Bitron Poland

• Ruda-Opalin
  • Ruda-Kolonia
  • Dobryłów

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o Bitron Poland Sp. z o.o.

Opinie o Bitron Poland Sosnowiec

Nie przegap nowości o Bitron Poland Sp. z o.o.!

szanujący

26.02.2023 16:42

Ludzie zacznijcie się szanować! 22zł/h to stawka nie zapewniająca minimalnego poziomu życia. Może Was będzie stać na najtańsze parówki z biedry w co drugą niedzielę.
Rozczarowana

22.02.2023 22:58

Pokładałam w tej firmie spore nadzieje ale rozczarowanie przyszło bardzo szybko. Chamstwo, (usunięte przez administratora)i bałagan na porządku dziennym. Wszyscy trzęsą tyłkami przed prezesem który nic nie robi (usunięte przez administratora) Zero kompetencji wśród menadżerów. Awansują ludzi z długimi stażem którzy nie maja za grosz miękkich kompetencji do zarządzania zespołem. Presja na robienie nadgodzin każdego dnia. Nie robisz nadgodzin tzn ze masz za mało roboty i trzeba ci dołożyć. Poskarżyć sie nie ma komu bo nawet dyrektora personalnego nie maja Łamanie praw pracownika na każdym kroku i zawsze ten sam argument „w bitronie tak było zawsze i tego nie zmienisz” Kłamią w ogłoszeniach ; oferują elastyczny czas pracy a jak odbijesz sie o minutę za wcześnie to musisz odpracować pół godziny ; piszą ze maja dodatkowe świadczenia socjalne a nie maja nawet ZFŚS. Na rozmowach o prace twierdzą że są poważna firma z aspiracjami na korporacje a nie maja nawet żadnych procedur. Firma kogucik bez porządnej struktury! Szczerze odradzam
Żelusiowy

24.02.2023 10:20

Sposobów na awans jest w Bitron Poland wiele. Ten z dużym doświadczeniem jest jedynym "legitnym".
Byly pracownik

25.02.2023 08:32

Najlepiej jest na wydziale gum :) kłamstwa przekazywane wokół siebie, Pani która prowadzi Wydział zauwazylam, ze bierze udział w slot art festiwal, uczy ludzi jak rozmawiać z pracownikami, ciezkie rozmowy :) a sama u siebie nie umie zrobić porządku na wydziale :)
Zdzisław hujogrom

19.02.2023 21:55

Słyszałem że od marca ma przyjść nowa siła robocza- szopy! Jak ktoś nie wie to są takie małe stworki które psują, rozrabiają i wyjadają ze śmietnika, ale nigdy nie pracują!
Luigi

17.02.2023 09:22

12... groszy i nie płacz proszę.
moze

08.02.2023 14:33

Jakie są godziny pracy?
Tbc

08.02.2023 21:39

3 zmiany, to jakie mogą być? Licz się z sześcioma nockami pod rząd, bo tępe dzidy nazywane górnolotnie kierowniczkami nie ogarniają grafiku dla zatrudnionych Polaków w liczbie kilkunastu osób i nie łamią sobie przesadnie nim głowy, by ludziom nie zatruwać życia. Praca lekka jak na produkcję, ale cała reszta jak wszędzie, nikt twojej roboty nie doceni, a (usunięte przez administratora) z jakości napisze na ciebie notatkę , że zrobiłeś to czego nie zrobiłeś. Mam dobre i złe wspomnienia z pracy na Jedności. Powodzenia.
Darek

10.01.2023 21:34

Hej, jak tam na UR? Ktoś może coś więcej napisać? Chodzi mi o wymiar pracy, nadgodziny, jak wygląda sprawa z weekendami pracującymi, atmosfera itp. każda opinia będzie pomocna
Aneta

04.02.2023 21:03

Chciałabym, ale kobiet do ur nie biorą chyba. Do tego w tej ciasnej toalecie, zwanej warsztatem wszyscy się nie pomieścimy.
Ktoś Tam

05.02.2023 00:45

Witam ja pracuję w Bitronie na watta od niedawna i Mam stawkę 22.12 zł brutto

24.01.2023 19:30

Ja chyba jeszcze tego nie podkreślałem, ale po dzisiejszych wpisach mam okazję. Sami się domyślcie o jaki zakład mi chodzi i nie jest to produkcja ;)
Pazerny_Lu

12.01.2023 23:22

To uwaga napiszę Wam całą strategię sprytnego (usunięte przez administratora) ... na Jednosci. Zatrudnił sobie zamiast Polaków ok. 80% Ukraińców, Chińczyków, Filipińczyków etc. Zaraz sprytnie wypchnie Solidarność z zakładu. Nie będzie musiał już dać podwyżek bo historycznie to Solidarność wywalczyła coś dla tyrających na produkcji Polaków. UKR pracuje świątek, piątek i niedziela, zatrudnieni oczywiście przez firmy zewnętrzne po 13h. Pracują każde Polskie święto ... co "pazernemu" Lu bardzo pasuje. Jak przyjdzie godzina "W" to nie będzie musiał się martwić o zwolnienia i te grupowe też. Wydali UKR, FILIP, Chin a jak się uspokoi to znowu ich zwoła. Ciekawe czy Klienci wiedzą o tak fatalnej rotacji, braku stabilności i braku doświadczonych operatorów etc. Robią buble ale oczy przymykają bo pazerstwo na zyski dawno przebiło wszelki rozsądek. Ma być wysłany bubel a później się zobaczy. Tym sposobem wśród znajomych jak rozmawiamy, Bitron Jednosci omijana jest szerokim łukiem. Wszyscy stamtąd uciekają. Wyzysk, wyzysk, wyzysk.
M&Ms

24.01.2023 06:27

Przesiaduje jeszcze (usunięte przez administratora) zamiast się praca zająć. Albo kawka z Iwonką albo w biurze naczelnego … karierę można robić w rożny sposób …
MMs

24.01.2023 10:21

Karierę to robi w biurze (usunięte przez administratora) zamiast zająć sie robota to albo przesiaduje w biurze naczelnego albo na kawie kulka godzin …
Aldona z Watta

24.01.2023 07:40

SUPER PRACA I SUPER KASA. Jak praca na produkcji to tylko w Bitron Watt.
Ewelina Bitron Watt

17.01.2023 21:26

Powiem szczerze i prawdziwie "TU JEST JAK W RAJU". Atmosfera i klimat pracy jest baśniowy, a pieniądze wystarczające na dobre życie w tych drogich czasach.
Ktos

21.01.2023 18:42

Nie chodzi mi o zarobki.. Tylko o to jakie są stanowiska na Watta i jakie tam się części robi też płytki czy coś innego?
Alik.

23.01.2023 08:47

Nie bądź śmieszny. Przecież ja nie będę Ci pisał co i gdzie się produkuje. Bozia rozum i rączki zabrała?! Masz internet i możesz sobie dokładnie zweryfikować co się robi na danym zakładzie. Już tak z uprzejmości dopowiem że na jedności kompletuje się ręcznie Podzespoły elektroniczne do czterech płytek na raz w jednym wózku. 960 wózków dziennie to była norma. Na Watta składam przewody. Tyle by było w tym temacie. A tak na marginesie, jak masz inną pracę na oku to nawet nie myśl o Bitron. Myślisz że ktoś tu specjalnie wystawia złe opinie?! Po prostu każdy ma już dość wyzysku!
Sylwia

22.01.2023 18:16

Omijać Jedności szerokim łukiem !
Alik.

