FedEx Inc.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 81 ocen.

Opinie o FedEx Inc.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FedEx Inc.

Lidia

Opisujecie FedEx Inc. z perspektywy klienta. Natomiast, misją tego forum jest pozostawianie merytorycznych oponii na temat wybranych firm jako pracodawców. W związku z tym, zachęcam wszystkie osoby, które są obecnie zatrudnione w FedEx Inc. do przedstawienia aktualnej sytuacji w tej firmie. Na jakich warunkach opiera się Wasza praca w tym miejscu?

AH

Jako usługodawca - Fedex to tragedia, jakich mało. Nie odbierają przesyłek, nie tylko w umówionym terminie, ale nawet w tym "poprawkowym" , hmm... . Mam z nimi fatalne doświadczenia od dawna i jesli nie muszę, nie korzystam z ich usług, ani z usług sklepów online, które zawarły z Fedexem umowy - szkoda nerwów, czasu i zdrowia. Ostatnio jednak nie dało się tego uniknąć i oczywhiscie nie zawiedli - znowu masa problemów ze zwykłym wydaniem przesyłki i , jak na razie, strata dwóch dni. Krytykują ich też ich pracownicy, choć, jak widze urwało się to w 2016 r. Może dlatego, że zapobiegliwie zatrudnili teraz kurierów-Ukrainców, którzy nawet nie wiedzą, że można skrytykowac tę firme w a takm forum. A poziom usług nadal najgorszy w Polsce. Jako pracodawca Fedex musi być też nadal fatalny, skoro tak im sie wszystko rozlazi.

anonymous
@AH 19.10.2017 12:33
Jako usługodawca - Fedex to tragedia, jakich mało. Nie odbierają przesyłek, nie tylko w umówionym terminie, ale nawet w tym &q...

bo to dawny Opek i sie boja wszyscy ze wyleca przy polaczeniu z TNT

Nie dobry

Naj gorsza ferma kurier w polSka

Marti

Żenująca firma. Nie dostarczają przesyłek, zero pomocy w BOK. Wysłałeś paczkę fedexem - zamiast dotrzeć do adresata to wróci do ciebie za miesiąc (a może i nie).

odbiorca

Brak kontaktu z przewoźnikiem który dostarcza paczkę. Dzwonisz do centrali prosisz o telefon a oni ze nie mają bo jest duża rotacja,trzeba się uzbroić w cierpliwość i paczka będzie od 10-17. Prosisz także o numer fili - nie ma numeru tylko infolinia. Jaki bałagan . Cały dzień czekałam na przesyłkę i nic. Nie polecam firmy.

Ded

Fedex to chyba najgorsza firma kurierska w erze nawigacji kurier nie może trafić do klienta jedzie dwa tygodnie jeszcze nie umie otworzyć nie zamkniętej bramki to kpina gorąco nie polecam

CelinaKaczorek

Nie polecam firmy FedEx - kompletna pomyłka. Od trzech dni zabierają ode mnie przesyłkę. Niestety już zapłaciłam. Kurier nie dotarkł do szkoły podstawowej pisząc, że nikogo nie zastał o 14.30. Sekretariat szkoły czynny di 17.00. Jak najdalej od firmy KRZAK. NIE POLECAM!

jebacfedex

o godzinie 14:50 zadzwonilam do kuriera, powiedzialam, ze za okolo pol godizny bede w domu i zapytalam czy moglby mi wtedy dostarczyc przesylke na co bezczelnie odpowiedział, że on również za pół godziny będzie w domu i ze mogę sama odebrać z centrali. Sytuacja miała miejsce w Radomiu. Ja na pewno nie skorzystam już z usług firmy FedEx. Jedyne co was ratuje to współpraca z Zalando

Lechosław

Jesteście pewni, że nie możecie napisać coś pozytywnego o firmie FedEx Inc. Praca kuriera z całą pewnością nie należy do przyjemnych ale wiele jest zawodów gorszych i ludzie pracują. Każdy ma swoje przeznaczenie

Rick

Najgorsza firma z jaka wspolpracowalem. Jeden plus , zero kontaktu z klientem. Dzial obslugi klienta nie mosi odbierac polaczen. Po 17tu minutach samo sie rozlacza. Dostawa listow ? Chiny- magazyn Polska 3 dni. Magazyn Polska - klient od 21 dni i wiecej.

art

WROCŁAWSKI oddział przy Bierutowskiej-kierownik oddziału niejaki dybiak, zero poszanowania dla pracowników oraz kurierów-przecież to oni ciężko pracują na zarobki - min. pieniacza dybiaka. Największa rotacja FEDEXU w Polsce, dzięki pieniaczowi-wielki syf oddziałowy-przydałaby się niezapowiedziana kontrola dybiaka oraz zwalenie chłopiny. NIE POLECAMY PRACY POD KIEROWNICTWEM DYBIAKA. Na początku obiecanki "gruszki na wierzbie" a potem w dyby i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo ja tu jestem władca i kodeks etyczny mam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Lidia

Z tego co się orientuję to firma posiada na swojej stronie możliwość śledzenia swych przesyłek. Wystarczy wpisać nr przesyłki i wyświetlą się wszelkie informacje na temat paczki. Dodatkowym plusem jest to, że poprzez dodzwonienie się na infolinię również uzyskasz szczegółowe informacje na jej temat. Wystarczy wejść na stronę Fedex, strona jest bardzo czytelna.

KST
@Lidia 21.07.2017 18:38
Z tego co się orientuję to firma posiada na swojej stronie możliwość śledzenia swych przesyłek. Wystarczy wpisać nr przesyłki i...

Od kilku dni próbuję się dodzwonić a szanowną infolinię ale cięgle mogę tylko posłuchać melodyjek :)) Jak przesyłka stoi w magazynie 2 tygodnie czekając na odprawę celną to może chciałbym się dowiedzieć dlaczego. Mnie zależy na tym aby towar do sprzedaży trafił szybko a musze brać pod uwagę jeszcze nie wiadomo jak długi czas oczekiwania na odprawę. DHL radzi sobie z tym dość sprawnie więc inni też chyba mogą. Ostatni raz korzystam z tego spedytora. Nawet tranzyt na skład celny to jakiś nieprawdopodobny problem.

nikt

Witam. To jakaś masakra.Moja paczka FedEx leży w Warszawie już tydzień.Znalazłem w necie info,ze jest opóźnienie w odprawie celnej.Chcę wiedzieć co się stało....Dzwonię na infolinię FedEx.Po CZTERECH godzinach wiszenia na słuchawce odebrała jakaś głupiutka małolata i oświadczyła ze jest opóźnienie bo mają dużo paczek.Szok.Dzwonię więc do Agencji Celnej FedEx na ulicę Wirażową 35 w Warszawie.Drugi dzień nikt nie podnosi słuchawki. Czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie zasięgnąć informacji nt.mojej przesyłki.

Margo83
@nikt 19.07.2017 12:07
Witam. To jakaś masakra.Moja paczka FedEx leży w Warszawie już tydzień.Znalazłem w necie info,ze jest opóźnienie w odprawie ce...

Mam ten sam problem. Paczka jest u nich w agencji celnej od 9 lipca, w środę w końcu się dodzwoniłam, mieli przesłać dokumenty na maila, których do dzisiaj nie otrzymałam. Dzisiaj kolejne próby dodzwonienia się do nich i po 20 minutach słuchania muzyki tekst: Przepraszamy, wszyscy konsultanci są zajęci, połącz się ponownie później - i mnie rozłączyło. Żenada!!!!

marzenka

Najgorsza firma kurierska. Brak kontaktu z kurierem nawet po wielokrotnych interwencjach telefonicznych w biurze obsługi klienta. Przesyłka nadal do mnie nie dotarła. Nie polecam.

byly pracownik nie polecajacy tej pracy

czy palanty z kierownictwa warszawskiego moga nie wysylac do lodzi wizytacji celem pokazania jak pracuje wartko i sprawnie MC2,jak slicznie chodza kaljany ch.u.warte bo ktos glupi podjal taka deyzje i wydali miliony a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiekszy bo sa za wolne i blokuja dwie linie,czy mogli by wyslac jakas cicha ekipe zeby sprawdzili pana rzeszotarskiego i pana drygasa,ich bledne decyzje i fanaberie,dlaczego ludzie sie zwalniaja lub ida na L4 i ciagna oporowo,dlaczego ukraincy nawet na MC2 nie chca robic!!!jesli ktos z zalando lub decathlon to przeczyta to to co widzieliscie jak sie ladnie sortuje wasze pczki bylo tylko na pokaz,zapraszam niezapowiedzianie na wizytacje,rzeczywistosc powali was z nog :-P

Zainteresowana

Witam. Aplikowałam we Wrocławiu na stanowisko "Operator wprowadzania danych" . Może ktoś wyrazić swoją opinię nt. atmosfery we Wrocławskim Oddziale, wysokości zarobkó. etc.?

