Philips

Piła

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 66 ocen.

Philips
2 66 6 1

Opinie o Philips

Serdel

Lubię atmosferę w Philips za: Atmosfera jak w każdej dużej firmie

Zwykły pracownik

Pracuję 9 lat w Pile na Przemyslowej na Vs 1. Fakt za najniższa ale nikt mnie siła nie trzyma. Wyplata zawsze na czas. Praca w suchym ciepłym. Nie podoba sie nie pracujcie. Ludzie narzekaja i beda narzekać. Mentalność Polaków.czy ciezko? Sa dni ze bardzo ale sa dni że luz. Co mi sie nie podoba- telefony w rekach w parku maszynowym...a operatorka pani M. to juz bije rekordy rozmów przez telefon. Pozdrawiam VS 1. Szkoda mi tylko ze nikt nie liczy sie z opinia operatora. Chętnie porozmawialabym z przełożona panią Ania. Z perspektywy operatora.... Pozdrowienie dla wszystkich.

dora

ale tu jaja

Szukasz pracy?

anonymous

Witam. Mam pytanie czy ktoś się zastanawiał na jakiej zasadzie funkcjonuje stołówka w budynku nr 1? Pytanie moje wiąże się z tym iż nie obowiązuje ani cennik,ani waga nie jest potrzebna ,,pani kucharce"jeśli jest to kucharka,bo wzbudza wątpliwości gdyż nie ma ani fartuszka czy zapaski a o czepku już nie wspomnę. Wszystko jest odgrzewane w mikrofali. Menu było tylko parę dni po otwarciu i też było wiele do życzenia gdyż pani ,, kucharka" nakłada potrawy na oko gdyż gramatura nigdy nie istniała na menu. I tak jest do tej pory. Jedno danie różne wagi jedną cena. Sprawiedliwe? Wygodne ,bez cennika ile się chce tyle można policzyć i nałożyć. Wszystko zależy od ,,wagi "w ręce kucharki????. Czy tam nie obowiązuje cennik i wyszczególniona gramatura???!!!

Ten co szczęśliwie nie musi ju

Masakra ten zakład a 41 to już parodia. Rudy podlizus z łapówkarzem od mechaników wraz z brylantem oraz z super związkowcem od części powywalali ludzi z 35 letnim doświadczeniem na 70 jak bydło. Tylko dlatego by dalej lody na ludziach robić za przyzwoleniem miłościwie panującego Zyg.... ta. Upadek tej hali jest nieuchronny bo na 38 pracowników produkcyjnych jest już 23 pracowników jako osoby zarządzające. Odradzam wejść tam do pracy to sekta bardziej tylko kilka osób jeszcze tam wytrzymuje inni sami odchodzą jak tylko mogą najszybciej.

mistrz

Witam na jakie zarobi można liczyć w jako pracownik produkcyjny >

Pracownik
@mistrz 23.09.2018 02:56

1500-600zl na 3zm i 1900-2000zl na 4zm

anonim

(usunięte przez administratora)

Wera

Prowadzą.

Hanna

@rafixxx Mam nadzieję, że znasz definicję słowa "mobbing", skoro go firmie Philips zarzucasz. W związku z tym, czy mógłbyś szczegółowo opisać, czym on się objawiał i jak go uświadczyłeś oprócz tej sytuacji z płytką? Jest to poważny zarzut, więc dobrze by było gdybyś podał więcej informacji. Powiedz mi, proszę, czy zostało to poza tym gdzieś zgłoszone?

Jerry
@Hanna 14.07.2018 12:57

@Hanna Firmie pewnie nie bo na umowie nie miał wspomniane nic o "przymusowym" mobbingu, w cywilizowanych krajach pracownik, na szczęście jest chroniony przed takimi incydentami prawnie, ale pracownicy "firmy" to co innego, polecam przeczytać definicje słowa "firma" albo zacząć czytać ze zrozumieniem

Jacek

Czytając wasze wpisy i narzekania to macie racje pod tym wzgledem . Wiele lat przepracowałem w PLP i z moich obserwacji wynika niestety - tak prawdę powiedziawszy to sami jesteście sobie winni tego co tam się dzieje - czy nie kablujecie jeden przez drugiego , czy sami nie wyśmiewacie nowych pracowników jak czegoś nie potrafią zrobić czy wytłumaczyłeś coś tym pracownikom -nie a czy zareagowałeś na to żze kolega kapuje na Ciebie czy poszedłeś nakablować na kolegę . nie dziwcie że tam tak jest to tylko wina ludzi i to ludzie szykują taki los innym ludzią .

rafixxx

Jestem mężczyzną dopiero wchodzącym na rynek pracy, pracuje już tydzień w Electronics Piła w celu zdobycia doświadczenia zawodowego, wcześniej pracowałem u nich na magazynie, powiem tak: mobbing, przesadne poganianie, wytykanie błędów uczniom i wyolbrzymianie ich, ja źle nazwałem płytkę (powiedziałem deska) to wielki ból rzyci i wytykanie mi tego przez tydzień że jak mogłem tak powiedzieć, że do niczego się nie nadaje, miałem wrażenie że równie dobrze mógłbym kogoś zabić chociaż mój wakacyjny pracodawca mówił że jestem dobrym pracownikiem i podziękował mojemu kumplowi że powiedział mi o tej robocie, a to była ciężka praca zazwyczaj ze szpadlem i taczką. Skandal jak kobiety traktują tam mężczyzn, myślą że przepracowały 10 lat albo mają zieloną/niebieską koszulkę to zakład należy do nich, stresująca atmosfera, darcie japy, zastraszanie uczniów przez niektóre pracownice typu (nie pyskuj/mądruj się bo pójdę po liderkę, zaraz wezmę gumowy młotek, ja bym ich pozabijała), kablowanie o byle pierdołe, przez to nie można się skupić na wykonywaniu pracy. Jedyna przerwa trwa 20min (przy fizycznej pracy) A jak chcesz wyjść do toalety to koleżanki z lini krzywo patrzą bo one przecież zarabiają tyle co ty i nie chodzą, wyjdziesz na 2 razy na szczocha to dowiesz się że chodzisz co 5 min. Nie mówię że każdy pracownik jest zepsuty ale układziki i lizanie tyłka zauważyłby nawet ślepy z 10 kilometrów. Jak ktoś jest zdesperowany albo potrzebuje doświadczenia to niech bierze te ochłapy co w tej firmie oferują, ale ogólnie nie polecam zostania tam na dłużej chyba że ktoś jest masochistą.

Hanna

@jpPLP, nigdy nie mamy wpływu na to, kto stanie się naszym kolegą lub koleżanką z pracy. Na tym forum, użytkownicy powinni skupiać się nie na osobach zatrudnionych, ale innych aspektach, np. warunkach zatrudnienia, atmosferze i benefitach pozapłacowych. Możesz się wypowiedzieć w tych kwestiach?

JD

hala b70 jebniecia inżynierów to norma zwłaszcza podczas audytów oszukują sami siebie. ludzie spoko zgrani jest luzik z kasa trochę lipa ale tak ze te pieniądze dobrze se docykac maszynę i posiedzieć według mnie to 8hodzin i do domu. jedynie linie bliżej biur to walą z (usunięte przez administratora) kolezcy i uklady zwlaszczas koledzy dyrektora hali

gruby
@JD 25.01.2018 20:18

każdy wie kto z (usunięte przez administratora) wali najlepiej na całej hali :)))))) porobili limity nadgodzin hehe czubki a ci co maja wtyki u st liderow inżynierów czy dyrektorka to robią do bolu a ci co potrzebuja dostają kopa w (usunięte przez administratora) hehe karma wróci zejdzie limit to wam (usunięte przez administratora) nikt nie przyjdzie zobaczycie :))))

jpPLP
@JD 25.01.2018 20:18

Brak słow na hale B70,Jednym słowem mowiac same czubki w biurach.Tylko czekac za brama.

Hanna

@NIKT WAŻNY, mobbing jest to bardzo poważna sprawa, które swoje miejsce ma w Kodeksie Pracy. Zgodnie z jego treścią oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegająca na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy takie właśnie działania i zachowania były stosowane bezpośrednio w Twoim kierunku? Czy sygnalizowałeś problem kierownictwu?

anonymous
@Hanna 25.03.2018 17:34

dobrze, że ta definicja się tu znalazła rozjasni to umysl co poniektrym

NIKT WAŻNY

Praca na plp nr 1 to dopiero żart mobbing i jeszcze raz mobbing ,pracownicy którzy od roku pracują na zakładzie zostają liderami mając zaledwie dwadzieścia dwadzieścia pare lat i to ich jedna z pierwszych prac w życiu ,mało tego traktuja innych jak śmieci potrafia być bezczelni i wólgarni. Ostatnimi czasy przechodzi to ludzkie pojecie jak tam jest zaczynasz prace za 5 a skonczyc musisz o pełnej ,są normy produkcyjne ale co z tego że liderzy wymuszaja prace ponad normy co wiąże się z gorszą jakościa produktu ,ogólnie praca ma być wykonywana jeden do jednego lecz i to przez liderów nie jest przestrzegane gdyż wymuszaja na pracowniku nadnorme .Jedynie pracowne jest jeden do jeden gdy wizytacje sa na zakładzie wtedy jest porządek i odpowiedni sposób pracy .Na dodatek co chwile brak pracy. A kierownik z dyrektorem to albo nic nie wiedza i nic nie widza albo udaja ze tego nie ma na zakładzie Jednym słowem odradzam prace na tym zakładzie ale jeśli się zdecydujecie tam pracować zobaczycie na własnej skórze jak tam jest w bardzo krótkim czasie.

Były

Moja Opinia na temat zakładu to jest następująca ponieważ ludzie co są wyżej nie potrafią docenić kogoś pracy. Traktowanie ludzi w obu zakładach to jakaś kpina wszystko w temacie a zarobki jak na tą firmę to są jedynie warte śmiechu

zalamany

Masakra co się dzieje.... Ludzie czy Wy nie widzicie? To mobbing na każdym kroku!!!!! Nie bądźcie obojętni na złe traktowanie w pracy !!!!!! Te osoby muszą ponieść karę !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Słodziaczek ????
@zalamany 26.11.2017 02:47

Ciekawe że tacy mądrzy nie jestescie jak są zebrania ! Brak odwagi hm ? Tak sądziłam ????

anonymous
@zalamany 26.11.2017 02:47

zwłaszcza Chechowa z huty.

anonymous
@Słodziaczek ???? 01.12.2017 22:01

Bo ludzie są zastraszani właśnie przez debilne liderki po szkole krawcowych.

anonymous
@zalamany 26.11.2017 02:47

Musimy pokazac tym niby liderkom kto jest górą.

Nick
@anonymous 24.01.2018 07:05

O to jak w Kętrzynie haha... Krawcowe po zawodówkach "zarządzają produkcją"...

Hanna

Wasze komentarze odnoszą się do osób pracujących w Philips. Forum to służy jednak do pozostawiania merytorycznych opinii na temat firm jako pracodawców. Prosiłabym Was o podzielenie się swoimi wszystkimi doświadczeniami z tym pracodawcą. Każdy wpis będzie brany pod uwagę przez osoby rozważające współpracę z Philips.

anonymous
@Hanna 09.12.2017 20:59

z debilami zero dyskusji ...pasjonatko.

Lulubelle

W związku z faktem, że jest to już koniec pracy w tym zakichanym zakładzie pozwolę sobie na zdanie wam relacji i wrażeń z PLP . Otóż z tego miejsca bardzo serdecznie pozdrawiam całą halę numer 1,a dokładniej zmianę B. Sprawa wygląda następująco 60% jak nie lepiej to istni podpierdalacze. Mobbing to podstawa w zarządzaniu tej hali. Jeśli potrzebujesz przepustkę,zapomnij. Jesteś niewolnikiem bo liczy sie tylko produkcja i tylko produkcja!! Najpierw norma później Ty! Pokrótce najważniejsze osoby na hali: Lider montażu Pani A. uwielbiam jej wyśmiewanie się z ludzi,zwłaszcza kiedy chodzi od linii do linii i obrabia dupe każdemu u kogo była :) jest Pani świetna, z pewnością to należy do Pani obowiązków. Jeszcze nigdy w życiu nie spotkałam się z taką fałszywością jak w tym przypadku. Staranie się być śmiesznym jak Pani to już całkowita żenada. Aa i jeszcze jedno, obcięcie włosów pracownicy.... szczyt wszystkiego. Szczerze mówiąc to gratuluje dwulicowości :) Następna osoba równie fałszywa jak Liderka, jej prawa ręka Trenerka S. vice podpierdalacz. Bardzo miła osoba, szkoda,że z dwoma twarzami. Bardzo mile wspominam nasze rozmowy, zawsze miałam 100% pewności,że trafi to dalej :) Kolejna osoba to kobieta z włosami o rudym kolorze. Zdecydowanie top 1 podpierdalacz, Osoba,która pozjadała wszystkie mózgi w dodatku z najdłuższym językiem na zakładzie służącym wiadomo do czego :) Mistrzyni mobbingu (gratuluje używaniu wyzwisk w stylu ty stara kur... do dużo starszej osoby przy jej obecności). W sumie to chyba jest nawet lewa ręka Pani Lider. Zawsze wszystko co najlepsze to dla niej i w dodatku wszystkie możliwe przywileje :) bo reszta hali jest gorsza liczą się tylko układy koleżeńskie :) Podsumumąc z całęgo serca nie polecam

Jan Jakubowski
@Lulubelle 08.11.2016 21:08

Bardzo chętnie nawiążę kontakt. Przewodniczący M.K. NSZZ Solidarność 80 przy Paroc Polska sp. z o.o. Tel. 882741761 jakubowski1961 @outlook.com

2511
@Lulubelle 08.11.2016 21:08

I teraz oprócz tych Pan dołączyła jeszcze jedna gnojąca ludzi kiedyś zwykła pracownica szaraczek a teraz pani leader pani K..... Wcześniej dobra miła i koleżanka a teraz wredna i potrafi zbluzgać człowieka jak szmatę. Jak zmienia się podejście do ludzi po zmianie stanowiska. Aż dyrektor i kierownik nic z tym nie robią. Ludzie się zwalniają i będą się zwalniać jak tak nadal będzie życzę powodzenia. Nie polecam nikomu tego działu.

operator
@2511 18.05.2017 15:33

widać, że ktoś potrafi nieźle psuć i fałszować opinię o innych. Jeśli jesteś taki cwany/cwana to powiedz im to prosto w oczy, bo oczernianie i psucie publicznie opinii jest karalne. a bardzo łatwo będzie dojść kim jesteś cwaniaczku :) jakoś nikt nie widzi, że "gnoi ludzi" - wręcz przeciwnie. A jeśli masz jakieś dowody to proszę bardzo, pokaż, udowodnij :) Pisać bzdury, bo się kogoś nie lubi i jest się anonimowym to każdy potrafi :)

Wonski
@2511 18.05.2017 15:33

Zawsze mówiłem i będę to powtarzał,że kobiety nie nadają się na liderki i to powinno być jak najszybciej zauważone przez władze PLP

anonymous
@Wonski 11.11.2017 11:48

Super opinia masz rację

anonymous
@Wonski 11.11.2017 11:48

naszemu kierownictwu zależy na liderkach idiotkach bo można nimi sterowa i problem z głowy zwłaszcza na hucie.

Hanna

@Oburzony, spożywanie alkoholu w miejscu pracy nie tylko jest niedozwolone, ale również nieodpowiedzialne i niebezpieczne. Może wręcz zagrażać życiu osoby pod wpływem alkoholu, ale również pozostałych współpracowników. Czy myślałeś o tym, aby zgłosić swoje spostrzeżenie kierownictwu?

Oburzony

Paletyzacja - libacja , to skandal ale w pewnym obszarze nie kontrolowanym przez nikogo polewają sobie wódke na zmianie albo piją piwo, GNIO... zainteresuj sie troche...

nieznanyrobot

Hala nr.1 to czysty (usunięte przez administratora)...Pani E liderka z hue zachowuje się jak by była szefową całego Philipsa,potwierdzam opinie niżej.Ma swoje grono z którymi jedynie normalnie rozmawia a reszta to zwykli robole których nie szanuje.Ogólnie odradzam pracy na hali nr.1 pozdrawiam:)

Słodziaczek ????
@nieznanyrobot 01.12.2017 16:31

NIE DAM ZŁEGO SŁOWA POWIEDZIEĆ NA EWE ! Idzcie popracowac na inne hale to wrocicie tu z podkulonym ogonem ! Nie raz nie dwa Ewa wystawiała za ludzi swoja glowe ! To ona wysluchiwała jak to ludzie z kawami spaceruja po nitkach jak nie przychodza do pracy jak dziesiatki razy stawała za kogos na nitki chodz nie ma takiego obowiazku ! Zacznijcie doceniac to co dla was robi ! A ile razy bylo ze zostawała po godzinach bo cos bylo nie tak pomogliscie wtedy? Żal mi was ! Nikt was tam na siłe nie trzyma a jesli ktos mysli ze do pracy idzie lezec to sorry ale nie dziwie sie ze jestescie niedocenieni bo niby czym macie sobie na to zaslózyc wydzwanianiem po wolne ? Nie raz nie dwa inni ludzie robili za was ! Wstyd a Ewa to jedyna osoba na calej hali ktora sama pracowala na nitkach i dlatego rozumie ze sa dni kiedy wam nie idzie oczerniajac ją nic nie zmienicie ! My ktorzy z nią pracujemy od poczatku wiemy jaka jest i jeden czlowiek ktory tu podpisuje sie i nie potrafi powiedziec jej tego w oczy jest dla nas nikim ! Pozdrawiam ! Ewa dziekujemy ze jestes naszym liderem ! Jestes i tak NAJLEPSZA!!! ????

Zrozweselona !!!!
@Słodziaczek ???? 01.12.2017 19:51

Jestęsknię najlepsza. Potrafi pomoc i zrozumiec. Jak ktoś jest popier... to z nikim się nie dogada! Ewa jakoś potrafi wysłuchać każdego a nieroba no wybaczcie... znajdź sobie lepsza prace zobaczymy jak będziesz traktowany ze swoim zje... charakterem (usunięte przez administratora) :-D

anonim

(usunięte przez administratora)

chrzan

Zgadzam się z tą opinią.Tez bym tak to opisał.

Hg już nie szkodzi!

Wystarczy "kupić" paru tzw.liderów(łątwizna!),którzy spełniają rolę ekonomów,stworzyć sieć wzajemnych,zgodnych opinii nt. strategicznie płatne i kółko się zamyka.Klepie się bzdety plebsowi,że staranność,uwaga,zaangażowanie a za plecami strzelają oko do siebie,ha ha ha.Menadżment pl wie,że ONI (NL)nas okradają więc okradać ICH to nie grzech więc sypią kłamstwami na maxa.Ogólnie hipokryzja dobija podobnie jak terminologia na ściennych plakato-agitkach,która przypomina język Navaho.

kolo

Witam . Może mi ktoś napisać ile można zarobić pracując na 4-brygadówce w philipsie . Pozdrawiam.

Hanna

@Niedoswiadczony pracownik, a możesz powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy w Philips?

Niedoswiadczony pracownik

Dawno mnie tu nie było. Czy mistrz pan Wł. miał już tę sprawę o mobbing i poniewieranie pracownicami? Proszę o info .

Antek

Zakład w którym pracuje się za najniższą krajową i to za operatora, nastawiacza i mechanika, dosłownie robisz wszystko za wszystkich. Inspektorzy BHP przymykają oko na wciąż to łamane przepisy. Wyzysk goni wyzysk. Niestety Philips był dobry na początku a trwało to bardzo krótko. Jak się szanuje pracownika tak się szanuje klienta i firmę.

Ja...

Witam, z przykrością stwierdzam, że firma pada na pysk. Liczą się układy, znajomości, nepotyzm to normalna rzecz. Zarabiamy minimalne pensje, nie liczy się jak długo pracujemy, co potrafimy. Liderzy mają w d...e nasze uwagi, zresztą kobieta w zakładzie jest nikim, facet może spać. Zabawy integracyjne dla wybranych ........ dużo by pisac.

23

nie ma co się tak skupiać na takich rzeczach przecież :D a słuchajcie czy oni może tu na staz przyjmują?

Niedoswiadczony pracownik

bn Towarzyszu, a od kiedy to jesteśmy na wy? Towarzyszu nie zapytasz o imię i nazwisko? :=))

Zostaw opinię o Philips - Piła

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips