MMP Neupack Polska

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 408 ocen.

MMP Neupack Polska
4 408 6 1

Opinie o MMP Neupack Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Noe

Zastanówmy się.dlaczego od dłuższego czasu wieloletni i nowi pracownicy produkcji,kierownictwa,biurowi,nawet BHP, związków,magazynu itp się zwalniają?

Ja_wiem...
@Noe 18.09.2018 21:35

To proste, ponieważ wymagania są wyższe niż zarobki. Często trzeba wykonywać obowiązki, które wykonywać powinny dwie lub więcej osób a dochody są w wysokości wynagrodzenia jak dla jednej osoby i to jeszcze równoważne z wykonywaniem obowiązków osoby sprzątającej salkę konferencyjną. A najlepsze jest to, że tu nie ma nic za darmo więc jak już dostaniesz podwyżkę 10gr do stawki godzinowej to musisz odpracować jak byś dostał 1zł. I ten pressing.... To już lepiej z dziećmi w domu... Jak człowiek!

Kako

Witam. Proszę niech ktoś się wypowie na tenat pracy jako pomocnik maszyn tych drukujących bądź jako operator. Ile można zarobić czy jest te 2000zl na rękę .wzwyż?? Proszę o odpowiedź pozdrawiam

Xxxn
@Kako 10.09.2018 14:02

Ta firma nie szuka pracowników...szuka niewolników...

Młody
@Kako 10.09.2018 14:02

Z nadgodzinami zarobisz 2000 wzwyż jako pomocnik. Na operatora bez doświadczenia nie masz szans.

@
@Młody 14.09.2018 22:07

2000 zł czy euro??

Ale_dociekliwy
@@ 16.09.2018 20:05

Za 2000€ to byś tu złego komentarza nie zobaczył. Logiczne że PLN'y

Burn
@Ale_dociekliwy 17.09.2018 11:49

Za 2000 złotych to chyba same debile ćpuny kryminalisci i matołki tam pójdą pracować...niech się pukna w łeb.Takich firm jest mnóstwo.

Ale_dociekliwy
@Burn 17.09.2018 19:09

Ja to wiem, Ty to wiesz, a firma woli sok kupić na stołówkę niż zapłacić dodatkowe pieniądze za trudne warunki pracy. Postraszyć, że jak będziecie marudzić to Wam zabiorą to czy tamto to jak najbardziej. Pośmiać się z nowego prezesa związków, że się chcę popisać bo jest świeży chętnych mnóstwo. Ale przyjść i samemu na własnej skórze się przekonać co to znaczą ich wygórowane normy prędkości. Samemu spróbować wyrobić się żeby ekrany były na zielono a na koniec miesiąca gdy ktoś z powodu tylu obowiązków popełni jeden mały błąd zabrać Panu czy Pani z biura całą premię to brak chętnych. By ruszył tyłek na halę a nie tylko w kamerkach Panie z produkcji podziwiać. Można by tu naprawdę o sposobie zarządzania firmy i dziwnym normom, osiąganym w dziwny sposób bardzo wiele opisać. Ale każdy wiadomo zawsze będzie narzekał i wymyślał jak chcesz ludku sprawdzić swoją pracowitość to składaj CV. Ludzie są tu potrzebni.

Natalia

@Dawca Muszę Ci przypomnieć, że nie wolno tutaj posługiwać się danymi personalnymi konkretnych osób - dotyczy to w równym stopniu samych imion. Rozumiem, że Twoje współpraca z MMP Neupack Polska nie przebiegła pomyślnie. Jednak z Twojej poprzedniej wypowiedzi nie wynika za wiele. Mógłbyś ją zatem doprecyzować? @czosnek Zapewniam Cię, iż nikomu "nie donoszę". Moim zadaniem jest aktywna pomoc użytkownikom forum w zasięgnięciu informacji o danym pracodawcy. Czy chciałbyś dodać coś na ten temat?

Hanks
@Natalia 06.09.2018 12:21

Niedługo Natalio będzie można pisać o MM tylko dobrze albo wcale-prawda?skoro tyle jest niekorzystnych dla MM wpisów to może jest w tym troszkę prawdy?Jak sądzisz???masz swoje zdanie czy tylko działasz na czyjeś polecenie??

Ytrea
@Natalia 06.09.2018 12:21

Droga Natalio zajmij się sobą...nie musisz nikomu pomagac-NIEPROSZONA.

Stara gwardia
@Hanks 06.09.2018 17:59

Natalia działa na moje polecenie HA HA HA. Bo już słuchać nie idzie narzekania ciagle tych samych osób jak się źle na stołówce trafi.

Natalia

@Hanks Oczywiście, zgadzam się z Tobą. Ale trzeba pamiętać, że ile ludzi, tyle rozmaitych opinii, które warto poznać i szanować. Dodasz coś odnośnie pracodawcy, jakim jest firma MMP Neupack Polska? @Klecha @Tyki @Tuniu Zupełnie nie rozumiem motywacji Waszych wpisów. Jeśli macie coś do powiedzenia na główny temta tego wątku - zapraszam.

Klecha

Natalko dam ci 100 zł weżmiesz w D . . . ?

Tyki
@Klecha 06.09.2018 20:51

Natalka to chyba siedzi w kebabie...i maluje wary na czerwono...

Tuniu
@Tyki 07.09.2018 11:10

I biega z różową nerką...

zorientowany w temacie

Info dla pracowników MMP Premium Wróbelki bardzo głośno ćwierkają, że wykup waszej drukarni miał na celu przejęcie klientów, wykoszenia konkurencji i przeniesienia produkcji do Neupack, co za tym idzie zamknięcia Premium. Metody często stosowane w latach 90-tych. Austria to lubi historie, te z pierwszej połowy 20-go wieku też.

Szept
@zorientowany w temacie 05.09.2018 19:36

Nie musiałeś o tym pisać bo wykupienie firmy robiącej te same produkty czyli opakowania robi się w jednym celu. Wyrobienie sobie monopolu na rynku branży opakowaniowej. Nie muszą nawet wróbelki ćwierkać.

Mani
@zorientowany w temacie 05.09.2018 19:36

Gdy na równej przejęto firmę to po 5latach zabrano -szkodliwe warunki,co rok zabierano masło,soki,proszki, mydła,kremy do rąk,pasty do rąk,obiady regencyjne.itp.a pracownicy w szkodliwych warunkach pracują.

Dawca

Hance usta teraz zostały jedynie do malowania na czerwono i ujadania. czasy świetności minęły. juz nie ma kolejek chetnych no coz latka lecą. UPS

darek K
@Dawca 05.09.2018 21:47

Oj fakt lata leca a wspomnienia pozostaja

Natalia

@anonymous Rozumiem, że Twoje doświadczenia związane z pracą w MMP Neupack Polska są przykre. Musisz jednak wiedzieć, iż nie wolno tutaj posługiwać się danymi personalnymi konkretnych osób. W swojej wypowiedzi skupiasz się jedynie na kierownictwie firmy. Może mógłbyś dodać coś o samych warunkach pracy w tym miejscu? @Informator Zapewne jesteś pracownikiem w MMP Neupack Polska. Co możesz nam powiedzieć o tym pracodawcy, pomijając już aspekt nadgodzin?

czosnek
@Natalia 23.08.2018 17:54

natalia komu donosisz ? Hance?

anonymous

Ludzie omijajcie ten zakład z daleka szczera dobra rada. Szczególnie dział klejarek w którym królowa Hanka (zwana dalej su.ą) daje popis swojej kultury i szacunku dla załogi niczym szefowa agencji towarzyskiej ten sam poziom. uważajcie też na jej wiernych aczkolwiek mało rozgarnietych przydupasów Dariusza K zwanego Kukusiem Daniela C wiernego donosiciela no i szefowa zwiazkow ,która olewa ludzi wstyd wstyd wstyd

hehe
@anonymous 19.08.2018 01:52

Równa ?

nie_zmuszaj_mnie
@anonymous 19.08.2018 01:52

to wy zabiliście Hankę Mostowiak.

Informator

Co mogę powiedzieć o pracodawcy? Prawie wszystko zostało tu już napisane j chociaż wpisy są obraźliwe i niezgodne z regulaminem to wszystkie te henry to niestety prawda.Najgorzej jest oczywiście na klejarkach nie dość że stawki małe to jeszcze narobisz się tyle że po powrocie do domu nie masz już na nic sił. Do tego kierowniczka która ludzi ma za nic ale wie że ze stołka nie spadnie bo Filipek na to nie pozwoli więc jest jak jest. Starsi pracownicy jeszcze trochę i odejdą na emeryturę A młodzież nie bedzie tu pracować za te śmieszne pieniądze na dodatek w systemie.pojdziesz do biedronki czy ma ochronę to nawet jeśli zarobisz ciut mniej nie będziesz tak wykończona po pracy. Kiedyś ta firma to naprawdę było coś teraz zmieniła się nie do poznania

Saba
@Informator 26.08.2018 09:27

Mamy teraz związki zawodowe oraz inspektora pracy.nowe osoby.moze te nie będą podpisywały jak wcześniej wszystkiego co im dają do podpisywania.tylko pracownicy muszą być za.

MadIa
@Informator 26.08.2018 09:27

Co do pani kierownik.pracowala w kontroli jakości.kierownik zmianowy itp wiele w tej firmie funkcji . wszędzie problemy z kontaktami z ludźmi.to może osoba co ją ze sobą ciągnie niech weźmie ja do siebie.biurko osobne z dala od pracownikow.

@Asan

Cały czas zaiwaniasz i co z tego masz ? Za to w Hywo jeden ma dużo bo okrada swoją firmę i waszą w raz z rodzinką. Ustawić się w pracy trzeba umieć.

Justi
@@Asan 25.08.2018 21:12

To fakt.dziwne.

Andrew

Jakie zarobki na sztańcy a jakie na klejarkach ? Brutto na h ?

Boni
@Andrew 26.08.2018 10:56

Najniższa krajowa. Po miesiącu tyrki padnie ci kręgosłup, żołądek z głodu i nerwów i dasz sobie spokój .jak wytrzymasz to trochę więcej i premia! Uzależniona od ...... 5 zł do nikt nie wie.szybko,natychmiast-nie da się to ubytki się w tą premię wlicza.pracodawca nie ma straty.a pracownik myśli że coś dostanie.w tym zakładzie nawet kierownicy działów i produkcji uciekają co roku dziwne?

Informator

Nie dajcie się więcej wykorzystywać i pamiętajcie że jeśli dostajecie wolne za nadgodziny choć sami nie poprosiliscie o to na piśmie A sam pracodawca was na nie wysyła aby nie płacić nadgodzin to za jedną godzinę nadliczbowa przysługuje wam PÓŁTORA godziny wolnego A nie jeden za jeden jak stosowane jest w tej firmie !!!

Hehe
@Life loser 17.08.2018 03:39

Nadgodziny się zapisuje nawet dla siebie żeby później wiedzieć jak by coś się dzialo. Jak ktos jest ciele i nie zapisuje to w (usunięte przez administratora) będzie robiony.

Mani
@Hehe 18.08.2018 08:48

A co ci da zapisywanie? Gdy pracujesz po 12godz/3 dni /3 dni wolne.maszyna się zepsuje itp .i każą w domu czekać.gdy jesteś na l-4,na opiece nad dzieckiem liczą ci że praca 8 godzin.to samo urlopy.

Suka hanka

Trzeba napisać maila do Austrii jak to się traktuje ludzi na produkcji...zobaczycie efekty...

Tobi
@Suka hanka 20.08.2018 14:06

Jesteśmy tanią siłą roboczą od czasu jak przejęto zakład.a kierownictwo za konkretne pieniądze tylko wykonuję swoje zadania.tanio,szybko.nie ważne normy czasu,chalasu, pyłu, dźwigania.wczesniej nie wolno było ponad 7 godzin.pracowac w tym zakładzie - warunki szkodliwe- teraz po 12 godzin.

A1

Dajcie jakieś info na temat Mareczka bo teraz uprzykrza nam życie w innej firmie !

Szmata
@A1 12.08.2018 20:44

A gdzie ta łajza teraz pracuje??to była największa łajza w MM...dobrze ze juz go u nas nie ma...teraz wystarczy posmakujcie tego typka co po trupach szedł do góry...

Mmmmm....
@Szmata 12.08.2018 22:23

A gdzie tego niesypatycznego typka przyjęli? Zapewne wszędzie gdzie będzie pracował będzie robił to co potrafi najbardziej, czyli uprzejmie donosić :/

Unleashed

Witajcie Czy możecie mi obiektywnie przedstawić jak wygląda praca na magazynie w Waszej firmie? Praca od pn do pt, ile godzin dziennie, czy weekendy i święta wolne, no i na końcu zarobki? Będę wdzięczny za wszelkie wiadomości.

:)
@Unleashed 03.08.2018 12:02

Chcesz być wiezniem to skladaj papiery . No i musisz wytrzymac temperature ok45 stopni

Return
@Unleashed 03.08.2018 12:02

Jeśli pracujesz teraz w mega (usunięte przez administratora) to śmiało możesz się zatrudnić ...będziesz tylko w (usunięte przez administratora)

Boni

Odpuścicie pracownikom w tych temperaturach . pracują po 12 godzin temp.ponad 40 st.na produkcji.zwolnijcie tempo.nie wyliczajcie co do minuty jednej przerwy.siedzac przed kamerą z klimą łatwo rozkazywać

Pigy

Jak mozna pracować w takich koszmarnych warunkach.. Prawie 40 stopni na produkcji..no tak ale w biurach ok 20 ...kpina z ludzi

Trefl
@Pigy 31.07.2018 12:16

Na produkcji maksymalna dopuszczalna temperatura to 26 stopni..jeśli jest cieplej proszę dzwonić śmiało do państwowej inspekcji pracy.To musi się zmienić.Tak bogata firma powinna coś zrobić z temperatura na hali a nie tylko poganiac ludzi siedząc w klimatyzowanym pomieszczeniu.

Slopy
@Trefl 01.08.2018 11:37

52 3202400...oto telefon do inspekcji pracy w bydgoszczy.Nie trzeba podawać nazwiska-.

Tomasz

Jak sądzicie czy są jakieś szanse na poprawę warunków finansowych dla pracownika w firmie?

As.

Mi proponowali 2300brutto za pomocnika na sztancy.Tyle to ja moge zarobic na ochronie w biedronce.Drukarnie kupe kasy zarabiaja,a nie moga ludzia do pensji dolozyc.Chore!

Natalia

@boni Jak długo jesteś już pracownikiem w MMP Neupack Polska? Może mógłbyś podzielić się z nami jakimś szczegółami dotyczącymi tego pracodawcy? Bardzo zachęcam Cię do ciągłego, aktywnego uczestnictwa w dyskusji, gdyż w ten sposób na pewno pomożesz innym użytkownikom forum.

boni

Na Równej mamy nowego inspektora pracy oraz nowego przewodniczącego związków zawodowych.Jeśli ktoś ma problem to zgłosić.Wcześniej każdy się bał,bo nic nie robiono.Ale teraz warto.A jak się nie uda,to do telewizji.

Rot
@boni 02.07.2018 22:35

Może na początek warto byłoby zawalczyć o dodatek za pracę w systemie i prace w niedzielę..kiedyś to było płatne potem nagle zniknęło

owi
@Rot 03.07.2018 19:11

Była praca 7 godz/na dobę,z powodu normy pyłu,hałasu.Było mało maszyn,Teraz jest dużo.Dziś brak ludzi,po 12 godzin pracują.A dodatki?Pozabierano,aby taniej było.Pracownik ma na na godz ok 3 -5 euro na godz.A normy ponad stan wytrzymałości.Tak się pracuje dla Neupack.

Artu
@boni 02.07.2018 22:35

Wy macie na Równej...a my na Petersona nie...miałbyć jeden zakład ale tak nie jest...może jakiś adres mailowy do kontaktu podajcie..

Natalia

@Robert czy jesteś zatrudniony przez MMP Neupack Polska? Możesz coś więcej powiedzieć na temat tego, co dzieje się w strukturach organizacyjnych przedsiębiorstwa? @User jeśli normy BHP są nieprzestrzegane to warto o tym porozmawiać z bezpośrednim przełożonym lub zarządem. Możesz napisać więcej na temat pracy i warunków zatrudnienia w MMP Neupack Polska?

Stefan

Dlaczego nie zgłaszacie kierownikowi, że nie przestrzega BHP?

User

Bhp przestrzegane tylko na czas inspekcji pracy gdzie w obecnej chwili same korzystanie z wózka paletowego przekracza dopuszczalne nie których materiałów wozonych na powierzchni wyboistej.Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 marca 2000 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy ręcznych pracach transportowych (Dz. U. Nr 26, poz. 313 z późn. zm.) – dalej r.r.p.t. Zgodnie z § 21 ust. 1 r.r.p.t. dopuszczalna masa ładunku przemieszczanego na wózku po terenie płaskim o twardej nawierzchni, łącznie z masą wózka nie może przekraczać: 1. 350 kg - na wózku 2-kołowym, 2. 450 kg - na wózku 3- lub 4-kołowym.

Miej jaja :D
@User 13.06.2018 19:32

to bierzesz paleciaka elektrycznego jak masz ? i sie nie meczysz :D o której placówce mówisz :D

Polko
@Miej jaja :D 17.06.2018 15:08

paleciaki elektryczne od czasów poprzedniej firmy ASG padają jeden po drugim działy już maja deficyt Nie długo zaczną rozdawać nosidła i powrót do czasów egipskich :D :D

anonim

(usunięte przez administratora)

Life Loser

Znowu ktoś starej repecie zakładowej nie powiedział dzień dobry. Aż odcisk od siedzenia na tyłku zabolał.

Espaniol

Ludzie weżcie się ogarnijcie ,naprawdę ciężko się porządnie zgadać stanać przed zakładem nie punkt 6 rano tylko jak kierownictwo produkcji przyjeżdza na godzine 8 stoicie przed bramą i wszyscy jednocześnie na żądanie jakby ktoś powiedział ze to i tamto to jestem pewiem że z góry wymiękli by bo kto by im pracował świeżaki z biedronkowej promocji litości.

Paso
@Espaniol 09.04.2018 11:12

Do tego trzeba mieć zgrany zespół który to zrobi a nie 80% ludzi powie że nie bo mnie zwolnią.... czyli jak martwią się o zwolnienie to im się podoba ;)

Robert

Czy tylko narzekać potraficie?

Pit
@Robert 07.06.2018 09:34

A kim ty jesteś?podaj chociaż jeden powód żeby pochwalić mmp

Lida

Będę wdzieczna za opinie odnosnie MMP Premium, czy ktos cos wie? Czy warto tam isc do pracy do zakupow? Jaka jest aktualna sytuacja. Proszę, podzielcie się swoimi opiniami Pozdrawiam

Bbb

Neupack może dobry , a MMP Premium to nie bardzo .

Artu
@Bbb 18.05.2018 18:54

Neupack to dobry pracodawca...dobry kawał...to (usunięte przez administratora) jakich mało..pracowałam w tym kolchozie..to jest po prostu jeden wielki (usunięte przez administratora)

Miej jaja :D
@Artu 19.05.2018 14:32

A co jestes pracownikiem Premium ze tak gadasz ? większość negatywnych opinii ma Neupack

Lop
@Miej jaja :D 28.05.2018 00:06

A co nie widzicie ze premium to tez taki mały obóz??jesteście ślepi?porównajcie do Walla ..nie widzicie różnicy???

Zostaw opinię o MMP Neupack Polska - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MMP Neupack Polska