Silcare

• Szklarnia
  • Ulim
  • Wojcieszyce

3. Opinie o pracodawcach Gorzów Wielkopolski
  5. Opinie o Silcare Sp. z o. o. sp. k.

Opinie o Silcare Gorzów Wielkopolski

Nie przegap nowości o Silcare Sp. z o. o. sp. k.!

Sama

22.04.2022 12:01

Sama nie wiem. Firma wypłacalna chociaż wypłaty słabe . Brak perspektyw . Pracownicy techniczni często wypici nikt z tym nic nie robi . Ogólnie byłam zadowolona , poza plotkami i technicznymi na lubelli OK.
    różowa :)P

17.05.2022 21:36

Widzę ,że ktoś tu ma za dużą fantazje :) Przepracowałam w tej firmie 2 lata , bywałam praktycznie na każdym dziale i miałam kontakt praktycznie z każdym, nie powiem, ale zapiernicz tam jest , ale fakt płacą marnie i nie szanują pracownika. Co do remontowego i mechanicznego działu , ani razu nie wyczułam ani nie zauważyłam, żeby pracownicy byli pod wpływem, Jak dla mnie ekipa super i zawsze pomocni :) Co do pracy w sobote i niedziele , to nikt sie tam nie opiernicza, w okresie zimowym trzeba przyjść i napalić w piecach żeby Wam w tyłki bylo ciepło , nikt widze nie potrafi docenić nawet tego, tylko narzekania , a węgiel trzeba przerzucić (tonami) , popiół wywieść i to nie jest lekka praca . Widzę że same księżniczki tu siedzą i nie wiedzą co to jest ciężka praca A moze tak się zamienicie na kilka dni miejscami to zobaczycie jak to jest . Tak zle i tak niedobrze , obudźcie sie ludzie . Wszędzie się znajdzie jakieś ale , jak w każdej pracy, cieszcie się z tego co macie, bo zawsze możecie trafić jeszcze gorzej.
    Nawiedzona

25.07.2022 17:34

Z prezesem też miałaś...kontakt? ;-)

21.07.2022 16:46

Jeśli mam być szczery nie polecam nikomu pracy w tej firmie . Brak poszanowania wobec pracownika to domena tej firmy nie mówiąc już o zarobkach, które są śmieszne, generalnie szkoda czasu.
    Queen

21.03.2022 17:23

Czy polepszyły się warunki i atmosfera na drogeriach?
    Amy

16.07.2022 13:29

Ani trochę. Jest coraz gorzej
    Pracuś

21.07.2021 18:46

No i znowu nowy Dyrektor. Ten jakiś chyba normalny w końcu bo ciągle jest na produkcji. Zobaczymy jak długo da rade w naszej firmie. Może w końcu coś się zmieni

05.10.2021 14:19

Już się zmienia. Jest dobrze. Trzymaj kciuki za nas.
    Uvaek

30.04.2022 10:05

Na jego miejscu każdy by odliczał dni do wolności.

11.03.2022 09:33

Czy Silcare Sp. z o. o. sp. k. zapewnia kartę multisportu?
    Hahahahaha

11.03.2022 11:39

Nie, oczywiście że nie :D
    P

16.04.2022 21:13

Ileś lat temu była karta jak było dużo chętnych osób i zrobili zamówienie grupowe. A teraz są chętne tylko jakieś pojedyncze nowe osoby, bo reszta już wcześniej dostała i nie opłaca im się tego zamawiać dla paru osób. Tak mówiono jak tam pracowałem. Więc nowi pracowanicy nie mają żadnych szans na kartę.
    Tragedia

16.04.2022 08:17

Nie polecam pracy w Silcare. Pracowałem w biurze, kierowniczka pseudo miła, ale tak naprawdę wbijała szpilę. 30 osób siedzi w jednym pomieszczeniu, każdy każdemu patrzy na ręce. Wynagrodzenie to minimalna, a maksymalnie można było zarobić 3000 zł (śmiech na sali) - kierowniczka mówiła, ze tyle zarabiają doświadczone osoby na tym stanowisku. Dziewczyna z która pracowałem tez fałszywa, niby miła, a za plecami obgaduje.. Zamiast uczyć nową osobę to tylko się czepiali, co źle robię, jakby liczyli, że za 2500 zł dostaną doświadczonego pracownika.. Żyć mi się nie chciało w tej robocie.. Praca w korpo, bez zalet korpo - brak multisporta, prywatnej opieki prawnej i innych dodatków, tylko atmosferę masz w gratisie

17.03.2022 20:40

Jak wygląda praca w laboratorium? Czy technolog pracuje też na produkcji?
    Kawoszka

06.04.2022 18:28

Możesz pic kawę i herbatę bez ograniczeń. Normalnie nie ma czasu pracować tyle tego dobrodziejstwa:)
    Obiektywnie

15.04.2022 14:23

Ktoś swego czasu pisał, że małe i bez okien. Oni nie są skorzy do pokazywania laboratorium.
    Ktoś

14.04.2022 13:28

Z dnia na dzień tracę nadzieję, ze coś się zmieni w firmie na lepsze..

23.03.2022 22:14

Na samym wejściu do biura widać przepych, Wersal i opływ bogactwa. Pani która prowadzi rekrutację również dama jak z bajki o królewnie. Ale gdy przedstawiła zarobki to śmiech na sali 2300 na rękę mam pytanie wy szukacie pracownika czy (usunięte przez administratora) Sami mają ciepłą i wygodną posadkę o zarobkach pracujących w biurze nie wspomnę zapewne krzywdy nie dadzą sobie zrobić. Ludzie ocknijcie się bo w niedługim czasie będziecie rzeczywiście pracować (usunięte przez administratora). Osobiście nie polecam nikomu tej firmy.
    Nowy

22.03.2022 23:49

Kim jest ta śliczna mała blondyneczka z krótkimi włosami chyba z finansów? Jak ma na imię? Dajcie znać pls.
    Talenty

18.03.2022 22:57

Wczorajsze szkolenie z komunikacji to moim zdaniem porażka. To ma być akademia talentów? Co to miało do naszych realiów? Komu to miało i w czym pomóc. Jeszcze kazali jakąś lojalkę podpisywać. No ale czego się spodziewać, jaka firma - takie szkolenia.

21.03.2022 13:37

Dziękujemy za Twoją opinię. Jako organizatorzy projektu jesteśmy otwarci na każdą konstruktywną krytykę. Szkolenie zostało zorganizowane w ramach inauguracji Akademii Talentów i miało na celu zintegrowanie grupy. Prowadzone było przez wieloletnią i doświadczoną Trenerkę w obszarze komunikacji, konfliktu i mediacji. Trenerka oceniła współpracę z grupą bardzo dobrze. Jeśli chodzi o regulamin uczestnictwa w Akademii, jego podpisanie podobnie jak udział w projekcie są dobrowolne.
    Prawdawyjdzie

19.03.2022 20:45

Firma jest super, fajna atmosfera i wesoły zawsze przełożony. Najbardziej pomocna jest Pani z kadr, zawsze pomaga ludziom w potrzebie.

17.03.2022 08:40

18.03.2022 10:50

Komentarze możecie usuwać, opinii o firmie nie zmienicie.
    Jakis

08.02.2022 16:16

Noniby firma nie najlepsza, ale są też dobre stanowiska gdzie można zdobywać doświadczenia. Mało, która firma w Gorzowie ma taki szeroki zakres działania
    kalina

24.02.2022 13:07

Pracowałam kilka lat. Dorobili się wykorzystując bezczelnie ludzi w latach, gdy był "rynek pracodowców". Potem już tak łatwo nie bylo, ale dzięki pandemii nadeszły kolejne złote czasy wyzysku. Ostrzegam! Omijajcie chyba, że nie macie do siebei szacunku...
    Paulina

10.01.2020 15:30

Czy w Silcare można starać się o pracę na jedną zmianę?
    Szukam

30.01.2022 14:59

Czy warto aplikować do działu sprzedaży exportowej? Szukają z językiem rumuńskim. Ile płacą?
    Ania

13.02.2022 18:30

Płacą minimalną krajową na początku. Z tego co pamiętam, to jak wyrobi się samemu sprzedaż powyżej 100 tysięcy miesiecznie, to chyba dopiero zarobki stopniowo rosną. Byłam tam na rozmowie kilka lat temu. Nie wiem jak jest teraz.
    Ninka

09.02.2022 18:27

Ja pracuje na konfekcja. Nalewamy produkty. Praca łatwa. W określonych godzinach. Wypłata na czas. Ja tam nic więcej nie potrzebuję.
    Tyśka

09.02.2022 16:15

Bez doświadczenia, zaraz po studiach i dali mi szansę. Na wcześniejszych rozmowach w innych firmach widziałam te dziwne miny i pytania np. dlaczego nie podjęłam żadnej pracy podczas studiów bo przecież można się uczyć i pracować. I pracuje już ponad rok i nie spieszy mi się do zmiany pracy.
    Kuba

08.02.2022 10:29

Witam, pytanie do spejcalistów pracujących w firmie. Czy w Silcare osoby na stanowiskach typu specjalista/inżynier da się zarobić 5000 na rękę tak jak w większości gorzowskich korpo? Pozdr
    Dziewczyna

08.02.2022 12:39

Pracowałam tam jako specjalista, miałam 2,5k na rękę i żadnych perspektyw na podwyżkę, dlatego zrezygnowałam.
    Obecna i stała

31.01.2022 17:02

Pracuję tutaj już długo. Przezyłam róznych dyrektorów i kierowników. Praca jak kazda inna. Przychodzi sz na 8 do 16 czas szybko leci. Wypłata jest zawsze. Czasem kierowniczka sypnie premią. Dla dzieciaków mam czas popołudniami i w wolną sobotę, niedzielę. Nikt mi tu krzywdy nie robi. Jak czytam niektóre komentarze to za g low e się łapię. Tyle hejtu i nienawiści. Po każdym komentarzu wszyscy w biurze się nakręcają i jest powód do plot. Słów brak
    Mariuszek

01.02.2022 20:55

Naprawdę takie kocopoły wypisywać? Pani naprawdę chce zaklinać rzeczywistość na tym forum, takie teksty nie poprawią reputacji firmy. Za najniższą krajową taki luz niby???
    cv

28.01.2016 14:34

aha chciałem się jeszcze spytać ile jest zmian i ile sobót pracujecie.
    baja

31.01.2016 20:50

to różnie bywa chyba w zależności od stanowiska z tymi zmianami. Zresztą mnie interesowało stanowisko specjalisty ds sprzedaży interentowej a tam są inne problemy...
    Online

30.01.2022 16:29

Jak się ma sklep internetowy? Szukają kierownika?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Silcare?

Kontakt - Silcare Sp. z o. o. sp. k.

Kostrzyńska 1 66-400 Gorzów Wielkopolski

Branża główna: Kosmetyki

acca

28.05.2021 14:20

A na olx znów ogłoszenie do księgowości... ostatnio była samodzielna księgowa, teraz specjalista ds. kosztów. Czy ktoś może powiedzieć na jakie wynagrodzenie można liczyć na start jako specjalista ksiegowosci ds kosztów majac ponadr rok doswiadczenia w ksiegowości? Czy jest dobra atmosfera i czego mozna sie spodziewac na rozmowie rekrutacyjnej?
    Księgowa

30.01.2022 14:49

W jakich godzinach pracują księgowe?

30.01.2022 16:11

Najczęściej 7-15. Komu odpowiada może zaczynać o 6 albo o 8. Pod tym względem jest elastycznie. Wychodzi się z pracy punkt 15. Nie ma siedzenia po godzinach
    Ala

02.07.2021 19:28

Jakie są opinie jeśli chodzi o pracę w dziale drogeri?? Jak atmosfera?? Rozwój?? Obecnie jest sporo ogłoszeń
    Kladina

30.12.2021 20:30

Dokładnie święta prawda niezależnie jak będziesz się starać będzie zawsze mało za te ochłapy które dają
    Niko

28.01.2022 21:58

Ale jakie karpiowe ? Paczkę słodyczy ? Bo ja nigdy prócz słodyczy nie dostałam haha śmiech na sali
    Joana

21.01.2022 08:42

No to nasz marketing teraz dostanie kopa. DOSŁOWNIE!
    Mery

23.01.2022 18:09

O co chodzi?
    Zwykły człowiek

11.10.2021 21:37

Odkąd kilka lat temu została zatrudniona pani (tak, specjalnie małą literą) księgowa, mianowana na "dyrektora" w firmie szczególnie dało się odczuć totalny brak szacunku do ludzi ! Owa Pani uważa się za wszechwiedzącą i co najbardziej smutne ma w tym poparcie zarządu i koleżanki z działu kadr, która powinna bronić ludzi. W tej firmie stosuje się straszny (usunięte przez administratora) i dziwię się ludziom tam pracującym, że nic z tym nie zrobią.... Ci, którzy nie szanują pracowników (szczególnie w.w Pani) powinni uważać, aby sami kiedyś nie zostali tak potraktowani. Pracę może stracić każdy, ale sumienia się tak łatwo nie oczyści.
    były

13.12.2021 14:05

Oczywiście, atmosferę tworzą ludzie. Mowa była natomiast o szacunku. Traktowanie pracownika w sposób upokarzający nie tworzy ani atmosfery ani szacunku.
    Pufcia

14.12.2021 19:13

A jak z pracą na wyspie?
    Szukam

10.12.2021 12:35

Czy Silcare dofinansowuje karty multisport ?
    Kamczyk

11.12.2021 16:55

Nie, brak jakiegokolwiek socjalu czy innych udogodnień
    Fakt :)

13.12.2021 07:59

Silcare proponuje karty multisport na preferencyjnych warunkach i nie ma podobno chętnych. Za to dofinansowuje studia podyplomowe. Wiele osób w ten sposób podniosło swoje kwalifikacje. Jak w każdej firmie są plusy i minusy.
    pracująca

13.02.2015 16:32

no cóż... ile osób, tyle opinii... pracuję w firmie od dwóch lat i może co niektórych to zdziwi, ale... jestem zadowolona. jasne, zawsze komuś coś nie będzie odpowiadało, każdy będzie się skarżył, bo inni mają lepiej... nie będę się wypowiadała o stanowiskach produkcyjnych, magazynowych itd. choć uważam (znając sytuację), że nie wszystko o czym mówią poprzednicy jest prawdą. kurcze, nikt Was tam na siłę nie trzyma. Jeśli tak Wam źle to po prostu zmieńcie pracę! czy ktoś jest w stanie przytoczyć nazwę firmy produkcyjnej, która nie jest nastawiona na sprzedaż, co za tym idzie głównym celem pracowników takowa sprzedaż właśnie nie jest? ciśnienie jest wszędzie, więc to raczej nikogo nie powinno dziwić! oczywiście jest to ściśle powiązane z premiami (mam tu na myśli działy handlowe)... są wyniki, jest premia! co w tym dziwnego, albo niezrozumiałego? osobiście mogę powiedzieć, że wszystkie kwestie finansowe, które były poruszone na rozmowie kwalifikacyjnej to nie bzdury wyssane z palca. jeśli robisz swoje, dostajesz za to pieniądze! kto na jaką umowę się zgadzał to już jego indywidualna sprawa! podsumowując.... niech każdy uderzy się w pierś i obiektywnie powie, czy ta firma naprawdę zasługuje na takie komentarze. moim zdaniem niekoniecznie... dziękuję za uwagę.
    P.K

29.09.2021 09:42

Mówisz to zapewne z pozycji osoby albo zatrudnionej na stanowisku kierowniczym albo pracujesz w biurowcu. Jeżeli twierdzisz że ci którzy są na dole wymyślają może sama zejdziesz i popracujesz 2-3 miesiące na najniższych stanowiskach. Wtedy będziesz wiedziała co niedomaga w firmie. Nie twierdzę że w biurowcu się obijają, jednak to natych najniższych szczeblach jest wiele niedociągnięć, niedomówień, każdy mówi inaczej i często ludzie nie wiedzą co mają robić albo kogo słuchać. Przejdź się na magazynie opakowań pustych i zobacz na stan wózków (20 lat), posadzki można sobie nogę skręcić, miejsca do ładowania baterii wózków widłowych jest ono niezgodne z prawem pracy. Magazyn nieprzerwany jak napisał ktoś wyżej. Mówię z punktu magazynu bo tylko tam pracowałem

01.10.2021 07:25

Trudno porównywać rok 2015 do 2021.
    Niedoszły (na szczęście)

30.09.2021 15:36

Jeśli ktoś zastanawia sie czy aplikować to odradzam. Nie mają szacunku do kandydatów. Ktoś bierze urlop w pracy, jedzie 300 km, oni bezczelnie kłamią ze dadzą znać (nawet przy negatywnej odpowiedzi) i potem cisza. Tak się nie robi. Firma mała, laboratorium to jakaś klitka bez okien. Wszyscy noszą głowę jakby byli niewiadomo kim a prawd jest taka, ze te byle jakie tanie kosmetyki nie różnią się niczym od tych ze sklepu Wszystko po 3 zl. (usunięte przez administratora)

03.06.2021 17:19

Z tego co zauważyłam jest tam rotacja jak na mrowisku. Przynajmniej na dziale etykietowania, nie mam zdania o innych działach. Mnie zwolnili 5 lat temu, po niecałym miesiącu pracy. Bo nie wyrabiałam normy jak pracownicy, którzy już są doświadczeni. Druga strona medalu była taka, że byłam kiepsko zmotywowana warunkami pracy tzn. stawką i premią, których wcześniej nie znałam. Więc z dużą pewnością to był powód dla którego nie powiodło mi się. Nie wiem jak jest teraz ale bazując na tym co wtedy widziałam - zdecydowanie nie polecam.

11.07.2021 00:16

Najważniejsze, że Ci się spodobało. Celowo napisałam, że moja sytuacja miała miejsce 5 lat temu bo zdaje sobie sprawę, że wiele zmian mogło się po drodze nadarzyć. Moją intencją nie jest zniechęcanie kogokolwiek, tylko raczej przestroga aby uważać. Każdy i tak jest dorosły i sam weryfikuje swoje granice wytrzymałości oraz jakość pracy. Na moją obecną firmę w której pracuję też wiele złego mówią. Mi osobiście się podoba, pomimo że zdarzają się gorsze dni. Ale cytując klasyka "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" Pozdrawiam ????
    Jocka

28.08.2021 19:33

To samo cały czas pupilki zostają i wola ukrainców niż Polaków.

20.08.2021 16:38

Xyz

23.08.2021 17:45

Zależy jakie stanowisko, ale bazują na najniższej krajowej ;) Dodatkowe benefity są, ale tak ustalane aby ich nie uzyskać ;)
    Zosia

21.09.2020 09:08

Nie zgadzam się z tymi opiniami, w każdym dziale jest inaczej... W księgowości np jest dobrze t, jest nowa władza, podwyżki, ułatwienia pracy, pomoc i nikt nie jest sam????poszukujemy fajnych otwartych na naukę i wiedzę ludzi ????
    Zainteresowany

22.05.2021 09:06

Co oznacza "władza"?
    Taki tam

01.08.2021 20:45

Kto jest w temacie ten wie, kto tyle znaków zapytania w odpowiedzi pisze ????

08.07.2021 19:19

pracownica A

09.07.2021 14:44

Anita grubo sie mylisz .Zresztą nawet imie zmieniłas boisz sie? Na Lubelli nie było ciekawie sama zasłużyłaś na to co sie z tobą stało.Aga powodzenia za granica.Jak juz ciebie nie ma to odpusc sobie serce cie boli ze ciebie mniej lubia...
    Lakernik

24.06.2021 14:49

Dla mnie praca jest ok
    Niedoszy pracownik

15.06.2021 19:05

Ogólnie żenada. Brak szacunku dla kandydata. Po rozmowie nie dają znaku życia,choć deklarują ze w przeciągu dwóch tygodni ustosunkują się do rozmowy. Innym osobom odwołują rozmowy i przenoszą je na czas bliżej nieokreślony. Generalnie szukają specjalisty w swojej dziedzinie najlepiej za(usunięte przez administratora)k miesięcznie. Jakby ktoś w ogóle był w stanie żyć za takie pieniądze. Szkoda czasu na aplikowanie(usunięte przez administratora) Takim sposobem to kolejne 5 lat będzie szukać specjalisty a i tak nie znajdziecie. Sam fakt, ze od co najmniej trzech zamieszczacie ogłoszenia o czymś świadczy.

16.06.2021 09:16

Dzień dobry, Dziękujemy za przekazaną opinię. Jeśli dotyczy ona aktualnych rekrutacji - przepraszamy za niedogodności. Nasz standard rozmów i kontaktów z Kandydatami funkcjonuje według zasad, o których zawsze informujemy. Gdyby była potrzeba wyjaśnienia procesu opisanej rekrutacji - jesteśmy do dyspozycji. Z wyrazami szacunku, Dział Rekrutacji
    zgredek

22.05.2021 13:21

Że co? Że solidny pracodawca? Żart jakiś? Przecież oni cały czas szukają pracowników. Rotacja taka że głowa boli. Ich ogłoszenia nie schodzą z portali ogłoszeniowych. Czyli co? Cały czas zwiększają załogę? Raczej nie. Taka tam rotacja. A jak rotacja to wszystko wiadomo. Jaka poważna i solidna firma charakteryzuje się taką rotacją? Przecież nie ma w zasadzie dni żeby nie było jakiś ogłoszeń.

03.06.2021 17:04

I tak jest od wielu lat
    Liks

17.02.2021 14:36

Drodzy Państwo. Wszystkie negatywne opinie, szczególnie od tych najnowszych aż po najstarsze w całości przedstawiają prawdę na temat tej pseudo firmy. Gorąco polecam zagłębić się w ich lekturę. Pracowałem tam trochę i mnie wyrzucili tak po prostu, mówiąc że się nie nadaje a przecież przez ten cały czas niby było ok. Kiedy czytałem te opinie część z nich niemalże całkowicie odzwierciedlała moją sytuację. Z całego serca odradzam tam pracować. Nic dobrego z tego nie wyniknie jedynie same problemy.
    Miss

23.05.2021 10:12

Nie musisz tego udowadniać. Wystarczy że człowiek widzi że ta firma wiecznie poszukuje ludzi do pracy. I to mówi wszystko o pracodawcy.

03.06.2021 17:03

Rotacja jak na mrowisku. Bynamniej na dziale etykietowania. Nie wypowiem się za resztę...

25.05.2021 01:36

Przepracowałem w tej firmie rok czasu i o rok za długo. Dlaczego? Na to składa się wiele czynników. Pracowałem na magazynie. 1) brak wprowadzenia do obowiązków. Co gdzie jest człowiek sam się musiał uczyć. 2) warunki pracy. Średniowiecze. Posadzka na magazynie nierówna wózki widłowe 20 letnie!!! Brak hamulców i wiele innych was które automatycznie powinny dyskwalifikować we wózek z eksploatacji. Jednak właściciel jakimś sobie znanym sposobem sprawił że woKi uznawane są za sprawne ( jak to zostawiam Waszym domysłom) 3) jedna z osób z którymi pracowałem miała pomysł na wprowadzenie usprawnień po zgłoszeniu tego do przełożonego , Ów przełożony podał pomysł " górze" jako swój. 4) w ciągu roku mieliśmy 3 kierowników i 1 logistyka. Z całej czwórki TYLKO jeden chciał wprowadzić usprawnienia, walczyć o pracowników, stworzyć team, sam często również nie bał się zakazać rękawów i pomagać swoim podwładnym ( szacunek) 5) zima na dworze -11 stopni a na magazynie? -1. Magazyn nie ogrzewany. Po prośbie o włączenie nadmuchów z ciepłym powietrzem okazało się że właściciel powiedział że nie będzie ogrzewania co za dużo węgla na to idzie i dmuchawy mają służyć jedynie do chłodzenia. Brak rękawiczek termicznych.na szczęście potem było nieco lepiej. 6) zima przyjechał kontener z chin kolega stoi na naczepie i przekłada kartony. Przychodzi właściciel i pyta. "Co? zimno?" Kolega odpowiada zgodnie z prawdą. "Tak bardzo" odpowiedź właściciela."Trzeba się szybciej ruszać". Dodam że kolega zasuwał tam że aż się spocił. 7) przy braku pracy albo braku ludzi. Co występuje nawyraz często, kierowanie pracownika do innego działu o którym nie ma się pojęcia. 8) znajome z innego magazynu pod koniec stycznia miały zostać umowę na 9 miesięcy. W czwartek dostały nowa umowę, a w piątek wypowiedzenie!!! 9) od znajomych na magazynie kompletujący. Ich przełożona dostała polecenie od właściciela żeby zatrzymać pracę i zbierać zamówienia internetowe, bo nie ma pieniędzy na wypłaty!!! A po kilku godzinach właściciel przyjechał najnowszym mercedesem z milion złotych!!! 10) zero szacunku do pracownika. Zwolnili placowych tylko po to aby osoby z magazynów zajęli się sprzątaniem placu i belowaniem!!! 11) dodawanie pracownikom coraz większej ilości zadań. Np. jeżdżenie po etykiety, przywożenie nowych, wywożenie palet na lubelle, przywożenie towaru, bo nie mieści się na magazynie 12) ogólny brak szacunku. Jeśli jesteś pupilem kierownika/ kierowniczki to wiele ci może ująć na sucho
    Opinie są prawdziwe

28.05.2021 16:46

Potwierdzam wszystko, można dłuuuuugo pisać o tym jak nie powinny funkcjonować firmy, jak zachowują się niekulturalni (delikatnie rzecz ujmując) szefowie, jak nie dba się o zdrowie i życie pracowników nie wspominając o kodeksie pracy. Kilka tomów książki by wyszło a oni nadal swoje- zarządzanie na poziomie debilnym i wyrzucanie na zbity pysk.

13.11.2020 11:49

Szanowni Państwo,

Informujemy, że Silcare Sp. z o.o. sp. k. zdobyła tytuł: Solidny Pracodawca 2020 roku w kategorii ogólnopolskiej.
    W procesie weryfikacyjnym konkurowaliśmy z trzema innymi podmiotami z sektora firm zatrudniających Pracowników w branży kosmetycznej.
    Tegoroczna edycja projektu była szczególna, ze względu na wyzwania jakie stanęły przed pracodawcami w czasie pandemii.

Bardzo istotne kryteria warunkowały przyznanie nagrody:

warunki pracy (przestrzeganie BHP i prawa pracy), terminowość wypłat, opinie wewnętrzne i zewnętrzne, dynamika zatrudnienia, programy motywacyjne, społeczna odpowiedzialność biznesu, zatrudnianie młodych ludzi.

Te obszary pokrywają się z naszymi wartościami, do których nieustannie dążymy.
    To szczególne wyróżnienie, na które składa się praca nas wszystkich
    Jesteśmy zaszczyceni, ale też nie zwalniamy tempa, aby każdy czuł się u nas jak najlepiej.

Dziękujemy i zapraszamy – dołącz do nas!
    Dział HR
    News image
    Smuteczek

11.01.2021 11:23

Faktycznie trzeba mieć „poziom”, żeby używać wulgarnych słów, uważać się za cudo, traktować ludzi jak pachołków itd. Ten poziom dla przeciętnie inteligentych i kulturalnych ludzi jest nieosiągalny a wymagany i pożądany w pracy w Silcare
    polak

25.05.2021 15:56

Tak -zdecydowanie wyeliminować IKEE - nie będzie nas tu jakiś Szwed wykorzystywał! Dodatkowo to meble z papieru ! tylko meble z polskich zakładów i inne produkty!

01.05.2021 10:17

Jaki jest styl zarządzania w Silcare Sp. z o. o. sp. k.?
    Mmm

01.05.2021 11:15

Ogólnie rzecz biorąc można powiedzieć ze gotycki. Pozdrawiam
    Król Julian

03.05.2021 11:31

Gotycki? Bardziej wygląda to na feudalizm. Jest uduchowione dowództwo i ich dzielni rycerze. A chłopstwo pracuje :)

06.04.2021 20:44

Ludzie omijajcie ten zakład szerokim łukiem zarobki najniższe w Gorzowie żenada same znajomości i rodzinka
    Xxx

15.04.2021 17:17

Zarobki na stanowiskach magazynowo-produkcyjnych to najniższa krajowa plus dodatki w postaci 100zł za obecność jeśli nie weźmiesz urlopu na żądanie lub innego nieplanowanego urlopu. Co do reszty wynagrodzenia zależna jest od działu ale praktycznie na każdym za wypracowane normy można uzyskać dodatkowo od 50 nawet do 400zł. Poza tym nie ma co liczyc tam na więcej lub podwyżkę a prędzej na wyopowiedzenie umowy w każdym momencie.
    Dobrze radzę...

29.03.2021 18:05

...tym, którzy jeszcze zastanawiają się czy się nie skusić pięknymi opisami w ofertach pracy- to wszystko to puste obietnice. To, że tych ofert jest tak wiele, nie znaczy, że firma się rozwija. Wręcz przeciwnie, moim skromnym zdaniem to tonący okręt. Niestety, bo co najmniej kilka osób tam pracujących, to naprawdę fantastyczni ludzie. Ale mając takich przy boku nie uchronicie się od "widzi mi się" osób decyzyjnych. Bo ich decyzje są dosłownie z rękawa. Z dnia na dzień można dostać wypowiedzenie, mimo, że tydzień wcześniej zbierało się pochwały. To, że aplikujesz na stanowisko "kierownik" nie znaczy, że przyjmą Cię na takowe, a dowiesz się o tym w pierwszym dniu pracy. To, że Cię przyjmą na stanowisko kierownika, nie znaczy, że po 3 miesięcznym okresie próbnym dalej nim będziesz. Takie sytuacje to niestety chleb powszedni, nie incydenty. Robią ludzi w BAMBUKO, ogromne BAMBUKO! Pracownik się nie liczy, pracownika traktuje się jak część zamienną, bo "przed szlabanem stoi kolejka na Twoje miejsce". Poczytajcie sobie opinie, bo bardzo dużo w nich prawdy, niestety bo firma ma potencjał...
    że co?

15.04.2021 12:13

"...niestety bo firma ma potencjał...". - Nie ma.

Zostaw merytoryczną opinię o Silcare Sp. z o. o. sp. k.