Z czystym sumieniem nie polecam tej firmy nadaje sie tylkoo jako pracę dorywczą wakacyjną dla młodych. Głównymi powodami jakie są to słabe zarobki jak na taką firmę za lekko ponad najniższą jaka tu panuje noo chyba ze jest sie(usunięte przez administratora) To jest też główny powód dlaczego ludzie sie zwalniają nie chcą pracować w takiej atmosferze ponieważ (usunięte przez administratora) wyżywa sie na pracownikach nawet kiedy nie ma za to to i tak szuka powodu z tyle czego jest w stanie zrobić aferę nawet o kawałek blaszki kolo stołu powinien sie udać do (usunięte przez administratora) chodz nie wiem czy to nie jest za późno ale lepiej późno niz wcale bo w najgorszym wypadku (usunięte przez administratora) A Może dlatego że ma nakazane od żony każdego ranka mieszać masę do tortów no nie wiadomo niedowiemy się uwielbia również wychowywać cudzych ludzi (usunięte przez administratora)
Z poważaniem Pracownik.
Essentia
11.07.2025 16:21
Asystent AI
Może ktoś napisać, czy wymagania na stanowisku Inżyniera inżynierii środowiska bez doświadczenia były naprawdę wysokie, biorąc pod uwagę brak wymogów dotyczących stażu, i czy wynagrodzenie faktycznie było atrakcyjne?
Najważniejsze wymaganie w tej ofercie to wykształcenie wyższe kierunkowe, bez konieczności wcześniejszego doświadczenia. Z benefitów zdecydowanie wyróżniały się szkolenia wdrożeniowe i możliwość rozwoju.
Przychody firmy na poziomie 21 mln 33 tys. zł w roku 2020 prezentują się bardzo korzystnie. To wysoka dynamika wzrostu - 77% rocznie. Kwota 827 tys. zł to wartość uzyskanego zysku netto.
Wspaniałe osiągnięcia – wysokie przychody i solidny zysk. Jakie macie oczekiwania odnośnie do podwyżek lub premii w obliczu tak dobrych wyników? Pojeszcze inwestycje w rozwój zespołu?
Veritas
10.06.2025 14:41
Asystent AI
Było ogłoszenie na Specjalistę ds. przygotowania ofert z branży sanitarnej. Firma nie podała wtedy wynagrodzenia, ale oferowała umowę o pracę i pełny etat. Głównym wymaganiem było wykształcenie wyższe kierunkowe, najlepiej inżynieria środowiska, a na plus działało doświadczenie w kosztorysowaniu. Najciekawszym benefitem były szkolenia wdrożeniowe oraz możliwość rozwoju.
Możecie napisać czy dużo wymagano na tym stanowisku bez wcześniejszego doświadczenia i czy wypłata była ok w tej firmie?
Po przepracowaniu kilka miesięcy stwierdzam że przed przyjęciem do tej firmy wydaje się że jest spoko, ale po przepracowaniu jednego miesiąca można zauważyć że kierownictwo nie nadaje się do tego.
Jeden z nich tzw ( parkingowy)
Przychodzi do ciebie i czepia się wszystkiego, panoszy się, uważa że ktoś nie ma kultury ani wychowania pomimo tego że się nie odzywa nikt do niego, przychodzi staje ci na buty i uważa że się nie nadają do pracy, jeśli ktoś zajmie mu miejsce parkingowe to już dostaje białej gorączki i przychodzi i do każdego z pogardą i zaczyna krzyczeć.
Następny kierownik każe jeździć bez uprawnień po innej firmie zwyżką pomimo że nie chciałem, powiedział do mnie przez telefon że przywiezie swoje uprawnienia żeby tylko robota była zrobiona i uczył mnie przez telefon jak się nią steruje, po południu jak inny pracownik z uprawnieniami był za sterami odpadło koło na hali z tej maszyny, a mi kazali bez uprawnień nią jechać.
Inni kierownicy są spoko da się z nimi porozmawiać na poziomie.
Ogólnie firma żenada nie polecam nikomu!
19.03.2024 17:31
Firma jaką jest GEO EKO jest firmą szybko rozwijającą się lecz jest źle kierowaną szef wierzy we wszystko co mu się powie nie ma zielonego pojęcia co się dzieje wszyscy robią co chcą kierownik produkcji tzw Parkingowy bo tak można go tylko można nazwać panoszy sie jak by to była jego firma myśli że jest bogiem a tak naprawdę jest nikim uwielbia jak sie go o wszystko prosi podchodzi do każdego pracownika lekceważąco do starszych jak i do młodych ludzie z wieloletnim stażem są pomiatani nie szanowani i nie doceniani nie ma sie co dziwić że tyle fachowców odeszło do konkurencji i sobie chwalą firma dysponuje 2 koparkami miałem okazje pracować z jednym z 2 operatorów naprawdę młody doświadczony operator wie co robi zna sie na tym i to lubi a robi za marne grosze nie dziwie się że nie chce powiedzieć za jaką stawkę pracuje a jak zapytałem to machną rękę WSTYD i tu sie też odniosę do innych pracowników pracują za marne grosze idąc po podwyżkę słyszy się " nie ma roboty mamy kryzys " jedna wielka PORAŻKAA Nie polecam !!!
Hanna
08.02.2023 15:29
Jak zarobki wyglądają przy tej drożyźnie? Kiedy szukali automatyka, to przynajmniej wspomnieli, że zarobki negocjowane indywidualnie, a w ogłoszeniu
dla montera-serwisanta klimatyzacji nic na ten temat. Ktoś coś?
Hose
09.02.2023 14:11
Nadal negocjowane indywidualnie, byłem ostatnio na rozmowie i czekam na informacje zwrotną w sprawie zatrudnienia.
29.08.2022 11:05
Czy w Geo-Eko pracuje się na open space?
Paweł
08.02.2023 15:17
W biurze jest open space, na warsztacie i montażu również ;)
Achtelik
20.05.2022 21:39
Nie polecam pracować u tych (usunięte przez administratora) zakłamani chciwi. Wykonywałem pod nimi kanalizację nie zapłacili
Arko
19.10.2022 17:19
Dzień dobry,
Dobrze, że Pan podpisał się nazwą swojej firmy - jak mieli Panu zapłacić jak nie wykonał Pan ponad 40% powierzonych prac ? Dobrze, że są na to dowody a to co Pan napisał to wierutne kłamstwo :) współpracuje z firmą od lat i nie mam żadnego problemu z zapłatą za wykonane usługi :)
P. R.
25.02.2021 10:00
Praca raczej dla ludzi którzy będą traktować pracę jako hobby, ponieważ wiele dochodu z niej nie ma a trzeba poświęcić dużo czasu. Praca dla ludzi którzy raczej nie chca wesprzeć domowego budżetu.
Jeśli chodzi o system motywacyjny to od lat panuje jedna metoda zwana straszeniem kończącymi się terminami.
Szkolenia które są obiecywane podczas rozmowy kwalfikacyjnej nie występują, jeśli masz robić coś nowego to raczej musisz się tego nauczyć sam.
Pracownicy z dłuższym stażem pozwalają sobie na spożywanie alkoholu w pracy, często do tego stopnia że spia w samochodach.
Jeśli idziesz po podwyżkę standardowymi tekstami jakie usłyszysz to "nie ma z czego", "nie ma roboty" ( przypominam że pracuje się codziennie okolo 10 godzin).
Agnieszka
04.03.2021 12:37
Z tym alkoholem chyba jest coś na rzeczy ponieważ w jednej z rozmów niestety dało się go wyczuć od pracowników
26.08.2020 10:44
Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
21.09.2020 16:46
Oczywiście że nie . :)
Xxx
25.02.2021 13:48
Nie
ala
03.01.2021 23:05
Super firma, wszystko w jak najlepszym porządku.
24.02.2021 00:15
Dla kogo super?? Dla tych co pracują po 13 - 14 zł/godz?? I po 200 - 220 godzin miesięcznie??
Zyx
16.05.2020 12:04
Praca raczej niezbyt ciężka, ale denerwująca - dobra jako pierwsza robota do wpisania w CV. Jako montaż oficjalnie praca 9h/dobę, w praktyce 9h + nadgodziny "obowiązkowe" co daje miesięcznie ok. 200h+. Na umowę dostajesz 3000 brutto reszta jako "premia". Rozliczanie za przepracowane godziny, 9h stawka 100% kolejne 150%. Pracując 160h w miesiącu raczej nie wypracujesz tego co masz na umowie. Prezes potrafi zmieniać stawki jak mu się podoba, nawet za miesiąc już przepracowany przed wypłatą. Zdarzało się wysyłanie na chorobowe podczas którego masz pracować lub ucinanie stawek z jednoczesnym zwiększeniem godzin pracy. Z socjali impreza raz na dwa lata, a poza tym teoretycznie kawa - teoretycznie bo nieoficjalnie tylko dla biura. Szkolenia w ofercie pracy są, w praktyce trafienie na szkolenie to jak wygrana w lotka - elektrycy pracują bez uprawnień, BHP też nie uświadczysz. Dostanie narzędzi to też loteria, jeden dostanie w 2 dzień inny szybciej się zwolni niż dostanie, to samo z odzieżą roboczą. Jeśli chodzi o dział Automatyki to praca dłuższa niż 1 rok nie ma sensu. Niemile jest widziany nadmiar wiedzy, wiedzę zdobywasz od dłużej pracujących pracowników jeśli masz szczęście i do takiego cię przydzielą. Jak nie to radzisz sobie sam, jedyne co ci powiedzą to " jedź zrób". Po zdobyciu podstawowej wiedzy warto pożegnać się z zakładem i tak robi 90% pracowników w dziale. Szafy projektowane na ślepo i bez schematów, więc przeszywane na budowie. Ogólnie wszystko robione na sztukę byle by ruszyło, nie ważne na jak długo w myśl "to ma wyglądać nie działać". Co przekłada się na to, że klient ma pretensje do ciebie nie do firmy, więc często usłyszysz niemiłe słowa na swój temat i będziesz się musiał przed nim tłumaczyć i kłamać. Duża część pracy to tworzenie tzw. ulepów z tego co jest. Jeśli chodzi o kierownictwo to większość patrzy tylko na siebie i kopie dołki pod innymi. Chcesz coś załatwić to lepiej daj na piśmie, bo za chwilę powiedzą, że im nic nie mówiłeś.
Mateusz
23.05.2020 06:36
Smutne ale prawdziwe.
23.02.2021 22:31
Cała prawda o tej firmie. Faworyzowanie jednych ( tzw. sterowniki ) a dołowanie pozostałych pracowników. Praca za 13 - 14 zł/godz. W tygodniu praca po 10 godz. za normalną stawkę - brak dodatku za nadgodziny. Teraz na brzozowiaku szukają elektryków bo ostatnio czterech się zwolnił ale to chyba nie dziwne??
17.02.2021 16:27
Praca średnio wygląda tak że pracuje się obowiązkowo minimum 9 godzin, oczywiście 9 godzina płatna jak normalna, co jest niezgodne z prawem. Lecz jednak to 9 godzin jest tylko w teorii w praktyce wygląda to tak że robisz po 10-11 godzin dalej za tą samą stawkę.
Stawka godzinowa to okolice najniższej krajowej, choć często tak bywa że nawet po niżej najniższej. Nadganiasz godzinami dlatego na wypłacie wychodzi ze zarabiasz powyżej najnizszej.
Ilość godzin w miesiącu to około 200-220.
Brak podstawowych narzędzi, co Cie zmusza do użycia swoich narzędzi prywatnych aby ułatwić sobie pracę i oszczędzić nerwy.
Auta służbowe wołają o pomstę do nieba.
Kierownicy zwalają obowiązki na "swoich pracowników", jeśli czegoś od nich potrzebujesz to raczej Ci nie pomogą. Kierownicy zatrudniani bez doświadczenia, nabywają doświadczenie oraz zdobywają wiedzę obserwując pracę swoich pracownikow
Duża rotacja ludzi, bajki opowiadane na rozmowach a później wychodzi prawda na jaw i szybko odchodzą.
Szef nie wie co się dzieje w firmie, faktura na jego koncie ma się zgadzac i na tym koniec.
Generalnie jak ktoś szuka niezapomnianej dawki przygód to polecam.
Zainteresowany
13.07.2018 15:55
Witam jakie opinie pracy macie w geo-eko Rzeszów proszę o konkrety co było na plus A co na minus pozdrawiam
michal
10.07.2020 14:39
Nawet największemu wrogowi nie polecę tej firmy - Szef cwaniaczek wszystkie rozumy by pozjadał, premie co miesiąc pod biurkiem zamiast normalnie na konto po to aby nie płacić podatków, atmosfera stawia wiele do życzenia, ma swoich ulubieńców, atmosfera taka że szkoda tam wracać, po 8 h wychodzisz z pracy to patrzą krzywo - i i teksty "dlaczego już wychodzisz" zostałbyś dłużej, głupie dogaduszki. NIGDY WIĘCEJ ! Zmieniłem pracę i jest jak bajce porównując tą firmę !!!
Michał9210
10.07.2020 14:37
Michał92
10.07.2020 14:36
17.05.2020 10:14
Czy Geo-Eko narzuca terminy urlopów wypoczynkowych?
N
17.05.2020 15:18
Nie, wystarczy wcześniej zgłosić (tydzień - dwa)
16.11.2019 09:19
Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się w siedzibie firmy Geo-Eko?
Xyz
21.01.2020 18:27
Tak
Klimatex
05.01.2020 11:22
Jak najbardziej mogę polecić współpracę z Geo-Eko. Płatności na czas, ugodowa kadra, ogółem oceniam jak najbardziej pozytywnie.
20.11.2019 21:49
Ogólnie miło wspominam prace w Geo Eko, oczywiście początki jak wszędzie są cięzkie ale to nie jest korpo gdzie kazdy udaje że sie uśmiecha i próbuje Ci pomóc. Trzeba walczyć o swoje. Uważam, że posiadają bardzo dobrego kierownika elektryków w oddziale rzeszów, choć z kierownikami monterów też bardzo dobrze się dogadywałem. Długo nie pracowałem ale zdobyłem bardzo duże doświadczenie. Dla zdobycia doświadczenia jak najbardziej Polecam
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Geo-Eko?
Kolega
15.11.2019 17:13
Czy ktoś się wie jakie są zarobki w GEO EKO i czy są premie?
kotSyjamski
04.11.2019 20:14
Pracowałem tam i mam takie doświadczenia, że jak się ma coś w głowie to można sobie poradzić. Z szefostwem też idzie się dogadać, jak się wie jak rozmawiać.
Pamiętam taką rzecz z swojej przygody z Geo, która przyczyniła się do jej zakończenia. Trzymają tam takiego wielkiego spasionego kota Syjamskiego, prawdziwego kota który jak to kot Syjamski nic nie robi tylko leży w swojej kajucie - wydaje mu się że coś widział i że coś wie - i to prawda bo wie na pewno jak rzucać wkrętarkami. Zwierzaczek z żenującym poziomem kultury osobistej, który notabene jest zatrudniony jest jako maskotka firmy już od wielu lat. Mam jeszcze na koniec radę, jak pojedziecie tam w delegację to zamykajcie szafy - dlaczego? To już inna historia.
Jesion
20.07.2019 11:03
Cześć,
pracuję w dużej firmie konkurencyjnej i zastanawiam się czy nie spróbować zmienić miejsca pracy. Mam 17 lat doświadczenia, wszystkie uprawnienia itd. Jak wygląda u Was sprawa z godzinami pracy? Bo widzę czasem dużo Waszych samochodów ok 6 rano i czasem o 18 raczej nie przekraczającuch 70kmh. Jak jest rozliczany czas pracy? Macie jakieś dyżury serwisowe? Macie jakieś szkolenia? Jaka atmosfera w firmie? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Jesion
27.07.2019 21:19
Czyli masz umowę na jakąś kwotę a resztę w kopercie w zależności od czegoś? Jeśli chodzi o te dyżury to jak to wygląda?
Inżynier
11.08.2019 09:26
Oni nie zatrudniają ludzi z doświadczeniem, albo po studiach albo bez żeby zapłacić jak najmniej, a teraz chyba ogóle bo niedawno były masowe zwolnienia bo nie mieli roboty. Atmosfera do bani, każdy pod każdym kopię dolki a intrygi to specjalność szefostwa. Liczy się tam kilka osób, elita ktora wcale taka wierna firmie nie jest. Dziwna polityka ale ich sprawa. Z kasą zależy jak się dogadasz, wybrańcy zarabiają dobrze, do czasu aż Pan prezes bez słowa postanowi nie płacić Ci premii. Polecić tą firme można tylko studentom żeby coś sobie wpisali w cv, ale nauczyć się nie ma od kogo trzeba liczyć na siebie.
Kacper_Now91
25.07.2019 14:27
Odradzam pracę jak również montaż instalacji - jedna rzecz jest taka że wołają sobie takie sumy że można dwie dobre instalacje za to wykonać, druga sprawa przyjeżają doradzić osoby bez bladego pojęcia o tej branży. Zrezygnowałem z montażu tej firmy, konkurencja dała mi ofertę z ceną niższą o 40% a instalacja pracuje wyśmienicie.
Firma Geo Eko montowała u znajomego klimatyzację - klima przestała działać po miesiącu - okazało się że nieprawidłowo podłączyli instalacje freonowa i cały czynnik uciekł na zewnątrz PORAŻKA
złoty-1988
25.07.2019 14:19
Nie polecam firmy, prostackie podejście do klienta, przyjeżdżają do klienta totalnie bez żadnej wiedzy, nieprzygotowani, instalacja źle została dobrana, głośno pracuje o cenie już nie wspomnę bo była bardzo wysoka.
28.05.2018 14:41
@anonymous, możesz rozwiniesz swoją wypowiedź? Jeśli jesteś pracownikiem w Geo-Eko to napisz proszę o wadach i zaletach pracy w tym miejscu. To na pewno pomoże innym użytkownikom, którzy chcą aplikować do Geo-Eko.
@szpec, czy to potwierdzona informacja? Pracujesz w tej firmie?
29.05.2018 15:28
@Karolina, facebook.com/GeoEkoRzeszow/ świeże ogłoszenie wisi na ich facebooku, widziałem gdzieś na rzeszowiaku również
K
19.10.2018 23:56
Jesli masz zapal i odpowiednią mobilizację do pracy to szef Ci pomoże, nigdy nie zaszkodzi, oto cale GEO-EKO
Andrzej
13.08.2018 13:29
Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje? Warto starać się o pracę?
bruno
22.08.2018 16:05
[email protected], firma prowadzi rekrutację na stanowiska: monter instalacji wentylacji, monter klimatyzacji, serwisant klimatyzacji, elektryk w branży HVAC, automatyk w branży HVAC
Olga
23.07.2018 11:55
Spoko firma ale wiadomo, że nie ma takiej która by wszystkim odpowiadała!
Zainteresowany
29.07.2018 22:57
Powiedz co dokładnie oceniasz na plus co na minus jaką kasa czy są jakieś dodatki itp itd
06.06.2018 14:52
@szpec, dzięki za odpowiedź. Jeśli jesteś pracownikiem w Geo-Eko to napisz proszę opinię o pracy w tym miejscu. Jakie są Twoje doświadczenia z tą firmą? Myślę, że Twoja opinia może być pomocna, dla tych którzy są zainteresowani pracą w tym miejscu.
Szpec
19.06.2018 11:57
@Karolina, może powiem w ten sposób: ci którzy się do pracy nie nadawali - szukają ujścia swoich frustracji w internecie. Cała reszta (ponad 130 osób) po prostu robi swoje.
Dawno_mnie_tam_nie_ma
11.07.2018 20:30
Szpec lepiej napisz jak się zachował dyrektor firmy, potem pisz o frustracji - o której tak dużo zdajesz się wiedzieć. Pewnie z autopsji. Potem napisz o rotacji i z czego ona wynika w tym konkretnie przypadku. Po co ludzie (zwłaszcza młodzi) mają tam marnować czas - nawet nie ma tam już od kogo czegokolwiek się nauczyć. Atmosfera? Szkoda słów.
14.05.2018 18:07
Na stronie internetowej Geo-Eko widnieją oferty pracy opublikowane w marcu tego roku. Czy Waszym zdaniem są one nadal aktualne? Aplikował ktoś z Was na stanowisko automatyka w tej firmie? Jak przedstawiają się w tym momencie warunki zatrudnienia? Czy coś się w tej kwestii zmieniło? Zachęcam do wypowiedzi na ten temat.
22.05.2018 08:15
w geo-eko trwa nabór, niektóre firmy na rynku zbankrutowały, więc dużo więcej roboty dla nich
05.09.2017 10:39
@Pogromca bzdur, Żadnych niepokojących informacji nigdzie nie widziałam, Geo-Eko, działa raczej bez zarzutów.
Jeżeli ktoś z Was posiada aktualne informacje na temat firmy, piszcie na bieżąco.
Może uda się by ktoś napisał jak obecnie wygląda praca w Geo-Eko? Można liczyć na stabilną umowę?
Pracownik2
14.05.2018 17:50
Zioła to mało, może na malarni tam proszku się na wciągał.
22.05.2018 08:13
I to jest konstruktywna odpowiedź, brawa za merytoryczne argumenty, na pewno przekonałeś wszystkich do swojego zdania.
anonymous
20.05.2018 18:41
Moze byc, ale bez szalu
beti
21.05.2018 21:38
aczy napewno poszukuja pracownikow
22.05.2018 08:12
15.01.2018 13:25
@Pracownik, czy Geo-Eko daje szansę również osobom bez doświadczenia, takim którzy są na początku swojej kariery zawodowej lub chcą zdobyć nowy fach? Możesz coś więcej napisać o aktualnych warunkach zatrudnienia zaproponowanych potencjalnie przyszłemu pracownikowi tej firmy?
06.02.2018 08:14
Karolina, złóż cv na adres: [email protected], ktoś na pewno się odezwie!
edek
11.04.2017 20:47
Musiał się ktoś napalić jakiegoś nowego zioła, żeby tak pięknie to wszystko ująć.
Wywiadu udzielił/aAleksander Styszko
20.10.2016 08:40
Geo-Eko startowało w latach dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku. Jak wyglądała recepta na rozruch i zdobycie pierwszych zamówień?
