Departament CC.
1) Złożyłam wypowiedzenie, podczas okresu wypowiedzenia wszyscy otrzymali premie roczne, a ja nie. Zostały wyrównane pensje, a u mnie nie. Uważam, że pomimo okresu wypowiedzenia i tego, że byłam na "wylocie" nadal byłam pracownikiem i premia/podwyżka należała się tak samo jak innym. Nie została podjęta ze mną rozmowa roczna, jedyne co usłyszałam to podziękowanie za współpracę i że swoją osobowością wpłynęłam na poprawę relacji w zespole. Dziękuję za taką rozmowę w zamian za moje zaangażowanie.
2) Firma zatrudnia przez firmy outsourcingowe Anchor (bardzo miły pan, ma porządek w dokumentach, wszystkiego pilnuje) oraz BPO Finance Sp. z o.o. (dawne Gi Group oraz Finance Care - bardzo nieprofesjonalna Pani Sandra, zbyt lakoniczne wiadomości, trudne w interpretacji, obsługa bez szczególnej weryfikacji, trzeba wszystko dokładnie sprawdzać tzn limit urlopowy, wypłata). Ciężko otrzymać UOP za pośrednictwem Toyota Leasing Polska/Toyota Bank Polska=Toyota Financial Services.
3) Wielokrotnie sama zostawałam na infolinii, ponieważ inni szli wtedy grać w piłkarzyki, bez pomyślenia o tym, ile osób zostanie na odbiorze. Nie mam nic przeciwko odreagowania od ciężkiej pracy, osobiście wolałam w tym czasie robić coś innego niż piłkarzyki, ale trzeba to robić rozsądnie. Była zwracana uwaga przez managera, ale kiedy kota nie ma myszy harcują.
4) Praca jest nudna, monotonna, bez rozwoju, gdy rekrutowałam się do innego działu okazało się, że moje umiejętności przewyższały oczekiwania, byłam potencjalnym zagrożeniem dla "wygryzienia" np. dwóch nieefektywnych pracowników swoją skutecznością, chęcią zmian i efektywnością. Być może byłam nawet zagrożeniem dla samej koordynatorki. Może kwestia doświadczenia, może kwestia wykształcenia. Nie wiem. Wyszło, że potrzebują do tego działu osoby o mniejszych ambicjach. To trochę obraża aktualnych pracowników, jakby byli tylko pachołkami bez dążenia do celu.
5) Manager nie walczy o pracownika, prościej jest zatrudnić kogoś nowego, bo pracownicy dłuższym stażem zaczynają więcej dostrzegać i oczekiwać, a nowy nie będzie wymagać tyle od razu.
6) Pracownicy CC mieli projekty sprzedażowe, ale za dobrze im szło, więc niektóre projekty zostały ograniczone czasowo, niektóre całkowicie usunięte. Nie można sprzedawać projektów na infolinii przychodzącej, spada motywacja wśród pracowników. Urlop na żądanie (UŻ) w środku tygodnia. Z wypłacanej podstawy ciężko wyżyć jeśli masz dzieci, kredyt. Na zleceniu lepszy zarobek niż na UOP. Tragedia.
7) Jest rywalizacja zamiast współpracy, zespoły nie współpracują ze sobą, prościej jest powiedzieć, że "nie da się" - mimo że z doświadczenia w innych firmach w tym samym systemie "dało się" i wprowadzano zmiany.
8) Jest kolesiostwo, układy.
Jest wiele innych wad i absurdów. Są lepsi pracodawcy pod względem ukłonu w stronę pracownika.