VIVA PLUS II
2 397 6 1

Opinie o VIVA PLUS II

Tosia

Witam ta firma to parodia . Na stanowisko administracyjno biurowe kazali mi uzupełniać ankietę-test 18 podpunktów. Ile pustaków o wymiarach 24x48miesci sie w 1m2 , i takich matematycznych zadań obliczeń kontów i innych głupot ,uszereguj miasta według zasad i uzasadnij, miałam dość to nie poważne podziękowała i zabrałam test ze sobą bo były tam moje dane osobowe. Facet wybiegł za mną ze mam oddać test powiedziałam że nie bo tam nie ma ich danych firmy tylko zwykła kartka z pytaniami i moimi danymi i pojechałam. Za 40 min zadzwoniła Pani kierownik czy prezes nie przedstawiła sie i kazała mi przywieźć test i oddać bo inaczej dzwoni na policję ma moje nr rejestracyjne samochody ,monitoring haha powiedziałam że tam nie ma ich danych to nie dokumenty firmowe a sa tylko moje dane a jest rodo a ja nie wyrażam zgody na udostępnianie dala mi 1 godz na oddanie a jak nie to straszyła policja . Haha Jak dobrze ze zrezygnowałam tam musi być horror z takimi przełożonymi haha nie polecam.

Drukarzyk

Mógłbym prosić o jakieś informacje o pracy przy grawerowaniu? Na czym deukujecie, jakie zarobki, czy jest jakaś odpowiedzialność za popełnione błędy itd. z góry dzieki

Anonim
@Drukarzyk 19.04.2018 15:59

Hm.. Grawer, siedzisz przed laserem całe 8 godzin i grawerujesz, czasami dochodzą jeszcze dwie maszyny do obsługi przez jedną osobę i kilka innych rzeczy w tym czasie, czyli ustawienie maszyn itp. A po okresie próbnym jeżeli wróci reklamacja to płacisz za to Ty.

Iza
@Anonim 05.08.2018 13:23

Niekompetentna firma.

Iza
@Iza 24.11.2018 23:33

Iza, czy swój komentarz dodałaś z pozycji klienta, czy pracownika firmy VIVA PLUS II? Jeśli piszesz jako jej pracownik, to będę bardzo wdzięczna, jeśli rozwiniesz swój komentarz i jakoś się do tego odniesiesz. Dlaczego tak sądzisz? Jaka sytuacja spowodowała, że masz takie, a nie inne zdanie o tej firmie?

Justyna

Byłam zobaczyłam i podziękowałam pierwszy dzien (usunięte przez administratora) nic kompletnie praca od dzwona do dzwona jak ktoś lubi akort to polecam

Iza
@Justyna 17.10.2018 19:54

Masakra jakaś. Zero szkolenia, brak BHP i nie wiadomo jakieś wymagania! A mało tego praca za pośrednictwem firmy zewnętrznej.

Szukasz pracy?

Były pracownik

Pracowałem tam kilka miesięcy. Fajne zarobki, aczkolwiek wszystko zależy od pracownika, jego szybkości (praca na akord) i oczywiście zleceń które są różne. Można zarobić 3 tyś zł, ale może trafić się miesiąc że zarobimy 1,5 tyś zł. Na plus miła atmosfera (drukarnia), na minus(usunięte przez administratora)

Iza
@Były pracownik 04.11.2018 20:15

Opiszesz proszę parę zleceń jakie miałeś do wykonania pracując w VIVA PLUS II? Tego typu informacje mogą przygotować osoby, które to przeczytają i zastanawiają się czy podołają obowiązkom firmy.

drukmistrz

pracownik drukarni i graweru normalnie w innych firmach zarabia 2800 zł netto, choc bywają firmy które z nagodzinami płacą 3200-3400. Takie zarobki sa w tej firmie?

Grawernik :-)
@drukmistrz 15.09.2018 18:05

Zarobki wygladają tak, że przez pierwsze 3 miesiące jesteś na zleceniu, na umowie najniższa krajowa, do ręki 2100. Po tych trzech miesiącach przechodzisz na akord i już nie jest tak kolorowo. Możesz wyjść więcej lub nawet poniżej najniższej kr. Czasami trudno coś zarobić, jak masz do zrobienia masę innych rzeczy, typu ustawianie, latanie po handlowcach i ciągłe uczenie nowych. A i niektóre zlecenia są takie, że bardzo długo robi się jedną rzecz, więc wyrobienie większej ilości jest po prostu niemożliwe. Plus za klimat bez spin w załodze (przynajmniej na grawerze)

drukmistrz
@Grawernik :-) 05.10.2018 10:57

no to podziękował bo na produkcji zarabiam teraz 3200

Bb

Witam może ktoś powiedzieć mniej więcej jakie zarobki są w tej firmie jako Pakowacz...i coś więcej na temat tego stanowiska co pakujecie po ile godzin pracujecie itd ????

Dobresłowo

Witam czy jest to firma godna polecenia chciałbym zacząć prace w tej firmie na stanowisku drukarza ale nie wiem czy sie opłaca ???

KUKASZENKO

Ile zarobi pracownik drukarni i graweru...?

Iza

@Tomasz, dziękuję za Twoją odpowiedź. Zgadzam się z tym co napisałeś - za starania w pracy można dostać lepszą pensję. Niestety nie każda firma praktykuje tego typu nagrody stąd było moje pytanie - czy w VIVA PLUS II za starania w pracy dostaje się lepsze wynagrodzenie, z tego co rozumiem tak. Mam racje? Jeśli tak, to będę wdzięczna za informacje co wchodzi w skład benefitów: wakacje pod gruszą? Premie? Dodatki do płac? Nagrody?

Spanish_Girl

patrząc po historii ogłoszeń (jest kolejne) pracowników działu eksportu pracuje kilkunastu/kilkudziesięciu. Czy związane jest to z dynamicznym rozwojem firmy czy z rotacją?Czy zarobek w wysokości 7 tyś netto jest osiągalny?

Iza

@Janusz, a czy istnieją w firmie VIVA PLUS jakiekolwiek systemy zachęcające pracowników do solidnej pracy? Mówię tu o dodatkach do płacy takich jak benefity czy też inne formy wynagrodzenia. @Anonim, w jakich godzinach wykonuje się pracę?

Tomasz
@Iza 20.08.2018 16:52

Jeżeli solidnie się pracuje, to praca zawsze jest dobrze wynagradzana.

Janusz

To faktycznie jest problem bo firma za odpoczywanie nie płaci tylko za pracę a tu akurat takie czynności trzeba robić!!

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. A jak to wygląda w VIVA PLUS II?

Bartosz

Czy jest jakiś powód tej ciszy?

anonymous

Praca na drukarni -Akord !!!!

Irek

Może firma nie jest idealna ale ja nie znam takiej!

mdma

Prezes firmy to strasznie egocentryczny człowiek, który uwielbia się chwalić tym co ma i co osiągnął.

Tomasz

Nie wiem co można powiedzieć o pracodawcy, dla którego problemem jest przesłanie maila z adresem, bo przecież to oni szukają pracownika. Bytom to stan umysłu byłam tam już raz na rozmowie i tylko tam są ludzie gdzie mail stanowi problem. Po takim wstępie nie mam ochoty jechać na żadną rozmowę.

Rafaella

Jeśli ktoś lubi codziennie słyszeć, że pracuje trzy lub cztery godziny (chociaż zostaje po godzinach, żeby odpowiedzieć na wszystkie maile - czas pracy jest obliczany wg jakiegoś dziwnego klucza, który managera nigdy nie zadowoli), jeśli lubi żyć w niepewności, bo z dnia na dzień mogą go zwolnić, jeśli lubi codziennie wysłuchiwać, że jest beznadziejny/a i na jego/jej miejsce są setki chętnych (stąd ciągła rekrutacja), jeśli nie lubi brać urlopu, bo może tylko na żądanie (wbrew prawu pracy), jeśli nie lubi dostawać pieniędzy na konto (bo szef płaci tylko do ręki, nie wiadomo dlaczego), jeśli lub brać odpowiedzialność finansową za nie swoje błędy (ale na przykład opóźnienia w transporcie albo na produkcji) - to praca w dziale eksportu jest idealnym pomysłem. Spędziłam tam kilka miesięcy i ten koszmar śni mi się do dziś, a minęło już trochę czasu. NAJGORZEJ TRAKTUJĄCA PRACOWNIKÓW FIRMA W REGIONIE!!!

była pracownica
@Rafaella 22.02.2018 20:26

Niestety tak faktycznie wygląda rzeczywistość w firmie :-(

tola
@Rafaella 22.02.2018 20:26

Trudno jest z Toba polemizować bo wszystko przedstawiasz w złym świetle .Tak żeby wszyscy mieli Twój punk widzenia a tak nie jest . Każdy ma prawo do oceny pracy pracownika bo robienie kółeczek myszką w pracy nie jest pracą chociaż teoretycznie jesteś w pracy .Tak samo z pozostałymi uwagami nie są uczciwe ani prawdziwe , więc nawet nie ma po co poruszać tego tematu .Bulwersuje mnie tylko Twoje ostatnie zdanie NAJGORZEJ TRAKTUJACA PRACOWNIKÓW FIRMA .... Kto Cię do tego upoważnił żębyś pisała takie wyroki .Jawnie naruszasz dobre imie firmy.(działasz na szkodę świadomie lub nie ale to już się nadaje do wyciągnięcia konsekwencji ) Żeby opinia była obiektywna należało by najpierw ocenić Twoją osobę jakim byłaś pracownikiem. Podejrzewam że orłem nie byłaś Ja pracuje trochę ponad 2 lata i widzę to zupełnie odwrotnie niż Ty .To bardzo dobre miejsce pracy ,dobrze płatne ,tyle tylko że trzeba uczciwie i wydajnie pracować .Ktoś wcześniej pisał o tym co dobrego daje ta firma i ja to tylko mogę potwierdzić że to prawda . Taka rada na przyszłość jak Ci jakaś praca nie pasuje to nie męcz się Uciekaj po miesiącu . Takie masz prawo a nie po miesiącach wylewasz żal publicznie bo trzeba się zemścić

freda
@Rafaella 22.02.2018 20:26

ha ha ha to naprawdę dobre .oceniłaś "To najgorsze miejsce ...."czy jakoś tak ciekawe :) hahaha to była twoja pierwsza poważna praca po studiach a po miesiącu miałaś by pożegnana tylko Cię koleżanka menagierka broniła żeby dać Ci szanse ......odwdzięczyłaś się .... i t to jak nabierz trochę doświadczenia z innych prac żeby muc się uczciwie podzielić opinią

Vivek

A ja to najbardziej lubię tego Pana Damiana co teraz jest dyrektoremem. Jest taki ogarnięty i zrobił teraz rewolucję, taką że od razu, po 2 tygodniach widać różnicę. Jest nieprawdopodobny i taki mądry. Prawie tak jak szef i ta Pani dyrektor z biura co tak piszczy jak się zdenerwuje na kogoś. Teraz to będzie się pracowało bardzo dobrze, bo wszystkim już zarządzają najlepsi ludzie i szef też będzie teraz o wszystkim wiedział, bo Pan Damian lubi o wszystkim mówić. Jeżeli Pan Damian będzie brał przykład z Pani dyrektor z biura, z tej o której już wspominałem, to na pewno też poprawi się organizacja pracy... Ona jest najlepsza

Irek

Idealnych firm nie ma. Ale czy są idealni pracownicy, też nie ,ma!!!

Hans

Większość tu obecnych komentarzy zeszłych, nikt nie wspomina o rekrutacji firmy, a to jest ciekawe i to bardzo. Rekrutacja wygląda tak, przed rozmową dostajecie test,w teście któryś podpunkt jest zadanie,jaki kolor uzyskamy z połączeniem innego, był taki przykład biały z szarym to czarny (akurat nie wiem o co chodziło) reszty kolorów nie pamiętam, a żałuje bo mogłem zrobić zdjęcie i przesłać wam tutaj i zdalibyście, ale rek ruter czy osoba która wstawiała ogłoszenie powinna napisać, wymagania: znajomość mieszania farb lub przez telefon uprzedzenie, może by ktoś się nauczył, drugie firma oferuje szkolenie, na moją logikę mogliby również zaoferować szkolenie w tej materi, było łącznie 8 rodzaje kolorów do wymieszania to myślę że przez 2 dni spokojnie pracownik by się nauczył,niestety przez te kolory nie spełniłem oczekiwań rekrutera, nie wiem czy to poważne ze strony firmy, usłyszałem natomiast od pewnej pani której nie znam, że dość często zmieniają się pracownicy nie potwierdzam nie zaprzeczam, skończyłem szkołę zawodową, ale nie przypominam sobie żeby uczono mnie plastyki w zakresie mieszania farb, pytałem się mojej matki która skończyła studia i również miałaby problem z wiedzą na temat mieszania farb coś tam zapamiętala ale nie wiele, aplikowałem na stanowisko produkcyjne, czy w ogłoszeniu może zamieście poszukujemy osobe z znajomością mieszania farb lub po szkole plastycznej, bo nie wiem czy nie aplikowałem na to stanowisko zamiast produkcji.

Iga
@Hans 05.03.2018 17:49

Chłopie masz w teście z czym zmieszać zolty żeby wyszedł pomarańczowy i to Cię przerasta? Tu nie trzeba szkoły plastycznej dzieci w podstawówce wiedza ze żółty i niebieski daje zielony

Hans
@Iga 09.03.2018 22:41

a widzisz może teraz ktoś się nauczy zanim złoży aplikacje w jeden dzień to przenajmniej zda test nie cieszycie się ?

obserwator

ku przestrodze "były ksiądz, Jacek Międlar usłyszał wyrok Sądu Okręgowego w Warszawie za znieważenie w internecie posłanki Nowoczesnej – Joanny Scheuring-Wielgus. Mężczyzna został skazany na sześć miesięcy prac społecznych" źródło natemat p l , wyborcza p l , dla ciekawych jest jeszcze wiele innych miejsc do poczytania pełno tego w necie , widać że jak ktoś się zaprze to może dochodzić swoich praw uważajcie co piszecie

Eryk
@obserwator 23.10.2017 13:48

Uuua... Już się boję ???? ????

anonymous

Witam. Jak wygląda praca na magazynie ? Ile zmian i atmosfera? Realne zarobki ? Czy weekendy pracujące są ? Dzięki i pozdrawiam

Norbert

Jaka jest przyczyna, że od dawna nikt nie pisał?

Gh688

Proszę o kilka informacji jak wygląda praca na produkcji, średnie zarobki itp. Pozdrawiam

rawermen

nie budżetówka bo w niej się więcej zarabia za taki sam zakres obowiązków jak tu ale to ocenia inni na rozmowie jak sie na niej zjawia. W budżetówce pracuje sie spokojnie a tu liczona i wykorzystywana jest kazada minuta suma sumarum wole pracowac w budzetowce

Ciekawski

A co to, budżetówka? Albo koleżanka nie chce mieć konkurencji :)

Oskar

Witam czy może ktoś przybliżyć pracę handlowa w tej firmie? (obowiązki i płaca na start, tak mniej więcej)

12345

dobre :) robi mi się na wymioty jak IZA ( napisz jak masz nazwisko ) pisze słodko "jak i negatywne komentarze" z naciskiem na negatywne widać na czym Ci zależy, nie ładnie buuu

Zostaw opinię o VIVA PLUS II - Bytom

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIVA PLUS II