Kurier

Witam. Jako przewoźnik w tej firmie czuję się jak śmieć, barany siedzą na stanowiskach kierowniczych, rejony są tak poukładane, że mam wrażenie jakby to było specjalnie zrobione. Stawki nieadekwatne do wielkości rejonu. Rozmowa z kierownikiem czy dyrektorem o ewentualnym podwyższeniu stawek nie ma sensu, zdanie które zawsze się usłyszy od każdego barana siedzącego za biurkiem "jeśli się nie podoba, to zawsze możesz się rozwijać za murami firmy fedex" zero chęci rozmowy z ich strony, jakiegoś przekonania. Co do przesyłek to jeden śmiech na sali, syf który za opka był przyjmowany, to w fedex jest traktowany jako paczka standard, chciało mi się śmiać jak dyrektor pewnego dnia przyjechał i rzekł, "staramy się , żeby te przesyłki były coraz lżejsze" a przed nim z kumplem targaliśmy most do craftera, puszczony luzem owinięty na odpier**l streczem. No i oczywiście "kochane" ZALANDO - najgorsze gówno jakiekolwiek mogło się pokazać w internecie, firma która narzuca firmie fedex warunki doręczania/odbierania paczek. Mało brakuje, a pod logiem fedex za niedługo, będzie widniała naklejka zalando. No i oczywiście na koniec zostawiłem sobie klientów, ludzie z roku na rok stają się bardziej jebn**ci, ale to też zasługa ludzi pracujących w biurze i na magazynie. Kto to widział, żeby paczkę która miała status "odmowa przyjęcia" była wydana 3 razy do doręczenia? W umowie jest napisane, paczkę awizujemy 2 razy, potem wraca do nadawcy, ale nie w firmie fedex. Sytuacje gdzie ewidentnie odbiorca daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to firma fedex wchodzi im do tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] To jest moje małe zdanie na temat tej firmy, a znalazłoby się o wiele więcej, na koniec napisze jeszcze, że dzięki tej pracy i atmosferze stałem się chamem, nerwy mam na wykończeniu, a o problemach ze stawami i kręgosłupem nie wspomnę. Dobrze, że kończę karierę w tej zjebanej branży! Pozdrawiam P.S Branża kurierska długo nie pociągnie!

L

Fatalna obsługa. Kurier nie przyjeżdża po kilka razy, aż w końcu za n-tym razem łaskawie przyjedzie. Nie dzwonią gdzie zostawiają paczki. Nie chce im się podejść pod drzwi, więc zostawiają paczki na recepcji nie dając o tym żadnej informacji. Jeżeli ktoś ma wybór, odradzam!

sabor

Ta firma to jest tragedi a pracowałem jako kurier miesiąc masz zabierać jak najwięcej przesyłek i rozwieść za wszelka cene samochody się rozpadają jesteś podwykonawca firmy i oczywiście bez umowy kolokwialnie na czarno

paula
@sabor 21.06.2017 18:05
Ta firma to jest tragedi a pracowałem jako kurier miesiąc masz zabierać jak najwięcej przesyłek i rozwieść za wszelka cene sam...

hej masz moze jakis numer telefonu do magazyniera w warszawie bo z biurem oblugi klieta to porazka zaginela mi paczka wazaca 35 kg jestem zalamana z gory dziekuje jesli cos wiesz . moj meil paulinkax@o2.pl

Tomek

We wtorek w nocy paczka (tv) byla juz w moim mieście w Poznaniu w magazynie fedex. W środę na ich stronie bylo napisane ze jest w doręczeniu tj. w samochodzie, jednak kurier do mnie nie dotarl (specjalnie caly dzień siedzialem w domu). W czwartek po wielu telefonach oświadczyli ze w czwartek nie dostarcza (nie potrafili powiedzieć dlaczego) i ze paczka w piatek będzie dostarczona. W piątek po kolejnych telefonach oświadczyli (nie podając argumentów), ze paczka również nie będzie dostarczona w tym dniu i ze mogę sobie sam odebrać w ich magazynie pod Poznaniem. Kpina! Pojechalem na miejsce a tam niemile babki oświadczymy ze ida święta i tyle. Bez skrupolow! A co najlepsze wydaly mi tv wart gruba kase nie sprawdzając mojej tożsamości. Podalem nr przesylki i voila! Takze mógłby to odebrać ktokolwiek, ktoś obcy np kolega kuriera czy ktokolwiek inny. Odradzam z czystym sercem! Będę omijal wszystkie sklepy internetowe które maja podpisana umowę z fedex. Żenada. Aaa i na koniec w systemie bezczelnie zmienili status paczki ze o 11.23 w samochodzie, a o 11.25 dostarczono. Kłamcy! I nawet maila wyslali ze mi dostarczyli. Gnidy

Tomek

We wtorek w nocy paczka (tv) byla juz w moim mieście w Poznaniu w magazynie fedex. W środę na ich stronie bylo napisane ze jest w doręczeniu tj. w samochodzie, jednak kurier do mnie nie dotarl (specjalnie caly dzień siedzialem w domu). W czwartek po wielu telefonach oświadczyli ze w czwartek nie dostarcza (nie potrafili powiedzieć dlaczego) i ze paczka w piatek będzie dostarczona. W piątek po kolejnych telefonach oświadczyli (nie podając argumentów), ze paczka również nie będzie dostarczona w tym dniu i ze mogę sobie sam odebrać w ich magazynie pod Poznaniem. Kpina! Pojechalem na miejsce a tam niemile babki oświadczymy ze ida święta i tyle. Bez skrupolow! A co najlepsze wydaly mi tv wart gruba kase nie sprawdzając mojej tożsamości. Podalem nr przesylki i voila! Takze mógłby to odebrać ktokolwiek, ktoś obcy np kolega kuriera czy ktokolwiek inny. Odradzam z czystym sercem! Będę omijal wszystkie sklepy internetowe które maja podpisana umowę z fedex. Żenada. Aaa i na koniec w systemie bezczelnie zmienili status paczki ze o 11.23 w samochodzie, a o 11.25 dostarczono. Kłamcy! I nawet maila wyslali ze mi dostarczyli. Gnidy

Rafal

TRAGEDIA kurier niby był u mnie 2 razy i nikogo nie zastał, co jest KŁAMSTWEM! Bo byłem osobiście w domu w tych godzinach co żekomo był. Czekam już tydzień za 3 dni znów ma niby ktoś być ale wydaje mi się że będę musiał osobiście odebrać paczkę od nich z oddziału a blisko nie mam niestety, ogólnie nie polecam OSZUŚCI I KŁAMCY!!!

Jarek Jagodzki

Czy ktoś mi może powiedzieć, ile "kierownictwo" ma samochodów ukrytych pod innymi nazwiskami? Podkupywanie kierowców... sam segregujesz na magazynie paczki... wyjeżdżasz z bazy po 10, jeśli jesteś "po układach" to o 0930 - 1000 jesteś załadowany, a jeśli jesteś nowy, to jak wyjedziesz o 1100, to sukces... dno firma, robisz za białego, już nie czarnego niewolnika... w Sz-nie to jedna wielka porażka i odradzam komukolwiek, kto chciałby się podjąć tego zadania... TYLKO DLA DESPERATÓW Kierownictwo, tylko przez szacunek nie wypowiem się. Podpisuję się z nazwiska i imienia ;-) nie puszczacie komentarza...;-)

Jarek Jagodzki

Czy ktoś mi może powiedzieć, ile "kierownictwo" ma samochodów ukrytych pod innymi nazwiskami? Podkupywanie kierowców... sam segregujesz na magazynie paczki... wyjeżdżasz z bazy po 10, jeśli jesteś "po układach" to o 0930 - 1000 jesteś załadowany, a jeśli jesteś nowy, to jak wyjedziesz o 1100, to sukces... dno firma, robisz za białego, już nie czarnego niewolnika... w Sz-nie to jedna wielka porażka i odradzam komukolwiek, kto chciałby się podjąć tego zadania... TYLKO DLA DESPERATÓW Kierownictwo, tylko przez szacunek nie wypowiem się. Podpisuję się z nazwiska i imienia

Stan

FedEx is the worst company ever, they are pretending like they've tried to deliver a parcel two me 3 times in a row. However, none of those times they've called me or even knocked the door. I had to call their office and they've promised me courier will call me on delivery but as soon as I picked up the phone he disconnected on purpose and never called me back. Absolutely the worst delivering company!

Michał-Pków

firma kurierska porażka wczoraj przyjechał kurier to po chwilowej obserwacji go przy szukaniu paczki odszedłem na chwile od samochodu zeby tego nie widziec jak szanuje cudza wlasnosc a jak zobaczyłem swoja paczke to zamarłem firmo fedex weżcie sie za swoich kurierów bo ludzie przestana korzystac z waszych usług aaaaaa a dodzwonic sie na infolinie to juz otym nie bede pisac bo szkoda slow FIRMA JEST DO BANI NIGDY WIECEJ PRZEZ NIA NIC NIE ZAMOWIE

MIIII

Podajcie proszę kontakt do jakiegoś handlowca z Fedexu.

Karolina

Niestety z tej firmy nie jestem zadowolona. Kurier nie chce dowieźć mojej przysyłki na dany adres z wyjaśnieniem że nie jest mu po drodzę i nie będzie wybiera się tam więc postanawia że pozbędzie się jej i "podrzuci " mi ją do szkoły gdzie jestem uczennicą.Podaję kurierowi numer telefonu osobie która odbierze mi paczkę i proszę go o skonsultowaniem się z tą osobą , lecz kurier postanawia zadzwonić ale nie może się do niej dodzwonić, chociaż próbował tylko raz. Kurier po tym zdarzeniu dzwoni z powrotem by poinformować mnie że przysyłka trafi do mnie następnego dnia i również nie na dany adres tylko na teren gminy.Nigdy nie miałam takich szopek z DHL em czy DPD. Jestem niezadowolona z firmy FeedEx i nie polecam jej :(

twoja była fioletowa
@Karolina 02.12.2016 16:09
Niestety z tej firmy nie jestem zadowolona. Kurier nie chce dowieźć mojej przysyłki na dany adres z wyjaśnieniem że nie jest mu...

Biedni handlowcy starają się jak mogą to ukrywać ale Fedex nie specjalizuje się w Polsce w przesyłkach b2c czyli do klienta indywidualnego, praktycznie nie ma na to prawie żadnych rozwiązań systemowych także tak jak piszesz: DHL i DPD zdają się tu być właściwym wyborem. Dziwię się, że ktoś wybiera FedEx - na infolinię się nie dodzwonisz ale FedEx ma to w głębokim poważaniu a mój handlowiec mówi mi że za głośne mówienie o tym w firmie się wylatuje - zatem nikt nic nie mówi, wszytko jest git a ci co za dużo mówili albo wylecieli albo sami odeszli ... kto to wie ...

taknie

Jak się współpracuje z p. Bąk......im ? Przyszedł do naszej firmy i sie zastanawiam czy drugi Marek R. będzie który poleciał (kiedys w Siodemce 10 lat) czy może jeszcze gorszy typ? wymyslanie i wdrazanie swoich durnych dziwnych pomysłow?

Niekeks
@taknie 14.11.2016 19:28
Jak się współpracuje z p. Bąk......im ? Przyszedł do naszej firmy i sie zastanawiam czy drugi Marek R. będzie który poleciał (k...

Algida podobno była zadowolona

były pracownik fedex
@taknie 14.11.2016 19:28
Jak się współpracuje z p. Bąk......im ? Przyszedł do naszej firmy i sie zastanawiam czy drugi Marek R. będzie który poleciał (k...

mi się pracowało z nim bardzo, bardzo dobrze. Najlepszy kiero jakiego miałem. W przeciwieństwie do Algidy. Od niej jak najdalej.

rozczarowana

Nie ma w handlowym Małego Księcia i Alejandro ale problemy zostały jakby te same a nawet większe, ludzie z handlowego dalej odchodzą i będą odchodzić jeszcze częściej bo kaska z prowizji nagle się zrobiła słabsza i będzie jeszcze słabsza a piękne samochody służbowe nie dadzą się włożyć "do gara" na święta..., ja sama uwierzyłam w swoim czasie, że Mały Książę i Alejandro to samo zło ale zdaje się, że ono czai się znacznie wyżej i lokalne ruchy kadrowe w Polsce to tylko wybielanie obrazu przed "dużą integracją". Na szczęście na rynku jest ssanie na handlowców, kamów i tele ...

pan kamil

kochane ziomeczki, czy nadal w Katowicach poszukiwany jest może nowy kierownik oddziału? dajcie info proszę

sprzedaz

Co z Algida ? jaki jest dalszy ciag ? jej kochanka wywalili do Keksa idzie ?

jaaaaaaa
@sprzedaz 17.09.2016 08:54
Co z Algida ? jaki jest dalszy ciag ? jej kochanka wywalili do Keksa idzie ?

ALGIDA hahhahahhaha, pamiętam jak w dziale handlowym kumpel tak ją nazwał. Mały Książe próbował być dyrem w keksie ale pracownicy kex jak się dowiedzieli jaki on fajny postawili się i mu podziękowali (bardzo dobrze zrobili bo to wielkia-mała zaraza). Teraz idzie tam Alejandro (były bliski kolega Algidy). Dobrze ze już tam nie pracuję.

Krzychu

Wiekszej dziadowskiej firmy kurierskiej w tym kraju nie ma. Kurier szybciutko nauczyl sie kultury, teraz paczki dorecza na kolanach.

anonim

(usunięte przez administratora)

magazynier

za najnizsza krajowa lub przez agencje na zlecenie

anonim

(usunięte przez administratora)

a

niech zagraniczna korporacja kurierska zrobi audyt ....

opek

cały czas kogos szukaja, dzięki ludziom z byłego Opka, jezeli chcesz sie poczuc jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za psie pieniadze, myc kible za kare to sie zglos

Byla

Chcę żeby po małym ksieciu wyleciała tez ta k..wa algida. Bardzo dziwię że GS trzyma tę bladź.

a gowno cie to

To najgorsza, zaklamana, frajerska firma na swiecie. Rozpiepszyli mi przesylke, warta 1500zł i umywaja rece, a obsrana Pani "Sram" Małgorzata bezczelnie mnie klamie w oczy, ze szybe jedynie uszkodzili, gdy rozpiepszyli wszystko. Banda chamow i cweli co maja w dupie wlasnych klientow, zobaczymy sie w sadzie ciule jedne, bo nie popuszcze wam tego złodzieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Młody

Jak chcecie pójść z wlasnym autem to najlepiej własne auto lub kredyt/leasing na kilka ładnych lat bo max 9 lat i jak osiagnie 10 lat to zmiana. Co do warunków to kibel jeśli chodzi o Łódź, średnio 80 stopów dziennie plus zbiórki do tego po zjezdzie na magazyn wieczne problemy z......... Ci co jeżdżą wiedzą o kim mowa. Po podliczeniu kosztów to lepiej pójść gdzie indziej bo wedle zapewnień takiej faktury nie wystawimy jak obiecuja. Tak mniej wiecej wychodzi około 270zł z doręczeń plus zbiórki około 10/15 stopów czyli około 50 plus za wage czyli liczmy 350 dniówki minus pracownik, paliwo, eksploatacja auta i ewentualna rata no i zus :-P Optymistycznie niech zostanie 200zł dniówki przy dobrych wiatrach minus ewentualne obciążenia ze strony firmy. Czy trzy tysiące złotych warte jest pracy od godziny 6 do 17/18 a do tego brak mozliwosci wzięcia wolnego z dnia na dzień, stres żeby dostarczyć wszystkie paczki i ciągłe problemy z klientami?? Zrezygnowałem jakiś czas temu i jestem zadowolony a z tego co wiem to reszta chłopaków ze starej gwardii też położyła papiery i ucieka bo pieniądze nie są adekwatne do pracy i poświęconego czasu. Jednym słowy praca dla desperatów i ludzi bez rodziny.

Cieślak

Cześć, Czy mogę prosić kogoś o wypowiedzenie się na temat pracy w Fedex na Wirażowej? Konkretnie chodzi mi o stanowisko Clearance Support Agent w dziale importu.

waznynikt

Kto następny do wywalenia ? Administracja czy Dzial Obslugi Klienta ?

a.j84

Niezależnie od stanowiska- poza kierownictwem wyższego szczebla i dyrekcją, praca dla desperatów. Jedni zapier*** bo muszą, inni srają na wszystko bo mogą,niemniej jednak odwalając godziny za śmieszne pieniądze. Jeśli ktoś chce przepracować 200 godzin miesięcznie za minimalną krajową to zachęcam.Chcę w tym momencie pogratulować firmie również za "wyśmienity" catering wieczorny dla pracowników magazynu. Zupy dostarczane tam porównać można z korytem dla świń lub zbieraniną problemu gastrycznego, który zazwyczaj trafia do klozetu. Pracownicy z Ukrainy traktowani są jeszcze gorzej, niektórzy śpią po 2-3 godziny w ramach luki pomiędzy nocną i dzienną zmianą, a ochrona ma z góry traktować ich jako potencjalnych złodzieji.

niktważny

Witam, właśnie zastanawiam się nad ofertą pracy dla handlowca ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji nt. wynagrodzenia, wiem tylko, że jest podstawa i premia- nie wiem czy warto tracić czas. Ile aktualnie zarabia handlowiec?

wow

Algida jakimi inicjałami dysponuje ;) tak z ciekawości.

potencjalny handlowiec
@wow 29.05.2016 23:26
Algida jakimi inicjałami dysponuje ;) tak z ciekawości.

chciałem do was aplikowac ale widze,że klamstwo u was goni klamstwo... tak się akurat sklada, że pracowalem w UPS i waszego bylego Dyrektora Sprzedaży wcale nie wywalili tylko sam odszedl ze stanowiska kierowniczego bo dostal propozycję pracy jako dyrektor handlowy w logistyce ... dajcie znac czy warto teraz do was aplikowac bo chodzą sluchy, że niezly b....l sie u was teraz zrobil w sprzedaży i zajmujecie sie wiecej polaczeniem TNT niz biznesem ?

obserwatot

Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Dyrektora handlowego spotkał taki sam los jak pracowników, których zwalniał. W taki sam sposób go potraktowali. Ochrona, laptopik zamknięty i won. Nieudany eksperyment z osobą, którą w...lili z UPS. Z jednego eksperymentu w drugi. Otóż GS wywodzący się z firmy Stolica jest niewiele lepszy. Lepsze ma znajomości i lepszą gadkę. Reszta kompetencji na zbliżonym poziomie do MR. Ten człowiek brał udział w tzw. "robieniu planu" w czasach Federala. Robienie planu polegało na rotacyjnym przepisywaniu wolumenu klienta na poszczególnych handlowców. Raz tobie, raz mnie, raz jemu. Manager z niego jak z koziej d... trąba.

emocja

Algida trzyma się językiem tej firmy. Nie znam 2 takiej osoby z taka opinia. Niech po MR ona idzie na bruk ;)

Exxxx

Słyszałem ze fedex wychodzi na prosta. Wyrzucili ostatnio dyrektora sprzedazy jeszcze algida i jej kochanek i w handlowym bedzie czysciutko.

takitam

Fedex w Polsce nie nic wspólnego z tą firmą (poza nazwą). Średniowieczny system etykietowania (przesyłki krajowe), na magazynie pospolity śmietnik (jak za czasów Opka), biurokracja rozrośnięta do monstrualnych rozmiarów, klient tylko przeszkadza w pracy. Słaba kadra zarządzająca dobiera sobie pracowników według tzw. BMW. Wieczne ogłoszenia dotyczące pracy w magazynie, nieczytelne zasady rozliczeń, pudrowanie sytuacji za pomocą korpogadek i niszczenie marki tej rozpoznawalnej w świecie firmy. Książkę można napisać. Książka pod tytułem "Nigdy nie zatrudniaj polskich managerów". Oni mentalnie są na etapie rewolucji przemysłowej i zrobią wszystko, by tak zostało.

sdr

Pracuje w Federal Express poza Polską.Jest inaczej ale faktem jest, że tną koszty w skali globalnej.Miałem szczęście podpisać umowę na czas nieokreślony-bez jakiegokolwiek okresu próbnego.Teraz byłoby ciężko.

praca w biurze

Masakra! Wyzysk ludzi! Zero szacunku i pracuj szybciej szybciej. Pensja 1600 na rękę. Największy problem to kierownictwo! Do wymiany! Warto by te było popracować nad warunkami pracy ( działające myszki, czystośc pod biurkami itd.)

Zostaw opinię o FedEx Inc. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FedEx Inc.