Maxcess

• Żydówko
  • Pierzyska
  • Rzegnowo

3. Opinie o pracodawcach Fałkowo
  5. Opinie o Maxcess Sp. z o.o.

Opinie o Maxcess Fałkowo

Nie przegap nowości o Maxcess Sp. z o.o.!

Regina

19.09.2019 20:49

Czy firma poszukuje aktualnie pracowników? Jak wyglądają zarobki i godziny pracy?
    Maxcess Sp. z o.o.

18.10.2021 10:22

Obecnie firma poszukuje ponad 10 nowych pracowników. na kilka stanowisk pracy ( np. operator CNC, monter, lakiernik, księgowa). Wysokość zarobków uzależniona od stanowiska na które się aplikuje.
    Nilt

28.05.2021 20:25

Mam czasami wątpliwości czy co kolwiek w polsce się zmieni. Te wszystkie firmy w polsce was wywłaszczają tylko dlatego że politycy, partiokracja wywyśliła sobie tani kraj, tanie państwo. Tani polski pracownik.
    Były

02.12.2020 11:35

Czy ten rudy(usunięte przez administratora) M.Rz. dalej robi i utrudnia życie pracowników? Nie pozdrawiam aaaa Radek Sz. wszyscy wiedzą jak pomagasz niby kolegą w przyjęciu do pracy a jestes jaki jestes. Firma (usunięte przez administratora) a Pan Soli.... Kłamca jakich mało

05.01.2021 13:18

Boisz się napisać moje całe nazwisko, ja się go nie wstydzę. A ty chłopcze możesz z takie oskarżenia zostać skazany z powództwa cywilnego. Ja sobię tą wypowiedz wydrukowałem i w razie co wystąpię do Go Work o udostępnienie twojego numeru IP. Bezpodstawne oskarżenia są karane. A ty się zastanów co ty piszesz. I żeby było jasne to ja Andrzej Soliwoda.
    ktoś super łoś

31.03.2021 09:17

było paru takich jak ty i zostali (usunięte przez administratora) z maxcess. i też sobie wlewali że są super fachowcami.
    Allegrowicz

27.03.2021 19:04

Nie polecam tej pracy

02.01.2021 09:20

Napiszesz coś o warunkach zatrudnienia?

05.01.2021 09:10

A co chcesz wiedziec konkretnie ??
    szukam

25.06.2020 20:28

jak wyglada praca na cnc- trzeba samemu pisac program czy jest na zakladzie technolog/programista ktory sie tym zajmuje? ile moze dostac frezer cnc z 5-cio stazem?
    nick

30.07.2020 19:29

to jest praca dla nie ambitnych, mierny ale wierny. ambitny wyjedzie zagranice za 2000euro.
    Igor

20.05.2020 19:11

Firma zawsze dbała o pracowników i dlatego ma dobrą opinię. Mam nadzieję, że kryzys spowodowany prze epidemię zmieni myślenie o pracy.
    Krzysztof

30.05.2020 19:41

Czyli rozumiem, że oczekujesz, że murzyny będą teraz robić 24 h na dobę za głodowe stawki, nie narzekając, bo była pandemia, tak?

30.05.2020 19:38

Fatalne podejście do potencjalnych kandydatów. Umawiają się na weryfikację językowa z kandydatem na pracownika, a następnie przez 2 tygodnie nikt się nie odzywa. Jeśli mają takie same podejście do już zatrudnionych osób to cieszę się, że jednak nie zadzwonili.
    nick

28.05.2020 13:31

Homo sovieticus (łac. „człowiek sowiecki/radziecki”) – według Michaiła Hellera pojęcie funkcjonujące początkowo w ZSRR jako określenie kolejnego etapu ewolucji człowieka Homo sapiens ukształtowanego dzięki powodzeniu marksistowskiego eksperymentu społecznego[1][2]. Równocześnie pojęcie zaczęło funkcjonować w drugim obiegu jako opis postępującego procesu demoralizacji społeczeństwa komunistycznego. W 1982 roku rosyjski pisarz i socjolog emigracyjny Aleksandr Zinowjew napisał książkę pod tym tytułem, stanowiącą połączenie relacji i próby analizy mentalności emigrantów rosyjskich we Francji „skażonych” komunizmem. Zinowjew utworzył także skrótowiec homosos (ros. гомосос) w stylu radzieckiej nowomowy. Podobnym znaczeniowo terminem w rosyjskim slangu jest sowok (ros. совок). Według Zinowjewa „cechami radzieckiego społeczeństwa są: nieokreśloność, płynność, zmienność, wieloznaczność we wszystkim. Składa się ono z galaretowatych jednostek i samo przypomina galaretę. Jest to społeczeństwo kameleonów, będące w całości gigantycznym kameleonem”[3]. Leszek Kołakowski uważał, że pracą kluczową w kształtowaniu homo sovieticus był Krótki kurs historii WKP(b), który, przez swoje liczne zmiany zgodne ze zmianami „linii partii” lub eliminacją kolejnych przywódców partyjnych, był „podręcznikiem sfałszowanej pamięci i rozdwojonej rzeczywistości”. Cechy wykształcone przez wieloletnie powtarzanie kolejnych wersji „Krótkiego kursu” doprowadziły do wykształcenia „nowego człowieka sowieckiego: ideologicznego schizofrenika, szczerego kłamcy, człowieka gotowego do nieustannych i dobrowolnych samookaleczeń umysłowych”[4]. Według nich mentalność Homo sovieticus można scharakteryzować następującymi cechami[5]: człowiek podporządkowany kolektywowi (organizacji partyjnej), dla jego postawy charakterystyczna jest ucieczka od wolności i odpowiedzialności, koniunkturalizm, oportunizm, agresja wobec słabszych, uniżoność wobec silniejszych, brak samodzielnego myślenia oraz działania, oczekiwanie, że „ktoś coś załatwi”, zniewolony intelektualnie, pozbawiony osobowości i godności, całkowicie podporządkowany władzy, izolacja od światowej kultury, stworzona poprzez ograniczanie w ZSRR podróży za granicę i ścisłą cenzurą informacji w mediach (a także wszechobecnością propagandy), brak respektowania wspólnej własności i skłonność do drobnych kradzieży w miejscu pracy, zarówno dla użytku osobistego jak i dla zysku, zgodnie ze słowami popularnej piosenki „Wszystko należy do kołchozu, wszystko należy do mnie” („Все вокруг колхозное, все вокруг мое”[6]) czy „jeden worek do ciężarówki, jeden worek sobie” (мешок – в кузов, мешок себе) ze wspomnień Stalina[7]. W Polsce termin homo sovieticus upowszechnił ks. Józef Tischner. W jego interpretacji termin miał odmienne znaczenie. Według niego homo sovieticus to: „zniewolony przez system komunistyczny klient komunizmu – żywił się towarami, jakie komunizm mu oferował. Trzy wartości były dla niego szczególnie ważne: praca, udział we władzy, poczucie własnej godności. Zawdzięczając je komunizmowi, homo sovieticus uzależnił się od komunizmu, co jednak nie znaczy, by w pewnym momencie nie przyczynił się do jego obalenia. Gdy komunizm przestał zaspokajać jego nadzieje i potrzeby, homo sovieticus wziął udział w buncie. Przyczynił się w mniejszym lub większym stopniu do tego, że miejsce komunistów zajęli inni ludzie – zwolennicy «kapitalizmu». Ale oto powstał paradoks. Homo sovieticus wymaga teraz od nowych «kapitalistów», by zaspokajali te potrzeby, których nie zdołali zaspokoić komuniści. Jest on jak niewolnik, który po wyzwoleniu z jednej niewoli czym prędzej szuka sobie drugiej. Homo sovieticus to postkomunistyczna forma «ucieczki od wolności», którą kiedyś opisał Erich Fromm” (Tischner, 1992). Tischnerowski homo sovieticus to osoba będąca tworem systemu totalitarnego i niepotrafiąca odnaleźć się w systemie politycznym innego typu[8]. W podobnym tonie definiował termin publicysta Jerzy Turowicz. Pisał: „Homo sovieticus to człowiek zniewolony, ubezwłasnowolniony, pozbawiony ducha inicjatywy, nieumiejący myśleć krytycznie. [...] Homo sovieticus to dziś człowiek, który wszystkiego oczekuje i domaga się od państwa, który nie chce i nie umie swego losu wziąć we własne ręce
    dddd

