MONDI

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o MONDI sp. z o.o.

Opinie o MONDI Poznań

Nie przegap nowości o MONDI sp. z o.o.!

Bb.shR

11.01.2023 21:20

Brak opieki koordynatora. Wszytko na miejscu załatwia się samemu np meldunek. Warunki zakwaterowania masakryczne. Dodatek do zakwaterowania tylko po przepracowanym dniu tzw dieta (urlop, zwolnienie lekarskie brak dodatku do mieszkania) koordynator tylko wymaga i straszy karami nie ma go na miejscu. W Zwolnienie lekarskie nie wlicza się sobót niedziel i świąt (w kodeksie niemieckim są wliczane)

12.01.2023 09:17

Dzień dobry, przede wszystkim chcielibyśmy zaznaczyć, że diety nie są obowiązkowym świadczeniem pracodawcy i mogą być przyznane wyłącznie za dni, kiedy pracownik jest w pracy. Świadczenie lekarskie natomiast, zgodnie z niemieckim prawem, przysługuje wyłącznie za dni robocze. Weekendy nie są uwzględniane. Wyjątkiem są stanowiska pracy, gdzie weekendy są również dniami pracującymi, np. w szpitalach. W takim przypadku konieczne jest wskazanie w umowie o pracę dni, które są dniami roboczymi – nasze umowy definiują je jako: poniedziałek-piątek. Jeśli wystąpiły sytuacje, w których nie otrzymał/a Pan/i wsparcia ze strony koordynatora, prosimy o wysłanie wiadomości mailowej ze szczegółami, przyjrzymy się temu. Pozdrawiamy, Zespół Mondi

24.01.2023 20:33

Ja mam koordynatora na miejscu Pana Tomasza i bardzo sobie chwale. Jest zawsze dostępny, pomaga w różnych kwestiach i można na niego zawsze liczyć. Byłem na wielu projektach, ale dotychczas nie nie miałem kogoś, kto tak troszczyłby się o pracowników i był tak zaangażowany w sprawy pracowników.
    Jabłońska

17.01.2023 18:58

Jak dla mnie pozytyw. Praca jakiś rok w Niemczech i cały czas wszystko ok. Od początku spora pomoc przy załatwianiu tych wszystkich formalności była spora, bo nie znam kompletnie niemieckiego, wiec sama bym nie dała rady. A tu obyło się bez jakiś problemów. A stres był. Praca na magazynie, niby proste szykowanie towarów, bezproblemowe, za dużo języka nie było potrzeba umieć. Dostawało się wydrukowane zlecenie, było wytłumaczone z pomocą już pracujących Polaków co i jak i do pracy. Na początku trochę ciężko by wejść w ten rytm, ale potem całkiem fajnie. Wypłaty tak jak umówione, terminowo. Tutaj wszystko bardzo ok. Firma zrobiła dokładnie to, co miała.

04.12.2022 21:36

Chciałem zapytać jakie projekty polecacie przez tą agencję głównie chodzi mi o produkcje albo magazyn ?

11.01.2023 10:41

Pani Justyno, prosimy o telefon na numer +48500456300, porozmawiamy o możliwościach i dopasujemy do Pani odpowiednią ofertę :)
    kubix

16.01.2023 08:20

pojechałem tam bo rekruterka mnie dopasowala do projektu bo pracowalem juz kiedys w podobnej firmie ;) kwatera ok, jak bylem kiedys w holandii to bylo duzo gorzej
    rubina

14.01.2023 21:18

Witam czy macie prace dla par blisko Holenderskiej Granicy dla kobiety?

