Work In Time

Köln

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 397 ocen.

Opinie o Work In Time

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work In Time

Mitarbeiter

Praca miała być na długo okazało się że jest na 3 tygodnie. tygodnie nie pełne. o zakończeniu pracy dowiedziałem się w ostatni dzień. pracodawca narzeka na agenta work in time. wiele różnych problemów. stanowczo ODRADZAM!!

qbrak

Czy ktoś z Was zna nr (odpowiednik naszego nip) rozliczeniowy dla firmy i czy on jest jednakowy dla wszystkich oddziałów (chodzi o Leipzig) ?

Melania

Wszelkie rozliczenia finansowe z firmą powinny być załatwiane w firmie !. Na forum można napisać o takich sprawach w momencie kiedy mamy już jasność. Teraz nikt nie wie dlaczego tak się stało a pisanie w tym momencie jest oczernianiem dobrej firmy

Szukasz pracy?

Olewajka

Zastanawiam się dlaczego tak mało piszecie na forum? Sadzę, że gdyby było źle to z pewnością ludzie by pisali , wnioskuję że jest dobrze co nie zmienia faktu, iż zdarzają sie trudne sytuacje.

Mirek

Jaki jest powód takiej ciszy na forum? Czyżby tak dobrze pracowało się w firmie czy też może wakacje? W sumie to bardzo dobrze, że jesteście zadowoleni. Pracowałem w firmie i z czystego sentymentu zaglądam na ten wątek żeby się czegoś dowiedzieć o firmie.

Janek

Słyszałem o agencji sporo dobrego. Szkoda, że mało jest osób piszących a chciałem z pierwszej ręki informacji.

Chętny do pracy

Czym spowodowana jest taka cisza na forum? Czyżby wakacje i urlopy odciągnęły ludzi od pisania? Przymierzam się do kontaktu z Work In Time ale chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o agencji na tym forum.

Mietek

Uważam, że Work In Time nie zasługuje na oskarżenia. Idąc do pracy i podpisując umowę trzeba pilnować swoich spraw.

Mietek

Jeśli nawet zdarzają się jakieś trudne sytuacje to nie znaczy, że firma jest zła. Korzystałem z ich pośrednictwa i nie było żadnych problemów. Wiadomo, że wszystko może się zdarzyć , takie jest życie. Ale mam pytanie czy firma obecnie poszukuje tylko Elektroinstallateure (m/w)?

Józek

Work In Time ma jakoś mało ofert pracy, co jest tego przyczyną. Może ktoś wie i mógłby podzieli sie informacją. Szukam pracy a słyszałem ,że są dobrzy

Olo

Witam jaką można dostać teraz stawkę jako elektryk w work in time ? i jaką dietę ?

Zespół work InTime
@Olo 17.04.2017 22:47
Witam jaką można dostać teraz stawkę jako elektryk w work in time ? i jaką dietę ?

Dzień dobry, wysokość stawki i diety zależą od umiejętności i znajomości języka. Prosze przesłać swoje CV, po jego otrzymaniu zadzwoni do Pana rekruter i omówi szczegóły współpracy. Pozdrawiamy Zespół work InTime

Iwona

Znalazłeś pracę za pośrednictwem Work In Time? Jakie masz wrażenia ze współpracy z tą firmą?

Metka

Wydaje mi się że powinniście bardziej pilnować zapisów o warunkach płacy oraz pracy w umowie. Jak jest dokument wtedy nikt nie będzie ryzykował procesów. Każdy ciesząc się na taki wyjazd zapomnieliście o najważniejszym.

anonim

(usunięte przez administratora)

jogi

Ja tam pracuje i odradzam

Jarek
@jogi 20.10.2016 19:20
Ja tam pracuje i odradzam

Hej mam propozycje jechac z tej firmy jako malarz . 11e brutoo plus 50 e diety tylko mieszkanie 20 e dziennie to zdecydowanie za dużo , możesz coś powedzieć o tej agencji itp będe wdzieczny

Pracownik

Odradzam, pracowałem ,(usunięte przez administratora)zmieniają zasady wcześniej ustalone. Chcesz mie ból głowy, to wyjedź z Work in Time.

bob

chcem podpisać z nimi umowę czy warto

jw

jw@kalerecruitment.com - jeśli ktoś z uprawnieniami sep i znajomością języka szuka zatrudnienia to zachęcam do kontaktu.

ela

Pracowałeś tam dwa lata, ale w biurze czy dla tej firmy po prostu w innej branży?

p.r

pracowalem w ideale job -erfurt pamiejtajcie to sa odzialy jak weimar ,erfurt ,work in taim i inne glowna siedziba to koln ideale jobs . pracowalem dla nich 2 lata i stanowczo odradzam robilem dla erfurtu byl tam sz.p mirek to wszystko bylo ok. jak doszla do wladzy sz.p anja lenzer to prubowala mnie zwolnic 2 razy bez podstawy przyczynna umowie na czasi nieokreslonym bedac juz na chorobowym mieli wszystkie moje beschaftigung ze szpitala z damschtadt i zwolnienia z aok od 2 lekarzy jak powiedzialem ze bardzo boli mnnie glowa po wypadku ktory mialem w grudniu uderzylem sie w szybe jak pojadedo kliniki w damschtadt -to odpowiedziala ze mam wyslac dobrowolnie swoje swoje wypowiedzenie umowy o prace, niezrobilem tego odpowiedzialem ze moje zdrowie jest najwazniejsze w piatek mnie klinika przyjela w sobote wyslalem zaswiadzczenia i zwolnienia faxem i listem poleconym rowniez do aok w thuringen ,jak chcecie pracowac dla nich to prosze bardzo pamietajcie ze list ktory otrzymalem kundigung zwolnienie liczy sie od stempla dostarczonego przez listonosza z data odebrania a nie iz od poniedzialku bylem juz zwolniony oszukali mnie w ten sposob na 2 tygonie z pracy ,i na jakiej umowie pracowalem nawet w pl uwzgledniaja zwolnienia .......a wielu moich kolegow z work i n time po 3 dniach rezygnowali z pracy dla nich .....i opuszczali stanowiska pracy ........to cie moze pozniej spotkac ,tak samo jak mnie ...p.r

ela
@p.r 16.08.2016 10:02
pracowalem w ideale job -erfurt pamiejtajcie to sa odzialy jak weimar ,erfurt ,work in taim i inne glowna siedziba to koln idea...

Witam, pracowałeś w Erfurt w biurze? Ostatnio poszukują ludzi do siebie, chciałam aplikować...

Adi

14 15 maja teraz w katowicach robia spotkanie rekrutacyjne na moniuszki ,kt9 dostal zaproszenie niech sie odezwie. ethan@t.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

kolorado

Chłopcze trollem to ty jesteś . ponieważ każdy ma prawo się wypowiedzieć dobrze lub źle o firmie . Chyba jesteś pracownikiem biura tej firmy bo robola to nie interesuje jakie inni mają opinie .

Work In Time
pracodawca

Szanowni Panstwo, nasza firma zatrudnia pracowników budowlanych. NIE zatrudniamy osób do pakowania karmy! W internecie pojawily sie w ostatnich dniach liczne ogloszenia: "Pakowanie karmy, Niemcy". Sa one falszywe. Zawiadomilismy juz odpowiednie organy o mozliwosci popelnienia przestepstwa. Prosimy nie wysylac swoich danych osobowych na adres podany w ogloszeniu ani NIE przelewac zadnych pieniedzy! Nasza firma nie opublikowala w.w. ogloszenia i nie odpowiada za jego tresc.

anonim

(usunięte przez administratora)

DM

tez wlasnie dostalem te sama oferte i nie wiem czy warto..

78fr

Najgorsze jest to ze obiecują ci wyjazd za tydzień a czekasz miesiąc albo więcej . Dzwonisz a oni i tak ci każą czekać

zenek

Bylem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej w Bydgoszczy w sprawie pracy jak operator CNC stawka 9.80E/h brutto plus 45E diety netto. Powiedzcie jak naprawde wyglada wspolpraca z ta firma? Jest ciaglosc pracy? Wyplaty terminowe?

Slawek

ale powiedzcie czy warto ryzykowac wyjazd czy nie? i czy mozliwe sa zjazdy do rodziny jesli tak to co ile?

KINIU

A O JAKIEJ AGENCJI PISZECIE ?BO JA MAM OFERTĘ Z IDEALE -JOBS-GMBH I CHCE SIE COS WIĘCEJ DOWIEDZIEC

elektriko

No nie, jedziesz tam, żeby się obijać! W każdej pracy, jeśli się chce tam dłużej pracować, to należy się wykazać przede wszystkim fachowością i uczciwością, a nie lenistwem, złodziejstwem i pijaństwem.

Ciachoslaw
@elektriko 13.04.2015 18:52
No nie, jedziesz tam, żeby się obijać! W każdej pracy, jeśli się chce tam dłużej pracować, to należy się wykazać przede wszystk...

cześć mogłbym cię prosić o kontakt! (usunięte przez administratora)

Karol
@elektriko 13.04.2015 18:52
No nie, jedziesz tam, żeby się obijać! W każdej pracy, jeśli się chce tam dłużej pracować, to należy się wykazać przede wszystk...

Pracuję w tej Firmie od listopada 2011 roku, i jestem całkowicie zgodny z zapisem elektriko -2015-04-13 18:52:59 . NIC DODAĆ NIC UJĄĆ .???

pawelek

pracowałem tam do niedawna, jeśli chodzi o umowę to jest wszystko legalne (usunięte przez administratora) !!!! pracujesz 2-3 tygodnie (czasami nawet krócej) i dostajesz nowy adres pracy i kwatery (często pow.20 euro za dobę), w biurze mowią że musisz wykazać się w pracy (??????????)

jkkkk
@pawelek 12.04.2015 12:01
pracowałem tam do niedawna, jeśli chodzi o umowę to jest wszystko legalne (usunięte przez administratora) !!!! pracujesz 2-3 t...

powiem inaczej..masz sie nie wykazac,-masz sie sprezac w pracy a w biurze zlewka na calego, no nie

lkv 1141

witam wszystkich (usunięte przez administratora) poczatku bylo troche problemow ale jest ok 2 lata jezdzimy pozdrawiam jesli ktos ma pytania chetnie pomoge

qwer
@lkv 1141 09.04.2015 15:19
witam wszystkich (usunięte przez administratora) poczatku bylo troche problemow ale jest ok 2 lata jezdzimy pozdrawiam jesli...

moge prosic Cie o kontakt pod numerem ( usunięte przez administratora )napisz sms ja zadzwonie chce uzyskac wiecej informacji o tej firmie ;)

elektriko

A czy ktoś kiedykolwiek zastanawiał się jak działają Zeitarbeit-Firmy. Schemat jest przecież w każdej taki sam. To że nie dostałeś pracy od daty, która widniała na umowie, nie było zamierzone z góry. Im też zależy na jak największej ilości pracowników, to jest dla nich kasa. Pewnie pojedziesz od tego poniedziałku.

andrzejo1

Dostałem pracę, podpisałem komplet dokumentów, kontakt z osobą rekrutującą był super do czasu finalizacji umowy - wyjazdu. wyjazd miał być 09-03-2015 (pon) i w piątek po mojej interwencji ( 2 dni przed nierozpoczęciem)okazało się, że ne ma dla mnie pracy... Niestety po kontakcie z innymi "Poloniuszami" którzy podpisali umowy okazało się, że nie jestem jedyny.

Marcin
@andrzejo1 10.03.2015 15:14
Dostałem pracę, podpisałem komplet dokumentów, kontakt z osobą rekrutującą był super do czasu finalizacji umowy - wyjazdu. wyja...

Witaj tez dostałem propozycję pracy z Work In Time GmbH jeszcze niczego nie podpisałem -możesz odezwać się na meila czy coś wyszło z twojego wyjazdu? marcin_t@op.pl

Karol
@Marcin 29.03.2015 17:21
Witaj tez dostałem propozycję pracy z Work In Time GmbH jeszcze niczego nie podpisałem -możesz odezwać się na meila czy coś wys...

Pracuję w tej firmie już od listopada 2011r./ pracuję na Bayerech/ - poza kilkoma przypadkami/ wyjaśniłem telefonicznie/ , które podniosły mi nieco ciśnienie , nie miałem z nimi kłopotów,wszelkie dokumenty są posyłane do pracownika, i po ich wypełnieniu odsyłane z powrotem do firmy, / ja do tego używam kompa+drukarka ze skanerem , trzeba dokumenty pobrać i wydrukować, a po wypełnieniu zeskanować i posłać z powrotem/, w okresie gdy nie mają pracy dla mnie , otrzymuję wypowiedzenie i idę do Arbeitsamtu/Urząd pracy/ po zasiłek dla bezrobotnych /Arbeitslos/. Do tego musżą być spełnione warunki - najważniejsze to zameldowanie w Rathaus-ie , /Ratusz/. Ja otrzymałem dwukrotnie w okresie od 19-20 grudnia do 28 luty, a po tym okresie ponownie do pracy. Jest ważny warunek dla pracownika - dla jego bezpieczeństwa - zatrudnienia , zaznajomienie się z treścią Umowy Zbiorowej dla danego zawodu, - mnie jako spawacza dotyczy U owa Zbiorowa IG-Metal , i to jest bardzo silny argument , którego boją się ""REKRUTACYJNI WCISKACZE KITU "", Ilość godzin pracy rocznie , w podziale na miesiące wynosi 151,67 godz/miesięcznie , tj około 35-37 tygodniowo . A stawka minimalna to - od 01.04.2015 wynosi 9.39 € / godz, brutto . Dodatek rozłąkowy/dieta / to od 25- 65 € za każdy dzień pracy, z tym, że ostatni dzień tygodnia to 12 €, Pozdrawiam ""Karol"", .

podroznik

Dostalem oferte na marzec z Koblenz,czy ktos kto tam pracuje lub pracowal moglby powiedziec,jak wyglada praca w tym oddziale Work In Time,bo opinie tu sa rozne.

elektriko
@podroznik 22.02.2015 15:12
Dostalem oferte na marzec z Koblenz,czy ktos kto tam pracuje lub pracowal moglby powiedziec,jak wyglada praca w tym oddziale Wo...

A jako kto? Elektryk czy Hls?

uczciwa jak strzała amora

miałam już do czynienia z kilkoma agencjami pracy tymczasowej i jestem wyjątkowo nieufna bo nie były to przyjemne w skutkach wydarzenia zazwyczaj. ale teraz zastanawiam się nad Work In Time bo znajomi powiedzieli że tutaj nie oszukują. a jak uwazacie, czym oni się różnią na plus nod innych agencji tego typu?

aro

jaki wyzysk jest w tej firmie ktos udzieli informacji? Wiem, że od rozmowy kwalifikacyjnej zależy nie tylko to, czy dostanę się do pracy, ale i to, na jakich warunkach będę ewentualnie pracować. Chce więc zatem przygotowac się do niej dobrze. Pomoże mi ktos w tym... bede wdzieczny i bardzo dziekuje ....

daro

Zadziwiające jest to o czym piszecie. Ja słyszałem wczesniej od znajomego same pozytywne komentarze dotyczące pracy w Work In Time . Nie wiem już co myśleć. Jaka jest atmosfera w pracy, taka jak na forum czy ok? Czy mógłby ktoś opierając się na dotychczasowych doświadczeniach wskazać czy warto aplikować?

mironek

a co to dokładnie znaczy, ze jest to firma skrzynkowa, co o znaczy? ja nie widzę żadnych niepojących rzeczy u nich, moim zdaniem firma jak firma, mająca całkiem dobrą stronę i wydają się być profesjonalną firmą tak naprawde.. więc nie wiem, jeśli ktoś ma inne odczucia co do nich, to podzielcie się, ja chętnie porównam.

Warmianin

Jeżeli ktoś szuka informacji na ich temat to są one dostępne na ich stronie internetowej http://www.work-intime.de/kontakt.html Swoją drogą dziwne, że zatrudniają sporo obcokrajowców a strona dostępna jest tylko po niemiecku. W poważnym zakładzie powinno to być bardziej dostosowane do potrzeb ludzi zatrudnionych. Swoją drogą ciekawe jakie warunki oferują osobom z kilkuletnim doświadczeniem..

Liliput

Trzeba przyznać, że trochę dziwna jest to sytuacja, ale pokazuje, jak wielki syf może się narobić gdy nie ma dobrego przepływu informacji między stronami. Dużo lepiej powinno to wyglądać, bo w tak elementarnych zasadach nie przystoi się gubić firmie, która uznaje się za dobrą. Ocenę weryfikują takie a nie inne sytuacje.

bibułek

Majac rachunki za przejazdy chyba inaczej by zareagowali. Tak czy owak ich swietym obowiazkiem jest zwrot kosztow przejazdu. Mozesz powiedziec na czym polega pic kwoty 1750 euro, bo wydaje sie to calkiem spora iloscia pieniedzy. Z drugiej strony nie wiem czy powazna firma by tak postapila, chyba, ze work in time ma swoje za uszami.

Boska

To te warunki wcale nie takie najlepsze. Myślałem, że zaoferują chociaż 12-14 euro za godzinkę bo tak to jeszcze podatki swoje odbierają.

hydro

Hydraulik.Tak najpierw wyjazd mial byc 5.05.2014 potem przesuneli na 12.05.2014 dzisiaj juz wtorek i nikt sie nie odzywa macie jakies informacje?czekam

wentylacja
@hydro 13.05.2014 16:13
Hydraulik.Tak najpierw wyjazd mial byc 5.05.2014 potem przesuneli na 12.05.2014 dzisiaj juz wtorek i nikt sie nie odzywa macie...

( usunięte przez administratora ),Rozne opinie niewiem co robic.może sie ktos wypowiedziec czy ktos był na takich warunkach,i czy żeczywiscie tak jest,ile rzeczywiscie mozna zarobić.

Boska

A co to za oferta pracy była jeśli możesz powiedzieć? Chyba w wakacje trochę obrodzi tymi ofertami, dobrze by było z czego wybierać.

miro

jutro jest czwartek i chyba na mój gust to bende rezygnował niemam nadal żadnej informacji ktoś kto tak ma ..... czas do namysłu .życzę powodzenia

Żaba

To nie dostaliście żadnych informacji? Myślałem, że to od razu z automatu dostajecie cynk, a tu taki zonk

miro

czy podpisał ktoś umowe na 12 05 2014 jako hydraulik i czy wiecie gdzie mamy jechać

Pepe

Polecam - zabrać ze sobą duże ilości kremu.

Maniek

Witam podpisałem wstępną umowe z firmą work InTime Jako elektryk z terminem 19,05,2014 Może jest ktoś kto podpisał podobną umowe

grodzisk

skąd takie informacje, że Work In Time i Power Jobes to jedna firma? http://www.timework.pl/index.php/dla_kandydatow/oferty_pracy ofert mają bardzo dużo w Polce również

WIESIEK

Witam ! Chciałbym zasięgnąć informacji na temat firmy work InTime GmbH , Linderbacher Weg 30, Erfurt. Mam podpisać znimi umowę i chciałbym zasięgnąć opinii. Z góry dziękuję!

elettro

Umowa o pracę na czas nieokreślony. Wszystkie składki są co miesiąc odprowadzane.

Zostaw opinię o Work In Time - Köln

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work In Time