Jakie są warunki zatrudnienia w PIEKARNIA-CUKIERNIA PELLOWSKI?
Nie wiem jak to wygląda teraz ponieważ moja przygoda z firmą Pellowski zakończyła się w 2020 roku ale z tego okresu mogę co nieco opowiedzieć - praca niezbyt wymagająca, w końcu obsługa kasy fiskalnej i dbanie o ekspozycję oraz porządek do najtrudniejszych nie należy, tak atmosfera w głównej piekarni pozostawała wiele do życzenia, na moje szczęście moją bezpośrednią przełożoną była córka ale szkoląc się przez chwilę na punktach należących do rodziców byłam świadkiem wielu nieprzyjemnych sytuacji, w których główną rolę odgrywała mama - Pani Katarzyna, szacunek do pracownika, a raczej jego brak na zapleczu był bardzo widoczny, oczywiście na froncie piekarni Pani mama uśmiechnięta od ucha do ucha, Ukrainki zatrudnione tam nieraz słyszały niewybredne komenatrze, zresztą Półki też. Jeśli chodzi o samą pracę, 12h samej na jednym punkcie, umowa zlecenie dla studentów z w teorii elastycznym grafikiem, bardzo często były telefony z prośbą o przyjście dodatkowo do pracy bo koleżanka z innego punktu nie mogła, szefowa potrafiła być przekonująca, zawsze zachęcała dodatkiem w postaci premii, niestety bez odzwierciedlenia w rzeczywiście choć jak na tamte czasy stawka nie była najgorsza, pracując po 180-200h w miesiącu wypłata była spora. Co do relacji pracownik-szefostwo, młodzi ludzie więc starali się w jakiś sposób nawiązać bardziej kumpelską relacje niestety nie potrafili zarządzać kadrą, panował chaos i wiele nieścisłości. Jeśli chodzi o produkty i ich świeżość, no cóż ;) praktykowano tam sprzedaż wczorajszego pieczywa następnego dnia jako świeżego, po skończonej zmianie wymagano od nas abyśmy zaparkowały ładnie wypieki w reklamówki aby następnego dnia koleżanka mogła je wypakować i ułożyć ponownie na półeczkę, nie podobało się szefostwu kiedy zbyt duża ilość niesprzedanego produktu wracała do głównej siedziby, raz nawet poproszono mnie aby pozostawić na następny dzień bułki maślane - bo przecież są jeszcze świeże ;) takie też trzeba było sprzedawać, nie za pół ceny oczywiście. 12-godzinne zmiany sprawiały, że przerwy miało się tyle co nic bo punktu zostawić nie można było samego, więc przerwa na przysłowiowe siku odbywała się pomiędzy klientami, były punkty gdzie nie działo się praktycznie nic, wtedy faktycznie miało się sporo czasu dla siebie ale były także i takie jak np przy SKM Przymorze gdzie kolejka ustawiała się aż za drzwiami wejściowymi i nikogo nie obchodziło, że nie ma czasu napić się kawy czy zjeść śniadania. Mój ukochany, nieistniejący już punkt przy Kilińskiego - w lato można się było ugotować (partner szefowej był w stanie zapewnić jedynie rozpadający się wiatrak) natomiast w zimie przy minusowej temperaturze kilka warstw ubrania to było must have, inaczej można było zamarznąć. Ale tak jak mówię, wszystko to działo się kilka lat temu, może ciągła rotacja studentów dała zarządowi do myślenia i zmienili trochę podejście do pracownika jak i ogólnych warunków pracy
Tłusty czwartek 16.02 2023 Tak suchych , niesmacznych paczkow nie jadłam nigdy . Wydałam kilkadziesiąt złotych na coś co jest niezjadliwe i nie chodzi tu o smak . Pączki smakują jak wiór , ale chodzi o to że kupując prZed południem paczka , miałam nadzieję że choć odrobinę będzie świeży . Nigdy więcej nie kupię tu niczego
Witam,Czy ktoś mógłby powiedzieć jakie są tu minimalne zarobki? I czy pracodawca szanuje pracę pracownika? Jestem zainteresowana ofertą pracy tutaj ale też trochę zrażona po pracy w innej cukierni i chciałbym poznać opinie kogoś z wewnątrz
Czy serio myślicie że wysłanie tylko 25% wypłaty jest normalne? Tragedia. Te wszystkie złe opinie są prawidłowe
ćwierć wynagrodzenia wam na razie wpłynęła? A jaki jest konkretnie powód i czy było o wcześniej omawiane? Do kiedy miałoby to zostać uregulowane?
Odkąd został otwarty lokal na ul. Hallera kupuję tam różne pieczywa, ciasta i torty. 23 grudnia odebrałam świąteczne zamówienie ciast. Były to chyba moje ostatnie zakupy gdyż wśród zamawianych ciast był zawijany makowiec z taką ilością maku, że wstyd było podać na stół.
Zaraz skasują tutaj wiadomość. Wszystko co nie jest na rękę tej piekarni, zaraz jest kasowane,.aż dziwnie czyta się takie komentarze, gdzie wszystko niby pięknie wyglada
Pracowałem 20 lat temu w tej firmie plusem było to że wypłaty na czas minusy ze jechali z ludźmi jak z ścierwem czasami chociaż zdazały sie dni gdzie byli mili ale który szef nie krzyczy to jego biznes ja zwolniłem się sam bo nie pasowało ale to był mój wybór ale firma konkret piszą że nie świeże pieczywo ja tam pracując nigdy nie widziałem starego pieczywa żeby sprzedawali pelowski wolał wyrzucać zawsze był nacisk na swierzośc pozdrawiam
no tak... a jest szansa na przybliżenie, którą kwestię tutaj tak właściwie podważasz? nikt o takim stażu nie pracował? ile średni staż teraz by wyniósł?
Czy poziom wynagrodzeń w PIEKARNIA-CUKIERNIA PELLOWSKI uległ zmianie od czasu dodania ostatnich opinii? Pojawiły się nowe ogłoszenia na GoWork.pl 25 maja.
Bzura hańba my nie mamy w teatrze żadnej cukierni niech dalej wymyślają. i ciasta som świeże zawsze
Dzisiaj,1sierpnia 2022r, ok. Godz 10 kupiłam w galerii Medison trzy drożdżówki. Po przyjeździe domu poczęstowałm tym czymś wnuki. Takich, suchych, starych, smakujących starymi jajkami i jakimś proszkiem drożdżówek jeszcze nie spotkałam. To wstyd panie Pellowski tak naciągać ludzi.
Może jakiś konkretny przykład? Bo tak na słowo to nie wiem ciężko…?
Edyta jakie ty byś chciała konkrety? Wszystko masz wypiane wydaje mi się że jesteś od nich i chcesz tu trochę oczy zamydlić. Tam wogole w pracy kolorowo nie jest. To jeszcze nie byłoby takie źle, ale wypłaty tam to są dopiero porażki
To ile czasowo są te opóźnienia? :-/
Jak szefostwo w PIEKARNIA-CUKIERNIA PELLOWSKI traktuje ludzi?
Jaka jest umowa w firmie PIEKARNIA-CUKIERNIA PELLOWSKI? Wiecie, czy jako Ekspedientka zatrudniają na umowę zlecenie?
A ja Wam muszę powiedzieć, że pracowałem u Państwa Pellowskich przez pełny rok czasu. Dni bywały różne ale zazwyczaj nie było na co narzekać. Praca jak praca, sympatyczni klienci, szczególnie na moim punkcie na Łagiewnikach i Hali Targowej. Szefowa w osobie Pani Katarzyny bardzo sympatyczna i troskliwa, cudowna kobieta pod względem tego jak się angażuje w całą piekarnię, pracowników i klientów. Niejednokrotnie sama pakowała ciasto do domu dla Mamy. Szef Pan Grzegorz w ciepłe dni kupował lody dla całej ekipy na głównej piekarni. Można było się z nimi pośmiać i porozmawiać. Większość opinii jest niezasadna bez pokrycia. Piszą je osoby, którym nie chce się pracować. A do pracy przychodzimy po to aby ciężką pracą zarobić pieniądze. Ja polecam ze względu na stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę i szefostwo.
Kupuję czasami bułki na śniadanie. Pierwszy raz spotkałam się, że na bułce jest posypka w postaci nieroztopionych wiórków żółtego sera, które są bardzo twarde. Co to za żółty ser, który się nie roztapia? A bułka jest dość droga...
sanepid nic nie pomoże
Tort śmietanowo- truskawkowy w kształcie piłki dla dziecka rewelacja Pozdrawiam Pana cukiernika który ma duże poczucie smaku.Torcik Pychota Polecam wszystkim
Bardzo Polecam Zamówienie Tortu Urodzinowego dla dzieci .Zamówiłam ostatnio tort śmietanowo- truskawkowy w kształcie Piłki dla Wnusia na urodziny pychota Pięknie zrobiony i Bardzo smaczny naprawdę polecam .Zamówienie nie trzeba robić jak w innych cukierniach czy Pracowniach z miesięcznym wyprzedzeniem a wystarczy kilka dni przed urodzinami. TORT GODNY POLECENIA.Pozdrawiam Pana Cukiernika który ma Duże poczucie smaku
Na jakie benefity można liczyć w PIEKARNIA-CUKIERNIA PELLOWSKI?
(usunięte przez administratora) na każdym kroku, pretensje i inne tego typu jeśli chcesz (usunięte przez administratora) za cały (usunięte przez administratora) to śmiało
Jakie pretensje? Chodzi ci o jakieś konflikty w firmie? Bo nie załapałem. A jak z kasą? Można dobrze zarobić czy raczej średnia krajowa?
Jak długo czekaliście na odzew z PIEKARNIA-CUKIERNIA PELLOWSKI? Oddzwaniają zawsze?
Jak się pracuje w PIEKARNIA-CUKIERNIA PELLOWSKI?
Zobacz opinie na temat firmy PIEKARNIA-CUKIERNIA PELLOWSKI tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.
Jakie są opinie pracowników o pracy w PIEKARNIA-CUKIERNIA PELLOWSKI?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 3 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy PIEKARNIA-CUKIERNIA PELLOWSKI?
Kandydaci do pracy w PIEKARNIA-CUKIERNIA PELLOWSKI napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.