Probet

Chorzów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 290 ocen.

Opinie o Probet

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet

Boss

Ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!! Zabierzcie sie do żetelnej pracy . Dośc ze nic nie robicie ,tylko smarujecie kalumnie na forum. Jesteście po zawodówce , a każdy ryczy jak by skończył co najmiej technikum wieczorowe. Także biercie tylki w garść i do pracy zero dąsań.

adam

Witam Wszystkich zakochanych w firmie PROBET. Mam pytanie. Od 01.11.2017r jest okres zimowy. Czyli pewnym pracownikom należy się posiłek jakiś tam regeneracyjny. Czy pan Prezes komuś zapewnił takowy posiłek i jaki? Bo mi jeszcze nie. Więc idę do Inspekcji Pracy i w owej inspekcji poproszę o odpowiedni posiłek. Jestem pewien w 100% że mi go podadzą i to z kompotem babuni.

L.Z
@adam 14.11.2017 16:56

Do pracy sie zabierz , tobie tylko posiłki w głowie .Zarabiasz godne pieniądze , kup z własnego portfela

Pogan

ludzie co wy chcecie od firmy - według mojego rozeznania macie sie jak u pana Boga za piecem - ja pracuje 7 lat w jednej firmie - i ten co pije naprany przychodzi do pracy a zdarza sie to czesto i gensto ma fory ze chej - same plusy nawet umowe na stałe- a inym mobbing ponirzanie no wszystko co najgorsze -- zmieniam prace -- sort ubran 7 lat 3 koszule wyproszone - 1 polar - 1 bluza letnia - 30 procent za leki - 150 zł za 10 dni urlopu rechabilitacyjnego - i umowy na 2 lata albo obnirzenie etatu i co wy nato odpowie mi ktos - masz gorsze warunki -- czy isc do inspekcji pracy - czy jest tam jakies biuro co przyjmuje petentów czy wysłac pismo - czekam

najdu najdu---
@Pogan 01.01.2018 11:49

Wpisz swoją odpowiedźEla co cie to kreci masz orgazm jak to czytasz

piotr
@Pogan 01.01.2018 11:49

Pogan nie pisz bredni i kłamstw , bo pójdziesz siedzieć

Jacek

Pracowałem 3 lata 2012-2015.zawsze wypłata na czas, za leki i okulary płacili, paczki dla dzieci były. Straciłem grupę to mi podziękowali. Polecam.

ela
@Jacek 17.02.2018 08:20

Witam a jaką pan grupę miał że zwracali za okulary i leki bo tym mnie pan zaskoczył

anonymous

kierownictwo ma wszystko gdzieś

ela
@anonymous 08.02.2018 16:43

To prawda na sto procent.

Do Piotra

Do roboty się spoźniałeś kupę zrobiłeś przed portiernia i Cię wezwali na rozmowę nie wspominając już ze Dyrektor i tak długo czekał i był cierpliwy do Ciebie bo już dawno powinien Cię wywalić na pysk. Portiernia jest nowa wiec nie pisz głupot ze tam tragiczne warunki bo jest woda szafki biurko a ze nie ma tv i klimy sorry taki mamy klimat

Piotr
@Do Piotra 13.06.2017 20:47

Spóźniłem się może 3 razy tak, że byłem w robocie po 18:30, a na generała dla przykładu nikt się nie pruł, że przyjeżdża o 6:05, ale do mnie już tak, więc z wami coś było nie tak, nie ze mną, sorry :)

Piotr
@Piotr 08.02.2018 17:59

Jeśli masz w domu takie warunki jak tam panowały, to ci nie przeszkadzały. Kupa przed portiernią? Hahaha fajne bajki ktoś wymyśla, ale mocnych, żeby powiedzieć prosto w oczy tam nie było.

anonymous

witam czy pan prezes wie co dzieje na obiekcie SWADZIM

ela
@anonymous 08.02.2018 16:35

W tym zakładzie nawet nie wiedzą w biurze jaką ma się grupę i symbol kierownik tak samo to co się dziwic żeby prezes wiedział śmiechu warte .

