Dimar Polska Sp. z o.o.

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 37 ocen.

Opinie o Dimar Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dimar Polska Sp. z o.o.

Pytajacy

W jakich godzinach pracujecie w Dimar?w jakie dni?Szukałem godzin pracy i nie ma napisane nigdzie!

Eliza

Co za bzdury pisze Ostra. To juz w takiej jesteście desperacji że piszecie dobre komentarze żeby ktokolwiek przyszedł. Żenada. Pracowałam tam pół roku. PKO BP wycofalo sie wiec masowo zwalnianio ludzi. Teraz zostały ubezpieczenia alior i telewizja UPS. Mobbing i nie ludzkie warunki pracy sa na porządku dziennym. Brud. Została garstka ludzi. Niektórzy nie znają podstaw komputera. Ciagle sie słyszy od holendera że musi dokladac od pracownikow. Wieczne narzekanie i zła atmosfera. Zostali tylko z grupą inwalidzka i desperaci. Śmieszne pieniadze i złodziejstwo, żeby tylko nie dac zarobic. Uciekajcie z tamtad i omijajcie to szerokim kolem. Od holendra dostaniecie co najwyżej herbate zaparzana w słoiku po ogorkach z cytryną, bo szkoda mu kasy na butelkę wody z marketu. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie firma i złodziejstwo z wyzyskiem

Snowden
@Eliza 08.10.2017 19:28
Co za bzdury pisze Ostra. To juz w takiej jesteście desperacji że piszecie dobre komentarze żeby ktokolwiek przyszedł. Żenada....

Niestety ale muszę pani przyznać rację, pani Elizo. Firma się stoczyła na dno. Stres cholerny. Nie dla ludzi taka praca.

Eliza

to co napisala Ostra to stek klamstw. Jedynie to wrócila teresa bo nie dała rady w melonie. I jaki uśmiech. Placz i stres jest na porządku dziennym. Widziałam na własne oczy. I to co czytam to az się zsgotowalam. Jesli to ty Ewka to gratuluje sięgnięcia dna.

Eliza

Kary są finansowane ktore sa zawarte w umowie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jajajaja

Po żadnym uwierz mi-pracowałam tam.

Ostra

Pracuję tu jakiś czas i nie kojarzę kiedy były stosowane kary. ??? Co do sprzątania -to mamy od tego osobę która dba o czystość. Jeśli sobie sami brudzimy to w brudzie siedzimy. !!! Są nowe projekty i jeśli pracujemy - po prostu zarabiamy. Większość odchodzi z krzykiem , a potem do nas wraca z uśmiechem. Należy wyjaśniać pewne sytuacje by nie było niedomówień, to i atmosfera będzie lepsza. Tworzymy dobra atmosferę, lecz zawsze znajdzie się ktoś -kto knuje, wymyśla niepotrzebne i kłamliwe historie. My sami siebie Polaków nie rozumiemy, a co dopiero szefa Holendra:) Pozdrawiam i zachęcam przyjdźcie i się przekonajcie jak tu jest naprawdę- nikogo nie słuchajcie -jak ja.

ninja
@Ostra 13.09.2017 17:26
Pracuję tu jakiś czas i nie kojarzę kiedy były stosowane kary. ??? Co do sprzątania -to mamy od tego osobę która dba o czys...

toPolacy mają się dostosować do mentalności holendra, który traktuje ludzi jak roboty , rzeczy delikatnie mówiąc a on tutaj na ludzkiej krzywdzie zbija kokosy

Ostra

W firmie o której piszecie takie brednie, również zaakcentujcie dobre informacje. Takie jak , że wynagrodzenie wypłacane jest na czas , są nagrody rzeczowe nagradzające wyniki sprzedażowe Jeśli chce się pracować -można zarobić. Kadra jest różna owszem- jak i wszędzie, nie każdemu więc każdy ma odpowiadać.

smutny
@Ostra 13.09.2017 17:08
W firmie o której piszecie takie brednie, również zaakcentujcie dobre informacje. Takie jak , że wynagrodzenie wypłacane jest...

Nagrody rzeczowe? Ha, ha ..... latarka lub kubek , albo autko dla dziecka

Oranje

Jasja to stara wajcha od roweru. Warunki pracy - beznadziejne. Ledwo uchylające się okna. Brak wody do picia. System premiowy stworzony Tak, by żadnej premii nie dostać. Ludzie uciekają stamtąd z krzykiem.

Ja

Najgorsza firma w jakiej pracowałam.Atmosfera jaką wprowadza prezes jest nie do wytrzymania.Za wszystko kary FINANSOWE.Nawet jak system informatyczny nie działa to też jest wina pracownikow,którzy nie mają na to wpływu.Poza tym w dimarze jest brudno.To nawet nie jest firma na przeczekanie,szkoda zdrowia.

Feliksa

Obecnie nie da się tam pracować. Stres towarzyszy non stop. Naciski kierowników i dyrektora. Jeden z kierowników stosuje mobbing. Płace niskie. Praca dla osób o mocnych nerwach i odpornych.

Julita

@Snowden a jakaś możliwość awansu jest? Fakt na początku w większości pracy nie zarabia się dużo, natomiast po jakimś czasie pojawiają się podwyżki i awanse. Co sądzicie o stanowisku Kierownik projektu telemarketingowego?Właśnie rekrutują.

Snowden

Postaram się opisać jak najrzetelniej. Pracuję tu ponad 2 miesiące i faktycznie jak ktoś tu napisał jest 'freakshow'. Zarobki: hm... no nie spodziewajcie się tu kokosów. Fakt są różne gratsy za np najwięcej poł, czy sprzedanie czegoś, ale jeśli chodzi o samą pensję, to mało. (To mogła by być dobra praca ale bardziej pod względem dorywczym) Atmosfera: Ludzie są na prawdę przyjaźnie nastawieni. Bynajmniej większość. Czasem puszczają kieronikom nerwy, no ale to też ludzie. Szef za to (najgorszy minus firmy)... każdy go przeklina (serio, nie znam choćby jednej osoby, która by go lubiła). wprowadza stresową atmosferę i jest sknerusem jakiego mało. Niekiedy trzeba mu się postawić inaczej wyssie z nas całą ochotę do pracy i kasę. Jak tylko może, tak wyzyskuje ludzi. Już nie raz doprowadził do płaczu nie jedną osobę. Czy polecam? Nie. Nigdy bym nikomu nie polecił tej firmy, no chyba że wrogowi, albo osobom lubiącym stres psychiczny.

Aleksandra
@Snowden 24.07.2017 13:32
Postaram się opisać jak najrzetelniej. Pracuję tu ponad 2 miesiące i faktycznie jak ktoś tu napisał jest 'freakshow&#039...

Tak dokładnie jest a nawet gorzej. Zmieniła się na niekorzyść pani Ewa , ma problem z kontaktem z pracownikami. Straszy , krzyczy. Może ta praca tak ją zmieniła. Jeśli ktoś jest bardzo odporny na krzyki , stres to niech tam pracuje. Ale długo nie wytrzyma. Też nawet wrogowi nie życzę pracy w Dimarze.

freakshow

tam się odbywa freakshow, ludzie, którzy nie wiedzą, że są ludźmi, ledwo wysławiający się i te dyskusje - a macie "łindołsa 10, czy 7"? xD

Łukasz

Pracuję od 3 tyg przez agencję Mirth. Jak na razie jest wszystko ok, dużo gadania, no ale przecież o to chodzi w pracy w call center. Nie mamy targetów narzuconych z góry, ile wydzwonię, tyle zarobię. Mamy stawkę za godzinę i do tego prowizję. Praca jak praca.

maxoff

Czytam Wasze opinie i.... powiem tylko tyle że ten kto myśli że praca w call center to siedzenie w wygodnym fotelu ze słuchawką na głowie i w zasadzie nic nie trzeba więcej robić to się grubo myli... Stąd pewnie tyle złych komentarzy. Niestety w call center trzeba mieć smykałkę do gadania z ludźmi i ich namawiania, a przede wszystkim trzeba mieć duże chęci do takiej pracy, bo choć praca nie jest fizyczna to dość stresująca. Ja kiedyś spróbowałem i nie ma dla mnie teraz lepszej pracy od call center, ale jak mówię trzeba mieć to coś i przede wszystkim zapał do pracy. Jak jesteś w tym dobry to spokojnie zarobisz dodatkowe i niemałe pieniądze z prowizji, a jak nie to tylko jakaś minimalna podstawa - tak niestety działają tego typu firmy, bo jeśli płacili by samej podstawy 3 tyś. lub więcej to było by wielu chętnych by sobie odbębnić 8h pracy siedząc w fotelu i wziąć za to niezłą kasę - a tak to moi drodzy nie działa. Ale zachęcam Wszystkich którzy się wahają i nigdy nie pracowali w call center - spróbujcie, a nóż taka praca przypadnie Wam do gustu i będziecie mogli nieźle zarobić (jak ja to mówię pierdząc w stołek ;-) ), a jeśli Wam to nie przypadnie do gustu to pracę zawsze można zmienić...

mela

Wiesz @garret jednak to praca typowo biurowa a nawet można ją określić mianem telemarketingowej. Widziałem ogłoszenia teraz na pozyskiwanie i nawiązywanie kontaktów z klientami banku. Powiedz czy od ich ilości nie ma żadnej premii?

Garret

Dla kogoś kto potrzebuje pracy na pełen etat zdecydowanie odradzam, bardzo dużo osób pracuje bardzo krótko, przychodzą i zaraz skladaja wymówienie, jeśli pracujesz na pełen etat to nie jest tak źle jeśli chodzi o pieniądze ale rewelacji tez nie ma, takie minimum (da się wyciągnąć 2 tys ale trzeba być naprawdę dobrym). Osobiście odradzam, ciężko jest przepracować pełen wymiar godzin (czasami po prostu każą ci iść do domu) kierowniczki są naprawę fajne ale szef jest beznadziejny ( to największy minus tej firmy dużo osób odchodzi ze względu na jego sposób zarządzania, atmosfera czasami ok ale ogolenie raczej słaba. Jak jesteś w tym zielony to nie ma co liczyć na prowizje. trzeba bardzo dokładnie czytać umowę. Stawki są ułożone tak żeby zapłacić Ci jak najmniej. Jeśli chcesz tam pracować potrzebujesz masę cierpliwości, dużo samozaparcia i chęć życia na minimalnej pensji. Jeśli jesteś bezrobotnym to polecam ale jeśli chcesz zarobić i masz już jakieś doświadczenie to strata czasu, lepiej poszukać czegoś lepiej płatnego. Ale lepsze to niż praca fizyczna.

Luluś

Tragiczna firma,ciągły krzyk i pretensje.Na każdym kroku łamane prawa pracownikow.Zarobki koszmarne,za wszystko kary finansowe.Tragedia-nie dajcie się zwieść tym pochlebnym komentarzom to prezes je pisze!!!

Aleksandra
@Luluś 01.08.2016 21:16
Tragiczna firma,ciągły krzyk i pretensje.Na każdym kroku łamane prawa pracownikow.Zarobki koszmarne,za wszystko kary finansowe....

Prawda , nie da się tam pracować. Pani Ewa nie nadaje się na kierownicze stanowisko , cały czas krzyczy i straszy. Pani Beatka bardzo sympatyczna , dużo empatii , pomaga , jest spokojna ale sama nic nie zrobi w "takim towarzystwie". Prezes antypatyczny , traktuje Polaków jak parobków , zero szacunku.

Korna

Praca jak praca, trzeba się trochę postarać i przede wszystkim nie słuchać szefa co gada.

Kkkaaaa

Kierowniczki też są super. Pani Beatka jest bardzo ciepłą osobą, zawsze dba o swoich konsultantów. Pani Ewa , ciągle uśmiechnięta...Są też dwie nowe kierowniczki, które pomagają umawiać spotkania.

BigEye

Pracuję od tygodnia, na początku byłam super nastawiona, pani od rekrutacji jest strasznie miła, uspokajała mnie, tłumaczyła wszystko, no i trafiłam na całkiem fajną kierowniczkę. Jedyne co mi pezeszkadza to ta ilość mówienia, często podczas rozmowy z klientem poprostu dostaję chrypy, a jak wracam do domu to już praktycznie z nikim nie chce mi się rozmawiać. I jeszcze trzeba być tak nachalnym i bardzo mi to przeszkadza bi wiem że wkurzam ludzi :(

zalamana8989

moze i wynagordzenie siega u niektorych d 3 tysiecy ale umowmy siekazdy kto dobrze sprzedaje. ma do tego smykalke to wkazdym call center bedzie miecladne zarobki. ja po pracy w t mobile nie mam sily juz rozmawiac z tymi ludzmi i ich cisnac. irytuja mnie glupie rady liderow.o prostu juz nigdy wiecej sluchawki. jak ma np miec wdimarze 7 zlotych na reke i mam cisnac ludzi zeby umowili siedo tego banku to juz mi sie odechciewa. i tak przez 8 godzin dziennie???? nie no to juz nie dla mnie bo na pewno takich klientow umowic trudno

były

Kiedys pracowałem ale chętnie bym wrócił, niedługo sie do nich odezwę skoro takie zmiany są. Może nie Mini Ratka ale językowe projekty mogą być ok.

pracownik

Wynagrodzenia z kwietnia sięgają nawet 3 tysięcy. Najlepsi zarobili 22 zł za godzinę pracy. Można to sprawdzić. Jeśli ktoś się odnajduje w kontakcie z klientem zarobi naprawdę dobre pieniądze. Kadra jest ok a że wymagająca to chyba nie dziwne. Trzeba dać coś od siebie, żeby wymagać od innych.

oonnaa
@pracownik 23.06.2016 15:19
Wynagrodzenia z kwietnia sięgają nawet 3 tysięcy. Najlepsi zarobili 22 zł za godzinę pracy. Można to sprawdzić. Jeśli ktoś się...

Zgadza się. Można sprawdzić zarobki i się przekonać. Poza tym kadra pomaga nowym pracownikom i doszkala ich. Dojazd jest dobry, atmosfera też nie jest zła. może zamiast czytać opinie innych przekonaj się sam.

Aleksandra
@pracownik 23.06.2016 15:19
Wynagrodzenia z kwietnia sięgają nawet 3 tysięcy. Najlepsi zarobili 22 zł za godzinę pracy. Można to sprawdzić. Jeśli ktoś się...

Obecnie panuje tam bardzo nerwowa atmosfera. Nie można normalnie pracować , ludzie są traktowani przedmiotowo , obrażani , straszeni. Mobbing. Nawet Pani Beata (kierownik) jest zastraszana. A stawka wynosi 13zł brutto i dyrektor mówi , że nie "robi" się tam godzin tylko sprzedaż. Jeśli w ciągu 2 godzin nic nie sprzedaż to musisz iść do domu. Mobbing!!!!

nowy

Zaczolem prace w tej firmie jakis czas temu. Atmosfera hmm... na razie nie jest zle... Stawki w zaleznosci od przepracowanych godz 9-11 brutto. plus prowizje. Jesli chodzi o spotkania. Jeszcze do tej pory z zerem nie wyszedlem, a Klienci sa rozni i trzeba sie napracowac by umowic ale jak na razie calkiem spoko. Zobaczy sie jak dalej. Dopiero jestem przed 1 wyplata

obecny

relacje jak w kazdej pracy jednych lubisz innych mniej. Ale szefa co nie chce płacić nie zmienicie. Gdzie moje pieniadze za spotkania odbyte ja sie pytam?????????????????

anonim

(usunięte przez administratora)

Karola

Tak, opiera się jak najbardziej.

Karola

Tak, opiera się jak najbardziej.

pracwonik

Wielkim plusem jest towarzystwo oraz elastyczne godziny pracy . Należy także wspomnieć, że wzrosły stawki za prowizje. Od niedawna Dimar prowadzi także projekty obcojęzyczne, zarówno w języku angielskim jak i niemieckim. W przypadku tych projektów stawka jest znacznie większa. Myślę, że warto spróbować i przekonać się na własnej skórze jak wszystko wygląda.

