Bitron Poland

• Ruda-Kolonia
  • Wola Uhruska
  • Ruda-Huta

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o Bitron Poland Sp. z o.o.

Opinie o Bitron Poland Sosnowiec

Nie przegap nowości o Bitron Poland Sp. z o.o.!

23.01.2026 10:55

Agencja nie zatrudnia na quality manager automotive, rekrutację przeprowadza jakaś kobieta z hr. Ciekawa jestem ile wam zaproponowali w końcowej rozmowie. Agencje rekrutują na produkcję a nie na wyższe stanowiska. Przechodziło się przez 3 etapy: rozmowa przez tel, zaproszenie, rozmowa już na miejscu oraz rozmowa z dyrektorem zakładu. Na jakie stawki i benefity wam się zgodzili? Podobno znajomy też rekrutował i mówił że jest brak karty paliwowej to podstawa na takim stanowisku tak jak i auto.
    Aha

08.02.2026 06:00

Ale ten ktoś inny w zasadzie nie ma co żałować.Pod tą firmą często zwalniają jak są redukcje szczegulnie tych co mają najmniejszy staż. A za miesiąc znowu szukają i tak wkółko.

Wampir

03.07.2026 05:57

Sama prawda. Też mnie zwolniono a po 3 miesiącach rekrutacja spowrotem na to stanowisko. Nawet zwolnili ludzi co oracowali 10 lat wtedy. A teraz spowrotem ogłoszenia na ich stanowiska. Prezes traktuje ludzi jak śmieci.

09.06.2026 17:51

Czy najlepsza kierowniczka na elektronice pani Anna nadal pracuje?
    #OperatorProdukcji

PsychaSiadaAvetwojstrach

09.06.2026 03:14

Chciałbym pozdrowić wszystkich, którzy szufladkowali mnie jako „dziwnego”, „odklejeńca” czy „ćpuna” tylko dlatego, że żyję po swojemu, czasem milczę, obserwuję i analizuję. Podczas gdy wy od kilkunastu lat tkwicie w systemie, pracując na sukces ludzi w krawatach, ja patrzę szerzej. ​Znam swoją wartość. Jestem osobą inteligentną, wyrozumiałą i nie oceniam nikogo po okładce. Nie mam zamiaru zniżać się do poziomu ludzi, którzy stoją w miejscu – moje ambicje sięgają znacznie wyżej. Udowodniłem to, opanowując w zaledwie 2 tygodnie materiał, na którego naukę standardowo przeznacza się 3 miesiące. ​Dziękuję Pani Oli za świetne wyszkolenie, jednak mój potencjał zostanie wykorzystany gdzie indziej. Wielki szacun i pozdrowienia dla Witka z utrzymania ruchu – podziwiam Twoją robotę! A całej reszcie przesyłam pozdrowienia z pozycji „odklejeńca”. Ja nie muszę niczego udowadniać ani wysysać z palca. Kto ma wiedzieć, ten wie. Reszta niech żyje w niewiedzy.Ciach bajera SMD
    Gregor

16.04.2026 18:21

Jakie tam są teraz zarobki jeśli można zapytać? Bo za moich czasów, było 1600 na rękę i ludzie też narzekali, choć potem przeszło się kilka innych zakładów i człowiek doszedł do wniosku że Bitron to były wczasy 😉 Pozdrawiam

16.05.2026 22:00

Zarobki czyste masz 3,3-3,5 tys zł
    Ona

30.12.2025 09:36

Brałam udział w dwóch etapach rekrutacji – pierwszym w formie spotkania online oraz drugim już osobiście w siedzibie firmy. Poświęciłam na ten proces swój czas i zaangażowanie, tym bardziej że podczas rozmowy otrzymałam informację, iż niezależnie od decyzji otrzymam informację zwrotną. Niestety do tej pory jej nie dostałam. Uważam, że przy tak rozbudowanym procesie rekrutacyjnym i w przypadku tak dużej organizacji brak feedbacku jest rozczarowujący i mało profesjonalny.
    Aha

08.02.2026 06:14

Nawet regulaminu nie umiesz przeczytać a nerwy to jego łamanie. Pozatym dzięki gowork i rubryce rozmowy skorzystałam z podpowiedzi i dostałam pracę. Tak że źle opisujesz.

16.02.2026 00:38

Hahaha za 7 brutto , bo pyszczyć tu potrafisz a u pracodawcy już nie

22.12.2025 10:21

Drogi HR. Bylam na rozmowie u WAS ws pracy. Jedna dygresja- dobry i wydajny pracownik to pracownik dobrze opłacony. Proszę spojrzeć na raporty płacowe 2024 a nie sugerować się budżetem, bo efekt będzie taki, że taki niskobudżetowy pracownik albo będzie malo wydajny albo popracuje gora rok, rewolucji wam nie przeprowadzi, może jeszcze narazi na straty i za niedlugo takowe ogłoszenie będzie widoczne znowu. Politykę zawsze można zmienic- madry pracodawca to pracodawca elastyczny. Pozdrawiam sympatyczny zespół.

18.12.2025 08:44

Czy ktoś powie mi coś na temat dyrekcji? Kadrze zarządzającej? Proszę o rzetelna wypowiedź. Z góry dziękuję.

15.12.2025 20:22

Zwolnienia już były, czy klasycznie z prezentami czekają po nowym roku?

11.12.2025 21:55

Tak tak jakosci. Ciekawi mnie ile osób rekrutuje i jakie stawki są rzucane, czy warto aplikować? Jaka tam panuje atmosfera?

10.12.2025 12:19

Witam. Uruchomili rekrutację na kierownika produkcji. Czy warto aplikować? Są jakieś benefity? Co sie stalo z poprzednim kierownikiem? Ktoś może wie. Jak kadra dyrektorska?
    Ferni

10.12.2025 23:40

nie na kierownika produkcji tylko kierownika JAKOŚCI produkcji; a co się stało z poprzednimi kierownikami to już trzeba na nich liczyć że tu zajrzą i powiedzą Benefity są jak pamiętam
    Administracja i inni

04.06.2025 14:07

Czy wy jesteście tak krótkowzroczni że nie widzicie tego że ludzie głosujący w referendum na tak bądź na nie umożliwili wam w ogóle możliwość strajku ? Czy nie jest idziecie tego że dzięki nim ten strajk mógł się w ogóle odbyć ? To był pierwszy i ostatni strajk bo teraz każde kolejne referendum będzie nieważne z powodu braku uczestnictwa ponad 50% załogi. Uzbieracie ponad 50% z samej produkcji ? Powodzenia życzę. Słabo to sobie kalkulujecie. Zastanówcie się nad tym. Zobaczymy kto się będzie teraz śmiał ale chyba przez łzy i zapomnijcie o jakichkolwiek podwyżkach bo ta będzie ostatnia.
    loko

04.12.2025 19:03

tak bo administracja się przestraszyła po ,naradzie, każąc tym u dołu pracować jak psy gdy oni spijają śmietankę
    Sarak

04.12.2025 18:49

Bitron watta Wysłali Carlito z włoch bo na tamte standardy był miernotą i tu to pokazał po roku doprowadził do strajku ignorując prośby o rozmowy. Edziu skurczybyk potrafił podzielić aby nie stracić aby wilk i owca cała... Jeśli ktoś chce pracować za 30,00 (najniższa krajowa 30, 50 jest) i czuć się gorzej niż migranci na zakładzie POLECAM (dla sadomaso). te 2 zł podwyżki z 28 zł to raczej śmiech na sali.... Jeśli ktoś chce w zakładzie doczekać emerytury polecam się zastanowić, i popatrzeć na rynki AGD chińczycy zalali rynek... zmywarka bosha 2k =? haiera 1,5k to co biedny polak/ europejczyk kupi? ps. szukając oszczędności odchudziłby te wysokie i średnie kadry co mają czas na przerwy po 2/3h Na jedności już polaków nie ma (prawie) więc to w sumie wydział zamiejscowy uraińsko-kolumbijski.
    #PracownikProdukcji
    Dziewczyna z Eldom

30.09.2025 14:46

Hej, pracuję w Bitronie na ulicy Watta od roku i powiem Wam szczerze, że to zakład pracy, który szanuje pracownika i dobrze go wynagradza za wkład swoich sił i poświęcenie. Stawka godzinowa jest bardzo dobra. Atmosfera w firmie znakomita, ludzie z którymi pracuję to przyjaciele, a przełożeni to profesjonaliści w kontaktach międzyludzkich i eksperci w sektorach, którymi zarządzają. Uważam, że Bitron to najlepsza firma w południowej Polsce. Szczerze polecam, ja tu zostanę do emerytury.

05.10.2025 21:42

Nie wiem czy to panie z hr, czy jakieś kierowniczki piszą te głupoty. Nikt nie uwierzy w te brednie. Bitron to jeden z najgorszych zakładów na Śląsku. Zakład który nie szanuje polskich pracowników i nie przedłuża z nimi umów.
    Gilbert Nowak

10.09.2025 10:42

Co się tam dzieje w tej Jakości, że co chwile szukają nie wiem czy aplikować czy sobie darować
    Labubu

21.08.2025 13:22

Tak to jest prawda że są tam zwolnienia .Lecz Ci ludzie nie są bez winy podczas strajków bluzgali sami swoich … i teraz są wyciągane konsekwencje
    Coan

21.08.2025 20:30

Zwolnienia się zaczęły na zakładzie przy ulicy Watta?? Ile ludzi zostanie zwolnionych???
    Crybaby

02.09.2025 08:43

Tak, narazie leci produkcja ok 60 osob. Ale to pewnie dopiero początek i potem zajmą sie reszta

25.08.2025 13:38

A jak wygląda praca jako logistyk ? Miał ktoś styczność ?

18.08.2025 15:53

Czy to prawda, że na Watta zwalniaja doświadczonych pracowników którzy brali udział w strajku ?
    Jezus

17.08.2025 20:45

Ile teraz się zarabia na produkcji? Bo pracowałem tam 10 lat temu i myślę nad powrotem
    Ka

28.07.2025 11:27

Idę jutro na rozmowę . A maszyny . Jak praca na jedności ? Atmosfera itp . Dawno dawno tam pracowałam i nie było za fajnie. Ale może się coś zmieniło .
    Anka

05.08.2025 17:54

Najgorsze stanowisko. Rozpadające się maszyny i dokładanie non stop komponentów. Po 8h można takiej pracy można sobie przegryźć tętnice, po całym miesiącu... Za żadne pieniądze bym tam nie wrócił. Pytasz o atmosferę w bitronie? Co tam mogło zmienić się na lepsze, skoro kierownictwo trzyma się tam rękami i nogami a współpracownicy to sami obcokrajowcy.

19.06.2025 08:36

No to Pablu 86 nie wiem z kąd się urwałeś ale napewno nie z produkcji.Bo te 2 zł pójdzie Ci w piety.Troche kalkulacji i przeliczeń?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Bitron Poland?

Kontakt - Bitron Poland Sp. z o.o.

Jedności 46 41-218 Sosnowiec

Monika

07.06.2025 16:42

W końcu podwyżki dostali ci którzy na to zasłużyli,i zostali docenieni czyli produkcja.Nie sztuka jest ,,być" tylko w pracy jak np.biuro które się nie wstawiło nawet na strajk zero poparcia .
    Pablu86

05.06.2025 22:01

Spaniałe mamy podwyżki, walczyłem jak lew na protestach, opłaciło się, wysłuchali nas . Teraz skoro mamy już dobre pieniądze, trzeba się przyłożyć i normy wyrabiać, najlepiej te 120 % normy nawet .Ale teraz się chce , te 2 złote naprawdę robią różnice😊 Bravoo, gratuluję zwycięzcom:)

05.06.2025 19:20

Przez OPPZ wszystko się zaczęło,gdy tylko powstało,zakład podzielił się, a teraz to już nic dodać nic ująć.Gratulacje OPPZ za kulturę.
    Do OPZZ

04.06.2025 18:36

Skoro twierdzicie że ci co nie strajkowali nic sobie nie wywalczą to dlaczego osoby które nawet nie brały udział w referendum i pracowały za dwóch na produkcji podczas strajku również dostaną podwyżki ? Potraficie na to sensownie odpowiedzieć ?
    Mleko

05.06.2025 16:26

A kim ty jesteś, żeby trzeba było ci na jakiekolwiek pytanie odpowiadać??? Osoby, które nie poszły na strajk zasługują na więcej Coś jeszcze? :)
    Do OPZZ

04.06.2025 18:38

Chodzi oczywiście o osoby z produkcji bo w końcu nie cała produkcja strajkowała a cała dostanie podwyżkę. Słucham co Wy na to ?

04.06.2025 14:57

Gratuluję podwyżki. Teraz to będziecie mieć stawki, jak w kazdej innej pracy za minimalną krajową. Mam nadzieję że traktowanie ludzi jak śmieci, przez panie kierowniczki na wydziale elektroniki jest tego warte.
    Watt

03.06.2025 19:35

Solidarność wywalczyła podwyżki dla wszystkich chociaż mniejsze a OPZZ tylko dla siebie i wybranych. Pomimo że obiecywali że walczą o podwyżki dla wszystkich działów. Nie widzisz różnicy ?
    MMM

04.06.2025 06:04

A ja zapytam gdzie była administracja jak ludzie w deszczu walczyli o swoje. Na ciepłym stołeczku , daliście zastraszyć i jak szczury przyszliście do pracy na 5 rano to pracujcie tak dalej 👏będzie wam wynagrodzone za 10 lat 😂
    Nnm

04.06.2025 06:10

Wszyscy nauczyli się że wyjdzie produkcja i wywalczy za wszystkich , super że choć raz utarło się nosa tym ,,lepszym” ,może kiedyś wyciągniecie wnioski że walczyć to powinni wszyscy a nie poszczególne jednostki . A trolle od Solidarności niech idą spać bo boli ich (usunięte przez administratora) że inni mogli się postawić i co najważniejsze wygrali 👍
    XYZ

04.06.2025 05:44

OPZZ wywalczył podwyżki dla produkcji. Ci wybrani to ludzie którzy mieli odwagę zawalczyć o swoje i strajkować ,a nie chowali głowę w piasek. Zawsze liczą na to , że najniżsi rangą załatwią wszystko za nich. Na referendum głosowali za strajkiem,ale zabrakło im odwagi, żeby wspomóc załogę. To produkcja stała dzień i noc przez 6 dni pomimo kapryśnej pogody. Ludzie byli zdeterminowani,a gdzie była reszta?

04.06.2025 00:02

OPPZ wogole nie przemyślało do końca swoich postulatów.jak nie pasi 7dniowy tryb pracy,to trzeba ją zmienić.To nie przedszkole.

03.06.2025 18:46

Czy ten strajk zrobił,na dobre ....niech każdy nad tym się zastanowi,przeliczając całą sytuację i postulaty na pieniążki

03.06.2025 11:56

Kiedy będzie wywieszone oficjalne porozumienie z OPZZ ? Czy to prawda że podwyżki dostanie tylko produkcja ? Czy OPZZ zapomniał o reszcie pracowników którzy głosowali na referendum dzięki któremu tej strajk mógł się w ogóle odbyć ?
    Piotr

29.05.2025 12:48

Jak po strajku ??
    Bfhf

31.05.2025 11:18

Super,dla 3 złote do godz
    Banan

31.01.2025 09:53

Cześć, aplikowałem na stanowisko elektromechanik. Chciałem się dowiedzieć jak praca wygląda w tym zakładzie? Jakieś opinie porady czy warto?
    Jarek

01.02.2025 23:57

Nie warto, szkoda tracić czas. Po roku czasu nie przedłużają umowy. Szkolenia praktycznie żadnego, tylko liczysz na to że ktoś z własnej chęci cię czegoś nauczy.
    pytalski

22.05.2025 18:37

A kto teraz u was zarządza działem UR?
    India

02.03.2025 19:15

I am from India. Is it ok work here. Is there any termination issues going on ?
    pytalski

22.05.2025 18:35

A to u was też są managerowie którzy opisują siebie do swoich pracowników że są tutaj od picia kawy?
    To nie ma...

12.05.2025 18:01

To nie ma nic związku z firmą. Proszę nie pisać więcej takich treści.
    przed wielkim wybuchem

11.05.2025 18:09

przed wielkim wybuchem Nowy wpis 11.05.2025 18:05 Pracownik wszystko wycofane wielki wybuch nie istniał Nowy wpis 11.05.2025 12:28 Pracownik @wielki wybuch nie istniał dalsze konsekwencje dla lekarzy były zamierzone i bardzo brutalne, jak tworzenie nad głową nowych tkanek
    @ Hmm..

10.05.2025 13:20

A w ogóle o co chodzi z tym lekarzem, czy to ma związek w ogóle z Bitronem? . Jeżeli nie to po co pisać o jakimś lekarzu. Tu są posty o Bitronie
    jak istniały dawno gdzieś tam

04.05.2025 14:38

wszystkie pieniądze, konta bankowe, mieszkania lekarz posiadał. Zeznania też lekarz składał w nielegalnym i nieistniejącym państwie
    tak zwanych wszystkich

28.04.2025 11:02

za całe życie odpowiada medyk/lekarz/doktor
    wszyscy "lecą" do góry

28.04.2025 10:33

do góry wszyscy "lecą"

Zostaw merytoryczną opinię o Bitron Poland Sp. z o.o.