HeadChannel Limited

2 Dodaj opinię
HeadChannel Limited
2 185 107 5 1

Opinie o HeadChannel Limited

Filtruj opinie po kryteriach:

x
 Opinia

Firma prowadzona chaotycznie, biurokracja leży, zdrowa komunikacja nie istnieje. Prawa mają tylko osoby na najwyższych stanowiskach, ewentualnie takie, które mają znajomości w zarządzie. Nie ma co liczyć na rozwiązywanie problemów, bo nikogo to nie obchodzi, ważne żeby pieniądze się zgadzały, bo tylko to się zaczęło liczyć w firmie, co jest równoznaczne z tym, że nie ma wizji ani przyszłości. Liczą się tylko "wyższe cele". Odejście pracownika nikogo nie obchodzi, bo znajdzie się następny do zastąpienia (nie liczą się z tym, że ludzi z zarządu też można zastąpić:)). Jeśli chcecie pracować w zdrowych relacjach, chcecie się rozwijać i zależy Wam na tym, żeby komunikacja i rozwiązywanie problemów przebiegało inaczej niż oferowane co wtorek darmowe owoce, to nie tutaj :)

Pomocna?
Tak13Nie3
Y
 Opinia
@x 13.05.2019 14:02

Lepiej tego nie można ująć. Omijać z daleka i uciekać jak najprędzej

Pomocna?
Tak11Nie3
Z
 Opinia
@x 13.05.2019 14:02

Sto procent prawdy! Omijajcie HeadChannel szerokim łukiem!

Pomocna?
TakNie
Sylwia
 Opinia
@Z 14.06.2019 17:32

Niepokojące jest to, że tak wiele osób ma aż tak niepochlebne zdanie na temat tego pracodawcy. Oczywiście szanujemy to, ale zachęcam Cię jednak to tego, żebyś trochę uzupełnił swoją poprzednią wypowiedź. Dlaczego doradzasz nam omijanie firmy HeadChannel Limited? Czy jest to kwestia zarobków, złego traktowania pracowników, czy może chodzi o coś zupełnie innego?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pio
 Opinia

Atmosfera panująca w firmie jest napięta tak, że nie da się skupić na swoich obowiązkach. Niby wszystko super fajnie, ale jednak wszystko w tej firmie robione jest chaotycznie. Nie ma jakiegokolwiek zorganizowania pracy ani wyznaczonych priorytetów. Projekty się przepycha żeby tylko wyszły, bez względu na to czy jest to dobrze wykonane czy nie. Nie polecam osobą szukających czegoś ambitnego.

Pomocna?
Tak12Nie1
Stefan
 Opinia
@Pio 29.05.2019 10:25

Wiesz może, co jest powodem tego, że w firmie HeadChannel Limited panuje napięta atmosfera? Ciekawi mnie, czy próbowaliście może rozmawiać na ten temat z szefostwem firmy, ponieważ wydaje mi się, że atmosfera jest ważnym punktem w każdym zakładzie pracy. Może warto poruszyć tę kwestię?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JK
Nazwa działu: IT
 Opinia

HC to Świetna atmosfera, niesamowici ludzie, ciekawe projekty, fajne biuro. Ja tam jestem zadowolony.

Pomocna?
TakNie11
X
 Opinia
@JK 24.05.2019 09:25

HR się włączył żeby poprawić opinie.. . Kiepsko

Pomocna?
Tak8Nie1
xyz
Nazwa działu: IT
 Opinia
@JK 24.05.2019 09:25

Widać, że ta opinia i opinia poniżej zostały napisane przez tą samą osobę. Prawdopodobnie 'super' zarząd / hr zamiast robić coś żeby poprawić sytuację w firmie, zaczyna kampanię fake-owych opinii ;). Świadczy to tylko o tym jaką firmą jest headchannel.

Pomocna?
Tak9Nie1
Marcio
Nazwa działu: IT
 Opinia

HC to w sumie jest to jedna z najlepszych w firm w jakich pracowałem. Bardzo duży plus za zespół i życzliwą atmosferę. Różnorodne projekty, mądre podejście do zarządania projektami i z podwyżkami też nie ma problemu. Robisz swoją robotę dobrze, to możesz spokojnie liczyć na lepszą kasę. Wg mnie super lokalizacja - samo centrum KTW z parkingiem, vouchery na burgery i raportowanie 7h, bo w 1h można skoczyć na obiad.

Pomocna?
Tak1Nie9
Stefan
 Opinia
@Marcio 23.05.2019 12:33

Z Twojej wypowiedzi mogę wywnioskować, że nie pracujesz już w firmie HeadChannel Limited. Dlaczego? Czytając Twoją wypowiedź, można stwierdzić, że jesteś zadowolony z pracy w tym miejscu, dlatego tym bardziej ciekawi mnie, co wpłynęło na to, iż nie pracujesz już tam? Proszę o odpowiedź.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xyz
 Opinia

Nie polecam. Firma bez wizji i przyszłości. Chaotyczne działania pogrążają ją coraz bardziej

Pomocna?
Tak15Nie4
;)
 Opinia
@xyz 27.03.2019 07:47

Bez wizji są ludzie, którzy zatrudniają się w takich czy innych firmach. Nigdy nie rozumiałem jak można uzależnić się finansowo od jednego pracodawcy, często jeszcze zaciągając kredyt. (usunięte przez administratora)w czystej postaci. Bo (usunięte przez administratora)nie zostało zniesione a zmieniło formę. Kiedyś Pan sprzedawał niewolnika, dziś niewolnik musi sprzedać się sam i nazywa się to rozmowa o pracę.

Pomocna?
TakNie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w HeadChannel Limited? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ozi
 Opinia
@Administrator 16.05.2018 09:14

Ważna jest ta atmosfera po pracy. A ta zależy od pieniędzy. Nie słyszałem, żeby któryś z pracowników jeździł nowym autem za gotówkę więc pewnie "standard" jak wszędzie ;-)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tylko_nie_etat
 Opinia
@Administrator 16.05.2018 09:14

Ja mam w firmie świetną atmosferę. Przychodzę o której chcę, pracuje 2-3h i wychodzę. Czasem bywają nadgodziny, trzeba posiedzieć nawet 8 godzin i niewiele dnia zostaje ale cóż... to cena jaką trzeba ponieść chcąc zarabiać (usunięte przez administratora)tyś. miesięcznie a przed 40-tką dobić (usunięte przez administratora) tyś. Życie przedsiębiorcy nie jest łatwe :-)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej
 Opinia

Czy potrzebujecie pracowników? Warto szukać pracy w firmie?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
K.
 Opinia

Spędziłam w HeadChannel dwa lata i polecam każdemu kto wierzy, że praca to nie odsiedzenie przed monitorem określonej liczby godzin, ale przede wszystkim stały rozwój zarówno indywidualny, jak i całej firmy jako zespołu. Panuje bardzo przyjazna i rodzinna atmosfera, podział obowiązków jest jasno określony i transparentny, a firma stabilna. Jasne, że zdarzają się ciężkie sytuacje, ale gdzie ich nie ma? Tutaj stawia się czoło każdej z nich i idzie do przodu, co również pozwala na naukę. Będę tęsknić i wracać na pewno, z częścią zespołu mam nadzieję utrzymywać kontakt jeszcze przez lata, a póki co - polecam innym :)

Pomocna?
Tak13Nie5
1
Zainteresowany
 Opinia

Liczyłem na jakieś opinie pracowników. Jaką macie atmosferę w pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Czy ktoś wyrazi swoją opinię na temat pracy w firmie HeadChannel Limited? Proszę o pozostawianie informacji na temat warunków pracy i pracodawcy, a nie pracowników. Pamiętajcie, że każda pozostawiona informacja jest pomocna dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem tutaj pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Jak aktualnie kształtuje się sytuacja HeadChannel Limited na tle innych przedsiębiorstw? Przekazane przez Ciebie informacje, związane m.in. z warunkami zatrudnienia mogą okazać się bardzo istotną wskazówką dla osób pochodzących z Katowice i okolic oraz będących w trakcie poszukiwania zatrudnienia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
HeadChannel
 Opinia
@Administrator 05.02.2018 08:47

Witaj Administrator W chwili obecnej prowadzimy rekrutację na kilka stanowisk: Programista. NET, Programista.NET do maintenance oraz administrator IT. W najblizszym czasie planujemy jeszcze kilka rekrutacji i zamierzamy powiększać nasz zespół. Wszystkie aktualne ogłoszenia są na naszej stronie oraz na fb. Serdecznie zapraszam do śledzenia informacji a w razie dodatkowych pytań do kontaktu osobistego

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiktor
 Opinia

Co aktualnie słychać w firmie? Warto aplikować, podpowiedzcie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
HeadChannel
 Opinia

Cześć int Potwierdzam, że w HeadChannelu nastąpiła zmiana. Dawid, który przez lata zarządzał firmą kontynuuje swój rozwój poza HC. Wszyscy trzymamy za Niego kciuki i życzymy powodzenia. Miejsce Business Unit Director zajął Radek, który ma doświadczenie nie tylko w zarządzaniu ludźmi ale również projektami. Oznacza to, że HeadChannel rozpoczyna kolejny etap w rozwoju i przyszłość zapowiada się ciekawie (usunięte przez administratora) ????

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
int
 Opinia

Podobno szefostwo się zmieniło czy to prawda?

Pomocna?
TakNie
HeadChannel
 Opinia

Witam Cały czas mamy nowe projekty. Jeśli chodzi o rekrutację, to nie szukamy w tej chwili analityka ale zapraszamy do podesłania cv. Branża jest bardzo dynamiczna i w każdej chwili może się pojawić potrzeba zatrudnienia kolejnej osoby. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
LTI
 Opinia

czesc czy sa jakies nowe projekty i przyjecia na stanowiska analityka IT?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@Pp rozumiem, że jesteś zadowolony/a z pracy w firmie. Mogłbyś/mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia

Hmm toz to jakiś HEJTCZANEL nawrzucal postow a te komentarze dot umow lepiej usuncie bo jeszcze sie US do nas dobierze. Swoja droga nachalny automarketing prowokuje takie komentarze (jak np pewna nowa stacja w Beskidzie Slaskim ktora ma bardzo rozbuchany marketing , urosl hype a po otwarciu byla masa hejtu bo trasy krotkie, oblodzone, kamienie i jakies problemy z kanapa).

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pp
 Opinia

'Em' ma rację - komuś chyba wyjątkowo się nudzi, albo bawi go hejtowanie w internecie. W HC: - nie ma żadnych zwolnień - wypłaty są zawsze na czas - atmosfera jest bardzo dobra - nikt nikogo nie zmusza do podpisywania umowy z HC - jeśli ktoś chce tylko umowę o pracę to nie ma problemu HC to dobra firma. Oczywiście że ma wady (jaka firma nie ma?), ale pisanie kłamstw i zwykły hejt jest poniżej krytyki.

Pomocna?
Tak6Nie1
em
 Opinia

Widzę, że ktoś się tutaj nieźle podpalił na oczernianie tej firmy kłamiąc wprost, przykre to jest. Pracuję w HC od kilku lat i mogę powiedzieć, że: * tylko raz pojawiła się sytuacja, że wypłata wpłynęła po 'dziesiątym', * atmosfera i ludzie to duża zaleta tej firmy - oczywiście są też wyjątki ale nieliczne :p * umowy umowami, można się dogadać - chcesz całość na UoP? też nie ma problemu! Oczywiście tak jak wszędzie i tutaj nie jest idealnie ale plusy zdecydowanie przeważają nad minusami. Mam też nadzieję, że dojrzałe osoby są w stanie rozpoznać w powyższych komentarzach podszywanie się jednej osoby, która w dodatku sama sobie podbija "lajki", trochę dziecinada taka chłopie/babo :)

Pomocna?
Tak5Nie1
Tencoczeka
 Opinia

Niektóre osoby na "dowodzących" stanowiskach ewidentnie posiadają przerośnięte ego. Szeregowych zaczynają traktować jak zwykłe maszyny, które powinny funkcjonować całe dni w pracy (i wykonać swoje oraz nieswoje zadania).

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ostatni
 Opinia

Ludzie beznadziejni. Atmosfera fatalna.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
HeadChannel
 Opinia

HeadChannel nie jest dużą firmą, ale jak widać wzbudzamy spore zainteresowanie i wpisów jest coraz więcej. Poniżej nasze stanowisko do pojawiających się ostatnio komentarzy: Młodych, borykających się z problemami wieku średniego firm IT jest sporo na rynku. Aspiracje czy też ambicje, jak wolimy to sami określać, motywują nas do ciągłego rozwoju co jest podstawą w tej branży. Żyjemy w globalnej wiosce wiec każda firma poszukując najlepszych rozwiązań wzoruje się na innych i wybiera to co najkorzystniejsze. To nie wstyd szukać dobrych pomysłów ale nasze inspiracje wolimy czerpać z rynku brytyjskiego. Nigdy nie naginamy prawdy bo jest to nieetyczne i niezgodne z naszymi wartościami. Staramy się być fair zarówno w stosunku do pracowników jak i klientów. W UK jest nasze sales centrum które nie zajmuje się project managmentem ani pisaniem softu. Decyzyjność w tych kwestiach pozostaje z polską załogą. Natomiast w kwestii umów – każdy decyduje sam jaką chce umowę. Wiele osób chwali sobie możliwość wyboru co staje się coraz powszechniejsze na rynku pracy. Jak sami komentujący zauważają, mamy NAJLEPSZĄ NA ŚWIECIE EKIPĘ. I to zawsze było, jest i będzie dla nas najważniejsze. To oni są sercem firmy i tworzą wyjątkową atmosferę. Kolejny atut to nowe technologie, nieustający rozwój, udział w szkoleniach i projektach, które są bardzo różne i dają szeroki rozwój uczestniczącym w nich zespołom i to lubimy najbardziej! I tak dochodzimy do wyzwań czyli optymalizacji procesów wewnętrznych oraz zewnętrznych i polepszenia warunków w biurze. To nasz cel na te rok. A jak pokazują dotychczasowe doświadczenia, rozwinięcie firmy od 5 do prawie 50 pracowników przez ostatnich kilka lat zostało przez nas zrealizowane, a jest to dopiero początek naszej drogi

Pomocna?
Tak4Nie
arek
 Opinia

dodaję: + fajne projekty + ludzie + atmosfera + certyfikowane szkolenia -biuro do poprawy ........

Pomocna?
Tak4Nie
past
 Opinia

Pracowałem w HeadChannel jako programista aka Softłer Deweloper z uprzednio rocznym doświadczeniem i zdecydowanie firmę mogę polecić. Trafiłem do ciekawego projektu, gdzie przez praktycznie cały czas czegoś nowego się uczyłem, skubiąc różne obszary projektu, a nie siedząc tylko w jednym obszarze. W firmie jest kładziony dość spory nacisk na rozwój pracowników, co było dla mnie bardzo ważne.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PM
 Opinia
@past 18.01.2017 18:01

No właśnie skubales różne części projektu i wszyscy tu tak skubia aż z projektu malo co sensownego wychodzi... Potem PM sie tlumaczy

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
C#
 Opinia

Rozgladam sie za nowa praca i bylem nawet zainteresowany praca w tej firmie, ale po przeczytaniu paru opinii jednak dam sobie spokoj i poszukam szczescia gdzie indziej...

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
H++
 Opinia

Na plus: - ok ludzie - w porządku atmosfera - możliwość poznania różnych technologii Na minus: - lokalna kadra zarzadzajaca, ktora swoje doświadczenie zdobyla wyłącznie tutaj i nie ponosi żadnej odpowiedzialnosci - chaos, ciągle zmiany decyzji i priorytetów często bez sensu (to zasługa kadry z UK) - ciagniecie bardzo wielu tematów na raz z których rzadko wychodzi cos sensownego i profesjonalnego - o umowach juz ktos napisal, problemy w banku i potencjalne problemy z US...

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
koniu
 Opinia

Relatywnie młoda i borykająca się z wieloma chorobami wieku dziecięcego firma o aspiracjach nie wiadomo jakich. Wyraźnie widać wzorowanie się na jednej z dużych firm z innego śląskiego miasta, jednak z marnym skutkiem. Tak jak ktoś wcześniej pisał, wszystko jest kwestią naginania prawdy (lub też punktu widzenia zależącego od punktu siedzenia, który to w tym przypadku siedzi w UK i tak naprawdę ma nikłe pojęcie o pisaniu softu i prowadzeniu projektów). No i na "deser" te nieszczęsne przekombinowane umowy, co kiedyś może się odbić nieprzyjemną czkawką.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowy
 Opinia

Jeżeli ktoś ma rozeznanie w branży, ciężko się przyczepić. Zarobki przynajmniej przyzwoite, atmosfera wręcz nieporównywalna z innymi firmami. Większość zostaje na długo.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fireworks & Firefox
 Opinia

Niestety, przekombinowane umowy to jedna z bolączek tej firmy. Niby na rękę więcej, ale jak przychodzi do liczenia zdolności kredytowej w banku, to dochód z umowy z HC dla banku nie istnieje (banki biorą pod uwagę dochód z umowy o pracę) i niejeden się już na tym przejechał i rzewnie płakał. Jak wspomniano wyżej, to rowniez dodatkowy kłopot przy rozliczaniu PIT.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o HeadChannel Limited - Katowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny