Mąż jest doświadczonym operatorem cnc i spawaczem i znalazł ogłoszenie do pracy w firmie. Nie podali żadnych widełek płac, więc może się spodziewać zarobków rzędu 8,9,10 czy więcej tysięcy na UoP?
Jakie wartości są cenione w Gi Group?
Żadne, korpo mowa-trawa. Rzeczywistość wygląda tak, że Cię zwolnią w najmniej oczekiwanym momencie z powodu likwidacji oszczędności. Przyczynę wymyślą.
Natrafiłam jakiś czas temu na ofertę dla stażysty w dziale HR bezpłatnie. I interesuje mnie punkt gdzie wystawiają referencje i jest możliwość podjęcia stałej współpracy. Faktycznie zatrudniają stażystów czy to tylko mydlenie oczu?
1) Nie ma już tej firmy pod tym adresem . 2) Pracownicy etatowi w innych firmach dostają wynagrodzenie 2-3 dni wcześniej tzn przed 10 każdego miesiąca a oni przetrzymują wynagrodzenie do 10 każdego miesiąca z tego powodu nie polecam pracy w tej firmie. 3) Firma która zmienia często adresy biur
A JAK SIĘ PRACUJE W DZIALE KSIEGOWOŚCI ?
Fajna agencja pracuje przez nią już 2 raz
Czy agencja płaci w punkt 10 każdego miesiąca, czy można spodziewać się wcześniejszej wypłaty?
Ale kasa się nie zgadza. Przy 13 eu brutto na godzinę i darmowym zakwaterowaniu powinno wyjść więcej niż przelewają. Konkretnie dostaje się 200 eu netto za tydzień.
Ale powinno wyjść bo tak uważasz czy takie były ustalenia w umowie albo na rozmowie? Hmm?
Jaka jest umowa w firmie Gi Group? Wiecie, czy jako Magazynier zatrudniają na umowę zlecenie?
Jakis czas temu zostałam zatrudniona na stanowisko specjalista ds. kadr i płac. Znając realia pracy w agencji pracy tymczasowej nie liczyłam nigdy na wolne przebiegi w pracy, wiedziałam ze czeka mnie dużo pracy oraz wiele nauki. Niestety firma (która wcześniej była znana pod szyldem Work Service S.A) okazała się totalnym nieporozumieniem.. dziewczyny, które tam pracują (oczywiście mowa o dziewczynach ze stażem powyżej 4-5 lat) maja tak dograny kontakt z liderem, ze wszystko co zostanie przez nie wypowiedziane, odbierane jest za bezdyskusyjna prawdę. Wszystkie sytuacje jakie doświadczyłam wraz z innymi nowymi pracownikami noszą znamiona mobbingu i tak powinno być to nazywane. Nie ma mowy o jakiejkolwiek dyskusji, wsparciu czy ewentualnym zrozumieniu położenia nowego pracownika. Wszystko to pozory, które szybko przekształcają się w traumę. Zasada przetrwania w tej pracy jest jedna: jeżeli nie podporządkujesz sie dziewczynom (czyt. Hermetycznej grupie, która uwielbia się wysługiwać, a jeśli wyczują, ze się stawiasz potrafią donosić tak absurdalne rzeczy jak np. Zbyt długie sikanie codziennie w toalecie) to czeka Cię marny los :) Jeżeli: - nie przeraża Cie obsługa 40-70 klientów jednocześnie, wieczne pretensje, wymagania rosnące z każdym dniem, koszmarny ból brzucha rano i stres ponad dopuszczalna normę.. to jesteś odpowiednim kandydatem. Nie wiem ile czasu zajmie mi doprowadzenie swojego zdrowia psychicznego do ładu.. odradzam i nie polecam tego miejsca. Pracy we Wrocławiu zakresie kadr i płac jest dużo, naprawdę nie warto..
Czy firma Gi Group kieruje się zasadą równości w płacach kobiet i mężczyzn? Chodzi o równorzędne stanowiska.
Teraz każdy chce nie wiadomo czego @zadowolony a na poduchę trzeba sobie zapracować. Na początku trzeba się wykazać i cieszyć z tego, ze jest umowa i kasa na czas
Nie wiadomo czego? Ja wiem - szacunku, czyli godziwej płacy i warunków w zamian za dobrą pracę. Jak ktoś się zgadza na byle co, to trudno, żeby go później traktowano poważnie, niewchodząc mu na głowę.
Slyszycie polskie swinie? Cieszcie sie, ze jest umowa zlecenie i wyplata na czas! Bo mogli wziac na czarno, pobic i nie zaplacic przeciez. Powinniscie Pana po rekach calowac, wieprze.
Nikt nie chce pracować harytatywnie i to, że zarabiają jest oczywiste!!
POLECAM RANDSTAD Z UL. SWOBODNEJ WE WROCLAWIU A NIE GI GROUP ZE SWOIM DANFOSEM I SKUTERAMI NA GRANICZNEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ten pośrednik pracy to dno wieczne prima aprillis, zawsze biorą dla siebie 300-500 z pensji na zleceniach i unikają umow o pracę, szukają najtańszych roboli oraz Ukrainców przede wszystkim :)
Czy doświadczenia, o których piszesz dotyczą Ciebie? Praca bez umowy jest niezgodna z kodeksem pracy i można dostać za to sporą karę pieniężną. Niewiele osób w tym roku wypowiedziało się o pracodawcy. Piszecie, czy korzystaliście z zatrudnienia poprzez tę agencję pracy i jakie kontrakty podpisywaliście z Gi Group? Wasze doświadczenie pomoże w podjęciu decyzji o zatrudnieniu innym potencjalnym pracownikom.
@Adam, na oficjalnej stronie firmy możesz poszukać interesujących Cię ofert pracy. Próbowałeś tej metody? Na jakim stanowisku chciałbyś podjąć zatrudnienie? @Boskiroman, rozumiem przekaz jednak postaraj się proszę używać kulturalnych sformułowań. Nie neguje wartości jakimi się kierujesz jednakże dla pracowników atmosfera w pracy jest bardzo istotna. Niekiedy potrafi być ona decydującym czynnikiem w kwestii podjęcia zatrudnienia i warto o tym pamiętać. Co dla Ciebie, oprócz warunków finansowych jest istotnym aspektem pracy w danym miejscu?
Co jest istotne? Zgrany zespół to, z kim się pracuje, w pracy spędzamy większość swojego dnia, to, że firma na przykład ma wspaniałe bonusy dla pracowników nie oznacza że pracodawa ma prawo wszystko wobec pracowników.
Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Może dowiem się jaką umowę daje firma?
Każda firma w (usunięte przez administratora) gra polska zagranica załóżcie wszyscy firmy i może wam będzie dobrze trzeba pracować nic nie gadać z nikim się nie przyjaźnic zarabiasz idziesz do domu spędzając miło czas a praca nie jest by ją lubiec trzeba robić swoje i na resztę (usunięte przez administratora) Kasa jak się zgadza resztę wyrabane
Czy ktoś może podpowiedzieć coś więcej użytkownikowi @Stella? @Stella, a może znalazłaś już odpowiedź na swoje pytani i możesz się nią z nami podzielić? @ania, możesz doprecyzować swoją opinię? Powiedz nam coś więcej na temat warunków pracy w tym miejscu.
Ale jeśli są nadgodziny to można więcej zarobić?
Podpowiedzcie czy warto aplikować? Troszkę zaniepokoił mnie wpis
ni wartu. Pracowałam tam prawie pół roku dla nich.Ciagłe nadgodziny, stres , presja...odradzam każdemu
@Nowyx ale dzień przed wyjazdem zadzwonił do Ciebie ktoś z agencji Gi Group informując, że wyjazd został odwołany? Czy został podany powód? Czy firma zaproponowała jakiś inny termin wyjazdu?
Jak się pracuje w Gi Group?
Zobacz opinie na temat firmy Gi Group tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 4.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Gi Group?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 4, z czego 1 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!