Toruńskie Zakłady Graficzne Zapolex Sp. z o.o.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 219 ocen.

Opinie o Toruńskie Zakłady Graficzne Zapolex Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toruńskie Zakłady Graficzne Zapolex Sp. z o.o.

Pepo

firma radzi sobie nieżle na rynku druku książek i publikacji wciąż zmierzając się z kurczacym się rynkiem (głównym konkurentem jest tu internet), jednak brakuje w niej inwencji, współnej pracy twórczej i najzwyklejszego poszanowania ludzkiej pracy, firma radzi sobie dzięki kontaktom wypracowanym przez jej założyciela lecz powoli się to wyczerpuje, pomyslow na przyszłość nie widać, realnych inwestycji brak (chyba że weżmiemy pod uwagę zakupy ze środków iunijnych w ramach RPO WK-P bo tylko takowe miały miejsce) ; generalnie firma "pociągnie" jeszcze kilka lat ale nie sądzę by istniała za lat 10 bowiem obecnie gwałtownie zmieniają się realia gospodarcze i nie można napędzać się niskimi płacami i brakiem nowoczesności oraz drukować w nieskończoność tenie książki do LIDLa i BIEDRONKi

Weronika

@szukam, firmy raczej unikają podawania konkretnych stawek, więc możesz nie dowiedzieć się dokładnie ile zarobisz na takim stanowisku. Wcześniej @były pracownik Maniek, pisał o pracy w Toruńskie Zakłady Graficzne Zapolex Sp. z o.o. pracował tam parę lat na podobnych stanowiskach, więc może odniesie się do Twojego pytania i chociaż ogólnie odpowie?

szukam

Wypowie się może ktoś jakie są obecnie zarobki jako pomocnik operatora ,operator.pracownik produkcji?

Weronika

@Były pracownik- Maniek :) czy w firmie było wielu takich wieloletnich pracowników? Obecny trend na ryku pracy, to częsta zmiana miejsca zatrudnienia - jednak są również osoby, które chcą znaleźć pracę na lata.

Były pracownik- Maniek :)

Witam Nie pracuję już tam 3 lata więc nikomu sie nie podlizuję tylko wyrażam swą opinię. Przepracowałem tam łącznie 11 lat. Przez te lata pracowałem w tym zakładzie na różnych stanowiskach ( druk, intro, utrzymanie ruchu). Zakład ma minusy, nie przeczę. Lecz ktory zakład pracy ich nie ma?? Każdy tu pisze o minusach więc każdy kto tu wejdzie minusy już zna. Napiszę więc jakie są plusy z mojej perspektywy. Jeżeli się starasz i uczciwie pracujesz możesz liczyć na podwyżkę. Nigdy nie pracowałem tam za najniższą krajową. Awans jest jak najbardziej możliwy np z odkładającego paczki na operatora czy z pomocnika na drukarza i nie trzeba mieć wykształcenia poligraficznego. Majstrowe z intro złe? Złego słowa nie powiem a pracowałem tam jakiś czas jako operator na " krokodylu". Zakład i prezesowa mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownika.??? Dwukrotnie pani Jolanta pomogła mi gdy los sprowadził mnie do parteru. Znam wiele przypadków gdy pracownikowi życie dawało kopa a szefowa pomogła finansowo. Zwalniałem sie chyba trzy razy, nie że było mi tam źle. Najzwyczajniej w świecie szukałem innych perspektyw poza poligrafią. Za każdym razem wracałem z powrotem do Zapolexu. Przyjmowali mnie bez problemu jak gdyby nic. Ludzie zawsze bedą narzekać i podawać tylko minusy, taka ich natura. Z mojej perspektywy jako wieloletniego aczkolwiek byłego pracownika jak najbardziej polecam.

małgośka szuka pracy

Witam jakie warunki płacy w kontroli jakości?może ktoś napisać coś na ten temat?

były
@małgośka szuka pracy 23.05.2017 17:36
Witam jakie warunki płacy w kontroli jakości?może ktoś napisać coś na ten temat?

Kontroli czego? Tam nie ma jakości jest "jakoś....".

ona

Podobnie z ogłoszeniem na specjalistę ds. kadr i płac - znowu kogoś szukają (może po 3 miesiącach)? Jakie zarobki na tym stanowisku? Dlaczego taka rotacja?

ona
@on 14.04.2017 15:05
Rotacja z tego względu że nikt nie potrafi ogarnąc spraw kadrowo płacowych ponad 200 pracowników. W szczególności spraw płacow...

Oj chyba nie tak . Tam nie chodzi o zakres pracy tylko o to z kim trzeba pracować. Brak dobrej atmosfery to delikatnie powiedziane . (usunięte przez administratora)

Jagoda
@ona 16.04.2017 17:30
Oj chyba nie tak . Tam nie chodzi o zakres pracy tylko o to z kim trzeba pracować. Brak dobrej atmosfery to delikatnie powiedzi...

Z kim nie da się tam pracować? :)

Weronika

@Ewa, dlaczego? Proszę o więcej informacji.

Katarzyna

Widze, ze szukaja glownej ksiegowej. Ogloszenie pojawia sie co jakis czas. Czy ktos moze udzielic informacje na temat tak duzej rotacji na tym stanowisku?

Ewa
@Katarzyna 28.03.2017 11:24
Widze, ze szukaja glownej ksiegowej. Ogloszenie pojawia sie co jakis czas. Czy ktos moze udzielic informacje na temat tak duzej...

Nie polecam :)

Weronika

Chciałbyś pracować w Toruńskie Zakłady Graficzne Zapolex Sp. z o.o.? Myślisz o aplikowaniu? Zachęcam do odwiedzenia zakładki 'Praca' przy wątku firmy - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,75563,0,0,praca :)

Eryk

Napiszcie jak zarobki , premie są. Byłem na rozmowie . obiecywali comiesieczna premie . czy jest tak w rzeczywistości? Mam nadzieję ze szybko odpiszecie bo muszę wybrać miedzy zapolex a inna firma

pracownik
@Eryk 20.02.2017 15:45
Napiszcie jak zarobki , premie są. Byłem na rozmowie . obiecywali comiesieczna premie . czy jest tak w rzeczywistości? Mam nad...

(usunięte przez administratora). Jak masz coś lepszego to się nie zastanawiaj.

Agawa

Hej! Opina o zakladzie przeważnie negatywne. Jak teraz wygląda praca ? Podobno zarobki poniżające? Napiszeszcie czy warto w ogóle składać CV .

oni
@Agawa 20.02.2017 15:41
Hej! Opina o zakladzie przeważnie negatywne. Jak teraz wygląda praca ? Podobno zarobki poniżające? Napiszeszcie czy warto w o...

Nie warto bo zarobki poniżające ,podstawa nic więcej.

widzmin

(usunięte przez administratora) - nie ośmieszaj się. Weź się za robotę a nie pisz na forum. Jeśli nie znasz pojęcia zła atmosfera to poczytaj co to znaczy. Naprawdę musi być źle jeśli nawet na forum próbujesz ratować opinię o zakładzie. Po co się spotykać z osobami co już nie pracują. Spotkaj się z pracownikami. Posłuchaj co mówią, jakie mają problemy, co ich boli, dlaczego są źli i nie mają ochoty do pracy. Szczególnie brak kultury u kadry zarządzającej na introligatorni - słownictwo rodem z PRL gdy pili na budowie. Może za każde przekleństwo Kadra rzuci do puszki na sieroty 10pln? Rozwiąż chociaż jeden ich problem i pokaż że ten zakład troszczy się o pracownika. Tylko wiem że to za dużo dla Zakładu żeby rozwiązać choćby jeden problem pracowników.

renoma

Obecnie jest rekrytacja na specjalistę do kadr i płac? czy to nowy etat czy coś się zadziało? i jak wygląda praca i atmosfera w "pracach" biurowych, np w kadrach i płacach?

osama bin laden
@Toruńskie Zakłady Graficzne Zapolex Sp. z&nbs 27.01.2017 07:57
Szanowna Pani, Naturalnym jest, że już na tym etapie jest dla Pani ważne dlaczego rekrutujemy na to stanowisko, możemy zapewn...

Akurat w tym dziale panuje terror. Szczególnie w biurze, w którym znajduje się stanowisko pracy specjalisty ds. kadr i płac.

Toruńskie Zakłady Graficzne Zapolex Sp. z o.o.
pracodawca
@osama bin laden 30.01.2017 08:47
Akurat w tym dziale panuje terror. Szczególnie w biurze, w którym znajduje się stanowisko pracy specjalisty ds. kadr i płac....

