Bitron Poland

• Ruda-Opalin
  • Ruda-Kolonia
  • Dobryłów

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o Bitron Poland Sp. z o.o.

Opinie o Bitron Poland Sosnowiec

Nie przegap nowości o Bitron Poland Sp. z o.o.!

Hahaaha166

30.05.2019 08:16

Co mogę powiedzieć na temat firmy Bitron.Otóż pracowałem tam kilka lat na różnych wydziałach bo i wydział Enel, Elektronika, Wtryskarki. Zarobki tam są na poziomie od 1800 do 3000 tys. Oczywiście zależy jak zapiepszasz.Powyzej 3000 tys dostanie osoba typu kierownik, inżynier jakiś specjalista. Praca nie jest jakaś ciężka. Można pracować soboty, niedziele. Ale jest jeden problem 85%pracowników to Ukraińcy. A reszta to sami swoi czyli stanowiska obsadzone rodziną. Bardzo ciężko się jest dostać pod firmę. Można jedynie pracować pod firmą zewnętrzną. Z niby możliwością przejścia pod firmę. Ale to nie prawda. Chyba ze masz znajomości tam u góry to wtedy ok. Bitron prowadzi taką politykę że woli zwolnić swojego i zamienić go na Ukrainca bo tańszy. Dużo osób odeszło z pracy z powodu słabych zarobków. Tam liczą się pieniądze a pracownik na końcu. Dam taki przykład. Znajomy pracował 8 albo 9 lat jako technik. Niestety odszedł do lepszej pracy poniewaz tam nie zarabiał adekwatnie do swoich umiejętności. I firma zamiast dać mu podwyżkę to puściła go tak ooo żeby sobie poszedł a zatrudniła swiezaka. Więc o czym to świadczy. Było też sporo pod firm ale zniknęły ponieważ Bitron wolał sobie Ukraińców zatrudnić którzy co 3 miesiące odchodzą i wracają bo wiza. Chyba sporo powiedziałem. Jeżeli ktoś chce zrobić karierę to tam jej nie zrobi. Wiem co mówię. Kilka lat tam byłem. Tam można dorobić jak ktoś jest emerytem np ale zarobić to nie koniecznie. Nawet jak idziesz do pracy za 100 % w sobotę lub niedzielę to Trzeba uważać czy zapłacili ci jak normalny dzień czy tak jak było umówione. Trzeba sprawdzać paski z wypłat o ile ktoś ma umowę o pracę. Tak poważnie to nie polecam tej firmy ale jeśli ktoś chce się przekonać to proszę bardzo. Pozdrawiam wszystkich którzy zaczną tam pracować :) :) :)

24.05.2019 17:34

Brawo p. Dyrektorzy wkoncu ktoś zaczyna brać się za porządek i czystość. Ograniczenie palenia jak najbardziej popieram. Nagle skończyły się wędrówki ludów na palarnie, siedzenie po 40min. Brawo. Jeszcze tylko sprawy produkcji ogarnie Włoch i będzie jak w normalnym zakładzie pracy. P O P I E R A M
Daro

22.05.2019 09:37

Relacje między pracownikami produkcyjnymi a "górą" są tragiczne. Ludzie się zwalniają jeden za drugim, a ci który jeszcze nie są na wypowiedzeniu szukają nowej pracy. Z informacji które mam zwalnia się podobno dwóch mechaników, dwie kierowniczki i 6 operatorów. A zbliża się sezon urlopowy... Jakaś masakra. A zakład nawet nie próbuje zatrzymać ludzi którzy się zwalniają...

10.01.2019 19:15

Swietna firma, wykwalifikowana kadra zarzadzajaca, ktora zawsze pomoze. Kasa moze nie jakas super, ale zawsze na czas. Atmosfera tez bardzo w porzadku
Poszkodowany

06.04.2019 09:02

Zapraszam wszystkich poszkodowanych przez firmę Ftp, Cra do czytania forum Ftp Myslowice gowork. (usunięte przez administratora)
pomocny

13.05.2019 12:41

(usunięte przez administratora) Trzeba sie zebrac i iść na policję i odzyskać co swoje. Nikt za was tego nie zrobi i nic was to nie kosztuje. Dobrowolnie nie zapłacą wam nawet złotówki.
DSV

08.03.2019 22:08

Ktoś orientuje się jak wygląda przeniesienie wszystkich komponentów od firmy wykonującej prelieva i maile z DSV na magazyn Bitronu? Wiadomo coś?
S.

