Probet

Chorzów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 309 ocen.

Probet
3 309

Opinie o Probet

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet

Marta

@A.G czy mógłbyś nam przedstawić w kilku zdaniach zarys Twojej pracy w firmie Probet? Możecie liczyć na rozbudowany socjal, czy też wynagrodzenie jest adekwatne do powierzonych funkcji?

hehehe
@Marta 13.07.2018 15:47

Adekwatne do mechania szmatą lub pierdzenia w stołek na portierni zapyziałej. Nie ośmieszaj się kobieto tymi żenującymi pytaniami. To nie NASA... To firma, która czyści obsrane kible

Marta

Czy praca w firmie Probet to faktycznie tak złe doświadczenie? Większość opinii tutaj to zdecydowanie negatywne opisy głosy - może jednak znaleźliście jakieś plusy? Warto podzielić się każdą opinią, zarówno pozytywną, jak i negatywną- każdy szczery opis pomaga przyszłym pracownikom w poszukiwaniu odpowiedniego miejsca pracy.

A.G
@Marta 17.05.2018 13:51

Ja pracuję w Probecie już 8 rok i jestem bardo zadowolony. Firma naprawdę jest OK, wypłata zawsze na czas, wiadomo - jak chce się coś zarobić to trzeba pracować, na jednym obiekcie więcej, na jednym mniej, ale generalnie firma na plus i godna polecenia.

Jean Claude Ja Wam Dam

Wy niedorozwoje z biura przyznajcie się że to wy się podszywacie pod różnymi imionami pracowników i udajecie że pod wpływem firmy Probet dostajecie mega giga orgazmu świrujecie pawiana ???? a inne firmy podbierają wam ludzi i śmieją się wam w ryj. Pozostają wam tylko kapusie ???? i obciągacze

A.G
@Jean Claude Ja Wam Dam 28.06.2018 13:53

@ Jean Claude Ja Wam Dam myślisz że jesteś anonimowy? Czytaliśmy z kolegami na Paneltechu Twoją żenującą "twórczość" i powiem Ci że jesteś żałosny i jak masz cywilną odwagę to podpisz się swoim PRAWDZIWYM imieniem i nazwiskiem a nie zasłaniasz się pseudonimem. Tak naprawdę Paneltech weryfikuje pracownika czy się nadaje czy nie do tej roboty i Ty się kolego widocznie nie nadawałeś, skoro wypisujesz takie głupoty na tym portalu.

Benek

Trudno nazwać opiniami te wpisy gdyż nie maja żadnego sensu. Najgorsze jest to, że niektórym nie chciało się uczyć a teraz nie chce sie pracować tylko czekają na jakieś zasiłki. Jak już muszą to tak narzekają!!!

krolowa jenny
@Benek 20.07.2017 10:42

cymbale!!!!!! wiele osob jest wyuczonych!!! nie kazdy pobiera renty lub 500 plus jak TWOJA zonka wiec nie plec glupot!!!!!

Lech

Pracowałem na obiekcie w żorach szczeże jeden z pracowników wydzwaniał do mnie sprawdzajac mnie jak mi w pracy idzie zwykły pracownik on czuł sie tam jak jakiś kierownik donosiciel kłamca i bardzo fałszywy człowiek niby z tobą rozmawia a potem ci (usunięte przez administratora) obrabia dzwoni po innych obiektach i donosi obgaduje drugi z pracownikow gosc cierpniący na schizofremie spi na nockach nie robi obchodow i wiecznie nie zadowolony panie kierowniku Bogdan zejdz na ziemie a nie słuchasz tylko pana Adama

Weronika
@Lech 22.04.2018 14:16

Moze ktos pracowal z Janem Szeliga z ochrony? to dopiero konfident kapus i lizus !!!! Wchodzi w tylek Krzysztofikowi jak maslo.