Kiedy Prezes skończył studia w 1996 roku, w przemyśle zaczynał się "boom" na wyciągi stanowiskowe - do odciągania pyłów, dymów, gazów, cząstek stałych. Dzięki kolegom, nawiązał kontakt z firmą Nederman, światowym liderem w dziedzinie filtracji powietrza. To pozwoliło mu zostać finalnie ich przedstawicielem. Pierwsze zlecenia na montaż indywidualnego wyciągu spalin samochodowych dostał w salonie Renault w Zahutyniu. Wkrótce po realizacji zamówienia pojawiły się oferty od kolejnych salonów.
Tak było. W 2000 roku, po zdobyciu uprawnień do kierowania robotami budowlanymi o specjalności instalacyjnej, skoncentrował się na własnej działalności gospodarczej. Wystartował z kwotą 1000 złotych pożyczonych od siostry. Oprócz działalności handlowej i usługowej, ruszył z produkcją kanałów i elementów niezbędnych do budowy instalacji. Zakład z warsztatem ulokował w inkubatorze przedsiębiorczości w Olchowcach. Pierwszym dużym zleceniem była instalacja wyciągów w jednostce Państwowej Straży Pożarnej w Przemyślu. W 2003 roku ruszyło biuro w stolicy województwa. Prezes kupił dziesięcioarową działkę z budynkiem o powierzchni 800m2. Biuro działa do dziś, oferując produkty branżowe, usługi projektowe i montażowe, w szczególności dla firm związanych z branżą lotniczą. Główna siedziba Geo-Eko znajduje się w Sanoku przy ulicy Okulickiego 55.
Co należy do Waszej specjalności?
Geo-Eko od dwudziestu lat zajmuje się wszelkimi procesami związanymi z obróbką i uzdatnianiem powietrza. W palecie naszych ofert znajdują się skuteczne rozwiązania zagadnień wentylacji, klimatyzacji, filtrowentylacji, ogrzewania czy też centralnego odkurzania. Jesteśmy producentem oraz dystrybutorem elementów wentylacyjnych, urządzeń, a także akcesoriów do systemów poprawy jakości powietrza. Podstawową pozycją w naszym katalogu produktów są kanały i kształtki wentylacyjne prostokątne oraz cały wachlarz kanałów okrągłych typu SPIRO. Wykonane są one z różnego rodzaju blach: ocynkowanych, kwasoodpornych, aluminiowych czy też ze stali czarnej. Uzupełnieniem tej oferty są elementy i akcesoria do tych instalacji, takie jak czerpnie i wyrzutnie powietrza, kratki wentylacyjne, przepustnice oraz okapy wykonane w standardowych i niestandardowych wymiarach na indywidualne życzenie klienta. W ramach produkcji wykonujemy także usługi w zakresie obróbki plastycznej blach, śrutowanie czy lakierowanie proszkowe. Wszystko to oferujemy wykorzystując najnowocześniejsze maszyny i urządzenia. Nasza pracowania automatyki posiada doświadczenie w rozwiązywaniu złożonych systemów sterowania i automatyki dla instalacji przemysłowych, jak również obiektów biurowych, handlowych i szpitali.
Wasz zespół to ponad stu pracowników. Jak wygląda podział ich pracy?
Naszą chlubą jest własny zespół inżynierów sanitarnych, projektantów, konstruktorów i automatyków. W swojej kadrze mamy również pracowników produkcji, inżynierów produkcji, monterów instalacji, asystentów projektanta, inżynierów budowy, specjalistów do spraw wentylacji, klimatyzacji, a także filtrowentylacji.
Nie działacie w branży z pierwszych stron gazet, więc Wasza strategia promocyjna musi być chyba niestandardowa?
Przede wszystkim dokładamy wszelkich starań, aby nasza działalność realizowana była w sposób profesjonalny. Chcemy, aby budowana przez lata renoma naszej firmy była stale umacniana. Z tego powodu ciągle się rozwijamy, by móc oferować naszym klientom usługi na najwyższym poziomie i przy wykorzystaniu najnowszych technologii. Dodatkowo angażujemy się we wspieranie sportu poprzez Fundację Promocji Sportu EKOBALL. Jesteśmy sponsorem strategicznym drużyny GEO-EKO EKOBALL Stal Sanok. W klubie trenuje ponad 500 zawodników, począwszy od pięciolatków, aż po seniorów. Klub ma 22 drużyny we wszystkich kategoriach wiekowych. Tomasz Bil, właściciel Geo-Eko, wybudował na prywatnej działce w Bykowcach kompleks sportowy z dwoma boiskami do piłki nożnej, kortami tenisowymi i boiskiem do piłki plażowej. Organizowane są tam różne imprezy sportowe. Dla nas jest to ułamek działalności, ale dla dzieci znaczy to bardzo wiele, co nas bardzo cieszy. Geo-Eko wspiera nie tylko sport, ale także sanocki szpital i Państwową Szkołę Muzyczną, placówki oświatowe oraz osoby potrzebujące pomocy.
Korzystacie ze wszystkich możliwych sposobów reklamy?
Można tak to określić. Sięgamy po metody tradycyjne, ale również te mniej konwencjonalne. Marketing w postaci przedstawicielstwa handlowego bezpośrednio u potencjalnego klienta, reklama w Internecie, obecność na rozmaitych targach pracy, roll-up’y, banery czy nawet gadżety reklamowe nie są nam obce. W planach mamy również reklamę poprzez media społecznościowe. Jest to jednak najbardziej wymagający kreatywności sposób reklamy, więc musi być przygotowany z należytą dbałością, nawet o najdrobniejsze detale.
Do poszukiwań nowych pracowników także przygotowujecie się tak solidnie?
Dobra renoma naszej firmy sprawia, że regularnie zgłaszają się do nas potencjalni kandydaci, chcący zasilić szeregi GEO-EKO. Aktywnie działamy również na targach pracy, gdzie staramy się poszukiwać wykwalifikowanych pracowników, dążących do zwiększenia własnych kompetencji i chcących uczestniczyć w realizacji interesujących projektów, wpisujących się w profil działalności firmy.
Kto może liczyć na zatrudnienie?
Asystent projektanta i kierownik budowy to stanowiska najczęściej powstające w związku z rozwojem Geo-Eko. Kolejne budowy, które obsługujemy wymagają od nas zaangażowania coraz to większej ilości personelu. Jesteśmy otwarci na każdego specjalistę.
Co jest najważniejsze podczas rekrutacji?
Najważniejsze dla nas jest umiejętne zaprezentowanie własnej osoby. Posiadana wiedza i umiejętności każdego pracownika sprawdzane są w tak zwanym "praniu". Praktyka najlepiej pokazuje ewentualne braki w wyszkoleniu danej osoby, choć chciałbym zaznaczyć, że najważniejsza dla nas jest motywacja, samodzielność i zaangażowanie w rozwój firmy przez danego pracownika. Cóż nam po dobrze wykształconym, ale leniwym i nieangażującym się w życie firmy pracowniku?
Przywiązujecie dużą wagę do kwestii ochrony środowiska. Jakie działania prowadzicie w tej dziedzinie?
Główny profil naszej działalności to właśnie filtrowentylacja, dzięki której mamy możliwość dbania o to, aby powietrze usuwane z budynków różnego przeznaczenia nie zawierało szkodliwych dla środowiska związków. Polityka środowiskowa obejmuje produkcję, dystrybucję wraz z funkcjami powiązanymi. Podejmując decyzje o zakupie maszyn i urządzeń kierujemy się argumentami związanymi też z ochroną środowiska. Ogromne znaczenie ma możliwość maksymalnego wykorzystania surowców w celu ograniczenia ilości wytwarzanych odpadów. Przy wyborze dostawców, zwracamy uwagę na kwestie posiadania certyfikatów środowiskowych. Zobowiązujemy ich do przestrzegania prawnych standardów ochrony środowiska oraz zachęcamy do minimalizacji negatywnego wpływu na środowisko. Bezpośrednio w firmie segregujemy odpady i oddajemy wyspecjalizowanym w ich utylizacji firmom. W tym celu podpisana została umowa z firmą recyklingową by na bieżąco neutralizować zbędne odpady, zarówno te biurowe, jak również produkcyjne. Nawet decyzje o wyborze sprzętu biurowego podyktowane są niskim poziomem zużycia energii, a troska o środowisko to nieodłączny element działalności firmy Geo-Eko.
W jaki sposób próbujecie integrować swoich pracowników?
Nowoczesne biuro typu open-space skutecznie pozwala integrować pracowników w trakcie godzin pracy. Wspólne rozwiązywanie skomplikowanych zagadnień jednocześnie zacieśnia więzy między naszym personelem. W czasie przerw spotykamy się na wspólnych posiłkach, czy kawie w jednej z dwóch kuchni/jadalni stworzonych na potrzeby pracowników. Jak wszyscy wiemy, nic tak nie poprawia kontaktu z drugą osobą jak dobra kawa. Wyjazdy na różnego rodzaju szkolenia czy targi branżowe, również pomagają w integracji zespołu. Ponadto w okresach świątecznych odbywają się imprezy integracyjne, na których obowiązuje luźna atmosfera.
Integracja jest, dodatkowa motywacja także?