14.01.2023 12:54

Przebieg rekrutacji Etapy rozmowy rekrutacyjnej na powyższe stanowisko są dwa (pomijając na koniec kontakt z poprzednim pracodawcą, oraz wypełnienie dodatkowej ankiety dotyczącej kandydata - pomimo wcześniejszych etapów uważam, że jest to zbędne i dodatkowe przedłużanie całego procesu rekrutacji) . Pierwszy z nich odbywa się z Panią od spraw HR, druga rozmowa rekrutacyjna odbywa się z szanownym zarządem. Przeszłam do drugiej rozmowy rekrutacyjnej. Pierwszą wspominam bardzo dobrze tzn. tak jak każdy z nas może sobie wyobrazić prawidłowo przebiegająca rozmowę kwalifikacyjną pytania o prace, doświadczenie, o to jak doświadczenie zdobyte można wykorzystać na owym stanowisku. Natomiast rozmowa z zarządem nie wiem co miała na celu, może psychologiczne "złamanie" kandydata? (usunięte przez administratora) natomiast pytania są kompletnie odrealnione nie definiujące Ciebie jako kandydata tzn: -Pierwsze pytanie jakie wybrzmiało "dlaczego Pani zdecydowała się na drugi etap?" -Ile czasu zajęło Pani pisanie pracy licencjackiej/magisterskiej? -Kto był Pani promotorem pracy magisterskiej/ licencjackiej? -Jaki przedmiot wykładał promotor u którego pisało się pracę? -Dlaczego nie pracowała Pani podczas studiów dziennych licencjackich? -Pan Prezes natomiast chce się dowiedzieć jaki jest idealny szef? Przepraszam bardzo, czy to była rozmowa na stanowisko administracyjne, które jest najniżej w strukturze firmy? Co wyżej wymienione pytania i nie tylko mają na celu zweryfikować na stanowisko asystentki ds. administracyjnych? Jak po wyżej zadanych pytaniach szanowny zarząd może "zweryfikować" kandydata? Niestety, ale hucznie opiewane wartości jakimi owa firma się chce się szczycić widocznie nie odnoszą się do rozmów rekrutacyjnych i sam zarząd o nich zapomina. Pytania -Pierwsze pytanie jakie wybrzmiało "dlaczego Pani zdecydowała się na drugi etap?" -Ile czasu zajęło Pani pisanie pracy licencjackiej/magisterskiej? -Kto był Pani promotorem pracy magisterskiej/ licencjackiej? -Jaki przedmiot wykładał promotor u którego pisało się pracę? -Dlaczego nie pracowała Pani podczas studiów dziennych licencjackich? -Pan Prezes natomiast chce się dowiedzieć jaki jest idealny szef?

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
    Marecki

13.01.2023 18:11

Witam jak wygląda praca z agencją MONDI bo zastanawiam się nad wyjazdem ale nie chce trafić w jakiś (usunięte przez administratora)
    MWw

21.12.2022 14:14

Witam, czy może ktoś mi opisać jak wyglada współpraca z tą agencją, czy są wypłacalni zakwaterowania są Ok i czy nie ma z nimi problemu?

02.01.2023 20:56

Pracuje prawie rok, jestem bardzo zadowolona ze wspolpracy. Mam koordynatora na miejscu, ktory zawsze pomaga i wspiera w roznych sytuacjach. Jest zawsze dostepny, to bardzo wazne. Agencja jest bardzo w porzadku, jak pracuje to nie bylo zadnych problemow, pieniadze na czas, warunki na kwaterze sa ok.
    Stefan

13.10.2022 11:09

Nie polecam tej agencji pracują tam same niekompetentne osoby z wypłatą też jest różnie obiecują coś a jest zupełnie inaczej mieszkanie to tragedia zresztą jak cała praca
    Hanna

06.12.2022 16:38

Jezu Ale Ma Pan umowe o prace . Trzeba do skarbowki.czyli Finanzamt.
    Rafał49

02.01.2023 17:05

Witam to jak tam w tej pracy jest wszystko ok Ludzie życzliwi Bo tu podzielone opinie Nie dawno pracoałem w Niemczech i nie zapłacili tylko Agencja pracy swoje chce .No tak wyszło .
    Tomaszewski

02.01.2023 13:05

Fajne podejscie. I rozmowa i oferty i pomoc na miejscu w de. Jak dla mnie na plus. No i oferta fajna, bo sporo ciekawych prac i od razu wiadomo jaka stawka. Nie jedzie się w ciemno. Wszystko czarno na białym.
    Nicki

29.12.2022 16:32

Czy posiadacie oferty pracy dla par? Możemy pracować na różnych działach byle by na tej samej zmianie
    Marcin

29.12.2022 14:46

Czy jest możliwość wyjazdu bez własnego samochodu?
    Marcin

29.12.2022 14:45

Witam, jaki jest koszt miesięczny zakwaterowania przez Mondi? I czy wszystkie oferty na stronie są dostępne aktualnie? I czy oferta w produkcji w dziale Volkswagena są również dla kobiet?
    Suzi

26.12.2022 12:37

Czemu kasujecie komentarze?

Oferty pracy - MONDI sp. z o.o.

Operator(ka) wózka widłowego bez niemieckiego – projekt na 4 tygodnie

Asystent(ka) ds. Rekrutacji

Recruitment Specialist

Bszfk

16.12.2022 14:59

Cześć. Czy ktoś z Was pracuje w MG Oberflächensysteme GmbH + Co w Heilbad i może się podzielić opinią? Czy jest to ciężka praca, jak zarobki, zakwaterowanie i atmosfera?
    mg

19.12.2022 12:28

ja mam akurat swoje zakwaterowanie, mozna samemu wynajac a jak nie umiesz to pogadaj z koordynatorka moze ci cos doradzi
    mg

20.12.2022 14:03

watpie ze zarabiaja na tym Warto szukac cos swojego ja znalazlem taniej i blizej pracy trzeba tylko chciec :-)
    Domi

18.12.2022 15:36

Witam czy są jakieś oferty pracy do firmy Continental dla kobiet??

19.12.2022 11:39

Ruszamy z rekrutacją już w styczniu, zapraszamy do kontaktu telefonicznego pod numerem +48 500 456 300.
    Ruta

18.12.2022 15:41

Praca w Niemczech to na początku pewne wyzwanie. Inny kraj, inne środowisko, zupełnie inna mentalność ludzi. Trzeba sobie wszystko inaczej ułożyć w głowie. Inna też praca. Niby podobnie jak u nas w kraju, ale jednak inaczej. Ale zawsze można liczyć na pomoc. Czy to osób już pracujących w danej firmie, a Polaków nie brakuje, czy też na koordynatora z ramienia właśnie Mondi Polska. Zawsze jest ktoś, kto pomoże. I to jest fajne. Sama praca jest ok, zarobki na pewno wyższe, niż się dostaje za to samo w kraju. Tego nawet nie ma jak porównać. Inny komfort życia. Nawet zakładając, ze jest tu trochę drożej, chociaż większość cen w sklepie potrafi być zbliżona do naszych. Także jest dużo na plus.

04.12.2022 04:28

Chciałem zapytać jak wygląda praca na produkcji w Berlinie przy montażu drzwi do Tesli ?
    Dzasta

16.12.2022 15:16

praca jedna z latwiejszych jaką mialam jak na produkcje, na firmie jest mila atmosfera i jak potrzebujesz pomocy to ją dostaniesz, nie ma za bardzo zadnych problemow a jak cos potrzeba to koordynatorka pomaga zalatwic. Nie wiem jak z mieszkaniem, bo ja mam swoje.

16.12.2022 07:51

Wyjedź do pracy w Niemczech jeszcze przed świętami!
    Zadzwoń do nas, porozmawiajmy, daj sobie szansę :)
    +48 500 456 300
    News image
    Gość

14.12.2022 08:09

Witam chcemy w połowie stycznia wyjechać przez agencję Mondi na automotiv napisze ktoś jak tam warunki mieszkaniowe

14.12.2022 10:23

Dzień dobry, zapraszamy do kontaktu telefonicznego pod numerem +48500456300, porozmawiamy o możliwościach oraz opowiemy o szczegółach.
    Tomaszewska

29.11.2022 19:41

Całkiem fajnie się pracuje tu, gdzie mam załatwioną prace przez Mondi. Fajni ludzie i fajna praca. Nie za ciężka, ale jest jej sporo. Szczególnie teraz. Nie można się na pewno nudzić. Zarobki całkiem niezłe, a w porównaniu do kraju, to już zupełnie inna liga. Sama umowa i warunki zatrudnienia są korzystne. Firma stosuje bardzo przejrzyste zasady. No i sporo tłumaczy i pomaga, co się przydaje szczególnie gdy jedzie się pierwszy raz do pracy za granice, w miejsce, gdzie się kompletnie nikogo nie zna. Taka pomoc jest właściwie wskazana. Z czasem poznajemy i lokalnych i też tych co pracują od Mondi, tez Polaków. I jest dużo łatwiej :)

05.12.2022 12:55

Panie Kazimierzu, oczywiście, wszelkich informacji udzielamy telefonicznie jeszcze przed podjęciem współpracy. Zachęcamy do kontaktu telefonicznego z działem rekrutacji, dopasujemy odpowiednią ofertę: +48 500 456 300.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MONDI?

Aga

28.11.2022 12:15

witam, czy oferta pracy w Weil im Schonbuch jest kierowana także do kobiet? pracowałam wcześniej na produkcji. Czy ewentualnie w tamtych okolicach agencja ma inne oferty pracy dla kobiet?

28.11.2022 12:17

Dzień dobry, ta oferta jest już nieaktualna. Zachęcamy do zaglądania na naszą stronę www.mondi-polska.pl i zapoznania się z najnowszymi ofertami.
    Jacek

26.11.2022 11:29

dziękuję . w końcu mam pracę kakiej szukałem
    Rafix83

24.11.2022 12:15

Witam Czy macie oferty pracy w okolicach Lipska?

24.11.2022 12:23

Dzień dobry, aktualnie nie posiadamy ofert w tych okolicach. Zachęcamy do zaglądania na www.mondi-polska.pl, jest kilka ofert z lokalizacją blisko granicy.
    Ciekawa

22.11.2022 11:54

Dzień dobry, uczestniczyłam w rekrutacji do Państwa firmy i bardzo mocno zastanawia mnie test, który należy wypełnić przed rozmową kwalifikacyjną. Z tego co pamiętam zadanych było kilkadziesiąt pytań, około stu, z których 80% dotyczyło kradzieży w miejscu pracy. Skąd takie podejście? Pomijając fakt, że badanie może być niemiarodajne, ale efekt jaki wywołało to moja rezygnacja z dalszych kroków rekrutacyjnych. Byłam przerażona formą i dociekliwością pytań. Poczułam się nieswojo, chociaż nigdy w życiu nie wzięłam nawet ołówka ze swojego miejsca pracy.

23.11.2022 18:21

Dzień dobry, nie przeprowadzamy testów przed rozmową kwalifikacyjną. Czy na pewno aplikowała Pani do Mondi Polska?
    Korzeniowski

14.11.2022 18:51

Firma bardzo ok. Załatwianie pracy i sam kontakt bez zastrzeżeń. Do tego sama pomoc na miejscu, w Niemczech przez koordynatora, całkiem sprawna. Praca załatwiona taka, jak chciałem, z całkiem fajnym wynagrodzeniem, które wypłacane jest zawsze na czas. Brak jakiś dziwnych ruchów ze strony firmy, kombinowania z samą umową zatrudnianiem. Wszystko na legalu.

10.11.2022 09:42

Pracuje ktos na montażu elementów drzwi do mercedesa okol Stuttgart mozna jakies opinie

Kontakt - MONDI sp. z o.o.

Plac Andersa 3 61-894 Poznań

Branże: Oprogramowanie - Systemy IT

Chmielewska

02.11.2022 19:24

Oferta i sama praca ciekawa i dokładnie taka, jak oczekiwałam. Prosta praca, która po prostu daje satysfakcje. Tempo pracy całkiem fajne. Najważniejsze, że praca jest dobrze wynagradzana. Na miejscu całkiem przyjemny kontakt z koordynatorką. Po przyjeździe czekało miejsce z noclegiem, ale z czasem można było znaleźć sobie lepsze lokum i można skorzystać z dodatku. To całkiem ciekawa opcja. Najważniejsze, że na miejscu można liczyć na pomoc i fajna ekipę.
    Były pracownik z Turyngii

26.10.2022 11:25

Ostatnio tutaj przeczytałem ze komuś tam firma Mondi jakąś kasę nie wypłaciła, lub ze są niezgodności. Firma Mondi po moim zwolnieniu mega mnie pozytywnie zaskoczyła. Ostatnio patrzę a tutaj mam wyrównanie - zapłata za urlop który wcześniej nie wypłacili. Na tle innych firm a pracowałem w firmie Mondii na dwóch projektach przez 21 miesięcy wypada bardzo dobrze. Szczególnie co się zauważa to mieszkania które maja w ofercie dla pracowników - dobry standard łącznie z internetem a z tym jest problem w niemczech. Jest 21 wiek a oni w tym kraju mają z tym problem - albo brak zasięgu albo ich internet na kartę to jakaś masakra. Fakt że teraz mieszkania dużo poszły w górę w Niemczech i się płaci drogo ale jak się ma dobry standard mieszkania to już jest połowa sukcesu. Ja jak pracowałem to miałem dobry kontakt z Paniami koordynatorkami. Jedyna nie wiadoma w tym wszystkim to jak się jedzie do danej pracy to się do końca nie wie na co się padnie - jaka to praca będzie. Może być i za ciężka albo komuś do końca nie odpowiadająca. W tym leży problem ale to już nie firmy Mondii tylko firmy w której się ma wykonywać dane obowiązki. Osobiście jak ktoś szuka pracy za granicą zna trochę jeżyk niemiecki, jest mobilny - ma auto to szczerze polecam. Mają dobre oferty pracy. Pozdrawiam Panie koordynatorki z biura w Poznaniu. Dziękuje za opinie z pracy.
    Pawlak

16.10.2022 14:15

Wszystko bardzo ok. Proces rozmowy i załatwianie pracy w de przebiegł całkiem fajnie. Biuro w Poznaniu robi wrażenie. Rozmowa na miejscu miła. Sporo można się dowiedzieć. Wyjazd samodzielny, ale na miejscu już czekała koordynatorka, która wszystko wyjaśniała i oprowadziła. Też sympatyczna osoba. Dostępna w miarę możliwości pod telefonem. Może nie od razu, po jednym sygnale, ale była i jakby co to telefon zwrotny był. Praca dokładnie taka, jak umówiona jeszcze w kraju, bez jakiś zmian itd. Na miejscu już kilku Polaków, wiec też było fajnie. Można powiedzieć, że praca taka sama jak u nas, ale fajniejsze zarobki :)
    Andrzej

13.10.2022 11:20

Praca w tej firmie to jedna wielka porazka pieniądze 1400 € śmiech na sali. Mieszkania przeważnie z lokatorami dwie lub więcej osób oddalone od firmy po 30 km
    Natalia jaworska

13.10.2022 11:13

Witam serdecznie szczera prawda nie polecam tej firmy (usunięte przez administratora) szukam czegoś nowego w najbliższym czasie wypłata ja raz jest raz nie ma zawsze jest jakieś coś. Ogólnie rzecz biorąc nie polecam
    Przyszły kandydat

12.10.2022 19:19

Chciałam się zapytać umowa jest niemiecka czy Polska ? I na jaki okres

13.10.2022 10:08

Dzień dobry, oferujemy umowę niemiecką, którą podpisujemy na rok. Po tym okresie jest możliwość przejścia bezpośrednio pod firmę w Niemczech. Zachęcamy do kontaktu telefonicznego pod numerem +48500456300. Pozdrawiamy, Zespół Mondi Polska
    hubert

06.10.2022 21:07

witam jak oceniacie pracę przez ta agencje? Ktoś pracował na produkcji w okolicach Zwickau (Meerane) Z GÓRY DZIĘKUJĘ
    hubert

07.10.2022 10:34

mówisz o Zwickau?