Marta

Widzę, że nikt nie odniósł się do mojego ostatniego pytania na temat możliwości zatrudnienia w Probetcie. Może znajdzie się tu pracownik firmy? Jak wyglądają kwestie rekrutacyjne? Czasami rekrutacja przebiega sprawnie, czasami jest ona rozciągnięta w czasie i wieloetapowa. Czasami związana jest z dodatkowymi testami z wiedzy i umiejętności. Wszystkie informacje na ten temat będą dużą pomocą dla osób poszukujących pracy.

Weronika
@Karol 15.06.2018 12:34

Puknij sie w glowe. Ale fakt wyplata na czas byla zawsze!!! Mila atmosfera? Hmm jak masz wlasne zdanie , poglady i jestes asertywna to wylatujesz, jak wchodzisz w tylek kierownikowi , kablujesz itp to jestes wielka.????

Marta

@Anka rozumiem, że nie masz najlepszych odczuć co do pracy w Probet, ale postaraj się podzielić swoją opinią w nieco bardziej merytoryczny sposób, pamiętając o szacunku wobec innych. Każda wypowiedź ma sens, jeśli jest poparta argumentami i nie krzywdzi dóbr osobistych innych.

slazak

Niech ktoś się zainteresuje przekrętami kierowników regionalnych przy zakupach chemii raczej pewnie za przyzwoleniem A.D. i B.Z. Czy główny prezes o tym wie jak go na kasie czyszczą kupując po wyższych cenach niż by mogli a różnica pod stołem?

Anka
@slazak 29.06.2018 20:00

Popieram ! (usunięte przez administratora) i przekrętasów zamykać

Marta

@Karol dzięki za informacje. A czym dokładniej zajmowałeś się w Probet i jak długi miałeś staż w firmie? @Jean Claude Ja Wam Dam na forum powinno znaleźć się miejsca dla pozytywnych i negatywnych komentarzy. Wzajemny szacunek to podstawa i na forum, i w pracy zawodowej. Zastanawia mnie, jak Ty ocenisz ten aspekt wśród pracowników tej firmy?

Jean Claude Ja Wam Dam
@Miro 24.06.2018 01:36

My name is Steve Wonder you mother (usunięte przez administratora) wieśniaku z Sosnowca:)

Lewy

Łabątek syczy nie gada. Dlaczego?? bo za duża szpara. Szszszszsz... szsz...

Anka

Miro cieciu zamiast chrzanic napij się jeszcze i do Sosnowca.

Jean Claude Ja Wam Dam

Jak tam spec brygada antyterrorystyczna na Paneltechu pod dowództwem dowódcy z gazem rozweselającym ( bo innego mu nie dali oblane badania) Słoneczko wam móżdżki przegrzało:) Robicie zdjęcia po torbach i wysłanie Prezesikowi Wyglądacie jak wycięci z komiksu:)

Janosik
@Do BARANA cLOUDA 24.06.2018 01:41

Wy niedorozwoje umysłowe (usunięte przez administratora) i durniu dla Ciebie określenie 02_P to mało o oprócz głowy pół mózgu masz wszystko zdrowe ciulu niedorozwinięty. Na myśl oprobecie masz wzwód i wytrysk. Imbecylu twój cały świat to probet. Kocham Cię i probret i Ptaka i innych. Jebaj aż padniesz ciulu

Marta

A czy możecie opowiedzieć, jak wyglądają początki nowego pracownika w firmie? Czy firma oferuje mu na start umowę o pracę, czy wraz ze stażem pracy jego warunki zatrudnienia ulegają poprawie. Ważna wydają się być również kwestia szkoleń wdrożeniowych w firmie. To one pomagają pracownikowi odnaleźć się w ciągu pierwszych dni zatrudnienia. Możecie napisać w tej kwestii coś więcej?

Jolero Casanova
@Marta 15.06.2018 09:43

Marta jak jesteś grzechu warta to już cię w tej firmie odpowiednio przyjmiemy przetestujemy i wdrożymy. Nie bój żaby.

Kuba

Mam pytanie, jestem brygadzistą na jednym z obiektów kierownika Ireneusza czy macie problem z komunikacją z kierownikiem, zero kontaktu co się dzieje

Jola
@Kuba 27.05.2018 20:50

Wiecie może KTO bierze obiekty po IRKU BO Z TEGO CO mi wiadomo odchodzi NA emeryturę

Marta

@Ewa @Hania a możecie opowiedzieć coś na temat Waszych osobistych doświadczeń w wieloletniej już pracy w Probet? Czy podczas tego okresu zatrudnienia Wasze warunki zatrudnienia ulegały poprawie? Czy firma daje Wam poczucie stabilności i bezpieczeństwa? Pomimo obecnych trendów - na polskim rynku pracy nadal są osoby, które szukają pracodawcy na dłużej.

Marian

Gdzie man zgłosić że Probet nie dał nam ustawowej podwyżki od stycznia !

Mściciel
@Marian 27.05.2018 07:37

Spróbuj w Państwowej Inspekcji Pracy

Marta

@OK a na jakim stanowisku w Probet pracujesz? Widzę, że ogólnie firma poszukuje wielu pracowników jako agencja pracy tymczasowej. A jak można znaleźć prace bezpośrednio w firmie (nie za jej pomocą)? Jeśli może ktoś opowiedzieć, jak sam został zatrudniony przez tego pracodawcę, to będą pomocne wskazówki.

Furiaci przodem dla firmy .

zakład pracy chronionej jak wiele - ludzie żądzą a co najśmieszniejsze ludzie z grupami P1 - czyli epnieci w dekiel -- panie Łabadz kierowniku - tacy ludzie panem żądzą w Tychach Wilkowyje - Nosag-- ha ha ha - jak B--M-S zaśpiewa kierownik tańczy - a miałem takie dobre mniemanie o tej firmie - coś mnie epneło - praca od 7 do 19 -------------- od 19 do 7 - i tak jest wszędzie przetok ludzi - niewpadajmy z skrajności w skrajność debilizmu - z poważaniem pracownicy .

BURDA81
@Furiaci przodem dla firmy . 30.03.2018 06:22

Zakład pracy chronionej chyba był bo status zawieszony. Zobaczycie jak wywiad zawodowy do Zusu trzeba będzie wypełnić przez BHPOWCA to się dowiecie.

Jean Cloude Ja Wam Dam

Jak tam jest na Paneltechu bo jak pracowałem to był kapuś na kapusiu i donosiciel na donosicielu. Niektórzy to bawili się nawet w fotoreporterów i robili zdjęcia co się ma w torbie i wysyłali prezesikowi. Piotrek a to że nasrałeś przed budą to dobrze i należy się tobie za to 0,7 i czteropak. Jak się ma ten pseudo dowódca co łazi z gazem rozweselającym i pałą bo broni mu nie dali bo ma coś z główką :)

Antykapuś
@Jean Cloude Ja Wam Dam 08.04.2018 09:10

Jean Claude Ja Wam Dam z nimi nie wygrasz, robią dobrze kierownikowi obiektów i otrzymują za to przywileje. Gruby Adam (największy (usunięte przez administratora) "Pana" brygadzisty) raz został zakapowany i po tym tak go tyłek bolał z żalu, że teraz kapuje na wszystkich.

Remik

Czy firma prowadzi rekrutacje? Sporo dobrego słyszałem.

anonymous
@Remik 22.04.2018 20:01

Cały czas trwa permanentna rekrutacja. Ja wyraziłem swoją subiektywną opinię bo w kilku sprawach firma mi dokuczyła. Nie zmienia to faktu, że praca jest prosta, nie wymagająca szczególnych umiejętności. Raz pracy jest więcej, raz mniej, firma sie rozwija, planowane są montaże Praso-Kontenerów w obydwóch magazynach Castoramy. Śmiało można aplikować. Jeśli w dodatku mimo niepełnosprawności będziesz mógł pracować w nocy to bądź pewien, że zostaniesz przyjęty z otwartymi rękoma. Pozdrawiam z Głowna i życzę udanej rekrutacji i zadowolenia z Pracy. Bo w gruncie rzeczy jest to możliwe. Piotrek

Piotrek z Głowna

Praca w porządku. Proste czynności porządkowe na terenie hali magazynowej w Dobrej pod Strykowem w XPO Castorama. Wymóg konieczny - Orzeczenie o niepełnosprawności. Ludzie "normalni" jak na ludzi z grupą inwalidzką. Polscy i ukraińscy pracownicy, a nawet ochrona ( co się rzadko zdarza ) bezproblemowi z poczuciem humoru, ciężko pracują, wszystko super. Jednak obsługa administracyjna PROBET praktycznie na każdym szczeblu to porażka i permanentny brak szacunku do ludzi częstokroć ciężko chorych. Przy podpisywaniu umowy lojalka o najniższej płacy, konieczna zgoda na nadgodziny i odpowiedzialność finansowa za ciuchy i buty robocze warte kilkadziesiąt złotych i przysługujące na dwa lata w wysokości około 300 zł. HR-owski marketing super, czyli minimalna płaca 1800 zł netto, darmowe dowozy do pracy, system motywacyjny, premie i PFRON-owskie przywileje to mity. "Subtelne" Naciski na pracowników chorych na schizofrenię, padaczkę i inne poważne choroby do pracy w systemie trzyzmianowym to norma. Ludzie chorzy na wspomniane choroby pracują jednak w tym systemie pracują tworząc poważne zagrożenie dla siebie i wspópracowników. Podanie o urlop zapytanie o premie, zwykły przelew wynagrodzenia to są sprawy trudne dla administracji PROBET. No i jeszcze biuletyn/ kwartalnik wydawany przez PROBET. Drwina i pogarda z biednych chorych ludzi, którzy chcą pracować i czuć się potrzebnymi. Probet wydaje pieniądze na kolorowe pismo firmowe, a nie może nauczyć swoich kadrowych naliczania należnego urlopu, a księgowych nie robienia przelewów dwóch pracowników na konto jednego z nich. W dodatku swoimi błędami próbują obciążać poszkodowanych pracowników. Przepracowałem 5 tygodni z sześciu okresu próbnego i uciekam na urlop. Bo PROBET nie wypłaca ekwiwalentów za urlop, a za nadgodziny proponuje jedynie odbiór i to w okresie wskazanym przez firmę. Szkoda. Myślałem , że dobre miejsce, żeby dopracować do emerytury, bo praca mało skomplikowana, wymaga jedynie pracowitości i sumienności, ale w tych warunkach i w takiej atmosferze nie wiem czy dałbym radę do emerytury dożyć. Przy okazji pozdrowienia dla wszystkich pracowników XPO Castorama 1 z Dobrej. To był ciekawy epizod. Było przyjemnie Was spotkać. Może kiedyś pokręcimy się razem między regałami, ale w Probet musiałby się kilka rzeczy diametralnie zmienić.

Ela
@Piotrek z Głowna 20.04.2018 01:59

Witam pana do odpowiedzi na pana opis dodam że jeszcze premni żadnej nie ma potrafiol jeszcze urlop zabrac. Tylko wykorzystywac.

Psycho

Zapomniałeś Psychodens tabsika łyknąć i trześć Cię zaczęło a może to brak wódeczki? Zwolnili kaska nie wpłynęła i odlot ale ze na sucho aż dziw może pora porzucić F16 i zabrać się do roboty ale nie łatwiej na portalu skrobnąć niż popracować przecież na trzeźwo byś musiał przyjść do pracy a to już odwagi wymaga

Do Jan sram

Chłopie wstyd i żenada poziom zero Kultury brak Kapus konfident pijak i śpioch A ze do sądu nie poszłaś bo tak złe było aż dziw bierze Ale szacun za to ze nas odrzucasz kałem na forum Tak wiele masz do powiedzenia z ukrycia Może się podpisz z imienia będziemy wiedzieć kto ma tak wiele do powiedzenia

Do psychodens

Masz problem przyjedź do biura powiedz Ptakowi anie żale z ukrycia wylewasz Grześ przynajmniej trzeźwy do pracy chodzi ........ i sam (usunięte przez administratora) w własne gniazdo o ile jeszcze pracujesz

psychodens

ludziska firma bro bet jest kul - w Tychach w NOSAGU jest donosiciel co nawet zabardzo śię niekryje z grupą P-1 donosi na wszystkich - Grzegorz B - panie kierowniku wiesz otym i pochwalasz donosicielstwo-- niesra śię do swego gniazda - praca i firma zeszła na psy . Ale to dopiero początek gwarantuje to umile mu życie jak w naszym sejmie . już z wielu firm go wyj--li komornicy śię o niego biją - ha ha ha

monia

Dziadowa firma i tyle. Na wszystkim oszczedzajom. mopy i sciery do dom mialam zabierac i za sfoje prac, kierownik powiedzial ze z skarpetkami se moge wyprac. niech se guwniarz sam pieze. plyny to jakies dziadziostwo z targu chyba. wyplaty sie nie zgadzaja. kierownik na dyrektora zgania a ten na prezesa. banda oszustow i dorobkiewicow

Edek
@monia 06.03.2018 17:20

Racja 1 szczota na miesiąc na hektary do zamiatania Szczegół ze szczota szoruje a nie zamiata co to kogo obchodzi grunt ze ma być zamiecione za to mają kasę a Mt pracownicy co to ich obchodzi ale kij ma dwa końce i wykońcu ktoś z tym zrobi pozadek z hamstwem i cwaniastwem jakie tam panuje

Marian

DZIADY ! Zima się skończyła ,a ubranie zimowe gdzie ? A latem napoje gdzie ?

Buda
@Albert 02.04.2018 09:32

w warunkach gorącego mikroklimatu, charakteryzującego się wartością wskaźnika obciążenia termicznego powyżej 25oC.To odezwij się walcz o swoje.

Magda

A jak jest w myslowicach? jak temat oszukiwania na listach pracownikow. ktos bekol za to juz? oddadza nam kase? to do pip powino isc. czytam ze na innych obiektach, tez oszukuja, @Ewa jak rozwiazala sie sytuacja na media expert. p. aneta dalej kreci? co na to PIP? u nas wywalili dyrektora L. zostal teraz pieknis...A. i jeszcze pan Z ktury mysli ze z nas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robi, a na z najbardziej chorych sie wysmiewa i dre jak na L4 ktos idzie.

Klara
@Tesia 09.03.2018 20:53

Brygadzistka dobra cwaniara nic nie robi falszuje listy szuka frajerów którzy za nią robić bd 2 godz pobedzie w pracy glupa popali brygadzistowskie pobiera za nic mowie tu o Brygadzistka z Gdyni Chyloni Danuta Jeżewskia więcej na lewych zwolnieniach typu alkohol i taka trzymają po co bo dobry kapusty jest do tego wykorzystuje ludzi

Xsena

Witam wszystkich nie jestem pracownikiem Probet, ale współpracuje z waszymi pracownikami na XPO Mysłowice jeśli wszędzie jest tak samo to naprawdę nie macie na co narzekać. Na palcach jednej ręki można policzyć tych co pracują reszta ściemnia żeby, tylko dniówka przeleciała,no ale cóż przykład idzie z góry jaki brygadzista taka załoga. Dziwię się, że dyrekcja tego nie widzi.

anonymous
@Xsena 28.03.2018 10:09

Zgadza się ci co robią mają dokładne coraz to więcej pomimo zero skarg na pracownika tak go zwalnia bez podstawy jak nie jest wolem do tyrania typowy (usunięte przez administratora) a premia u nich to myślenie ludziom oczy zawsze jakaś wymowie znajdą nikomu nie polecam u nich pracy typowa firma krzao k

Zaloga rr

Ten Dyrektor L.Z. byl jeszcze z nich wszystkich najbardziej ludzki moze i stanowczy , wymagajscy ale chlop znal sie na robocie i zawsze pomogl. A teraz kto sie tam zna na robocie ???

Xxx
@Limpo 27.10.2017 19:24

Dokładnie najgorszy z nich wszystkich cwaniak

Zostaw opinię o Probet - Chorzów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet