Wyjątkowy Prezent

Ścieżki kariery

Oferty pracy

Galeria

• Skierniewice

5. Opinie o Wyjątkowy Prezent Sp. z o.o.

Opinie o Wyjątkowy Prezent Warszawa

Nie przegap nowości o Wyjątkowy Prezent Sp. z o.o.!

insider

22.05.2019 19:08

Garażowy twór, śmieszna firemka zarządzana przez dyletantów i cyników. Jak chcesz się narobić a nie zarobić, to serdecznie zapraszam. Firma żeruje na młodych, jeszcze nie znających swojej wartości ludziach, normalną kasę dostają tylko królik i jego przyjaciele. Reszta tyra za grosze. O każdą stówę trzeba się szarpać ale jak to sama (usunięte przez administratora)mówi - w firmie po prostu stawiają na inne wartości. Jeżeli więc interesuje Cię wypłata, której głównym składnikiem nie są PLNy, a owe "inne wartości", to ponownie serdecznie zapraszam. Wisienka na torcie to totalny bałagan i brak organizacji, chociaż sam prezes uważa, że jest inaczej. Nie wiem jednak, czy polegałbym na jego opinii, ponieważ uważa on również, że cyt. "za 1500 zł m-c w Warszawie można spokojnie się utrzymać".
    Heszka

15.07.2018 15:30

A ja mam pytanie tylko się nie wszczynajcie burzy. Czy pracując na wyspie trzeba zagadywać klientów? Jeśli tak, to nie interesuje mnie ta praca. Jeśli można zająć się swoimi rzeczami, to chętnie. Wypowiedzcie się. PS nie, nie jestem leniwa, szukam pracy, w której mogłabym rozwijać się, ucząc języków oraz ucząc się bieżących materiałów na studia, pracowałam kilka lat w obsłudze klienta i mam dość po prostu
    Łucja-HR

17.09.2018 16:16

Droga Wyjątkowo, a Broń Boże :) To czy praca u nas poszerza horyzonty, pozostawię indywidualnej ocenie. Nie mogę jednak zgodzić się na to, aby ktoś określił prace u nas jako "naganiacza", bo to po prostu fałsz. Każdy aplikując do nas i przechodząc proces rekrutacyjny zapoznaje się z zadaniami i realiami pracy w handlu (wręcz dosłownie, bo w ramach procesu rekrutacji mamy godziny próbne, podczas których Kandydat ma możliwość ocenić czy pasuje mu taka praca czy też nie). Na każdym etapie może zmienić zdanie, zrezygnować lub rozpocząć współpracę. Brzmi jakbyś u nas nie pracowała lub nie zrozumiała sposobu funkcjonowania firmy. To nie jest praca hostessy tylko sprzedawcy. Gdy pojawiają się u nas akcje propomocyjen, niezależnie rekrutujemy na nie hostessy chyba, ze nasz Doradca chce wziąc w niej udział, wtedy owszem - jest to mocno bezpośrednia promocja punktu :)
    Karola

18.01.2019 05:39

Pracowałam w wyjątkowym przez parę miesięcy i przyznam szczerze, że moim zdaniem nie ma tam możliwości ,,rozwoju". Praca z początku przyjemna i prosta, ale po pewnym czasie staje się monotonna. Poza zmianą nazwy stanowiska na umowie nie ma za bardzo co liczyć na jakis sensowniejszy ,,awans". W praktyce ,,góra" ma stałą ekipę, która pracuje w firmie już po dobrych parę lat i jedynie gdy ktoś zrezygnuje jest szansa ale nikła, bo zawsze znajdzie się ktoś kto pracuje tam dłużej od Ciebie i jest zwyczajnie bardziej doświadczonym co czyni go lepszym kandydatem na przykladowego TL. Tak więc o ile nie zamierzasz spędzić na wyspie jakis 3 lat, to nie liczyłabym na awans. Jeżeli chodzi o ,,luz" w pracy, to zdecydowanie zależy od pory i dnia tygodnia. W przykładowy poniedziałek czy wtorek na porannej zmianie jest prawie pusto, więc bez problemu można w tym czasie przejrzeć notatki z wykładów, byle co chwilę zerkać katem oka czy żaden klient nie podszedł do wyspy, a jeżeli to zrobił to być gotowym od razu wstać i przedstawić ofertę, w koncu na tym polega ta praca. Chociaż z czystym sumieniem mogę dodać, że wiele razy przychodząc na zmianę zastawałam koleżankę z telefonem oglądająca serial, która nie za bardzo zwracała uwagę na otoczenie. Ale to wszystko zależy moim zdaniem od osoby, jej charakteru i zaangażowania.
    Ciekawski

21.12.2018 18:56

Jak wygląda sytuacja z przerwami, zjedzeniem posiłku czy wyjściem do toalety? To jednak wyspa, więc nie można jej zamknąć "na chwilę".
    Aleksandra, HR

27.12.2018 11:58

Drogi Ciekawski, przerwy w pracy (na toaletę czy posiłek) są naturalne i również na naszych wyspach nie ma z tym problemu. Wystarczy wystawić karteczkę "zaraz wracam" oraz zabezpieczyć najważniejsze elementy punktu - nie ma potrzeby, aby zamykać na chwilę całą wyspę.
    Xyz

15.06.2018 14:47

Z firmą Wyjatkowy prezent współpracuję już od około roku, proces rekrutacyjny przebiegł dość szybko i sprawnie. Firma zapewnia szkolenia - czyli po prostu uczy jak obsługiwać system oraz kasę fiskalną. Na inne szkolenia zwykły pracownik z punktu nie ma co liczyć. Podobnie jest z wymienianymi już wcześniej integracjami - nie są one dla wszystkich, a już na pewno nie dla zwykłych szaraczków. W integracjach biorą udział tylko pracownicy biura oraz tak zwani team leaderzy, czyli liderzy wysp, ale z opowieści wynika, że impreza jest przednia. Faktem jest, że jako pracownicy i pierwsze osoby, z którymi klient ma kontakt, mieliśmy możliwość wypróbowania kilku prezentów (w moim przypadku były to dwie aktywności). Sam charakter pracy jest ciekawy głównie ze względu na dość specyficzny produkt, czyli prezenty w formie przeżyc. Łatwo się je reklamuje i miło sprzedaje. Jeśli chodzi o stawkę to jest standardowa, czyli najniższa krajowa. Firma płaci także prowizje od sprzedaży. Trzeba spełnić szereg warunków, żeby ją dostać, ale nie jest to przesadnie trudne. Z atmosferą bywa różnie, akurat moim zdaniem jest ona nadmuchana i wmawia się nam, że jesteśmy jedną wielką rodziną. Oczywiście tylko w miłych chwilach tak się mówi, bo zdarzają się i takie sytuacje, kiedy team leader potrafi zbesztać (i to jest BARDZO łagodne określenie tego zachowania) pracownika przy innych pracownikach, co w poważnych firmach jest niedopuszczalne. Nie istnieje konstruktywna krytyka, są tylko pretensje i ogromne oczekiwania, a firma niestety nie daje w zamian nic. Moim zdaniem to, że kto jest dobrym sprzedawcą i ma przysłowiową bajerę nie czyni automatycznie takiej osoby team leaderem. Pracuję na wyspie w jednym z większych miast Polski Centralnej i mając do czynienia z kilkoma team liderkami w różnych ekstremalnych sytuacjach mogę powiedzieć, że żadna z nich w sytuacjach krytycznych nie zniosła napięcia. Wtedy nastąpiło zrzucenie winy na pracowników, pretensje za to, że pracownicy nie wykonali tak zwanej brudnej roboty za team leadera, ale najbardziej rażący jest brak szacunku do innych osób pracujących, czy też w sytuacji skrajnej jawne okazywanie niechęci innemu pracownikowi. Podsumowując, nie należy nastawiać się na dłuższą współpracę z tą firmą, rotacja wśród pracowników jest dość duża, są miłe momenty, atmosfera pewnie też jest różna w różnych miastach. Ja ze swojego miejsca radzę się zastanowić dwa razy zanim ktoś zdecyduje się podjąć współpracę oraz nie brać wszystkiego do siebie, ponieważ wtedy człowiek wysiada psychicznie, a nie to przecież chodzi.
    Były

13.09.2018 15:00

Głową i sprzedażą ;) skoro przychodzisz na stanowisko sprzedawcy a nie chcesz sprzedawać to nie dziw się, że później będziesz rozczarowana :)
    Łucja-HR

17.09.2018 16:56

Drogi Xyz, dzięki za opinię. Fajnie, że odniosłeś się do różnych aspektów współpracy z WP, jeśli faktycznie z nami współpracujesz of course (mogę tylko domniemywać). Odniosę się zatem do każdego punktu żeby ustosunkować się do tego co nie zostało dopowiedziane :) Owszem - zapewniamy szkolenia. Minimum administracyjno-rozliczeniowe, sprzedażowe, w tym cross-sell. Wraz ze stażem pojawią się kolejne szkolenia (bardziej miękkie, zespołowe). Mówimy tutaj o podstawowych stanowiskach oczywiście. Zakłam, że nie dobrnąłeś do kolejnego etapu lub nie wiedziałeś ze taki nawet jest :) Integracje - SĄ DLA WSZYSTKICH. Każdego pojedyńczego Doradcy, który z nami współpracuje. Nie są obowiązkowe oczywiście, niemniej każdy dostaje zaproszenie. Integracje są przeróżne. Mają formę realizacji przeżycia z oferty, wyjścia na piwo, wspólnego wypadu na pizze, grilla czy dużego wyjazdu integracyjnego. Zważywszy na ogromną skalę, nie każdego możemy zabrać na każdą integrację, dlatego organizujemy ich dużo, w różnej odsłonie i w różnym czasie. Fajnie, ze udało Ci się skorzystać z 2óch takich integracji :) Zgadzam się z Tobą, mamy ciekawy i łatwy we sprzedaży produkt. Miło, że również to dostrzegłeś. Z informacji od naszych pracowników i ankiet wewnętrznych wynika, że dużo milej oferuje się klientom sprzedaż masażu czy skoku ze spadochronem niż np kredytu czy ubrania. Podstawowymi powodami, dla których kandydaci do nas aplikują są właśnie: ciekawy produkt lub polecenie innego kolegi/ koleżanki, który już z nami współpracuje. Prowizja - tutaj niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Jedynymi realnymi warunkami, aby wskoczyć w próg prowizji jest dobra współpracą po obu stronach i min 1mc próbny - niezbędny jest do opanowania podstawowego minimum w pracy. Informujemy o tym już podczas procesu rekrutacyjnego. Atmosfera - to chyba ta najważniejsza rzecz, która nas wyróżnia :) pracuje tu dużo młodych osób, które potrafią nadawać na tych samych falach i wierzą w produkt. Oczywiście mogą pojawić się sytuacje konfliktowe i myślę, że zdarzają, bo jesteśmy tylko ludźmi, a współpraca z innymi ludźmi może wziąć się z różnica zdań. Niemniej sytuacje trudne rozwiązujemy między sobą, jeśli obie strony chcą dojść do kompromisu. W innym przypadku, może byc trudno - w każdej branży :) TL - każdy ma możliwość awansu w strukturach naszej firmy i przejść przez różne stanowiska, aż do Team Leadera. "Dobra Bajera" to cecha bardziej dobrego sprzedawcy niż dobrego TL, dlatego zdecydowanie nie tym kierujemy się przy wyborze Lidera. Nie wiem gdzie i czy w ogóle u nas pracujesz, więc do tego cięzko będzie się odnieść. Niemniej, zbieramy regularne informacje od naszych Doradców o tym jak oceniają swój kontakt z TL i nie spotykam się z ocenia niższą niż 4/5.
    K.

11.09.2018 15:18

Do WP trafiłam zachęcona fajnym nietypowym produktem. Rozmowa rekrutacyjna przebiegła sympatycznie, zachęciła mnie do pracy w tej firmie jeszcze bardziej. Piękna opowieść o niezwykłej pracy dającej mnóstwo satysfakcji, dodatkowo możliwość wypróbowania tyyyylu przeżyć, fantastyczne premie tak łatwe do osiągnięcia, zgrana pomocna ekipa, częste integracje, by utrzymać te relacje na takim poziomie, elastyczny grafik. Praca marzeń! ;) początkowo faktycznie pracowało się bardzo dobrze, TL jak i inni pracownicy byli bardzo mili i pomocni, w innych kwestiach jeszcze nie mogłam się wypowiedzieć. Z biegiem czasu właśnie te "inne kwestie" zaczęły psuć wizerunek firmy i znacząco wpływać na motywację do pracy. A również zachowanie TL znacznie się zmieniło. Napotykając jakiś problem mało który ze starszych pracowników zgłaszał się do nich po pomoc, bo zamiast tego usłyszeć można było komentarze typu "już tyle pracujesz że powinieneś sobie radzić", "dzwoń do biura", "wyjaśnijcie to między sobą", czasami pomogli ale nie mogli sobie darować złośliwych i kąśliwych komentarzy na forum całego zespołu. Wiązało się to ze sporym stresem, którego już i tak miało się wystarczająco dużo przez klientów, bo co chwilę przychodził ktoś kto miał problem z realizacją przeżycia, z kontaktem z wykonawcą, lub został wprowadzony w błąd przy zakupie. Oczywiście to nie jest bezpośrednio wina WP, firma jest jedynie pośrednikiem pomiędzy klientem a wykonawca, niemniej jednak powinna dokładniej sprawdzać wykonawców przed wprowadzeniem oferty i reagować na nasze sugestie, że coś jest z którymś z nich nie tak. Powinni też przekazywać doradcom przeżyć dokładniejsze informacje na temat przeżycia niż tylko cena, lokalizacja i jakieś najważniejsze dane. Jeśli ktoś che być naprawdę dobrym doradcą i faktycznie doradzać klientom, a nie wciskać im na siłę, byle co, byle by wziął, to trzeba duuuzo czasu samemu poświęcić na szukanie informacji w internecie. Dużo także można było dowiedzieć się od klientów, którzy korzystali już z jakiegoś przeżycia, co dla mnie osobiście było śmieszne a zarazem krepujace, że ja jako doradca muszę pozyskiwać informacji od klienta. Spoko jeśli byłoby to jakieś wyrażenie opinii, żebyśmy wiedzieli czy i komu można polecać ten prezent, niemniej jednak zdarzało się często że opowiadali oni o istotnych rzeczach których firma nie raczyła poinformować. Częste integracje.. Tiaa.. Przez półtora roku mojej pracy odbyły się AŻ 3 xd oczywiście takie wewnatrzmiastowe, bo te miedzmiastowe, pozwalające poznać ludzi z biura i może faktycznie jakąś więź bliższa z firmą nawiązać okazały się tylko bajkami, które urzeczywistnialy się tylko TL. Co do samej pracy faktycznie byłaby przyjemna, gdybyśmy mieli ku temu dobre i sprawne narzędzia. Niestety sprzęty często odmawiały posłuszeństwa, ile trzeba się nakombinowac żeby obsłużyć wtedy klienta to tylko my wiemy.. :) nie wpływa to na atrakcyjność pracy. Szczególnie jeśli zgłasza się problem notorycznie i nikt z tym nic nie robi. A i jeszcze śmiechem jest "aktywna sprzedaż" której nie robi praktycznie nikt, ale obrywa się tylko wybrańcom xd bezsensowne jest ocenianie pracowników na podstawie ilości ulotek które rozdadza, zamiast na podstawie ich sprzedaży. Jeśli ktoś chciałby rozdawać ulotki to niech od razu zgłosi się do typowo takiej pracy, gdzie za takie samo wynagrodzenie uniknie niepotrzebnego stresu, konfliktów, świecenia oczami przed klientami i odpowiedzialności za nie małe pieniądze. Jedyny pozytyw z tej pracy to klienci, którzy doceniali moją pracę, którym naprawdę mogłam pomóc i którzy miłym słowem potrafili zmotywować by jeszcze na chwilę tam zostać, gdy wypowiedzenie już leżało podpisane i czekało na przedstawienie liderowi.. ;)
    Czaro

12.07.2018 09:13

Wyjątkowy Prezent to miejsce do spędzenia wyjątkowego czasu... ale w pracy! Jeśli jesteś rzetelny, sumienny, UCZCIWY i potrafisz pracować z wypracowanymi przez firmę standardami obsługi klienta a do tego po prostu chcesz pracować to wybierz tę firmę ;)
    Łucja - HR

11.07.2018 13:30

Dla wszystkich zainteresowanych w przyszłości współpracą z nami. Poniżej link do naszego bloga i relacji z ostatniej Wyjątkowej Integracji :) Było aktywnie i cudownie jak zawsze! https://blog.wyjatkowyprezent.pl/jak-zbudowac-zgrany-zespol-w-niekonwencjonalny-sposob/
    Gregor

10.07.2018 17:56

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?
    Łucja

11.07.2018 13:28

Aktualnie prowadzimy rekrutacje w Toruniu i Szczecinie. :) Nasze ogłoszenia znajdziesz na olx.
    Zebek

24.05.2018 17:52

Zawsze tam kupuje prezenty
    guber

24.05.2018 21:57

szukam informacji o pracodawcy
    M.

04.05.2018 05:42

Pracuję w tej firmie od 2 lat. Jeżeli ktoś jest zdania, że praca jest ciężka to w życiu się raczej nie napracował. Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła bardzo pozytywnie. Zero stresu, nerwów, a wręcz przeciwnie. Byłam już na wielu rozmoach kwalifikacyjnych, ale z czystym sumieniem mogę potwierdzić, że w Wyjątkowym rozmowa przebiegła bardzo bez stresowo oraz na luzie. Najbardziej przyciągnęło mnie do ofert pracy możliwośc pracowania z oryginalnym i innowacyjnym produktem. Jeżeli osoba dobrze wypadnie i firma jest zainteresowana współpracą od razu zapraszają na godzinę testową oraz szkolenie. I pierwsze słyszę o czymś takim, że grożą kary finansowe za to, że ktos rezygnuje z szkolenia. Oprócz szkolenia na początek pracy również takie są prowadzone, aby każdy doradca mógł zebrać lepsze doświadczenie. Dla osób, które nie miały wcześniej nic wspólnego ze sprzedażą mają szanse tutaj zebrać spore doświadczenie. Można poznać różne techniki sprzedaży oraz podszkolić umiejętności sprzedażowe. Oprócz przeróżnych szkoleń firma organizuje integracje zespołowe. Fajna opcja ponieważ nieczęsto osoby z różnych punktów mają okazję się wzajemnie poznać. :) Natomiast jeśli chodzi o samą pracę. Elastyczny grafik, który jest robiony poprzez wcześniej podaną dyspozycyjność. Wiadomo czasem się przytrafią 12h zmiany, ale nie jest to częste. Oprócz podstawy firma oferuje też premie od sprzedaży. Więc tak naprawdę od nas zależy też wiele jeśli chodzi o kwestię wynagrodzenia. Wypłaty są zasze na czas. Dodatkowo zęsto są organizowane przeróżne konkursy dla doradców. Można w ten sposób wygrać jakiś prezent z naszej oferty bądź podwyższyć sobie wypłatę. Z reszta jako doradcy mamy możliwość korzystania z przeróznych przeżyć z naszej oferty co jest przeogromnym plusem! :) Są też awanse wewnątrz firmowe. Jeżeli komuś nie pasuje aktywna sprzedaż to nie dziwię się, że będzie marudzić i płakać jak to jest u nas źle. Wszystko z góry jest ustalone i mówione więc jeżeli komuś nie pasują określone warunki niech się po prostu zastanowi dwa razy czy aby na pewno ta praca jest dla niego.
    Kobieta pracująca

26.04.2018 19:49

W Wyjątkowym Prezencie pracuję już dwa lata, jak większość przyszłam tylko na chwilę,ale nie żałuje że chwila trwa nadal. Rozglądając się po rynku pracy, czy chociażby rozmawiając ze znajomymi cieszę się że wybrałam właśnie WP. Sama praca ciekawa, i przyciąga własnie ciekawych ludzi. Zarobki przyzwoite, możliwość zwiększenia ich premią-ale to już zależy od wyników w pracy. Mnóstwo konkursów oraz dodatkowych wyzwań sprzedażowych. Możliwości testowania prezentów oraz spore rabaty na zakup innych przeżyć. Firma daję możliwości awansu i to awanse jak najbardziej realne. Grafiki ustalane są przez liderów na podstawie zbieranej na koniec miesiąca dyspozycyjności. Ale pracodawca w zamian też oczekuje i to chyba nikogo nie dziwi. Jeśli jesteś osobą na prawdę ciekawą świata, nie boisz się kontaktu z ludźmi, wyjścia do nich to dasz sobie radę. Wiadomo każdy jest inny. Jeśli ktoś szuka pracy, żeby odsiedzieć swoje godziny, najlepiej nie rzucać się w oczy , i żeby się za dużo nie działo to faktycznie nie odnajdzie się na wyspie Wyjatkowego. To nic złego ale po co ten hejt? -Zarzucając awaryjne zmiany i telefony męczące o przyjście do pracy, warto się zastanowić czy to "widzimisię" przełożonych , czy sytuacja spowodowana niekompetencją innych współpracowników którzy nie stawili się w pracy. - Zarzucając niewypłacanie w terminie pensji, warto się zastanowić czy każdy wie do kiedy jest termin. Czytanie umowy ze zrozumieniem niekiedy szwankuję - Zarzucając słaby kontakt pracowników z biurem , należy się zastanowić ilu z pracowników samodzielnie kontaktowało się z biurem lub podjęło próbę samodzielnego rozwiązania napotkanego problemu, znalezienie odpowiedzi na nurtujące pytanie. Reasumując Wyjątkowy Prezent to wyjątkowa praca, praca która jest wyzwaniem ale daje też dużo satysfakcji. Gorąco polecam osobom zdecydowanym, otwartym na nowe możliwości i lubiącym kontakt z ludźmi.
    wyjatkowi inaczej

27.11.2014 15:28

Dałam sobie spokój po samej rozmowie kwalifikacyjnej - firma działa w większości na stażystach i praktykantach, studentach, nie ma co liczyć na płatne zatrudnienie. Na rozmowie bardzo wymagający, czułam się jakby mieli mnie zatrudniać co najmniej na dyrektora, a nie na staż. Bardzo sztywna, nerwowa atmosfera. Za to gdy ja pytałam o firmę i warunki pracy, sami nie wiedzieli czy staż ma trwać 2 czy 3 miesiące! Kompletnie nieprzygotowani. Mimo że chcieli mnie zatrudnić na staż, zrezygnowałam i nie żałuję. NIE WARTO
    Firmą Wyjątkowy Prezent

11.04.2018 11:09

Droga "Wyjatkowy inaczej", jedną z form współpracy z nasza firma jest staż. Część ofert stażowych jest u nas płatna, a część bezpłatna w ramach praktyk wakacyjnych niezbędnych do zaliczenia roku na studiach. Często osoby pracujące u nas na stałe dodatkowo łączą pracę z odbywanie u nas stażu. To ile trwa staż jest uzależnione od możliwości i aktualnych potrzeb firmy oraz dyspozycyjności osób aplikujących. Wszystkie aktualne oferty pracy pojawią się na bieżąco w naszej zakładce kariera: https://www.wyjatkowyprezent.pl/kariera/#top
    Mk

25.04.2018 19:58

Droga @wyjatkowi inaczej, cieszę się, że nie przyjęłaś propozycji stażu. Dzięki temu oszczędziłaś być może obu stronom rozczarowań. Mówisz, że firma działa w większości na stażystach? W pewnym sensie masz rację, bo obecnie w naszym biurze około połowa osób zaczynała swoją karierę albo od stażu, albo pracując w naszych sklepach. Te które wykazały się zaangażowaniem i pracowitością pracują teraz jako kierownicy, Koordynatorzy, project managerzy czy specjaliści. Gdy ktoś jest studentem - jesteśmy elastyczni, także w kwestii długości stażu. Co więcej - nie organizujemy praktyk, gdy nie mamy pewności że po praktykach możesz zabawić u nas na dłużej. Dlatego zapraszamy do nas na praktyki, które są świetnym pierwszym krokiem do kariery w Wyjątkowym Prezencie.
    MS

25.04.2018 11:47

Moja przygoda z Wyjątkowym Prezentem zaczęła się w listopadzie 2013 roku i trwa do dziś. Zaczynałem w Katowicach od sprzedawcy, obecnie jestem koordynatorem punktów sprzedaży (zajmuję się czterema punktami na Śląsku). Poza samą pracą na wyspie, czyt. sprzedażą, prowadzę event pt. Kolacja w ciemności - btw. takowy prezent to jeden z bestsellerów, feedback po eventach 99,99% pozytywny! Zapraszam do skorzystania :) Mógłbym tak wyliczać jeszcze bardzo długo, acz przejdę finalnie do meritum i ustosunkuję się tym samym do pomówień (bo należy tak to nazwać), które padały pod adresem CGB. Uważam, że przy wykazaniu odrobiny własnej inicjatywy, kiedy wykonuje się pewnie krok przed szereg, ścieżka rozwoju, awansu stoi otworem. Sam miałem przyjemność najpierw szkolić, patrzeć na rozwój i w końcu we współpracy z koordynatorem regionalnym awansować poszczególne osoby na stanowisko team leader'a. Wyjątkowy Prezent widzi i docenia tzw. "add more value", również finansowo. W innych opiniach zostały poruszone również kwestie opóźnień, bądź braku wynagrodzeń, elastyczności grafiku, etc. Jestem w stanie wylegitymować się każdą płatnością wynagrodzenia ze strony WP na czas przez cały okres mojej pracy, więc wyżej wspomniane oskarżenia, to jakiś totalny bullshit. Co do elastyczności grafiku - prywatnie jestem muzykiem i to właśnie dzięki CGB mam możliwość łączenia pasji z pracą, co jest dla mnie idealnym rozwiązaniem. Tak więc kończąc mój długi wywód... przez prawie pięć lat pracy w CGB, mimo kwestii spornych w niektórych sytuacjach (co jest naturalne) NIGDY nie doświadczyłem braku chęci porozumienia ze strony kadry zarządzającej wyższego szczebla. WSZYSTKIE kwestie ZAWSZE dało się rozwiązać osiągając kompromis, z definicji którego wynika, że każda ze stron lekko odpuszcza swoje stanowisko, a wypracowane rozwiązanie satysfakcjonuje obie strony. POLECAM Z PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ!!!
    Asia

12.04.2018 22:54

W Wyjątkowym Prezencie pracuje od 3 miesięcy - czy miałam obawy po przeczytaniu tych opini na Gowork- u tak miałam, bardzo się sugeruje opiniami negatywnymi. Dziś wiem że, zrobilabym bardzo duży błąd gdybym nie podjęła tej pracy, nie poznałabym tyłu fantastycznych ludzi, otwartych , z poczuciem humoru i przede wszystkim z zasadami, że trzeba być fair w stosunku do firmy i być w porządku w stosunku do siebie . Sam produkt inny nie sprzedaje się czegoś o czym za chwilę się zapomni, uswiadomilam sobie, że mogę tez spełnić innych/swoje marzenia za niewielkie pieniądze i cieszyć się tym bardzo długo. Co do tych osób które piszą negatywne opinie, nie wiem czego Wam zabrakło w Wyjątkowym albo czego w Was zabrakło że się nie udało zostać na dłużej ale nie ma wielu takich firm na rynku większość jest zwyczajna, nudna - mam porównanie to jest moje kolejne miejsce pracy. Co do pensji- wpływa na czas, co do atmosfery - jest bardzo dobra, co do pracy jej ilości- trzeba wykonywać swoje zadania czuć odpowiedzialność nic się samo nie zrobi. Polecam i nie żałuję swojej decyzji była w punkt trafiona
    tacowszystkowie

12.04.2018 16:46

Minęły dwa lata, a ja nadal tu pracuję ... To chyba o czymś świadczy ;)
    Ewa

11.04.2018 15:26

W Wyjątkowym pracuję już od roku i zdecydowanie mogę powiedzieć, że atmosferą w firmie przebijają innych o głowę. Nie oszczędzają ani na szkoleniach ani na integracjach, więc równowaga jest jak najbardziej zachowana. Bardzo podoba mi się też to, że praca na wyspie jest świetną formą do rozwijania swoich umiejętności sprzedażowych, więc można na bieżąco testować różne techniki sprzedażowe. Generalnie jest to praca w której jest mnóstwo możliwości aby się rozwijać, a współpraca układa się na bardzo dobrze. :)
    Rumba

11.04.2018 10:27

Jedyną opinią, którą mogę wystawić firmie Wyjątkowy Prezent jest opinia pozytywna. 1) Elastyczny grafik, z miesiąca na miesiąc podawanie swojej dyspozycji, team leader dba o to, żeby pod nią był robiony grafik. 2) Możliwość zarobienia dodatkowych bonusów, to jakiej wielkości będą zależy od nas samych. 3) Możliwość awansu, bardzo dużo osób zaczynało od stanowiska doradców, a są teraz na stanowiskach TL lub w biurze. 4)Świetni ludzie, którzy mają pasję, są uśmiechnięci i dzięki pracy mogą spełniać marzenia klientów, ale też i swoje ;-) 5)Oryginalna oferta, która poszerza się z dnia na dzień. Decydując się na pracę każdy powinien wiedzieć, że wszędzie czegoś się wymaga, są pewne standardy tak jak i w innych usługach. Firma oferuje 5 powyższych punków, ale w zamian chce spełniania wytycznych i zaangażowania- to jest normalne ;-) Zdecydowanie polecam.
    anonymous

