Pallmed

• Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pallmed Sp. z o.o.

Opinie o Pallmed Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pallmed Sp. z o.o.!

01.07.2026 06:53

Czy ktoś interesuje się z tej placówki co robi pielęgniarka i lekarz na wizytach domowych?
    Gość

26.09.2024 12:38

Fizjoterapeutów mają od siedmiu boleści, co niektórzy z nich chodzą w buciorach do domów pacjentów, bez kultury, bez zachowania higieny i sterylności w domu pacjenta, wstyd!

Rysio

30.03.2026 16:12

Pracuje w reh domowej od 10 lat i u nikogo nie zdążyło mi się zdejmować obuwia. Nikt nie robił z tego kłopotów.

XYZ

09.04.2025 20:30

Jesteśmy bardzo zadowoleni z opieki nad naszym tatą, który jest żywiony dojelitowo. Lekarz i pielęgniarka, którzy do nas przychodzą bardzo mili i życzliwi. Polecam Pallmed w kujawsko pomorskim!

Pracownik_Pallmed

12.11.2024 16:08

Dobry Pracodawca! Pallmed to super ludzie, którzy tworzą to wyjątkowe miejsce pracy :)
    Kasik

07.06.2024 00:08

Witam czy ktoś może wie czy ogłoszenie na ,, Specjalistę ds wsparcie personelu medycznego ,,jest jeszcze aktualne? Na str Pracujpl już wygasło ale na str pracodawcy jeszcze jest. Pracował ktoś na tym stanowisku i wypowie się coś więcej?
    Karo

02.02.2024 18:38

Hej, nie wiem czy zauważyliście ale wystawione są dwie oferty dla specjalisty ds. rozliczeń NFZ oraz specjalisty ds. kontraktowania i rozliczeń NFZ. Z ciekawości chciałam sobie je porównać i wychodzi na to, że w tej pierwszej nie ma wpisanych benefitów. Czy możliwe ze nie przysługują? Sama praca jest lżejsza? Jest teoretycznie mniej obowiązków?
    @Pracodawca

25.02.2024 22:00

Które ogłoszenie nie posiada wypisanych benefitów? Każde ze stanowisk obowiązuje ten sam pakiet benefitów - jeśli ich nie podano w ogłoszeniu to zwykła pomyłka :)
    Ada

02.02.2024 12:34

Kolejne ogłoszenie na specjalistę działu obsługi pacjenta w Bydgoszczy. Czy pracodawca mógłby się tu wypowiedzieć skąd taka rotacja na tym stanowisku? Ludzie sami odchodzą po krótkim czasie, czy są zwalniani? Jeśli sami odchodzą, to z jakiego powodu - warunków pracy, niskiego wynagrodzenia, fatalnej atmosfery? Dlaczego? Stanowisko wydaje się być ciekawe, ale składać cv aż strach, bo pracy szukamy na dłużej, a nie na 3-6 miesięcy.
    Monia

04.02.2024 17:19

Właśnie też się nad tym zastanawiam, czym spowodowana jest taka rotacja ? Może wypowie się ktoś, kto był tam zatrudniony na tym stanowisku ? Dobrze byłoby wiedzieć czy warto aplikować
    @Pracodawca

25.02.2024 21:58

Firma w 2023 roku dokonała akwizycji podmiotu w świadczeniu, które jest kluczowe - wentylacji mechanicznej w warunkach domowych. Zwiększyła się ilość pacjentów, których Centrum Obsługi Pacjenta musi obsłużyć oraz personelu medycznego - stąd potrzeba zwiększenia zespołu. Poza tym firma stwarza możliwości rozwoju poprzez awanse wewnętrzne, co za tym idzie trzeba wypełnić lukę :)
    Farmaceuta

17.09.2023 22:52

Nie polecam (usunięte przez administratora)wyzysk i tyle w ogłoszeniach kolorowo a rzeczywistość dramatyczna
    Krystek

18.08.2023 15:25

Niektórzy pisali tu o corocznej rotacji pracowników, ale póki co w tym roku nie słychać o naborze. Czy to znaczy, że kadra się ustabilizowała? Może warunki pracy się poprawiły na tyle, że pracownicy chcą tu dłużej pracować? Ktoś coś uaktualni?
    Emi

10.09.2023 01:25

Dopiero co były ze 3 ogłoszenia na te same stanowiska, co rok temu. Ciekawe co tam się dzieje, że jest taka rotacja, ale nie wróży to najlepiej.
    Ciekawy

01.08.2023 08:38

Idę na rozmowę kwalifikacyjną jako specjalista obsługi pacjenta. Czego się mogę spodziewać?
    Bydgoszcz

27.03.2023 14:07

Aktualnie jest ogłoszenie o pracę na stanowisku specjalista ds. Pacjentów, ale prawie rok temu było takie samo. Czy to oznacza, że zatrudniają na rok i potem się żegnają z pracownikiem? Przyznam, że trochę strach składać tam cv, jeśli tak to wygląda. Czy ktoś mógłby w tym temacie się wypowiedzieć?

02.12.2022 14:26

Ile jest etapów w procesie rekrutacji w Pallmed Sp. z o.o.? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?
    ByłyPracownik

02.12.2022 15:16

O każdy jeden za dużo, firma zmieniła się nie do poznania i nie polecam
    Wiki

26.06.2020 06:15

Staram się o prace w tej właśnie firmie w księgowości, czy ktoś wie jakie wynagrodzenie? Umowa o pracę.
    Ble ble

17.06.2020 14:41

Odradzam zatrudnianie się w tej firmie. Wynagrodzenie najniższe, dają umowę o pracę ale trzeba harować jak za 3 osoby ! Obiecują co innego podczas zatrudnienia a co innego w trakcie (po czasie). Cieszę się, że już nie jestem ich pracownikiem !

Kontakt - Pallmed Sp. z o.o.

Wilhelma Roentgena 3 85-796 Bydgoszcz

Branża główna: Lecznictwo szpitalne

11.06.2020 12:09

Jakie są warunki zatrudnienia w Pallmed Sp. z o.o.?
    XxX

17.06.2020 13:59

Odradzam zatrudniać się w tej firmie
    Pallmed

19.03.2020 09:14

„Wskazane wyżej komentarze nie znajdują odzwierciedlenia w stanie faktycznym.  Przeprowadzone w spółce, przez organy administracji państwowej, kontrole nie wykazały jakichkolwiek nieprawidłowości. W konsekwencji powyższego podniesione powyżej zarzuty uznać należy za nieprawdziwe i naruszające dobra osobiste spółki i osób w niej zatrudnionych.  Taka sytuacja skutkować będzie podjęciem stosownych kroków prawnych wobec osób, które zamieściły ww. obraźliwe i nieprawdziwe komentarze”. Pallmed sp. z o.o.
    Sanboy

02.03.2020 10:47

Pracowałem tam ponad 5 lat. (usunięte przez administratora) Może po modernizacji oddziału coś się zmieni. Dotychczasowe warunki pracy i płace na najnizszym możliwym poziomie. (usunięte przez administratora)
    stary ja

24.02.2020 09:20

Pracowałem w tej firmie jakis czas temu. z tego co wiem niewiele sie zmieniło. pod wiekszością opinii negatywnych sie zgadzam, (usunięte przez administratora) jedno co powiem moze pozytywnego to praca tam wiele uczy i daje możliwości na przyszłość.
    Gosc

31.10.2019 11:55

Pallmed to inaczej Alto ciągle zmieniają nazwy

22.11.2019 10:04

Ja Ci odpowiem, firma zmieniła nazwę za czasów mojego zatrudnienia 2x. W 2018r na początku czerwca gdy zostałam zatrudniona,z Pallmed na Rehabilitacja Paliatywna a potem po ok 6 mies., na ALTO.... to raz. A dwa, czy stawia na rozwój swoich pracowników... hmmm po części, bo wysyła ludzi na różne konferencje ale w większości człowiek musi sam o to dbać z własnego budżetu... Ogólnie dla mnie firma nierzetelna. Nie polecam być jej pracownikiem, mi dużo obiecano a niczego nie dotrzymano, i po 11mies.od tak, nagle,dostałam wypowiedzenie...
    Nikt

22.11.2019 01:44

Dawno temu w firmie tej pracowali ludzie mający pasję chętni do pracy , tacy co wiedzieli gdzie ich miejsce, samodzielni, którym nie trzeba było mówić co i jak mają robić. Czas mijał... Nestety duża część z nich nie podobała się i dostali wypowiedzenia bądz sami zrezygnowali. Odchodzili nie dokońca rozumiejąc dlaczego. Czując rozczarowanie i pustkę. Byli pracoholikami bardziej dbającymi o interes nie swojej firmy odsuwajac często na bok swoje interesy, swoich przyjaciół i bliskich. Byli głupcami - być może, ale takich ludzi w firmie już nie znajdziecie. Resztki ludzkich uczuć zostaje skutecznie zniszczonych przez politykę firmy. Jakże łatwo manipuluje się zespołem który nie jest jednością. Plusy praca z wieloma ciekawymi osobami, będącymi specjalistami w swojej dziedzinie. Minusy nie przewidywalne decyzje, diametralne zmiany decyzji i ciągłe zwroty "akcji". Dziękuję jednak za rozstanie bo teraz czuję się wolnym człowiekiem. Ktoś kiedyś powiedział że życie zaczyna się po rozstaniu z tą firmą i teraz w 100% się tym zgadzam, nie mniej jednak była to przygoda science-fiction.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pallmed?

13.07.2019 11:35

Szefowa

13.07.2019 14:02

Monia nie zapominaj ze ja też kabluje i to jeszcze wyzej niż ty i też jestem kłamczuchem nie przypisuj sobie wszystkich moich cech ;) Pozdrawiam
    Andrzej

14.10.2018 12:23

(usunięte przez administratora) zatrudniają niewykwalifikowanych młodych ludzi a chwala się jakby zatrudniali ..... nie ma z kim rozmawac, nie polecam
    gość 3

30.05.2018 16:25

Byłem dziś na placówce w Gdańsku, chciałem dowiedzieć się czegoś na ich temat ( oferty), która jest umieszczona na innej stronie internetowej stowarzyszenia. Placówka jest nie czynna ,jak przyjmują pacjentów???????? a chcą aby umawiać się telefonicznie, coś jest nie tak ? Budynek nie oznaczony, drzwi zamknięte, uważam iż wpisy poniżej są prawdziwe.....
    Gosc

23.06.2018 23:04

Szczecinska
    Ropucha091

10.07.2018 11:16

Jeśli ma Pan/Pani jakiekolwiek pytania, proszę dzwonić pod nr 553-793-303. Rejestracja odpowie na wszelkie nurtujące Pana/Pani pytania.
    Pallmed sp. z o.o.

02.07.2018 15:04

Szanowni Państwo, zadowolenie pracowników jest dla nas bardzo ważne, jednak wartością nadrzędną Pallmed jest niesienie pomocy pacjentom, którzy liczą na wsparcie naszych pracowników. Niestety zdarzają się trudne sytuacje, w tym konieczność rozwiązywania umów z pracownikami, co może wywoływać niezadowolenie. Na co dzień staramy się budować stabilny i zgrany zespół, a osoby zarządzające tak dużą grupą pracowników są zobowiązane do podejmowania trudnych, czasem nieprzyjemnych, ale zawsze przemyślanych decyzji. Co roku liczba pracowników Pallmed powiększa się i obecnie w spółce pracuje pracuje ponad 1200 osób. Uważamy jednak, że nasze działania przynoszą dobre rezultaty. Spółka realizuje różne formy zatrudnienia. Wśród pracowników etatowych ponad 65% jest związana ze spółką od ponad 5 lat, a 80% procent powyżej 2 lat. Wiele wpisów pojawiających się na portalu jest nieprawdziwych i skrajnie krzywdzących. Wiele z nich stanowi naruszenie przepisów prawa, stąd apelujemy do Państwa o rozwagę w formułowaniu niezgodnych ze stanem faktycznym opinii na temat Pallmed sp. z o.o. Jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę, która może nieść ze sobą zmiany. Dlatego zachęcamy wszystkich obecnych i byłych pracowników do kontaktu bezpośrednio z przedstawicielem pracowników lub z zarządem. Dane kontaktowe znajdziecie Państwo na naszej stronie internetowej http://domsueryder.org.pl.

16.04.2018 20:44

maria

19.04.2018 14:23

Czy mozesz powiedziec na jakim stanowisku pracowałas/eś?
    Placówka w Gdańsku

04.05.2018 09:15

ja jeszcze pracuję
    Maja

23.02.2018 19:27

@Pracownik, nie polecasz rozpoczynania współpracy z Pallmed Sp. z o.o.. Twój wpis zawiera w sobie już ważny komunikat, jednak nie jest on wystarczająco jasny i zrozumiały innym pracownikom. Zdecydowałbyś się na zamieszczenie na tym forum kilku zdań dotyczących Twojego całego doświadczenia wynikającego z zatrudnienia w Pallmed Sp. z o.o.?
    Piguła

29.03.2018 09:33

(usunięte przez administratora)Chyba że bardzo zależy Ci na pracy - ale dokładnie sprawdź umowę zanim podpiszesz i ustal normalne warunki współpracy. (usunięte przez administratora)
    dzięki

09.09.2016 10:41

A jak jest w biurze @Gość wiesz coś na ten temat? Nie wnikam jak to jest ze specjalistami ale teraz szukają osoby do controllingu i przyda się jakieś rzetelne info

03.06.2015 18:41

Gorzejbycniemoze

06.07.2015 23:38

Plotkami to nie trzeba się przejmować oczywiście , do momentu kiedy pracodawcy dają to po sobie poznać w traktowaniu pracowników, wiec nie przejmować się nie trudno, na razie część takich historii mnie omija. Jeśli chodzi o pieniądze to podałem, "minimalna krajowa" w większości przypadków. Pozdrawiam i życzę szczęścia.

24.05.2014 00:28

Praca fajna ,ale zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy,bardzo niskie no i brak umowy o pracę ( umowa zlecenie).

Zostaw merytoryczną opinię o Pallmed Sp. z o.o.