4.8/5

• Bogatka

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Tyszkiewicz Nieruchomości

Opinie o Tyszkiewicz Nieruchomości Gdańsk

Nie przegap nowości o Tyszkiewicz Nieruchomości!

Natalia Plitt

01.07.2026 11:04

Jestem bardzo zadowolona z pracy w Tyszkiewicz Nieruchomości. Od samego początku, już po pierwszym spotkaniu, czułam, że to jest miejsce dla mnie – i dziś wiem, że się nie pomyliłam. Największym atutem firmy jest świetna atmosfera. Ludzie są życzliwi, pomocni i wspierają się nawzajem na każdym etapie pracy. Zawsze mogłam liczyć na pomoc, dzięki czemu szybciej nabierałam pewności siebie i rozwijałam swoje umiejętności. Wcześniej pracowałam na etacie w innym mieście. Pracowałam bardzo dużo i praktycznie nie miałam czasu na życie prywatne. Praca w Tyszkiewicz Nieruchomości dała mi zupełnie nowe możliwości – zarówno pod względem rozwoju zawodowego, jak i lepszego balansu między pracą a życiem osobistym. Przed podjęciem decyzji miałam okazję poznać również inne biura nieruchomości w Trójmieście, także z polecenia znajomych. Mimo to nie żałuję swojego wyboru ani przez chwilę. To była jedna z najlepszych decyzji zawodowych, jakie podjęłam. Polecam tę firmę każdemu, kto szuka miejsca, w którym można się rozwijać, czuć wsparcie i pracować w przyjaznej atmosferze.

01.07.2026 15:22

Bardzo dziękujemy za tak ciepłą i szczerą opinię. To dla nas ogromna radość, że już od pierwszego spotkania poczułaś, że Tyszkiewicz Nieruchomości to właściwe miejsce, a dziś możesz z przekonaniem potwierdzić, że była to dobra decyzja. Budowanie atmosfery opartej na wzajemnym szacunku, wsparciu i współpracy jest dla nas jednym z najważniejszych elementów naszej codziennej pracy. Cieszy nas również, że dostrzegasz możliwość rozwoju oraz większą swobodę w organizacji swojej pracy i życia prywatnego. Wierzymy, że sukces zawodowy najlepiej buduje się wtedy, gdy można rozwijać się w przyjaznym środowisku i jednocześnie zachować równowagę między pracą a życiem osobistym. Dziękujemy za zaufanie, miłe słowa i polecenie naszej firmy. Życzymy Ci kolejnych sukcesów, satysfakcji z pracy oraz wielu udanych transakcji!
    Ania G.

07.06.2026 23:03

Hej! Mimo że w Tyszkiewicz Nieruchomości nie pracuję długo, chciałabym podzielić się swoim bardzo dobrym pierwszym wrażeniem, które utrzymuje się już kolejny miesiąc. To miejsce tworzą naprawdę świetni ludzie! Choć praca jest odpowiedzialna i bywa stresująca, w gdańskim oddziale panuje miła i luźna atmosfera. Z każdym można uciąć krótką pogawędkę przy ekspresie do kawy (która swoją drogą jest bardzo dobra 😉) a w razie potrzeby liczyć na wsparci. Do biura przychodzę z myślą, że nawet jeśli pracy będzie sporo to jako zespół możemy na sobie polegać i żadna trudna sprawa nie jest nam straszna. To daje poczucie komfortu i sprawia, że codzienne wyzwania stają się łatwiejsze. Dużym plusem jest też to, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby zabrać do pracy swojego czworonoga. Pieski czują się w biurze jak u siebie:)

08.06.2026 11:28

Dziękujemy za Twoją opinię! Bardzo się cieszymy, że już od pierwszych dni poczułaś atmosferę, którą wspólnie tworzymy. Wierzymy, że wzajemne wsparcie, dobra energia i współpraca są równie ważne jak profesjonalizm w codziennej pracy. W Tyszkiewicz Nieruchomości kochamy nie tylko nieruchomości, ale również zwierzaki. Nasze biura są #petfriendly, więc psiaki są u nas zawsze mile widziane. Trzymamy kciuki za kolejne sukcesy i cieszymy się, że jesteś z nami!
    Ania Janaszak

26.05.2026 17:09

Pracuję w firmie od dłuższego czasu i mogę powiedzieć, że panuje tutaj dobra atmosfera oraz profesjonalne podejście do pracowników. Zespół jest pomocny, a firma daje możliwość rozwoju i zdobywania nowych doświadczeń. Współpracę oceniam pozytywnie. Na duży plus fajni ludzie, na których zawsze można liczyć

27.05.2026 09:35

Dziękujemy za opinię i motywujące słowa. Super wiedzieć, że dobrze czujesz się w naszym zespole i doceniasz atmosferę oraz wzajemne wsparcie. To dla nas bardzo ważne, żeby tworzyć miejsce, w którym można nie tylko rozwijać się zawodowo, ale też po prostu dobrze współpracować z ludźmi. Dziękujemy, że jesteś z nami.
    Magda111

22.05.2026 16:09

Z pełnym przekonaniem mogę polecić firmę Tyszkiewicz Nieruchomości jako rzetelnego i profesjonalnego pracodawcę oraz partnera biznesowego. Pracuję tutaj od wielu lat i przez cały ten czas miałem możliwość obserwować rozwój firmy, jej wysokie standardy pracy oraz podejście do pracowników i klientów.

25.05.2026 09:35

Dziękujemy za pozytywną opinię i wieloletnie zaufanie. To dla nas ogromna wartość współpracować z osobami, które razem z nami tworzą rozwój Tyszkiewicz Nieruchomości od lat. Cieszy nas, że dostrzegasz zarówno standardy naszej pracy, jak i podejście do pracowników oraz klientów. Właśnie na takich relacjach budujemy naszą firmę każdego dnia. Dziękujemy za wspólną drogę i zaangażowanie!

Filip ze Słupska

01.07.2026 10:47

Pracuję w oddziale w Słupsku od ponad roku i mogę śmiało powiedzieć że był to czas intensywnego rozwoju. Każdy dzień przynosi nowe wyzwania, które pozwalają zdobywać  doświadczenie, doskonalić umiejętności oraz lepiej przygotowywać się do prowadzenia kolejnych transakcji. Praca w branży nieruchomości wymaga uważności i ciągłej nauki, a w Tyszkiewicz Nieruchomości można liczyć na wsparcie osób z dużym doświadczeniem, które chętnie dzielą się swoją wiedzą. Ogromnym atutem jest zespół, wiem że w razie pytań czy trudniejszych sytuacji mogę liczyć na realną pomoc i wsparcie. Dzięki temu pracuje się pewniej. To miejsce dla osób, które chcą się uczyć, rozwijać i budować doświadczenie w profesjonalnym środowisku.

01.07.2026 15:19

Bardzo dziękujemy za wartościową opinię. Cieszy nas, że pierwszy rok w naszym oddziale w Słupsku był dla Ciebie okresem intensywnego rozwoju i zdobywania nowych doświadczeń. Właśnie na takim środowisku pracy nam zależy - pełnym wyzwań, ale jednocześnie opartym na wzajemnym wsparciu, wymianie wiedzy i współpracy. To dla nas ogromna satysfakcja, że doceniasz zespół oraz gotowość do pomocy ze strony doświadczonych Agentów. Wierzymy, że sukces każdego z nas budowany jest wspólnie, dlatego dzielenie się wiedzą i wzajemne wsparcie są ważną częścią naszej kultury organizacyjnej. Dziękujemy za zaufanie i życzymy Ci kolejnych udanych transakcji oraz dalszego rozwoju w Tyszkiewicz Nieruchomości!