12.10.2022 08:42

Ogólnie ja mam 3 kontrakt Proszę nie usuwać opinii:)
    Kozłowska

04.10.2022 19:40

Fajna praca i dająca dużą satysfakcję. I całkiem fajną kwotę w przelewie. I to w euro :) Praca w Niemczech z pomocą Mondi to fajna przygoda i całkiem fajne warunki. No i spora pomoc samej agencji i ludzi, którzy w niej pracują. Właściwie to oni sprawiają, że jest tam na miejscu tak fajnie.
    Mikołaj

04.10.2022 12:36

Pracuję za pośrednictwem firmy Mondi już ponad rok. To pierwsza praca w Niemczech, wcześniej pracowałem przez agencje pracy w Polsce i Holandii. To pierwsza firma, która w pełni wywiązuje się z określonych warunków. Pierwsza, w której kontakt z koordynatorką projektu jest na tak wysokiem poziomie, że ma się wrażenie iż to aż przesada, że tak wszystko można załatwiać i nie trzeba dopytywać przypominać się po 10 razy jak to miało miejsce w innych firmach. Osobiście jestem zachwycony podjęciem współpracy z Mondi i uważam, że ta agencja może śmiało wyznaczać maksymalne standardy dla innych agencji, które powinny brać przykład z Mondi. W firmie do której aktualnie przydzieliło mnie Mondi proponowali mi przejście bezpośrednio do nich. Zarobki przez Mondi są LEPSZE niż praca bezposrednio u pracodawcy. Dla mnie bomba :) Pani Agnieszka Chomicka załatwia sprawy, których nie musi załatwiać, ale jako koordynatorka zawsze stara się być pomocna i nie zostawia człowieka gdy tylko widzi możliwość pomocy. Nie znam ani osobiście ani z opowieści od znajomych lepszej firmy do podjecia współpracy. ZDECYDOWANIE POLECAM

04.10.2022 00:26

Witam mam pytanie ile sie płaci za zakwaterowanie już po dofinansowaniu od firmy ? I czy firms pomaga w meldunku jadąc z pracownikiem ?

04.10.2022 10:41

Dzień dobry, zapewniamy zakwaterowanie z dofinansowaniem. Jest możliwość zamieszkania w pokoju jednoosobowym lub dwuosobowym. Dofinansowanie od Mondi pokrywa w większości koszty zakwaterowania, po stronie pracownika są niewielkie dopłaty od wynagrodzenia. Do pokoju dwuosobowego może być dopłata od wynagrodzenia w wysokości ok. 50€, za pokój jednoosobowy ok. 200-250€. Oczywiście, koordynator pomoże w zorganizowaniu meldunku, ale też w tłumaczeniach i wszelkich formalnościach związanych z pobytem na terenie Niemiec. Pozdrawiamy, Zespół Mondi Polska

02.10.2022 20:15

Pracuje ktoś jako operator cnc w Eberswalde? Jak praca itp.? Dzięki za info .
    Radek

11.09.2022 17:16

Witam.ktos pracuje w coburgu na produkcji w dziale volkswagena?Moze opowiedzieć jak tam jest?
    Grzesiek

29.09.2022 12:09

Też chciałabym wiedzieć mam zamiar się wybrać. Kolego

02.10.2022 15:57

Praca bardzo ciężka.duze tempo pracy.normy bardzo wysokie.wymagaja 135%.duza rotacja ludzi.
    Grzesiek

29.09.2022 11:32

Witam mam pytanie robił ktoś na produkcji volkswagen colburg .Jak praca wygląda i mieszkanie jest ok?
    Grabowski

28.09.2022 19:58

Idealolo :) Praca załatwiona przez biuro w Poznaniu, całkiem fajna rozmowa, a po przyjeździe na miejscu wszystko ogarnięte, co miało być. Koordynatorka pokazała co najważniejsze, pomogła z papierkowymi sprawami w urzędzie, bo bez tego nie da się tam pracować. No i można zaczynać pracować i zarabiać na marzenia. Atmosfera jak wszędzie, ale jak jest kilku z kraju, to od razu raźniej. A przy okazji można sobie podszkolić na miejscu język, bo jakieś tam podstawy ze szkoły pamiętam. Także całkiem fajna atmosfera, i kasa na czas.

Zostaw merytoryczną opinię o MONDI sp. z o.o.