Adaś

Leber jesteś nierób oszust kombinator i brudas ciagle tylko kombinowałeś jak do roboty nie chodzić albo iść na L4 jak chcieli dać naganę L4 na stół walnąłeś który nogą rozwaliłeś moją szafkę na ubrania też dobrze że Dyrektor interweniował bo by nas z posterunku wyrzucili.Taki był właśnie z Ciebie Piotrusiu pracownik nigdzie dłużej niż 3miesiace nie zabawisz

Piotr
@Adaś 14.06.2017 08:44

Brudas to ty byłeś i nie kłam na forum, bo pewnie sam nakablowałeś na mnie. Z mojej winy ucierpiały tylko drzwi od szafy z lustrem w dodatku nie zrobiłem tego specjalnie, bo po co? Dobrze ci radzę też nie przekręcać mojego nazwiska bo tak robią dzieci z podstawówki.

Bogusia K z Łódż

Witam serdecznie ja pracowałam na obiekcie w Media Expert miałam kierowniczkę p.Anete Kisiel,brygadziste Piotra M bardzo zachwalam pracę z nimi zawszre szli mi na rękę ale czy ja byłam wobec ich ok teraz wiem że nie ,nie była depresja ,chaotycznie odeszłam z pracy problemy zdrowotne dzis jestem leczona wiem jedno dzis bym tak nie postąpiła i polecam firme probet na 100procent

ela
@Bogusia K z Łódż 27.01.2018 10:26

Nie ma pani co żałować zdrowie ważniejsze ja tak samo pracuję w tej firmie tam straciła zdrowie Pozdrawiam

tyry@ 152

Witam, mam pytanie. Chciałabym dowiedzieć się jak się pracuje na obiekcie Dovista w Wędkowach?

tyry@ 152
@tyry@ 152 26.01.2018 15:47

nie dodałam, że chodzi mi o sprzątanie tego obiektu, jaka jest tam atmosfera w pracy.

Hej

Jaką opinie macie jeśli chodzi o pracę w firmie Probet w Olkuszu jako pracownik gospodarczy czy sprzątaczka?

kkoo
@Hej 13.01.2018 18:34

Pracowałem tam i było w miarę okej , tyle że mam problem z chodzeniem i musiałem zrezygnować

Jacek

Jeśli ktoś wykonuje pracę fiizyczną to niestety musi się liczyć z tym, że zarobki nie będą kosmiczne.

Pogan

Panie kierowniku z oddziału firmy NOSAG prosze o kontakt - zdarzenie z Karolem wie pano zapisał pan moje nazwisko i imie - luzna rozmowa - tel zygmunt jurek ma domnie - dziekuje

Jola62

Slyszalam ze po nowym roku nie dadzo juz pieniedzy na leki... to prawda? jak tak to cza szukac nowej roboty. wyplaty co miesiac sie nezgadzaja a teraz jeszcze za leki nie chca dawac i trza sie prosic. i kierownik mowi ze dodatek na leki to jest czesc wyplaty i premia.. smiech na sali. omijac probet.

stachu
@Jola62 15.11.2017 11:37

na lekarstwa nima piniondzów bo prezes corce samochod kupuje

zibi

powiedzialem kierownikowi ze sie zwalniam bo mam inna prace to kazal wpisac sie do dowodu rejestracyjnego syna i papier na dojazdy wypelnic. teraz co miesiac 300 zeta mam na konto chociaz autem nie jezdze, ba nawet nie mam . a do roboty mam dojazdy zapewnione firma kombinuje byle zusu nie placic

asekurant prezesa

O nowa strona. Firma pucuj dziada.Zaczyna się okres zimowy jestem ciekawa jakie nam zapewnią posiłki regeneracyjne. Bo co słyszałam to fasolka z biedronki za 4,5pln

hehe
@asekurant prezesa 29.10.2017 14:57

Pewnie dadzą to co jesz w domu czyli homary i trufle

Zaloga rr

Ten Dyrektor L.Z. byl jeszcze z nich wszystkich najbardziej ludzki moze i stanowczy , wymagajscy ale chlop znal sie na robocie i zawsze pomogl. A teraz kto sie tam zna na robocie ???