Anna Najmowicz-Niżnik

12.05.2026 18:35

Praca w Tyszkiewicz Nieruchomości jest dla mnie bardzo pozytywnym doświadczeniem. Od samego początku czułam świetną atmosferę i dużą życzliwość ze strony Zespołu. Proces wdrożenia jest zorganizowany w bardzo przemyślany sposób, na każdym etapie mogłam i nadal mogę liczyć na realne wsparcie współpracowników - zarówno przy nauce nowych rzeczy, jak i w codziennej pracy. Bardzo doceniam to, że pośrednicy naprawdę ze sobą współpracują, wymieniają się wiedzą i chętnie pomagają sobie nawzajem, dzieląc się swoim wieloletnim doświadczeniem. Nigdy nie ma problemu, żeby zapytać o pomoc czy poradę, co daje duży komfort pracy i motywację do dalszego rozwoju. To naprawdę fajne miejsce tworzone przez ludzi, którzy wspierają się nawzajem.

13.05.2026 09:59

Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoim doświadczeniem. Ogromnie cieszy nas, że już od początku poczułaś atmosferę wsparcia i współpracy, która jest dla nas bardzo ważna. Wierzymy, że rozwój i komfort pracy idą w parze z życzliwością, otwartością i wzajemnym dzieleniem się wiedzą. To właśnie ludzie tworzą Tyszkiewicz Nieruchomości, dlatego szczególnie doceniamy, że zauważasz zaangażowanie zespołu i chęć wspólnego działania. Dziękujemy za zaufanie i cieszymy się, że jesteś częścią naszej firmy.
    Ula Łojewska

12.05.2026 11:53

Dołączyłam do zespołu Tyszkiewicz 7 lat temu z polecenia znajomego. Z perspektywy czasu uważam, że to był świetny krok w mojej karierze zawodowej. Chciałam pracować w dynamicznym środowisku, w elastycznym systemie pracy, osiągnąć stabilność finansową i mieć realny wpływ na moje zarobki. Dziś mam za sobą wiele transakcji, stałe dochody, każda nowa transakcja jest okazją by uczyć się czegoś nowego. Dużym plusem jest wsparcie firmy w rozwoju pośrednika od pierwszych dni pracy oraz wyjątkowo ścisła współpraca między pośrednikami, którzy chętnie dzielą się wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Biuro to stały i zgrany zespół a atmosfera ? Wyjątkowo miła. Trzeba pamiętać, że nie każdy odnajdzie się w pracy agenta, ale polecam związać się z biurem z rozpoznawalną na rynku marką, dającym agentom duże wsparcie marketingowe i prawne. Polecam Tyszkiewicz NIeruchomości.

12.05.2026 14:16

Dziękujemy za szczerą i szczegółową opinię oraz za zaufanie, którym obdarzasz nas już od 7 lat.  Bardzo cieszy nas, że praca w Tyszkiewicz Nieruchomości pozwoliła Ci osiągnąć zarówno rozwój zawodowy, jak i stabilność finansową. To właśnie połączenie elastyczności, możliwości ciągłego rozwoju oraz wsparcia zespołu tworzy środowisko, które chcemy budować każdego dnia. Szczególnie miło czytać, że doceniasz atmosferę współpracy między pośrednikami oraz wsparcie marketingowe i prawne, które pomaga agentom rozwijać swoją karierę od pierwszych dni pracy. Wierzymy, że sukces naszych agentów to efekt wspólnego działania całego zespołu. Dziękujemy za rekomendację i życzymy kolejnych sukcesów oraz satysfakcji z każdej następnej transakcji.
    Kamila O

04.05.2026 12:40

Praca w Tyszkiewicz Nieruchomości to bardzo pozytywne doświadczenie. Firma jest otwarta na ludzi, również tych bez wcześniejszego doświadczenia w branży – sama dostałam taką szansę, co było dla mnie dużą wartością. Na plus zdecydowanie wyróżnia się dobrze rozwinięta komunikacja wewnętrzna oraz wysoki poziom kultury organizacyjnej. Proces wdrożenia jest przemyślany i uporządkowany – szkolenie (Agata ogromne dzięki ☺️) wprowadzające jest na tyle dobrze przygotowane, że nawet taka osoba jak ja, bez wiedzy o nieruchomościach jest w stanie szybko się odnaleźć. Co ważne, wsparcie nie kończy się na starcie – można na nie liczyć również na późniejszych etapach pracy, w praktycznie każdej sytuacji. Zdecydowanie polecam to miejsce zarówno osobom początkującym, jak i tym, które mają już doświadczenie w branży nieruchomości.

04.05.2026 13:59

Bardzo dziękujemy za pozytywną opinię! Szczególnie cieszy nas fakt, że dobrze oceniasz zarówno proces wdrożenia, jak i codzienne wsparcie – dokładnie na tym nam zależy, żeby każda osoba, niezależnie od doświadczenia, mogła poczuć się pewnie i rozwijać w swoim tempie. Ogromnie nam miło czytać również słowa uznania dla komunikacji wewnętrznej i kultury organizacyjnej – to fundamenty, które świadomie budujemy każdego dnia. Przekażemy także Twoje podziękowania Agacie :). Trzymamy kciuki za Twój dalszy rozwój i dziękujemy, że jesteś częścią Tyszkiewicz Nieruchomości!
    Agnieszka Kozieł

30.04.2026 12:20

W Tyszkiewicz Nieruchomości pracuję od roku, konkretnie w oddziale w Gdyni. Uważam, że to była jedna z moich lepszych decyzji. Od samego początku mogłam liczyć na wsparcie (zarówno agentów jak i kierowników), szkolenie, podstawę na pół roku na start (co nie jest oczywiste, bo byłam w innych biurach na rozmowach kwalifikacyjnych i wiem, że nie wszędzie ta podstawa jest). Dość szybko zaaklimatyzowałam się w zespole, starając się czerpać jak najwięcej wiedzy od doświadczonych agentów ale tak, aby nie być też dla koleżanek ciężarem 😊 Zgadzam się ze stwierdzeniem, że nie jest to praca dla każdego i warto podejść do tego świadomie. Byłam typem etatowca a praca agenta opiera się na systemie prowizyjnym ((usunięte przez administratora) Praca ta daje duże możliwości zarobku, natomiast nie są to pieniądze ani "łatwe", ani "szybkie". Początkujący agent musi zbudować swoje portfolio, praca skupia się na zimnych telefonach, a czas sprzedaży nieruchomości i zarobienia realnych pieniędzy może potrwać kilka miesięcy. Ważne jest, aby posiadać poduszkę finansową, być zaangażowanym, wytrwałym i konsekwentnym w działaniu. Brak odpowiedniego przygotowania mentalnego i finansowego, rynek szybko weryfikuje i takie osoby odpadają z branży. Jako młody agent cieszę się, że mam za swoimi plecami wsparcie dużego biura, z wieloletnim doświadczeniem i rozpoznawalnością, bo to również pomaga w budowaniu zaufania wśród klientów.

