MMP Neupack Polska

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 408 ocen.

MMP Neupack Polska
4 408 6 1

Opinie o MMP Neupack Polska

Miki

Czy coś się zmieniło? Na pewno czyta to 'gora', związki ,BHP,czy pracownicy mają już poczucie bezpieczeństwa.

vixa

A jak tam sytuacja na toruńskiej??? (usunięte przez administratora) na sklejarkach zostali jeszcze??? co tak wielce mówili że się zwolnią bo im źle??

:)
@vixa 28.10.2018 18:59

ciekawe co napisałeś ze usunięte zostało :D :D

Natalia
@:) 30.10.2018 22:57

@:) Jeśli zauważyłeś, że jakiegoś posta już nie ma, to musiał on, w mniejszym lub większym stopniu, naruszać zasady spisane w regulaminie Gowork. I w związku z tym został usunięty przez administratora. Zapewne jesteś pracownikiem w firmie MMP Neupack Polska. Wiesz może, jak podchodzi się tam do zatrudniania osób z niewielkim stopniem niepełnosprawności?

Nikos Dyzma
@vixa 28.10.2018 18:59

Pewnie wszyscy zostali i daja czadu na klejarkowie twraz pod nowym niemcem Norbercik wymieniony na hitlerka Daras daj im ostro po garach orac karac nie wyróżniać

Natalia
@Nikos Dyzma 13.11.2018 12:59

Zdaje mi się, że Twój wpis nieco odbiega od głównego tematu obecnego wątku. Ponadto muszę Ci przypomnieć, iż nie używamy tu żadnych danych personalnych. Jesteś pracownikiem w MMP Neupack Polska, czy piszesz tu jedynie jako osoba, która obserwuje to, co się tam dzieje?

Nikos dyzma
@Natalia 13.11.2018 14:36

Mój wpis byl do tematu vixa ale Ty lubisz się wcinac z mądrosciami do każdego wpisu jak byś była na smyczy mmp neupack

kadrowa
@Nikos dyzma 14.11.2018 10:50

Przecież to ta miła Pani z kadr ..., czy tego nie widzicie?

Patryczek
@:) 30.10.2018 22:57

Je-ać pis

chłopiec z batonikiem

Jestem nieśmiały mogę się o coś zapytać?

Worker

Szykują się kolejne zwolnienia grupowe na Toruńskiej?

Mario

Witam Chciałbym dowiedzieć się więcej na temat tej firmy, ostatnio przejezdzałem obok, wisi reklama że szukają do pracy. Pracuje w podobnej firmie na sztancy. Ciężko wywnioskować coś z tych wpisów, tylko lament słychać. Jak wygląda praca na sztancy człowieka z doświadczeniem, jakie maszyny macie, zarobki brutto. Jakie zamowienia czy są duże w przeliczeniu na arkusze. Jaki czas ustawienia maszyny. Podzielę się też informacjami z mojej firmy pracuje na Mastercut Bobsta 145 Per Power Register

Góra
@Mario 23.10.2018 18:48

Jeśli ciężko ci wywnioskować z tych wpisów to co dzieje się w tej firmie to znaczy ze nadajesz się doskonale --takich cepów szukają

Mario
@Góra 23.10.2018 23:38

Witam cep przydatne urządzenie. No dobra ale chciałbym usłyszeć opinie kogoś kto pracuje na sztancy albo drukarni, wykfalikowany pracownik.

Doradca...
@Mario 23.10.2018 18:48

Na sztancy zarobisz i się nie narobisz. Za to omijaj klejenie tam się narobisz i nie zarobisz. I jeszcze będziesz na językach starych bab.

Patryczek Patyczek
@Mario 23.10.2018 18:48

Cześć Mario , czas ustawiania maszyn masz 10 min i jedziesz nie ustawisz trudno po premii.Mastercutt Expert 105 .

Mario
@Doradca... 24.10.2018 17:46

Dobra na sztancy zarobie ile? A na klejarni to wiem bo kobity u mnie też są, na klejarce u mnie są 2 lub 3 osoby zależy kto materiał podaje, jak robot to 2, ustawiacz I przeważnie kobieta z tyłu nadzoruje maszynę czy kartony dobrze się otwierają do których wyjeżdżają klejone pudełka. Dalej robot układa gotowe kartony z klejonym materiałem na palecie a paletę zabiera następny robot

Doradca..
@Mario 23.10.2018 18:48

To na tym klejeniu u Was lepiej. Cięższe pracę wykonują automaty. U nas w firmie jest tak zróżnicowany format i konstrukcję asortymentu że automaty nie wchodzą w grę. Technicznie można lecz czy się opłaci. A na sztancach masz stawkę od godziny plus premie i godzin średnio 192 w miesiącu chyba że urlopy czy l4 to 240 spokojnie.. Stawkę godzinową wszyscy mają równą więc na rozmowie byś się dowiedział dokładnie. Negocjacje nie istnieją. A powiedz w jakiej firmie pracujesz?

Mario
@Doradca.. 24.10.2018 20:25

Pracuje w Niemczech, robimy dla dużych klientów Dr Oetker - Pizza, Müsli Nordgetreide dla Lidla i Aldi itd. Robimy też dla Polski Zott Opole paletki do joghurtu Ale też tekture falistą kascherujemy I stanzujemy

Ytrea
@Mario 24.10.2018 21:25

Ile zarabiasz w Niemczech

Natalia
@Mario 23.10.2018 18:48

@Mario Widzę, że bardzo chciałbyś zmienić swoje dotychczasowe miejsce pracy na rzecz firmy MMP Neupack Polska. Widać ten pracodawca musiał Cię czymś przyciągnąć. Jesteś już zdecydowany na aplikowanie, czy jeszcze pozostaniesz na etapie zbierania informacji?

Mario
@Ytrea 27.10.2018 10:26

Z zarobkami wygląda sprawa tak że stawki godzinowe są bardzo rozbieżne Na stanzy z zawodem już po 2 latach można mieć 15 Euro, sprytni bardziej rozgarnieci z dużym stażem około 20. Drukarze podobnie, pomocnicy drukarz 14.klejarnia ustawiacze 15-16.ładowacze 12-13.50 Euro, biuro owiele mniej a szef to wiadomo. Pozdrawiam

zorientowany w temacie

Info dla pracowników MMP Premium Wróbelki bardzo głośno ćwierkają, że wykup waszej drukarni miał na celu przejęcie klientów, wykoszenia konkurencji i przeniesienia produkcji do Neupack, co za tym idzie zamknięcia Premium. Metody często stosowane w latach 90-tych. Austria to lubi historie, te z pierwszej połowy 20-go wieku też.

Szept
@zorientowany w temacie 05.09.2018 19:36

Nie musiałeś o tym pisać bo wykupienie firmy robiącej te same produkty czyli opakowania robi się w jednym celu. Wyrobienie sobie monopolu na rynku branży opakowaniowej. Nie muszą nawet wróbelki ćwierkać.

Mani
@zorientowany w temacie 05.09.2018 19:36

Gdy na równej przejęto firmę to po 5latach zabrano -szkodliwe warunki,co rok zabierano masło,soki,proszki, mydła,kremy do rąk,pasty do rąk,obiady regencyjne.itp.a pracownicy w szkodliwych warunkach pracują.

K
@zorientowany w temacie 05.09.2018 19:36

Nie trzeba być alfą i omegą aby to stwierdzić, wiadomo, że od dawna nie za ciekawie się dzieje w mmp i budżet trzeba wyrobić, mmp premium po to było, kupić, pozwalniać, przejąć klientów, dowalić obowiązków bo optymalizację trzeba robić, komu się nie podoba narty..

Robi

Żart? W Niemczech najniższa krajowa brutto to 8,85 euro.a pan Mario udaje że chce tu pracować? przecież tu po wielu latach pracy z premią nie dostanie tyle co tam- najnizsza

Ciekawski

No i jestem bardzo ciekawy, jak zostanie rozwiazane wolne 12 listopada....

Reporter

Co się dzieję z surowcem który ma byc utylizowany ? Czy on trafia do kontenera czy jest komuś odsprzedawany ? Ktoś to kontroluje ? ? ?

Dzik
@Reporter 15.10.2018 08:34

Nie wiem , nie znam się zarobiony jestem XDDDDDD

Natalia
@Reporter 15.10.2018 08:34

@Reporter Niestety, nie za bardzo wiem, co chciałeś przekazać poprzez swój wpis. Proponuję jednak, abyś skupił się jedynie na szeroko pojętym opiniowaniu pracodawcy, jakim jest firma MMP Neupack Polska. Jesteś w ogóle zatrudniony w tym przedsiębiorstwie, czy tylko zainteresowany nim?

Natalia

@Kiku Rozumiem Twój sposób rozumowania, ale nie mogę aplikować do MMP Neupack Polska, bowiem jestem już moderatorem tego wątku. I jak już wspomniałam - jestem tu po to, by pomóc Wam z zebraniu sprawdzonych informacji o tym pracodawcy. Może dodasz coś od siebie na jego temat: jak z Twojej perspektywy wygląda specyfika i warunki pracy w tej firmie?

Marek

Pozdrowienia dla pana D.C jeszcze się pucujesz z kierownictwem poza pracą? Ty koński zwisie, zapomniałem jesteś typowe ucho od śledzia.

Natalia

@Ytrea Nikogo tu nie pouczam ani tym bardziej nie oceniam. Jestem tu po to, aby pomóc Wam uzyskaniu zadowalającej ilości informacji o MMP Neupack Polska. A jeśli Ty takie wiadomości posiadasz, to może podzielisz się nimi? Jesteś tam zatrudniona? @Edward Chodzi o to, jak w rzeczywistości wyglądają tam warunki pracy, a nie o to, jak wyglądać powinny - ale i tak dziękuję Ci za podzielenie się opinią. Pracujesz tam jeszcze, czy już postanowiłeś odejść?

Ytrea
@Natalia 08.10.2018 12:14

Przecież ty nawet nie wiesz ułamka tego co my wiemy o tej naszej firmie. Może to i lepiej i niech tak zostanie. Nie jesteś nikim ważnym wiec czytaj z uwagą to co ludzie piszą i MILCZ

Kiku
@Natalia 08.10.2018 12:14

Ytrea ma rację. (usunięte przez administratora) jak chcesz wiedzieć więcej to aplikuj do MM. Myślę że wtedy naprawdę poznasz firmę.

Sucz

KALAFIOR DO HYWO

Natalia

@Noe Dziękuję Ci za odpowiedź. Może zatem należałoby zacząć realnie działać, żeby sytuacja mogła ulec zmianie. Nie myślałeś o tym? Może ktoś jeszcze posiada jakieś aktualnie informacje o MMP Neupack Polska i chciałby się z nami podzielić? Na ich stronie widziałam, że chcą zatrudnić nowych pracowników: http://www.mmp-poland.com/praca/oferty-pracy/ Na jakie warunki mogą liczyć pracownicy z małym stażem?

Ytrea
@Natalia 02.10.2018 13:14

Piszesz ...z nami podzielić. ..a kim ty jesteś ze zbierasz takie informacje?może ty rusz tylek i zaczynij działać a nie tylko mącisz na tym forum.Proponuje żebyś się przedstawiła jak jesteś taka mądra ze tylko pouczasz i oceniasz

Edward
@Natalia 02.10.2018 13:14

Witam cię Natalko .Chcesz wiedzieć dokładnie jakie powinny być warunki tej pracy , otóż takie ze praca powinna być adekwatne do zarobków , bo te pieniądze które oni oferują są tyle warte jak słowa rzucane na wiatr, ale musi chyba się grunt palić pod nogami całemu zakładowi z tego względu ze brak zainteresowanych co do tego zakładu .Powiedzmy sobie szczerze , mamy internet , różne fora dyskusyjne oraz pełne wsparcie informacji dotyczących co się dzieję w danym miejscu i czasie .Pani Natalio z całym szacunkiem co tu zmienić to już za póżno .Sami nawarzyli piwa a teraz gorycz i kwasicy posmak , niestety czas leci starzy pracownicy niedługo na emeryturę pójdą , i co wtedy ? a wtedy trza będzie samemu ruszyć tyłek z tych ich stanowisk i zasuwać żeby mieć swoje wynagrodzenie na poziomie większym niż pracownik fizyczny taka prawda . A jeśli chodzi co tu polepszyć (pogorszyć ) zacznijcie słuchać a nie te wasze wykresiki psie siki.

Natalia

@Gawron Myślę, że to powinno mniej Cię interesować. Jesteś już na etapie aplikowania do MMP Neupack Polska, czy jeszcze z tym czekasz, aż zdobędziesz pewną wiedzę o tym pracodawcy? @Noe Rozumiem. Czy zatem uważasz, iż coś mogłoby wpłynąć na znaczną poprawę sytuacji i warunków pracy w tej firmie - jeśli tak, to co?

Noe
@Natalia 26.09.2018 15:07

Szacunek do pracowników od kierownictwa,godne wynagrodzenie,i jeszcze raz ,!!!normy pracy godzin, dźwigania są przekraczane.

Muli

Mam pytanie? Czy ktoś ( pracodawca,BHP, związki, społeczny inspektor pracy,inspekcja pracy) pomyślał ile godzin (8-12) pracownik dźwiga ponad normy .a normy są przekroczone .tlumaczenie- brak ludzi-a nowi uciekają.a kto odpowie za to?

Haha
@Muli 25.09.2018 10:06

Może "ukryty pracownik?"jak w sieciowa h?

Informator

Co mogę powiedzieć o pracodawcy? Prawie wszystko zostało tu już napisane j chociaż wpisy są obraźliwe i niezgodne z regulaminem to wszystkie te henry to niestety prawda.Najgorzej jest oczywiście na klejarkach nie dość że stawki małe to jeszcze narobisz się tyle że po powrocie do domu nie masz już na nic sił. Do tego kierowniczka która ludzi ma za nic ale wie że ze stołka nie spadnie bo Filipek na to nie pozwoli więc jest jak jest. Starsi pracownicy jeszcze trochę i odejdą na emeryturę A młodzież nie bedzie tu pracować za te śmieszne pieniądze na dodatek w systemie.pojdziesz do biedronki czy ma ochronę to nawet jeśli zarobisz ciut mniej nie będziesz tak wykończona po pracy. Kiedyś ta firma to naprawdę było coś teraz zmieniła się nie do poznania

Saba
@Informator 26.08.2018 09:27

Mamy teraz związki zawodowe oraz inspektora pracy.nowe osoby.moze te nie będą podpisywały jak wcześniej wszystkiego co im dają do podpisywania.tylko pracownicy muszą być za.

MadIa
@Informator 26.08.2018 09:27

Co do pani kierownik.pracowala w kontroli jakości.kierownik zmianowy itp wiele w tej firmie funkcji . wszędzie problemy z kontaktami z ludźmi.to może osoba co ją ze sobą ciągnie niech weźmie ja do siebie.biurko osobne z dala od pracownikow.

Zombi
@Informator 26.08.2018 09:27

Tak samo na rownej typowy (usunięte przez administratora) dla roboli

Natalia

@Noe Przyczyn dużej rotacji może być bardzo wiele. A jak długi jest Twój staż pracy w firmie MMP Neupack Polska? @Młody Czy na taką kwotę mogą liczyć również nowo zatrudnieni pracownicy, czy raczej niekoniecznie? @Ja_wiem... Sporo wiesz na temat funkcjonowania w tej firmie, a to ważne. W jakim charakterze jesteś tam zatrudniony?

Noe
@Natalia 19.09.2018 11:27

Kilkanaście lat pracy.ale od kilku lat to się psuje w zakładzie.zle zarządzanie.nikt wcześniej nie narzekał w tej firmie na pracę,zarobki, współpracowników, warunki.

Gawron

Z innej beczki, sa.jakieś fajne laski w pracy?:)))

Ale_dociekliwy
@Gawron 19.09.2018 12:39

O gustach się nie dyskutuje... :)

Noe

Zastanówmy się.dlaczego od dłuższego czasu wieloletni i nowi pracownicy produkcji,kierownictwa,biurowi,nawet BHP, związków,magazynu itp się zwalniają?

Ja_wiem...
@Noe 18.09.2018 21:35

To proste, ponieważ wymagania są wyższe niż zarobki. Często trzeba wykonywać obowiązki, które wykonywać powinny dwie lub więcej osób a dochody są w wysokości wynagrodzenia jak dla jednej osoby i to jeszcze równoważne z wykonywaniem obowiązków osoby sprzątającej salkę konferencyjną. A najlepsze jest to, że tu nie ma nic za darmo więc jak już dostaniesz podwyżkę 10gr do stawki godzinowej to musisz odpracować jak byś dostał 1zł. I ten pressing.... To już lepiej z dziećmi w domu... Jak człowiek!

Kako

Witam. Proszę niech ktoś się wypowie na tenat pracy jako pomocnik maszyn tych drukujących bądź jako operator. Ile można zarobić czy jest te 2000zl na rękę .wzwyż?? Proszę o odpowiedź pozdrawiam

Xxxn
@Kako 10.09.2018 14:02

Ta firma nie szuka pracowników...szuka niewolników...

Młody
@Kako 10.09.2018 14:02

Z nadgodzinami zarobisz 2000 wzwyż jako pomocnik. Na operatora bez doświadczenia nie masz szans.

@
@Młody 14.09.2018 22:07

2000 zł czy euro??

Ale_dociekliwy
@@ 16.09.2018 20:05

Za 2000€ to byś tu złego komentarza nie zobaczył. Logiczne że PLN'y

Burn
@Ale_dociekliwy 17.09.2018 11:49

Za 2000 złotych to chyba same debile ćpuny kryminalisci i matołki tam pójdą pracować...niech się pukna w łeb.Takich firm jest mnóstwo.

Ale_dociekliwy
@Burn 17.09.2018 19:09

Ja to wiem, Ty to wiesz, a firma woli sok kupić na stołówkę niż zapłacić dodatkowe pieniądze za trudne warunki pracy. Postraszyć, że jak będziecie marudzić to Wam zabiorą to czy tamto to jak najbardziej. Pośmiać się z nowego prezesa związków, że się chcę popisać bo jest świeży chętnych mnóstwo. Ale przyjść i samemu na własnej skórze się przekonać co to znaczą ich wygórowane normy prędkości. Samemu spróbować wyrobić się żeby ekrany były na zielono a na koniec miesiąca gdy ktoś z powodu tylu obowiązków popełni jeden mały błąd zabrać Panu czy Pani z biura całą premię to brak chętnych. By ruszył tyłek na halę a nie tylko w kamerkach Panie z produkcji podziwiać. Można by tu naprawdę o sposobie zarządzania firmy i dziwnym normom, osiąganym w dziwny sposób bardzo wiele opisać. Ale każdy wiadomo zawsze będzie narzekał i wymyślał jak chcesz ludku sprawdzić swoją pracowitość to składaj CV. Ludzie są tu potrzebni.

Natalia

@Dawca Muszę Ci przypomnieć, że nie wolno tutaj posługiwać się danymi personalnymi konkretnych osób - dotyczy to w równym stopniu samych imion. Rozumiem, że Twoje współpraca z MMP Neupack Polska nie przebiegła pomyślnie. Jednak z Twojej poprzedniej wypowiedzi nie wynika za wiele. Mógłbyś ją zatem doprecyzować? @czosnek Zapewniam Cię, iż nikomu "nie donoszę". Moim zadaniem jest aktywna pomoc użytkownikom forum w zasięgnięciu informacji o danym pracodawcy. Czy chciałbyś dodać coś na ten temat?

Hanks
@Natalia 06.09.2018 12:21

Niedługo Natalio będzie można pisać o MM tylko dobrze albo wcale-prawda?skoro tyle jest niekorzystnych dla MM wpisów to może jest w tym troszkę prawdy?Jak sądzisz???masz swoje zdanie czy tylko działasz na czyjeś polecenie??

Ytrea
@Natalia 06.09.2018 12:21

Droga Natalio zajmij się sobą...nie musisz nikomu pomagac-NIEPROSZONA.

Stara gwardia
@Hanks 06.09.2018 17:59

Natalia działa na moje polecenie HA HA HA. Bo już słuchać nie idzie narzekania ciagle tych samych osób jak się źle na stołówce trafi.

Natalia

@Hanks Oczywiście, zgadzam się z Tobą. Ale trzeba pamiętać, że ile ludzi, tyle rozmaitych opinii, które warto poznać i szanować. Dodasz coś odnośnie pracodawcy, jakim jest firma MMP Neupack Polska? @Klecha @Tyki @Tuniu Zupełnie nie rozumiem motywacji Waszych wpisów. Jeśli macie coś do powiedzenia na główny temta tego wątku - zapraszam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Tyki

Natalka to chyba siedzi w kebabie...i maluje wary na czerwono...

Tuniu
@Tyki 07.09.2018 11:10

I biega z różową nerką...

anonim

(usunięte przez administratora)

darek K

Oj fakt lata leca a wspomnienia pozostaja

Natalia

@anonymous Rozumiem, że Twoje doświadczenia związane z pracą w MMP Neupack Polska są przykre. Musisz jednak wiedzieć, iż nie wolno tutaj posługiwać się danymi personalnymi konkretnych osób. W swojej wypowiedzi skupiasz się jedynie na kierownictwie firmy. Może mógłbyś dodać coś o samych warunkach pracy w tym miejscu? @Informator Zapewne jesteś pracownikiem w MMP Neupack Polska. Co możesz nam powiedzieć o tym pracodawcy, pomijając już aspekt nadgodzin?

czosnek
@Natalia 23.08.2018 17:54

natalia komu donosisz ? Hance?

anonim

(usunięte przez administratora)

hehe

Równa ?

nie_zmuszaj_mnie

to wy zabiliście Hankę Mostowiak.

@Asan

Cały czas zaiwaniasz i co z tego masz ? Za to w Hywo jeden ma dużo bo okrada swoją firmę i waszą w raz z rodzinką. Ustawić się w pracy trzeba umieć.

Justi
@@Asan 25.08.2018 21:12

To fakt.dziwne.

Andrew

Jakie zarobki na sztańcy a jakie na klejarkach ? Brutto na h ?

Boni
@Andrew 26.08.2018 10:56

Najniższa krajowa. Po miesiącu tyrki padnie ci kręgosłup, żołądek z głodu i nerwów i dasz sobie spokój .jak wytrzymasz to trochę więcej i premia! Uzależniona od ...... 5 zł do nikt nie wie.szybko,natychmiast-nie da się to ubytki się w tą premię wlicza.pracodawca nie ma straty.a pracownik myśli że coś dostanie.w tym zakładzie nawet kierownicy działów i produkcji uciekają co roku dziwne?

Informator

Nie dajcie się więcej wykorzystywać i pamiętajcie że jeśli dostajecie wolne za nadgodziny choć sami nie poprosiliscie o to na piśmie A sam pracodawca was na nie wysyła aby nie płacić nadgodzin to za jedną godzinę nadliczbowa przysługuje wam PÓŁTORA godziny wolnego A nie jeden za jeden jak stosowane jest w tej firmie !!!

Life loser
@Informator 16.08.2018 20:04

A skąd wiesz, że tego dnia byłeś na nadgodzinach skoro pracodawca dowolnie manipuluje harmonogramem? A wolne dostałeś z harmonogramu:) Przepisy przepisami a cwaniacy zawsze będą cwaniakami :)

Hehe
@Informator 16.08.2018 20:04

Hehe widze że znowu w (usunięte przez administratora) kogoś robią . Który oddział

Hehe
@Life loser 17.08.2018 03:39

Nadgodziny się zapisuje nawet dla siebie żeby później wiedzieć jak by coś się dzialo. Jak ktos jest ciele i nie zapisuje to w (usunięte przez administratora) będzie robiony.

Mani
@Hehe 18.08.2018 08:48

A co ci da zapisywanie? Gdy pracujesz po 12godz/3 dni /3 dni wolne.maszyna się zepsuje itp .i każą w domu czekać.gdy jesteś na l-4,na opiece nad dzieckiem liczą ci że praca 8 godzin.to samo urlopy.

Zostaw opinię o MMP Neupack Polska - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MMP Neupack Polska