Limpo
@Zaloga rr 25.10.2017 23:06

Zejdzie na ziemię chłopie już zapomniałeś jak kazał myć w zimnej wodzie bo się woda pieni i mniej środka idzie a jak się pralka popsuła to na nową czekaliśmy i czekaliśmy bo nie było komu podjąć decyzji o nowej Do kompletu na pytania o kasę odp nie mam czasu i tak w nieskończoność Nikt za nim nie tęskni i go nie żałuje

Kamil

Masz racje rr. Szkoda tego L. Bo byl zawsze do pomocy, mozna bylo na niego liczyc. I jak zaden inny z PROBETU potrafil powiedziec dziekuje i dobra robota.

Młody
@Kamil 25.10.2017 23:17

Był tak pomocny że telefonów nie odbierał za to krzyczał jak nikt w firmie nosił słuchawkę w (usunięte przez administratora) dla lansu a decyzji nie mógł podjąć żadnej bez wiedzy Z

Inny

Slowo jak dal to dotrzymal. Podrawiam Panie L.

Stary
@Inny 25.10.2017 23:20

Ha ha ha Jak obiecał to potem nie pamiętał i widać że piszę to jedna osoba a nie kilka żenada

Magda

A jak jest w myslowicach? jak temat oszukiwania na listach pracownikow. ktos bekol za to juz? oddadza nam kase? to do pip powino isc. czytam ze na innych obiektach, tez oszukuja, @Ewa jak rozwiazala sie sytuacja na media expert. p. aneta dalej kreci? co na to PIP? u nas wywalili dyrektora L. zostal teraz pieknis...A. i jeszcze pan Z ktury mysli ze z nas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robi, a na z najbardziej chorych sie wysmiewa i dre jak na L4 ktos idzie.

Ronaldo

Jesteście przekonani, że nie można napisać o firmie pozytywnie?

Bolek
@Ronaldo 01.10.2017 20:19

Nie jesteśmy przekonani. Nikt na siłę nikomu pracować nie każe w Probecie. Jest tyle firm zatrudniających niepełnosprawnych, że jest w czym wybierać. A jak ktoś się czuje na siłach, to rynek otwarty też czeka, a nie tylko zpchry...

minionki

Ci z wypowiedzeniami - upomnijcie się przynajmniej o wolne na poszukiwanie pracy

głuchy grubas

Podziwiam Firmę PROBET.Dziś wiele osób otrzymało wypowiedzenia na obiekcie DOVISTA. To tylko wybryk Pana Prezesa?. Trzeba wymienić załogę na bardziej opłacalną. Aby z PEFRONU ciągnąć kasę. A może ktoś z DOVISTY się przekonał że ta firma PROBET to nic. Widać jak firma Probet zapewnia pracę i dba o pracowników. Pozdrawiam Panią Żanetę kierownictwo firmy.

McGyver
@głuchy grubas 29.09.2017 18:28

Na wasze miejsce przyjdą inne 02 za najniższą krajową. Po nich inni. Tak to jest w tej branży. To worek bez dna! Bo w Polsce wszyscy to niepełnosprawni... przeważnie umysłowo... czyli Probet ma skąd czerpać kadry :)))

Paweł

Witam,mam pytanie Probet proponuje mi pracę w hurtowni opon w Chorzowie ale gdzie to jest?

Informacja
@Paweł 28.09.2017 08:41

Witam , jeżeli jest pan zainteresowany pracą w charakterze magazyniera bardzo proszę o kontakt z działem rekrutacji, myślę ,że udziela panu wszystkich niezbędnych informacji .

