   
Iza

@bytomianin @Erwin KItzek proponuje jednak zejść trochę z tonu. Forum ma być miejscem przyjaznym dla forumowicza i osób, które szukają informacji. W atmosferze wzajemnych pretensji trudno o merytoryczną dyskusję. Pamiętajmy, że na forum jest miejsce zarówno na pozytywne, jak i negatywne komentarze. Ważne, żeby nie naruszały jego regulaminu.

   
obserwtor 78
@Iza 01.10.2017 15:28

Ty znowu swoje.... zejść z jakiego tonu ? co złego napisał bytomianin? przecież tylko zapytał po za tym wszystko co pisał to prawda ,łatwa do zweryfikowania, to Ci przeszkadza? ja z tych"myślących " i zastanawiam się po co znów się odzywasz ... znów zachęcasz... zgodnie z zasada "dobrze to jest wtedy jak jest źle " tłumacze ,dobrze jest wtedy gdy piszą źle ..o to Ci chodzi ale uważaj oto cytat z prasy było też w telewizji, cytuje "6 miesięcy ograniczenia wolności, z obowiązkiem wykonywania prac społecznych – taką karę otrzymał były ksiądz Jacek Międlar, który znieważył w internecie posłankę Nowoczesnej Joannę Scheuring-Wielgus. Właśnie został skazany przez sąd." Źródło natematpl jest tego pełno w cały necie to już kolejny raz jak niby "anonimowi " pisarze zostają ukarani tak ku przestrodze

   
Andrzej17

wciskaj taką ciemnotę x-menie zwany dalej dziesiątkami innych nicków pod którymi się kryjesz ludziom nie myślącym haaaaaaheeeee

   
x men
@Andrzej17 26.09.2017 17:10

nie ma komentarza na takie prymitywne odzywki "haaaaaaheeeee " co to jest ?a Ci myślący to Ty? też znam tą firmę i mogę potwierdzić słowa Bytomianina cytuje"daje możliwości wewnętrznego awansu na lepsze stanowisko" mój kolega pracował jako operator tamponu potem wtryskarki a dziś jest kierownikiem obydwu działów, to fakt, możesz sprawdzić , podać Ci nazwisko ? to Cię boli, to Ci przeszkadza skoro kogoś podejrzewasz że ma różne nicki to coś o tym wiesz.... ktoś trafił w czuły punkt ciekawe ile da się zarobić na hejcie pochwal się

   
X_GIRLS_FO

ależ oczywiście, są firmy na Łagiewnikach w Bytomiu które na start na produkcji dają 3 tyś netto , szanują ludzi i okazują im szacunek za to że pracują na zysk właścicieli. Skoro tam nie pracujesz to skąd wiesz że są wycieczki - piszą o tym w gazetach ? O innych rzeczach też wyczytałaś w gazecie ? Wszyscy wiedzą kim jesteś bo od lat tylko ty piszesz na tym forum wybielając negatywne opinie i odczucia ludzi. Czarny PR ... pracujesz w konkrecji ... zmień płytę bo już dawno ją zdarłaś ... .

   
x men
@X_GIRLS_FO 23.09.2017 22:31

facet ładnie i logicznie wytłumaczył wydaje się że masz zespół maniakalno obsesyjno nienawistny do tej firmy lub bierzesz za to kasę

   
radca_prawny

ujawnij swoją tożsamość to przekonasz się jaki ze mnie radca prawny. Sugerowanie komuś żeby odwiedził psychiatrę wg. ciebie nie jest obrażaniem? Zacznij czytać książki a nie forum hahahahahaha

   
Erwin KItzek

Nagrodę pracodawca roku - śmiech bierze. Takie nagrody prezydenta który doprowadził miasto na skraj ruiny finansowej to można sobie wsadzić w otwór. Wystarczyło wypełnić formularz i dokonać opłaty. Oprócz tego, w Polsce mamy wolność słowa. Możemy pisać co się chce. Najlepiej bez błędów gramatycznych, Panie "Grupo trzymającą władzę". Kropkę lub przecinek stawiamy za ostatnim znakiem, nie zaś przed wyrazem następnym. Co do samej firmy: a i owszem, znana w Bytomiu. Tylko że takich firm jest od groma na rynku i jakoś nikt o nich nie pisze. Jak firma prezentuje odpowiedni poziom, to nikt się jej do zadka nie dobiera. Ale jak nie prezentuje, to jest inaczej. W przypadku Vivy mamy do czynienia z lokalnym średniakiem. Wyzysk? Na tym polega kapitalizm. Jak się dasz rolować, to Cię wyrolują. Tyle komentarza od obserwatora.

   
bytomianin
@Erwin KItzek 22.09.2017 11:54

nie pracodawca roku tylko "Firma Roku" i nie wystarczy wypełnić formularz ja też zapytam po co pan tu zagląda ? i po co pisze uczestniczy pan w igrzyskach dziadostwa ? też ma pan żale czy może kompleksy bo pisząc "lokalny średniak" takie odnoszę wrażenie nie jestem ani za ani przeciw nie pracuje w tej firmie ale wiem co nieco wiec chętnie pana zapytam czy zna pan jeszcze jakieś inne firmy w tym mieście które: -wysyłają pracowników w nagrodę do Meksyku, Idi , Chin, Hong Kongu --ma prywatna opiekę medyczną Medicover dla wszystkich - ma karnety na Multisporty - robi dla chętnych regularnie imprezy integracyjne - daje kopertkę na "karpia" ( nie chciało mi się uwierzyć że pracownicy podczas wigilii dostawali w prezencie skoki na spadochronie , wycieczkę statkiem po morzu śródziemnym , loty szybowcem, i coś tam jeszcze już dokładnie nie pamiętam) -daje możliwości wewnętrznego awansu na lepsze stanowisko - udziela pracownikom bez odsetkowych pożyczek do wysokości pensji na rok jeśli zna pan jeszcze jakieś takie inne firmy w tym "bogatym mieście " to proszę dać mi znać, chętnie zaraz tam wystartuje znam bardzo dobrze język angielski , jestem po studiach , wiek po trzydziestce ,żona 2 dzieci próbowałem u nich ,nie wyszło ( kiedyś jeszcze spróbuje ) czekam na konkretne propozycje z góry dziękuje

   
grupa trzymająca władze ;)

Panie radco od siedmiu boleści .Co pan pisze? kto tu narusza dobre imie ?Jaki to z pana radca ? Kto pod płaszczykiem pseudo anonimowości pisze szkodliwe i obraźliwe hasła pod adresem firmy ? Pan ma chyba jakiś inny system wartości !Dodam chyba chory . Kto zdrowy na umyśle pisze takie bzdury "krelacja z cenami " itd. Co to za hasło firma" to lipa" .Przypominam prezydent Bytomia przyznał im nagrodę biznesową"Firma Roku 2016" więc mądrzejsi od pana ocenili co to za firma . I jaki wyzysk ? Człowieku nienawiść przyćmiła Ci rozum . To jedna z lepszych firm w tym mieście i to Ci tak przeszkadza?Ludzie zrobicie wszystko żeby tylko obrzydzić ta firme Myślę że już więcej jadu ,chamstwa ,dziadostwa nie musicie wylewać wszyscy zrozumieli i widzą jaki macie cel czarny PR Pozdrowienia dla Was dobre dnia ;)

   
radca_prawny

obrażasz ludzi i to publicznie zdajesz sobie sprawę z konsekwencji doradca ?

   
tajemniczy klient

Firma to lipa, nastawiona na wyzysk pracowników. Nie dziwne, że człowiek może być oburzony, kiedy dowiaduje się ile dla nich wart jest (wysokość wypłaty) pracownik. Szczególnie w korelacji z cenami które oferują klientom. Zweryfikujcie kadry, bo na zewnątrz widać układ pewnej grupy winnej za ten stan.

   
doradca
@tajemniczy klient 20.09.2017 13:16

Psychiatra przyjmuje codziennie od 8 do 13- tej ul. Piłsudzkiego 16, telefon znajdziesz w googl .Umów się

   
AlkeoLrwot

Popisz sobie sama ze sobą i nigdy nie rezygnuj z powiadomień o nowych wpisach bo czym ty będziesz żyć?, wtedy już tylko pracą haaaaaaaaaheeeeeehhhhhooooo

   
obserwator
@AlkeoLrwot 19.09.2017 05:37

Ty naprawdę działasz na zlecenie żeby szkodzić tej firmie . Smutne że doszło do takich czasów ... jak nie możesz sobie poradzić z konkurencja w biznesie to sięga się po inne metody...

   
Michal

hahahahaha dobre

   
czujna

chyba już nie aktualne ,zaraz po ogłoszeniu pojawił się ktoś odpowiedni , jak pisali wyżej coraz lepsi ludzie trafiają do tej firmy .... ale może cos się zmieni , wyślij CV

   

Zostaw opinię o VIVA PLUS II - Bytom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIVA PLUS II