25.03.2018 20:24

Można fajne rzeczy tam kupić. idealne prezety
    Ania

25.03.2018 14:42

Nie rozumiem negatywnych opinii niektórych ludzi. Albo przychodzili do pracy "żeby odbębnić swoje", bez żadnego zaangażowania, a oczekiwali, że im będą dziękować że zechcieli łaskawie pracować, albo wyobrażali sobie stanowisko dyrektora który siedzi i pachnie... pracowałam w firmie prawie dwa lata, najpierw jako sprzedawca, później TL, również prowadziłam rekrutacje. Firmie zależy na osobach, które mają ciut większe ambicje niż tylko pracownik, który przyjdzie i odwali robote. Niedziałające sprzęty? To tylko sprzęt, który się psuje, ale przy odrobinie chęci można to zgłosić/naprawić, ale niestety trzeba na to wpaść. Uważam tą pracę za najlepszą, w jakiej miałam okazję się sprawdzić i cieszę się, że mogłam pracować w tak wspaniałym miejscu. Niestety z powodu pracy w swoim kierunku musiałam się zwolnić, ale ten okres uważam za jeden z najlepszych w swoim doświadczeniu.
    Rozczarowana

29.11.2017 10:09

Nie polecam pracy. Elastyczny grafik? kpina- niby na początku mówisz ile max możesz pracować i mimo iż widać to w grafiku to dzwonią i męczą o to byś wziął jakąś zmianę, jak odmówisz jednej osobie to dzwoni następna a potem to Ty jesteś złą osobą bo nie dobrałaś zmiany (chociaż i tak masz już max godzin ile możesz). Współpraca biura z osobami na punktach->bardzo mała i kiepska mogła bym wymienić raptem z 5 max 6 osób które faktycznie chcą pomóc itp. Sprzęt na punkcie? kpina co chwila problemy, jak nie z internetem to z komputerem itp. Koordynatorzy? Na początku niby spoko itp. a potem okazuje się jacy są na prawdę... Informację które powinno się znać bez pośrednio od niektórych osób dowiadujesz się z trzeciej ręki i niby to Twoja wina. Ogólnie osoby decyzyjne więcej wymagają niż robią w drugą stronę. Na początku sama praca wydaję się spoko ale potem wychodzą różne rzeczy- a szkoda, bo przez to firma traci pracowników którzy chcieli pracować, mieli kontakt z klientami którzy przechodząc obok mówili dzień dobry lub wpadali i opowiadali o prezentach.
    Współpracująca z Rozczarowana

30.01.2018 09:19

Co za kłamstwa! Tak się składa, że byłam osobom współpracującą z Rozczarowaną na poziomie punktów sprzedaży i nic z tego co napisała nie jest prawda. Pani Rozczarowana z dnia na dzień nie pojawiła się w pracy co spowodowało ze 4 osoby musiały na juz ją zastepować, gdy ta była w tym czasie w innej pracy. Oczywiście zasłaniała się chorobą, a w tym samym czasie pracowała jako hostessa a innych targach i jeszcze wrzucała z nich fotki :/ Jak mozna tak traktować ludzi i oczekiwać dobrego traktowania w zamian? Takie zachowanie nie uderza w firmę, jesli Ci na tym z jakiegoś dziwnego powodu zalezało tylko w ludzim z którymi stricte współpracowałaś. Ludzi z biura nie znałaś w ogóle, a wypowadasz się na ich temat. Oby nigdy już nie przyszło mi współpracować z taką osobą jak Pani Rozczarowana, bo okazała się duzym rozczaorwaniem.
    Rozczarowana

04.02.2018 19:56

Niestety ale mylisz osoby... Nie jestem tą którą opisujesz. Ba, ja nawet nigdy nie pracowałam jako hostessa. Więc zanim zaczniesz kogoś oskarżać to najpierw upewnij się czy na pewno to ta sama osoba...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wyjątkowy Prezent?

Kontakt - Wyjątkowy Prezent Sp. z o.o.

ul. Edwarda Jelinka 27 01-646 Warszawa

Branża główna: Moda, projektowanie

Annannna

01.01.2018 16:41

Nie polecam portalu, zamówienia u nich to tragedia... Nie chcą nawet opublikować negatywnej opinii o sprzedawanych u nich prezentach, więc nie można ostrzec następnych klientów... ŻENADA!
    MK

25.09.2017 18:49

Patrząc z mojej perspektywy, jeśli ktoś chce coś osiągnąć i wykaże nieco inicjatywy, to zawsze jest na to miejsce w Wyjątkowym i potwierdzi to bardzo wiele kolegów i koleżanek, które tu pracują, a dla których wiele z tych opinii to bzdura i zwykłe oczernianie bez podstaw. Obecnie w biurze pracuje blisko 10 osób, które zaczynały na Wyspach (w tym też na stanowiskach managerskich), 5 które zaczynały przygodę z firmą od praktyk. Wiele osób rozwija się w innych działach niż zaczynało pracę i realizuje się w tym o czym marzyli. Nie pamiętam ani jednego opóźnienia w wypłatach. Mówienie o niewypłacalności jest zwyczajnie kłamstwem. Niestety pośród całej masy świetnych ludzi, którzy pracują na Wyspach zdarzali się tacy, ktorzy symulowali pracę, "spóźniali się" po 3 godziny, czy z dnia na dzień uznawali, że się nie pojawią i nie mają żadnych obowiązków narażając firmę na straty. Bądźmy poważni i dorośli. Jeśli ktoś przychodzi tu do pracy, a nie z nudów, i zamierza po prostu pracować, to bardzo szybko zostanie zauważony, wyróżniony i doceniony.

07.02.2017 17:44

Wyjątkowy

23.08.2017 14:52

Tutaj nie została napisana nawet odrobina prawdy , pensje nie są jasne , każdy jest traktowany inaczej , pracownicy nie są doceniani pod żadnym wszedłem dlatego tez są bardzo wykorzystani , myślą ze będzie to młoda osoba i można zrobić co się tylko chce . Pozdrawiam bardzo serdecznie osobę która pisała takie rzeczy sumienie to napewno masz
    Zzzzz

08.09.2017 08:59

Niestety porażka ma racje co do swojej opini , wszystko się zgadza inni pracownicy tak samo się wypowiadali
    maj

14.07.2016 19:17

Posiadanie 4 letniego doświadczenia wcale nie stanowi dużego wymogu do spełnienia @uu, zwłaszcza, że dają w zamian wynagrodzenie w pełni adekwatne do posiadanych kwalifikacji i powierzonych obowiązków.
    gość

14.07.2016 19:13

Ile za godzinę jako sprzedawca w wyjątkowym Prezencie ?
    XD

02.04.2017 18:24

Nic prócz straconych nerwów xd
    Adela

30.05.2016 13:51

Ado S.- dla ciebie dobra byłaby nawet praca w kamieniolomie- po prostu inni mają trochę większe ambicje i umiejętności niż ty...
    Ada

14.07.2016 07:32

Wypraszam sobie, skoro mnie nie znasz to nie powinnaś mówić takich rzeczy. Poza tym takim tekstem obrażasz ludzi którzy pracują w kamieniołomach itp. a przypominam ,że każda praca jest ważna i trzeba ją wykonywać. A ta praca nie jest zła, więc nie rozumiem czemu masz jakieś pretensję.
    Ada

09.05.2016 21:48

Nie do końca rozumiem osoby które tak negatywnie piszą o pracy w tej firmie. Otóż pracowałam już w paru miejscach i to różnych. Od jakiegoś czasu pracuje w Wyjątkowym Prezencie i jestem bardzo zadowolona. Rozmowa kwalifikacyjna była bardzo przyjemna (jak sami ludzie w biurze) były pytania o zainteresowania, o doświadczenie, o to czemu zainteresowała mnie ich oferta i oczywiście co wiem o firmie itp. Szkolenie całkiem spoko, osoby które pracują na "wysepkach" i które do tej pory poznałam bardzo w porządku. Oczywiście dla mnie dużym plusem jest grafik który mogę ustalać pod siebie (uczę się) gdy mam jakiś problem na zmianie zawsze mogę zadzwonić do mojej Team Lider albo do przełożonych. Zarobki są dobre plus dodatkowe premie które są do złapania w zasadzie każdego miesiąca i są zależne od tego czy faktycznie pracujemy czy jednak olewamy sprawę. Wymagają od ludzi dlatego, że ta praca jest ważna i zależy nam na zaufaniu klientów. Hmmmm co by tu jeszcze. Młode osoby na punkcie, teraz dużo się mówi,że studenci i uczniowie są wykorzystywani albo maja problem ze znalezieniem pracy a ta firma pozwala na to by takie osoby mogły złapać doświadczenie i wypróbować swoich sił. I wcale nie każą jednej osobie stać 11h.... zazwyczaj zmiany są po 5,5h jeśli ktoś chce może brać 11h. Wiadomo w każdej pracy może się zdarzyć,że np. Twój zmiennik zachowuje ale kurcze nie popadajmy w paranoje to rzadko się zdarza. To,że kogoś zwalniają to chyba normalne? Jeśli ktoś olewa pracę, bawi się telefonem zamiast wypełniać swoje obowiązki to cóż... sam jest sobie winien. AAAA jeśli chodzi o wypłatę to dostaje najpóźniej 10 każdego miesiąca :) BARDZOOO POLECAM

09.05.2016 08:58

wyjątkowa

09.05.2016 10:59

zawsze przed 10tym :)
    A

12.05.2016 08:33

Szukamy pracowników, Zapraszamy ;)

09.04.2016 16:55

Wyjątkowa:)

13.04.2016 12:11

Rekrutacje prowadzone są cały czas, bo też mocno rozwijamy sieć sprzedaży, pojawia się też trochę dodatkowych akcji marketingowych. Wszystkie aktualne oferty dostępne są na stronie: www.wyjatkowyprezent.pl/kariera (bezpośredni dostęp również przez stronę główną - na dole)
    Wyjątkowy

31.03.2016 16:33

Pracuję w Wyjątkowym od prawie roku i od początku jest jak najbardziej w porządku. Stawka na początek jest całkiem niezła, a i system premiowy daje szanse na sporo więcej(są też konkursy sprzedażowe). Jest możliwość pracy w elastycznych godzinach w różnych galeriach. Są też prawdziwe możliwości awansu, który można uzyskać po udziale w dodatkowych zadaniach np. eventach promocyjnych. Atmosfera w firmie jest naprawdę świetna, a komunikacja bez większych problemów. No i można zrealizować różne fajne przeżycia!
    Wyjątkowa

31.03.2016 14:25

Praca w Wyjątkowym Prezencie to przede wszystkim możliwość rozwoju i awansowania. Szkolenia, które firma organizuje świetnie motywują i poszerzają umiejętności. Elastyczny grafik (sam ustalasz ile pracujesz i kiedy) sprawia, że łatwo pogodzić pracę ze studiami. Do wypłaty dochodzą premie, które często znacznie podwyższają wypłatę i nawet jeśli target nie został osiągnięty można liczyć na dodatkowe pieniądze z premii. Ponad to organizowanych jest wiele konkursów, dzięki którym można wygrać fajne prezenty. Osobiście polecam pracę w Wyjątkowym również dzięki fajnym, pozytywnie nastawionym ludziom. To fakt, że jeśli ktoś liczy, że będzie siedział z założonymi rękoma i czekał tylko na klientów nie zagrzeje tu długo miejsca, bo jest to praca dla ambitnych osób, chcących się uczyć i osiągać cele :)
    Pracująca :P

31.03.2016 13:29

Pracuje już jakiś czas i nie mogę bardzo narzekać. Grafik elastyczny (11h pracujesz w nagłych wypadkach lub na własne życzenie). Fakt jest parcie na aktywna sprzedaż i wychodzenie do klienta( taka polityka firmy przecież jak ci się nie podoba możesz pracować gdzie indziej. Mówią o tym od pierwszej rozmowy)Z targetami bywa różnie, ale to jest praca w handlu wszędzie tak jest raz lepszy dzień raz gorszy. Ludzie z biura nie gryzą ( przynajmniej mnie do tej pory nikt nie pogryzł :P) Na wyspach też super ludki. Nie ukrywajmy nie jest to praca na stałe, dlatego są rotacje. Generalnie polecam :)
    zadowolona

