Dyrekcja wreszcie odkryła karty.
Wiadomo już jaka jest polityka firmy w kilku istotnych kwestiach :
1. PŁACE - Zarabiacie powyżej minimum wymaganego prawem polskim więc o co wam chodzi.
2. ZATRUDNIENIE/MOTYWACJA - Jak się komuś nie podoba to droga wolna.
3. ZWIĄZEK ZAWODOWY - zachciało wam się głupot i założyliście Związek Zawodowy .
Dodam tylko, że jest to NSZZ Solidarność czyli związek o bogatych tradycjach - rozumiem , że (usunięte przez administratora) kilku innych też popełnili "głupotę" zakładając związek i walcząc nie tylko o prawa ale i wolność Polaków.
Chyba założenie Związku bardzo zapadło w serce Zarządowi firmy bo skończyła się samowolka w wielu kwestiach i traktowanie firmy jak swojego folwarku.
Mam nadzieję , że działacze związku będą w stanie powalczyć o lepsze warunki dla pracowników - trzymam za nich kciuki.
INVENSYS szczyci się także swoimi wartościami - jedną z cenionych cech jest ODWAGA czyli wygłaszanie bez obaw swoich opinii - no cóż i tu jak zwykle teoria i praktyka bardzo się rozjechały - na ostatnim zebraniu załogi kilka osób odważyło się wyrazić swoje opinie o sytuacji firmy i płacach na co usłyszeli z ust Dyrektora (usunięte przez administratora)pozostawiam bez komentarza.
Ale są również pewne plusy pracy w tej firmie - względny spokój i mało stresów, praca niezbyt wyczerpująca fizycznie i jednozmianowa , dobra atmosfera i relacje międzyludzkie .