Probet

Chorzów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 303 ocen.

Opinie o Probet

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet

Remik

Czy firma prowadzi rekrutacje? Sporo dobrego słyszałem.

Lech

Pracowałem na obiekcie w żorach szczeże jeden z pracowników wydzwaniał do mnie sprawdzajac mnie jak mi w pracy idzie zwykły pracownik on czuł sie tam jak jakiś kierownik donosiciel kłamca i bardzo fałszywy człowiek niby z tobą rozmawia a potem ci (usunięte przez administratora) obrabia dzwoni po innych obiektach i donosi obgaduje drugi z pracownikow gosc cierpniący na schizofremie spi na nockach nie robi obchodow i wiecznie nie zadowolony panie kierowniku Bogdan zejdz na ziemie a nie słuchasz tylko pana Adama

Piotrek z Głowna

Praca w porządku. Proste czynności porządkowe na terenie hali magazynowej w Dobrej pod Strykowem w XPO Castorama. Wymóg konieczny - Orzeczenie o niepełnosprawności. Ludzie "normalni" jak na ludzi z grupą inwalidzką. Polscy i ukraińscy pracownicy, a nawet ochrona ( co się rzadko zdarza ) bezproblemowi z poczuciem humoru, ciężko pracują, wszystko super. Jednak obsługa administracyjna PROBET praktycznie na każdym szczeblu to porażka i permanentny brak szacunku do ludzi częstokroć ciężko chorych. Przy podpisywaniu umowy lojalka o najniższej płacy, konieczna zgoda na nadgodziny i odpowiedzialność finansowa za ciuchy i buty robocze warte kilkadziesiąt złotych i przysługujące na dwa lata w wysokości około 300 zł. HR-owski marketing super, czyli minimalna płaca 1800 zł netto, darmowe dowozy do pracy, system motywacyjny, premie i PFRON-owskie przywileje to mity. "Subtelne" Naciski na pracowników chorych na schizofrenię, padaczkę i inne poważne choroby do pracy w systemie trzyzmianowym to norma. Ludzie chorzy na wspomniane choroby pracują jednak w tym systemie pracują tworząc poważne zagrożenie dla siebie i wspópracowników. Podanie o urlop zapytanie o premie, zwykły przelew wynagrodzenia to są sprawy trudne dla administracji PROBET. No i jeszcze biuletyn/ kwartalnik wydawany przez PROBET. Drwina i pogarda z biednych chorych ludzi, którzy chcą pracować i czuć się potrzebnymi. Probet wydaje pieniądze na kolorowe pismo firmowe, a nie może nauczyć swoich kadrowych naliczania należnego urlopu, a księgowych nie robienia przelewów dwóch pracowników na konto jednego z nich. W dodatku swoimi błędami próbują obciążać poszkodowanych pracowników. Przepracowałem 5 tygodni z sześciu okresu próbnego i uciekam na urlop. Bo PROBET nie wypłaca ekwiwalentów za urlop, a za nadgodziny proponuje jedynie odbiór i to w okresie wskazanym przez firmę. Szkoda. Myślałem , że dobre miejsce, żeby dopracować do emerytury, bo praca mało skomplikowana, wymaga jedynie pracowitości i sumienności, ale w tych warunkach i w takiej atmosferze nie wiem czy dałbym radę do emerytury dożyć. Przy okazji pozdrowienia dla wszystkich pracowników XPO Castorama 1 z Dobrej. To był ciekawy epizod. Było przyjemnie Was spotkać. Może kiedyś pokręcimy się razem między regałami, ale w Probet musiałby się kilka rzeczy diametralnie zmienić.

Ela
@Piotrek z Głowna 20.04.2018 01:59

Witam pana do odpowiedzi na pana opis dodam że jeszcze premni żadnej nie ma potrafiol jeszcze urlop zabrac. Tylko wykorzystywac.

Psycho

Zapomniałeś Psychodens tabsika łyknąć i trześć Cię zaczęło a może to brak wódeczki? Zwolnili kaska nie wpłynęła i odlot ale ze na sucho aż dziw może pora porzucić F16 i zabrać się do roboty ale nie łatwiej na portalu skrobnąć niż popracować przecież na trzeźwo byś musiał przyjść do pracy a to już odwagi wymaga

Do Jan sram

Chłopie wstyd i żenada poziom zero Kultury brak Kapus konfident pijak i śpioch A ze do sądu nie poszłaś bo tak złe było aż dziw bierze Ale szacun za to ze nas odrzucasz kałem na forum Tak wiele masz do powiedzenia z ukrycia Może się podpisz z imienia będziemy wiedzieć kto ma tak wiele do powiedzenia

Do psychodens

Masz problem przyjedź do biura powiedz Ptakowi anie żale z ukrycia wylewasz Grześ przynajmniej trzeźwy do pracy chodzi ........ i sam (usunięte przez administratora) w własne gniazdo o ile jeszcze pracujesz

psychodens

ludziska firma bro bet jest kul - w Tychach w NOSAGU jest donosiciel co nawet zabardzo śię niekryje z grupą P-1 donosi na wszystkich - Grzegorz B - panie kierowniku wiesz otym i pochwalasz donosicielstwo-- niesra śię do swego gniazda - praca i firma zeszła na psy . Ale to dopiero początek gwarantuje to umile mu życie jak w naszym sejmie . już z wielu firm go wyj--li komornicy śię o niego biją - ha ha ha

monia

Dziadowa firma i tyle. Na wszystkim oszczedzajom. mopy i sciery do dom mialam zabierac i za sfoje prac, kierownik powiedzial ze z skarpetkami se moge wyprac. niech se guwniarz sam pieze. plyny to jakies dziadziostwo z targu chyba. wyplaty sie nie zgadzaja. kierownik na dyrektora zgania a ten na prezesa. banda oszustow i dorobkiewicow

Edek
@monia 06.03.2018 17:20

Racja 1 szczota na miesiąc na hektary do zamiatania Szczegół ze szczota szoruje a nie zamiata co to kogo obchodzi grunt ze ma być zamiecione za to mają kasę a Mt pracownicy co to ich obchodzi ale kij ma dwa końce i wykońcu ktoś z tym zrobi pozadek z hamstwem i cwaniastwem jakie tam panuje

Jean Cloude Ja Wam Dam

Jak tam jest na Paneltechu bo jak pracowałem to był kapuś na kapusiu i donosiciel na donosicielu. Niektórzy to bawili się nawet w fotoreporterów i robili zdjęcia co się ma w torbie i wysyłali prezesikowi. Piotrek a to że nasrałeś przed budą to dobrze i należy się tobie za to 0,7 i czteropak. Jak się ma ten pseudo dowódca co łazi z gazem rozweselającym i pałą bo broni mu nie dali bo ma coś z główką :)

Jean Cloude Ja Wam Dam
@Generał 05.04.2018 17:46

GENERAŁ z ciebie kiepski co się wypiera i wstydzi swoich słów. Powiedz to DOWÓDCY :) prosto w oczy co gadałeś i gadasz innym. Kocham Cię i nie wybielaj się TOWARZYSZU GENERALE :)

Marian

DZIADY ! Zima się skończyła ,a ubranie zimowe gdzie ? A latem napoje gdzie ?

Buda
@Albert 02.04.2018 09:32

w warunkach gorącego mikroklimatu, charakteryzującego się wartością wskaźnika obciążenia termicznego powyżej 25oC.To odezwij się walcz o swoje.

Magda

A jak jest w myslowicach? jak temat oszukiwania na listach pracownikow. ktos bekol za to juz? oddadza nam kase? to do pip powino isc. czytam ze na innych obiektach, tez oszukuja, @Ewa jak rozwiazala sie sytuacja na media expert. p. aneta dalej kreci? co na to PIP? u nas wywalili dyrektora L. zostal teraz pieknis...A. i jeszcze pan Z ktury mysli ze z nas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robi, a na z najbardziej chorych sie wysmiewa i dre jak na L4 ktos idzie.

Klara
@Tesia 09.03.2018 20:53

Brygadzistka dobra cwaniara nic nie robi falszuje listy szuka frajerów którzy za nią robić bd 2 godz pobedzie w pracy glupa popali brygadzistowskie pobiera za nic mowie tu o Brygadzistka z Gdyni Chyloni Danuta Jeżewskia więcej na lewych zwolnieniach typu alkohol i taka trzymają po co bo dobry kapusty jest do tego wykorzystuje ludzi

Furiaci przodem dla firmy .

zakład pracy chronionej jak wiele - ludzie żądzą a co najśmieszniejsze ludzie z grupami P1 - czyli epnieci w dekiel -- panie Łabadz kierowniku - tacy ludzie panem żądzą w Tychach Wilkowyje - Nosag-- ha ha ha - jak B--M-S zaśpiewa kierownik tańczy - a miałem takie dobre mniemanie o tej firmie - coś mnie epneło - praca od 7 do 19 -------------- od 19 do 7 - i tak jest wszędzie przetok ludzi - niewpadajmy z skrajności w skrajność debilizmu - z poważaniem pracownicy .

Pani
@Furiaci przodem dla firmy . 30.03.2018 06:22

Kolejny leser który został przez Ptaka zwolniony żale wylewa.Szkoda że zapomniał jak mu kierownik tyłek ratował po przyjściu do pracy na bani. teraz będzie udawał niewinnego, nikt się na to nie da nabrać.Dobrze że Cię kolego już z nami nie ma , nie musimy Cię kryć i się za Ciebie wstydzić!

Xsena

Witam wszystkich nie jestem pracownikiem Probet, ale współpracuje z waszymi pracownikami na XPO Mysłowice jeśli wszędzie jest tak samo to naprawdę nie macie na co narzekać. Na palcach jednej ręki można policzyć tych co pracują reszta ściemnia żeby, tylko dniówka przeleciała,no ale cóż przykład idzie z góry jaki brygadzista taka załoga. Dziwię się, że dyrekcja tego nie widzi.

anonymous
@Xsena 28.03.2018 10:09

Zgadza się ci co robią mają dokładne coraz to więcej pomimo zero skarg na pracownika tak go zwalnia bez podstawy jak nie jest wolem do tyrania typowy (usunięte przez administratora) a premia u nich to myślenie ludziom oczy zawsze jakaś wymowie znajdą nikomu nie polecam u nich pracy typowa firma krzao k

Zaloga rr

Ten Dyrektor L.Z. byl jeszcze z nich wszystkich najbardziej ludzki moze i stanowczy , wymagajscy ale chlop znal sie na robocie i zawsze pomogl. A teraz kto sie tam zna na robocie ???

Xxx
@Limpo 27.10.2017 19:24

Dokładnie najgorszy z nich wszystkich cwaniak

Igor

Czy firma potrzebuje pracowników? Może podpowiecie coś jeszcze nowemu chętnemu do pracy?

Ferdynand Kiepski
@Igor 20.03.2018 16:56

Chopie przyjmij się na Paneltech. Tam potrzebują przede wszystkim gupich i silnych. Dla takich miejsca są

Boss

Ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!! Zabierzcie sie do żetelnej pracy . Dośc ze nic nie robicie ,tylko smarujecie kalumnie na forum. Jesteście po zawodówce , a każdy ryczy jak by skończył co najmiej technikum wieczorowe. Także biercie tylki w garść i do pracy zero dąsań.

Jean Claude Ja Wam Dam
@Boss 18.02.2018 13:32

Boss Ty ciulu po podstawowym żetelna pisze się RZETELNA złamasie

seba

witam chciałem sie dowiedziec o firmie probet w wolbromiu jak przebiega załatwianie pracy prosze o informacje !!

adam

Witam Wszystkich zakochanych w firmie PROBET. Mam pytanie. Od 01.11.2017r jest okres zimowy. Czyli pewnym pracownikom należy się posiłek jakiś tam regeneracyjny. Czy pan Prezes komuś zapewnił takowy posiłek i jaki? Bo mi jeszcze nie. Więc idę do Inspekcji Pracy i w owej inspekcji poproszę o odpowiedni posiłek. Jestem pewien w 100% że mi go podadzą i to z kompotem babuni.

barabarz
@L.Z 18.02.2018 13:24

Ty (usunięte przez administratora) im nie liż bo ci język uschnie to prawda!!!!!!

koczkodan

To dziadowska firma i (usunięte przez administratora) i kłamcy wysłałem do nich list polecony z prośbą o druk i po 3 tygodniach jeszcze nie dostałem tak firma działa ,i tak płaci to lumpy - hanysi i niekompetencje w tej firmie

Pogan

ludzie co wy chcecie od firmy - według mojego rozeznania macie sie jak u pana Boga za piecem - ja pracuje 7 lat w jednej firmie - i ten co pije naprany przychodzi do pracy a zdarza sie to czesto i gensto ma fory ze chej - same plusy nawet umowe na stałe- a inym mobbing ponirzanie no wszystko co najgorsze -- zmieniam prace -- sort ubran 7 lat 3 koszule wyproszone - 1 polar - 1 bluza letnia - 30 procent za leki - 150 zł za 10 dni urlopu rechabilitacyjnego - i umowy na 2 lata albo obnirzenie etatu i co wy nato odpowie mi ktos - masz gorsze warunki -- czy isc do inspekcji pracy - czy jest tam jakies biuro co przyjmuje petentów czy wysłac pismo - czekam

piotr
@Pogan 01.01.2018 11:49

Pogan nie pisz bredni i kłamstw , bo pójdziesz siedzieć

Jacek

Pracowałem 3 lata 2012-2015.zawsze wypłata na czas, za leki i okulary płacili, paczki dla dzieci były. Straciłem grupę to mi podziękowali. Polecam.

ela
@Jacek 17.02.2018 08:20

Witam a jaką pan grupę miał że zwracali za okulary i leki bo tym mnie pan zaskoczył

anonymous

kierownictwo ma wszystko gdzieś

ela
@anonymous 08.02.2018 16:43

To prawda na sto procent.

Do Piotra

Do roboty się spoźniałeś kupę zrobiłeś przed portiernia i Cię wezwali na rozmowę nie wspominając już ze Dyrektor i tak długo czekał i był cierpliwy do Ciebie bo już dawno powinien Cię wywalić na pysk. Portiernia jest nowa wiec nie pisz głupot ze tam tragiczne warunki bo jest woda szafki biurko a ze nie ma tv i klimy sorry taki mamy klimat

Piotr
@Piotr 08.02.2018 17:59

Jeśli masz w domu takie warunki jak tam panowały, to ci nie przeszkadzały. Kupa przed portiernią? Hahaha fajne bajki ktoś wymyśla, ale mocnych, żeby powiedzieć prosto w oczy tam nie było.

anonymous

witam czy pan prezes wie co dzieje na obiekcie SWADZIM

ela
@anonymous 08.02.2018 16:35

W tym zakładzie nawet nie wiedzą w biurze jaką ma się grupę i symbol kierownik tak samo to co się dziwic żeby prezes wiedział śmiechu warte .

Adaś

Leber jesteś nierób oszust kombinator i brudas ciagle tylko kombinowałeś jak do roboty nie chodzić albo iść na L4 jak chcieli dać naganę L4 na stół walnąłeś który nogą rozwaliłeś moją szafkę na ubrania też dobrze że Dyrektor interweniował bo by nas z posterunku wyrzucili.Taki był właśnie z Ciebie Piotrusiu pracownik nigdzie dłużej niż 3miesiace nie zabawisz

Piotr
@Adaś 14.06.2017 08:44

Brudas to ty byłeś i nie kłam na forum, bo pewnie sam nakablowałeś na mnie. Z mojej winy ucierpiały tylko drzwi od szafy z lustrem w dodatku nie zrobiłem tego specjalnie, bo po co? Dobrze ci radzę też nie przekręcać mojego nazwiska bo tak robią dzieci z podstawówki.

Bogusia K z Łódż

Witam serdecznie ja pracowałam na obiekcie w Media Expert miałam kierowniczkę p.Anete Kisiel,brygadziste Piotra M bardzo zachwalam pracę z nimi zawszre szli mi na rękę ale czy ja byłam wobec ich ok teraz wiem że nie ,nie była depresja ,chaotycznie odeszłam z pracy problemy zdrowotne dzis jestem leczona wiem jedno dzis bym tak nie postąpiła i polecam firme probet na 100procent

ela
@Bogusia K z Łódż 27.01.2018 10:26

Nie ma pani co żałować zdrowie ważniejsze ja tak samo pracuję w tej firmie tam straciła zdrowie Pozdrawiam

tyry@ 152

Witam, mam pytanie. Chciałabym dowiedzieć się jak się pracuje na obiekcie Dovista w Wędkowach?

tyry@ 152
@tyry@ 152 26.01.2018 15:47

nie dodałam, że chodzi mi o sprzątanie tego obiektu, jaka jest tam atmosfera w pracy.

Hej

Jaką opinie macie jeśli chodzi o pracę w firmie Probet w Olkuszu jako pracownik gospodarczy czy sprzątaczka?

kkoo
@Hej 13.01.2018 18:34

Pracowałem tam i było w miarę okej , tyle że mam problem z chodzeniem i musiałem zrezygnować

Jacek

Jeśli ktoś wykonuje pracę fiizyczną to niestety musi się liczyć z tym, że zarobki nie będą kosmiczne.

Pogan

Panie kierowniku z oddziału firmy NOSAG prosze o kontakt - zdarzenie z Karolem wie pano zapisał pan moje nazwisko i imie - luzna rozmowa - tel zygmunt jurek ma domnie - dziekuje

Zostaw opinię o Probet - Chorzów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet