Kaufland Polska
3 1499 5715 5 1

Opinie o Kaufland Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

Obserwator.
 Opinia

Jak tak czytam te opinie to się zastanawiam czy ci co rządzą to nie chcą z tego sklepu zrobić sklepu bez obsługi. Ludzie którzy tam pracują za parę lat i tak zmienią pracę na inną.

Pomocna?
Tak1Nie
Kasia
 Opinia

Witajcie . Czy u was tez zmiany GF i VKL!!!!!! W poniedziałek był @ market ze Śląska i dostaliśmy GF Madeja nic ino płakać . Zero zatrudnień na wakacje, kasjerka jedna na zmianie to jakaś kpina. Pracownicy maja dość wszystkiego ,a dopiero zaczęły się urlopy i tekst macie kolejki !!!!!!!!

Pomocna?
Tak2Nie
Nikita
 Opinia
@Kasia 20.06.2019 17:56

Racja. Jestem wrakiem człowieka stałe mysle o innej pracy.. Lub zwolnieniu jestem wyczerpana.. Leżę cały dzień że zmęczenia........ aż się boję co będzie dalej

Pomocna?
Tak1Nie
Rokson67
 Opinia

Słyszeliście już o (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie5
ARa
 Opinia
@Rokson67 29.05.2019 07:42

Czyli ? Możesz wyraźniej ?

Pomocna?
Tak5Nie1
Yeti
 Opinia
@ARa 29.05.2019 08:37

Z dniem wczorajszym już nie pracuje dla kauflandu.

Pomocna?
Tak10Nie4
Ja
 Opinia
@Yeti 29.05.2019 09:51

Karma ją dopadła :))

Pomocna?
Tak9Nie3
Ja
 Opinia
@Ja 29.05.2019 11:08

Karma jego dopadła :))

Pomocna?
Tak4Nie
Anna56
 Opinia
@Yeti 29.05.2019 09:51

A wiadomo dlaczego ?

Pomocna?
TakNie
Gość
 Opinia
@Ja 29.05.2019 11:10

nadchodzi kolej na nastepne pozegnania :)

Pomocna?
Tak10Nie
Alex g
 Opinia
@Gość 29.05.2019 11:41

Chodzi ci o koleżanki tamtej pani

Pomocna?
Tak1Nie
Gość
 Opinia
@Alex g 29.05.2019 12:04

nie o koleżanki

Pomocna?
TakNie
Michaela
 Opinia
@Alex g 29.05.2019 12:04

I dobrze. Na pracownikach oszczędzają, zakaz zatrudnienia, nadgodzin. I swoje głupie projekty z niepowedzieniem, wciskają pracowniką. Brać się za nich. Tam są oszczędności firmy. Za dużo osób rozkazujących i dyrektorów. Atak.

Pomocna?
Tak14Nie
Mohito
 Opinia
@Michaela 29.05.2019 13:13

Pora wziąść sie za innych geniuszy wysoko postawionych.I to jak najszybciej.Bo w tym tampie dlugo nikt nie wytrzyma.

Pomocna?
Tak10Nie
Karol
 Opinia
@Rokson67 29.05.2019 07:42

Równo rok po wprowadzeniu swojego autorskiego projektu Payback Ajć co poszło nie tak czyżby zawiało chłodem i jakby zmarzło! ????

Pomocna?
Tak11Nie1
Yrek
 Opinia
@Yeti 29.05.2019 09:51

Za co poleciała? Konkrety, ktoś coś wie?

Pomocna?
Tak1Nie1
Olek too
 Opinia
@Yrek 30.05.2019 21:36

Pewnie będzie to tajemnica narazie. Ale i tak ktoś się wyspie. za nic nie zwalniają. cos musiało być grubo że tak z dnia na dzień.

Pomocna?
Tak8Nie
xy
 Opinia
@Olek too 30.05.2019 23:00

zmieniła fach, została prokuratorem.. plotki ploteczki

Pomocna?
Tak2Nie
byłyrobol tej machiny
 Opinia
@Yeti 29.05.2019 09:51

Jeżeli chodzi o Panią Sylwię to bardzo dobrze że jej podziękowali za pracę . Za jej rządów w latach 2017/2018 się kupa dobrych pracowników pozwalniało . Ciągle blokowała zatrudnienie nowych osób , lada niby była jej słoneczkiem bo tam zatrudniać pozwoliła ale na sklep i kasy już nie . Zawsze mnie to smieszyło jak wpadała z Erwinem ( czy jak on tam się zwał ) na wizytę na sklep i ona w tych swoich szpilkach paradowała jak na wybiegu , ubaw był przedni z niej :-P :-P . Miejmy nadzieję ze AU naprawi to co ona spie…...a .

Pomocna?
Tak10Nie1
TEKLA
 Opinia

Pytanie co będzie teraz z osieroconymi z SABATU.Jak one biedne dadzą sobie radę bez przywódczyni? Sabat był ważniejszy niż prawda,uczciwość i jakość pracy. Zamieść pewne sprawy pod dywan, żeby gronem z sabatu obsadzić stołki. Nie ukrywam, że bardzo się cieszę. Może SZ.P. domyśla się kto to pisze ten post. W razie chandry proszę o priv, umówimy się na kawę. :-)

Pomocna?
Tak5Nie1
JCC
 Opinia
@Ja 29.05.2019 11:10

Szybciej niż się spodziewałam. Dobrze jej tak.

Pomocna?
Tak6Nie1
Karola
 Opinia
@Yeti 29.05.2019 09:51

Prawdopodobnie wyleciała przez to że zwolniła mnie z roboty Karolina nie doszło do was jak zostałam potraktowana

Pomocna?
Tak2Nie1
Ania
 Opinia
@Karola 02.06.2019 22:09

Zaciekawiło mnie to :)

Pomocna?
TakNie
Kryska
 Opinia
@Karola 02.06.2019 22:09

Opowiadaj , podziel się z nami , ciekowasc mnie pochłania

Pomocna?
Tak4Nie
Uśmiech.
 Opinia
@Rokson67 29.05.2019 07:42

Ale jaja, putanie...czy to mit vzy legenda.Wszystkie osobniki wychowane na cudzych komórkach tak kończą.Szkoda,że przed zniszczeniem siebie ,niszczą zdrowe komórki macierzyste.......

Pomocna?
TakNie1
Kasia
 Opinia
@byłyrobol tej machiny 31.05.2019 23:13

Witaj -P.Erwin to blisko marketu gdzie prasuje !!!ale racja wszyscy mądrzy ,a my jak woły zapierd...... ich powinny wszystkich pozwalniać

Pomocna?
Tak1Nie
Kasia
 Opinia

Czy u was na marketach są przedłużane umowy próbne ??

Pomocna?
Tak2Nie3
Mirakol
 Opinia
@Kasia 19.06.2019 04:35

Zakaz zatrudnienia. Mimo zwalniających się osób zakaz. Je..c je....c polaczki. dewiza zarzadu.

Pomocna?
Tak9Nie
Nikita
 Opinia
@Mirakol 19.06.2019 08:30

Dokładnie.... Też tak myślę.. Trzeba coś z tym zrobić.. Co wy na to

Pomocna?
Tak6Nie
miracle
 Opinia
@Nikita 19.06.2019 13:43

Jestem za. Co proponujesz ? Bo póki co to tylko dokręcają śrubę. Centrala i zarząd mają gdzieś, że ludzie padają na pysk....Raz sie wstawiłam, niby wszyscy mają dość. A przyszlo co do czego nikt sie nie odezwał i wyszło że ja jestem jakaś wiecznie niezadowolona. Odradzam tą firme. Co można zrobić?

Pomocna?
Tak9Nie
Pracownik
 Opinia
@miracle 19.06.2019 14:18

A czemu się tak dziwicie wypisywanie z Solidarności zrobiło swoje ,tak wszyscy narzekali to i macie

Pomocna?
TakNie2
Roksana
 Opinia
@Nikita 19.06.2019 13:43

Możemy tylko co? Paczek na święta się nie brało to na Wielkanoc wypasione były. Może strajk

Pomocna?
Tak7Nie
Nikita
 Opinia
@Roksana 19.06.2019 21:36

Mam. Dość trzeba.. Poszukać pomocy.. Wyżej.. Tylko do kogo..?

Pomocna?
Tak4Nie
były
 Opinia
@Nikita 19.06.2019 22:35

do innej pracy. polecam to rozwiązanie sprawdzone na sobie.

Pomocna?
Tak5Nie
Dissh
 Opinia

Jako klient widzę co się dzieje w Kauflandach a szczególnie w Jeleniej Górze , Kierownictwo traktuje pracowników jak roboty przejść nie można bo palet z towarem poustawianych masa od samego rana,nie można zakupów spokojnie spakować bo tylko patrzą z góry szybciej i szybciej co stresuje kasjerów. Szkoda mi tych ludzi.

Pomocna?
Tak11Nie1
JaWiem
 Opinia
@Dissh 18.06.2019 20:38

To nie tylko Jelenia Góra, tak to wygląda w całej Polsce :) Ludzie nie kupujcie tu! Niech im obroty polecą, to może z Audi i BMW za ~250000 zł się do fiatów przesiądą :]

Pomocna?
Tak11Nie
Mirakol
 Opinia
@JaWiem 19.06.2019 03:33

Dno i kompletny wyzysk. Odradzam prace w tym miejscu. Dorobisz sie ale tylko garba. Traktowanie lizusow polubownie nigdy sie nie skonczy. 4 przerwy papierosek i lekkie rzeczy reszta zapier...... odradzam !!!!

Pomocna?
Tak10Nie
Pracownik
 Opinia
@JaWiem 19.06.2019 03:33

z tego co wiem to dużo więcej ok.36 tys ale euro

Pomocna?
TakNie
Andoid 6
 Opinia

Sklep kaufland ktury znajduje sie w mławie jest troche nieogarnienty na cenie pszy produkcie pisze co innego aa wpsz kasie co innego wychodi slamie to jest roch egłupie np. ktoś ma tylko 2 zł a ponczek kosztuje 2 65 zł chociasz na cena pszy produkcie to 1 59zł

Pomocna?
Tak1Nie4
Śląsk
 Opinia
@Andoid 6 18.06.2019 16:16

A nie przyszlo co do glowy że po prostu nie bylo komu tych cen wymienic,pracownicy nie ogarniaja wszystkiego,taki natłok obowiazkow.

Pomocna?
Tak5Nie
Jadzia
 Opinia

Wiadomość z ostatniej chwili resztę pracowników przyjęcia towaru dostaje od lipca aneksy na kasjera .pomorskie

Pomocna?
Tak4Nie1
pracownik PT
 Opinia
@Jadzia 14.06.2019 16:58

A z kont takie informacje? w takim przypadku nie dam się poniżyć temu obozowi pracy , wezmę 3 miesięczną odprawę i dowidzenia

Pomocna?
TakNie
Opel
 Opinia
@pracownik PT 14.06.2019 20:37

Tylko w tym problem, że odpraw nie chcą podobno dawać bo Cie nie degraduja.

Pomocna?
Tak2Nie2
małopolski
 Opinia
@Opel 17.06.2019 17:38

dają dają odprawy wiem bo sam wziąłem To jest likwidacja stanowiska pracy i dostaje się wypowiedzenie zmieniające. Jeśli się nie zgodzi na porozumienie to podpisuje Wypowiedzenie. Okres wypowiedzenia i odprawa wg kodeksu pracy. Nie wprowadzać ludzi w błąd.

Pomocna?
Tak3Nie
Opel
 Opinia
@małopolski 17.06.2019 20:30

Dostałeś to teraz czy rok temu?

Pomocna?
TakNie
Bobek
 Opinia
@Opel 17.06.2019 21:14

Przepisy w tym temacie się nie zmieniły.

Pomocna?
Tak3Nie
Adam 54
 Opinia

Co p . U chce wymienić kadrę kierownicza. Zaczął s.z.. ciekawe kto teraz . Pewnie niedługo się dowiemy kto ten zaszczyt otrzyma.....

Pomocna?
Tak6Nie
Pers
 Opinia
@Adam 54 15.06.2019 22:48

W końcu czas rozliczeń nadchodzi. Tak, będzie sukcesywna wymiana całej kadry kierowniczej. W pierwszej kolejności Ci, którzy narazili firmę na straty (pogorszyli wynik finansowy). Kolesiostwa będą "tępione."Protegowani s z mają się czego obawiać. Nareszcie...

Pomocna?
Tak11Nie2
Bogna
 Opinia

Pan Marcin Cieślik.. ktoś coś? Jakieś opinie? :)

Pomocna?
Tak2Nie1
Anna
 Opinia
@Bogna 13.06.2019 23:15

Opinie wyrażam Pozytywna o tym Panu.

Pomocna?
TakNie
Jola
 Opinia
@Bogna 13.06.2019 23:15

Super facet!

Pomocna?
TakNie1
Saba
 Opinia
@Bogna 13.06.2019 23:15

Człowiek AU. Produktywność, procesy, koszty. Współczuje.

Pomocna?
TakNie1
ABBN
 Opinia

Czy SABA zarabia więcej od zwykłego sprzedawcy - kasjera?

Pomocna?
TakNie1
1
Vera
 Opinia
@ABBN 06.06.2019 15:00

Nie. Tyle samo co sprzedawca/kasjer

Pomocna?
Tak2Nie
Ania
 Opinia
@Vera 06.06.2019 18:11

Czy u Was tez SABA robi przwceny, kotrole mhd?

Pomocna?
TakNie
xy
 Opinia
@Ania 07.06.2019 12:32

Nie, u nas jest jeszcze scanning

Pomocna?
Tak1Nie1
ja
 Opinia
@Ania 07.06.2019 12:32

tak u nas robi

Pomocna?
TakNie1
w0w
 Opinia

Ludziska lepsza praca na sklepie czy kg??

Pomocna?
TakNie7
kri
 Opinia
@w0w 09.06.2019 20:42

kg

Pomocna?
TakNie4
CzarnyKruk
 Opinia
@w0w 09.06.2019 20:42

Najlepiej odrazu do Centrali. Wszyscy niżej zamiatać sprawę pod dywan, Nie rób głupoty i nie zgłaszaj tym weszącym Paniom ds. Pracowniczych, nazwa ich stanowiska nie ma nic wspólnego z pomocą pracownikom. Co chcesz zgłosić?

Pomocna?
Tak6Nie1
kulą w płot
 Opinia
@kri 10.06.2019 11:29

Ciekawe dlaczego kg lepsza. Może jakieś szczegóły. Łatwo napisać że lepiej kg , sprecyzuj.

Pomocna?
TakNie
Kapsien
 Opinia
@kulą w płot 11.06.2019 01:19

Ja osobiscie pracuje w kg i nie wydaje mi się żeby było lepiej niż na sklepie. Czasami wolałabym iść na dział, tylko że nikt nie chce przyjść do kg. Muszę ogarnąć sprawy w kg, cały czas siedzę na kasie, pozmieniać dziewczyny na informacji na przerwę jeżeli ktora z dziewczyn zachoruje z informacji to my ja zastępujemy i oczywiście idziesz na dział w międzyczasie jeżeli nie ma klientów. Dodatkowo zatowarowanie kas, sprawdzenie dat, uzupełnienie cenowek, przygotowanie wywozu skrzynek i butelek. Nie mówiąc o tym że sejf na koniec dnia musi się zgadzać na 0. Jeżeli na koniec dnia niezgadza ci się sejf to szukasz gdzie jest blad, najczęściej to źle wyjeta końcówka albo rozmieniona kasetka, ale nie możesz puścić sejfu dopóki nie masz go na 0.Odpowiadasz za przygotowanie utargu.Hala wylozy towar zrobi ceny porządki i tyle.

Pomocna?
Tak6Nie1
ARa
 Opinia
@Kapsien 12.06.2019 22:18

Jestem tego samego zdania . Duża odpowiedzialność , pieniadze takie same jak 912( nie ujmując nic paniom 912 ). Praca praktycznie na 3 stanowiskach (KG, kasa, info ) oczywiscie na dzial tez trzeba chodzic i towarowac, choc kasy swieca pustkami bo nie ma kto zatowarowac. Wszystkie awarie , sprawy sporne , jakies utrudnienia ,to tez musisz ogarniac i zalatwiac, najlepiej nie schodzac z kasy .Zapomnij o zwolnieniu , bo nie ma zastepstwa za ciebie a KG musi byc obsadzona. Zabija cie wzrokiem jak bedziesz chorowac :) lub odbije ci sie w inny sposob ( np. zaje.... grafik). Osobiscie nie polecam , staram sie zrezygnowac z KG tyle tylko, ze nikt nie chce u nas przejsc na KG. Życze trafnego wyboru :)

Pomocna?
Tak7Nie
xy
 Opinia

Zarząd Kauflandu się sypie.. Najpierw S.Z., teraz pan K.SZ. ...

Pomocna?
Tak11Nie
Pracownik
 Opinia
@xy 07.06.2019 13:17

Żałuje ze Pani S.juz nie ma.Odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu.Kobieta bardzo ludzka.

Pomocna?
Tak4Nie13
Chwilowy pracownik
 Opinia
@xy 07.06.2019 13:17

Czy w Waszych marketach dzieją się takie historie, zatrudniają nowych pracowników, a po kilkudziesięciu dniach zwalniają jak niepotrzebne przedmioty. Wywieszają ogłoszenia o zatrudnieniu na drzwiach marketu, a jak się pojawisz to skamlą jak pieski, żeby zwerbować pracownika, rekomendując jacy to są fary play, jak szybko można w firmie Kaufland awansować. Sielanka długo nie trwa,zwalniają po kilkudziesięciu dniach bez skrupułów, bo nie wyrabiają jakiejś tam produktywności.Ludzie rezygnują z poprzednich firm łudząc się stabilizacją życiową i poprawą bytu, a za chwilę są nie potrzebni !!!!!!! i warci mniej od złomu. Może ktoś się zainteresuje tymi manewrami kadry kierowniczej, bo takie praktyki są niemoralne.Zarządzający zadajcie sobie pytanie co Wy sobą reprezentujecie?????. Zadbam o to, by" pies z kulawą nogą" tam nie trafił.Najgorsza firma w mojej pracy zawodowej.

Pomocna?
Tak5Nie
Mimi
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Mam pytanko o skan czy s jakes nowe trik

Pomocna?
Tak4Nie1
Anna 35
 Opinia
@Mimi 22.05.2019 20:58

Ostatnio chyba coś podkrecili bo wszystko spadło. Ci co mieli 36 to ledwo wyróżniają 30 31. A ci co mieli 30 to 27 26 nie mówiąc o reszcie. A u was

Pomocna?
TakNie2
Trik
 Opinia
@Mimi 22.05.2019 20:58

Najnowszy trik to olać to (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak31Nie
Niki
 Opinia
@Anna 35 22.05.2019 22:58

Masakra jakas ja mialam po30 teraz po, 25 24 kombinuje x I pojedymczo masakra poddaje sie

Pomocna?
TakNie3
Alex
 Opinia
@Mimi 22.05.2019 20:58

Zwolnić nas za to nie mogą.

Pomocna?
Tak11Nie
Staż 15 lat
 Opinia
@Mimi 22.05.2019 20:58

My cały czas otwarta kasetka z 38 nie schodzimy

Pomocna?
Tak3Nie3
1
Nikita
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Staż 15 lat 23.05.2019 23:43

Co to znaczy otwarta kasetka cały czas przecież jedynie 2 żeczy nabijesz i co dalej jak to zrobić..????

Pomocna?
Tak4Nie
Staż 15 lat
 Opinia
@Nikita 24.05.2019 12:53

Na nas na 15-letniej budzie całe paragony na otwartej jedziemy Stare kasy wszystko puszczą

Pomocna?
Tak4Nie1
Niki
 Opinia
@Staż 15 lat 23.05.2019 23:43

A jakie macie bo nam wchodza 2 produkty po zeskanowamiu I trzeba zamknac kasetke

Pomocna?
Tak1Nie
Niki
 Opinia
@Staż 15 lat 23.05.2019 23:43

Macie stare kasy

Pomocna?
TakNie
Niki
 Opinia
@Nikita 24.05.2019 12:53

Masakra jest ze skanem

Pomocna?
TakNie
Niki
 Opinia
@Staż 15 lat 23.05.2019 23:43

Zazdraszczam bo ja nawet 29 nie mam teraz a mialam po 30

Pomocna?
TakNie
Zoska
 Opinia
@Mimi 22.05.2019 20:58

Na otwartej kasetce mimo nowych kas też można więcej nabić. Reklamówka nie z kodu tylko z pulpitu i jak są dwie lub więcej to x jak masz kolejno jakiś produkt którego jest więcej niż 1 to skanujesz 1 resztę x, kolejny nabija z i zamykasz kasetke. Jeśli nabija się z kodu kreskowego to wchodzą tylko dwa produkty to fakt.

Pomocna?
Tak2Nie
Zocha
 Opinia
@Staż 15 lat 23.05.2019 23:43

Wydawanie kart payback spowalnia produktywność.

Pomocna?
Tak3Nie
k37
 Opinia

Witajcie-powiedzcie mi na jakiej strony można pisaccskargi!!!! pilne

Pomocna?
Tak1Nie
YX
 Opinia
@k37 10.06.2019 18:28

Pytanie, czego skarga dotyczy np. przełożonego,marketu?

Pomocna?
TakNie
Monika
 Opinia

Czy ktoś z Was sam lub może zna kogoś kto składał w niosek o podwyżkę?

Pomocna?
TakNie
pomocna
 Opinia
@Monika 09.06.2019 23:36

stawki są narzucone

Pomocna?
Tak2Nie
Pola
 Opinia

Po 8 latach ciągłej charówy ,zrobiłam to i odeszłam z dniem 31.05.Czuje się wolna jak ptak .Ewakujcie się kto może bo już lepiej nie będzie .Nigdy więcej Kauflanda nigdy więcej rewizji huraaaaaaaa !!!!!!

Pomocna?
Tak25Nie
były
 Opinia
@Pola 04.06.2019 14:12

to tak jak ja po 9 latach. i czuje sie rewelacyjnie w nowej pracy.

Pomocna?
Tak6Nie
były
 Opinia
@Pola 04.06.2019 14:12

i nigdy więcej "jadą!"

Pomocna?
Tak4Nie
Małólat
 Opinia

Czy ktoś w 100% może potwierdzić, że 2x uż w miesiącu = połowa zabranej "premii"?

Pomocna?
TakNie
Janka
 Opinia
@Małólat 05.06.2019 01:42

Też chciałabym wiedzieć???

Pomocna?
TakNie
Ulala
 Opinia
@Małólat 05.06.2019 01:42

Jest to prawda. Wszelkie nieobecności za wyjątkiem OP (opieki na dziecko) pomniejszają premię. Jedynie urlop wypoczynkowy i wyjście prywatne które jest odpracowane, nie pomniejszają premii.

Pomocna?
TakNie
Mała
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Jestem obecnie na zwolnieniu płatnym 100 % ponieważ jestem w ciąży. Czy ktoś mi może wyjaśnić dlaczego moje wynagrodzenie za luty jest o 200 zł niższe niż za styczeń i pozostałe miesiące ??! Osobiście nie potrafię tego kompletnie zrozumieć! Jak to możliwe że skoro dostaję 100 % wynagrodzenia zgodnie z umową, ktoś Zabiera mi jego część. Nie jest to przypadek odosobniony. Proszę o pomoc. Dziękuję.

Pomocna?
Tak4Nie1
1
Ania
 Opinia
@Mała 28.03.2019 14:45

Niech pani zadzwoni do osoby z centrali która odpowiedzialna jest u was za rozliczenia. Na fiszce powinna mjeć Pani jej imię i nazwisko.

Pomocna?
TakNie1
Sara
 Opinia
@Mała 28.03.2019 14:45

Niestety to jest zapisane w umowie nawet jeśli masz 100% L4 a nie świadczysz pracy dłużej jak 3 miesiące to zmienia się podstawą i podczas zwolnienia omijają Cię podwyżki a jak wrócisz to 3 miesiące musisz przepracowac aby wszystko wróciło po staremu

Pomocna?
Tak2Nie2
Alahama
 Opinia
@Mała 28.03.2019 14:45

To jest normalne i wszystko zgodne z prawem. Teraz płacone masz za ilość dni pracujących w miesiącu, a nie za cały miesiąc tak jak wtedy gdybyś normalnie chodziła do pracy. Po za tym brana jest średnia z przepracowanych ostatnich 12 miesięcy. Co do podwyżek to są one wstrzymane. Po powrocie i przepracowaniu pełnego miesiąca wejdziesz na kolejny próg.

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bożenka
 Opinia
@Alahama 29.03.2019 00:17

Po miesiącu? Czyli to normalne że wracając z macierzyńskiego czekam teraz 2 lata aż będę miała tyle ile pracownik na całym etacie?.. :/ można jakoś się od tego odwołać żeby ten czas mi skrócili?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Greta Van Szplin
 Opinia
@Mała 28.03.2019 14:45

Idź na EEG, wszystko będzie na pasku

Pomocna?
TakNie1
Aletka
 Opinia
@Mała 28.03.2019 14:45

Bo luty miał mniej dni

Pomocna?
TakNie
olka
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ania 28.03.2019 20:11

tylko nie dzwon do p. bruce lee u niej nic nie zalatwicie. Proponuje dzwonic od razu do jej szefowej.

Pomocna?
TakNie
:)
 Opinia
@Mała 28.03.2019 14:45

Ponieważ luty jest krótszy od stycznia .

Pomocna?
TakNie
Kiki
 Opinia
@Sara 28.03.2019 21:12

Dokładnie tak. Przechodzilam przez to

Pomocna?
TakNie
Ann
 Opinia
@Mała 28.03.2019 14:45

Jesteś w ciąży nie pracujesz i co chcesz tez cały cash?

Pomocna?
TakNie
Misia
 Opinia

W Inowrocławiu już od kilku miesięcy nie ma MZetek i wiecie co, sklep lepiej funkcjonuje niż z nimi. Pracownicy liniowi wiedzą co mają robić , no i na dodatek teraz są mniej zestresowani bo tylko MM podnosi ciśnienie.

Pomocna?
Tak7Nie1
Kryśka
 Opinia

PAYBACK stworzony tylko dla "hurtownika" ,przedstawiciela handlowego a nie dla zwykłego klienta !!! Wystarczy popatrzeć na punkty klientów...a punkty "hurtowników " masa kasy utopiona ... Teraz VKL robią wyścigi kto ile kart wyda ...a że z 500 szt dziennie w koszu na śmieci ląduję to przecież nic ...Liczą się wyścigi ;) Upychanie kart na siłę nie zachęca do zakupów -tylko zniechęca !!! A że kolejki do połowy sklepu to mało kogo obchodzi...że 3 kasjerki na krzyż na całe 15 h otwartego sklepu to też nic ... że FOOD siedzi pół dnia na kasie to w ramach relaksu ;) Można by tak wymieniać i wymieniać ale czy AU jest w stanie ogarnąć ten cały bałagan hmmm ....się okaże ... Powodzenia ! -)

Pomocna?
Tak13Nie
Nikita
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Masakra jak zawsze pracuje tyle lat i czuję brak akceptacji za strony szefostwa nie czuje się doceniona brak stażowego.. Raczej ciesz się że masz robotę szczerze zaczęłam szukać pracy nowej zostawię ich z nowymi pracownikami będą mieli napewno lepiej a ja w końcu poczuje ulgę....

Pomocna?
Tak28Nie
Piątek
 Opinia
@Nikita 19.05.2019 00:33

Problem nie polega w pracownikach, tylko w osobach które zarządzają, wydaje im się że są Bogami wywierają presję, a nie mają często podstawowego przygotowania do zarządzania. Tak to wygląda niestety ponieważ ciężko znaleźć osobę która chciałaby pracować w takim miejscu, a jeśli już się zatrudni to odchodzi po krótkim czasie. Reszta to Kierownicy z łapanki... Którzy nie potrafią zmotywować i rozmawiać elokwentnie, dlatego "zabawa w sklep" trwa w najlepsze.

Pomocna?
Tak21Nie
Bobek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Piątek 19.05.2019 11:01

Prawda. Zarządzają pracownikami ludzie, bez jakichkolwiek predyspozycji i przygotowania. Nie każdy dobry pracownik może zostać kierownikiem. Szkoleń w kierunku zarządzania brak. Kaufland to tabelka. Tutaj nie ma miejsca na ludzi, tylko liczy się liczba w tabelce . Spychologia wymagań, często podyktowana widzimisie kogoś wyższego szczebla, a nie standardów firmy. Jestem zawiedziony kierunkiem w jakim idzie firma i kadrą zarządzającą.

Pomocna?
Tak31Nie1
Mariola1208
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Nikita 19.05.2019 00:33

Zgadzam się. Szczególnie MM nie są wigóle przygotowani na prace z ludźmi. Są lepsi którzy nie muszą robić nic tzw lizuzy czy przyd....asy. I Ci niby gorski bez których sklep by nie istniał, i tych właśnie nikt nie szanuje i nie docenia. Życzę abyście mogli znaleźć lepszą pracę i uciekać z tego bajzlu. Zero szacunku dla pracowników.....

Pomocna?
Tak11Nie
Niki
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Nikita 19.05.2019 00:33

Jak było gdzie to bysmy odeszli juz dawmo

Pomocna?
Tak5Nie
Piątek
 Opinia
@Niki 21.05.2019 21:06

Bezsensowne gadanie, jest gdzie odejść tylko ludzie wola narzekać jak im źle, zamiast zmienić pracę, z takim nastawieniem życzę powodzenia...

Pomocna?
Tak4Nie2
Marzena
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Nikita 19.05.2019 00:33

Czy u Was na markecie też daje się do zrozumienia pracownikom, żeby odbijali się po pracy i wracali dalej pracować np na warzywa czy wykładać? Bo zakaz nadgodzin i oszczędności ale lepiej zostan bo będzie złość i zemsta w grafiku ? Około 5 godzin na każdą osobę przepadnie z tego co zostają bez odbijania. Jeśli tak dalej będzie sprawa pójdzie dalej bo jest to niezgodne z prawem i jakimkolwiek kodeksem pracy. Markety Śląsk Pozdrawiają.

Pomocna?
Tak8Nie2
ABC
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Marzena 23.05.2019 20:55

Marzena, normalka, szczególnie wśród kierownictwa... Nieoficjalnie tak jest, ale oficjalnie "nikt nikogo do niczego nie zmusza".

Pomocna?
Tak3Nie
S
 Opinia
@Marzena 23.05.2019 20:55

Inspekcja pracy nie jest w stanie tego zweryfikować, w papierach zawsze wszystko się zgadza dba o to pracownik saba dobrze przygotowany na to aby ukrywać tego typu historie. Temat rzeka. Kompletne łamanie czasu pracy, karygodne, niedopuszczalne, nadużycie nadające się do sądu pracy.

Pomocna?
Tak8Nie
Miska
 Opinia
@Marzena 23.05.2019 20:55

Dziwię się że jeszcze tego nie zglosiscie ale nie do dyrektora regionalnego bo to nic nie da tylko do cenrali. Jak zostaje po godzinach to odbija się o tej o której wychodzę, potem mam nadgodziny do odebrania u nas na markecie tak to działa.

Pomocna?
TakNie
CzarnyKruk
 Opinia
@Miska 26.05.2019 20:43

Widocznie Twojego MM stać na nadgodziny, w rzeczywistości na wielu Marketach wygląda to tak że dyrektorzy wola wymuszać zostawanie po godzinach charytatywnie.... Już od jakiegoś czasu nie biorę udziału w tym cyrku, i służę wsparciem dla osób w ten sposób wykorzystywanych. Sama odeszłam, ale nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa.

Pomocna?
Tak4Nie
Brygida
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Są u Was na markecie stanowiska scanning i housecontrol? Jestem personalną i mam obowiązki scanningu ( u nas nie ma ani scanningu ani hausecontrol) czy oni chcą zlikwidowac stanowisko scannigu? Pozdrawiam :)

Pomocna?
Tak3Nie1
mmm
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Centrala mogłaby się zainteresować i wysłać jakiegoś tajemniczego klienta do Inowrocławia, żeby sprawdził jak dyrektorka traktuje swoich pracowników, bo nasza pani ''ds pracowniczych'' jest głucha na wszystko. Do każdego się dobiorą, każdego są w stanie zwolnić i zgnoić, ale queen nienaruszalna.

Pomocna?
Tak22Nie5
wlkp
 Opinia
@mmm 02.05.2019 16:34

nie tylko w Inowrocławiu jest taki dyrektor,a Pani od spraw pracowniczych ,chyba rzeczywiscie jest tylko po to by wysłuchać a nie pomóc

Pomocna?
Tak9Nie2
Krt
 Opinia
@mmm 02.05.2019 16:34

Do Torunia też niech zajdzie ten tajemniczy klient .... Prześwietlajac "czyste" sumienie manipulanta Pana MZ.

Pomocna?
Tak7Nie
Kaufland
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@mmm 02.05.2019 16:34

Dokładnie w Bydgoszczy też pani głucha jest więc nie wiem w czym pomaga Napewno nie pracownikowi :(

Pomocna?
Tak6Nie
S
 Opinia
@Kaufland 08.05.2019 23:07

Prześliczna Pani O..? Zachowawcza! Stanowisko typowe do węszenia na sklepach i donoszenia "do góry" nie mające nic wspólnego z pomocą pracownikom, idealny kamuflaż, idealnie beznadziejny...

Pomocna?
Tak14Nie4
Twarz
 Opinia

Na twarzy tego kogoś widocznie uwydatnia się i wydobyła się frustracja.

Pomocna?
Tak8Nie
Pik
 Opinia
@Twarz 10.05.2019 02:10

Syfy wyszły na twarz.

Pomocna?
Tak4Nie
Były
 Opinia

Nie polecam firmy do dłuższej współpracy

Pomocna?
Tak13Nie
NigdyWiecej
 Opinia
@Były 13.05.2019 21:28

Ja nie polecam tej firmy do żadnej współpracy... Wycisnąć z człowieka wszystkie soki, i pozbyć się jak "za dużo wiesz" lub za dużo chcesz się stawiać. Firma kompletnie nie licząca się z człowiekiem, dużo czasu zajęło mi podjęcie decyzji o odejściu, ale była to najlepsza decyzja jaka mogłam podjąć. Ludzie są w Polsce miejsca gdzie ludzi traktuje się z szacunkiem....

Pomocna?
Tak29Nie
xy
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

I co? Wiadomo co z naszymi MZ-kami w Inowrocławiu? Bo coś cicho..

Pomocna?
Tak6Nie1
Buc
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@xy 21.04.2019 01:34

Będą nowe MZki ????

Pomocna?
TakNie1
...
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@xy 21.04.2019 01:34

Chyba tylko takie organizacyjne spotkanie, jak zebrania na marketach. Z informacji jakie posiadam, tak wynika.

Pomocna?
TakNie
Gets
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Szykujcie się na grafiki dayForce. Jedyny plus jest taki że koniec ulg w grafikach dla lizusów i chronionych przez mm i mz.

Pomocna?
Tak13Nie2
Milena
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Gets 15.04.2019 16:07

O co chodzi z tymi grafikami ? Czekam na sprawiedliwość. Dlaczego są pracownicy którzy mają prawie 4 tyg na rano i 3 weekendy wolne, a są też tacy z trzema sobotami na 14 i 90% zmian na 14. Oby się to skończyło!!!

Pomocna?
Tak10Nie3
ARa
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Gets 15.04.2019 16:07

Czekam z niecierpliwościom , od kiedy te grafiki ? Może wreszcie będzie sprawiedliwie ....

Pomocna?
Tak4Nie1
Zyyata
 Opinia
@Gets 15.04.2019 16:07

Napisz o co chodzi z tymi grafikami bo u nas cisza. 90%na 14 to i tak luz ja mam 98% i ponoć mam się cieszyć jak mam 2 dni na rano.

Pomocna?
Tak2Nie2
Maris
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Zyyata 16.04.2019 15:49

Grafiki będą robione przez komputer, komputer będzie układał ci grafik sam. Grafik będzie robiony według ruchu i utargów.Jesli są u ciebie większe zyski dla firmy po południu więcej będzie popolodniowek,koniec ustawiania grafików przez mm i mz dla (usunięte przez administratora)jak przedmówcą tu mówił.

Pomocna?
Tak6Nie1
Bobek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Maris 16.04.2019 20:01

Kolejna poroniona rzecz w firmie. Jeszcze niedawno był projekt olivier... no i co? Nie istnieje :D Ktoś się wysypie na l4 i już będą zmiany :) System też widzi wszystkich w jednym worze. a przecież nieformalny podział na działy jest cały czas. Kolejna fala syfu na sklepach... a już było widać światełko czystości ^^

Pomocna?
Tak21Nie4
Niki
 Opinia
@Maris 16.04.2019 20:01

A jak bede potrzebowac wolne

Pomocna?
Tak1Nie1
Niki
 Opinia
@Maris 16.04.2019 20:01

To jesli mam dobry scan to non stop popludniu

Pomocna?
TakNie3
Zyyata
 Opinia
@Maris 16.04.2019 20:01

To jak miałam popołudnie to dalej bedę miała co to za ulepszenie.

Pomocna?
Tak6Nie
żona
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Gets 15.04.2019 16:07

Wytłumaczcie szkoleniowcom by kadrze menadżerów przekazała, że w domach jest dom, po pracy normalne życie. Wasi menadżerowie po wyjściu z pracy nadal (usunięte przez administratora) wydają dyspozycje, wobec normalnych ludzi by osiągnąć zamierzony cel.(usunięte przez administratora)Niech się zajmą dziećmi, bo w Niemczech mają na takich Jugendamt.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak15Nie
Dorota
 Opinia

Czy na każdym markecie jest stanowisko scanningu (od cen)? Oraz Stanowisko kontroli mhd i przecen? Czy personalne (nie regionalne) wykonują zadania wyzej wymienionych stanowisk?

Pomocna?
Tak1Nie
Niki
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dorota 16.04.2019 22:17

Juz nie ma scanningu

Pomocna?
TakNie
Maybe
 Opinia
@Dorota 16.04.2019 22:17

unas jest

Pomocna?
TakNie
Yyy
 Opinia
@Dorota 16.04.2019 22:17

Oficjalnie podobno nie ma Scanningu, ale u nas nadal jest. Wyznaczona osoba robi kontrolę dzienną KDP, przeceny, odpisy, bank żywności i wsparcie na kasie. Oficjalnie nie ma jeszcze Haus Kontrolle, ale podobno ma wracać. U nas wyznaczono do tego jedną osobę z KG. Drukuje rano ceny, pracownicy jak kiedyś podpisują odbiór, a potem HK wszystko sprawdza czy wymienione. (usunięte przez administratora)zajmuje się sprawami personalnymi na markecie + KG i info.

Pomocna?
Tak1Nie1
anonim
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Ja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

To jest forum dla pracowników . ....

Pomocna?
Tak7Nie
Xxx
 Opinia

Witam. Jak nazywa się strona, na ktorej możemy ocenić swój market???

Pomocna?
TakNie
Ktos
 Opinia
@Xxx 12.04.2019 15:01

Golden Line.pl

Pomocna?
Tak1Nie
zzx
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Czy u Was SABA pracuje z reguły tylko od pon do pt na pierwszą zmianę?

Pomocna?
Tak5Nie3
Kpax
 Opinia
@zzx 31.03.2019 19:48

a czy to stanowisko jest wogóle potrzebne ?

Pomocna?
Tak5Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@zzx 31.03.2019 19:48

powinna pracować od poniedziałku do piątku w godzinach administracyjnych czyli od 6 do 15 góra.tak jest narzucone odgórnie poniewaz korekty czasu pracy należy wprowadzić do godz.7.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karolina
 Opinia
@ja 01.04.2019 14:03

U nas jest pracownik kasjer sprzedwca- zadania administracyjne. Robi to co peraonalna i jeszcze przeceny, mhd kontrole. U Was tez tak?

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klaud
 Opinia
@zzx 31.03.2019 19:48

U nas od pon do piątku od 6 do 14

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Darek
 Opinia
@Klaud 03.04.2019 17:00

U nas chodzi normalnie w soboty a za to ma 1 dzien w tyg wolny

Pomocna?
Tak2Nie
SABA
 Opinia
@ja 01.04.2019 14:03

Powinna, ale tak nie jest. Wszystko zależy od MM i VKL. Ja pracuję w soboty.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Karolina 03.04.2019 16:18

tak .dokładnie tak samo

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@SABA 03.04.2019 19:32

u nas też saba pracuje w soboty choc w wytycznych jest dokładnie określone ze od poniedziałku do piątku

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xy
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

To jest forum do dyskutowania na temat warunków pracy w Kauflandzie, a nie o życiu prywatnym pracowników.

Pomocna?
Tak6Nie2
Uśmiech.
 Opinia

DO KOLEDZY I KOLEŻANKI, czy z Twoim rozumem jest wszystko ok?Zapewne nie,bo nie dopatrzyłeś/aś się co stało się z poprzednimi obelżywymi postami na temat tego Pana.Domyślam się,że już niedługo po pachy to będziesz usrany/a ,ale Ty.Widocznie macie zbyt mało pracy.Niemcy powinni takim jak, Ty "dokręcić śrubę".Wstydzę się,że dane mi było kiedyś pracować w tej firmie z takimi ludźmi jak Ty.Jak w tej fimie ma być dobrze,skoro zespół tworzą tacy pracownicy...

Pomocna?
TakNie6
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
do Uśmiech
 Opinia
@Uśmiech. 08.04.2019 21:19

Jeżeli (usunięte przez administratora)wykonywał połączenia ze służbowych tel. kauflandu , to dlaczego inni mają mieć "dokręconą śrubę"?

Pomocna?
Tak2Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
do Uśmiech
 Opinia
@Uśmiech. 08.04.2019 21:19

Hej Uśmiech skoro nie pracujesz po co tu wchodzisz? Tęskno CI?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
do Uśmiech
 Opinia
@xy 08.04.2019 18:44

Wiecie, że kadra dyrektorów centrów logistycznych i wyżsi menadżerowie dostają służbowe auta głównie auta i co najważniejsze mogą je kupić jak się chwalą za 50%? A zwykłym pracownikom za wszystko chcą potrącać. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie2
jolka
 Opinia
@do Uśmiech 10.04.2019 11:28

moze zwolnijmy i nie nakrecajmy sie bo i tak wieksza wypłata nie wejdzie

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Kaufland Polska - Rokszyce

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej