Chomik

Gdów

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 162 ocen.

Opinie o Chomik

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Chomik

ABC

To któraś z kolei moja praca i powiem wam że naprawdę można trafić na różnych ludzi... W Chomiku warunki pracy są w porządku, wypłacają wszystkie świadczenia, urlopy, chorobowe. Nie każdy prywaciarz tak robi a tu nie ma się do czego przyczepić. Do tego są wycieczki i różne inne formy integracji pracowników. Raczej tu zostanę na dłużej, podoba mi się atmosfera i ogólnie jest ok. Polecam.

aplikant
@ABC 13.11.2017 20:10
To któraś z kolei moja praca i powiem wam że naprawdę można trafić na różnych ludzi... W Chomiku warunki pracy są w porządku, w...

to co piszesz wydaje się byc przekonywujące ! dzieki !

Ziót

Jak odnośnie PH w Chomiku? Ktoś coś? :)

pracujący

jak traktuje sie w Chomiku pracowników i jak długo pracują można zobaczyc na filmie https://www.(usunięte przez administratora).com/watch?v=fm8QrpYh0Fk&feature=player_embedded mysle ze to moze duzo wyjasnic bez zbędnych komentarzy

obserwator

ale o ile wiem to nie ma swiadectw z religii . czy wy widzieliscie gdzies swiadectwa z religii??? religia jest na swiadectwie ze szkoły i traktowana jest jak kazdy inny przedmiot a to chyba jest roznica!!! religia albo etyka! to sa takie same przedmioty jak polskie czy matematyka czy ekonomia a wiec jak pokazujesz swiadectwo szkolne to pokazujesz te wszystkie oceny!!! chyba ze chca innego swiadectwa .... ale nie wydaje mi sie....

Marta

@Byly pracownik czy to jakaś forma ironii, czy naprawdę takie sytuacje miały kiedyś miejsce? Możesz napisać coś więcej na ten temat? Czy ktoś spotkał się w Chomiku z takim pytaniem?

Były pracownik

Ciekawe czy dalej przy rekrutacji są sprawdzane świadectwa z religii ???

Marta

Nadgodziny @Zuzka nigdy nie były dla nikogo motywatorem do pracy, to oczywiste. Ale może w perspektywie czasu się opłacały? Dobrze byłoby gdyby wieloletni pracownik mógł się do tego odnieść i napisać, czy w Chomiku warto dłużej zagrzać miejsce.

Marta

@Zuzka w takim razie go zatrzymuje cię w Chomiku? To, że firma daje możliwość rozwoju rownież niedoświadczonym pracownikom, to duży plus. Czy warunki zatrudnienia dla regularnego pracownika nie są już zadowalające?

Zuzka
@Marta 28.08.2017 07:15
@Zuzka w takim razie go zatrzymuje cię w Chomiku? To, że firma daje możliwość rozwoju rownież niedoświadczonym pracownikom, to...

Co mnie zatrzymuje? Mnie juz tam nie ma :) i bardzo sie z tego ciesze :) A co do mozliwosci rozwoju hahaha jakos niezauwazylam by ktos tam sie w jakis sposob rozwinol - niby gdzie jak i w czym ????? Mi tez naobiecywali rozwoje i cuda na kiju a jak przyszlo co do czego to nawet gadac na ten temat nie chcieli. Ludzie tam pracujacy przewaznie byli z okolic i trzymali sie tej pracy (mam na mysli tych co zyli z takim mysleniem ze juz niby nigdzie nic nie znajda z takim mysleniem to pogratulowac zycia a Ci madrzejsi odchodzili sami). Wychodisz z domu ciemno wracasz ciemno zero wlasnego zycia.

Marta

@Były pracownik po odbytym stażu podjęłaś w Chomik zatrudnienie? To co Cię w takim razie zatrzymało w firmie? Możesz napisać coś więcej, jak to wyglądało dla Ciebie w tamtym czasie?

Marta

@zuzka a możesz powiedzieć na jakieś umowie byłaś dokładnie zatrudniona? Bo jeśli była to umowa o pracę to rzeczywiście takie godziny pracy są niezgodne z kodeksem ale jeśli była to umowa zlecenie to pracodawca miał do tego prawo. Dajcie znać żeby inni, którzy chcieliby tutaj pracować wiedzieli na co mogą liczyć.

Były pracownik
@Marta 24.07.2017 10:48
@zuzka a możesz powiedzieć na jakieś umowie byłaś dokładnie zatrudniona? Bo jeśli była to umowa o pracę to rzeczywiście takie g...

Oczywiście, że na umowę o pracę. Ja zaczęłam od stażu a potem dostałam umowę o pracę. Najgorsze to jak się pracowało na stażu to robiło się nadgodziny i w każdą sobotę. Kto zliczy ile było kontroli z urzędu pracy czemu nikt nie chce na staż przychodzić. ha ha. Ci co byli to wiedzą o czym mówię.

Zuzka
@Marta 24.07.2017 10:48
@zuzka a możesz powiedzieć na jakieś umowie byłaś dokładnie zatrudniona? Bo jeśli była to umowa o pracę to rzeczywiście takie g...

A kto tam przestrzega jakichkolwiek przepisow ktore sa po stronie pracownika. Jedyny plus byl taki ze nie zaczynalam od tych zenujacych o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obic stazow. A tak poza tym to porazka mimo umowy.

Klient

Fajne rzeczy maja, bujaki tzw fotele bujające super i tanie! A wybór ogrodowki? Dawno takiejnie widziałem

aplikant

chyba złożę cv do Chomika , patrzyłem na innych stronach opinii o hurtowniach , to Chomik ma zdecydowanie najwyzsze notowania, a na niektóre nawet polecane wyzej firmy opinie ich nawet pracowników sa .... trochę odpychające. a nawet widze ,że ocena odwiedzających ten profil Chomika jest super wysoki ! ocena 5 na 154 dajacych oceny to trzeba przyznac jakby nie myslec jest bardzo pozytywna. No i przemawia do mnie to ,że tam wszystka płaca jest ozusowana, juz mam dosc takich prac ,że cos "na gębę" a cos pod stołem. Juz mam 35 lat na karku i pora pomyslec o emeryturce albo jakby się coś stało...

Magazynierka

Chomik to jedyna znana mi firma , która nie płaci nic pod stołem , tylko wszystko na legalu , opodatkowane i ozusowane ! U nas młodzi jak zarabiają najniższe to wszystko ozusowane jak tacy jak ja ok 3tys wszystko ozusowane , słyszałem ze handlowcy mają koło szóstki tez ozusowane . My mamy na magazynie płatne wszystkie nadliczbowe ,pierwsze 2 godz 50ki a potem setki i wszystkie ozusowane . Jest po prostu normalnie! Zuzka i lola , wy tez tak macie . Ponadto w sezonie zimowym darmowe śniadania , nowiutka stołówka , nowiutka szatnia ....

lulek hi hi
@Magazynierka 10.03.2017 23:17
Chomik to jedyna znana mi firma , która nie płaci nic pod stołem , tylko wszystko na legalu , opodatkowane i ozusowane ! U nas...

potwierdzam to co pisze magazynierka , przez paręnaście lat w tej firmie się wielie zmieniło na ....dobre. dawniej nie zawsze tak było ale teraz jest prawie bardzo dobrze a przynajmniej bardzo normalnie..

Nowa
@Magazynierka 10.03.2017 23:17
Chomik to jedyna znana mi firma , która nie płaci nic pod stołem , tylko wszystko na legalu , opodatkowane i ozusowane ! U nas...

Potwierdzam ! Z tymi śniadaniami to bomba !pracuje na magazynie i super jest w sezonie zimowym ze mamy śniadania , ciepłe posiłki za darmo . Szczerze , nie znam firmy która funduje śniadania swoim pracownikom. Miałam popracować tylko kilka miesięcy ale zostanę na dłużej .

kilkunastolatek w chomiku

ha , ha , ha do tych co reklamują Ravi na stronie Chomika to niech wejdą najpierw na opinie o Ravi (kazdy obowiązkowo powinien to zrobić) to jeszcze szybciej z przyjemnością wrócą na stronę i opinie o Chomiku. I niech każdy sobie wybiera co chce ! ja wiem ze do emeryturki raczej w Chomiku, a takich jak ja jest zdecydowana większość. zanim się tu wpiszecie troleczki to zobaczcie na komentarze konkurencji. sie manko:)

Bartek

Ostatnio przeczytałem ciekawy artykuł, firmy które mają ponad 100 pracowników (a taki tu przypadek jest) wchodzą w skład firm Polski które notorycznie szukają pracowników... Bezrobocie w małopolsce wynosi 6,5 % na 100 osob aktualnie czyli statystycznie wychodzi iż 6,5 osoby na 100 poprostu się do niczego nie nadaje. Nie robił bym większych wywodów że rotacja itd..... to samo od wielkości firmy wychodzi... i z prostej matematyki że 100 osob nie zadowolisz choćby co! Pracowałem tam i robota jest rzeczywiście czasem ciezko ale jak ktos chce pracowac i robić to wszystko jest ok. Gdy ktos nie chce tylko kase za darmo dostawac ciezko... potem byłem w oknoplast Ochmanów. Powiem ze tam to dopiero jest co tydzien nowe 10-15 osob przychodzi jak po tygodniu dwóch zostanie jedna to jest ok. Ja oczywiscie zostałem bo praca to praca trza zrobic swoje i juz. Skusiłem sie ofertą Jędrusia w wieliczce bo niby 1 zł wiecej wiec zmieniłem i tu tez rotacja jak to nazywacie...... Wielkie firmy tak maja nie ma stałych pracowników trzon firmy zawsze stały prawie a jak ktos kariery chce robic to 3majcie sie posady i liczyc na awans a nie narzekać.... polacy to tylko narzekanie na innych. a sami od siebie nie wymagaja. Statystycznie w małopolsce 6,5 osoby na 100 jest z zasady niezdolnych do niczego wiec pomysl czy to nie ty..... A w jędrusiu? pracuje sie bo sie pracuje a jak sie persektywa pokaze to sie przeniose i co tez rotacja? zastanówcie sie.... W chomiku "Była moja" pracuje i podobno ze z godzinami nie ma źle teraz wiadomo sezon letni ciezko ale teraz 8- do maks 17 wiec standard . A ona robic chce wiec pracuje juz kilka lat. Pozdrawiam statystycze 6,5 % A gdzie to Ravi jest ? jakies oferty na doświadczonych magazynierów?

spokojnie pracujący

Widac ,że Ravi bardzo szpieguje Chomika , co tylko dobrze świadczy o Chomiku ! a źle o Ravi! widać maja jakiś problem! tyle wpisów chwalących o Ravi to tylko jedno świadczy ! zazdroszczą widocznie rozwoju chomikowi ! jak się chwalić to u siebie ! ha, ha , ha ! a Chomik podobno cały czas laureatem Diamentów Forbsa. Tytuł Solidny Pracodawca 2015 ! to chyba się z niczego nie bierze!

Zuzka
@kilkunastolatek w chomiku 09.03.2017 21:56
pracowales 10 lat temu i juz nie pracujesz? to widocznie byłes lub byłas kiepska! bo praktycznie wiekszość magazynierów i przed...

Bardzo śmieszna jest Twoja odpowiedź, bo ja widzę kilku starych pracowników a z przedstawicieli tylko jednego Pana.

Zuzka
@lola 11.02.2017 20:36
hHAHA praca 10 godzin dziennie to cud nad Wisła pamiętam jak przyszłam do pracy rano a wyszłam o 1 w nocy zmiana która przyszł...

Lola coś mi się wydaję, że razem pracowaliśmy!!!! Wracało się późno w nocy i nikogo nie obchodziło czy dojechałeś do domu w całości ani czy się wyspałeś. Ile razy wracało się po północy do domu a rano już musialo się być w pracy.

rekrut

Widze ze znowu jakies roszady... bo kierownika handlu szukaja i kierownika magazynu

kok

Pracowałam tam kilka lat a rotacja? Mogę powiedzieć tylko tyle- że z tej aktualnej załogi znam tylko 5 osób.Nie jest to firma z którą można się wiązać.

zawodowiec

zawsze można spróbować podobno nawet jak nie ma zapotrzebowania na nowych handlowców rozpatrzą każdą ofertę, myślę że jak ktoś jest dobry i ma doświadczenie oraz jakieś osiągnięcia to jest duża szansa że dostanie praceę w Ravi sp. z o.o. bo tam szanują profesjonalistów którzy chcą się rozwijacć a tylko Ravi daje taką szansę.

Rycho

Nie wiecie czy potrzebują pH?

benio

coś w tym jest temat do przemyślenia

NIEZDECYDOWANY

w sumie macie częściowo rację bo kasa najważniejsza a oferty mają przyznam kuszące

piki
@NIEZDECYDOWANY 24.10.2016 17:18
w sumie macie częściowo rację bo kasa najważniejsza a oferty mają przyznam kuszące

oferty kuszące??? Kogo? .... nie rozumiem

Przyszły Ex
@piki 23.02.2017 18:31
oferty kuszące??? Kogo? .... nie rozumiem

Dla handlowców. W Ravi jest naprawdę nie źle; warunki i wynagrodzenie jest też super. Widać po tym, że więcej ludzi chce się tam dostać niż odejść. Ja już zdecydowałem i niedługo rozstaję się z chomikiem.

ryzyk fizyk

Ja tam będę próbował nie zaszkodzi zobaczyć czy to prawda że u innych jest lepiej

Piotr

też tak słyszałem, trochę mi szkoda byłoby odejść ale podobno zarobki mają bardzo dobre to fakt

PODOBNO W RAVI MAJĄ LEPIEJ

Coraz częściej zastanawiam się nad przejściem do Ravi. Oferują znacznie lepsze warunki, wyższe wynagrodzenia, system premiowania, możliwości rozwoju, szkolenia i super sprzęt. Asortyment wysokiej jakości i dużo więcej punktów. Wszyscy sobie ich chwalą sam nie wiem.

ph z malym doswiadczeniem

do ph z doswiadczenioem ? :) nie odpowiedziałes aplikantowi gdzie pracujesz ? chyba przez ciebie przemawia frustracja i zazdrosc ! bo jak słyszałem z chomika odchodza tt;ko najsłabsi1 ci najlepsi zarabiaja podobno po 8 tys ozusowane , to pokaz mi hurt agd w polsce gdzie jeszcze tak jest , moze u ciebie? to wal smiało jutro złoze tam papiery? ja chciałbym sie tam zatrudnic ale maja wszystko obstawione a szkoda!przyjmuja tylko na magazynierów z perpektywa ewentualnej pracy jako ph

Aplikant

Do PH z doswiadczeniem. Sluchaj bo wlasnie mialem sie tam przyjmowac bo slyszalem calkiem inne od Twojej opinie , nawet od pracujacych w Chomiku PH. A napisz gdzie teraz pracujesz to moze tam sprobuje, ile tam płaca, i czy wszystko legalnie czy cos pod stołem.mam doswiadczenie w handlu to moze sprubuje tam gdzie Ty

PH z doswiadczeniem

Chciałem zauważyć że wszystkie powyższe opinie to bzdura : - wyreżyserowany film z pytaniami i odpowiedziami !!! A tylko dlatego że w tej firmie jest ciągła rotacja i nikt nie chce tam pracować jako PH. Po prostu brakuje im ludzi do pracy , a nawet próbują zepsuć opinię innym firmą żeby pozyskać jak największą liczbę kandydatów....Taka chamska Taktyka.. Pracowałem tam jaki czas i mogę stwierdzić że tam dobrze to mają tylko pion zarządzający i rodzinka.... A po za tym to piernąć nie można bo podpisujesz umowę gdzie na wszystko jest paragraf i kara. Zwyczajny kołchoz tylko w Polsce.

magazynierka

jak sie pytacie , to odpowiem! ogłoszenia sa ze handlowców i magazynierów przyjmą. ja sie nie boje o prace bo wiem ze oni nie chca zwalniac swoich tylko kurde my nie wyrabiamy... jest ttyle pracy ze ciagle przyjmuja nowych i jak ktos chce pracowac to naprawde praca jest i warto spróbowac!. mamy fajny zgrany zespół! magazynierzy , handlowcy, kierowcy to po prostu chomiki które sie no moze mnie lubia ale doceniaja i akceptuja. jest kurde fajnie , składajcie papiery , bez wachania

Poszukująca

Dzień dobry. Jestem zainteresowana pracą w firmie Chomik, czy szukają obecnie Państwo kobiet na przykład na stanowiskach pracy fizycznej (wykładanie towaru itp.)?

ok

jak widze komentarze w innych konkurencyjnych hurtowniach to u nas jest po prostu ok i po ludzku .... pewno ze zawsze mozna sie do czegos doczepic ... ale staraja sie zawsze poprawiac !!! a najwazniejsze wszystkie płace sa ozusowane... kurde naprawde fajnie !

starszy

GOSCIU NAWET SIE NIE ZASTANAWIAJ, JAK ZAMIERZASZ SIE ZATRUDNIC ALBO ZMIENIC JOB TO WAL DO CHOMikA . JEST OKI

chetny

słyszałem ,że potrzebuja kilku handlowców do działu eksportu i kilku na kraj? podrzuci ,ktos jakas informację? słyszałem ,ze stabilne i dobre warunki? jakby ktos cos wiedział to prosze podziel sie. a chyba i tak spróbuję ,

HANDLOWIEC

Generalnie jak sie czyta opinie o innych hurtowniach to mozna powiedziec ,ze u nas jest raj... Zaraz zaraz ,raju nie ma ale jasne zasady sa. jak sie z Toba na cos umówia to sie w 95% :) wywiazuja . i nic nie ma pod stołem. Wszystko pensja zasadnicza , prowizje ,premie ozusowane no i niestety opodatkowane, no ale cos za cos. Teraz czesc firmy przenisoła sie do nowego biurowca...po prostu odlot... słyszałem ,że poszukuja handlowców wiec jak kaczuszko/zosiu i ty waaaop i jescze jak ktos chce spróbowac to nie ma na co czekac. dobrze byłoby miec fajnych kolegów po fachu i moze z doswiadczeniem

Tato

Widać że u was społeczeństwo mało wymagające cały ZUS i wypłata na czas powinny być normą y

Kombos

Widać, że w dużej części jest to firma nastawiona na sprzedaż internetową http://www.chomik.pl/ Nazwa jest dosyć infantylna chociaż, jeżeli jest coś co przynosi efekt, to po co to zmieniać... Zastanawiam się tylko jakie dalsze plany ma firma, czy coś będą chcieli wprowadzać topowego na rynek - jakąś usługę?

Vet5

Smialo mozna powiedziec ze w Chomiku zawsze sie znajdzie jakas praca. W wielu firmach slyszymy ze brak miejsc albo brak nam odpowiednich kwalifikacji natomiast tutaj mozna przyjsc z ulicy i przynajmniej w sezonie zarobic. Generalnie wszystko jest okay oprocz zwariowanych pomyslow ZK i tego ze zawsze jest nie tak jak powinno byc. Pozdrawiam

Mag

W firmie pracownicy z bardz dlugim stazem to chyba dobrze swiadczy, mala rotacja a kasa zawsze na czasie, a PH chyba trzepia niezla kase bo nikt nie odchodzi! Chetnie bym kturegos zastapil

młody

spoko , wstaje o 7 w pracy od 8mej 8 godz z przerwa a nawet z kilkoma przerwami bo szefostwo sie nie interuje tylko ma byc zrobione to juz wiecej kierowniczka cisnie ale jest ok. kadra młoda :):) ok, jest na czym oko zawiesic

anonim

Kolejny dobry rok , polecam , miejmy nadzieje ze nastepny rok bydzie dobry :) i spokojniejszy niz poprzednie !!!

Klient

Firma ok, polecam, kupuje w niej juz jakis czas , godna polecenia

refik

Pracuje w Chomiku wiele lat , trzeba im przyznac to ,że zawsze pieniadze na czas, przez te lata pracy nigdy nie było dnia spoźnienia

BAJO

Dzisiaj były socjale( bony) , szkoda ze nie takie jak w ubieglych latach ale dobrze ,że były. Ni ma co narzekac, bedzie lepiej :) Może?

stef

słyszalem ,że w sobote mieli firmowa wigile w chomiku, rzadkie to zajawisko wsrod firm, pogratulowac,

anonim

Firma ok, pracuje w niej ponad ponad 8 lat i załoga prawie sie nie zmienia, nawet dochodza nowi . jak zaczynalem prace to bylo nas moze 50 a teraz 100. Firma sie rozwija i dba o pracownikow. Ubezpieczenia i zusy firma placi od wszystkich zarobkow a nie jak winnych od najmniejszej. Mam swoje lata i wiem co to znaczy , jak zachoruje to mam placone od normalnej pensji . Wiadomo ,że jak ktos zle pracuje to potem narzeka , ale firma godna polecenia .

anonim

Pracowałem w Chomiku kilka lat i dużo mogę powiedzieć na temat i to wcale pozytywnie. Jak teraz popatrzę to znam może 3,4 osoby z tej firmy a tak to wszyscy nowi więc nie za dobrze to świadczy o firmie tymbardziej , że osoby z którymi współpracowałem nie były stare więc nie poszły na emeryturę. ( usunięte przez administratora ) Jedno jest pewne nie polecam, szkoda czasu bo cały spędzicie w pracy i jeszcze będzie żle a nikt tego nie doceni.

Zostaw opinię o Chomik - Gdów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Chomik