23.01.2023 08:41

Mi zostalo jeszcze kilka dni. I żegnam na zawsze. Pracowałem na obu zakładach. W tej chwili kończy mi się umowa na Watta. Ale nie to jest najśmieszniejsze. Ogłoszenia o przyjęcia do pracy,jak w Brembo , są dosłownie wszędzie. Tak samo jak Plastic Component ( Magbetti Marelli) ;) W tym rejonie robi się komedia. Za jakiś czas jak nie zmienią w tych zakładach dyrekcji, wszystko padnie. To już nie będzie mój problem , ale na miejscu pracowników , napisał bym do zarządu we Włoszech. Opisał całą sytuację na zakładzie i dodał link do GoWork!
Kebab

20.01.2023 20:10

Alik Idź do Amazona skoro taka ciężka tu jest praca, tam będzie Ci wspaniałe i zamknij ryja ruro

21.01.2023 11:39

Z Amazonem racja (usunięte przez administratora) wiem bo tam pracowałam w amazonie jestes numerkiem do odstrzalu nie masz normy notatka za.3 notatki nara:/ I CH.. z tego że np.masz te normy brak l4 i tak ciebie (usunięte przez administratora) z Amazona.Ja miałam normy brak l4 przyszło koniec umowy nara

21.01.2023 18:40

Tak się składa że miałem nieprzyjemność być tam na rozmowie! Też tacy sami ludzie ze wsi! Bez wysublimowania, którzy nawet mowę ojczystą kaleczą! Tak że nie skorzystam z twojej propozycji! Do zobaczenia w pracy. Na szczęście kończy mi się umowa i pa pa z tym ryn sz to kie m!

08.12.2022 20:49

Iruś

12.01.2023 23:05

Oj tak tak, jest tam TW ... zajmuje się wszystkim czym nie powinien. Biega, uprawia swoje gierki ale nic z tego nie wychodzi. Łyka każdą ściemę i zajmuje się wszystkim i niczym. Żal patrzeć jak się miota ... Słyszałem, że nikt nie chce z nim pracować. Strasznie trudny koleś do współpracy.

15.01.2023 08:27

BMW! Nie rozśmieszaj mnie! BMW to chiński szajs dla niedoinformowanych. Sprawdź gdzie robią do Niemców silniki! Wszystkie są robione w prowincji Zengsun!!! Trzeba nie mieć rozumu by za to przepłacać! Audi jest robione a właściwie było w Rosji! Tak że jakość super, taka os siekierki ! Opel i Mercedes w Polsce ale tylko składany i radzę przeczytać opinie! Gdzie wy żyjecie jak można wam najgorszą tandetę wcisnąć po nawet stu krotnym przebiciu ceny! Więc dla normalnych! Czego można zazdrościć?! Braku wiedzy i głupoty !!!!
Mati

13.01.2023 22:28

Ostatnio dużo szarych fartuchów biega po produkcji, kim Oni są ?
Aneta

14.01.2023 11:23

Firma sprzątająca.

14.01.2023 17:59

Witam Pani pracuje na produkcji? Próbuję się dowiedzieć parę rzeczy ale nikt nie odpowieda:(
MONICZKA z ELDOMU

14.01.2023 10:09

BITRON POLAND na ulicy Watta to najlepsza firma w Polsce. Pracuję tu już kilka lat i wiem, że jest tu SUPER. Wcześniej pracowałam w innych firmach i nigdzie nie ma tak super jak w Bitronie. Atmosfera w pracy jest mega fajna, ludzie pracujący z Tobą cudowni, przełożeni życzliwi, a praca lekka i przyjemna. Jeżeli palisz papierosy to w zakładzie jest magiczne miejsce, a jest nim PALARNIA gdzie poznasz wielu fantastycznych ludzi i przeżyjesz niezapomniane chwile. JAK PRACA TO TYLKO W BITRONIE NA WATTA.

14.01.2023 16:43

Jesteś po prostu (usunięte przez administratora) pracującym za grosze! Ty tam tylko pracujesz dlatego że nic kompletnie nie potrafisz!! Tak to jest jak się nie skończy podstawówki albo kupi sobie dyplom!

14.01.2023 17:17

Pracujesz tam ponieważ niczego innego nie potrafisz robić! To praca dla robotów które mają nie myśleć a wykonywać zadania! Musisz mieć bardzo niską samoocenę no i albo niepełne podstawowe wykształcenie, lub kupiony dyplom! Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie pracował poniżej najniższej krajowej? Doliczają wam premie , by zamydlić oczy! Rocznie na samym urlopie tracisz 700 zł a jak jesteś ba L-4 drugie tyle! Jeżeli taka praca ci odpowiada to nie namawiaj na nią ludzi z ambycjami !

