FedEx Inc.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 92 ocen.

FedEx Inc.
2 92 6 1

Opinie o FedEx Inc.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Robert

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? To jest bardzo niewdzięczna praca!!

Zainteresowany

Jaką macie atmosferę w pracy? Warto aplikować?

pingwinek pik pok
@Grzesiuk 04.07.2018 23:24

na call center też nie za wesoło najgorsza firma kurierska na rynku

Młody

Jak chcecie pójść z wlasnym autem to najlepiej własne auto lub kredyt/leasing na kilka ładnych lat bo max 9 lat i jak osiagnie 10 lat to zmiana. Co do warunków to kibel jeśli chodzi o Łódź, średnio 80 stopów dziennie plus zbiórki do tego po zjezdzie na magazyn wieczne problemy z......... Ci co jeżdżą wiedzą o kim mowa. Po podliczeniu kosztów to lepiej pójść gdzie indziej bo wedle zapewnień takiej faktury nie wystawimy jak obiecuja. Tak mniej wiecej wychodzi około 270zł z doręczeń plus zbiórki około 10/15 stopów czyli około 50 plus za wage czyli liczmy 350 dniówki minus pracownik, paliwo, eksploatacja auta i ewentualna rata no i zus :-P Optymistycznie niech zostanie 200zł dniówki przy dobrych wiatrach minus ewentualne obciążenia ze strony firmy. Czy trzy tysiące złotych warte jest pracy od godziny 6 do 17/18 a do tego brak mozliwosci wzięcia wolnego z dnia na dzień, stres żeby dostarczyć wszystkie paczki i ciągłe problemy z klientami?? Zrezygnowałem jakiś czas temu i jestem zadowolony a z tego co wiem to reszta chłopaków ze starej gwardii też położyła papiery i ucieka bo pieniądze nie są adekwatne do pracy i poświęconego czasu. Jednym słowy praca dla desperatów i ludzi bez rodziny.

aniula75
@Młody 27.06.2016 19:15

ileeee??? jakby było tak jak piszesz to jeszcze w miarę ja dostałam za dwa tygodnie jeżdżenia 550 zł to myślałam że ze śmiechu umrę ale potem przyszła złość co innego obiecywali co innego dali ale żeby taka różnica???? miało być około 600 zł dniówki a tutaj 550 zł śmiech na sali wspomnę tylko że to było za wstawienie auta paletowego !!!!nie polecam magazyn w Poznaniu żenada laska klnie jak szewc ma za nic ludzi wypisuje smsy nota nota nota ....brak słów.Piszę skargę do siedzib za granicą może tam ktoś przejrzy na oczy i zobaczy że w tak globalnie działającej firmie w Polsce dobre imię pójdzie szybko w niepamięć i zostanie zła sława.Pan Tomasz CZ.w magazynie w Poznaniu oszukuje i kłamie naciąga i wyzyskuje ,cwaniaczek.

Remik

Jeśli komuś tak bardzo źle to może zmienić pracę a nie siedzi i marudzi!!

Operator byly
@Remik 17.07.2018 16:59

No i najlepsza odpowiedź dla marudnych. Jestem zza.

Tttttttt

Nikomu nie polecam pracy w dziale handlowym w Warszawie. Dział handlowy prowadzony przez algidę (chyba nie muszę tłumaczyć skąd to przezwisko), przy uroczej współpracy donosicieli Martusi świętej mamy bliźniaków oraz Katarzynę krzywomordą. Praca i atmosfera beznadziejne. Algidę, kiedy akurat się nie puszcz bawi się sprawdzaniem głosów w samochodach handlowców. ,Zero wsparcia i profesjonalizmu na każdym poziomie.

XYOla

Kurier juz kilkukrotnie dostarczyl mi przesyłkę z zalando.. nigdy nie zadzwonił ze w dzisiejszym dniu owa paczka zostanie doręczona po czym paczki zastawalam pod drzwiami od domu bez informacji ze ona tam leży.. Paczki o duzej wartości.. Ogólnie nie Polecam !

Oskar
@Llili 03.07.2018 17:14

Bo inne firmy mają na to system a FedEx ma tylko frazesy a nie rozwiązania przystające do 21 wieku

Lidia

@flik, możesz powiedzieć dokładniej, co masz na myśli? Portal służy do wyrażania swoich opinii na temat pracodawców. Czy możesz się podzielić informacjami o firmie FedEx? Pracujesz tam lub pracowałeś? Napisz o wadach i zaletach zatrudnienia w tym miejscu.

Były pracownik

A może czas zmienić logistyka Gontarczyk kierownika sergjusza i brygadzistow wiśnie i tą całą śmietankę z Łomianek może wtedy coś się zmieni i skończy się lapuwkarstwo

flik
@Były pracownik 09.03.2018 14:47

proszę o wiecej info. w sprawie Łapuwki? jakis dowodów?

Lidia

@Nowa, czy przesyłałaś już do firmy swoją aplikację, czy wciąż rozważasz branie udziału w rekrutacji? Jeśli zdecydujesz się wysłać CV, opisz proszę, jak wyglądał cały proces, takie informacje mogą okazać się przydatne. Zachęcam byłych i obecnych pracowników do dzielenia się wpisami na temat pracy w firmie FedEx.

Nowa

Czy ktoa moglby podpowiedziec jak sie pracuje na stanowisku agenta ds administracji?

RAF

Pierwszy i ostatni raz wysłałem przesyłki tym kurierem. Najpierw kurier nie przyjechał w wyznaczonych godzinach. Pomimo dobrego opakowania oraz znaków informujących o wrażliwych przesyłkach. Obie dostarczono na miejsce uszkodzone. Pojawił się problem ze złożeniem reklamacji. 3 razy był wzywany kurier aby spisać protokoły uszkodzenia, ponieważ przesyłki odebrali rodzice adresata i nie otwierali ich do czasu jego przyjścia. Za każdym razem coś się działo i nie mógł dojechać. W związku z faktem, że miałem wykonane fotografie przedmiotów wysyłanych (bezpośrednio przed ich spakowaniem) oraz fotografie zapakowanych przesyłek z listami przewozowymi. Złożyłem reklamacje. Nadmienię jeszcze że przesyłki były ubezpieczone. Pierwsze reklamacje zostały rozpatrzone negatywnie. Odwołanie od nich również. Straciłem dzięki firmie FEDEX pieniądze.

Shanideltus

FedEx NIE PRÓBOWAŁ DOSTARCZYĆ PRZESYŁKI, SIEDZĘ CAŁY DZIEŃ W DOMU CZEKAJĄC NA KURIERA A WIECZOREM DOSTAJĘ WIADOMOŚĆ, ŻE NIE BYŁO NIKOGO POD ZASTANYM ADRESEM?!!!!

anonymous
@Renata 12.05.2018 22:31

Rowniez nie polecam

magda

najgorsza firma kurierska jaką znam. Kurier widmo który awizuje paczkę tylko awizo brak , brak kontaktu ze strony firmy na telefonie można wisieć w nieskończoność a spychologia konsultanta przekracza wszelkie granice w rezultacie kurierowi nawet nie chce się wejść pod wskazany adres tylko odznacza ze osoby nie było w domu BADZIEW JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kolakin
@magda 11.05.2018 12:49

Potwierdzam dokładnie takie same mam doświadczenia z tą firmą. Dwa tygodnie dostarczają przesyłkę a na koniec niby kurier awizuje przesyłkę bo firmie podobno nikogo nie było. Żadnych zakupów z zalando nigdy więcej,

Lidia

@Operator, nie do końca rozumiem, co masz na myśli w swoim komentarzu, mógłbyś go nieco rozbudować? Zależy nam, by wpisy były rzeczowe, na temat, i pozwalały potencjalnym kandydatom jak najlepiej poznać firmę.

Lidia

Co nowego możecie powiedzieć o pracy w Fedex? Wcześniej pojawiały się wpisy dotyczące magazynu, a jaka jest sytuacja na innych działach? Czy relacje między pracownikami są przyjazne? Jaki rodzaj umowy jest oferowany nowym osobom? Czy zatrudnieni mają dostęp do pakietu benefitów? Czy można dopasować grafik do swojej dostępności?

Operator
@Lidia 22.05.2018 10:34

Brak warunków jedynie próby zatrzymania prądów idę przez podwyżki. W zimę zimno w lat i gorąco. Nic a nic. Dopóki nie zmienia magazynu to nie wracam tam.

Krzysztof

Od 1,5 mca nie mam paczki. Kurier podpisal sie za mnie, dostałem wiadomosc o dostarczeniu paczki a fizycznie jej nie podlsiadam. Panie na infolinii nie moga mi pomoc bo w ich bazie widnieje, ze paczka jest dostarczona. Ta firma to jedna wielka kpina. Sprzedawca wysylal reklamację i ja i nikt do dzis sie z nami nie kontaktuje. Sprawa musi trafic na droge sądową. NIE POLECAM!!!!

anonymous

Nie solidna firma oddział Gdańsk w ostatnim miesiącu trzy krotnie przesyłki dostarczono z kilku dniowym opóznieniem po mojej interwencji.NIE polecam.

Monika

Najgorsza firma o ile to mozna nazwac firmą.Mam nadzieje ,ze juz nie bede miala przyjemnosci.Kontakt z konsultantem zerowy.Brak terminowosci w dostarczaniu to ich motto.

Tomek

Nie polecam pracy na magazynie Sadowa większość ludzi to Ukraińcy(Tania siła robocza na psełdo zleceniu).Ludzie z tamtad uciekają bo nie ma poszanowania dla pracownika ganiaja i wykanczaja.Brygadzisci to większość ludzi po podstawówce nie wiedzacych co się dzieje wokół nich. Zakładając kamizelke żółta myśla że są nietyklani i nic nie robią. Nie polecam pracy każdy kto pracował na magazynie zgodzi się zemna. Póki Kierownicy Opkowscy będą nic się nie zmieni na magazynie tylko będzie gorzej aż zostanie sama Ukraina z której kierownik Sergiusz trzepie drugą pożadna wyplate co miesiąc.

anonymous
@Msaria 09.05.2018 16:19

Ja też czekam na paczkę od 26.04.2018 nie można się dodzwonić a maile nic nie dają.

Lidia

@Tomek, widzę, że głównie nie polecasz pracy w FedEx Inc. ze względu na wzajemnie stosunki między pracownikami i atmosferę, która Twoim zdaniem nie jest sprzyjająca. Czy jednak zdecydowałbyś się na uzupełnienie swojego wpisu o krótki opis pozostałych warunków zatrudnienia, które są podstawą Twojej współpracy z tym pracodawcą?

Lidia

@Shanideltus, jesteś niezadowolony z usług FedEx Inc. Jednak tego typu opinia, która również jest ważna, powinna znaleźć się na innym forum lub bezpośrednio powinna zostać przedstawiona tej firmie. Ten wątek służy do gromadzenia wyłącznie merytorycznych opinii o FedEx Inc. ale jako pracodawcy.

anonim

(usunięte przez administratora)

ja
@za ziomem ziom 16.03.2018 16:25

kolego a bez "polski" to kim będziesz w nowych strukturach ?

Lidia

Bardzo Was proszę o powrót do merytorycznej dyskusji o FedEx Inc. jako pracodawcy. Forum to nie służy do opisywania konkretnych osób, ale do pozostawiania opinii o tym pracodawcy. Ważne, aby w tym wątku znajdowały się rzetelne i aktualne informacje dla osób, które planują ubieganie się o zatrudnienie w tej firmie.

Ha ha

Myślicie ze Algida wie ze jest Algida ?

bjd

A już myślałem, że takie badziewie nie ma obecnie szans na utrzymanie się na rynku. 6.03 wysłałem przesyłkę. 7.03 otrzymałem info o dostarczeniu. Myślę wow! Suuper. A tu 13.03 odbiorca się pyta: gdzie przesyłka? Odbiorca nie odsyłał, a moja przesyłka wraca (!) do mnie. I żeby to z jakąś informacją, wyjaśnieniem... a skąd. Podrzucono, pod moją nieobecność, paczkę sąsiadom! I to paczkę uszkodzoną! Błąd sąsiadów, że przesyłkę odebrali i w dodatku w takim stanie. Czym jednak nazwać działanie Fedex-u ? Jedynie nasuwają mi się niecenzuralne określenia. Ale to nie wszystko! Ja nie mogę reklamować "tego" bezpośrednio. Wysyłkę opłaciłem poprzez Epaka. I ta firma może jedynie reklamować! I znów nasuwają cię niecenzuralne określenia na temat fedex-u (pisownia celowa). Pieniądze wzięli, a paczkę przewieźli: tam i z powrotem. Nigdy więcej fe... !

anonymous

Algidzie już totalnie odwala - co ona wyprawia (:(:(:(:(:

Lidia

@Operator, jeżeli warunki, w których wykonujesz swoje obowiązki wpływają znacznie na ich komfort, to może warto zgłosić ten problem bezpośrednio FedEx Inc.? A może już został on zaalarmowany pracodawcy? Możesz wypowiedzieć się w tej kwestii?

Operator
@Lidia 01.03.2018 09:17

Oni to wiedzą.i dalej nic nie zrobiji.

Operator

Firma dalej ma w du... temperaturę na magazynie. Jest mniej niż zero. Co drugi piecyk niby chodzi Ale tylko widać dymek z komina a metr od pieca wieje zimne powietrze.

Administrator

Jakie dobre cechy wymienicie pracodawcy? Czy pracownicy FedEx Inc. na forum mogą odpowiedzieć na to pytanie?

Lidia

@Operator, temperatura na pewno jest istotnym czynnikiem przy wykonywaniu obowiązków, ponieważ decyduje o komforcie w miejscu pracy. Jeżeli piszesz, że podjęte są kroki, aby podnieść temperaturę w magazynie to zapewne sytuacja się poprawi. Co jeszcze możesz napisać na temat specyfiki pracy na magazynie w FedEx Inc.?

Operator
@Lidia 15.01.2018 11:49

To że brygadzisci sami sobie pod gorkie robią.nawzajem donoszą na siebie dokierownika.a no i jest mini 6 na zewnątrz a żaden piec nie działa.

Zostaw opinię o FedEx Inc. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FedEx Inc.