31.03.2019 13:19

Wszystko mam być przeniesione do końca lipca.
Remiks

13.12.2018 21:48

Pracuję od kilku lat w Bitronie przy ulicy Jedności, jestem zatrudniony bezpośrednio pod zakład. Przedstawię to na zasadzie plusów i minusów. Minusy: -zarobki - jedne z najniższych w okolicy, dziwią się że ciężko im znaleźć wykwalifikowanego pracownika, myślę że powinni z tym coś zrobić zwłaszcza że jest to zakład produkujący poważną elektronikę -zarządzanie - leży leży i jeszcze raz leży, absolutny brak komunikacji części produkcyjnej z "górą", prezes nie słyszy lub nie chce słyszeć co się dzieję na dole -bhp - zasady niby są, wszyscy się do nich stosują, ale wszystko do czasu gdy któraś zasada nie spowalnia produkcji -drogi ewakuacyjne na hali - obecne rozmieszczenie maszyn i stanowisk na jednym z wydziałów świadczy o niekompetencji ludzi którzy to planowali, używając zamiast metra własnych kroków (fakt autentyczny!) -stosunek przełożonych do polaków a stosunek przełożonych do osób pochodzenia wschodniego - jeśli kolega bądź koleżanka z za wschodniej granicy przyjdzie się poskarżyć że ma za ciężką pracę, automatycznie zostaje zabrana ze stanowiska i na jego miejsce stawiany jest polak/polka. Bardzo przykre jest też to że brygadzistki/kierownicy mieli szkolenia na których zwracano im uwagę że muszą się zwracać do migrantów w sposób grzeczny i bez podniesionego głosu (to wiem ze słyszenia) -jedzenie na stołówce - często niesmaczne, drogie, napoje droższe niż w automacie -QC - kilka jednostek (w szczególności pan T.) to gość którego powinno się leczyć, pokazuje jaki to on nie jest ważny, krzyczy na operatorów (i brygadzistki!), chodzi i kopie w stanowiska czy półprodukty, a tak naprawdę jest tylko zwykłym pracownikiem KJ -mechanicy - nie mówię że wszyscy (często zmieniałem zmiany przez pierwsze dwa lata pracy więc poznałem większość), bo większość z nich to naprawdę fajni i pogadani goście, trochę chamscy i nieokrzesani z ust których słowa na k albo ch wychodzą częściej niż jakiekolwiek inne, ale jest dwóch lub trzech którzy zachowują się w stosunku do operatora w tak chamski sposób że z takim czymś się jeszcze nie spotkałem. a w dodatku uważają się za pępki świata i potrafią przyjść po godzinie na awarie i rzucić tekstem "na ch to zgłaszasz, teraz będziesz robił to ręcznie" -osoby na stanowiskach kierowniczych - nic ich nie obchodzi, żadne sugestie czy propozycje poprawy jakości, idziesz i prosisz aby ktoś ci coś wytłumaczył a spotykasz się tylko z warczeniem albo kazaniem. Najgorsze są chyba osoby na wyższych stanowiskach, potrafią się przyczepić dosłownie o wszystko począwszy od lekko brudnego, niezapiętego fartucha, do tekstu - dlaczego pan/pani się na mnie patrzy zamiast pracować -rękawiczki - o zgrozo! za brak rękawiczek lub zużyte - kazanie, a automat wydaje ci tylko dwie pary tygodniowo -palarnia - kontener tak ciasny że w trakcie przerwy ludzie siedzą w nim jak sardynki i jest w nim tak zimno że można się rozchorować Plusy: +większość współpracowników to fajni i pogadani ludzie którzy chętnie pomogą jeśli tylko mają czas +autoamty z wodą - nikt nie powie ci słowa jeśli zejdziesz ze stanowiska się napić wody +spóźnienia i urlopy - raczej nikt nie robi ci wielkich problemów jeśli się spóźnisz, czasem udaje się załatwić to po cichu, jeśli potrzebujesz nagle dnia wolnego to możesz zadzwonić dzień wcześniej i wypisujesz normalny urlop wypoczynkowy +normy - niby są wygórowane, ale nie jest to żadna tragedia w większości przypadków, a nawet jeśli trochę ci to tej normy zabraknie to nikt nie robi ci z tego powodu jakichś wielkich wyrzutów (oczywiście jeśli wyrobisz powiedzmy 70%) +przerwy - zawsze możesz się dogadać (jeśli jesteś na diecie np) żeby zejść wcześniej czy później i nikt nie pilnuje cię z zegarkiem w ręku i nie robi ci jazdy jeśli zostaniesz parę minut dłużej +palenie - dużo zależy od maszyny, ale jak się postarasz to raz na godzinę zazwyczaj się udaje wyskoczyć zapalić (wiadomo nie zawszę) +praca - nie jest ciężka, nie wyniszczająca, może trochę monotonna, ale na nockach słuchawki w uszach i 8h szybko mija +wypłata zawsze 10 albo wcześniej (zależy od banku), nie zdarzyło mi się żebym dostał ją po 10 +weekendy - zazwyczaj trafia się jedna sobota w miesiącu robocza, ale jeśli dobrze pogadasz i zależy ci na wolnych weekendach to (przynajmniej w moim przypadku i na moim wydziale) udaje się załatwić i każdy weekend wolny. Nie polecam, nie namawiam. Przyjdź przekonaj się sam jeśli chcesz, każdy ma swoją opinię - moja jest taka.
Domelo

