Czy praca w Biście jest na akord???
Witajcie, jak poniższe negatywne opinie i ocena zaledwie 2,9 na 5 ma się do tak pozytywnych nagrań na instagramie tego pracodawcy? Pracownicy są zmuszani do uśmiechu na tych filmach? A może są faktycznie bardzo zadowoleni? I do czego służą czapki z daszkiem na produkcji? Czapka z daszkiem została wymyślona aby chronić głowę i oczy przed słońcem. Skoro na hali pokazuje 24 stopnie to dodatkowe okrycie głowy tylko dogrzewa organizm. Kolejna firma, która docenia pracowników hali jedną 20 min przerwą? Na 8h pracy fizycznej stojącej to jest katastrofa dla nóg oraz kręgosłupa. Dopóki nie zostanie zmienione prawo od górnie, że za taką pracę jest minimum średnia krajowa na rękę, będzie wyzysk...
W jednym z filmików na instagramie, wypowiedź pracowniczki z produkcji: "jeśli chodzi o kierownictwi, bardzo fajnie można się z nimi dogadać". Tak czy nie?
Pani kierownik na dziale Filtrów to przykład odpowiedniej osoby na odpowiednim miejscu. Jest odpowiedzialna, pracowita i niezwykle uprzejma. Posiada umiejętność tak zapomnianą w dzisiejszych czasach : umie słuchać.
Weź pod uwagę, że w tych filmach biorą udział te same osoby bo nikt inny nie zgodził się na pokazanie wizerunku. Na moja firma tymi filmami próbuje ratować reputacje firmy, ale i tak im nic to nie da bo i tak większość czyta opinie tutaj. Przerwa to marne 20 min tylko a co do innych aspektów pracy to o wyjściu do WC zapomnij albo idź raz na 4 h bo przecież nie ma kto cię podmienić a maszyna stać nie może, odzież robocza mało wygodna, w butach BHP się nie da chodzić bo dają najtańsze na rynku. A co do wyzysku praca na 3 zmiany. Rotacja w firmie jest taka, że ludzie przychodzą do pracy na miesiąc dwa i się zwalniają bo coś lepszego znaleźli. Co do kasy wstyd panie adamie (specjalnie pisze z małej jak to czytasz) płacić najniższą krajową ludziom i w dodatku do najniższej dobijać premią ....
Czy firma Bista nadal potrzebuje pracownikowi na produkcję? Gdzie najlepiej złożyć CV?
Na stronie dalej jest aktywne ogłoszenie dla grafika. Orientuje się jakie pieniądze firma oferuje? Bo napisali w ofercie tylko, że "atrakcyjne".
Any time
good working condition
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Tak z ciekawości zapytam. Czy brygadziści mają płacone nadgodziny za pozostawanie w pracy codziennie ok. 10 minut a rekordzistki nawet pół godziny po zakończeniu swojej 8 godzinnej zmiany ? Jeżeli nie to jaki artykuł kodeksu pracy pozwala na takie traktowanie ?
Bardzo jest gorąco na halę , czasami nie ma wody, co raz mniej nadgodzin, codo nowych pracowników- masakra ! Brak osób do nauki, zostają z pierwszych dni same , kiedyś była dodatkowa osoba , teraz to wycofali. Jest ciężko dla tego że coraz więcej obowiązków, mechaników na zmianę 2 osoby, czasami nie mają czasu żeby pomóc. Sprzątanie maszyn w końcu zmiany w ogóle historia .. kiedyś na starych maszynach kończyliśmy o 20 po, teraz o pół do, a do sprzątania czepiam się masakrycznie - zabierają % z premii. Jak nie masz nadgodzin masz faktycznie 4.500 na konto. Odzież roboczą bardzo złej jakości, sztywne spodnie , koszule z bardzo złego materiału , do tego ze na halę jest Afryka. Przerwa na papierosa maksymalnie 5 min, nie palące osoby narzekają , ale do toalety chodzą co godziny. Kierowniku jest obojętne do tego co się dzieje na halę , do tego że maszyny już nie nadają się normalnego jechania , wszystko jest do naprawy , w biurze ciekawe tylko to żeby wyniki byłi, brak wyników - brak premii. Cały czas jestesz w stresie , bo musisz wszystko robić szybko. Fizycznie też jest ciężka praca.
Klima jest ale za droga aby właczyć. 3 miesiące wdrażenia ale już po miesiącu się tobą nie intereują, no zależy na jakiego nauczyciela trafisz. Ostatnio tydzień na hali ni było wody pitnej a swojego picia jest zakaz wnoszenia a przy maszynie gorąco i duszno. Na dodatek nie raz musisz biegac aby podołac ich wymaganiom i nie ma nawet czasu na siku bo ci powiedzą ze poszedłeś od maszyny.
4500 to jest różnica niż obecnie pracuje w gamet są w Toruniu to tam zarobisz 3400 więc nie narzekaj jest różnica
Możesz iść się napić wody - jak zdążysz. Oczywiście nie wyłączając maszyny. To tyle z przywilejów. Nie palisz - tracisz dodatkowe 2 przerwy. Może zacznij palić czy co? Dyskryminacja niepalących to rzecz ciekawa, lecz obecna nie tylko w tej firmie.
Witam jak kreują się obecnie zarobki w Bista standart i jak wygląda szkolenie 3 niesieczne?Da się po.tych 3 miesiącach normalnie zarobic?
Ile miej więcej można wypłaty na konto utrzymać ?
Czyli nic się nie zmieniło odkąd tam pracowałam jak była jeszcze firma na szjnochach wyzysk ile w temacie . (usunięte przez administratora) Czy coś się zmieniło w tym temacie pamiętam co tam wyprawiało .
Hahah dokładnie tak strasznie mi się nudzi i postanowiłam wejść i sprawdzić opinie akurat jestem w trakcie szukania pracy i weszłam z ciekawości a co nie wolno ?? Ktoś mi broni no napewno się pracuje dobrze jak nikt tej firmy prawie nie poleca hahaha czyli nie zmieniło się nic POWODZENIA !!
Wydaje mi się, że życie osobiste innych pracowników czy szefostwa nie powinno być w takim serwisie przedmiotem zainteresowania. Ale cóż, skoro niektrórzy mają tak nieciekawe życie, że muszą przeżywać cudze...
Też mi się wydaje, że osobiste sprawy to nie temat na ten wątek, o ile w ogóle gdziekolwiek to powinno kogoś obchodzić. No ale inna sprawa jeśli chodzi o warunki u was. Czyli jak to jest z tym wyzyskiem? Co w ogóle można przez to rozumieć? Bo szczerze brzmi jak narzekanie bez powodu byłego pracownika.
Panie prezesie dlaczego osoby palące papierosy mają dwie dodatkowe przerwy? Rozumie że jest zasada kto nie pali ten (usunięte przez administratora)
Witam. Pytanie, jak atmosfera w pracy. Co powiecie o Brygadzistkach?
Praca w wielkim hałasie i przy temperaturze 22-23*C. Ciągłe poganianie. Nie można choćby chwili stać w miejscu. Woda dostępna na hali lecz nie ma czasu aby pujść się napić bo bez przerwy trzeba pilnować maszyny. Posiłki regeneracyjne i jabłka tylko mydlenie oczu na poważne problemy.
Zapomniałeś o stanowiskach, które nie nadają się ani do stania, ani do siedzenia, i nie wiadomo w jakiej pozycji pracować, żeby nie wychodzić z pracy "połamanym". Z czasem problemy np. z kręgosłupem tylko się nasilają. BHP trzeba przestrzegać, gdy chodzi o ewentualne butelki z wodą przy maszynie (nie wolno mieć), ale już to, że nie ma jak się ruszać, bo jest tak ciasno, a wchodząc na maszynę (czego nie da się uniknąć) bardzo łatwo się przewrócić albo spaść i w coś uderzyć - to nie są problemy i tu bezpieczeństwo jakby mniej firmę interesuje.
To samo jest na maszynie D7 między maszynami D14 i D15 a na maszynie D13 jeżeli jest zgrzewanie to można poćwiczyć bieganie.
Ooo to faktycznie bardzo 'wysoka temp na hali'. Jest klimatyzacja. Jakby nie było wody pisalibyście, że jak tak można. Nigdy nie dogodzisz
Gdaczecie jak kwoki;D idźcie ze swoimi żalami do Pana Prezesa. Z pewnością was wysłucha i przyzna rację XD
Nie, nie przyzna, to chyba każdy wie. Ale ludzie są sfrustrowani, więc chociaż tutaj wymieniają informacje o tym, co się dzieje. Nie ma z czego się śmiać, moim zdaniem.
Witam, to co ostatnuo dzieje się na hali filtrów to chyba jakiś (usunięte przez administratora) brak rąk do pracy!!!! Najlepiej jakbyś w pracy był 24h/dobę i do tego robił wszystko sam..... zamiast zatrudnić nowych pracowników to lepiej wykorzystywać tych starych i ich zajechać...!!!! Nie wspomnę o temperaturze na hali 24 stopnie, praca w saunie tyle godzin to jakaś masakra! Nie wspomnę o wyjściu do WC..... marzenia!!!!!! Może ktoś coś z tym zrobić...?
A w jaki sposób dba co rozumiesz przez dbanie o pracowników Czy myślisz tylko o posiłkach regeneracyjnych które są przez jakiś czas odzieży, święto dziecka ,dzień kobiet ,itp słodkiej środzie której nie ma itp nie rozumie jednego czemu to jest zamieszczane w gazetce jak tego nie ma No cóż Firma która dba i pracowników po pierwsze oferuje prywatna opiekę której nie ma , szkolenia różnego rodzaju są ale niech Bista Standard zorganizuje szkolenie z kultury osobistej przydało (usunięte przez administratora)
Pisaliście, że standardowy operator zarabia od 4,5 do 5 tys a jedna pracownica pisała, że nigdy nawet 4,5 tys na koncie nie widziała. Czyli faceci więcej zarabiają czy o co chodzi?
Nie polecam omijać ! Dostajesz stawkę mniejszą niż w ustawie ! Oni sobie ‚wyrównują’ do najniższej z twojej premii śmiech na sali po miesiącu pracy z nockami dostajesz najniższą krajową na rękę ja sie dziwię że nikt jeszcze nie poszedł do inspekcji magazynier dostaje 26 zł brutto za godzinę na start to jest karalne
Firma inwestuje w maszyny za miliony złotych a na dziale filtrów sodimaty z demobilu poskaladne z kilku co chwilę się spusja, jeden bez wagi,drugi co chwilę zawiesza się itp. A najlepsze jak jadą wszystkie polarisy jeden sodimaty na kilka maszyn i biegasz jak (usunięte przez administratora) w tą i powrotem żeby zrobić pomiary. Może prezes zajmie się ta sytuacja bo główny mechanik ma to gdzieś!!
Może główny nie ma tego gdzieś. Sodimaty sa na filtrach. Na kazdej hali sa kierownicy produkcji, jest kontrola jakości. Jeśli mechanicy otrzymują info naprawic to naprawiają. Wydaje mi się że decyzja o maszynach pomiarowych powinna wyjść od kierownika produkcji lub kierownika kontroli jakości.
@Gość A jak nie wychodzi to mozna mieć wyje... ane ????no tak to dewiza tej firmy na kazdym dziale i taki przyklad idzie od samej góry....
Szczerze mówiąc nie polecam pracy w tej firmie. Najniższa krajowa od nowego roku to 30.50zł brutto - na start dostajesz 26 brutto do tego premia uznaniowa a po okresie próbnym dostaniesz max 2 złote więcej. Starsi pracownicy zarabiają po 27/28/29 zł na godzinę oczywiście brutto i wszyscy zastanawiają się kiedy będą podwyżki. Żeby dostać maksymalną premię trzeba przychodzić w sobotę, niedzielę lub zostawać na nadgodziny w tygodniu bo inaczej nie zobaczysz maksymalnej premi (a na nadgodziny nie zawsze cię chętnie wezmą ponieważ w tej firmie są równi i równiejsi). Pozytywne opinie o tej firmie można przeczytać od pracowników bez ambicji którzy przepracowali tu po 15 lat, oni z lepszą stawką będą bronić prezesa oraz jego syna. Tu już niestety skończyły się dobre czasy...
Owoce to jabłko. Posiłki tylko na pierwszej zmianie,wiec jak się złapiesz to ppdjadasz..parking jako benefit ale szkoda,ze połowa osób parkuje przed zakładem pracy gdzie parking nje jest strzeżony.
SZUKAJA 15 GOSCI NA NOWE MASZYNY, BYLEM W ZESZLYM TYG.NA ROZMOWIE. ZGADZA SIE ONI DAJA 27 ZL NA START A PO 3 MIECHACH 29 ZL .. I MASZ (usunięte przez administratora) NA MASZYNIE ,20 MIN PRZERWY. 30,50 GR.. TO nawet nie jest NAJNIZSZA krajowa i oni ci kupuja jakies kanapki i masz byc im wdzieczny za to, to jest zart. Sami pomyslcie czy warto... pozdrawiam
Jestem "standardowym", nigdy nie widziałam 4500 zł na koncie.
Kierownicy nie kontrolują żadnej produkcji czy na gilzach czy na filtrach pozniej zabierają premie ludzia którzy nie maja nic wspólnego z produkcją którą mieli sprawdzać kierownicy kierownik Jacek i kierownik Łukasz robią z ludzi (usunięte przez administratora) i zabierają premie ludziom za pracę którą wykonają a wtedy wyjeżdżają na wakacje a zwykły pracownik nie ma (usunięte przez administratora) pieniędzy żeby wyjechać a prezes ma wszystko w d*pie i ma wyj*bane na pracowników
Dawno nie widziałem tak durnego komentarza. Piszesz to jakbyś miał 10 lat i wychowywał się w jakieś (usunięte przez administratora) z Londynka. Nie chce bronić kierowników bo ich praca nigdy nie będzie się wszystkim podobać, ale jeżeli coś Tobie nie leży to lepiej najpierw pogadaj właśnie z nimi i załatw to jak dorosły. To że nie masz premii albo została ona zmniejszona nie jest powodem to wyzywania ludzi anonimowo bo takie jest przyzwolenie w internecie. Premia jest dodatkiem na który trzeba zapracować. 90 procent pracowników nie narzeka na premie i dobrze wie co robic aby była jak najwyższa. Pisanie że nie masz pieniędzy na wakacje bo masz mniejszą premie lub jej brak świadczy tylko o tym że jesteś słabym pracownikiem.
Witam jak wygląda praca na magazynie w tej firmie. Pozdrawiam

Jak się pracuje w Bista Standard Sp. z o. o.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w Bista Standard Sp. z o. o.?
+ -
Jak wygląda rekrutacja do firmy Bista Standard Sp. z o. o.?