30.04.2026 14:41

Dziękujemy! Cieszy nas, że Twój start w Tyszkiewicz Nieruchomości, w oddziale w Gdyni, oceniasz jako jedną z lepszych decyzji zawodowych. To dla nas bardzo ważne, że wsparcie zespołu, kierowników oraz proces wdrożenia – w tym szkolenia i podstawa na start – realnie pomagają w budowaniu pewności siebie na początku drogi. Doceniamy też, że zwracasz uwagę na realia tej pracy. Tak jak napisałaś – to zawód wymagający zaangażowania, konsekwencji i odpowiedniego przygotowania, zarówno mentalnego, jak i finansowego. Zależy nam na tym, aby każdy kandydat podejmował świadomą decyzję, wiedząc, że początki mogą być wymagające, ale jednocześnie dają ogromne możliwości rozwoju i ponadprzeciętnych zarobków w dłuższej perspektywie. Bardzo się cieszymy, że czujesz wsparcie zespołu i korzystasz z doświadczenia innych agentów – to jeden z fundamentów naszej kultury organizacyjnej. Trzymamy kciuki za Twoje dalsze sukcesy i rozwój – powodzenia!
    Ola.szek

29.04.2026 19:21

Miałam niedawno okazję uczestniczyć w rozmowie kwalifikacyjnej prowadzonej przez Panią Sandrę (usunięte przez administratora). Od samego początku byłam pod wrażeniem jej doskonałego przygotowania merytorycznego. Przed spotkaniem musiała dokładnie przeanalizować moją ścieżkę kariery, dzięki czemu miałam możliwość odpowiedzi na konkretnie zadane pytania, dotyczące moich doświadczeń zawodowych, kluczowych osiągnięć oraz motywacji do pracy w tej roli. Dzięki temu rozmowa była nie tylko efektywna, ale i ukierunkowana na realne dopasowanie na stanowisko, na jakie się zgłosiłam. Pani Sandra komunikowała się w sposób klarowny i strukturalny, szczegółowo wyjaśniając kolejne etapy procesu rekrutacyjnego, wymagania stanowiskowe oraz oczekiwania wobec przyszłego pracownika. Atmosfera spotkania była profesjonalna, ale jednocześnie empatyczna – czułam się komfortowo, co pozwoliło mi na formułowanie wypowiedzi bez niepotrzebnego napięcia! Szczególnie doceniam szybki feedback, który otrzymałam już po trzech dniach od rozmowy rekrutacyjnej, pomimo negatywnej odpowiedzi. Zdecydowanie polecam i zachęcam firmy, aby zatrudniały więcej osób na tak wysokim poziomie jak Pani Sandra (usunięte przez administratora), dzięki czemu rozmowy byłyby o wiele bardziej efektywne, niż jak to wygląda w większości miejsc.

30.04.2026 09:28

Bardzo dziękujemy za tak szczegółową i życzliwą opinię. Cieszymy się, że rozmowa z naszą rekruterką Sandrą została przez Panią odebrana jako merytoryczna, dobrze przygotowana i prowadzona w komfortowej atmosferze. Dokładnie taki standard chcemy utrzymywać w naszych procesach rekrutacyjnych. Doceniamy również, że zwróciła Pani uwagę na transparentność komunikacji oraz szybki feedback. Wiemy, jak jest to ważne z perspektywy kandydata, niezależnie od wyniku rekrutacji. Jeszcze raz dziękujemy za rekomendację i poświęcony czas na podzielenie się swoim doświadczeniem.
    Katarzyna z oddziału Gdynia

27.04.2026 15:13

Jako agentka z 18-letnim doświadczeniem w branży mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć, że moja współpraca z firmą to jeden z najlepszych wyborów zawodowych, jakich dokonałam. Przez te wszystkie lata miałam okazję osiągnąć wiele sukcesów – zarówno sprzedażowych, jak i rozwojowych – a środowisko, w którym pracuję, zdecydowanie temu sprzyja. Na co dzień pracuję w oddziale w Gdyni. To moje miejsce :)) Atmosfera współpracy, zadowoleni klienci czy brak korporacyjnego klimatu sprawiają, że codzienna praca daje mi satysfakcję. Ale wiadomo, że w pracy agenta sukces nie jest przypadkiem, tylko efektem własnych konsekwentnych działań. Dodam, że niezależnie od oddziału, w naszej firmie można liczyć na wsparcie, szkolenia i realny rozwój. Nie wygryzamy się nawzajem ;) Gramy do jednej bramki! Z perspektywy osoby, która jest w tej branży od niemal dwóch dekad... zdecydowanie polecam.

27.04.2026 15:40

Dziękujemy za szczerą opinię, Kasiu. Ogromnie cieszy nas, że po 18 latach doświadczenia w branży właśnie u nas znajdujesz przestrzeń do dalszego rozwoju i realizacji zawodowej. Twoja perspektywa jest dla nas szczególnie cenna, bo pokazuje, że konsekwencja, zaangażowanie i dobre środowisko pracy naprawdę idą w parze z sukcesem. Miło nam słyszeć, że oddział w Gdyni jest dla Ciebie „Twoim miejscem” – dokładnie taką atmosferę chcemy tworzyć w każdym z naszych biur. Współpraca, brak korporacyjnego klimatu i wspólna gra do jednej bramki to wartości, które są dla nas fundamentem. Dziękujemy również za podkreślenie znaczenia wsparcia i szkoleń – dokładamy wszelkich starań, aby każdy, niezależnie od etapu kariery, miał realne możliwości rozwoju. Trzymamy kciuki za kolejne sukcesy i dziękujemy, że jesteś częścią naszego zespołu (prawie od początku istnienia oddziału w Gdyni)!
    Anna Banaszak

15.04.2026 19:27

Swoją karierę zawodową jako agent nieruchomości rozpoczęłam w firmie Tyszkiewicz Nieruchomości 10 lat temu i była to jedna z najlepszych decyzji zawodowych. Już od pierwszych dni otrzymałam pełne wsparcie jako osoba nowa w branży – przeszłam szczegółowe i kompleksowe szkolenie, które pozwoliło mi pewnie wejść w ten zawód. Ogromnym atutem jest tutaj zespół oraz podejście kierownictwa i zarządu. Zostałam przyjęta bardzo życzliwie, a atmosfera pracy do dziś pozostaje jednym z największych plusów. Współpraca opiera się na wzajemnym szacunku i realnym wsparciu – każdą trudniejszą sprawę możemy omówić razem i znaleźć najlepsze rozwiązanie. Z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że to miejsce, w którym można się rozwijać i czuć częścią zespołu. Z całego serca polecam pracę wszystkim osobom, które chcą spróbować swoich sił w branży nieruchomości – u nas każdy może liczyć na wsparcie i dobrą atmosferę.
    MM06

24.04.2026 13:30

dzisiaj zobaczyłam że rekrutują do gdańska. obecnie pracuje w odziezówce, jest ciezko wiec w sumie fajnie byloby się przebranzowić na agenta. no i obejrzałam filmiki na insta fajna atmosfera faktycznie. jak to mowią, jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz ;D

24.04.2026 15:23

Dokładnie tak! Bez spróbowania trudno się przekonać, czy to praca dla nas. Jeśli myślisz o zmianie branży, to nieruchomości są świetnym kierunkiem, zwłaszcza dla osób, które lubią kontakt z ludźmi i chcą mieć realny wpływ na swoje zarobki. Wielu naszych Agentów zaczynało dokładnie w takim momencie jak Ty, szukając czegoś nowego i bardziej rozwojowego. Cieszymy się też, że zajrzałaś na nasz profil na Instagramie. :) Jeśli czujesz, że praca jako Agent Nieruchomości może być dla Ciebie, to zdecydowanie mówimy - próbuj! Rekrutacja w Gdańsku i w Gdyni trwa, więc śmiało aplikuj!
    Marianna Boczko

07.04.2026 13:02

W odpowiedzi na pytania odnośnie pracy w Tyszkiewicz Nieruchomości. Praca w firmie Nieruchomości Tyszkiewicz to bardzo wartościowe doświadczenie, które mogę ocenić niezwykle pozytywnie. Firma wyróżnia się profesjonalnym podejściem do pracowników oraz wysokimi standardami obsługi klientów, co przekłada się na satysfakcję z wykonywanej pracy. Na szczególne uznanie zasługuje przyjazna atmosfera w zespołach – współpracownicy są pomocni, otwarci i chętni do dzielenia się wiedzą. Dzięki temu nawet nowe osoby szybko odnajdują się w środowisku pracy. Pracuję tu od 6 lat i większość moich koleżanek i kolegów z Zespołu to stały skład. Warto podkreślić też dla tych, którzy pytają o zarobki - wynagrodzenie jest prowizyjne i zarabiają Ci, którzy nie boją się pracy i lubią dobrze zarabiać. Nieruchomości Tyszkiewicz to miejsce, które mogę polecić każdemu, kto szuka pracy w dynamicznym, przyjaznym środowisku i w zgranym zespole.

24.04.2026 12:59

Dziękujemy za tę opinię i 6 lat wspólnej pracy. Cieszy nas, że tak wysoko oceniasz zarówno standardy naszej pracy, jak i atmosferę w zespole. To dla nas ogromna wartość, że współpraca opiera się na wsparciu i dzieleniu się wiedzą. Dzięki temu nowe osoby mogą szybciej odnaleźć się w branży. Dziękujemy również za trafne podkreślenie specyfiki wynagrodzenia - to model, który rzeczywiście premiuje zaangażowanie i daje realne możliwości rozwoju finansowego. Doceniamy Twoją rekomendację i cieszymy się, że jesteś częścią naszego zespołu!
    Andrzej Leonowicz

21.04.2026 07:19

Pracuję w firmie od wielu lat i jestem bardzo zadowolony. To praca specyficzna i wymagająca, ale daje dużą satysfakcję. Przy zaangażowaniu potrafi też przynieść naprawdę dobre przychody.
    #AgentNieruchomosci

24.04.2026 12:14

Dziękujemy za opinię i wieloletnie zaangażowanie, Andrzeju. To prawda - ta praca potrafi być wymagająca, ale właśnie dzięki temu daje tak dużą satysfakcję. Cieszy nas, że dostrzegasz zarówno jej specyfikę, jak i możliwości, jakie daje przy odpowiednim podejściu. Trzymamy kciuki za kolejne sukcesy!
    Piter

15.04.2026 16:27

Jestem agentem pracującym w firmie Tyszkiewicz Nieruchomości od ponad 6 lat. Pracuje mi się bardzo dobrze i zamierzam jeszcze trochę lat popracować. Najbardziej podoba mi się w tej firmie ludzie tutaj pracujący i wsparcie wszystkich osób. Zdajemy sobie sprawę że za Nasz wspólny sukces i zadowolenie naszych klientów zależy od wzajemnego wspierania i pomagania Sobie nawzajem.
    Piter

17.04.2026 14:58

Odział w Gdańsku.

22.04.2026 14:24

Bardzo dziękujemy za opinię i za tyle lat wspólnej pracy. To właśnie takie podejście - współpraca, wzajemne wsparcie i granie do jednej bramki - buduje kulturę, na której nam najbardziej zależy. Cieszy nas, że jest to odczuwalne w praktyce i że przekłada się zarówno na komfort pracy, jak i na zadowolenie klientów. Trzymamy kciuki za kolejne lata i dalsze wspólne sukcesy!
    Wika

03.03.2026 13:42

Elastyczny czas pracy był oferowany specjaliście ds. obrotu nieruchomościami. Czyli zaczynacie przykładowo o 10 i pracujecie 8h, czy w innym wymiarze układa się ten czas? ;)

22.04.2026 14:17

Elastyczny czas pracy w tym przypadku oznacza raczej swobodę w układaniu dnia pod Klientów i swoje działania niż sztywne godziny w stylu „od–do”. Nie funkcjonuje to na zasadzie, że każdy zaczyna o konkretnej godzinie i pracuje równo 8h. Zawód Agenta Nieruchomości jest mocno zadaniowy i oparty o kontakt z klientami, więc dni potrafią wyglądać różnie. Czasem więcej dzieje się rano, czasem popołudniami czy wieczorami, w zależności od dostępności klientów i etapu transakcji. Z jednej strony daje to dużą elastyczność, z drugiej wymaga dobrej organizacji i samodzielności.

26.03.2026 19:51

Pracowałam tu kilka lat temu i nie rozumiem hejtu - atmosfera w zespole gdansk jest jak najbardziej okey było wsparcie i pomoc od bardziej doświadczonych . Natomiast nie jest to praca dla wszystkich bo jest poprostu wymagająca no i wiadomo praca tylko na prowizji ( raz zarobi się świetnie raz gorzej )
    Norbert

27.03.2026 11:30

A można to w jakichś orientacyjnych widełkach zająć? W sensie plus minus ile to grosze i plus minus ile to świetnie.

22.04.2026 14:05

Rozumiemy, że chcesz złapać jakiś punkt odniesienia - to naturalne. Natomiast w tej branży naprawdę trudno podać uczciwe widełki, które będą miały przełożenie na każdą osobę. Na początku zdarzają się miesiące bardziej „rozbiegowe”, gdzie fokus jest na wdrożeniu i pierwszych działaniach, ale są też osoby, które relatywnie szybko dochodzą do bardzo satysfakcjonujących wyników. To wszystko zależy od tempa wejścia w pracę, zaangażowania i wcześniejszych doświadczeń. Dlatego zamiast rzucać orientacyjnymi kwotami, które mogą być albo zaniżone, albo nierealnie zawyżone w konkretnym przypadku, wolimy pokazać realne przykłady i ścieżki kariery w rozmowie 1:1. Jeśli zatem temat jest dla Ciebie naprawdę interesujący, zapraszamy do kontaktu.

27.03.2026 15:51

Czytając negatywne komentarze, nie sposób nie odnieść wrażenia, że sporo osób które je napisały miały po po prostu nieprawdziwe wyobrażenie o tej pracy. Jest to praca wymagająca. Nie dla każdego. System prowizyjny to szczególna forma zarobków. Nie dla każdego. Pracując w tej branży należy zrozumieć że samemu odpowiada się za wyniki. Biuro jest wsparciem technicznym i merytorycznym - i tak też jest w Tyszkiewicz Nieruchomości. Jeżeli komuś się nie spodobało/ nie udało, to nie oznacza że wina leży po stronie biura. Dowodem na to jest bardzo duża liczba agentów pracująca kilka lub kilkanaście lat. Sprawdźcie sami.
    #AgentNieruchomosci
    Damian

31.03.2026 20:16

Jak konkretnie wyglądają te pierwsze miesiące pod kątem kasy, zanim agent zamknie pierwszą większą transakcję?

