Randstad Sp. z o. o.
2 25 6 1

Opinie o Randstad Sp. z o. o.

Teresa

Na forum pojawiają się różne opinie dotyczące współpracy z firmą Randstad. @Ania pisze między innymi o dziwnej sytuacji, która miała miejsce, gdy po raz pierwszy przyszła do pracy zaoferowanej przez firmę. Czy kogoś również spotkało coś podobnego, czy może jednak nie było żadnych problemów? Napiszcie proszę coś więcej o współpracy z Randstad.

Ania

Bardzo odradzam. Po telefonicznym zaproszeniu na rozmowę (aplikowalam na pracownika produkcji) do firmy nie dostałam smsa, w którym miało być zawarte miejsce spotkania, musialam niestety sie upomniec. Doszło w końcu do rozmowy. Na pracę zgodzilam się, zrobiłam badania ,przeszłam odpowiednie szkolenie , dostalam ciuchy robocze które były o 4 rozmiary za duże, dokumenty, kluczyki do szafki, kartke przepustkowa, okazalo sie ze karta nie dziala zglosilam to do ww firmy i pracownica biura powoedziala ze przepustki ona dostaje gotowe wiec problemu nie nalezy jej zglaszac . Przyszedł pierwszy dzień pracy miałam na godzinę 6 o 5:30 byłam pod firmą niestety karta przepustkowa dalej nie dziala. Ochrona uświadomiła mnie ze niestety nikt taki jak ja nie pracuje w firmie, zadzwoniłam do swojego mistrza do którego dostałam telefon i okazało się że mistrz też nie ma informacji na mój temat później dzwoniłam do ww biura pracownica powiedziała że problem znów nie leży po jej winie ale spróbuję to wyjaśnić po 5 godzinach napisała uwaga smsa że jutro powinno być już wszystko dobrze i że mistrz powinien po mnie wyjść po czym ja zapytałam co z moją kartą przepustkowa przeciez dalej nie dziala i kto zwróci mi czas i pieniądze za dojazd do firmy ... niedługo minie tydzień jak nie dostaje odpowiedzi na moją wiadomość. Komentarz jest zbędny.

Damian

Nie wypłacają pieniędzy to już szczyt wszystkiego omijać szerokim łukiem

Lolo
@Damian 08.03.2018 13:08

A ubezpieczenie placa po przepracowanych 30 dnia jak cos ci sie stanie to do lekarza pujdziesz jedynie jak sobie zaplacisz za wizyte. Nie polecam najgorsza podfirma zatrudniajaca i do tego pyskaci pracownicy w niej pracuja

Pan porządek
@Lolo 26.04.2018 18:22

pójdziesz* albo "o" jeżeli taki ból pupy ci sprawia używanie polskich znaków.

8989
@Lolo 26.04.2018 18:22

Az tak tragicznie jest z ta podfirmą.jutro mam jechac na rozmowe poradzcie cos dzieki .(usunięte przez administratora)

Teresa
@8989 15.10.2018 19:29

@8989, myślę, że zawsze dobrze jest się samemu przekonać. Z tego co piszesz wynika, że już powinieneś być po rozmowie w Randstad. Możesz napisać jak wyglądała i jak oceniasz jej przebieg? Jestem ciekawa też, czy zdecydujesz się współpracować z tą firmą.

Teresa

@Pan porządek, dużo zwracasz uwagi innym użytkownikom na forum, jeśli chodzi o kwestie ortograficzne, ale nie piszesz nic o pracy w Randstad - a na takie komentarze, pochodzące od pracowników firmy, tutaj stawiamy. Pracowałeś w tym miejscu? Jeśli tak, to podziel się proszę swoimi wrażeniami!

Ona

Byłam przez rok zatrudniania przez te agencje i byłam zadowolona. Zawsze wypłata na czas i wogule. Nie mam im nic do zarzucenia. Zależy co kto szuka i jakie ma wymagania

Pan porządek
@Ona 02.08.2017 15:30

w ogóle* im mniej wymagasz tym spokojniej.

Teresa

@Zawiedziony, rozumiem, dziękuję, że zechciałeś mi jeszcze odpowiedzieć. Pozdrawiam i życzę wiele dobrego! Jestem ciekawa, czy ktoś jeszcze znajdujący się na forum pracuje za pośrednictwem Randstad lub też w centrali firmy we Wrocławiu. Czy zechcielibyście podzielić się swoimi opiniami o tym pracodawcy?

Teresa

@Zawiedziony, może to tylko jakaś jednostkowa sytuacja spowodowana chociażby ludzkim błędem? Takie rzeczy zawsze mogą się zdarzyć - ludzie są tylko ludźmi. Będziesz jeszcze pracował za pośrednictwem Randstad? @Karolina, przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. Trzymam kciuki, aby podoba nie miała już miejsca! Będziesz jeszcze współpracować z tą firmą?

Zawiedziony
@Teresa 21.09.2018 16:47

Nie. Kończę definitywnie współpracę z tą firmą.

Zawiedziony

Jedno wielkie nie porozumienie. Wczoraj byla dziwna sytuacja na day 0 wlasnie przez randstad. Nic nie mieli ogarniete. Na liscie bylo o 6 osób za duzo- z tego czesc odeslali do domu bo podobno byla jakas pomylka w systemie. Z grupy ok30osob moze 6dostalo grafiki a reszta ma czekac na telefon kiedy maja przyjsc do pracy. Zatrudniajcie bardziej ogarnietych ludzi do rekrutacji!

Karolina
@Zawiedziony 19.09.2018 12:41

Dokładnie tak było. Ludzie musieli wracać z Bielan na własną rękę

Teresa

@Pracuś, rozumiem, że uznałeś tę stawkę za zbyt niską. Może to była tylko początkowa propozycja i wraz z czasem przepracowanym w firmie ona by wzrosła? Możesz napisać kilka słów o samej współpracy i kontakcie z firmą Randstad? Czy ktoś z Was podjął niedawno współpracę z Randstad? Jak oceniacie tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki? Zachęcam do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami.

Pracuś

Zaproponowalo mi 16,07 zł brutto pracownik produkcji na godz. w Wabco. Wyszłem i wyśmiałem panią z agencji.

Teresa

@hhhhhhh, rozumiem, że chciałeś podjąć współpracę z Randstad. Czy próbowałeś kontaktować się z tą firmą ponownie? A może już Ci się to udało? Napisz proszę coś więcej. @HankaZkartonu, nie wątpię, że takie rzeczy jak szafki pracownicze są dość istotne, ale czy mogłabyś powiedzieć coś o kwestiach formalnych współpracy z firmą Randstad?

HankaZkartonu

Szafki pracownicze w amazonie to są jaja z pogrzebu Wielkosci skrytki pocztowej na poczcie Jak większe kopyto posiadasz to wchodzi tylko jeden but roboczy Co na to PiP

Teresa

Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w Randstad? Czy ktoś z Was mógłby podzielić się z nami informacjami na ten temat? Gorąco zachęcam do dodawania swoich opinii! Każda z nich może mieć naprawdę duże znaczenie dla osób zastanawiających się nad podjęciem zatrudnienia poprzez Randstad.

hhhhhhh

witam sprawie Randstad. Dzwoniłem do nich nawet nie odbierają telefonu.

Administrator

Zachęcam do pozostawiania opinii na temat pracodawcy Randstad Sp. z o. o., będzie to pomocne dla osób, które myślą o zatrudnieniu się w tej firmie.

Administrator

Posiadasz bieżące informacje na temat wynagrodzenia w Randstad Sp. z o. o.? Twoja opinia może być bardzo pomocna.

Pracownik

Bardzo dobra agencja pracy dobre zarobki rzetelne firma

Damian

Te panie z Piłsudskiego są takie chamskie że śmieją się z rekrutowanych nic nie wiedzą wpiera ci że błąd zrobiłeś a jest inaczej i po chwili nie wie co powiedzieć tragedia zmieńcie te kobiety bo się nie nadają są nie poważne pierwszy raz się spotkałem z takim wybrykiem kto bierze takich ludzi na takie stanowisko tragedia jednym słowem

Robert

Tyle dostajemy kasy na ile sobie zarobiliśmy!!! Trzeba pracować a nie obrażać innych

Perez

Jednym słowem: kpina. To że obiecują jedno, a na konto wpływa całkiem co innego, to rzecz która najbardziej mnie zabolała. Kolejną rzeczą jest brak zainteresowania pracownikiem. Trzeba samemu upominać się o przedłużenie umowy, telefonicznie nie są w stanie udzielić jakichkolwiek informacji o pracy, grafiku itp. Dodatkowo totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w organizacji. Kiedy dzwoniono do mnie pod koniec miesiąca informując że przedłużają mi umowę o kolejny miesiąc, dostali odpowiedź że rezygnuję z pracy i nie podpisze kolejnej umowy. Kilka dni później (już w kolejnym miesiącu) dostaję telefon cytując: "Jaki jest pana powód nieobecności w pracy?". Reasumując: pośrednik beznadziejny z kiepską organizacją na poszczególnych szczeblach, oszukujący w sprawach finansowych. To tyle z mojej strony. Nie pozdrawiam

giecik
@Perez 09.02.2017 19:24

te z (usunięte przez administratora) syny przelali mi na konto 400 wczoraj za 14 dni pracy w amazon chamy (usunięte przez administratora)

anonymous

Szukajcie innych pracodawców nie pchajcie się do Randstadu to moja opinia .Zwlaszcza jeżeli jesteście mlodzi.Nie polecam tej firmy

Alicjaz3M

Chamy i tyle. Pracowałam przez ta firmę 5 miesięcy i zwolniłam się ze względu na innego pracownika który zaczął grozić innym, znęca się nad nimi szczególnie psychicznie ale i fizycznie się zdarza. Randstad i kierownik działu obiecali że zostaną wyciągnięte jakieś konsekwencje z jego czynów. Nie pracuje od końca sierpnia już w tej firmie. A cała sprawa została zamieciona pod dywan i oni są zadowoleni a inni pracownicy cierpią dalej przez takie zachowanie firmy randstad

były pracownik

Ja mam dobre doświadczenia z tą firmą. Rekrutacja szybka i bez problemowa. Umowa jasna i przejrzysta. Wynagrodzenie na czas. Raczej nie miałam zastrzeżeń.

Max

Bardzo dobra i pozytywna firma. Pracownicy Ransdata mają bardzo dobre i ekstrawaganckie poczucie humoru i uwielbiają żartować nad ludżmi, którzy są w rozpaczliwej potrzebie pracy. Szczególnie mają bnardzo fajny i oryginalny prank: Jeden z pracowników przez telefon zaprasza osoby poszukującej pracy do badania lekarskiego i oficjalnego zaproszenia do pracy (przypisanie pierwszego dnia roboczego). Oraz mówi że ten już napewno wychodzi na prace w tym tygodniu.... A kiedy potencjalny pracownik przyjeżdża na miejsce, to już drugi pracownik Ransdatu mówi, że niestety jego dokumenty nie przeszły weryfikacji i on musi jeszcze co najmniej tydżień czekać na dzwonek... Jestem jednym z takich ludzi nad którymi pracowniki Ramstad tak pożartowali, i mam poczuczie humoru, potrafie nawet sam ze siebie pośmiejać sie , ale niestety nie moge wycisnąć uśmiechu, bo jestem w poszukiwaniu pracy, a nie żartów...

tuk

Beznadziejny pośrednik! Byłam u nich 3 razy na rozmowie rekrutacyjnej i za każdym razem slyszalam "oddzwonimy". Jeszcze nigdy nie oddzwonili! Dodam, ze spełniam wszystkie warunki z ogłoszenia. Mam wrażenie, ze przyjmują osoby do pracy tylko po znajomości.

dorka

Popieram przedmówców. Agencja beznadziejna. Byłam tam dwa razy, na rozmowie jest miło fakt jednak później zero jakiegokolwiek odzewu z ich strony! Miałam czekać na telefon odnośnie terminu spotkania z potencjalnym pracodawcą bo niby spełniałam kryteria itd. minął ponad miesiąc i zero odzewu. Są niesłowni i w tym nieprofesjonalni! Nie polecam !!!!

Niezadowolona

Ta firma to całkowita porażka. Nie ma współpracy i trudno o jakiś normalny kontakt z tymi ludźmi. Po wypełnieniu druków w sprawie urlopu i po przyjściu do pracy dowiedziałam się , że mam enki.Dokumenty zaginęły, a ja po dwóch tygodniach pracy dowiedziałam się ,że mam enki. Gdzie byli ci pracownicy przez dwa tygodnie?Dlaczego nikt nie zadzwonił do mnie i nie poinformował mnie , gdy byłam w domu i później , gdy pracowałam przez dwa tygodnie, że jestem enkowiczem? Takiego bałaganu to jeszcze nie widziałam.

kastet

Tragedia sodoma I gomora.Pracowalem dla nich dwa lata,nie chorowalem,nie zapijalem paly,bylem punktualny I co? Po dniu roboty dowiedzialem sie ze juz nie pracuje.jak spytalem babsztyla z biura dlaczego,to ona sama nie wiedziała!!!!!?? Inspekcja pracy rodacy sie powinna zainteresować,plakac sie chce.

karolina

pracuje juz ponad 2 lata przez ta agencje , PORAZKA NIE WIEM KTO WOGÓLE TAKIE FIRMY ZAŁOŻYŁ ! nie ma wogóle mowy o normalnej umowie , no ileż mozna byc pracownikiem tymczasowym zal i nic wiecej . W każdy miesiąc wyplata sie nie zgadza , albo nie wypłacą za dzień lub premię , państwo musi w koncu zrobić z tym GÓWNEm pożadek ,BABY z bióra sa wredne nie miłe , ostatnio dostałam JA zjebe za to ze nie upomniałam sie o zrobieniu badań i szkoleń !! przez dwa miesiące nie miałam ani szkolenia ani badać no po prostu PORAŻKA , ONE są od tego ze maja pilnować za co mają płacone ?? z tego co widze to tylko za siedzenie na krześle a DUPA coraz bardziej szeroka heh .

aabbcc

trzeba upominac sie o pieniądze z nadgodzin bo mają gdzies i nie naliczają

Gość
@aabbcc 12.04.2014 17:14

Totalna porażka,ja i moja siostra jesteśmy od nich,nawet nie możemy się przenieść na inną agencję.Musialybysmy się zwolnić na 3 miesiące

Zostaw opinię o Randstad Sp. z o. o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad Sp. z o. o.