31.03.2016 09:40

IDEALNA PRACA DLA MŁODYCH LUDZI I STUDENTÓW! Pracuje na punkcie sprzedaży ponad 2 lata, równocześnie studiuję dziennie - to chyba mówi samo za siebie - grafik elastyczny, dopasowany do potrzeb pracownika. 11h zmiany to bujda - chyba, że sam się na to zgodzisz, bo chcesz. Płaca przyzwoita, premie od utargu, targety owszem CZASEM bardzo ambitne, ale DO OSIAGNIĘCIA! Trzeba też wspomnieć o konkursach pracowniczych z interesującymi nagrodami. Co jakiś czas są fajne szkolenia, nie tylko z teorii, ale też praktyczne - mamy okazję na własnej skórze sprawdzić jak przebiega realizacja prezentu :) Jeżeli ktoś przychodzi do tej pracy z nastawieniem, że będzie tylko "siedział i kasował klientów" to nie dziwie się, że później wystawia takie oceny i komentarze. Z takimi ambicjami zapraszam na kasę do supermarketu, pozdrawiam :)
    tacowszystkowie

30.03.2016 19:54

Jest to moja pierwsza praca i nie żałuję, że zgłosiłam się do Wyjątkowego Prezentu. Praca w takim genialnym biznesie to sama przyjemność i nie rozumiem tych negatywnych opinii... Pensje są, według mnie, na wysokim poziomie w porównaniu z innymi ofertami, a premie za sprzedaż czasem wynoszą drugie tyle :) No i do tego można doliczyć także możliwość zrealizowania paru prezentów :) Nie ma problemów z wypłacaniem pensji, grafik bardzo elastyczny, ludzie są mega pozytywni, lekka praca tak naprawde za fajne pieniądze :)
    Kolorowy miś

30.03.2016 16:21

Jeżeli chodzi o pracę to jest wymagająca, ale jednocześnie rozwijająca - aktywna sprzedaż jest i to jest najbardziej wymagane i uważam że skuteczne. Sama atmosfera jest bardzo przyjazna i ludzie którzy pracują w Wyjątkowym tworzą tą firmę i pracując tu od dwóch lat zawsze spotykałam się z przyjaznym nastawieniem i pomocą. CO NAJWAŻNIEJSZE - faktyczne możliwości awansu (rozwija się firma - rozwijasz się z nią) zaczynając jako studentka nigdy nie miałam problemów z grafikiem, ani też z ludźmi z którymi pracuje - teraz mogę myśleć o tej pracy na stałe właśnie poprzez awans :) Rozwijający się hejting jest wynikiem niekompetencji i nieuczciwości osób które je wystawiają :) pozdrawiam byłych pracowników :)
    M

30.03.2016 13:10

Kurde, nie rozumiem tych wszystkich komentarzy:/ Pracuje w firmie jakiś czas i nic z tego co piszecie nie dzieje sie tak w rzeczywistosci. Jak przychodziłam do firmy na staż to przedstawiono mi kilka osób, które pracowały wtedy na etacie i rowniez były po stazu. Na poczatku nie wierzyłam, ze tyle stazystów potem u nich zostaje, ale gadałam z nimi realnie potem w pracy i opowiadali swoje historie, jak zaczeli, jak doszli do obecnych stanowisk itp. Potem z nimi normalnie współpracowałam :) Ja aplikowałam na stanowisko sprzedawcy i na wyspach rowniez nie dzieja sie zadne dziwne akcje. Rotacja pracowników jest, to prawda, ale nie nikt nie dodał ze nie wynika to ze zwolnien tylko z faktu, ze pracuje u nich mnostwo studentów, którzy gdy koncza szkołę szukaja pracy w zawodzie. Sama tak bede robic, bo ani ja ani oni nie licza, ze po studiach ludzie beda chcieli kontynuowac prace sprzedawcy zamiast w zawodzie. Kasa tez jest ok, dobra jak na Wawe podstawia i realna prowizja, co jest rzadkie z tego co slyszalam, wyrabialna bardzo czesto. Ogólnie, szczere polecam :) + mozna realizowac fajne przezycia! :P

30.03.2016 11:56

Catris

Przebieg rekrutacji Rekrutacja dość wnikliwa, co mi osobiście sie podoba, bo nie szukają byle jakich kasjerów, od których się nic nie wymaga tylko zadawali fajne pytania pod sprzedaż. Jednocześnie nie wymagali doświadczenia, bo jak sie dowiedziałam na spotkaniu wola inwestować w szkolenia wewnętrzne i szkolić swoich pracowników. Czekając na spotkania, siedziałam obok pokoju działu marketingu, który jest baaardzo wesołym działem, wiec oczekiwanie na spotkanie tez było ok. Pytania M. in badanie potrzeb, pytania o dośw. zawodowe, pasje

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    A

15.06.2015 21:35

Ja pracowałam i mogę polecić. Bardzo przyzwoita pensja i bardzo elastyczni kiedy chodziło o studia i egzaminy. Niestety musiałam wracać do rodzinnego miasta i skończyć pracę. Najlepszy pracodawca w handlu jakiego miałam.

20.02.2015 15:59

oczywiście te 1000 lub 1500zł jest do podziału na osoby na danej wyspie czyli 3-5os.

20.02.2015 15:33

Rotacja pracowników jest ogromna, można zobaczyć co się stało po styczniu.... Odeszło lub zostało zwolnionych chyba z 15 osób.... Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to podst 8-9zł na godzine a premie to rówżnie bywa... 0,7-1,2% od sprzedaży własnej i przy zrobionym targecie 1000 lub II targecie 1500 zł w warszawie realne w innych miastach to czasami target jest na poziomie 20 tys a punkt robi 8.... wiec z tymi premiami to sie nie napalac... U nas grafik też był mocno elastyczny ale to zasługa kierownika wyspy. Ludzie z biura może jest pare osób, które są w porządku pytanie jak długo będą jeszcze w tej firmie. Dla osoby która dopiero zaczyna prace mogę polecić ale nie na długo już po 3 miesiącach zazwyczaj zaczynają się problemy...

Zostaw merytoryczną opinię o Wyjątkowy Prezent Sp. z o.o.