Marta

@Jean Cloude Ja Wam Dam nie możesz nikogo obrażać na forum. Pamiętaj, aby zapoznać się z regulaminem forum, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin zanim pozostawisz jakikolwiek komentarz. @Bastian Obsztyfity-Kultykiewicz czy jakieś szanse na podwyżki są w firmie Probet? Jak długo pracowałeś w firmie?

:))
@Marta 20.09.2017 13:28

No to go przeraziłaś... pewnie teraz biedny czyta regulamin :)))

Monter magazyn

Witam. Czy dssdodatki za dojazdy jak mozna je otrzymać ? Gdy pracuje sie poza miastem gdzie jest praca Za paliwo czy bilet miesięczny ? Czy pracuje sie po 7 godzin jak przystało na ZPchR ? Sa dodatki nocne 20%, premie i fundusz socjalny ?

Bastian Obsztyfity-Kultykiewicz
@Monter magazyn 17.09.2017 22:44

Jedyne na co możesz liczyć, to zwrot za leki i to nie pełny. Dodatków za nocki brak. Premie to kierownik tylko obiecywać potrafił, ale raczej zgarniał premie pracowników do swojej kieszonki. Polecam każdą inną firmę, ale nie tą.

Nowy

Czy może mi ktoś wyjaśnić sytuację , że firma ma bardzo dużo ofert pracy a niektórzy piszą, że firma straciła obiekt. O co chodzi? Mam zamiar aplikować i dlatego dopytuję, nie wiem co zrobić czy dzwonić?

Czesiek
@Nowy 11.09.2017 12:19

Przecież nie ma tylko jednego obiektu. Jeden traci, jeden zyska i tak to się kręci...

madrinka

Obiecują dużo stałą pracę premię,a w rzeczywistość zupełnie inna.Ja pracowałam przez trzy miesiące i ostatniego dnia na koniec dniówki dowiedziałam się,że tracą obiekt i jutro już nie pracuję,a dwa tygodnie wcześniej obiecywano mi przedłużenie umowy.Zainteresowanie kierownictwa pracownikiem też nikłe.jedynie co pozytywnego to to że nie brakuje tam środków i narzędzi pracy.

Lolek

W tak dużej firmie zawsze znajdzie sie kilka osób niezadowolonych , bez wnikania w szczegóły tego niezadowolenia.

Elvis

Piszcie, co chcecie, ale Probet jest w porządku. Nigdzie nie ma idealnie. Tu jest nieźle.

Henryk

Słyszałem, że Probet ma opinię dobrego pracodawcy. Trochę mnie dziwią niezbyt przychylne opinie na forum?

:-)
@Henryk 03.09.2017 23:26

Bo to są opinie ludzi, którym nie powiodło się w firmie. Zadowoleni tu nie zaglądają. Pracuje w tej firmie chyba z 1500 osób. Co oni wiszący robią w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzyskiwani, oszukiwani? I robią, bo drut kolczasty otacza ich miejsca pracy i strażnicy z psami?

Marta

@przychylnyna forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam do przeczytania regulaminu forum przed przystąpieniem do wystawienia komentarza. @Portiera powiesz coś o warunkach pracy? Jak długo pracujesz w firmie Probet?

Magda

Witam.czy ktos moze cos powiedziec na temat pracy w kadrach w Probet? Czesto szukaja tam pracowników i nie wiem czym to jest spowodowane. Chcialabym sie tam zatrudnic,ale waham sie w zwiazku z czestymi ogloszeniami pracy na to stanowisko,bo wyglada to tak ,ze nikt tam miejsca nie zagrzeje na dluzej.prosze o opinie na ten temat.

Brygadzistka
@Magda 28.08.2017 15:41

W kadrach pracuje chyba z 10 kobiet i są to te same twarze od miesięcy. Potrzebują więcej ludzi, by ogarnąć sprawy kadrowe. Nie słuchaj opinii ludzi, którym nie powiodło się w firmie. To normalne, że nienawidzą Probetu

X-woman
@Brygadzistka 28.08.2017 17:19

Brygadzistka chwalisz ten PROBET tak jakby świat zaczynał się i kończył na tym bagnie czyli PROBECIE. Jak jesteś taka mocna spróbuj się zmierzyć z życiem w innym miejscu. Ja to robię i się udało. Ty nie masz wyjścia bo liżesz i nie czaruj ludzi że jest tak wspaniale. Ujawnij się a nie stosuj magii :) !

Waldi

Wiem o firmie Probet , że jest dobrym pracodawcą. Może to nie jest idealna firma ale nie rozumiem tych narzekań. Pewnie niektórzy myślą, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma?Mają trochę potrzeb kadrowych bo brak ludzi , może zaczną podnosić płace?

Laura

Zupełnie nie chce się czytać tych wpisów, ich poziom jest tragiczny. Pisarze będą się oburzali jeśli ich opinie zostaną usunięte a może tak być za wulgaryzmy! Czy mógłby ktoś podzielić się informacją jaka jest przyczyna takiej długiej listy ofert pracy?

Kiepski
@Brygadzista 22.08.2017 07:50

Brygadzista ty idź do psychiatry bo jesteś poważnie chory na główkę a być może cię uratują w co wątpię. No cóż! To pozostanie ci tylko PROBET JAKO SANATORIUM:)

madrinka
@Brygadzista 22.08.2017 07:50

Nie zawsze za lenistwo czy pijaństwo mnie nie przedłużyli umowy bo stracili obiekt,a mam trzecią grupę i byłam dla nich za mało korzystna i to bym jeszcze przeżyła gdyby mi to powiedziano wcześniej a nie ostatniego dnia godzinę przed końcem dniówki.

Portier

Ja tam w ochronie się nie przemęczam, mam umowę o pracę i nikt mnie nie ograbia. Nie wiem o co wam chodzi :)

Mańka

Każdy człowiek może założyć sobie firmę lub zdobywać takie wykształcenie żeby kierować firmą. Najzwyklejsza zazdrość przemawia przez was. Równe pensje to czas przeszły, ja też bym chciała mieć dużo ale robię to co robię i godzę się z faktami. Probet to dobra firma!

Jarek

Jak widzę mają sporo ofert pracy. Poczytałem opinie na forum i widzę, że sporo dobrego piszecie o Probecie. Mam pytanie o pracę dla rekrutera. Czy można liczyć na godziwe zarobki i czy w firmie są do pensji jakieś dodatki? Myślę o czymś socjalnym? Dzięki za info.

HR
@Jarek 15.08.2017 13:36

Socjalu nie ma. Tylko dofinansowanie do leków, wizyt lekarskich itd. Godziwe zarobki to już sprawa indywidualna, dla każdego oznaczają co innego :) ale firma jest w porządku. Dobrze się w niej pracuje.

Pigwa

Masz umiarkowany, albo znaczny? To cię zatrudnią i dostaniesz 2 tys. brutto, ale robić trzeba. Nie podoba się? To siedź w domu, ale za to nikt ci nie zapłaci, no chyba, że 500+. Ale to żadne kokosy...

Pracownik

Jestem pracownikiem Probetu i nie mam powodu do narzekania. Może być gorzej, bo znam inne firmy z tej branży i jeżeli myślicie, że Probet jest taki zły, to zatrudnijcie się w lepszej firmie, która płaci za sprzątanie czy cieciowanie więcej niż najniższa krajowa i na dodatek głaszcze pracowników po główkach, żeby się nie stresowali. Tylko potem dajcie znać, to też się tam przeniosę.

Roman

10-ty - kasa na koncie jest i tyle co ma być. I czego chcieć więcej? Nie straszcie, bo aż tragicznie nie ma jak tu piszecie

Facjatka

Jedno jest pewne, że nie ma idealnej firmy. Jeśli firma zatrudnia tak dużo osób to zawsze może się coś wydarzyć! Generalnie firma jest spoko i jak człowiek umie sobie ułożyć relacje z innymi to nie będzie narzekał.

Rambo
@Facjatka 09.08.2017 16:19

Racja :) Fajnie napisane. Probet to firma jak każda inna. Pracujesz - zarabiasz. Ściemniasz - wynocha. Taki to układ. Proste i nieskomplikowane!

czesław

Nie ma tak zle jak niektorzy tu piszą. Chyba w probecie robi ok. 1000 osob. Nikt ich do tego nie zmusza wiec nie piszcie głupot

Mariola

Probet jest w porządku. Każda firma w tej branży to wyzyskiwacze niepełnosprawnych i dojenie forsy z dofinansowań. Tu nie jest inaczej, ale płacą co sie należy, jak ktoś pracuje rzetelnie a nie ucieka od razu na l4 i zaraz potem na goworka wylewać żale :)

Lucek

Pracuje w Probecie i mam nadzieję pracować nadal. Nikt mnie nie okrada i nie oszukuje. Dziwne, że jednych kantują a innych nie.

bubu

Firma PROBET nie słyszałem że to zakład pracy chronionej. Zatrudniają wszystkich niepełnosprawnych i zbierają kasę z PEFRON. a ludziom dają grosze Każda osoba od grupy umiarkowanej pracuje 7 godzin a firma ma zapłacić za 8godzin i PROBET WAS okrada.Pani kierowniczka na Dowista jest OK tylko co może?Wy jako niepełnosprawni macie zapierd ć jak wszyscy zdrowi na DOWIŚCIE. Wy się nie liczycie tylko liczy się to co pan prezes Zych otrzyma z PEFRON. I ma Was Gdzieś. Były pracownik.

Lipiny

Chyba ty masz na umówię 7 godzin. Mogę mieć i 2 godziny jak zasuwam minimum 8 godzin nie licząc dojazdów nieraz 2-3 godz w jedna stronę. Weekendy tez sa na umówię albo nocki lub premia bo nigdy niemialem zapłaconej sprawiedliwie za wszystkie przepracowane nocki i premii wtedy brak. Nie mówiąc jak urlop płatny śmiechu warte.

Kasiula

Ależ firma ma długa listę ofert, można wybierać i przebierać.

Moralniak

Wystarczy , że ktoś ma inne zdanie i natychmiast sypie się masa hejtu. Ludzie pozbierajcie się w sobie , ponieważ żeby być zadowolonym z firmy trzeba pracować!!!

Jerzy
@Moralniak 28.07.2017 11:25

Zgadzam się z pańską opinią.Probet to firma,która nie liczy się ze zdaniem pracownika a na moim przykładzie,mam stopień znaczny a potraktowali mnie jak śmiecia.Zatrudnili mnie na okres urlopowy,a mieli mnie zatrudnić na okres stały.Godziny pracy to 176 na miesiąc bez żadnych dodatków.Mieli mi dać na dojazd do pracy (obiecanki cacanki)

hehe
@Jerzy 05.09.2017 12:45

Szanowny pan musial chyba się dać im we znaki, bo Probet znacznych nie wypuszcza za żadne skarby :))) Dobrowolnie tym bardziej :)

:-)

Firma jak każda inna. Jest dobrze, mogłoby być lepiej jak to zwykle bywa, ale jak ktoś chce się nie narobić, a zarobić to niech się zatrudni. A jak się nie podoba, to na kopalnie.

michał

Pracuje ale już nie długo żałuje ze straciłem tu tyle cennego czasu. Na każdym kroku przekręty i układy. Praca po 7 godzin - NIE ! Nadgodziny - ( do wybrania ) weekendy - do wybrania dodatek nocny lub premia

Zostaw opinię o Probet - Chorzów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet