DEKPOL S.A.

2.3 Dodaj merytoryczną opinię
baner wywiady

Opinie o DEKPOL S.A.

Pytanie Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 9 dni.

Czy jest możliwość pracy w DEKPOL S.A. na część etatu?

HGL Nowy wpis

Nie polecam, wiele złych opinii wśród podwykonawców, pracowników wewnątrz firmy. Wszystko na pokaz, liczą się tabelki i przerób nie ludzie. Praca najlepiej charytatywna, po godzinach i mobbing przełożonych.

Irena Nowy wpis
@HGL

A to za nadgodziny nikt tutaj nie płaci ? Często zdarza się praca po godzinach? Czy pracownicy są do niej w jakiś sposób przymuszani? Co grozi za odmówienie pracy po godzinach?

Helena Nowy wpis

Wiadomo coś o wolnym wakacie na kierownika kontroli jakości? Kiedyś szukali człowieka na to stanowisko. Ciekawe, czy więcej dużo mu dają od zwykłego kontrolera?

Past tense

Odnoszę wrażenie, że zarówno rekrutacja jak i dalsza kariera w dziale deweloperskim uzależniona była zawsze od relacji, Ciebie lubie Ciebie nie lubię, Ty mi się nie podobasz, a Ty tak. Zastanawiały mnie zawsze relacje z koleżankami gdzie nie liczyło się merytoryczne przygotowanie, umiejętności ale piękny nieszczery uśmiech. Najlepsi pracują dziś dla konkurencji, Ci niewygodni wcześniej. Przy okazji z jakiej relacji czy raczej racji wspiera się tak na wszystkie sposoby agencję z Wwy dając im wyłączność na sprzedaż, ktoś widzi ten stworzony precedens? Telefony i nie tylko rozgrzane do czerwoności. Czy inne agencje wiedzą? Paaaaanie Prezesie litości, aż tak?!

MiaMa
@Past tense

Aż tak, że Twoi klienci kupują w Dekpol z niby wtórnego polecenia tej warszawskiej agencji, a Ty nawet o tym nie wiesz. Nawet umowy współpracy z innymi agencjami są tak stworzone by oni mieli łatwiej tylko, że wasi klienci często są do was przywiązani po wielu latach udanej współpracy i prawda wychodzi na jaw. Czy warto zgłaszać długoletnich waszych klientów inwestycyjnych na jednorazowy deal by później ktoś inny czerpał z tego korzyści, a u was przy okazji nie kupi innego projektu w PL? Wdzięczność Dekpolu kończy się po kilku miesiącach lub wcześniej bo przecież poza tą agencją nikt nie ma wyłączności na inne projekty przedstawiane przez handlowców, do tego mocno przez nich promowane z wiadomych względów. Marketingowy strzał w kolano, smród się niesie od dawna, może warto się temu bliżej przyjrzeć?

Mac
@MiaMa

Spółka zarzadzana tak żeby się słupki zgadzały tu nieskończą osiedla tam niezaplacą nie robia reklamacji w budownictwie kombinują jak się da a Prezes prawdopodobnie nie wie co za bajzel robią, nie przystoi nie wywiązywać się z umowy albo ignorować reklamacje, ponadto przekazują osiedla w administrowanie podrzędnemu administratorowi co nie wie czym zarządza. Tylko bałagan zostawia i długi we wspólnocie.

Czy kandydat na stanowisko Samodzielna księgowa/Samodzielny księgowy w firmie DEKPOL S.A. ma szansę poznać potencjalną ścieżkę rozwoju zawodowego już na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak przebiega rekrutacja? Podziel się swoimi doświadczeniami.
Paweł

Może kto wyjaśnić, czy płacą na czas i jak traktują pracowników? Chcę wyjaśnić nagromadzone tu wcześniej sygnały alarmowe. No i ile bym zarobił teraz, jako spawacz? Pisano tu w 2021 r. o 6000 zł. A jest na ich stronie ogłoszenie, że przyjmą, tylko mile widziane uprawnienia 135, 136, 138 i na suwnice, wózek i kurs cięcia palnikiem acetylenowo-tlenowym.

Czy w DEKPOL S.A. występują paczki/bony świąteczne?

Logistyk
@Pytanie

Tak, są.

Logistyk
@Pytanie

Tak, są.

Artur

Chciałem złożyć CV, jestem spawalnikiem z pkolicy ale podobno nie ma szans na przyjęcia Słyszałem plotki ze Dekpol juz nie produkuje łyżek i ludzie są hurtowo zwalniani albo przymusowe urlopy Ktoś wie czy to prawda z3 firma padła?

RE: ARTUR
@Artur

Firma tak szybko nie padnie Na spawalni ktos zostać musi Ktos musi pracować na Zbycha i jego podnóżka

Stefan
@RE: ARTUR

To w końcu jak? Firma ma się dobrze? Bo czytałem wcześniej że były problemy z wypłatą. Wszystko już wróciło do normy? Będą przyjęcia na spawalnie?

Starszy Inzynier

Tragedia.. nie polecam tej firmy. Brak poszanowania ludzi. Podwykonawcom zalegaja z wyplacaniem pieniedzy.

Emilia
@Starszy Inzynier

Od dawna zalegają podwykonawcom z wypłaceniem pieniędzy? Dlaczego właściwie się tak dzieje?

Sasz
@Starszy Inzynier

To prawda Z reszta, podejście i "szacunek" dla pracowników w tej firmie najlepiej pokazał Pan dyrektor Bartosz K. który musiał przed pracownikami ostatnio uciekać przez okno

Marzena
@Sasz

Czemu musiał uciekać? co takiego się stało?

Mam pytanie czy da się zarobić jako spawacz

Dziadek

Trudne sprawy

Jako Pl czy inny?

Tom
@Dziadek

Netto? Przy ilu godzinach?

inny
@Tom

10 h dziennie + soboty to minimum, a najlepiej po 12h

Emilia
@inny

Ale da się pracować mniej godzin, za mniejszą kwotę?

Krzych

Robię na spawalni i sobie chwale Pracy dużo ale zarobić można Ale ten co wprowadzał ten cały ifs powinien beknąć za to przestoje i problemy na produkcji

Piotr
@Krzych

Co to znaczy, że pracy jest dużo? Musisz pracować po godzinach, aby wyrobić się z pracą, nie da się wyrobić z nią w ustalonym czasie?

Łucja
@Krzych

a jak wyglądają szkolenia na spawalni, są jakieś w oferowane przez firmę aby zdobyć nowe umiejętności lub podwyższyć posiadane?

spawalnik
@Łucja

A CO POTRAFISZ ZEBY JE PODWYZSZAC zrob135 BW S PF SL S 6,0

Pipek

Witam czy w Dekpolu występuje coś takiego jak pożyczka od pracodawcy dla pracownika?

Niedowierzający
@Pipek

Jak ty Pipku od takich pytań zaczynasz, to nie wiem na czym zakończysz Pozdrowienia dla ciebie Krzysztof

ON
@Niedowierzający

Nie ma (usunięte przez administratora) pytań, są tylko głupie odpowiedzi. Pozdrawiam ON

ON
@Niedowierzający

Niestety odpowiedź osoby o nick Krzysztof uważam za niegrzeczną.

Xcv

Tak, są

Ok

W dekpol steel niema.

Krzychu

Pracuje na Steel i jestem zadowolony Roboty dużo ale można zarobić ale to co się teraz dzieje z tym IFS to jest jakiś cyrk Mam nadzieje że Prezes nie da się przykonać i wywali cały ten system razem z tym nażelowanym cwaniaczkiem co nam robił "Szkolenia" na bruk

Wojtek
@Krzychu

Tak się kończy jak na siłę idzie się w system zaproponowany przez tych którzy o konkretnej pracy nie mają bladego pojęcia Miało być światowoa ten system i osoby go wprowadzające dały wszystkim tylko dużo problemów i stresu U nas na produkcji ten system rozwalił cala pracę, bez niego jest ok Zamiast pomagać to tylko życie utrudniają niektórzy karierowicze nażelewoani

Michael
@Krzychu

Proszę nie opluwać ludzi na go work. Każde wdrożenie wymaga czasu i dopracowania. Ważna jest informacja zwrotna od użytkownika. Jeżeli coś nie działa lub źle działa proszę zgłaszać na bieżąco będzie poprawiane. Jeżeli szkolenie było nieskuteczne lub czegoś nie zrozumiałeś zapraszam.

A co z posada na magazyniera, faktycznie taki rozwoj firmy czy poprzedni mial dosc harowac za dwoch?

Madlen_30

W tej firmie nie zrobisz kariery. Choćbyś miał mega wykształcenie i doświadczenie, ponieważ...jest problem z zasobem ludzkim. Przez to człowiek haruje jak dziki osioł, za 2 a czasem za 3. W tej sytuacji zamiast się rozwijać zawodowo, wykańczasz się psychicznie.

Teresa
@Madlen_30

Dlaczego jest problem z zasobem ludzkim? Firma rekrutuje za mało pracowników? Czy może nikt nie chce pracować? Jaka jest przyczyna? redukcja kosztów?

Cage
@Madlen_30

Wykształcenie to pojęcie względne. Byli tu tacy co po studiach inż. merytorykę mieli bardzo kiepską. Na palcach jednej ręki ale jednak. Doświadczenie. Pojęcie względne. Co innego mieć doświadczenie w wiodącym projekcie zaczącej firmy na rynku a co innego mieć wpisane w CV kilka pozycji. Życie weryfikuje każdego z nas. Mamy romantyczne wizje naszej przyszłej pracy a praktyka ukazuje pełną rzeczywistość. Można mieć Talent, Umiejętności, Motywację natomiast umiejętności miękkie w XXI wieku i nie radzenie sobie z presją może być dyskwalifikujące bądź frustrujące. Taki klimat naszego Kapitalizmu w tej części Świata.

Serafin

Na budowie trzeba silnej psychiki, szczególnie w tej firmie. Bez tego na pewno nie przetrwasz, a okazując słabość, inni Cię zjedzą.

Rozczarowany
 Problem

Witam byłem jakiś czas temu na rozmowie o pracę .Rozmowa ogólnie spoko lecz na tym się skończyło .Odezwiemy się proszę czekać na telefon itp. Totalna porażka tak się nie postępuje. Pozdrawiam

@Rozczarowany

Na jakie stanowisko startujesz, z kim rozmawiałeś?

@Rozczarowany

Mnie zrobili tak samo. Na pewno się skontaktujemy... po co kłamać ...

Również kandydat
@Rozczarowany

Również mimo deklaracji nie otrzymałem informacji zwrotnej. Taka ignorancja nie świadczy za dobrze o firmie. Ubiegający się o pracę, może jednocześnie brać udział w kilku rekrutacjach, i może mu to obojętne, ale są ludzie którzy skupiają się na jednej i nim zaaplikują do innej firmy oczekują informacji zwrotnej. W dzisiejszych czasach feedback to jednak standard. P.S. Wystarczy wysłać maila z decyzją odmowną jeżeli nie lubi się rozmów telefonicznych.

Byłam zainteresowana
@Również kandydat

To już standard, że oni nie oddzwaniają. Telefonów też nie odbierają nawet po wcześniejszym umówieniu się na telefon. Szkoda czasu na takiego "pracodawcę".

jAREK
@Kandydat

GŁOWNY SPAWALNIK

xXX
@Również kandydat

Bo często się okazuje, że rekrutacja jest prowadzona przez współpracownika kierownika, który nie ma kwalifikacji a co dopiero aby je weryfikować. Buduje pozory, z czasem krytykowana firma jest niesprawiedliwie bo zawinił kierownik, który albo olał temat albo kandydat został odrzucony bo podwładny bez kwalifikacji nie przekazal jej wyżej. Jak to często w życiu bywa, jeśli nie wiesz więcej od potencjalnego kandydata lepiej nie zatrudbiać wewnątrz zespołu konkurencji i dokonywać samozaorania. Ale mam dobrą wiadomość bo chyba idzie ku dobremu bo Góra zauważyła, że są tutaj pozoranci i zaczęły się rozmowy "coachingowe"

Ciekawy

Witam Czy młody i ambitny spawacz z umiejętnościami i doświadczeniem ma w tej firmie jakąkolwiek przyszłości ??

Seiw

Płaca dobrze pracownikom ale podwykonawcy musza długo czekać.(usunięte przez administratora)

@Seiw

Dobrze czyli ile konkretnie? Masz takie dane? :)

Rolnik
@Adam

Jak dla mnie to podobnie jak w innych firmach tylko pracy jest tyle, że nie raczej wyrobisz się "w standardowych 8 h" - wiadomo, że zależy co robi się (kierownictwo budowa).

Podwykonawca 1

Jak jest z płatnościami dla podwykonawców? Płacą terminowo?

Podwykonawca
@Podwykonawca 1

Również proszę o informacje jak wyglądają u nich sprawy finansowe. Czy wykorzystują zapisy umowne o karach by kasować podwykonawcę np. za nieznacznie przekroczone terminy „kamieni milowych”, jak podchodzą do bhp? I oczywiście czy płaca terminowo i jest z kim gadać o płatnościach ?

Zdenerwowany

Na jakie zarobki mogą liczyć kierownicy robót, budów, kontraktów, inżynierowie w Dekpol?

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o DEKPOL S.A. - Pinczyn

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w DEKPOL S.A.?

Zobacz opinie na temat firmy DEKPOL S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 22.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w DEKPOL S.A.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 1 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 6 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

DEKPOL S.A.
Przejdź do nowych opinii