Pitekja

Dimar się rozwija z tego co widać. Nawet na ich Facebooku są informacje o nowych projektach, nie tylko w języku polskim ale także angielski, niemiecki i francuski. Może złe opinie czegoś ich nauczyły i z racji konkurencji na rynku są lepsi.

byly

Praca jak praca, wszędzie trzeba coś robić żeby zarobić. Ja się przeniosłem na Kościuszki do tego nowego CC, nawet ok. Słuchawki ma każdy hehe, ale najważniejsze, że projekty niesprzedażowe i proste

anonim

(usunięte przez administratora)

Karola

Od 01.05. zmieniły się stawki więc można zarobić zdecydowanie więcej.

tuku

wlasnie zadzwonili do mnie z dimaru, czytam opinie to strasznie slabo... nadal jest 5 zl za spotkanie odbyte? w mojej poprzedniej firmie mialam miedzy 20 a 50 zl za spotkanie...2500netto to minimum jakie zarabialam w najgorszym miesiacu... Najlepsi zarabiali po 10 tys.;/ Nie wiem czy jest sens isc na rozmowe. Jaka jest srednia zarobkow na miesiac?

dawnozapomniana

Prezes firmy Dimar traktuje ludzi przedmiotowo. Tych ludzi, na których nie może zarobić- zwalnia. W zasadzie z dnia na dzień. Nie obchodzi go, że każdy ma rodzinę czy też inne zobowiązania. Jeśli chodzi o zarobki-żenujące. Ponadto prezes wprowadza nerwową atmosferę. Osobiście nie polecam- szkoda czasu, nerwów i zaangażowania.

ja.
@dawnozapomniana 26.01.2016 20:46
Prezes firmy Dimar traktuje ludzi przedmiotowo. Tych ludzi, na których nie może zarobić- zwalnia. W zasadzie z dnia na dzień. N...

do hodok : jeżeli tą słuchawkę dostaniesz, bo to niełatwe zadanie. Codziennie walka o słuchawki, wszystkie zresztą beznadziejne....

major

Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.

Misia

W Dimarze dużo zmian - naprawdę na lepsze. Projekt się kręci, da się zarobić na prowizji. Z resztą co tu ukrywać - telemarketing to sprzedaż i ten, kto nie potrafi zareklamować usługi/produktu przez telefon kariery nie zrobi. Kadra jest pomocna, rozumie konsultantów i staje w ich obronie. Polecam pracę, naprawdę. Nie warto się sugerować komentarzami tylko samemu spróbować swoich sił w tej branży.

gość23456

Myślę że gość12345 należy już do niepracujących w Dimarze, stąd ta nieciekawa opinia. Atmosferę w pracy kształtują także kierownicy grup i od ich podejscia do pracowników, kulturalne zachowanie się powoduje, że grupa osiąga wynika. Zawiść gościa12345 bierze się z niespełnionych ambicji, ale trzeba zawsze mierzyć zamiary na swoje umiejętności. Pracując uczciwie można nieźle zarobić. Praca elastyczna i jeśli ktoś chce podreperować swój budżet polecam

gość12345

Konsultanci w większości są bardzo mili lecz atmosferę psuje liderka wchodząca w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefowi który nie należy do zbyt rozgarniętych. Do tego jest niezwykle zawistna osobą. Zarobki to 7,11/h brutto podstawy i prowizja 5 zł za odbyte spotkanie i 15 za pożyczkę. Więc stawka waha się w granicach 7-9 zł /h na rękę. Ale ryzyk fizyk bo pewnych rzeczy nie da się przewidzieć. Mimo wszystko polecam studentom bo godziny są elastyczne,tylko nie do grupy Pani E.S. Poszukującym stałej pracy odradzam.

jaon

Fakt,jeśli chodzi o holendra nie bije od niego wielka sympatia.Ale uważam źe pisanie samych negatywów na jakikolwiek zakład pracy nie jest niczym dobrym.Zapewne opinie czytają te opinie również osoby bezrobotne i przez takie negatywne wpisy szerzymy bezrobocie.Bo taki człowiek zamiast spróbować pracy nadal będzie siedział w domu bo się zniechęci.A później się mówi że bezrobocie duże.Otóż praca jest tylko trzeba chcieć

Dociekliwy
@jaon 31.03.2015 22:24
Fakt,jeśli chodzi o holendra nie bije od niego wielka sympatia.Ale uważam źe pisanie samych negatywów na jakikolwiek zakład pra...

