MONDI

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o MONDI sp. z o.o.

Opinie o MONDI Poznań

Nie przegap nowości o MONDI sp. z o.o.!

Rettenmeier

11.10.2018 10:26

ogolnie wszystko szybko ładnie pięknie. Praca w oddziale rettenmeier w burgbernheim naprawdę godna polecenia jeśli ktos jest w stanie namysłu. wiadomo stawka nie jest jakaś powalająca ale jeśli chodzi o to co sie tam robi to naprawdę nie potrzeba wielkiego zapału do pracy :P kierownictwo tez spoko przede wszystkim luz i bluz ;) kordynatorka bardzo miła i pomocna... oczywiście jedyny minus to zakwaterowanie warunki całkiem spoko ale koszt przede wszystkim bardzo spory . Pozdro 500
    Zdziwiony

14.10.2018 14:31

Dlaczego komentarz użytkownika nope został usunięty? Treść była zgodna z regulaminem o czym świadczyło chociażby umieszczenie tego posta na stronie gowork. Użytkownik jasno skwitował wasze zasady i wartości. Ładnie.

14.10.2018 20:31

Powodem usunięcia komentarza była podana w nim nieprawdziwa informacja dotycząca warunków zatrudnienia. Nie chcemy, aby ktoś został wprowadzony przez takie wypowiedzi w błąd.
    Niezadowolony

21.09.2018 16:50

Pracowałem dla agencji która tak chętnie odpisuje na wszelkie opinie o niej zamieszczone na tym portalu. Fakt, rozmowa rekrutacyjna przebiega miło i formalności są załatwione szybko ale na tym koniec jakichkolwiek plusów. Propozycje mieszkań a raczej pokoi wieloosobowych za 350-400 euro od osoby to jakieś nieporozumienie tym bardziej że stan mieszkań woła o pomstę do nieba. Stawka oferowana to zwyczajnie resztki tego co rzeczywiście powinno się zarabiać. Co ważniejsze dla osób będących po raz pierwszy w Niemczech - brak koordynatora tu na miejscu. Inne agencje mogą mieć kilku a Wy co? Odkąd przyjechałem do Niemiec, nie ujrzałem ani jednego. Dodatkowa wada agencji: stwarzanie problemów przy rozwiązywaniu umowy o pracę. Poza tym jak wiele osób przede mną wspomniało, zdecydowanie nie zgadza się stanowisko na umowie ze stanowiskiem jakie się dostaje faktycznie. Podsumowując: nigdy więcej pracy dla Mondi/Pagus Pozdrawiam

10.10.2018 10:32

Szanowny Panie, sytuacje o których Pan wspomina, zawsze są przez nas traktowane priorytetowo. Prosimy o bezpośredni kontakt w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.
    Niezadowolony

13.10.2018 23:07

Gdyby państwo faktycznie traktowali priorytetowo, to należne wynagrodzenie już dawno byłoby u mnie na koncie. A tu co? Cisza. Postępowaniem przeczą państwo temu co mówią/piszą pozbawiając się wiarygodności i zaufania potencjalnych pracowników. Tym bardziej utrata wiarygodności finansowej/wypłacalności jeszcze bardziej zaniża pozycję na rynku i konkurencyjność. Mogą mi państwo wyjaśnić co to ma na celu? Bo korzyści nie przynosi nikomu. A kontaktowałem się z państwem kilkukrotnie dostając jedynie godzinową kartę pracy i odpowiedzi wymijające więc wygląda na to że jednak spotkamy się w sądzie. Do zobaczenia więc i pozdrawiam.
    Rumus

12.10.2018 15:03

mówcie co chcecie ale przynajmniej w porownaniu do innych agencji wszytsko przedstawiaja dokladnie na rozmowie rekrutacyjnej. jak ktos chce znalezc cos co jest nie tak, to i tak znajdzie albo i zmysli. ja bylem zadowolony i polecam

12.10.2018 15:07

Dziękujemy serdecznie za pozostawienie swojej opinii! Pozdrawiamy :)

08.06.2018 22:16

Witam mam pytanie odnośnie pracy na magazynach firmy Schäflein Logistics GmbH czy na każdym oddziale są takie same warunki jeśli chodzi o dodatki do wypłaty np dieta dodatki do mieszkania i paliwa czy to zależy od oddziału. Bo z tego co się zdążyłam zorientować tak nie jest i nie wiem z czego to wynika bo jak dla mnie jest to troszkę dziwne dlaczego między oddziałami są różnice. Pozdrawiam
    Shuffly

08.10.2018 20:26

Nie pracowałam poprzez Mondi, kiedyś miałam tylko rozmowę rekrutacyjną przez telefon, pani X była rzeczowa miła dobrze zadawała pytania itd, tylko pasawałam do tych ofert w 30% tak mi się wydaję, i nie otrzymałam pracy. Jak chodzi o wypłatę ogólnie na wszystkich firmach co byłam (gdzieś, przez kogoś innego) to było równe traktowanie niewielka różnica tylko jeśli inne stanowisko pracy całkiem coś innego ktoś miał a za narzucone obowiązki, ktoś ma lekko czy ciężko czy szkodliwe nieszkodliwe.. nagłe zmiany to trudny temat. Kraj bądź państwo kto jak woli np. Niemcy dzielą się na landy czyli po naszemu regiony ale nie takie co my mamy!!!!!!! O co chodzi z dietami/dodatkami kto je ma i w jakiej wysokości, wszystko pisze w Internecie na stronach niemieckich lub polskich. Przede wszystkim trzeba wiedzieć co to jest branża i w jakiej się znajdujemy. O czymś takim jak grünezone w de to już wogóle może być skomikowane dla niektórych a to takie proste i nie szkodzi i nie gryzie, w Polsce nie wywalać śmieci do.. a dbać o tereny zielone to się będzie wiedziało o co chodzi. Ja mam zawód wyuczony i dla mnie niektóre a może większość pojęć nie jest obce. Wiele mam znajomych w moim miejscu zamieszkania w pl co pracują w innych jeszcze zawodach, kucharz krawiec ogrodnik sobie odpuszcze to już znałam jak miałam naście lat. Z mojej miejscowości mi się opłaca jechać zarobić mieć pracę ale i znać też niektóre miejsca na tej planecie dość szczegółowo.

09.10.2018 15:55

Dziękujemy za tak obszerną wypowiedź. Jeśli będzie Pani kiedyś zainteresowana podjęciem współpracy to serdecznie zapraszamy. Na naszej stronie internetowej na bieżąco pojawiają się nowe ogłoszenia: https://mondi-polska.pl/oferty-pracy/ Pozdrawiamy :)
    Jurek

22.09.2018 10:34

Pracownik magazynu/ Operator wózka widłowego / Komisjoner Schäflein AG pracował ktoś ?? jakies opinie poprosze
    Anonymous

29.09.2018 19:43

Mi się zdarzyło, przyjemna wesoła atmosfera, ogarnięci ludzie, praca fajna, ale zdecydowanie nie przez agencję. Jak już to u Niemca bezpośrednio na umowie.

30.09.2018 15:37

Dziękujemy za opinię. Często zdarza się, że firmy z którymi współpracujemy oferują bezpośrednie zatrudnienie po zakończonym kontrakcie z Naszą firmą. Podjęcie pracy z naszym udziałem gwarantuje legalne zatrudnienie na bardzo dobrych warunkach, a dodatkowo odejmuje stres związany m.in. z koniecznością zadbania o urzędowe sprawy czy możliwymi niepewnościami - zapewniamy pomoc Koordynatorów przez cały pobyt za granicą.

26.09.2018 18:06

Witam dostałem propozycje pracy LANGENAU W FIRMIE SCHAFLEIN AG pracował ktoś
    Nie

25.09.2018 12:23

Biorąc pod uwagę forum gowork, NIGDY nie podjąłbym się z kimś takim współpracy! Jakaś masakra, dlaczego takie firmy jeszcze są na rynku? Dziękuję wszystkim za opinie i pomoć w podjęciu decyzji o podjęciu współpracy. Jestem na NIE.

25.09.2018 19:42

Dzień dobry, czy mógłby Pan uszczegółowić swoją opinię? Jest bardzo ogólnikowa. Z chęcią rozwiejemy wszelkie niejasności.
    Tomtom

05.09.2018 07:36

Ta firma to zart jakich mało. Niby ci powoedza że nie sa jak inne agencje i to prawda. Sa gorsi. Obiecaja cuda kase kwatery jak w domu i stawki jak Niemczech. A potem jedziesz do pracy i się wszystko okazuje. Te firmy niemieckie traktują nas gorzej zrzucają winę za wszystko. Kasa po podjęciu podatkow mieszkania i tak dalej to jakies zarty. Byłem i po miesiącu wrocilem. Jak się umie cis robić to be rękę w Polsce wyciągnięcie wiecej

05.09.2018 10:31

Szanowny Panie, staramy się, aby publikowane przez nas oferty pracy były jak najbardziej konkurencyjne i odpowiadały wymaganiom stawianym na rynku. Kwatery, które proponujemy naszym pracownikom są opcjonalne – każdy może samodzielnie załatwić sobie zakwaterowanie wedle swoich potrzeb. Bardzo ważne jest natomiast natychmiastowe zameldowanie po przyjeździe – pomaga to w uniknięciu komplikacji związanych z nadaniem klasy podatkowej, która w innym wypadku może być mniej korzystna. Współpracujemy z firmami, które tak jak my stawiają na pierwszym miejscu empatię i zrozumienie drugiego człowieka. Przedstawiona przez Pana sytuacja jest bardzo ogólnikowa – czy możemy prosić o podanie więcej szczegółów? Postaramy się wyjaśnić sytuację.
    Damiano

11.01.2018 22:09

Odradzam pracę w Emfingen Schafler Logistics!Bardzo zle przyjęcie przez kierownictwo ,które pochodzi z byłej Jugosławii ! Wrogie nastawienie pracujących tam Polaków , brak możliwości zaliczki , niska pensja , daleko od Polski . Szczerze odradzam. Damian

12.01.2018 08:25

Szanowny Panie, jeśli ma Pan uwagi dotyczące kierownictwa, proszę przekazać je do Koordyatora projektu, ze wskazaniem swoich danych osobowych. Anonimowo nie jesteśmy w stanie pomóc. Jednocześnie nie widzę związku z krajem pochodzenia wspomnianych osób. O warunkach, takich jak wysokość pensji, możliwość brania zaliczek oraz, co oczywiste, lokalizacji firmy, każdy Pracownik jest informowany jeszcze przed podpisaniem umowy. Jeśli odległość była zbyt duża, mógł Pan o tym poinformować nas o tym na samym początku i nie podejmować zatrudnienia w tym miejscu.
    Emilia Krysztofiak

05.09.2018 09:43

To ciekawe co Pan pisze, ponieważ sama pracowałam w tej firmie w zeszłym roku i mogę powiedzieć szczerze, że była to najlepsza praca i firma w jakiej było mi dane pracować. Jeszcze nie zdarzyło mi się pracować w Niemczech bez języka w tak lekkiej i przyjemnej pracy, i co najważniejsze Polacy tam pracujący przemili i pomocni, zresztą nie tylko oni. Kierownictwo też było super,można się dogadać po ang, a nawet jeden Pan rozumiał po polsku. Szkoda, że później się okazało, że nie ma już pracy dla kobiety..żałuję, bo nadal byśmy tam pracowali.
    niemiło

29.08.2018 19:30

Mondi, bardzo nieładnie usuwać komentarze. Tym bardziej, że nie było w nich nic, co zahaczaloby o kłamstwa, obrażanie kogoś, dyskryminację ze względu na pochodzenie, płeć, religię, kolor skóry, orientację seksualną.

30.08.2018 15:25

Szanowny Panie, Komentarze nigdy nie są publikowane od razu - dzięki temu pozostaje czas na ich moderację w razie ewentualnych naruszeń regulaminu.
    Prawda

16.02.2018 18:27

Wszystko się zgadza. Niestety... Rozmowa rekrutacyjna przebiega w bardzo sympatycznej atmosferze i na tym koniec zalet. Koordynatorka jest tylko po to zeby być. Uprzedzę komentarze obronne - nikt nie wymaga prowadzenia za rączkę wszyscy jesteśmy dorośli, ale na podstawowe pytania wypada odpowiedzieć, a nie olewać obojętnie czy to telefonicznie, mailowo czy przed whatsapp. Zachowanie poniżej krytyki. Można się poczuć poniżonym. Praca wpisana w umowę jest zupełnie inna niż ta którą trzeba wykonywać na miejscu. Jest ona narzucana, a jeżeli próbuje się wytłumaczyć, że stanowisko miało być inne i porozmawiać o tym jak ludzie to odpowiedź jest jednoznaczna - nie podobna się to won tylko ładniej ujęta. Warunki mieszkalne są dramatyczne. Proponując swoim pracownikom mieszkania w danych cenach firma jest świadoma w jakim one są stanie. Wstyd. Ten kto umie język i był już pare razy w Niemczech napewno nie da sobie zamydlić oczu tym ze innych pokoi dostać za taką cenę z meldunkiem nie mozna. Owszem można i rozumiem tez ze te mieszkania ktore oferuje firma sa tylko propozycją, szkoda tylko, że ta propozycja jest poniżej jakichkolwiek standardów z której MUSZĄ podkreślam skorzystać osoby ktore język znają słabiej lub pierwszy raz jadą do Niemiec. Taka jest prawda dlatego tłumaczenia firmy są conajmniej śmieszne. Ostatnią rzeczą, która myślę jest istotna - szkoda, że firma nie interesuje się tak bardzo pracownikiem który jest już na stanowisku jak odpisywaniem w ekspresowym tempie na komentarze z gowork wybielając się. To nic nie da, ludzie też dużo mówią między sobą i nie są to pochlebne rzeczy, a niosą się niestety szybko.
    Zdegustowany to za mało

17.02.2018 14:15

Dokładnie, jest tak jak piszesz. Firma próbuje wybielić się śmiesznymi odpowiedziami a prawda jest taka że warunki mieszkaniowe za ponad 300€ za pokój wieloosobowy są poniżej wszelkich standardów. Mieszkania są brudne, właściciel albo pośrednik ma na to wyłożone, nie dba o nic. W Niemczech można spokojnie wynająć na pół roku u kogoś pokój za 200-250€ z meldunkiem tylko trzeba umieć rozmawiać i czytać po niemiecku ogłoszenia na różnych portalach a jak ktoś nie zna języka to siedzi na "ich" mieszkaniach w kilka osób w pokoju. Co do kontaktu z koordynatorką również się zgadzam, szybciej odpisują na komentarze na Gowork niż pracownikom za granicą. Za koordynatorką trzeba wydzwaniać po kilka razy bo pani nie potrafi albo nie ma czasu oddzwonić. Potrafi jednak napisać SMSa że nie ma teraz czasu rozmawiać.
    Blady

18.08.2018 17:24

Zgadzam sie w 1000% to wszystko prawda
    Adrian

02.06.2018 20:57

Miałem przyjemność pracować przez tą agencję w Niemczech w firmie Rettenmeier w Wilburgstetten , Pani koordynator konkretna kobieta (Pozdrawiam Pani Doroto) i w ogóle nie miałem nigdy żadnych zastrzeżeń co do jej pracy ani nikogo innego z biura (wiadomo mają tam masę ludzi do ogarnięcia więc nie można traktować się jak pępek świata że wszystko ma być dla mnie na już) i też trzeba samemu sobie trochę radzić i nie dzwonić z każdą pierdołą. Dla mnie agencja jak najbardziej spoko i napewno jeszcze nie raz skorzystam z ich usług. Pozdrawiam Ekipę F.C Mondi !
    Kaszka

31.07.2018 15:23

Adrian, proszę o info ile godzin wypracowałeś na miesiąc? Z góry dzięki za odp.
    Adrian

16.08.2018 03:26

To zależało ile było zamówień ale ogólnie nie narzekalem ,często robiło się jakieś nadgodziny plus soboty (bo chyba po to tam się jedzie aby pracować i zarabiać) więc polecam jak najbardziej.
    Alan Kowalczyk

30.10.2017 08:23

Właśnie zakończyłem proces poszukiwania zatrudnienia. Dzięki Mondi zostanę przekierowany na stanowisko, które w 100% odpowiada moim kwalifikacjom. Obecność za plecami takiej firmy daje dodatkowe poczucie bezpieczeństwa szczególnie potrzebne przy pracy poza granicami kraju. Liczę na długą i bezproblemową współpracę i wsparcie w razie potrzeby.
    paradne

12.02.2018 23:36

Dobrze prawisz, prawdę prawisz, Pracowniku lub Pracownico Biurowy/Biurowa Mondi.
    Gruz

14.08.2018 01:15

(usunięte przez administratora) czego tyś sie na wąchał?

Oferty pracy - MONDI sp. z o.o.

Recruitment Assistant with German

WalletIcon

2830 - 3100 EUR / m

pelus

07.08.2018 17:28

Jest ofera pracy z firmy Mondi spawanie wentylatorow miejscowosc Kupferzell czy godne polecenia prosze o komenarze jestem ta oferta zainteresowany
    Alion

13.08.2018 10:37

Pracowalismy w tej firmie dokladnie AIT przez 3 dni bo okazalo sie ze potrzebuja nas tylko na zastepstwo za ludzi ktorzy sa na urlopie nie polecam

13.08.2018 10:53

Szanowny Panie, powodem odmeldowania przez firmę AIT nie było zastępstwo urlopowe. Nie do końca udało się poradzić z obowiązkami, które należało wypełnić. Dostali Państwo od nas propozycję pracy w innej firmie, ale zrezygnowali. Z całą pewnością nie zatrudniamy nikogo w Niemczech na tak krótkie zastępstwa, szczególnie bez uprzedniego o tym informowania.
    pelus

07.08.2018 17:23

Wiam czy ktos pracuje w Kasendorf przy montazu z firmy Mondi prosze o jakies komentarze warte uwagi z gory dziekuje
    ich frage warum

30.03.2018 13:30

Czy to prawda, że na tym forum usuwane są komentarze osób, które nadziały się na obietnice, jakie nie miały nic wspólnego ze stanem faktycznym? Kto usuwa komentarze? Bo skoro tego typu opinie są kasowane, wniosek jest jeden - to moderatorzy (cenzorzy) na zlecenie mondi wciskają delete.

30.03.2018 13:47

Z forum usuniete mogą zostać komentarze naruszające regulamin serwisu GoWork, prawo polskie lub netykietę. Zachęcam do zapoznania się ze stanowiskiem serwisu na ten temat: https://www.gowork.pl/faq_uzytkownicy o możliwości usunięcia komentarza nie decyduje jego pozytywny lub negatywny wydźwięk, lecz zgodność z zasadami. Jak widać w wątku o Mondi Polska pojawiają się zarówno opinie lub negatywne. Pozdrawiam i korzystając z okazji życzę spokojnych świąt :)

24.07.2018 20:39

Moje wielokrotnie znikały choć nie zauważyłem, żebym naruszał regulamin.
    hi...

24.06.2018 14:34

witam mam pytanie jak wygląda ta praca przy myciu skrzynek?
    Tralala

05.07.2018 21:54

Ciężko
    Byłam i wiem

20.07.2018 10:10

Nie polecam! Wszystko na nie!
    Majówka 1065

10.07.2018 14:09

Chcę jechać do przetwórstwa mięsa jakieś opinie ?? Pomóżcie proszę
    Majówka 1065

10.07.2018 14:03

Mam pytanie chce jechać do przetwórstwa mięsa w Zell am Harmrsbach jakieś opinie doradzcie??
    Eee

10.05.2018 21:13

Witam jedzie ktoś do langenau do pracy na magazynie 14-17.05? Ja wybieram się tam do pracy i szukam 2 osoby. Wiadomo z kims raźniej :)
    Hagi Romano

09.07.2018 14:11

moze bys troche uwierzyl/a w ludzi a nie tylko smecic ze to czy tamto ja w tamtym roku pojechalem z calkiem obcymi mi ludzmi i wyszlo lepiej niz ze znajomymi.... troche wiary
    wkupiesiła

09.07.2018 16:51

No to jedź, ja już kilka razy się przejechałem...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MONDI?

marcik

04.07.2018 09:50

ja polecam. wszystko tak jak na rozmowie i bardzo pomocne panie koordynatorki.
    Uprzejmie informuję

28.06.2018 19:26

Nie polecam pracy w tej firmie, po dojezdzie okazało się, że praca jest całkiem inna niż po rozmowie z koordynatorem. (usunięte przez administratora) Zakwaterowanie kosmicznie drogie. Mówie wam szukajcie pracy wszędzie tylko nie w Mondi. Stawki wydają się atrakcyjne, jednak nie warte tego co was spotka na miejscu.
    wera

22.06.2018 15:27

Jezeli chodzi o jezyk czy wszedzie jest wymagany?

22.06.2018 15:38

Szanowna Pani, oferty, które nie wymagają znajomości języka są jako takie oznaczone. (zwykle także w tytule). Poziom języka jest zapisany w wymaganiach w każdym ogłoszeniu. Zapraszam na www.mondi-polska.pl i do zapoznania z ofertami.
    Tobiasz

19.06.2018 15:27

Polecam
    Phil

10.04.2018 19:38

Cześć! Jest ktoś zainteresowany tą ofertą: http://mondi-polska.pl/oferty-pracy-mondi/magazynier-m-pikowanie-pakowanie-okolice-hanower ? Ciekawie przedstawia się to ogłoszenie! Pzdr

05.06.2018 22:48

jestem zainteresowana praca w hannoverze pracowalam na produkcji na masarni mam doswiatczenie na produkcjach skanowanie towaru w szczecinie w amazon pracowalam znam jezyk niemiecki komunikatywnie mieszkalam w hannover ponad rok Prosze o kontakt pod nr (usunięte przez administratora) pozdrawiam ANNA

06.06.2018 08:42

Pani Anno, zapraszam do wysłania CV na nasz adres mailowy. [email protected]
    Grubek

03.06.2018 11:08

Ta firma jest do bani.

Kontakt - MONDI sp. z o.o.

Plac Andersa 3 61-894 Poznań

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

Ooogien

14.05.2018 16:14

Witam chciałbym zapytać o pracę na magazynie w schwebheim? Pracował tam ktoś lub pracuje aktualnie? Dostałem ofertę pracy z tamtad i chciałbym wiedzieć jak tam się pracuje. Pozdrawiam
    James

10.05.2018 21:27

Witam jedzie ktoś może do pracy w langenau w dniach 14-17.05? Szukam 2 osoby. Wiadomo razem raźniej :)
    Eee

10.05.2018 21:16

Witam jedzie ktoś może do langenau do pracy na magazyn w dniach 14-17.05? Ja wybieram się i szukam 2 osoby. Wiadomo razem raźniej :)
    Bond

26.04.2018 18:26

Bez wątpienia najgorsza agencja pracy z jaką się spotkałem. Nie dotrzymują słowa absolutnie w niczym. (usunięte przez administratora) Stanowczo odradzam!

27.04.2018 09:26

Szanowny Panie, określenie nas najgorszą agencją pracy to naprawdę poważne stwierdzenie. Chcielibyśmy poznać powody takiego komentarza. Z uwagi na poufność danych, takich jak Pańskie imię i nazwisko oraz dane osoby, z którą się Pan kontaktował z naszej firmy, bardzo proszę o wysłanie do nas maila z opisem tej sytuacji. Postaramy się rozwiązać problem i nie dopuścić do jego powtarzania w przyszłości. Pozdrawiam i zachęcam do kontaktu.
    lila1787

15.04.2018 19:00

Witam, Jak wyglądają standard zakwaterowań? Czy jest dostęp do internetu? Pozdrawiam

16.04.2018 09:16

Dzień dobry. Zakwaterowanie zwykle jest z internetem w cenie (wifi). Jeżeli się zdarza, że wyjątkowo na kwaterze internetu nie ma, koordynatorki doradzą, jakie rozwiązanie będzie najkorzystniejsze i najtańsze, to raczej nie jest wysoki koszt. Mieszkania są z możliwością meldunku, u prywatnych kwaterodawców. Unikamy hoteli pracowniczych i w miarę możliwości staramy się znaleźć mieszkania odpowiadające potrzebom pracowników. O konkretach trudno mówić, z uwagi na to, że mamy pracowników w różnych niemieckich miastach. O szczegółach informuje koordynator lub rekruter w czasie procesu rekrutacyjnego. Pozdrawiam :)
    MIchal

13.04.2018 08:17

Dzień dobry, MONDI! Czy przed podpisaniem umowy jest możliwość zapoznania się z jej treścią? Pozdrawiam

13.04.2018 08:26

Dzień dobry, oczywiście, że tak :) Jest to nawet obowiązek, nigdy nie zachęcalibyśmy do podpisania tak ważnego dokumentu jak umowa o pracę bez jej dokładnego czytania. Umowę można podpisać w dwojaki sposób - można spotkać się z nami w biurze i zrobić to osobiście lub otrzymać komplet dokumentów i podpisany odesłać nam pocztą. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej końcówki tygodnia :)
    Jarek

14.04.2018 08:27

I tak będziesz musiał wykonywać inną pracę niż jest wpisana w umowie
    karmis92

12.04.2018 12:43

Cz jest tu ktoś kto może wybiera się na mycie skrzynek w najbliższym czasie? Bądź czy juz ktoś tam pracuje i może odpowiedzieć mi na kilka pytań?
    Niezdecydowana

11.04.2018 18:24

Dzień dobry, zastanawiam się nad podjęciem pracy w Waszej firmie z chłopakiem oraz kolegą, wysłaliśmy cv i liczymy na odzew. Jestem pewna, że liczne negatywy nie są całkowicie prawdziwe i wiążą się niestety z gniewem pracownika na wykonywaną pracę, pomija się w takiej ocenie wtedy te pozytywne wątki. Rozumiem też, że pracowanie w takiej firmie, zarówno ze strony wyjeżdżających za granicę, jak i koordynatorów, rekrutantów nie jest łatwe. Aczkolwiek, chciałabym wam zaufać, stąd pytanie - czy słusznie? I inne pytanie - czy zakwaterowanie zawsze jest w mieszkaniu, czy są to też hotele? ile jest pokojów w mieszkaniu, po ile osób i czy nie rozdzielacie par? czy na kwaterunku jest wifi? bardzo proszę o szybką odpowiedź.
    Patryk

12.04.2018 09:48

Skąd Niezdecydowana ruszacie?
    karmis92

12.04.2018 10:00

My właśnie z chłopakiem czekamy na telefon w kwestii dowiedzenia się więcej informacji mamy ofertę wiecejyhazdu na mycie skrzynek zobaczymy jak będzie jak to się mówi jak się nie pojedzie to się nie przekona ludzie maja różne wymagania wiec stąd te różne komentarze
    karol

04.04.2018 15:09

Czy ktoś pracował na myciu skrzynek ? Jak tam jest ? Jak płacą i jakie warunki mieszkalne ?
    kris

07.04.2018 13:54

ja robiłem. Harówka, kiepskie zarobki, drogie mieszkanie. Nie warto.

04.04.2018 14:30

Tak zostają usunięte komentarze żeby ktoś inny się nie dowiedział że ściągają ludzi i dalej sam sobie musisz radzić, do pracy bardzo daleko a koordynatorka ma Cię w nosie nawet telefonu nie odbiera masakra nie polecam

04.04.2018 14:39

Szanowny Panie, o lokalizacji miejsca pracy każdy pracownik jest informowany jeszcze przed decyzją o jej podjęciu - miasto, gdzie znajduje się firma podane jest nawet w ogłoszeniu. Pozostawiamy decyzji każdej osoby, czy taki dystans jest dopuszczalny czy też nie. Koordynatorki nie "mają w nosie" pracowników. Jeśli nie odbierają telefonu w obecnej chwili, oddzwaniają. Każda z nich ma pod opieką wielu pracowników, ale nie ma mowy o zostawieniu z większym problemem pracownika samego. Choć oczywiste jest, że w wielu sytuacjach pracownicy radzą sobie bez wsparcia. Jeśli jednak uważa Pan, że koordynatorka nie wypełniła należycie swoich obowiązków, oczywiście to sprawdzimy. Żeby było to możliwe, prosze o kontakt na adres [email protected] z podaniem imienia i nazwiska, danych koordynatorki oraz konkretnego opisu sytuacji. Wtedy będziemy mogli zweryfikować i ewentualnie naprawić tę sytuację. Dziękuję za komentarz i zapraszam do kontaktu.

01.04.2018 14:53

Pytanie do Mondi od kogoś kto szuka pracy na terenie DE... Umowa o pracę polska czy niemiecka?

01.04.2018 16:52

Oferujemy Niemiecką umowę o pracę.

27.03.2018 13:15

jedzie ktos do pracy 2 kwietnia do w walsrode? (usunięte przez administratora)

27.03.2018 13:09

Jedzie ktos własnym samochodem do pracy 02-04-2018 w Walsrode? (usunięte przez administratora)
    Ogorek

24.03.2018 06:51

Nawet się dodzwonić nie da. Pewnie jakaś ściema z ta praca. Wyłudzają dane

24.03.2018 13:15

Szanowny Panie, Cieszymy się zainteresowaniem naszą firmą. Jak najbardziej można się z nami skontaktować pod numerem 61 855 19 60. Alternatywnie może Pan przesłać maila na [email protected] Nasza firma przoduje w rozwiązaniach dotyczących zabezpieczenia danych osobowych. Są one wykorzystywane tylko i wyłącznie do procesu rekrutacji dla naszej firmy. W pełni spełniamy wymogi GIODO a obecnie także RODO. Państwa dane są przechowywane w najbezpieczniejszym miejscu w tej część Europy, w obiekcie certyfikowanym amerykańskim standardem Rated-4/Tier-4 wg ANSI/TIA-942:2014. W związku z tym śmiało może Pan się z nami kontaktować będąc pewnym bezpieczeństwa Pana dancyh. Serdecznie zapraszamy

Zostaw merytoryczną opinię o MONDI sp. z o.o.