14.01.2023 16:28

Witam jak wygląda praca w Bitron na Watta Mam mieć rozmowe i chciałabym się dowiedzieć co i jak:) Jakie tam są działy? Jakie elementy się tam robi?:). Rozmowę mam 17.01 I czy ciężko się tam dostać do pracy?Czy raczej przyjmuja?I czy trzeba mieć doswiadczenie ? Ogłoszenie o pracę znalazłam przez agencję Gi Group .Oferta o pracę pojawiła się 9.01.2023 .I miałam wybór gdzie chce iść do Bitrona na rozmowę czy na Watta czy Jedności.Wybrałam Watta ponieważ mam lepszy dojazd:)
Henry my love

08.01.2023 01:22

Henry to najwiekszy kozak na zakladzie :)

07.01.2023 19:36

Mam pytanie do obecnych pracowników czy Bitron przejmuje pracowników agencyjnych czy tylko 18 miesięcy przez agencje i do widzenia?
Bumper

05.01.2023 12:01

Zanizanie podstawy zarobku do 20,10 zł brutto, zamiast 22,80 brutto! Czyli jeśli pójdziesz na urlop , dostaniesz mniej niż powinieneś ponieważ premia nie wlicza się do urlopu! To samo z L-4. Dostaniesz 80 procent z podstawy, czyli o 31 jeden złotych netto za dzień! Czyli dalej (usunięte przez administratora) w stosunku do pracowników a praca jak na przodku na kopalni jako górnik dołowy! Bitron to żenada!
Bumper

07.01.2023 08:19

Za urlop wychodzi 700 zł mniej ! Włoskie firemki trzeba wyprowadzić na butach z Polski!!
Szefo

02.01.2023 07:55

Ostatnie dni pracy Rysia z Kwidzynia? Znowu do pracy przyjdzie pijany?

06.01.2023 20:24

O co chodzi z tym Kwidzynem ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Bitron Poland?

Kontakt - Bitron Poland Sp. z o.o.

Jedności 46 41-218 Sosnowiec

Obserwator

18.05.2022 01:35

Pyt-1 Co myślicie o ostatnio tajemniczej aferce domniemanego znikania sztabek cyny i odpadów, w powiązaniu ze zwolnieniami dobrych fachowców ?. Pyt-2 Co się dzieje z odpadami z maszyn które docinają nadmiar miedzianych elementów przewlekanych ?. Proszę o merytoryczne odpowiedzi.
Matias

21.09.2022 03:20

Tak to on.Zbiera odpady w niebieskiej szafie na chali a potem wynosi pod kurtką z polaru,widać jaki objuczony wychodzi do szatni :) Masakra :D LOL robi to na wydre hehe.
Matka

05.01.2023 02:15

Jaremy zszed do podziemia,usuwa kumpelstwo z fejsa...teraz przezuca przez ogrodzenie!
SMD