Mam pytanie czy pracując na pełen etat jest możliwa praca od poniedziałku do piątku? Czy jest konieczność pracy w weekendy?

jaon

Pracuje w tej firmie od stycznia i jestem naprawdę zadowolony.Atmosfera w pracy dobra,ludzie sympatyczni.Jeżeli chodzi o pieniądze to jak w każdej pracy bywa trzeba się po prostu starać.Nie rozumiem osób które narzekają bo chyba nie wiedza co znaczą złe warunki pracy i mała pensja.Pozdrawiam w tym miejscu wszystkich którzy obecnie tam pracują a w szczególności ludzi z grupy C :}

ns

Tak jest sporo studentów. W Dimarze jest duża rozpiętość wiekowa od 18 do 60+. Na popołudnia też nie ma problemów kwestia dogadania się z SV (kierownikiem zespołu). Moim zdaniem Agent nie ma tak źle (finansowo szału nie ma ale to CC ma dobre zaplecze socjalne, wygodne "boxy", sprzęt dobry, obsługa IT jeszcze lepsza, kierownicy bardzo mili, tylko szef jest troszkę inny no ale to Szef i Holender w dodatku. Jak ktoś zna szefa super to jest to chyba firma jednoosobowa :):). Pozdrawiam.

student

Cześć, jestem teraz na 2. roku studiów i szukam dorywczej pracy. Zaproszono mnie na rozmowy kwalifikacyjne do dwóch różnych call center... nie wiem, co wybrać? Czy w Dimarze jest dużo studentów? Jak z pracą na popołudnia?

karo

Podstawa 600 zł + prowizja , praca dobra dla kogoś kto zaczyna swoją przygode lub dla emeryta,który chce sobie dorobić.Ogolnie lepiej szukać dalej ! no chyba że ktoś lubi wyzysk i nudzi mu sie w domu :P

Wikaa
@karo 03.02.2015 17:48
Podstawa 600 zł + prowizja , praca dobra dla kogoś kto zaczyna swoją przygode lub dla emeryta,który chce sobie dorobić.Ogolnie...

Jeśli siedzisz i myślisz, że klienci sami umówią się na spotkanie do banku a Ty dostaniesz za do pieniądze to jesteś w błędzie . Czasem trzeba się trochę przyłożyć żeby zarobić. Poza tym system motywacyjny wcale nie jest taki zły.

Aleksandra
@Karola 06.05.2016 09:44
Jeśli chodzi o zarobki to stawka znacznie wzrosła. Minimalne płace są w granicach 1600 zł netto więc to ponad najniższą krajową...

Płacą stawkę godzinową 13zł brutto , to jest najniższa krajowa. Muszą tyle płacić "z urzędu". W innych firmach stawki są od 13-18 zł. To jest perspektywa dla lepszych zarobków. W Dimarze już prawie nie ma ludzi , albo pozwalniali a pozostali sami odeszli i wiem , że inni też mają odejść.

lenaa

czytajac opinie niewiem co mam zrobić czy warto probowac czy sobie odpuścic moze ktos doradzi? pozdrawiam

Karola
@lenaa 04.12.2014 16:44
czytajac opinie niewiem co mam zrobić czy warto probowac czy sobie odpuścic moze ktos doradzi? pozdrawiam...

Może warto spróbować i ocenić samemu. Dla każdego inne warunki będą dobre.

jajajajajjaa
@Karola 06.05.2016 09:46
Może warto spróbować i ocenić samemu. Dla każdego inne warunki będą dobre.

Pod warunkiem że szef nie wchodzi w drogę i nie okrada pracowniko

Zostaw opinię o Dimar Polska Sp. z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dimar Polska Sp. z o.o.