04.03.2019 09:53

"palarnia - kontener tak ciasny że w trakcie przerwy ludzie siedzą w nim jak sardynki i jest w nim tak zimno że można się rozchorować" - a ja głupi zawsze myślałem, że to od palenia można się rozchorować. Polska to jedyny kraj na świecie gdzie rozchorować się można z zimna, a teraz dowiaduje się także, że od ścisku na palarni.

07.03.2019 12:44

z tym urlopem to zależy na której jesteś zmianie i jakim wydziale. Np. na wydziale elektronika dostanie urlopu na niektórych zmianach graniczy z cudem
Chcę zmian

27.02.2019 20:13

Wiele złych rzeczy dzieje się w tej firmie.I rzeczywiście to prawda ale czy firma coś w tym celu robi? nie i nic nie zrobi. wiem że kierownictwo czyta te opinie. ale widać że się nie przejmują tym wszystkim.każdy dba o swój tyłek a można by zrobić czystki i pokazać w ten sposób innym że jest na poziomie. Tak robią firmy które dbają o dobre imię. Wiele osób się zwalnia i to fachowców a firma nawet ich nie zatrzymuję. Niestety jak nie będzie fachowców którzy dbają o naprawe i konserwację maszyn to mimo tysiąca operatorów.100 brygadzistek i 100 kierowników produkcja nie ruszy. Ciekawe czy właściciele we Włoszech wiedzą co tu się dzieje. Dzięki temu serwisowi ludzie mogą napisać swoje gorzkie żale i może liczą na to że w końcu coś się zmieni. oby tak było. wtedy ludzie będą chcieli tu przychodzić do pracy a nie uciekać po dwóch dniach.

28.02.2019 20:59

nie wie, bo zatrudniony dyrektor, zamiast pytać załogi, pyta się kierowników jak jest, a ci ściemniają jak jest naprawdę by ratować swoje posadki. Obecnie trwa wyrzucanie z linii kolejnej firmy zewnętrznej, która ma ludzi ze stażem 10-12 lat, bo bitron chce więcej za mniej. Zobaczą niedługo jak bardzo im się ta decyzja nie opłaca.
BOLO

02.03.2019 16:03

A jak wygląda praca na wydziale gum? Chodzi o UR. Słyszałem, że tam UR juz nie istnieje, jakieś niedobitki zostały a ludzie, którzy tam naprawiali i wszystko się kulało zostali przeniesieni a inni się zwolnili.
Zummm

22.02.2019 21:20

Ja rozumiem wszystko ..Ale tego nie !!! Mizgac sie w domu nie przy ludziach...idąc za szybą widze szare fartuchy ona krótką kiecke odziala ten siedzi ,rece mu lecą no matko bosko. ELEKTORNIKA I ENEL ZA TYMI SZARYMI MAJA JAKAS CIECZKE ? Moje sugestie dla Bitron Poland Sp. z o.o.: Ok Lubię atmosferę w Bitron Poland Sp. z o.o. za: Ok
Wtk

27.02.2019 00:05

Nie dość, że dopiero co się zatrudniła to nie ma żadnego wstydu????

26.02.2019 11:37

Tak wam źle a wszyscy wracają na bitron po latach. Osobiście wracilem po raz 4. Stawka porażka ale atmosfera przynajmniej jest ok nie to co w innych zakładach.
Xyz

20.02.2019 18:37

Brawo dla nowego dyrektora :) ktos zainteresował się palarnią, a niektórzy spędzali tam połowe dniówki. Oby tak dalej :)

21.02.2019 19:01

co z tego jak widać, że gość niczego nie potrafi, więc bierze się za rzeczy, które nie przyniosą żadnego zysku: palarnia, porządki i inne bzdety. Trzeba zatrudnić ludzi, którym się chce pracować, za porządne stawki, wtedy będzie i wydajność i sumienność. A tak mamy: kierowników po zawodówkach nie znających się na niczym, bhp które kodeks pracy i przepisy bhp wydzieli tylko na wystawie sklepowej, kontrolę jakości bojącą się własnego cienia, technologów którzy kończyli studia korespondencyjnie bo wiedzę mają mniejszą niż pracownicy na linii i obiboków zatrudnionych pod bitron, którzy opanowali sztukę oszukiwania do perfekcji. Kilku dobrych pracowników pod bitronem i pod firmami zewnętrznymi, którzy i tak docenieni nigdy nie będą. Nowy dyrektor nic tu nie da. Czy ludzie będą ściemniać na palarni czy przy maszynie, to niczego nie zmieni.
Producent gum

11.02.2019 01:02

Czy Małgorzata dalej uprawia seks w męskiej szatni z ustawiaczami podczas nocnej zmiany ?

27.01.2019 11:39

Daniel trolluje :) że niby taki mądry i robotny a wywalili go po kilku dniach, nic dziwnego jak taki pociąg maja wszyscy do roboty to zawsze bd się grosze zarabiać zycie

29.01.2019 09:59

Panie Leszku, owa firma nie praktykuje takich zachowac nawet w przypadku ciezkich naruszen regulaminu, bo nikt tam pracowac nie chce. Jesli chodzi o odpowiedz uzytkownika powyzej, ktory odniosl sie wlasnie.miedzy innymi do kwestii zwalniania "po kilku dniach", to chodzi tylko o to, ze kazdy pracownik podstawowy w tej firmie, ktory pracuje tam dlugi czas uwaza, ze jesli ktos odszedl, bo mu praca nieodpowiadala, to NAPEWNO zostal zwolniony.

31.01.2019 12:37

Nie trzymają wszystkich na siłę jedynie ja się przywali 2 razy l4 z rzędu to można wyleciec takto luz no i chyba że nawalony ktoś jt tak to wszystko przejdzie

27.01.2019 11:32

Z każdym da się dogadać nie jest wcale tak źle jak się wam wydaje a 4 brygady no cuz za coś dodatek niby jest w ciągu miesiąca wychodzi tyle godz ile ma być chcesz nadgodziny przychodzisz nie to nie, a już na pewno niema żadnego kierowniczego(usunięte przez administratora)jak u nas na liniach ale najlepiej żeby płacili za samo przyjście do pracy ludzie ogarnijcie się trochę bo was się coś w (usunięte przez administratora) poprzewracalo

18.01.2019 21:29

Liderzy czy kierownicy mogą wszystko.Najlepsze że większość z nich nie ma pojęcia.Jeden to tak się ustawił że może wszystko.Nie ukrywa się ze swoją kochaneczką,bierze prochy aż nos ma biały,zbiera ścinkin z komponentów(czysty zysk) i do wszystkich pyskuje.(może dlatego że jest mały)Ja bym chciała tylko trochę kultury i bezpiecznej pracy.Troszkę szacunku do starszych osób.Boje się zgłosić awarię bo zaraz pretensję że nie idą ilości.Szkoda tylko że ci co powinni robić porządek w firmie tego nie robi.Powinna być kontrola na zażywanie środków odurzających boję się że komuś po takim czymś coś odbije i zrobi krzywdę sobie i komuś..Jeśli firmie zależy na dobrej opinii to niech wkońcu zrobi z tym porządek.

21.01.2019 15:38

Jak to kóra linia?Ten szaleniec lata po wszystkich halach.Zarządza chłopakami z utrzymania ruchu.z tego co wiem jest codziennie rano w pracy.to też dziwne że tak można pracować.od poniedziałku do niedzieli.i kolejny tydzień tak samo .że on się na to zgadza.Daje się tak wykorzystywać.Co tu jest zgrane.Chyba że wiedzą co robi i za to pracuje codziennie.Ja pracuje na Enelu.Ale szukam innej pracy. nie jest tu źle ale dużo techników ćpa.
Maszynka

26.01.2019 16:32

Różnica jest taka że "ten szaleniec" za to że siedzi non stop w pracy dostanie 5 tysi do rączki 10ego a ty 1600 ;-). Żal tyłek sciska, prawda? Robi setki bo lubi. Chwalił się kiedyś że rekordowo zrobił ich 10 - całkiem niezły wynik. A co do tego że lata ućpany? Póki nie stanowi zagrożenia to co z tego? Połowa logistow handluje białym proszkiem i chodzi na speedzie i jakoś do nich nikt się nie czepia, o operatorach z enela już nie wspomnę xD

21.01.2019 04:18

Za robotę się wziąść a nie marudzić jak chcecie zarobić to na wryska 2500-2700 bez nadgodzin a nie zwalniać się bo na wtryskary to nie nie bo charowa lepiej w (usunięte przez administratora) grać opiepszac się a potem gadać że źle i słabo placa
Mała Mi

24.01.2019 18:28

Daniel zgadzam się z Tobą iż nie dostanę się do twojej pracy bo nie posiadam twoich kwalifikacji czyli stopień upośledzenia umysłowego. Z Twojego wpisu można wnioskować że Bitron Cię nawet nie dymał tylko odrazu wyj..b.ł (za drzwi) z tą twoją encyklopedią wyrazów wulgarnych.

25.01.2019 11:09

No coz, zbyt blyskotliwa nie jestes jak widac. Nie potrafisz skonstruowac mocnego, merytorycznego kontrargumentu i probujesz się uczepić jednej jedynej rzeczy(slowa na D). Ale nie spodziewalem sie rozmowy z czlowiekiem na poziomie, pomimo tego, ze w bitronie wielu takich sie marnuje. Pracowalem w bitronie pol roku tak ad hoc, aby wdrozyc się w prace i uciekać z tego zakladu i wbrew twoim blednym zalozeniom-nie, nie WYRZUCILI mnie za drzwi, sam stwierdzilem, ze szkoda nerwow i zdrowia aby isc na latwizne za dyche na reke przy zatrudnieniu w oparciu o umowe cywilno prawna, ale-jak widac- sa ludzie(jak ty) dla ktorych to juz jest szczyr mozliwosci zawodowych. Pozdrawiam.

21.01.2019 03:48

Marudzić umiecie zapraszamy na wtryskary tu zarobek dobry jest robić się wam niechce i tyle. Jak ktoś słyszy że ma iść na wtryskarki to woli się zwolnić zarobki zedu 2500-2700 bez nadgodzin ale nie bo poco najlepiej przedsięwzięć 8godzin i marudzić jak to zle

22.01.2019 00:56

musiałbym być upośledzony, żeby iść na wtryskarki i dać się (usunięte przez administratora) na pseudo 4 brygady za ten śmieszny hajs

21.01.2019 17:51

A mnie zastanawia jakie funkcje mają "wielcy" kierownicy (odrzuty z innej firmy z zerową wiedzą o elektronice) na elektronice oprócz zebrań oraz statysta dyrektor personalny oprócz wysyłania maili z notami organizacyjnymi, które zlecił prezes P.. Po co ta firma zatrudnia takich statystów i figurantów na listach płac??? Kierowników wywalić, a zamiast statysty z HR zatrudnić studentkę na 1/4 etatu i może ta firma się utrzyma rok dłużej.
WolnoścTomkuWswoimDomku

18.01.2019 08:46

W Bitronie najbardziej mnie zastanawia jaką rolę pełnią Liderki/Liderzy??? Raz na zmianie zauważyłem jak jedna z liderek siedziała na fotelu i autentycznie przez 2 godziny nic nie robiła oprócz gapienia się w telefon ,kto na to pozwala? Nie moglem patrzeć kiedy zespół zapier..a ona siedziała bezczynnie!!!Liderzy (samo pochodzenie słowa zobowiązuje) powinni być przykładem ,wsparciem a tu (usunięte przez administratora) Smętnie tam itd,itp.

18.01.2019 20:45

Na moim wydziale gdy dana maszyna ma kilku godzinną awarię przyłazi taka, stoi jak idiotka (nawet przez godzinę), gapi się na mechanika (z miną jakby jej zabił rodzinę) , który użera się z awarią a następnie wyżywa na operatorze, że nie ma wyrobionej normy. Dziwię się, że pracują tam tak spokojni i opanowani ludzie. No ale może lepiej mieć co do mordy wsadzić, niż mieć godność i nie być traktowanym jak zwierze.

18.01.2019 20:38

Uwaga na firmę GENERALE INDUSTRIELLE, obecnie najgorszą firmę zewnętrzną w bitronie (Jedności). Mało tego, że przejęli ponad 100 pracowników ze swojej agencji Gi group, gdy ludziom kończyła się okres 18 miesięcy (firma w firmie, ta sama siedziba tylko pod inną nazwą). To jeszcze obecnie bitron, jak i spółki zewnętrzne dostały podwyżkę 2 zł brutto za godzinę, jednak nie Generalle. Banda złodziei, to za mało powiedziane.
Ania

09.01.2019 09:29

Pracuję w Bitronie przez Gi Group ponad pół roku i według mnie sporo z opinii tutaj jest przesadzona. Praca nie jest ciężka a atmosfera jest ok. No i mam z Gi Group umowę o pracę na rok. A zarobki spoko bo dostałem też z Gi Group premię, której podobno w Adecco się nie dostaje. Ja nie narzekam.
third

12.01.2019 12:56

Zapraszamy do AP Potiopa , 2000 zł na rękę to przy kilku sobotach z grafiku+ nadgodzinach może się wyciągnie. Nadal czekamy na podwyżki nikt za 13,5 zł pracować nie będzie i żeby się nie popłakali jak dostaną w jednym dniu 50% wypowiedzeń. Nikt wam nie wierzy że nie dostaliście na nas PIENIĘDZY !!!!

12.01.2019 19:47

oczywiście, że dostali. Każda z firm zewnętrznych negocjowała przed nowym rokiem nowe stawki. 2 zł brutto. Oczywiście, każda z nich twierdzi, że nie opłaca się być w bitronie, ale każda z nich dalej bierze kolejne linie. Tylko, że nie chcą się tymi pieniędzmi z wami podzielić.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Bitron Poland?

Kontakt - Bitron Poland Sp. z o.o.

Jedności 46 41-218 Sosnowiec

Rozczarowana

20.12.2018 05:47

Dziękuję nocka za dzisiejszy poczęstunek niestety większość osób się nie dostało ponieważ kolejka na to nie pozwoliła była za duża a proszę brać pod uwagę że ludzie spieszą się na transport do domu dziękujemy bardzo za takie traktowanie ludzi jak zwierzęta Brawo Góra Moje sugestie dla Bitron Poland Sp. z o.o.: Wigilia Bitronu to żenada Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić zachowanie do pracowników
Siergiej

26.12.2018 17:36

A poco jadłeś tę pierogi zawsze najpierw się nazrecie a później narzekacie . To jest coś fantastycznego że bitron cały czas przyciąga ludzi do firm zewnętrznych w których co na 90 % kobiet i mężczyzn pracuje za 13 ,70 brutto reszta to fasada w razie kontroli z pipu . Ukraińcy nie jedzą pierogów bo są mądre chłopaki wolą udziec z wołowiny .

28.12.2018 10:57

1. Nie uczestniczę w tych farsach 2. Nie zarabiam 13.70 zł 3. Opisuję wszystkie żenujące historie z firmy bitron ( tylko te które miały miejsce na prawdę ), bo mam takie hobby.

07.12.2018 14:13

OLA

12.12.2018 16:43

Już niedługo ta pani sama będzie poniżana nawet nie będzie miała czasu się wypróżnić Ukraińcy to powoli historia w polsce . Negotrusty i inne dziwadła wkoncu zostaną ukarane przez swoją pazerność 13,70 za godzinę i kręcenie na wypłatach nie poplaca przekonał się już o tym Control &ku.t.AAS
Burek

27.12.2018 08:33

A o kogo chodzi bo admin usunął post? Nie musicie podawać imienia tylko jakiś opis. Starsza, młoda, kudłata, z tatuażem?

20.12.2018 20:55

W tym roku, w konkursie na najgłupszą firmę zewnętrzną w bitronie, wygrywa FTP i nie opłacane składki na ZUS. Gratulujemy wygranej.
CRS

12.12.2018 10:58

Nie zmieniło się tu nic, wcale pracy chamskich i traktujących ludzi, jak (usunięte przez administratora) CRS
Nikola

14.12.2018 18:52

Cały czas w CRS jest odpisywanie godzin ? lubią tam okradać uważajcie na siebie .

20.12.2018 20:54

po 1. nie ma już CRS, tylko Exact, po drugie jak się ucieka z pracy przed upływem 8 h to się za 8 h pieniędzy nie dostanie to chyba logiczne.
AAS

16.12.2018 16:51

Firma AAS to jedna wielka banda złodziei, wykorzystują pracowników jak tylko mogą. Ludzie pracują za najniższą krajową, a ta pożal się boże firma z tych wszystkich zewnętrznych i tak płaci najmniej, żadnych premii, żadnych dodatków (nawet nocnych), a jeszcze jak mogą to karają na każdym kroku żeby tylko zabrać 20-50 zł. Pracowników mają za nic, tłumaczą się że nie ma funduszy na podwyżki/premie a sami bawią się w Karpaczu W HOTELU GOŁĘBIEWSKIM na wigilii firmowej, żenada. W zeszłym roku bawili się w Wiśle. Zakładam że w przyszłym roku pojadą do Dubaju, a pieniędzy na podwyżki i tak nie będzie. Inne firmy zewnętrzne to PRZYNAJMNIEJ dają paczki na święta i premie. Nikt nikomu nie zabrania się bawić, ale szanujmy się ludzie. ŻENADA potem się dziwią że tam nikt nie chce pracować.
SudanczyK

17.12.2018 09:36

Kiedyś poprosiłem o rękawiczki dostałem dwie prawe powiedzieli mi jak by szło BHP to schowaj rękę do kieszeni. AAS
Elektro

08.12.2018 13:06

Witam. Mam pytanie jak wyglada praca na utrzymianiu ruchu elektryk ??
Remiks

13.12.2018 21:52

To chyba nic tylko przenieść się na utrzymanie skoro tam praca taka ciężka ;-)
PADLEM

14.12.2018 07:28

Chyba na gumach....hahaha
Była pracownica AP

09.12.2018 11:23

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Firmę zewnętrzną AP - radzę omijać szerokim łukiem. Liderzy wraz z koordynatorkami stosują jawny mobbing na pracownikach!
?

27.11.2018 17:24

Słyszałam że w zakładzie związki coś wywalczyły . ....czy to dotyczy sie jednosci i watt?
Never ever

29.11.2018 09:19

Ponoć mają dać 2 zł do stawki i 1000 na święta ale tak jak pisze " ponoć" (usunięte przez administratora) wywalczyli ale jak zwykle będzie wielki sukces związków żenada ....
...

30.11.2018 18:42

Nie 1000zl na święta, tylko rekompensaty. Premia świąteczna bez zmian
Sebek

18.11.2018 19:52

Będą podwyżki pieniędzy czy nie.Długo już to trwa.
Lalunia

23.11.2018 18:36

Piszę o elektronice, oraz enelu w bitronie na jedności. 112 osób łącznie dostało ofertę podpisania umowy na rok z generale, lub szukania sobie innej pracy.

26.11.2018 13:19

Daremne mamy te związki zawodowe.Ale co się spodziewać po zwykłych operatorach które je reprezentują.Na linii ledwo sobie radzą a co dopiero w rozmowach z zarządem firmy.Ja już nie czekam chyba się zwolnię bo to bez sensu.
Mala

15.11.2018 17:21

Widac kroi się romansik z kolegą z utrzymania ruchu.a co to kolega już nie zajęty??? ;)))))
Nibu

20.11.2018 16:42

A byli tacy co się przekonali.zenada.
pakito

22.11.2018 09:14

he romanse milosc u Joanny W kwitnie a praca be na hali jej nie widac tylk na ukochanego sie czeka a jak razem na zmianie to wtedy sie wychodzi zeby wszystko bylo na tip top
ktos

14.11.2018 19:09

Bitron na ul. Watta jest firmą która jako jedyna w okolicy zezwala na przesiadywanie większości dnia na tzw dymku. Możesz siedzieć bez ograniczeń, nikt ciebie nie pilnuje, nie rozlicza. BRAK ZEGARÓW rozliczających palacza, kawka, papierosek. Tylko co maja powiedzieć nie palący. Oni muszą zasuwac na kopciuchów.żenada
ASS

18.11.2018 16:35

Posłuchaj pracuję się 8 godzin ci co wychodzą palić wyrabiają normy lub mają wysokie kwalifikacje np mechanicy . Osoby które nie palą ani nie posiadają wykształcenia mogą iść legalnie napić się wody z dystrybutora którą pracodawca bezpłatne udostępnia razem z kubkami jednorazowego użytku .

19.11.2018 10:38

raczej ci co dopisują, odpisują, mechanicy z wysokimi kwalifikacjami ? Nie myślałeś/myślałaś o karierze w zakładowym stand-up ?
Perlo

15.11.2018 20:15

Są jakieś przyjęcia na utrzymanie ruchu Sosnowiec? Warto tam iść? Jacy ludzie? Pomocni??
Genowefa

16.11.2018 15:34

musisz iść do kibla na Jedności, tam ostatnio wiszą oferty pracy i to nie jest żart

15.11.2018 18:59

ile firm, podfirm, agencji pracy założycie, żeby naginać prawo pracy do granic wszechświata, byle tylko ludzi na Jedności nie przyjąć pod Bitron. Ukrainą i ciągłymi rotacjami doprowadzicie do zamknięcia tego zakładu, a nie do zysku.

07.11.2018 09:02

Proszę o opinie o AP Potiopa : https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,23830048

30.10.2018 12:51

Chciałbym przypomnieć Bitronowi na ul. Jedności, że jak sejm ustanawia wolnym dniem 12 listopada, to nie zamienia się tego dnia na 2 listopada. Bo wolne ma być ( słusznie czy nie to inna sprawa ) aby świętować odzyskanie niepodległości, a nie dzień zaduszny. Zaczynacie się ośmieszać każdą decyzją.
ktoś

02.11.2018 21:10

2.11 i 3.11
Anonymous

03.11.2018 10:52

Katastrofa, ta firma to jakis ekstrwmalny przypadek naprawde...
Szybki Lopez

28.10.2018 00:35

Co tam u Asiulki słychać bo jakaś cisza nastała ?
Nowy123

26.10.2018 16:33

Moje sugestie dla Bitron Poland Sp. z o.o.: Witam wszystkich, pracuje w bitronie, tam się roi od ciapatych(Ukraina) najgorsza jest Tatiana która myśli ze jest kierowniczka a tak naprawdę jest liderka
tylko nie "ONA"..

18.10.2018 01:43

Czy to juz naprawdę niemożliwe.? Żeby przyjść do tej pracy.. Zrobić co trzeba..A przy tym pośmiać się, powygłupiać ze znajomymi??? Jeden na drugiego i przeciw sobie... '' Moja zmiana'',' 'twoja zmiana'',,,,, powaliło was ?! Ani to moje, ani twoje.... Przyjdź (bo sam decydujesz gdzie pracujesz) i pracuj... Pomóż mi, jeśli widzisz ze potrzebuję pomocy... Możesz liczyć na to samo z mojej strony!!... Pracuj i ciesz się tym co robisz.. Jeśli kasa nie odpowiada, szukaj dalej.. A czas tu spędzony wykorzystaj na zaniedbane relacje z kolegami... (usunięte przez administratora) Czy to burdello bum bum czy Watt....

22.10.2018 11:12

w pracy nie ma kolegów, znajomych, w pracy są przełożeni, pracownicy i współpracownicy. Owszem mogę Ci pomóc, ale musisz zapłacić ze swojej pensji. Ja na niczyją pomoc nie liczę. Przychodzimy tu po pieniądze, nie dla zabawy. BHP i prawo pracy to świętość, reszta nikogo nie powinna interesować. Z nowości BHP: Podstawianie pod nos firmom zewnętrznym pisemka, że mają sobie wiatraki sprzątać jest nie na miejscu. Jedyny przepis w tej sprawie wyraźnie mówi: Pracodawca odpowiada za stan wentylacji i klimatyzacji pomieszczeń w których się pracuje i interpretacja, że wiatrak jest wyposażeniem stanowiska pracy jest nadużyciem. Kolejna żenada made in Bitron
anonymous

25.10.2018 08:37

Ta firma to w ogole smiech sali...
Emsis

09.10.2018 22:48

Fristajla fakenmakenfon Moje sugestie dla Bitron Poland Sp. z o.o.: Nie gwałcić kodeksu pracy Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zacząć przestrzegać prawo pracy które nagminnie łamie
Norbert

08.10.2018 20:57

Poniedziałek mija ale do piątku daleko hmm. W kogo by teraz uderzyć?...

Zostaw merytoryczną opinię o Bitron Poland Sp. z o.o.