Awans, podwyżka i rozwój osobisty jest najlepszym systemem motywacyjnym dla naszych pracowników. Każdy stara się wykonywać swoją pracę jak najlepiej, ponieważ skutkuje to wspinaniem się po szczeblach kariery zawodowej.
Czy Waszym priorytetem jest rozwój zawodowy pracowników?
Rozwój kadry to podstawa postępu każdej firmy. Jako priorytet stawiamy sobie umożliwienie każdemu pracownikowi możliwości rozwoju na wybranej ścieżce kariery. Wiedza ta, następnie wykorzystywana jest w praktyce, stąd jesteśmy otwarci na innowacyjne rozwiązania i nowatorskie pomysły. Właściciel stara się stworzyć pracownikom jak najlepsze warunki. Realizujemy szkolenia, finansujemy studia podyplomowe. Trzon naszej firmy to młodzi ludzie w wieku 25-35 lat.
Przez lata stworzyliście silną firmę, z ugruntowaną pozycją na rynku. Jakieś wydarzenia z historii szczególnie pomogły w osiągnięciu takiej opinii?
Przede wszystkim budowa nowej siedziby wraz z halą produkcyjną w Sanoku. To był kluczowy moment dla naszego rozwoju. Dzięki powstaniu własnej produkcji jesteśmy w stanie konkurować cenowo z największymi firmami w dziedzinie inżynierii powietrza. Innym ważnym dla nas etapem było otwarcie oddziału w Rzeszowie. To pozwoliło zwiększyć zasięg prowadzonych przez nas działań oraz zatrudnić kolejnych fachowców.
Chętnie korzystacie także z unijnego dofinansowania.
Sięgając po fundusze unijne na innowacje otrzymaliśmy dofinansowanie na zakup maszyn, budowę dwóch hal produkcyjnych o łącznej powierzchni 3 tysięcy metrów kwadratowych, magazynu oraz biura. Realizacja zadania kosztowała 16 milionów złotych, z czego 6 milionów wynosiło dofinansowanie z Brukseli. Powstał nowoczesny kompleks produkcyjno-handlowy, z ładnym otoczeniem i nietuzinkowym budynkiem biurowym.
Kto w Waszym portfolio figuruje pod nazwą: partner firmy?
Współpracujemy na różnych płaszczyznach z wieloma firmami polskimi oraz zagranicznymi. Na pierwszym planie stawiamy współpracę z naszymi rodakami, wspierając polski biznes. Myślę, że warto tu nadmienić takie firmy jak Autosan, PGE, Inglot, Pratt & Whitney Rzeszów. To tylko część z naszych licznych partnerów. Jesteśmy dystrybutorami renomowanych producentów urządzeń wentylacyjnych, klimatyzacyjnych, grzewczych czy filtrowentylacyjnych: Donaldson, Fujitsu, KLIMOR, Daikin, VTS, Klima-Therm, NEDERMAN.
Jakie macie założenia na kolejne lata?
Plan na najbliższe lata to certyfikacja produktów wentylacyjnych i wdrażanie nowych technologii. Chcemy obsługiwać coraz większą gamę inwestycji, stąd plany na budowanie kolejnych oddziałów firmy. Południowa Polska to ogromne wyzwanie inwestycyjne, a my chcielibyśmy zostać liderem na rynku południowym, a w dalszej perspektywie w całym kraju. Nie stawiamy sobie "sufitu" rozwoju. To oznacza, że mamy zamiar zostać światowym potentatem w dziedzinie wentylacji.
hgj
15.05.2016 20:08
super zarobki mówisz @Dlo? A co dokłądnie dla ciebie oznacza suber zarobek? Podaj konkretne kwoty.
autlander
04.03.2016 12:14
Czy może ktoś zdradzić ile wynosi podstawa na umowie pracownika produkcji, brygadzisty, operatora?
24.11.2015 15:53
geolog
03.02.2016 13:17
A co ty Tomeczku wiesz o podłożu gruntowym? Tylko tyle, że jak ci magazyn zalewa to trzeba wykopać dołek i do niego pompę wrzucić.
NOWY
14.10.2015 21:49
Byłem na rozmowie w Sanoku cv wysłałem elektronicznie też z polecenia kolegi się dowiedziałem jutro idę pierwszy dzień umowa po tygodniowym teście umiejętności ale na badania już dostałem kwit.
NOWY
12.10.2015 13:25
JAKA KASE TAM MOŻNA ZAROBIĆ NA STARCIE JAKO MONTER W ŚRODE MAM ROZMOWĘ W SANOKU PRACA W RZESZOWIE NIE WIEM CZY WARTO MI SIĘ TAM WYBIERAĆ.
Zostaw merytoryczną opinię o Geo-Eko Sp. z o.o.