02.01.2023 09:55

Cześć, jako iż zakończyłem współpracę w Bitronie na ul. Jedności mogę się troszkę udzielić na temat warunków jakie tam aktualnie panują. Nazwa jakaż cudowna "Bitron Poland Sp. z o.o" Szkoda tylko że "Poland" jest tylko w nazwie firmy bo 70% to Ukraińcy, kolejne 20% Filipińczycy z innymi narodowościami a ostatnie 10% to Polacy. Pracowałem w Bitronie przez pewien czas i dostałem wypowiedzenie bez jakiegokolwiek wcześniejszego poinformowania, abym mógł znaleźć inną pracę a dowiedziałem się wtedy, gdy chciałem wziąć 2 dni urlopu, na które zapracowałem. Oczywiście powodu wypowiedzenia nie zdołałem się dowiedzieć, tylko rozmowa przez telefon "praca do końca miesiąca i żegnamy się" ale czego można byłoby się spodziewać po "Umowie o pracę tymczasową" ale mniejsza o to bo wcale nie żałuję a postaram się napisać ze szczegółami. Gdy zatrudniasz się do Bitronu jako nowy pracownik, broń Cię Panie Boże unikaj szerokim łukiem działu "SMD". Jako nowy pracownik masz miesiąc szkolenia, co nie znaczy że przez ten czas będziesz się tylko przyglądać, bo brygadzista da Cię na linkę w pierwszym dniu z Paniami z Ukrainy, które nie dojść, że będą się z Ciebie nabijać, że sobie nie radzisz, to jeszcze będą Cię obgadywać jak jesteś ubrany i czy przypadkiem jesteś czysty. Tak dobrze czytacie ostatnie zdanie. Jestem osobą która dba o higienę codziennie, a przytrafiła mi się dość przykra sytuacja jak i również stresująca rozmowa z brygadzistką, że "pracownicy z agencji takiej i takiej (nie będę wymieniał nazw i szczegółów) nie chcą ze mną pracować, ponieważ czuć ode mnie nieprzyjemny zapach". Sytuacja ta przytrafiła mi się po tym, jak nie mogłem się dogadać na lini i postanowiłem pójść do brygadzisty i powiedzieć, że jak ja mam się czegokolwiek nauczyć, skoro nawet nie potrafię się porozumieć z drugim pracownikiem. Pana czy Pani z Ukrainy traktują z pocałowaniem w (usunięte przez administratora) a Polak jest w tej firmie nikim i niczym. Jedyna sytuacja która może wam poprawić nastrój wychodząc z tej firmy to widok Ukraińców po nocnej zmianie rzucających się jak (usunięte przez administratora) do autobusu 835 w kierunku centrum Sosnowca :) Tego nie da się "odzobaczyć" i uwierzcie mi, że po tym jestem w stanie powiedzieć, że widziałem już wszystko w swoim życiu. Jeszcze co mogę powiedzieć, odchodząc z Bitronu, na moje miejsce pewnie przyjdzie 10 innych pracowników z Ukrainy, czemu tak twierdzę? Wychodząc w ostatnim dniu przed bramą stało z 15/20 osób na rozmowę o pracę, nie słyszałem nawet jednego Polaka w tym gronie. Podsumowując, nie marnujcie czasu na Bitron, ponieważ jest wiele więcej lepszych miejsc pracy, gdzie na pewno zostaniecie docenieni za wysiłek wkładany w powierzone obowiązki.
Fokus

02.01.2023 18:18

Niestety masz całkowitą rację. Tutaj nie liczy się doświadczenie, nie liczy się człowiek. Operator jest nikim można go zastąpić kimkolwiek. Polak w tej firmie to powoli wymarły gatunek. Szkoda bo praca nawet fajna i przyjemna tylko po co pracować w firmie bez perspektyw. Mam nadzieję, że to się zmieni i zaczną tu w końcu doceniać Polaka.
szefo

03.01.2023 09:00

To jest szkoła ludzi z kwidzyna. Ludzie muszą być prości żeby im nie zagrażali xD
Kasia co zna się na robocie

08.11.2022 08:56

Pracowałam w wielu zakładach produkcyjnych w okolicy, a teraz od trzech miesięcy pracuję w Bitronie przy ulicy Watta i jest tu SUPER :-) Ekipa z wtryskarek to fajni ludzie, zawsze można pogadać i pomogą jeżeli potrzebujesz pomocy. Przełożeni są mili, szanują człowieka i można na nich polegać. Jak jest tylko chwila wolnego czasu to extra miejscem jest PALARNIA, to Nasz bitronowy azyl i czadowe miejsce, w którym można spotkać ciekawych ludzi i pogadać, a najważniejsze to idąc zapalić nie trzeba odbijać karty. Ogólnie praca jest lekka i przyjemna, czas szybko leci, a atmosfera na zakładzie powoduje to, że nawet nie wiesz kiedy mija Ci 8 godzin i trzeba wychodzić. Jak praca to tylko w BITRONIE !!!!!!!
emeryt

23.12.2022 19:58

w sumie masz racje, mi np na miesiac w zupełnosci wystarczałoby 12 tys zł netto. To takie minimum aby normalnie i fajnie prosperować. W bitron ile zarobie? bo jak wiecej, to otwierajcie brame, bo bede wjezdzal swoim passatem. rozpoznacie mnie po dlugim nosie na twarzy tzw nosacz
szefo

02.01.2023 07:51

Watt a Jedności to są 2 różne zakłady.

08.12.2022 21:53

tak

08.12.2022 21:55

tak
Wydział Gum

24.11.2022 19:31

Na Gumach się dobrze pracuje.Robisz swoją prace która do Ciebie należy, a jak jesteś ogarnięty to znajdziesz czas na kawe i papierosa.Kierownictwo i Liderzy na Wtryskarkach i na Mieszalni to bardzo wporządku ludzie. Jedyny minus to zapach gum i brud ale można się przyzwyczaić. Szczególnie pozdrawiam ekipe z Mieszalni.Tam pracują naprawdę bardzo wporządku chłopaki. Polecam pracować na Gumach.
Była pracownica

08.12.2022 14:49

To prawda praca na gumach jest spoko ludzie są bardzo przyjaźni nikt nikogo nie obgaduje każdemu można się zwierzyć tam jest jedna wielka rodzina . Ale...........
Monia

07.12.2022 05:09

Gdzie można wysłać cv lub przez jaka agencje najlepiej ?
Kononowicz

07.12.2022 15:37

stepanbandera-eurojobs
Beata

28.11.2022 19:36

Brygadzistek więcej niż ukrainy na produkcji a co takiej nie zglosisz to zapomni, lub nie ma czasu. Ewentualnie odeśle do innej, która... (czytaj wyzej). W innych zakładach na takim stanowisku jest tz. team leader który jest ogarnięty perfekcyjnie na danej linii i umie pracować z grupą. W bitronie biorą na to stanowisko jakąś patologię z ulicy gdzie jedynym wymogiem jest praca w niedzielę.
Kolega

29.11.2022 12:03

Prawda.
Beata

06.12.2022 18:10

Jeśli masz współpracownika to najczęściej jest to Ukrainiec. Ci potrafią siebie pięknie pomagać, ale polaka mają za nic. Gdy przyjdzie z takim pracować, to ten zaraz ma przerwę, toaletę itp. Zostajesz sam jak palec z częstym pytaniem od przełożonych "dlaczego tak mało" ? Praca w niedzielę jest z grafiku, bez premii.

30.11.2022 18:55

W bitronie jest bardzo spoko. Jest o wiele lepiej niż w innych firmach. Za dużo narzekacie. Jest praca i dobrze że wogule płacą na czas. W dzisiejszych czasach to jest luksus.

23.11.2022 18:54

Jest robota? Jest! Z tego należy się cieszyć, a nie że mało płacą. Najważniejsze, że pracujemy.
Byly serwis

23.11.2022 12:15

Witam, pracuje jeszcze na serwisie project one na jednosci taka blondyneczka Marysia? Ukrainka. Zmiana A.

07.11.2022 23:21

Postaram się zwięźle opisać pracę w Bitronie na Jedności. Początki są wspaniałe, jak to Cię nie traktują dobrze, jakie warunki i wgl. Nowy pracownik wejdzie, popatrzy czyste stanowiska pracy, praca wydaje się nie być ciężka (bo w zasadzie dla kumatych nie jest) ale po paru dniach zaczynasz dostrzegać, że wszystko było na pokaz. W oczach brygadzistów zaczynasz być zwykłym robolem, przynieś wynieś pozamiataj, jeśli trafisz na stanowisko z Polakami idzie się dogadać, atmosfera zależy już od osoby z którą będziesz pracować. Nie daj boże jak dadzą Cię na linie z Ukraińcami... A szczególnie z Ukrainkami bo z Panami nie miałem okazji pracować... Wywyższanie się nad nowym pracownikiem bo Polaka mają za nic... Paniusie sobie rozmawiają w najlepsze a Ty (usunięte przez administratora) za dwóch na raz bo masz się "nauczyć"... Jeśli chcesz sobie dorobić, możesz jak najbardziej ale na dłuższą metę nie polecam bo psychika Ci padnie. Nie raz miałem myśli podczas pracy rzucić tym wszystkim i po prostu wyjść, wrócić do domu bo miałem dość narzekania, że to za wolno, to źle tamto źle mimo że dawałem z siebie 100%, aaa nie sorry wymagają od Ciebie 150%, żebyś się nie rozleniwił za bardzo. Cieszę się, że opuściłem tę norę i aktualna praca bardzo mi odpowiada a też pracuję na produkcji, pozdro ;)
Była z Enelu

22.11.2022 19:38

Ja byłam przez 7 tygodni na Enelu. Początek jak z bajki. I ta bajka nie kończy się PRACOWALI DŁUGO I SZCZĘŚLIWIE!!!! Chłopak który uczył mnie na linii SMD był super ale…. nasza pani Wielka Brygadzistka i jeszcze Większa Kierowniczka stwierdziły, że po trzech tygodniach ogarnę wszystkie maszyny, programy i komponenty sama. I tutaj bajka się skończyła. Z.j.e.b.y za wszystko. Pan Dyrektor (usunięte przez administratora) czepialski na każdym kroku. Pani (usunięte przez administratora). robi opierdziel za 1 min spóźnienia z przerwy. Aaaa jeszcze przerwa!!!! 10 i 15 minut. (usunięte przez administratora) 100 km dalej żeby zmieścić się w tych minutach ze śniadaniem i sikaniem a już nie wspomnę o tym twardszym, opuszczenie maszyny to początek przerwy, lecisz jak Lewandowski do szatni, zaliczasz gola jak Piątek w szatni, żeby wziąć kanapkę, popierdzielasz jak Frankowski na kantynę i zajmujesz szybko wolne ostanie krzesło jak Kusznierewicz na oceanie uchodźców i w momencie rozwinięcia folii aluminiowej z kanapek stwierdzasz, że skończyła Ci się (usunięte przez administratora) przerwa.
Werax

23.11.2022 10:54

Kiedy już wpadniesz w rytm i uda Ci się załatwić wszystko w 15 min lecisz pracować dalej rzetelnie i wiernie to i tak zrozumiesz, że nawet nikt nie docenia twoich starań taka polityka firmy nie liczy się pracownik ani jego doświadczenie. Zawsze może Cię zastąpić Filipińczyk czy inny obcokrajowca których firma przyjmuje na potęgę.
Szczęśliwa pracownica

12.12.2021 15:53

Spoko praca.Zarobki na czas. Ogromne możliwości rozwoju. Kierownictwo spoko. Ja po trzech miesiącach na produkcji dostałam propozycję podwyżki i pracy w biurze.

14.11.2022 21:56

Hu... z pieniędzmi !!! Ważne że robota jest !!!

19.11.2022 23:14

Dokładnie. Praca jest ważniejsza niż pieniądze. Najważniejsze, że w ogóle nam płacą na czas. W dzisiejszych czasach to luksus.

11.11.2022 15:54

Michał

12.11.2022 00:13

Już nie te czasy kolego. Teraz siedzą we dwóch na jednym stanowisku, noga na nogę i patrzą jak polak (usunięte przez administratora) Ewentualnie oprą się o słup itp i myślą co na obiad zjeść. Absolutnie nikt mu uwagi nie zwróci a Polak musi do toalety w podskokach lecieć inaczej zjeba. Elektronika na jedności to prawdziwy psychiczny survival. Ps. miesiąc temu dwóch ukrainców "pracujących" na jednym stanowisku pobiło się, prawdopodobnie z "nadmiaru obowiązków". Zostali zwolnieni, jednak dalej są tam wysyłane dwie osoby z ukrainy, choć powinna bez trudu ogarnąć jedna.
@łatek

10.11.2022 17:53

Nowy pracownik szybko może się zrazić. Tutaj wszystko praktycznie sam się uczysz i ogarniasz swoje miejsce pracy. Szkolenie przez innych pracowników wygląda tak tu wkładasz tam wciskasz. Kiedy zostajesz sam i wychodzą błędy to nic nie wiesz pytasz bo instrukcji obsługi maszyn i błędów brak. Na szczęście pracownicy byli pomocni i zawsze można było zapytać. Także praca dla odpornych i ogarniętych.
Rozklapicha

09.11.2022 15:22

Super fajna praca jak i warunki. Kasa wysoka
Szalona Klaudia

22.10.2022 13:14

Pracuję w Bitronie Watt i jest tu na maxa fajnie, sympatyczni ludzie i extra miła atmosfera. Coraz więcej ludzi mówi, że jest tu jak w raju i chyba to prawda :-) Sama nie zwolnię się, bo pieniądze dają tu konkretne. Nie spodziewałam się, że można tak dobrze zarabiać na produkcji :-)
Normalny

02.11.2022 13:10

Ty serio chyba jesteś szalona, albo dają Ci zarobić za pisanie takich pierdolomentów. No chyba że pracujesz tu pierwszy tydzień, to poczekaj tak z 2 miesiące (o ile ich widzimisie pozwoli Ci tyle tu pracować) aż Ci zryją beret, pierwszy objaw poznasz jak Ci rodzina zwróci uwagę, że z Tobą jest coś nie tak.
Wiola ...

08.11.2022 18:44

Tu tak jest naprawdę...
Nina

31.10.2022 18:15

Jak praca wygląda na Inżynier Procesu ? Npi?
P.

03.11.2022 18:44

Witaj, Jako częsty gość w dziale NPI mogę z całą pewnością stwierdzić, że morale tam są niskie - choć atmosfera wydaje się dobra dzięki kilku osobom. Często słychać narzekania na przełożonego oraz na nadmiar pracy. Mówi się, że ludzi za mało, a pracy za dużo. Teraz ponoć inżynierowie pracują bez komputerów. Nie od dziś wiadomo o dużej rotacji pracowników. Wyciągnięcie wniosków pozostawiam Tobie.
gigi

07.11.2022 21:15

nie wiem jak wyglada, ale ilekroć się do nich wysyla CV to nie odpowiadają wiec słabo. p.s tak mam doświadczenie w tym zakresie.
Zielony mazak

18.10.2022 18:37

Prawda to że będzie trzeba weekendy za darmo robić tj sobota i niedziela??
Gin

24.10.2022 16:30

Tak, będziesz robił w sobotę i niedzielę za zwykła stawke, a za to dostaniesz wolne we wtorek i czwartek na przykład. Piekne mamy związki że to podpisaly...
Kasia

06.11.2022 16:12

Ja juz tak pracowałam w Johnson electric w 2021r sobota niedziela do pracy a ostaniego miała byc odbiurka wolne, i tu zonk dostawałyśmy pismo, polecenie służbowe. Ja to opieke brałam w sobote bo urlopu mi nie chcieli dac, w srode mialam odebrac, i co w srode polecenie służbowe i w tedy im podziekowalam. Widze w kazdym zakladzie to samo wyzysk niko nie obchodzi ze masz rodzine małe dzieci poraszka.
NN

05.11.2022 15:00

O co chodzi z opróżnianiem szafek operatorów na Jedności ? Czy ktoś w końcu zainteresuje się tym problemem, przecież to ewidentne włamanie !
Żelusiowy

06.11.2022 11:16

Ciesz się, że Ci szafkę opróżnili, a nie podrzucili czegoś np. cyny, bo i o takich praktykach się mówi.

31.10.2022 21:27

Cześć i czołem ludzie pracy - dumni Bitroniarze !! Chcialem się spytać- bo dobrze chyba wiecie że nasz kochany Rzond- podnosi place mimimalno aż do 3800 pln w 2023 ;). Chcialem się dopytać- czy nasze pensje też w związku z tym wzrosnom? Jeśli tak to o ile hihi ? Wiadomo pinionszki som ważne :). Dobrego dnia.

Zostaw merytoryczną opinię o Bitron Poland Sp. z o.o.