Kalmar

Paszyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 51 ocen.

Kalmar
3 51 6 1

Opinie o Kalmar

xxxx

Mogę tylko tyle powiedzieć PORAŻKA. Dziękuję

Karol
@xxxx 03.10.2018 14:13

Dziękuje za tak wyczerpujący komentarz super polecenie . Dziękuje !

Damiano

Pracowałem co prawda prawie miesiąc w tej firmie i nie mogę powiedzieć nic złego. Po 2 dniach dostałem umowę zlecenie na pierwszy miesiąc jako umowę próbną , na czas przyuczenia , która obejmowala ubezpieczenie była zgłoszona do Zusu i Urzędu Skarbowego. Jak czytam te wszystkie Wasze komentarze to wydaje mi się ze większość chyba nawet nie była w tej firmie i nie wie jak jest naprawdę. Pracował bym do dzisiaj gdybym nie dostał pracy jako kamerzysta to co zawsze chciałem robić. Startuje się owszem od 10z , ale to się szybko zmienia kwestia udowodnienia na co kogo stać w pracy , poprostu pokażesz ze coś umiesz to docenią to. Polecam iść się przekonywać jak faktycznie jest zamiast siedzieć tu i czytać bzdety !

Xnxx

Hahahaha jak czytam te komentarze to plakac mi sie chce bardzo dobra firma pracuje juz 2 lata i jestem zadowolony kierownik nowy wiec luz polecam;)

Aleksander

@Ulka w tej chwili nie znalazłem żadnych ofert pracy w Kalmar w Paszynie. Natomiast na naszym forum często pojawiają się informacje, jeśli któraś z firm prowadzi rekrutację. Zachęcam Cię zatem, żebyś często tu zaglądała, jeśli jesteś zainteresowana pracą u tego pracodawcy. A w międzyczasie zachęcam wszystkich pracowników Kalmar, aby odpowiedzieli na drugą część pytania i podzielili się swoimi wrażeniami odnośnie atmosfery w pracy. Z pewnością takie informacje w przyszłości okażą się pomocne dla kandydatów do pracy.

Ulka

Czy firma potrzebuje pracowników? Jaką macie atmosferę?

Vrr

Praca pon-piatek czy sobota też?

Aleksander

@Tapicerz piszesz, że zarobki są niezbyt wysokie, a jak wygląda kwestia z dodatkowymi benefitami, czy firma organizuje jakieś dodatkowe szkolenia, spotkania integracyjne dla swoich pracowników? Podziel się tym, co wiesz na ten temat.

Nowy

Czy dają tam normalną umowę o pracę? Na początku jakie zarobki? Przyuczają do zawodu. Myślę, że wporzadku są osoby w firmie?

Tapicerz
@Nowy 06.04.2018 21:56

Na początek 10.50 zł na godzinę później akord a ceny na akordzie to porażka trzeba się ładnie odrobić żeby coś zarobić niestety..

Aleksander

@tapicer czy od czasu Twojej ostatniej wypowiedzi atmosfera i warunki pracy w firmie Kalmar uległy zmianie? Może posiadasz informacje na temat tego, czy firma szuka akurat pracowników? Podziel się swoją aktualną wiedzą, a na pewno wiele osób z tego skorzysta.

Henryk

Jeśli ktoś nie jest stworzony do pracy to musi zmienić firmę, tu za leżenie nikt nie będzie płacił. Ponadto firma jest dobra i nie potrzebne są osoby psujące atmosferę.

tapicer
@Henryk 24.03.2018 11:42

Dla mnie praca na tapicerni moze byc,akord i pieniazki jest ok

SZYMON&MANIEK

Jeśli jesteś ambitny i zdolny to odradzam ta firmę fałszywe kierownictwo imiona będą w niku kasa bardzo słabo nie wyżywisz godnie rodziny samemu ledwie starcza do końca mając 2800 brutto wychodzi 2050 zł a najwięcej firma robi w Polsce to dlatych co jeszcze tu nie byli pozdrowienia Stargard Szczeciński

SZYMON&MANIEK

Jeśli jesteś ambitny i zdolny to odradzam ta firmę fałszywe kierownictwo imiona będą w niku kasa bardzo słabo nie wyżywisz godnie rodziny samemu ledwie starcza do końca mając 2800 brutto wychodzi 2050 zł a najwięcej firma robi w Polsce to dlatych co jeszcze tu nie byli pozdrowienia

XxX

Robota beznadziejna pieniadze jeszcze gorsze... umowa zlecenie... kierownik arogancki i wulgarny... NIE POLECAM w 100%

Niko

Szkoda sie ponizac, i robić w kalmarze

tapicer
@Niko 25.01.2018 13:51

Pewnie masz racje szkoda twojego czasu więcej mebli zostanie nam do akordu

Inna

Niestety zawiodłam się co do tej firmy, szef to jeden wielki komunikator i oszust, kierownik to kłamca i oszust, . Uważajcie bo obiecują cuda a zatrudniają na czarno bez umowy, jak wpada kontrola to wyganiaja ludzi. Atmosfera fatalna. Nie polecam pracować na bmw szefa i skodę jego syna

Blachara
@Inna 02.09.2017 02:53

Pfff młody prezes ma tylko Skodę ?! Każdego stać na takie auto wiec szału nie ma

Obecny pracownik

Idealnych firm nie ma tak jak i ludzi. Natomiast wiem jedno, że dobry pracownik wszędzie będzie miał dobra pracę. Więcej pracy a mniej obijania i będzie super.

KALMAR Group

Szanowni Internauci ! Większość wpisów dokonuje niestety konkurencja , która prawdopodobnie nie ma na tyle pracy i nie rozwija się prężnie tak jak firmia KALMAR , na nowosądeckie realia sposób wynagrodzeń jest sprawiedliwy czyli krótko mówiąc "akord" warto zapytać obecnych pracowników czy warunki są dobre , skoro pracują i nie rozglądają się za inną pracą. Firma jest w bardzo dobrej kondycji , bez przerwy od 25 lat zdobywa nowe rynki zbytu. W 2019 roku planowana jest budowa drugiej fabryki o powierzchni 20 tys. m2 związku z tym KALMAR planuje zatrudnić około 150 osób. Zainteresowanych pracą zapraszamy na szkolenia, wraz z przyuczeniem do zawodu. CV prosimy przesyłać do działu rekrutacji na adres rekrutacja@kalmar-meble.pl Zapraszamy wszystkich ambitnych i chętnych do współpracy! Pamiętaj ! Za fałszywe informacje , wyzwiska , pomówienia lub inne oszczerstwa na podstawie Kodeksu Karnego z art.212.&1 , wraz z art. 216.&1 dany anonimowy użytkownik " IP " zastanie wezwany do odpowiedzialności karnej za pośrednictwem Sądu Karnego w Nowym Sączu.

naiwny
@KALMAR Group 17.09.2017 09:42

Nie strasz nie strasz bo się ze...sz . Sąd to bedzie ale Pracy dla waszej załogi :) Poza tym czego tu się obawiać jak wszytko jest w porządku...

stolarz

miałem się udać na rozmowę ale czytając te wszystkie opinie to chyba zostanę przy obecnej pracy:(

Nick

Jakie są realia pracy? Na jakie zarobki może liczyć nowy pracownik? Praca męcząca, czy raczej spokojna?

KALMAR GROUP
@Nick 27.10.2017 11:41

Dziękujemy za zainteresowanie z Państwa strony. Serdecznie zapraszamy na rozmowę kwalifikacyjną w siedzibie firmy KALMAR mieszczącej się w miejscowości Paszyn k/Nowego Sącza. Zachęcamy o wcześniejsze przesłanie CV na adres rekrutacja@kalmar-meble.pl , następnie umówienie się na dogodny termin spotkania. Więcej i formacji pod numerem 18 440 17 44.

kalmarZOO

wiekszosc opini piszą ludzie których marek kaleka wydymał na kase. kaleka jest kombinatorkiem, który wszystkich chce robic w balona, począwszy od dostawców na pracownikach kończąc. poczekac tylko kiedy wezmie sie za niego skarbówka, i to okradanie pracowników w ramach podatku "kalmarowskiego". zatrudnia na czarno. firma sie rozwija i szuka jeleni i frajerów, których mozna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kase. jezeli chcecie sie dac robic w bambuko to tylko w firmie kalmar u kaleki marka. pewno jest jedno. Zawsze bedziecie zrobieni na szaro przez karła z wąsikiem.

PRACOWNIKROKUKALMARSPZOO.

Większość opinii pisana jest przez nieudaczników, nierobów, wykluczonych na margines społeczny. Którzy nie potrafią odnaleźć się nawet w takiej firmie jak Kalmar. Atmosfera jest wporządku. Wynagrodzenie mogło by być lepsze. Stabilne warunki zatrudnienia. Lepsza praca niż na niejednej budowie. Firma ciągle się rozwija, poszukuja nowych pracowników. Wiec nie sugerujcie sie tymi opiniami, nawet moją. Sami sprawdźcie. Jeśli jesteście pracowici i potraficie negocjować stawkę.

Kiler

Właśnie się zwolniłem to dla potomnych 5 lat się tam dawałem nabijac w butelkę wkoncu się zwolniłem mialem już dość tej zakłamanej firmy a jest coraz uprawnień miałem mnóstwo i co z tego jak za grosze robiłem tu niema firmy rozwojowej tylko kierownictwo się rozkręca coraz bardziej i liczy na to że będziesz na nich robił ale nie tedy droga za 2150 na reke to trochę śmieszne ale rodziny za to nie utrzymam a co dopiero o kredycie myśleć nawet nie marzyłem o tym tam tylko naiwnych szukają by ich wodzić za nos kierownictwo myśli że jest Bogiem nosem im to wyjdzie

Byku

Nie zarobisz tu to zakład aby przeczekać i szukać dalej trzeba czegoś normalnego pozdrowienia

kaleka

pracuje u najwspanialszego pracodawcy w nowym saczu,, u KALEKI M.

Kamil

Witam i tu popiołem pracę i nikt nie poklepuje mnie po plecach i nie ma fałszywego uśmieszek kierownictwa normalna praca w porównaniu do KALMARA Kim jesteśmy? Wywodząca się z Danii sieć handlowa, która w ciągu 21 lat swojej obecności na polskim rynku wypracowała pozycję jednego z największych sprzedawców detalicznych w naszym kraju. Firma ma ponad 360 sklepów w Polsce i trzy magazyny dystrybucyjne, zatrudnia ponad 5 tys. osób. Ten stan posiadania daje duńskiemu detaliście trzecią pozycję na polskim rynku dyskontów. W związku z intensywnym rozwojem naszej sieci poszukujemy kandydatek/kandydatów na stanowisko: Pracownik Centrum Logistycznego Netto Miejsce pracy: Centrum Logistyczne w Motacu (koło Kobylanki) Ciągłe poszerzanie kompetencji i zakresu odpowiedzialności naszych pracowników jest naszym priorytetem. Jeśli rozwój ma dla Ciebie znaczenie - sprawdź, jak może wyglądać Twoja ścieżka kariery i doskonalenie Twoich kompetencji. Zapraszamy osoby: •Wysoko zmotywowane do pracy, •Dobrze zorganizowane, •Gotowe do podjęcia pracy w systemie zmianowym, •Posiadające książeczkę do celów sanitarno- epidemiologicznych. Twoje obowiązki: •Kompletowanie zamówień, •Przestrzeganie procedur i przepisów BHP, •Dbałość o porządek i czystość na stanowisku pracy. Oferujemy: •Wynagrodzenie do 4000 zł brutto (pensję 2300 zł brutto + premię 400 zł brutto) + premię za pracę akordową, •System akordowy •Pracę na dwie zmiany, •Pracę na pełen etat, •Szkolenie uprawniające do obsługi wózków niskiego unoszenia, •Obiady za 1zł, •Miłą atmosferę pracy, •Możliwości awansu wspartego systemem profesjonalnych szkoleń. Wszystkich zainteresowanych ofertą zapraszamy do przesłania swojego CV. Prosimy o dopisanie klauzuli: “Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach rekrutacji zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97, Dz.U. nr 133, poz. 883”

Zbychu

Ta firma to poprostu szuka jeleni co za najniższą będzie robiła nie polecam szkoda gadać jest coraz gorzej premia to podmuch im więcej robimy tym mniej zarabiamy

Monter
@Zbychu 19.06.2017 17:52

Uczciwe stawki monterów zaczynają się od16zl 18 zł na godz nie dajcie się oszukać takie są stawki na rynku a tu chcieli mi dać 2600 brutto odmówiłem bo to jest 2056zl netto to są pieniądze warte naszego zawodu oni szukają ludzi którzy potrzebują pracy i aby robili a nie fachowców liczy sie sztuka jak w rzeźni hahaha

Kamil

Słabe zarobki i ciężko z podwyszkami jeśli jesteś fachowcem to odradzam bo szkoda twoich nerwów dostaniesz stawkę i aby jak najdłużej cie na niej trzymać i tylko obiecują ja po 5 latach pracy dostałem dopiero wyrównanie a tak zarabialem 1800 zł a tera miałem 2100 to jest nie normalne na wejściu dostają tera 2800 a mało kto umie robotę ta firma to dobra jest dla emerytów rencistów i praktykantów pięknie to tylko piszą o tej firmie jak na taką firmę to robią z siebie szmaciarzy i uwaga na kierowników są fałszywi

Anonim
@Kamil 19.06.2017 12:03

To gdzie teraz pracujesz skoro tyle teraz Ci płacą ?

Kamil

Słabe zarobki i ciężko z podwyszkami jeśli jesteś fachowcem to odradzam bo szkoda twoich nerwów dostaniesz stawkę i aby jak najdłużej cie na niej trzymać i tylko obiecują ja po 5 latach pracy dostałem dopiero wyrównanie a tak zarabialem 1800 zł a tera miałem 2100 to jest nie normalne na wejściu dostają tera 2800 a mało kto umie robotę ta firma to dobra jest dla emerytów rencistów i praktykantów pięknie to tylko piszą o tej firmie jak na taką firmę to robią z siebie szmaciarzy i uwaga na kierowników są fałszywi

ondrey

ja niepolecam tej firmy fałszywa a po drugie kontrolują cie non stop ale ( usunięte przez administratora )i tam pracują pracujcie dalej tyrajcie jak woły albo żyrafy :P

Były pracownik

Pracowałem od 4 lat właśnie się zwolniła bo nadzieja matką głupich jest i tak szczez to niema tu szału a dzieje się coraz gorzej prasie naciski i tym podobne jak umiesz robotę to cie wykorzystają na maksa i tyle monoloch nie da ci zarobić ma swoje stawki i uwaga na kierowników jest ich dwóch tera jeden oszust i drugi oboje są fałszywi jeśli podejmiecie tam prace to npewno ich poznacie i sami się przekonacie pozdrowienia

Zostaw opinię o Kalmar - Paszyn

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kalmar