26.03.2020 20:54

Biale murzyny teraz na kolanach wroca,calujac andrzeja w (usunięte przez administratora) ,ale jaja......
    (nie)zadowolony_pracownik

02.03.2020 09:53

Mam doświadczenie z firma Maxcess z lat 2010 - 2012, sądząc po wpisach widze, iż nadal jest grono niezadowolonych osób, jak i tych, co są zadowoleni oraz taka sama sytuacja z atmosfera. Były osoby w tamtym okresie, które miały lepsze traktowanie u kierownictwa, jak i osoby po prostu, które były tylko od pracy. Czy mogę polecić Maxcess? Z mojej perspektywy nie, co dla innego może być szczytem marzeń, skoro się było w przeszłości stolarzem i awansowało na programistę CNC :) PS: Kadrowiec uważam nie powinien się w ogóle tutaj wypowiadać, to tylko świadczy o jego niskim poziomie, odgrażając się uderzeniem w twarz!

24.02.2020 09:45

Czy pracownicy w Maxcess dogadują się między sobą?
    autor

26.02.2020 12:05

nie xd wspolpraca miedzydzialowa to jakas masakra.
    Bartek

23.05.2019 16:19

Jakiś powód istnieje i dlatego przestaliście pisać swoje opinie o pracy?

08.07.2019 10:41

to jest walka z wiatrakami
    widze wszystko

01.11.2019 10:59

Bo ta firma osiagnela dno i kto moze rzuca kolo ratunkowe za burte i woli polynac do kazimieruka niz tu pracowac. Płace mniejsze niz w amazonie i biedronce.W desperacji wielu ucieklo do HCP i za granice.

17.07.2019 08:24

pisanie o firmie nic się nie zmieni dopóki pracownicy sie zjednoczą i zaczną walczyć o swoje z pracodawcami. tak jak jest w europie zachodniej.

27.02.2019 14:18

Pozdrowienia belgii przesyła Aleksander Nowak Hehehe
    Iwona

22.05.2017 12:17

@Szary@kolega co sprawia, że macie taką opinię na temat Maxcess? Ważne dla osób szukających informacji na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy będą merytoryczne opinie, które konkretnie wymieniają dobre i słabe strony pracy w firmie. Moglibyście rozszerzyć swoją wypowiedź? Ważne jest też to, że niektóre rzeczy, które sprawiają że Wam praca w firmie nie odpowiada, dla innych mogą nie mieć aż takiego znaczenia.
    Andrzej HR

19.11.2018 18:12

Polecam lekturę Kodeksu pracy przeczytać za zrozumieniem, oraz orzecznictwo Sądu Najwyższego... choć to może być za dużo, jak widzę na taki umysł ścisły... Tyle błędów ortograficznych w tak krótkim tekście świadczy chyba o tym, że piśmiennictwo i czytelnictwo zanika... Kodeks pracy art. 108 jest o karach, w Maxcess jeszcze nikt nigdy nie dostał kary nagany i nie było takiego tematu, urlopy na żądanie... polecam na przykład wyrok SN z 7 listopada 2013 roku, sygnatura, żeby łatwiej było w Google znaleźć SNO 29/13. Jak masz jeszcze jakieś pytania, czy wątpliwości to przyjdź do mnie i porozmawiamy otwarcie, bo może ktoś ciebie mobbinguje?

16.01.2019 12:14

Rotacji wielkich nie ma, ale jak ktoś odchodzi lub planuje to zwykle ze względu na finanse.
    Fifa rafa

14.01.2019 12:00

Praca w miare spokojna ale płaca na taki czasy i taką firme marna!
    Szyszka

03.07.2018 16:22

Jako byly pracownik nie polecam tej firmy nikimu
    Były Pracownik

02.06.2018 22:39

P.K. wstdził byś sie w swoją kieszen pchac a pracownika marne grosze dac.

02.06.2018 22:35

Zagraniczny inwestor i tania polska sila robocza białe murzyny co pracuja za marne pieniądze

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Maxcess?

Kontakt - Maxcess Sp. z o.o.

Technologiczna 1 62-262 Fałkowo

Branże: Usługi techniczne

30.05.2018 21:02

https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/inflacja-maj-2018-r/ft9yfqj Inflacja za inflacją a wypłaty stoją w miejscu albo są nawet obciete z braku wyrobionego budrzetu.
    Filip

19.03.2018 09:45

Czy jest jakiś powód, że nie piszecie nic.?
    anonymous

25.04.2018 21:37

kto?

09.05.2018 15:56

nic sie nie zmieni w maxcesie z zarobkami amerykański inwestor chce tania siłę roboczą
    Zz

01.04.2018 02:56

Szanujcie tych fachowców co macie, razem z nabytym doświadczeniem musi wzrastac wynagrodzenie a nie mydlić oczy groszowymi podwyzkami, ktore w efekcie koncowym mistrz odbierze bez konkretnego powodu
    Nico

23.01.2018 17:14

Witka, Moge gdzies uzyskac email adres do Waszego kadrowca? Niejaki Pan Soliwoda Pozdrowionka

17.09.2017 14:54

Ogolnie wazne zeby pracowac po 12-14 wtedy dam podwyzke..Gdzie wy zarobicie na maszynach CNC 2200netto ? no gdzie..

06.12.2017 23:39

Facet!!czy ty z h...mi na glowy zamieniles??? Amazon wiecej płaci id..o!!
    nik

20.11.2016 15:56

ciekawe co to za zawod, ze na poczatku 6000 na rękę, dobre bajki

09.07.2017 14:23

Bajki?? Facet ogarnij się... Są firmy które doceniają pracowników i wkład,wiedzę... Zapraszam z drugiej strony poznania do zakładów... A tym bardziej operatorów... Sami się przekonacie... jakie można place osiągnąć... Maxcess?? Porażka życia tylko...
    Nik

26.11.2017 08:49

Z tamtejszych stron kojarzę tylko rzeźnie Kazimieruka
    Orzeł

12.07.2017 20:29

Okradają nas jawnie w tej firmie i nic nie można z tym zrobić. Jedyne rozwiązanie to zmiana pracy.
    Miki

12.07.2017 10:39

Nie polecam nikomu tej pracy a zwłaszcza na magazynie.Dwa debile żądzą tam co nie mają pojęcia. A zwłaszcza R.Cieslik skończony kretyn konfident.Jak kogoś chociaż raz dziennie nie (usunięte przez administratora) u kierownika to ma srake. Po tygodniu pracy chcieli żebym wszystko umiał i ogarnial
    Już mam aneks

24.06.2017 10:46

I w sumie przyzwoite podwyżki teraz... kasa zaczyna być ok.
    Ivon

14.06.2017 15:44

Pani Iwono firma nie potrzebuje swojego Misiewicza. Praca ogólnie ok, zależy od stanowiska. Robić trzeba jak wszędzie, ale nikt z batem nie stoi. Zarobki dobre, na niektórych stanowiskach bardzo dobre, a na niektórych za niskie, ale za to wszystko na umowie, nic pod stołem. Atmosfera w porządku, ludzie ok, zawsze ktoś pomoże. Żeby podj.ebać też się ktoś znajdzie ;) Ogólnie pozytywnie, ale super nie jest. Dział planowania na niskim poziomie, nie znają się na obróbce. Zabieranie premii przez mistrza, który ma problem z uzasadnieniem swojej decyzji. Problemy z urlopami, trzeba się prosić. Ogólna deorganizacja. Nikt nic nie wie, nie wiadomo co kto ma robić, przełożeni mają problem podjąć jakąkolwiek decyzję, a jak coś jest nie tak to zwalają winę na pracowników. Połowa maszyn w kiepskim stanie, a czasem detale są naprawdę upierdliwe. Utrzymanie ruchu - w takim stanie jak maszyny. Brak wiedzy i lenistwo nadrabiane niezłą gadką. Ale czasem coś im się uda ;) Pracownicy na maszynie rozliczani z każdych pięciu minut, bo to są koszty, ale wyrzucanie dużych ilości drogiego materiału, śrubek z magazynu i detali które leżą za długo - tego nikt nie liczy. Po tygodniu dorobi się nowe ;) Kierownictwo ogólnie ok, idzie się dogadać, ale wiadomo liczą się zyski dla firmy... A więc swoje zrobić trzeba. Ogólnie polecam ;)
    kolega

26.04.2017 15:55

ta firma to niezłe bagno, zastanówcie się dwa razy zanim podejmiecie współpracę
    Szary

19.04.2017 21:04

Z miesiąca na miesiąc coraz gorzej!
    uszaty

02.03.2017 17:58

nie polecam tej firmy

13.02.2017 08:09

maxcessie panuje zła atmosfera . bieda pracownicy nie chcą się dymać na kasę.
    u

22.03.2017 11:24

he he he
    rozum

05.01.2017 06:49

Slyszalem ze firma poszukuje kogos do utrzymania ruchu. Czy moze ktos cos powiedziec o pracy w tym dziale?
    lucky_boy

26.12.2016 10:07

Witam, o ile mi wiadomo firma MIKROMA we Wrześni szuka pracowników. Praca na nowoczesnych maszynach, narzędzia, pomiarówka na najwyższym poziomie nie to co u nas ! Zobaczcie na stronie internetowej jest oferta: http://www.mikroma.com/job Wynagrodzenie nieporównywalnie lepsze niż w naszej firmie Maxcess !!!! Byłem na rozmowie dostałem ofertę pracy :-)
    k

16.04.2017 16:00

mikroma szewczyka to jest shit . zatrudnili 30 lub 40 ukraińców i płacą im minimalną 2000 pln brutto i drugie tyle za każdego pracownika agencji rekrutacyjnej
    MAX

09.07.2017 14:17

Przestań głupoty pisać!!! Gorszego to nie można już!!! Pracowałem ileś lat i to dno!!! A nie mam 20l i pierwszy zakład!!! Mam ponad 25l praktyki zawodowej w paru zakładach i ten jest najgorszy... atmosfera..płaca itd...
    Były_pracownik

24.12.2016 21:41

Witka ludziska. Pracowlem w tej firmie przez kilka lat, jakos do gustu mi nie przypadla, zwolnilem sie. Co moge powiedziec - no coz, albo grasz w zespole donosicieli albo jestes na tej gorszej pozycji startowej. A tak na marginesie, sadzilem, ze ten skansen zostal juz dawno zamkniety. Firmy nie polecam!!! Zycze wytrwalosci zdesperowanym, Byly pracownik.
    X500

28.11.2016 17:49

2200 netto to moze jest atrakcyjne jak jakis mlody z rodzicami mieszka i zaczyna pracę. Wez kredyt na mieszkanie, utrzymaj i ubezpiecz auto, a potem spróbuj założyć rodzinę... Dziwić się potem, że ludzie wyjeżdżają z tego kraju. Albo ida do vw gdzie na normalnyn stanowisku maja minimum 3k na rękę na start. Co w porownaniu do zachodu i tak jest biedą biorac pod uwagę ceny produktow i usług.

26.11.2016 12:48

nie dajcie się nabrać na to że w ogłoszeniu piszą dobrze płacą to jest ściema płacą bez premii bo każdy pretekst jest dobry że by nie dać premii i te dobre warunki płacowe to 2200 netto . dobry warunki płacowe to 5000 PLN netto za takie pieniądze pracownicy mają motywacje.

23.09.2016 14:32

wciąż są ogłoszenia dla operatora cnc ja myślę że problemy ze znalezieniem pracowników będą się nasilać ale czasy taniego bieda pracownika się kończą lub się już skończyły trzeba za takiego pracownika płacić słono płacić . płać i płacz.

Zostaw merytoryczną opinię o Maxcess Sp. z o.o.