Szanowny Użytkowniku, Dziękujemy za opinię. Oczywiście nie jest miło nam słyszeć takie słowa. Chętnie spotkamy się i porozmawiamy o Twoich doświadczeniach z pracy w naszym dziale kadr i płac. Jesteśmy otwarci i nastawieni na rozwiązywanie zaistniałem sytuacji. Prosimy o kontakt. Pozdrawiamy

Były pracownik

Jak tam wypłaty?

kotek
@Były pracownik 12.01.2017 18:39
Jak tam wypłaty?

Jak zawsze minimum egzystencji.....

smieszny kierownik

paczki najwazniejsze a to ze juz ludzie za nadgodziny nocne nie dostana 100 tylko 50 i ze sobota nie bedzie platna 100%tylko do odbioru to nie jest wazne tylko mydlenie ludziom oczow hala i paczkami ktore sa co roku

Lucky

W Zapolexie wiele zmian. Pewnie zdarzają się negatywne ale jest wiele dobrych zmian. Jak to przy zmianach, nie każdy jest zadowolony. Firma się rozrasta potrzebne są nowe kadry. Praca może nie zawsze bardzo wysoko płatna ale za to stabilna i pewna. Nie ma nieprzewidzianych zwolnień. Są paczki i bony na Święta, są organizowane imprezy i wydarzenia firmowe. Od niedawna została wynajęta hala sportowa.

Jerry56
@bom 14.12.2016 10:01
Pracuję tu już kilka lat ale paczki dostaliśmy na Święta jak co roku, nie wiem czy w Toruniu jest taka firma, która daje takie...

Prześlij CV, znajdę Ci pracę, w której płacą cukierkami zamiast pieniędzmi.

brak snu
@bom 14.12.2016 10:01
Pracuję tu już kilka lat ale paczki dostaliśmy na Święta jak co roku, nie wiem czy w Toruniu jest taka firma, która daje takie...

przespij sie bo piszesz glupoty

Czarny Koń

Co nowego w Zapolexie??

pracownik
@Czarny Koń 10.11.2016 20:45
Co nowego w Zapolexie??

W Zapolexie dobra zmiana tzn. ci dobrzy odchodzą - starzy pracownicy z produkcji , kadrowa , bhp , eksport a powiew nowości zostaje .

yoaka

Pewnie, że jest sporo wykształconych pracowników, ale i tak ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie @al, ale może warto dowiadywać się u nich bezpośrednio.

anonim

(usunięte przez administratora)

tomek

zapraszam na intro zrozumiesz nie porównuj tych 2 dzialow bo inne ligi

tomek

pensja najnizsza ,jak prezes umarł od tamtej pory czyli chyba od 5lub 6 lat tak sa podwyzki do najnizszej lub tez inni dostali 1zl a ci co lubia trzymac palec tam to wiecej ogolnie w ciagu 5-6 lat jedna podwyzka a tak nic i ciagle wymagania a ludzi mniej

Ziomek

Moze pora pomysles o tym zeby najpierw sie wykazac ze sie prace powaznie traktuje a nie ciagle polowa pracownikow ma tzw wszystko w d....a potem oczekuja podwyzek.premi itpmoze najpierw zaczac zmieniac siebie a potem oceniac pracodawce.

Ziomek

Moze pora pomysles o tym zeby najpierw sie wykazac ze sie prace powaznie traktuje a nie ciagle polowa pracownikow ma tzw wszystko w d....a potem oczekuja podwyzek.premi itpmoze najpierw zaczac zmieniac siebie a potem oceniac pracodawce.

Ziomek

Moze pora pomysles o tym zeby najpierw sie wykazac ze sie prace powaznie traktuje a nie ciagle polowa pracownikow ma tzw wszystko w d....a potem oczekuja podwyzek.premi itpmoze najpierw zaczac zmieniac siebie a potem oceniac pracodawce.

ktos

juz jest rotacja

anonim

(usunięte przez administratora)

Były

Kto został zwolniony??

mily
@Były 31.08.2016 21:27
Kto został zwolniony??

witam anonim pisze dobrze ja jeszcze dopisze ze juz z praca porzegnaly sie 3 osoby z dlugim stazem i z tego co widze sporo jest tu komentarzy osob ktore niszcza zaklad nie od strony pracownika .........lecz..................

ciekawosc

no @baj napisz bo tez jestem ciekawy

baj

A wiecie jakich przeciętnych zarobków można się teraz spodziewać? W końcu oprócz podstawy jest pewnie szansa na jakieś premie do tego, co znacznie umila ich pracę. Ważne dla mnie jest to, że każdy może liczyć na jakieś socjale, nie każda firrma jest w stanie.

ExMachina

Drogi Panie (ech), bądź droga Pani (ech) ? ten Pan "Pracownik" według was z jakiego powodu jest rozgoryczony ??, bo nie wydaje mi się ... że jest rozgoryczony z impulsywnych zachowań stałych bywalców... Czasami jesteście jak nowotwór... którego po długiej chemioterapii nie zdoła się unicestwić !!! DAWAJCIE LUDZIOM PODWYŻKI (urlopy:P) !!!

ech

Wiecie co @pracownik czy wy raz moglibyście normalnie komuś odpisać i do tego napisać prawdę? Przecież już z samego twojego postu widać, że jesteś mega rozgoryczony ktoś cię wkurzył i teraz tutaj wylewasz swoje żale i pretensja szkoda, że w taki sposób

rece opadaja

Nowy kierownik zatrudnił sekretarkę on sam nic nie robi nie interesuje się intro Pani Prezes szuka Pani oszczędności proszę zauważyć ile osób siedzi w pokoju wielkiego brata tylu do podejmowania decyzji a jak pojawia się problem to każdy patrzy na siebie i nic nie wiedza tam jest 6 osób plus 2 z kontroli kiedyś była polowa i było tak samo jaki jest sens

krasnoludek
@rece opadaja 24.06.2016 09:42
Nowy kierownik zatrudnił sekretarkę on sam nic nie robi nie interesuje się intro Pani Prezes szuka Pani oszczędności proszę zau...

ależ robi : wiesza swoje ukochane prospekty oraz tabelki gdzie popadnie. Znosi też zielsko doniczkowe

krasnoludek

Zakład oferuje stabilne zatrudnienie w prężnie rozwijającej się firmie za najniższa krajowa, płaca za nadgodziny to wielka loteria. Premia to jedna wielka marchewka, którą jeśli dostaniesz w żaden sposób nie będzie adekwatna do wykonanej pracy, za miesiąc możesz już jej nie uświadczyć.

michal

powiem tak nawet w urzędzie pracy oferując prace w zapolexie ludzie automatycznie odmawiają wiem bo paru moich kolegów już miało takie sytuacje i podziękowało a Panie w urzędzie nie były podobno zaskoczone a ludzi poszukują bo odchodzą gdyż jest coraz gorsza organizacja, płace a wymagania coraz większe

anonim

(usunięte przez administratora)

ktos

zabawna z ciebie osoba

Assa

Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o., mają się coraz i coraz lepiej, generalnie nie jest to dziwne, bo jak wiadomo firma się rozwija coraz prężniej, moim zdaniem jesli chodzi o toruń to jest naprawdę dobrze, jedna z najlepszych zakładów w ogole

dobre
@Assa 19.06.2016 15:52
Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o., mają się coraz i coraz lepiej, generalnie nie jest to dziwne, bo jak wiadomo fi...

widzę ze mamy obrońce każdy kto to czyta i wie jak jest w zakładzie to śmieje się z twojego wpisu bo wiadomo że tam nie pracujesz tylko zwykłym kretem który nas okrada albo osoba z zarządu twoje wpisy nic nie znaczą prawda jest taka bez tych zwykłych ludzi którzy pracują za marne pieniądze byście przepadli pomyśl nad tym i zadaj sobie pytanie czemu ludzie odchodzą do Bydgoszczy lub tez nie maja motywacji utrzymaj za najniższa rodzinę pospłacaj kredyty nie zrozumiesz tego

xxx

jednym słowem robi się kibel.jest żle i nie zapowiada się by było lepiej.majstrowa p.K.jest jednym z tych pustaków których nie lubię.szefowa zabiera pieniądze jak chce,zaco chce i kiedy chce.nie szanuje nikogo,a to dięki Nam zarabia miliony.

Mik

Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o., akurat to pewnia, byłem tam kiedyś planistą produkcji, da się przeżyć

BezOkazji

Wiesz co, no ja Ci powiem, że chyba Cię trochę słoneczko latem przegrzało bo w Toruniu zmowy nie ma, to jest jakaś plotka, nie wiem nawet skąd, ale wymyślona i nie wiem co mam Ci powiedziec, bo według mnie jest lepiej niż kiedykolwiek wczesniej i szlus

piotr

jeżeli chodzi o pracę w zapolexie to pracowalem tam kilka lat na maszynach jednak moje zarobki nie wzrosly. a pracy bylo coraz wiecej. generalnie mozna sie tam wiele nauczyc ale niestety nie ma to odzwierciedlenia w portfelu.zmienilem prace na inną też w poligrafii. i kasa lepsza generalnie poszukujacym pracy polecam sie zglosic do agencji flexhr

elf

Bzdura. Jest dużo dużo lepiej niz za p.T...A majstrowa ta nowa i majster jak najbardziej obeznani ,gorzej z tą co ty tyle lat pracuje i zero pojęcia!!!!

Gandalf
@elf 14.04.2016 11:09
Bzdura. Jest dużo dużo lepiej niz za p.T...A majstrowa ta nowa i majster jak najbardziej obeznani ,gorzej z tą co ty tyle lat...

Drogi Elfie jak dobrze pamiętam za czasów Pani "T" nie było wcale tak fajnie... (BO GNAŁA DO ROBOTY) a teraz można ściemniać... no chyba, że nagle wpadnie szanowna Pani "P" wtedy rzecz jasna, że produkcja idzie zjawiskowo płynnie... chyba że maszyna zacznie się buntować, ale na to raczej nikt nie ma wpływu ;) Faktycznie jest dużo lepiej :)

Sam on

Wez nie pisz takich glupot. Albo jestes tam na stołku albo przydupasem kadry.

cype

tak @megen mają tu rzeczywiście dość duże wymagania ale dla odpowiedniego człowieka oferują umowę o pracę lub kontrakt. A dla tego wybranego pomagają nawet w relokacji

anonim

(usunięte przez administratora)

das

jak tak płaczesz to po kiego tam robisz , zwolnij się i po problemie, nie mogę pojąć ludzi co na wszystko w robocie płaczą a siedzą dalej , zmienić robote na lepszą i już

1234

Ja pracuje tam od lat i w końcu idzie ku lepszemu i podwyżki tez są trzeba się wykazać i tyle

Bezdomny

Czesc postow tu wypisuje kadra czyli dyrektorzy i kierownicy ktorzy nie wiedza co z czym tam sie robi :D Pracy na zlecenie zawsze tam jest potrzeba a w przypadku umow normalny czy jakis szkolen to mozna pomarzyc a co do wyplaty to najniza i tyle. Czytajcie wiecej obiecanek. Ludzie wlaczcie myslenie daja wam kielbase wyborcza tak samo jak w naszym rzadzie i idziecie tak kto obiecuje cuda :D

ja

A gdzie ten nowy kierownik xmiany sie podzial

W

A niejaki pan Karol W. pracuje jeszcze?

yoaka

hej! a co powiecie o pracy jako Manager ds. Eksportu, bo jest widze ofrta do Torunia, a mnie to akurat jest po drodze? Zadaj mi się, ze zarbki są dobre, ale nie podali konkretnych stawek.

()
@yoaka 14.12.2015 18:15
hej! a co powiecie o pracy jako Manager ds. Eksportu, bo jest widze ofrta do Torunia, a mnie to akurat jest po drodze? Zadaj mi...

szukaj dalej. Trafisz do logistyki i bedzie ci jeden pan kolo pior robic.

anonim

(usunięte przez administratora)

qwerty

A ile taki manager w eksporcie może zarobić w tej firmie?

Patryk

Witam. Nawiązując do wypowiedzi @() widzę, że zapolex ma problem jedynie z organizacją wewnątrz firmy, ale poza tym radzą sobie dobrze. Słyszałem, że szukają pracowników, więc zajrzałem tutaj. Widzę oferty na mechanika ruchu, brygadzistę i operatora prepress. Ciekawe oferty, dla kogoś kto szuka stałej pracy.

Zostaw opinię o Toruńskie Zakłady Graficzne Zapolex Sp. z o.o. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toruńskie Zakłady Graficzne Zapolex Sp. z o.o.