JBG-2

Warszowice

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 130 ocen.

Opinie o JBG-2

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JBG-2

puchar

witam;zgadzam sie co do każdego słowa napisane przez elektryka,niektórzy ludzie się zapominają że przychodzą do pracy.Jedynie co bym zmienił w jbg2 to nietraktowanie zmian tak samo co do stawki.jedna zmiana się stara druga ma na to wy...ne.a maja tyle samo.od tego są komputery i można porównywać kto i ile robi to by była motywacja dla innych.

Iza

@Elektryk konkretnie opisałeś każdy aspekt pracy w JBG-2. Z tego opisu wynika, że nie narzekasz na tego pracodawcę. Do pełnego obrazu brakuje jedynie kilku słów o procesie rekrutacyjnym, rozmowie kwalifikacyjnej i benefitach. Mógłbyś coś o tym więcej napisać?

Moulinex
@Iza 14.11.2017 19:16
@Elektryk konkretnie opisałeś każdy aspekt pracy w JBG-2. Z tego opisu wynika, że nie narzekasz na tego pracodawcę. Do pełnego...

Jeżeli już Cie zaprosili na rozmowę to jest ona tylko formalnością. Pytają o poprzednich pracodawców, wykształcenie, czy wiesz czym się zajmuję firma JBG i w sumie tyle jeśli chodzi o produkcję oczywiście.

Elektryk
@Iza 14.11.2017 19:16
@Elektryk konkretnie opisałeś każdy aspekt pracy w JBG-2. Z tego opisu wynika, że nie narzekasz na tego pracodawcę. Do pełnego...

Tak jak @up. Jeżeli do Ciebie zadzwonili to teoretycznie jesteś już przyjęta. Nie ukrywając jeżeli chodzi o kwestię składania CV, najlepiej jest mieć kogoś wewnątrz kto poręczy za taką osobę wtedy to kwestia tylko czasu. Ale teraz budują nową halę i dzwonią również do ludzi z zewnąrz co składają CV na bramie. O benefitach sie nie wypowiem ponieważ nie korzystam. Jedynie oczywiście bony na święta itp oczywiście są.

Elektryk

Czytając te komentarze mam wrażenie że połowa osób to dzieciaczki bojące się pracy. Każdy by chciał iść do roboty i na dzień dobry dostać kawę do biurka i 5 tys. na rękę. Ludzie to jest produkcja i o ile pracowaliście kiedykolwiek przy takiej robocie to zdajecie sobie sprawę z tego że dyspozycyjność, nadgodziny są tutaj wskazane. A wasze gadanie że kto nie robi nadgodzin nie dostanie premii to darujcie sobie. Bzdura. Jeżeli chcesz pracować i się rozwijać to gdzie Cię nie dadzą dasz sobie radę. Grunt to przerobić te pierwsze 6 miesięcy do premii. Po 6 miesiącach dostaniecie podwyżkę jeżeli się sprawdzicie oraz premie. Premia jest zależna 500zł-800zł(brutto) zależy od miesiąca, urządzeń itp. Atmosfera osobiście twierdzę, że mało gdzie na produkcjach jest tak jak w JBG. Na produkcjach czasami nie można ryja odezwać a tutaj nikt nie robi problemów. Jeżeli chodzi o weekendy, soboty na ranną zmianę są w cudzysłowiu "obowiązkowe". Reszta jest umowna i są zapisy jeżeli jest konieczność. Zarobki są wedle uznania. Jeżeli potrzebujesz kasy, robisz nadgodziny i zarobisz przy stawce 14zł z premią nawet i 3500zł przy 60-70h nadgodzin. Kwestia indywidualna. A że ktoś ma ból (usunięte przez administratora) że inni zostają nadgodziny i zarabiają więcej to niech sie nie pruje. Każdy ma taki wybór. PS. Jeżeli chodzi o podwyżki, awanse itp. Nie ukrywajmy że jest to produkcja i duża waga jest przykładana na dyspozycyjność, chęci no i umiejętnośći. Pozdro

Lol

Czy sa jakieś przyjecia kobiet do firmy?

Moulinex

Jeśli Ci zależy to dzwoń do skutku bo nadal są braki tym bardziej, że budują nową halę.

Tomek
@Moulinex 01.10.2017 23:44
Jeśli Ci zależy to dzwoń do skutku bo nadal są braki tym bardziej, że budują nową halę.

Okey, będę dzwonił :) Jaka tam jest stawka początkowa i jak wygląda system premiowania? Obecnie pracuję firmie i mam 14zł/h i premie 500zł jeśli cały zakład ma normę ale to jest jakiś żart bynajmniej dla mnie bo firma ma biedę, i czy w JBG 2 jest ten sam system?

Tomek

Oddałem podanie do ochrona na bramce, po 3 dniach zadzwoniłem i dostałem numer kierownika a on nic nie wie i że zobaczy, do dziś po tygodniu brak odpowiedzi, da się do firmy jakoś dostać na rozmowę normalnie czy trzeba zostawiać te podania na bramce aż ktoś za pół roku je odbierze? Jak tam aktualnie jest? Jakie zarobki? Pozdrawiam.

Moulinex
@Tomek 20.09.2017 11:18
Problem w tym że nie mam tam znajomych którym mógłbym oddać podanie, zadzwonili do mnie, miało być spotkanie rekrutacyjne ale...

A z kim miałeś mieć rozmowę i czemu ona się nie odbyła?

Tomek
@Moulinex 21.09.2017 22:42
A z kim miałeś mieć rozmowę i czemu ona się nie odbyła?

Rozmowa miała odbyć się albo w piątek bądź w poniedziałek, po prostu zbierali osoby do rekrutacji, ale już w poniedziałek nie zadzwonili a gdy ja dzwoniłem, co prawda dwa razy to nikt nie odebrał. Numer wciąż mam, może zadzwonię znów jutro, chyba że jest jakaś osoba chętna zabrać moje CV do pracy, dziennie przejeżdżam przez Strumień/Pawłowice/Warszowice/Żory

moulinex

Up, jak wam nie pasuje to się zwolnijcie :) pozdo z D4L

DM

Praca jest ok tylko zalezy na jakiej zmianie. Najgorzej jest na czerwonej u tego malego karakana co ma IQ nie wieksze niz temperatura ciala. Mściwy i tępy. Jak podpadniesz to polerujesz przez tydzień.

Pani M
@DM 30.08.2017 10:52
Praca jest ok tylko zalezy na jakiej zmianie. Najgorzej jest na czerwonej u tego malego karakana co ma IQ nie wieksze niz tempe...

Hmm... jakoś trzeba będzie przeżyć tego karakana :) najgorzej zacząć :( pierwszy miesiąc będzie ciężki zanim pozna się specyfikę pracy no i ludzie to ważne dobrze się pracuje z fajnymi i życzliwymi ludźmi ale za 10 dni się okaże gdzie trafię i na jaki "rodzaj" człowieka.

Pan K
@lutek 30.08.2017 16:05
A jaki dział?

Karakan to to co wydaje dziwne dźwięki na hali przez 8 godzin

Pani M

Witam, czy jest ktoś kto może cos powiedzieć o pracy na stanowisku przygotowanie produkcji oraz na maszynach. Ciężka to praca? Jaka załoga? da się tak pracować?

maszyniok
@Pani M 25.08.2017 21:57
Witam, czy jest ktoś kto może cos powiedzieć o pracy na stanowisku przygotowanie produkcji oraz na maszynach. Ciężka to praca?...

Praca na maszynach jest ok dla kobiet. małe 4 metrowe blaszki tylko przytrzymujesz, najlepiej jakbyś miała długie tipsy. To pomaga - możesz się w wolnych chwilach podrapać.

Daroo

Widzę ,że cepów w okolicy nie brakuje,ludzie piszą ,że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a i tak desperatów nie brakuje. Powodzenia.

Elektryk
@Daroo 15.08.2017 15:56
Widzę ,że cepów w okolicy nie brakuje,ludzie piszą ,że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a i tak desperatów nie br...

Daroo jeśli tu pracujesz ,a ci się nie podoba to się zwolnij :) płakać nie będziemy . Znakdz innego pracodawce co tak przystrzega przepisy, akceptuje oddawanie krwi , i daje możliwość zarobienia czegoś więcej , fakt czasem trzeba przyjsc w sobote po południu ale mozna sie dogadać by 2 os z twojego działu i lini szły tym razem a ty innym z kolegą.

JA

okres próbny trwa 6 miesięcy i pracujesz za 13 brutto bez premii po okresie próbnym możesz a nie musisz dostaniesz 14 lub 15 brutto a co najważniejsze nadgodziny do oporu czyli az nie padniesz

Iza

@Ja, a są jakieś specjalne wymogi by dostać się do pracy w JBG-2 ? Jeżeli to nie tajemnica to jaki dział polecasz najbardziej? Na jakim jesteś zatrudniony? Obecnie też prowadzona jest rekrutacja na Magazyn czy znasz szczegóły zatrudnienia? Możesz polecić?

Ja
@Iza 02.08.2017 13:14
@Ja, a są jakieś specjalne wymogi by dostać się do pracy w JBG-2 ? Jeżeli to nie tajemnica to jaki dział polecasz najbardziej?...

Chęci do pracy ,to najważniejsze. W tej chwili przyjęcia są wszędzie , a na magazynie napewno miejsce jest. Przynieś CV poprostu . Pozdrawiam

M.

Wiadomo coś o przyjęciach na nową halę w Osinach?

Ja
@M. 31.07.2017 11:48
Wiadomo coś o przyjęciach na nową halę w Osinach?

Przymują wszystkich , kobiety też( ale niech nie myślą że sie dostaną do biura czy na labo ???? ). Pracuje tam pewien krótki okres czasu , i nie narzekam :-) a jak komuś przeszkadza to że pracuje za 13 brutto niech szuka gdzieś indziej. Ja trafiłem na szczęście na fajną zmiane( chodź mówili że to ta najgorsza ). Najważniejsze dogadać sie ze swoimi kolegami na dziale i słuchać ich uwag ????

Krzyżan

Nie pozdrawiam kapusia Dawida , K (żółty elektryk ,3 linia od FAFY) nie ma dnia zeby na kogoś nie doniósł . Uważajcie na niego i dużo przy nim nie mówcie .

Janusz

Nie polecam tej firmy nikomu, sami konfidenci, lizusy, jak kablujesz na akord to dostajesz awans, z Brygadzistami nic nie załatwisz, o podwyżkę lepiej się nie pytać, stawka 13 brutto, czyli robisz za najniższą średnia krajowa, chyba że zrobisz 100nadgodzin i wszystkie weekendy to zarobisz max 3500.. No ale jakim kosztem, każda podwyżka stawki jest tylko na tzw gębę, bez aneksu do umowy, czyli prawnie jesteś opłacany z stawki 13 brutto a ta podwyżkę co masz jest doliczana do premii, powodzenia jak nadejdzie czas na emeryturę.

Maszyniok
@Janusz 24.07.2017 13:35
Nie polecam tej firmy nikomu, sami konfidenci, lizusy, jak kablujesz na akord to dostajesz awans, z Brygadzistami nic nie załat...

Brutto to godziny, nadgodziny I premia. Suma minus potracenia...zus daja netto. Wszystko masz do emerytury bo na pasku a nie pod stolem. Pozdrowienia dla grazynki " januszu"

bbb

Co wy tu za głupoty piszecie. sami pocioty. Pracowałem tam w 2014 roku rok czasu za 11 brutto. smiech na sami zeby zrobic 64 nadgodziny i zarobic 3100zł . Lach duzo na rozmowie na obiecywal a dalej sra niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma. Krupek to dupek pociot i ten niski chudy kierowniczek. Sami konfidenci. Nie polecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] atmosfera i stawki jak w 2007 roku .

Jbg 2017

Ciekawe kiedy sie wszyscy obudza i zrobia porządek z firmowym cpunkiem brygadzista ktory ostatnio ma bardzo wysokie loty. Jak tak niekompetentna osoba moze byc na takim stanowisku, w dodatku uzależniona od dopalaczy. Bez pozdrowien ,,kuri,,

Janek P.

Praca nie jest zła, normalnie się robi za najniższa średnia krajową, w lato zazwyczaj nie ma urlopów ( są wstrzymane)- tyle roboty czyli jesteś 7 dni w tygodniu w pracy,zimą zaś mało roboty w szczególności początek roku. jak nie przychodzisz w weekendy ( co nie jest na umowie) to podpadasz brygadzistom , możesz brać L4 od poniedziałku do piątku ważne żebyś był w weekend w pracy. Bardzo dużo ludzi jest tam ustawionych ( lizusów ) , którzy nic nie robią, zostają na nadgodziny i dosłownie nic nie robią. Ogólnie to nie polecam tej firmy, pracowałem tam 2lata i wiem jak jest. Pozdrawiam

Monter

Praca fajna pieniądze uczciwe tylko trzeba uważać, żeby nie trafić na zmianę do debila Wolnego albo kapusia Boncloka , bo wtedy można szybko się zniechęcić. Ale pomijając ludzi psujących atmosferę to pracę sobie chwale .Można zarobić nawet 3 tyś tylko dużo godzin trzeba mieć.

mlody

Byłem dzisiaj na bramię, aby zanieść CV, pan ochroniarz powiedział, że przyjeć nie ma i że trzeba czekać na informacje w intermecie bo się ogłaszają i jest budowa hali w Żorach, ktoś coś jakieś informacje na ten temat ?

Kkk
@mlody 08.06.2017 13:52
Byłem dzisiaj na bramię, aby zanieść CV, pan ochroniarz powiedział, że przyjeć nie ma i że trzeba czekać na informacje w interm...

Są przyjęcia tylko cv musi Ci Lozyc ktoś ze srodka

Poszukujący płatnej pracy

Podobno mają przyjmować. Ile teraz można zarobić bo słyszałem że spokojnie można wyciągnąć 4-5 tysiąca na rękę.

Anonim
@Poszukujący płatnej pracy 06.05.2017 05:21
Podobno mają przyjmować. Ile teraz można zarobić bo słyszałem że spokojnie można wyciągnąć 4-5 tysiąca na rękę....

6 tys przy 300 godzinach

kurićpunek

super praca , mało wymagająca nie trzeba posiadać zdolności właściwie żadnych a pieniądze super :) można pracować wszystkie weekendy i sobie dorobić tylko FAFA jakiś taki przygłupi ale czego chcieć od hopka z e pruchnyj:) POZATYM FAJNIE

hen

A wiecie czy wciąż jest poszukiwany inżynier sprzedaży w Żorach? Dobrze by sę było załapać, zwłaszcza, że umowa jest w pełni stabilna. Dzięki za odpowiedź

Smif

Zatrudniaja i teraz też bo nie potrafia się wyrobić z zamówieniami. Rzucają z montażu na maszyny. Zawsze mówili że na maszynach lepiej a tam też tylko znajome ziomki cos stawki maja a tak to 14 zł maks czyli 10 zł. I to na taka stawke musisz już troche przepracować o ile nie zwolnia wcześniej albo do końca umowy i nawet nic nie powiedzą. Nadgodzin jak nie zrobisz to Ci premie zabiorą chociaż teraz i tak jej praktycznie nie ma.

pracownik

@onon: zarobki nie są złe, a atmosfera naprawdę jest bardzo fajna, ludzi bardzo w porządku. Jeżeli odpowiednio dużo od siebie wymagasz i dobrze Ci się pracuje w zespole to rekrutuj.

Typek
@pracownik 23.06.2016 22:32
@onon: zarobki nie są złe, a atmosfera naprawdę jest bardzo fajna, ludzi bardzo w porządku. Jeżeli odpowiednio dużo od siebie w...

.Zarobki to może nie byly złe jak była premia ale premi teraz nie ma. Atmosfera się skończyła jak nakazuja robić nadgodziny bo jak nie robisz to o premi zapomnij. Śmiesznie czasem to może i jest bo robią młodzi ludzie ale po trupach ida by sie wybić więc lepiej tam kolegów nie szukać jak to w pracy. Był czas że jak się przyszło do roboty to się ludzie pytali kto się zwolnił.

onon

Witam, Widziałam, że firma poszukuje Asystentki do Działu Handlowego ze znajomością języka niemieckiego. Czy ktoś orientuje się w jakich granicach oscylują zarobki na takim stanowisku? i jaka atmosfera panuje w biurze? z góry dzięki za info ;)

misiek

Czy ktoś jest w stanie zaopiniować jak wygląda praca w biurach, jaka atmosfera i jak tam wyglądają płace w stosunku do produkcji?

wektor

witam jak kształtuja sie zarobki w firmie?? czy jest w mare stabilna?? jest jakis social?? prosze o opinie.

rasputin

Glupie pytanie ale ktoredy tam sie wchodzi do pracy. Mam przyjdc w pon na 6 ale nawet nie wiem gdzie dokladnie tylko ze pod brame.

Czaro

Dajcie namiar ,gdzie wysłać cv :)

Anonim

Jaką umowę się dostanie o pracę czy śmieciówkę?

e

jakie zarobki na produkcji ? chodzi mi o podstawe , bo rozumiem ze premia to głownie nadgodziny ? dosatje sie umowę czy raczej na śmieciówkach.

pytanie

Witam będą przyjęcia w tej firmie ?

far

Czy stanowisko Technologa dalej jest wolne ?

piri piri

SmarTeam Catia to główny program jaki używa sie na hali.

xxx

Rysunek techniczny lepiej sobie powórzyć

yeti

podłaczam się do pytania wyzej

szon
@yeti 19.10.2015 16:23
podłaczam się do pytania wyzej

Miło jest znać słów po angielsku, czasami coś popytają ale to podstawy angielskiego. Co do praktyki to jest różnie, jedni coś wymiarują na kartce papieru (jakieś tam gięcia blach,zaznaczyć kąty i takie tam) inni robią to na kompie na programie (więc radzę pisać prawdę CV że np. potrafię pracować w Cati lub NX albo w Autocad). Ogólnie nie jest źle.

nati
@szon 19.10.2015 19:49
Miło jest znać słów po angielsku, czasami coś popytają ale to podstawy angielskiego. Co do praktyki to jest różnie, jedni coś w...

Czy te zadania tyczą sie również osoby bez doświadczenia aplikującej na stanowisko technologa ? Gdzie w wymaganiach jest przede wszystkim opracowanie dokumentacji technicznej, zestawienie cen itp. ?

szon

Ja wiem, rozmowa wygląda normalnie, Zazwyczaj z kandydatem do pracy rozmawia dyrektor i kierownik działu. Jak idziesz na rozmowę to pytają o : imię, nazwisko, gdzie mieszkasz, przebieg kariery zawodowej, Czy wiesz czym się zajmuje jbg-2(Fajnie wiedzieć że np. nie sprzedają kombajnów a coś innego), Ile chcesz zarabiać, od kiedy możesz zacząć prace, Czy znasz jakieś programy CAD,Excel, czy umiesz odebrać telefon, wysłać e-mail,jakie masz zainteresowania i tyle. A Fajny uśmiech niestety nie wystarczy.

dejv
@szon 18.10.2015 22:57
Ja wiem, rozmowa wygląda normalnie, Zazwyczaj z kandydatem do pracy rozmawia dyrektor i kierownik działu. Jak idziesz na rozmo...

Dzięki wielkie! A jakieś umiejętności są sprawdzane praktycznie ? I przepytanie z języka obcego ? :)

dejv

Ktoś wie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, czy jest jakas osoba z HR ?

ksu

frento pisze jesteś uśmiechnięta to możesz dostać prace w jbg normalnie ręce opadają ,rozmowa kwalifikacyjna pewnie będzie polegać na opowiadaniu kawałów,ty będziesz sie śmiała i etat pewny.

Ania

Hej, W przyszłym tyg. idę na rozmowe kwalifikacyjną do działu Technicznego na stanowisko Technologa. Dodam, że jestem osobą z małym doświadczeniem, proszę napiszcie jakich pytań mogę spodziewać się podczas tego spotkania ? Pozdrawiam :))

Ann

Dziękuję bardzo. Z otwartością do ludzi nie mam problemu jak również z usmiechem, jestem dośc pogodną osobą. Chodzi mi głównie o poziom takiej rozmowy kwalifikacyjnej, jakie ewentualne pytania techniczne mogłyby paśc podczas tej rozmowy. Ponoć nie oczekują od ludzi doświdczenia, tym bardziej zastanawiam sie nad przebiegiem takiej rozmowy ;))

Gerard

przy wszystkich brygadzistach cza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo na nich blady naciska a oni roboli

silikon

Jakie kwoty? przecież wszyscy maja na umowach to samo, a nadgodziny i "podwyżki" wyrównują w premii uznaniowej oto cała filozofia

starszy

To jest śmiech na sali, że przykładowo pracownik, który pracuje tutaj 10 lat, nie zrobi nadgodzin w jakimś miesiącu (bo przecież może się tak zdarzyć) i zarobi 2000 zł. Za taki staż pracy! Do tego młodzi, którzy tutaj pracują zarabiają mniej niż kasjerka w Biedronce. Do czego zmierzasz firmo? Gdzie te obiecywane górnicze wypłaty? Gdzie te domy, które mieliśmy sobie budować po 1-2 latach, Panie Przemku?

zbyszek
@starszy 15.09.2015 15:20
To jest śmiech na sali, że przykładowo pracownik, który pracuje tutaj 10 lat, nie zrobi nadgodzin w jakimś miesiącu (bo przecie...

Ciesz się że jeszcze możesz robić nadgodziny! Ciężkie czasy nadeszły, robisz 180h miesięcznie i wypłaty 2000 na rękę. Tragedia, i weź tu człowieku rodzinę utrzymaj.

jakitaki

Nie ma brygadzistów na liniach. Kuri cynamon i fafa to są uszy i oczy kierownika a nie brygadziści. Żenada i tyle.

byłypracownik

Witam wszystkich pracowałem w tej firmie okolo 1.5 roku na montażu praca nie jest zła zarobki były okej gdy się zrobiło około 40 nadgodzin i premie były w miare dobre. POZNIEJ przyjeli okolo 120 pracownikow nowa linie otworzyli i szanowny pan kierownik kierownikow powiedział na zebraniu ze chcialby zeby premii było okolo 1500zł. Tak jednak sie nie stało i było coraz gorzej lekki spadek zamowien premie minimalne, masowe zwolnienie. Czylli pokazali za co maja pracownikow i jak sa ''profesjonalna'' firma. Zeby tylko oni nie stracili i dostawali grube hajsy a ty mozesz robic za 1500zł. Obecnie jestem za granica i nie bede wychwalal jak tu jest fajnie , bo nie jest tyle ze kasa lepsza, a druga sprawa to taka ze tutaj w różnych zakladach nie potrzeba 5 kierownikow i 15 brygadzistow co mialo miejsce w jbg na rannej zmianie 4 kierownikow no kto to widział? Kuzyn szwagier brat firma typowo rodzinna niestety,Ale nie lepiej chodzic po hali w koszuli i sie panoszyc z szyderczym usmiechem i nie dac sobie nic powiedziec bo przeceiez jestem najmadrzejszy... a tak naprawde warto wziac pod uwage co ktos mowi. Mozna jeszcze wiele zarzucic, ale nie ma to sensu kazdy ma swój rozum a tutaj sa tylko opinie. POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW TEGO ZAKŁADU :)

alohaloha

Na montażu nie potrzeba żadnych umiejętności?.To powiedz mi dlaczego pracują tam wykwalifikowani elektrycy a jeśli jesteś mniej kumaty to przenoszą cie na inny dział.A umiejętnosci konstruktorów zapraszam zobaczyć na wykończenie.

silikon

A czego oczekujecie? Praca na montażu czy malarni nie wymaga specjalnych umiejętności...Co innego konstruktorzy, programiści czy operatorzy. Kiedyś było lepiej bo nawet jak miałeś te "14zł" to zrobiłeś z 200godzin + premia 500 zł i była super wypłata. A teraz 200/220godzin przy takiej premii powoduje ze tak naprawdę zarobki się spadły w stosunku do poprzednich lat. Ludzie z kredytami będą zapierdzielali nadgodziny bo nie maja wyjścia, ile mniej premia spadnie tyle więcej oni zrobią nadgodzin a firmie to na rękę. Teraz jeszcze ta temperatura doszła po 35 stopni na hali, nikt nie pomyślał żeby wydłużyć przerwy z 20 minut albo żeby skrócić czas pracy. Powinni wprowadzić posiłki regeneracyjne albo ekwiwalent (Na podstawie art. 232 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (tekst jedn.: Dz. U. z 1998 r. Nr 21, poz. 94 z późn. zm.))

były pracownik

tak podnosza o 1zl ,ale brutto ,a nie na reke! mialem 3razy stawke podnoszona ,a jak przyszla wyplata bez premi i godzin to 1500zl ,szalu nie ma :) ,atmosfera w firmie do dupu ,najlepszy kumpel [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak nie ma roboty brygadzisty i tak chodzi i sapie o byle co!! brak perspektyw na przyszlosc!

obiektywny

tores jesli chcesz otrzymać wiarygodną odpowiedz to czytaj.Zatrudniając sie dostajesz stawke 11 zł brutto .Premi nie dostajesz chodz i tak nie tracisz bo jej prpaktycznie nie ma .Nadgodzin praktycznie już też nie ma chyba że dla wybranych.Po paru miesiącach pracy może dostaniesz jak połowa fabryki 13 zł brutto i to wszystko.Wychodzi zarobek +- na poziomie najniższej krajowej.Teraz pomysl czy warto.

Zostaw opinię o JBG-2 - Warszowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JBG-2