22.04.2026 13:59

Pierwsze miesiące w branży nieruchomości to przede wszystkim czas intensywnego wdrożenia, nauki i budowania własnej bazy klientów. Każdy wchodzi w ten etap z nieco inną dynamiką i doświadczeniem, dlatego trudno to zamknąć w jednym, uniwersalnym scenariuszu. Dużo zależy od zaangażowania, podejścia do pracy i tego, jak szybko ktoś zaczyna działać w praktyce. Ten początkowy okres to bardziej inwestycja w rozwój i przyszłe wyniki niż coś, co da się jednoznacznie opisać jedną liczbą czy schematem. Jeśli rozważasz pracę w branży nieruchomości, zdecydowanie najlepiej porozmawiać o tym na żywo. Możemy wtedy pokazać, jak wygląda to u nas od środka i odpowiedzieć na wszystkie pytania już konkretnie pod Twoją sytuację. Właśnie ruszyły rekrutacje do naszych oddziałów (w Trójmieście, na Kociewiu i na Kaszubach), więc to dobry moment, żeby się odezwać i sprawdzić, czy to kierunek dla Ciebie. Zapraszamy!
    BOA

16.11.2025 16:15

Z perspektywy czasu odczuwam wyraźną ulgę, że nie muszę już pojawiać się w tej organizacji. Obecne środowisko pracy, w którym funkcjonuję, zapewnia mi wyższy standard wynagrodzenia, bardziej przejrzyste procesy oraz realne możliwości rozwojowe, których wcześniej zdecydowanie brakowało. Tamtejsza kultura operacyjna była obciążona nadmierną biurokracją i ograniczającą elastycznością, co znacząco wpływało na efektywność oraz satysfakcję zawodową. Teraz mogę skupić się na zadaniach o większej wartości dodanej, nie tracąc energii na zbędne procedury. Zdecydowanie lepiej wykorzystuję swój potencjał i – co istotne – śpię spokojniej, wiedząc, że nie muszę wracać do poprzedniego środowiska.

#Wynagrodzenie

#Rozwój

#KulturaOrganizacyjna

Kaja

06.06.2025 03:19

Dobrze rozumiem te wpisy, że poza prowizją na nic tam nie można liczyć, nawet na minimalną podstawę? Chyba nikt tam za długo nie zostaje bo jaka to stabilnosc, co z ubezpieczeniem chorobą , w ogłoszeniu faktycznie prowizja a żadnych wyjaśnień 🤯
    Joanna

20.08.2025 20:08

Jak długo potrzeba się wdrażać żeby faktycznie zacząć coś zarabiać? No bo widziałam takie komentarze że jak się nie sprzedaje to sie nie zarabia.

03.09.2025 17:07

Joanna, z takim podejściem lepiej omijaj pośrednictwo, bo już go na wstępie nie rozumiesz. Nikt Ci nie da żadnej gwarancji zarobków w tym zawodzie. Jeden będzie potrzebował kilku tygodni i będzie wymiatał, a drugi po 2 latach może nic nie zaroabiać bo się nie będzie do tego nadawał. Serio, to nie jest praca dla każdego. Wszystko zależy od Ciebie.
    Łukasz Stepnowski

27.08.2025 15:19

Jako były pracownik tej agencji nieruchomości chciałbym podzielić się swoim doświadczeniem. Pracowałem w tej firmie od lutego do lipca 2025 roku. Przed przyjęciem się do pracy, przejrzałem opinie na gowork, tak więc teraz mogę je skonfrontować ze swoim doświadczeniem i obserwacjami (niektóre są ewidentnie pisane przez konkurencję, niektóre niestety prawdziwe co wyszło z czasem) Plusy - Szkolenie na dobrym poziomie(usunięte przez administratora) zawsze mieli czas i widać że znają się na swojej pracy. - Wypłaty na czas - Większość ludzi miła, niektórzy tylko na pokaz co wyszło z czasem np przy wyśmiewaniu się za plecami między sobą z mojej niepełnosprawności, niestety nie każdy zasługuje na miano człowieka :) - Sam ustalasz grafik, jak jest dobry rynek i masz dobry "bajer" to możesz w mniej niz 40h tygodniowo zrobić dobry wynik miesięczny, dopasować do innej pracy czy zajęć. Minusy: - Musisz być na własnej działalności żeby opłacać sobie ZUS albo startup za 500 zł miesięcznie który pokrywa tylko zdrowotne bez emerytury/renty/chorobowego. - Zarobki w dużej mierze zależą od koniuktury i szczęścia, mogą być miesiące gdzie ktoś zarobi dużo, mogą być miesiące gdzie ktoś zarobi nic - Po pół roku brak jakiejkolwiek podstawy. - Brak zwrotów za paliwo - Z tego co się dowiedziałem nieoficjalnie, osoba TOP10 to zarobki w okolicach 8-10k netto na rękę, bez zusu oczywiście, czyli na etacie jakieś 8-10k brutto by wyszło. nie najgorzej, ale też bez szaleństw. oczywiście im wyżej tym lepiej. - Mimo świetnych wyników finansowych spółki/spółek, coraz większe zaciskanie pasa, np każą płacić 15% za mecenasa przy sprawie albo temat z otodom.pl na otwartych - wstyd - Kolesiorstwo, ja go osobiście nie doświadczyłem negatywnie co do mnie, albo o tym nie wiem, jednak wiem że dostałem na dyżurze działkę którą powinnien dostać ktoś inny bo "on nie ogarnia działek" ? serio ?:) albo jesteśmy fair albo nie. na dyżury nikt nie przychodzi na darmo. Powód mojego odejścia? Brak wsparcia Pani (usunięte przez administratora)w związku z (usunięte przez administratora)wobec mnie słownymi i sprzętem od pseudoklienta który okazał się właścicielem innego biura nieruchomości - nie było zielonego światła żeby jako firma to nagłośnić, mimo ze posiadam nagranie audio z całego zajścia oraz wsparcia mecenasa żeby to zgłosić na Policję. Po nagłosnieniu tematu na FB, zgłosiło się do mnie wiele osób które miały do czynienia z tym Panem i też miały z nim dziwne sytuacje patologiczne, więc nie jestem jedyny. ale to już temat dla organów ściagania w tej chwili. Mimo tego że praca sama w sobie mi odpowiadała, to nie mogę pozwolić sobie na brak pomocy w takiej sytuacji, tym bardziej jak mam dowody. Duży duży minus. PS. kawy już nie trzeba kupować samemu, jest ogólnodostępna, jeżeli ktoś czyta wcześniejsze opinie :D Pozdrawiam tych normalnych z Tyszkiewicz, miło było, ale trzeba iść dalej :) a życie samo zweryfikuje podejście firmy do pracowników, konkurencji nie brakuje :) Łukasz Stepnowski

#Wynagrodzenie

#WarunkiPracy

#KulturaOrganizacyjna

Alicja

28.08.2025 01:24

Jest ogólnie jakaś szansa na negocjację z tym dodatkiem do paliwa jak już autem własnym się jeździ? Bo z tego co piszesz zarobki średnie jeszcze paliwo pokryc to nie wiele zostaje.
    Łukasz Stepnowski

02.09.2025 09:07

Nikt nie ma zwrotów za paliwa z tego co mi wiadomo przez te parę miesięcy jak rozmawiałem z innymi, więc na początek raczej auto ekonomiczne w gazie, bo jezdzi sie duzo 😊 a nikogo to nie obchodzi.
    Kaja

29.07.2025 16:20

Są tu tacy z tego co piszecie co i 10 lat robią, taka osoba jak dłużej popracuje to ma jakąś lepszą umowę na czas nieokreślony albo coś czy wszyscy robią na tych samych warunkach nieważne czy pracują rok czy 10
    Łukasz Stepnowski - były prac

01.08.2025 10:32

Nie mają. Ewentualnie lepsza prowizja, umowy o pracę żaden z agentów nie ma.

11.08.2025 09:37

Dziękuję, że zapytałaś /Kaja/. Praca w charakterze Agenta Nieruchomości opiera się na rozliczeniu za skuteczność w działaniu. Nie jest to praca dla osób skoncentrowanych na pracy etatowej. Można uzyskiwać wysoki poziom wynagrodzeń (niewspółmierny do etatowego), a współpraca bazuje częściej na modelu B2B lub innym.
    Maciej

17.07.2025 15:20

Jestem pracownikiem biura Tyszkiewicz od ponad 10 lat. W tym czasie zdążyłem poznać wady i zalety tej branży. Nie polecę jej każdemu. Ale Ci którzy zdecydują się spróbować i zaangażują się i wytrwają, będą usatysfakcjonowani. W biurze Tyszkiewicz Nieruchomości otrzymałem wsparcie techniczne i merytoryczne, zawsze był ktoś gotowy pomocy. Nie oznacza to, że zrobią wszystko za Ciebie, ale na pewno pokierują w właściwym kierunku. Polecam też samemu sprawdzić jak funkcjonuje biuro i nie kierować się negatywnymi opiniami spisanymi poniżej. Trudno znaleźć uzasadnienie dla tych głosów.
    marcin

03.06.2025 17:56

Cześć, Też dorzucę swoje 2 grosze, pracowałem dawno i ciężki zawód. Mieliśmy fajny zespół i to jedyny był benefit, dla kogoś kto ma rodzinę, kredyt itp. ciężko-życie na prowizji. Jeżeli chodzi o atmosferę w Gdańsku-tak jest słaba, tak-jest kolesiostwo, tak-jest podlizywanie. Nowej osobie ciężko się odnaleźć-jest duża rotacja.

06.06.2025 10:42

Witaj /marcin/. Fajnie, że byłeś częścią naszego team'u. Twoja perspektywa, którą się dzielisz, jest dla nas cenna. Wspomniałeś, że pracowałeś dawno, co tłumaczy Twoją obserwację rotacji pracowników. Od kilku lat to zjawisko praktycznie nie występuje. Zdajemy sobie oczywiście sprawę, że to nie zawód dla każdego, stąd jednym jest ciężej, inni zostają na długie lata. Mimo wszystko, przybijamy piątkę!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Tyszkiewicz Nieruchomości?

Marcin Malottki

05.06.2025 14:08

Praca w Tyszkiewicz Nieruchomości to prawdziwa przyjemność i doskonałe doświadczenie zawodowe. W zespole panuje zdrowa i wspierająca atmosfera, co czyni codzienną pracę jeszcze bardziej satysfakcjonującą. Współpracownicy są otwarci, pomocni i zawsze gotowi do wymiany doświadczeń, co sprzyja rozwojowi i wzajemnemu zrozumieniu. Kierownictwo firmy aktywnie wspiera działania zespołu, oferując profesjonalne wsparcie oraz klarowne wskazówki, co przekłada się na efektywność i poczucie bezpieczeństwa w codziennych obowiązkach. To miejsce, w którym można rozwijać swoje kompetencje, czuć się docenionym i mieć realny wpływ na sukces firmy. Polecam pracę w Tyszkiewicz Nieruchomości dla osób ceniących sobie stabilność, dobrą atmosferę i wsparcie na każdym etapie kariery.
    Sandra

03.06.2025 15:49

Hej, tu Sandra z oddziału w Gdyni. Pracuję w Tyszkiewicz Nieruchomości już od 13 lat (z roczną przerwą na urlop macierzyński).  Z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że to miejsce, w którym naprawdę warto pracować i się rozwijać. Można zarobić fajne pieniądze, jednocześnie zachowując balans między pracą zawodową, a życiem prywatnym - bardzo elastyczny system pracy, sama decyduję jak ma wyglądać mój dzień.  Ktoś napisał o atmosferze pracy, że w Gdyni lepsza niż w Gdańsku. Mogę wypowiedzieć się na temat oddziału w którym pracuję czyli oddziału gdyńskiego. Atmosfera jest jedną z najważniejszych rzeczy, która powoduje, że pracuje mi się tutaj tak dobrze. Cenię sobie partnerskie relacje w zespole, który jest bardzo zgrany (większość agentów pracuje tu ze mną od ponad 10 lat). Mamy super kierownika, który słucha naszych pomysłów i jest zawsze do naszej dyspozycji. Co do Gdańska też mogę wyrazić pozytywną opinię, często tam bywam umawiając się z klientami na spotkania, korzystam z pomocy działu administracji i kadry kierowniczej.  Zastanawiam się skąd te negatywne opinie... Myślę, że ktoś po prostu nie odnalazł się w tym zawodzie. Ja nie wyobrażam sobie pracy w innym miejscu i z innymi ludźmi.

26.04.2025 14:01

Cześć wszystkim, Zajrzałam tutaj z czystej ciekawości i jestem w ogromnym szoku odnośnie komentarzy. Jestem wieloletnim pracownikiem biura Tyszkiewicz i dalej wiąże z tym miejscem swoją przyszłość. Praca jest stabilna, zarobki są na wysokim poziomie. Nigdy nie mogłam narzekać na brak pomocy ze strony kierownictwa i dyrekcji. Jako osoba z długim stażem miewałam różne kryzysy związane z życiem prywatnym, ale także i problem zdrowotny. Nie oczekując żadnej pomocy od firmy - dostałam jej bardzo dużo. Tę firmę tworzą ludzie i wielokrotnie się przekonałam, że można na nich polegać. Przyjdźcie, sprawdźcie a następnie oceniajcie, bo ja zyskałam na pracy w tej firmie bardzo dużo perspektyw ????
    Nikodem

26.04.2025 22:58

Pracowniku;) czemu nie podajesz swojego imienia tylko ukrywasz się. Czyżby znów dział marketingu/ Daniel pisał posty;)? Jeden słaby post i firmie można by było zrozumieć ale tych postów na przestrzeni lat jest kilkanaście-czyli coś w tych negsywch musi być;)
    Pracownik (agata)

06.05.2025 13:10

Nie mam problemu ze wskazaniem imienia, jestem Agata, od ponad 7 lat można mnie znaleźć w Gdańskim oddziale :) nie przewiduje żadnych zmian zatem na pewno w przyszłości również mnie tam znajdziesz/odszukasz :) Jak chcesz pogadać to zapraszam :D
    Emilka

21.02.2025 08:51

Byłam na rozmowie, obiecują złote góry a tak naprawdę żyjesz z prowizji, nie ma bezpieczeństwa-bo nie ma podstawy a jesteś na działalności (a traktują cię jakbyś był na etacie-dyżury, jakieś limity). Popytałam się osób z "branży" i niestety początki są słabe a tym bardziej teraz gdy mieszkania się nie sprzedają. Nie warto.
    Amelia

09.11.2024 10:36

Pracowałem kilkanaście miesięcy w centrali w Gdańsku. Nie polecam tego miejsca-żyjesz tylko na prowizji, za paliwo płacisz ze swoich, ZUSy ze swojej kieszeni. (usunięte przez administratora) Pomoc-nauka? żadna - od razu jesteś wrzucana na głęboką wodę, przyjmuj nieruchomości-jak ktoś odchodzi to kolesie dostają klientów po ex agentach (starzy się śmieją, że przyjdą młodzi-nowi i będą mieli ich nieruchomości). (usunięte przez administratora)
    Wacek

28.06.2024 07:26

Już widzę po komentarzach ze socjal tu leży. Płacą aktualnie na tyle dobrze ze nie ma nawet co na to narzekać i w stawce sie wszystko odbije?
    Emilia

28.06.2024 10:18

Jaka płaca? płacą klienci-prowizja.
    Ewelina

18.08.2024 08:15

Jaki obecnie jest procent dla pracowników ??
    Jerzy

13.07.2024 09:04

Pisano o samej tylko prowizji po okresie próbnym że trzeba mieć własny laptop i telefon. Jeśli to prawda to czy są chętni na takie warunki?

15.07.2024 11:08

@Jerzy niestety krąży tutaj wiele nieaktualnych, niepełnych informacji. Otrzymasz zarówno laptop jak i telefon, a także inne narzędzia pracy, do tego pełne wsparcie od pierwszego dnia. My będziemy od Ciebie oczekiwać zaangażowania w proces szkolenia wstępnego, którego efekty ocenimy podczas testu sprawdzającego. O wszystkich szczegółach jednak długo by pisać. Poznasz je w toku procesu rekrutacji.
    Jerzy

15.07.2024 17:00

Ok to jak już piszesz to napisz więcej? Jest umowa o pracę? bo wątpię Podstawa jaka? przez jaki okres (pamiętaj, że podstawa jest należna a nie za pozyskane nieruchomości)
    Łucja

16.02.2023 15:17

Pracuje ktoś z was aktualnie w firmie? Szukają konsultanta :) iestety nie ma widełek, w ogłoszeniu jest napisane o realnym wpływie na wynagrodzenie i premii :P Ktoś mógłby przybliżyć kwoty? Pisza też o okresie próbnym(miesiąc), dużo pracowników nie dostaje propozycji dalszej wspłpracy? Albo rezygnuje po tym okresie sam?

05.01.2024 08:39

Dzień dobry Gregor. Twój wpis szerzy nieprawdziwe informacje i wprowadza w błąd. Warunki pracy Agenta Nieruchomości są w Tyszkiewicz Nieruchomości jasno określone i obejmują kilka modeli współpracy. Otrzymasz zarówno telefon, komputer jak i podstawę i inne korzyści, w tym pyszną kawę. Z poważaniem, TyszkiewiczTeam
    Stachu

28.06.2024 15:19

To chyba,coś inne było mówione na rozmowie rekrutacyjnej. Pseudo podstawa na okresie próbnym, potem prowizja. Laptop swój, telefon też. Kawa? na nawet nie macie porządnego ekspresu do kawy.

01.02.2022 11:39

Czy w Tyszkiewicz Nieruchomości jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
    Cuma

21.10.2021 12:13

A ja nie polecam-obiecali wiele, dali mało-zero wsparcia, pomocy, dobrych szkoleń. Tylko nakaz przyjmować nieruchomości/ile telefonów wykonałeś/ile nieruchomości przyjmiesz.

Kontakt - Tyszkiewicz Nieruchomości

Grunwaldzka 469 80-309 Gdańsk

Branża główna: Agencje i pośrednictwo nieruchomości

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Sandra K.

11.06.2021 10:03

W każdej pracy znajdzie się ktoś niezadowolony, a przyczyn może być cała masa. Od lat miałam okazję obserwować różne branże, atmosferę, zachowania pomiędzy pracownikami i Tyszkiewicz Nieruchomości oceniam na 5! Nie zauważyłam NIC z obiekcji, które pojawiły się poniżej. Mało tego wprawiły mnie w wątpliwości, które rozwiała KOMPETENTNA, rekrutująca Marta. Osobom, które wylały swoje żale na portalu, zamiast wziąć się za uczciwą pracę i normalne rozwiązanie sprawy z tego miejsca serdecznie pozdrawiam! A osoby kandydujące zapraszam, mamy super atmosferę i pyszną kawę :)
    Sandra K.

14.06.2021 14:39

Pracuję w oddziale w Gdańsku :)
    Iwona :)))

24.03.2021 20:27

Bardzo mnie martwią niesprawiedliwe opinię mojej firmy. Jesteśmy bardzo zgranym i fajnym zespołem , pomocnym , empatycznym i życzliwym. Pomagamy sobie na wzajem. Nigdy nikt z dyrekcji nie odmówił mi pomocy - NIGDY. Gdy mam doła , gdy przestaje wierzyć we własne możliwości i siły, gdy mam ciężką transakcję to zawsze z pomocą spieszą Pani Dyrektor i moja Kochana Monika - kierownik zespołu i super przyjaciółka. Koleżanki i koledzy z zespołu zawsze pomocni i życzliwi - jesteśmy jedną wielką rodziną. Jestem szczęśliwa, że mogę być częścią naszej rodziny , jest mi z Wami super - niech trwa ten stan. NI mogę doczekać się jutra gdy znowu będziemy razem :))) Praca to przyjemność z naszą firmą . Piszę to w pełni władz umysłowych :))))
    Za Iwonke

29.04.2021 12:56

Podstawą jest przez pierwsze trzy miesiące - co prawda marna, bo (usunięte przez administratora)zł, ale na paliwo może starczy. Po trzech miesiącach z podstawy dostajesz całe ZERO złotych i utrzymujesz się z prowizji
    Janek

09.06.2021 16:02

Jako były posrednik z tego biura powiem Tobie-bardzo często, jeżeli masz fuksa i przyjęłaś dobrą nieruchomość 2-3mce masz sprzedaż, po 3mce-nie licz na kokosy, mogą być wypłaty 1000 i niżej (np wynajem-chodź wrzesien i październik to dobry czas wynajmów o ile Covid nie przeszkodzi), większa kasa pojawia się tak po 9mce-chyba,że co miesiąc przyjmujesz z 15-20nieruchomości w tym kilka na wyłączność, ale pamiętaj-pracujesz na samej prowizji. Może być tak,że klienci się wycofają, ze spr bankowe się przedłużają itp-jak ktoś pisał wyżej, jak masz zaplecze finansowe to ok, że ktoś przynosi do domu stałą dobrą wypłatę. Opinie o osobach zarządzającyh-jest to prawda.
    Anon

19.03.2021 10:34

Sama firma ma długą historię w Trójmieście, więc jest to dużym plusem podczas pracy Agenta. Odstrasza natomiast bardzo wysoka prowizja, przez co możliwości złapania klienta są pomniejszane. Atmosfera między pracownikami bardzo na plus, ludzie sobie pomagają, szanują się nawzajem. Na plus również możliwość pełnienia dyżurów w firmie, dzięki czemu możemy łatwo pozyskać Klientów. (usunięte przez administratora) Zadanie (usunięte przez administratora)sprowadza się do nieudolnego "motywowania" pracownika, przez wywoływanie presji (podobno agent nieruchomości to wolny zawód), jej pomoc jest znikoma. Oprócz tego obgadywanie za plecami pracownika również dobrze nie świadczy o tej osobie. (usunięte przez administratora) Jeśli potrzebujesz pomocy w kontakcie z klientem - nie oczekuj jej ani od jednej, ani od drugiej osoby. Dla nich liczy się ich zysk, a nie rozwiązywanie Twoich problemów. Co do problemów - z finansami jest różnie. Na start trzeba mieć przy sobie pieniędzy na 3 miesiące, ponieważ dopiero po tym czasie można coś zacząć zarabiać.(usunięte przez administratora) chwalą się zarobkami agentów, ale niech Cię to nie zmyli - dolicz koszty paliwa, amortyzacji, prowadzenia działalności (w przypadku ostatniego możliwość pracy na umowie zlecenie, co wcale nie jest korzystną opcją). Chcesz otrzymać podstawę? Ok, max 3 miesiące,(usunięte przez administratora) Po 3 tym okresie masz gorszy miesiąc? Wydajesz kasę na utrzymanie, a nie zarabiasz kompletnie nic
    Agentka

04.09.2020 10:48

Zacznę od plusów. Jest to największe biuro Nieruchomości i na rynku od 1999r. co się przekłada na to że klienci chętniej z nim współpracują. Ludzie, którzy tam pracują są życzliwi, uśmiechnięci i zawsze jeśli o coś zapytasz to udzielą Ci porady. Praca stricte na prowizji ale w pierwszych miesiącach możesz wypracować dodatkowo podstawę (usunięte przez administratora) bardzo charyzmatyczny co powoduje że na RQ jest w stanie Cię przekonać(usunięte przez administratora) do pracy jako agent mimo że aplikowałaś do biura obsługi klienta(sic!). Duży przemiał ludzi. Właściwie po 2 tygodniach szkoleń jesteś wypuszczana w teren, co świadczy o tym że w tej firmie agentem może być każdy kto ma wyczuwalne tętno, co z kolei prowadzi do tego że coraz więcej osób sprzedających swoje nieruchomości dochodzi do wniosku "ale po co mi taki agent?". Właściwie praca agenta i jego wkład w sprzedaż polega tylko i wyłącznie na tym że przyprowadzi klientów kupujących którzy zadzwonili do biura. Oczywiście nieruchomość musisz sama pozyskać. (usunięte przez administratora) Na większość pytań odpowiada "nie wiem", "sprawdzę", "muszę zapytać". Jedyne co potrafi zrobić to zapisać w grafiku co umówiłaś i powiedzieć "DZWOŃ!". Każda rozmowa tygodniowa zaczyna się od "Jak oceniasz swoją pracę?". Nie polecam nikomu pracy z kierownikiem który ma zero kompetencji i sugerowałbym firmie zatrudnienie kogoś kompetentnego ponieważ robi sobie bardzo zły pijar na rynku pracy. Podsumowując: Jeśli masz zapas finansowy (niekiedy pierwsza sprzedaż w 2-3 miesiącu), jesteś gotowy pracować od 9 do 20 (NIE ZAWSZE OCZYWIŚCIE), i nie przeszkadza Ci fakt że tak naprawdę firma Ci nic nie płaci. Płacą klienci którzy sprzedają i kupują za pośrednictwem firmy nieruchomości (od 20 do 50% wartości prowizji), oraz jesteś gotowa mieć niekompetentną (usunięte przez administratora)to polecam :)

20.01.2020 17:53

Jak wygląda podstawa w Tyszkiewicz Nieruchomości?
    Iwona

14.11.2019 10:33

Z ogromnym smutkiem czytam niektóre wpisy o Tyszkiewicz Nieruchomości. Pracuje w tej firmie od ponad roku . Muszę przyznać , że tak wspaniałej atmosfery wśród współpracowników jak i szefostwa nie zaznałam w żadnej pracy. Przyjaźnimy się, wspieramy i zarażamy pozytywną energią. Możemy na siebie liczyć w najróżniejszych sytuacjach osobistych i zawodowych. Firma świetnie prosperuje i zatrudnia świetnych specjalistów. Firma daje możliwości rozwoju i zarobku na poziomie europejskim.Dyrekcja dba o swoich pracowników i zawsze gotowa jest pomóc nawet gdy wykracza to poza jej obowiązki. Wyraziłam tu swoje zdanie bez przymusu , świadoma i w pełni władz umysłowych. Jeśli chcesz pracować i jesteś pozytywny, otwarty to zapraszamy do naszej rodzinnej firmy. Pozdrawiam Serdecznie.
    Istne Eldorado

29.10.2019 11:02

Pracowałem i nie polecam. Atmosfera jest fajna - do czasu (mydlenie oczu na szkoleniach, rozmowach i sztywne uśmiechy - rekrutacja sama w sobie to też porażka, czuć że nie ma tam porządnego hr-owca, a wiedza Pani, która próbuje znaleźć pracowników kończy się na umiejętności dodania ogłoszenia) , potem zaczyna się donoszenie na siebie do (usunięte przez administratora), bo być może , trzeba uważać na każde słowo, bo coś może się komuś nie spodobać, a Ty za "donos" załapiesz kilka punktów. Nastrój w firmie zależy od tego, którą nogą wstanie Pani (usunięte przez administratora) można dostać tam dosłownie za wszystko, więc słowo szacunek do pracownika jest czymś nieznanym tej firmie. "Kary dla pracowników" to hit tej firmy, przypominam, że agent nieruchomości to zawód wolny, bez umowy o pracę - a więc jak to możliwe, że ktoś zmusza innych do siedzenia w biurze w wyznaczonych godzinach?! W końcu sami pracujemy na swoją stawkę i to nasz zaangażowanie przelewa się na kwotę , którą otrzymamy, ale cóż.. zdarzało się również i tak, że za brak śmiesznych limitów pobrań pensja była obcinana, śmieszne kontrole systemów - niczym szkoła podstawowa. Byłem, pracowałem, odszedłem (usunięte przez administratora)

07.10.2019 13:19

Jaka umowa obowiązuje w Tyszkiewicz Nieruchomości podczas okresu próbnego?
    BK

26.09.2019 10:51

Dość dziwna firma. Bardzo duża rotacja pracowników, przez co większość osób pracuje tam po pół roku, a są to w większości osoby bez wcześniejszego doświadczenia w branży. Brak wynagrodzenia podstawowego nie jest w tej branży niczym nadzwyczajnym, ale firma nie oferuje nawet służbowego telefonu czy laptopa, o aucie juz nie wspominajac. Jedyne co dostajesz, to karta sim. Brakuje tu konsekwentnego trzymania się określonych zasad,poza jedną- obcinanie pensji przy niewyrobieniu minimalnej ilości pobrań. Plusem jest atmosfera, bo jest naprawdę sympatycznie i nikt nikogo nie szczuje. Starsi pracownicy są pomocni, ale nie ma ich zbyt wielu.
    Natalia

09.08.2019 22:34

Jestem pracownikiem biura od kilku lat i choć czytam te opinie to uśmiecham się pod nosem. Idealna praca dla ludzi lubiących pracować a nie leniwych, dla tych co cenią sobie kontakt z ludzmi, są ambitni , lubią wypracowywac awanse poziome czy też pionowe. Zarobki? Firma od ponad 20lat jest liderem na rynku i czy ktoś ze stalej ekipy ma ochote narzekać? Raczej nie. Pracujesz =zarabiasz, jesteś leniwcem =wpadasz. Atmosfera - jesteś miły, traktują Cię ze wzajemnością. Ja proponuję każdemu spróbować i się przekonać ????
    zniesmaczony

12.09.2019 11:12

Kłamiesz- przecież w kadrze firmy są może 2-3 osoby, które pracują tam dłużej niż rok i nie ma wśród nich żadnej Natalii. Firma 3ma się na rynku, bo taka jest jej specyfika i nie mówimy tu o tym jak to wygląda na zewnątrz, tylko jakie są warunki i atmosfera wewnątrz. Dlatego widać, jak te pozytywne komentarze są "produkowane" na potrzeby tego forum.

12.09.2019 11:53

Prosimy nie podawać fałszywych informacji na temat naszej firmy. Nasza załoga składa się zarówno z osób, które są "świeżymi" agentami, jak i z osób, które współpracują z nami już od wielu lat. Natalia także tworzy nasz zespół - zdecydowanie dłużej niż rok :) Proponujemy zweryfikować swoją wiedzę przed publikacją krzywdzących komentarzy.

Zostaw merytoryczną opinię o Tyszkiewicz Nieruchomości

Zapowiedź profilu firmy Tyszkiewicz Nieruchomości

Wiele lat temu w Gdańsku zaczynaliśmy praktycznie od zera stawiając sobie za cel ciężką, konsekwentną pracę w zakresie kompleksowego wsparcia sprzedaży i zakupu nieruchomości.

Zobacz więcej

Z nami zyskujesz przewagę